מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקיוןרות02/10/2010
שלום, ראיתי שדר' תמר נרקיס כתבה שניתן לשטוף כלב אחת לשבוע - שבועיים עם שמפו לתינוקות. אני רוצה לדעת אם מקלחות בתדירות גבוהה לא פוגעות באפקט החומר נגד פרעושים ופשפשים שאני שמה לכלב אחת לחודש. הוטרינר שלי אמר לי לרחוץ את הכלב רק אחת לחודשיים שלושה. יש לי פודל לבן בן 4 חודשים ואני "מתה" לרחוץ אותו לעתים קרובות יותר. אני כבר לא יודעת מה נכון לעשות.הוטרינר שלי אומר שרחצות תכופות יכולות לגרום לגירוי בעור ודלקות וזה מה שיגרום לריח רע. אפשר לקבל הסבר למה יש כל כך הרבה דעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחיצת כלב
ד''ר תמר נרקיס03/10/2010ראשית, אין לרחוץ את הכלב יומיים לפני ויומיים אחרי שאת שמה לו אמפולה נגד פרעושים. אם רוחצים את הכלב סמוך למתן האמפולה, האפקטיביות שלה נגד פרעושים יורדת. לאחר מכן החומר שבאמפולה נספג לגוף ואז כבר אין בעיה לרחוץ את הכלב.
זה נכון שרחיצות תכופות יכולות לייבש את הפרווה ולגרום ליובש ובעיות בעור. הדבר נכון במיוחד כאשר משתמשים בשמפו לכלבים המכיל חומרי הדברה. אם הכלב נקי ולא מסריח, אין סיבה לרחוץ אותו לעיתים קרובות. אבל, אם הכלב מלוכלך או בעל ריח רע אפשר ולא מזיק לרחוץ אותו עם שמפו לתינוקות או עם שמפו עדין לכלבים שאינו מכיל חומרי הדברה, גם פעם בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה שלא מפסיקה להזיל רוק בכמויותמיטל02/10/2010
שלום רב,הכלבה שלי החל מאתמול בלילה מזילה רוק בכמויות גדולות(שלוליות קטנות בכל מקום)הרוק הוא שקוף.בנוסף היתה הקאה אחת אתמול בצבע צהוב.הכלבה היא מסוג פינצר מעורבת בת 7 חודשים.מה עלי לעשות?היא נראית יחסית בסדר(ערנית אך שוכבת לה בצד)בבוקר היא אף רצה והשתוללה בגינה.האם לקחת אותה לווטרינר בדחיפות?איך אוכל לעזור לה?אשמח על תשובתכם...ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה מריירת
ד''ר סמדר טל03/10/2010ריור רב יכול להגרם מתחושת בחילה, מבעיות בקיבה או בושט (כולל תולעת הפארק), או מבעיות בבלוטות הרוק.
הכלבה שלך הקיאה, וסביר להניח שיש בעיה כלשהי במערכת העיכול שלה שגורמת להקאות ולריור הרב.
אני בהחלט ממליצה לגשת לוטרינר בהקדם האפשרי כדי להבין את הסיבה להקאה ולריור. גם אם היא נראית עירנית, יתכן שהיא סובלת מבעיה בריאותית שתחמיר בהמשך ועדיף לתת טיפול כבר עכשיו.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת צואהרות02/10/2010
תפסתי כמה פעמים את הגור פודל שלי אוכל את הצואה של עצמו בבית. הבעיה כשיש לו יציאה בלילה לפני שאנו קמים בבוקר ורואים לכלוך של צואה על העיתון אך כנראה שהוא אכל את זה ואי אפשר להעיר לו. מעניין שבחוץ הוא לא עושה את זה. זה מסוכן? בינתיים הוא נראה בריא ולא קרה כלום. יש משהו שאפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת צואה
ד''ר סמדר טל03/10/2010אכילת צואה היא תופעה שכיחה בקרב גורים צעירים. יש לסלק את הצואה כמה שיותר מהר ולנסות למנוע מהגור לאכול אותה, אך גם אם הוא מצליח להגיע ולאכול אותה אין בכך סכנה של ממש.
ברוב הכלבים התופעה חולפת עם התבגרותם והמעבר למתן צרכים מחוץ לבית בלבד.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות נוזליות בצבע חוםחן02/10/2010
שלום רב
יש לי גורה רועה שוויצרית בת חודשיים מחוסנת חיסון ראשון
הגורה ערנית משחקת ונראת טוב שותה המון ואוכלת.
היא עושה צרכים שתן וצואה בסדר גמור.
לפני 4 ימים היא הקיאה הקאה נוזלית וחומה ובריח של צואה,
והיום גם כן אותו דבר.
זה קורה לה מוקדם בבוקר במהלך היום היא בסדר.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות בגורים
ד''ר סמדר טל03/10/2010הקאות בגורים יכולות להגרם מסיבות רבות כגון גופים זרים, מחלות גורים כמו פרוו, הקאות בעקבות אכילת זבל, דלקות במערכת העיכול ועוד.
החשש הוא שמכיוון שהגורים קטנים ומערכת החיסון שלהם אינה מפותחת, ההקאות יגרמו להתייבשות מהירה, אובדן מלחים, והחמרה של מצבם.
גם אם הכלבה מרגישה טוב, אני ממליצה לכם לגשת לוטרינר שיבדוק אותה ויבצע בדיקות דם.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון דיאטטי לכלברן01/10/2010
אשמח לקבל חוו"ד על
פרו פלן דיאט
פרו סירייס דייאט.
מה יותר טוב .מה יותר איכותי לכלב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות
ד''ר עדי בן ישר01/10/2010אין לי מידע על המזונות הנ"ל
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלטהדנה30/09/2010
כלבת היורקשייר טרייר שלי המליטה לפני יומיים שני גורים והיא מניקה. יש לי כמה שאלות:
1. יש לה נפיחות מהפטמה הקרובה יותר לזנב ועד לאיבר המין שלה-האם מדובר בגודש? (האזור נפוח וקצת קשה יותר למגע משאר האזורים הסמוכים לפטמות האחרות)
2. מאיזה גיל ניתן להפריד את הגורים מהאם?
3. מאיזה גיל הגורים מפסיקים לינוק ועוברים לאוכל מוצק?
4. האם ניתן לשים לכלבה שלי חומר נגד פרעושים? (אני שואלת בגלל שהיא מניקה...בד"כ אני שמה לה פרונטליין פלוס באמפולה)
5. האם נדרש טיפול כלשהו בגורים מצידי? ומאיזה גיל? (מקלחת וכד')
6. מאיזה גיל מחסנים את הגורים?
תודה! הפורום נהדר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלטה
ד''ר עדי בן ישר01/10/2010קודם כל, מזל טוב
1. נפיחות מהפטמות לאחר המלטה היא נורמלית עקב הגודש של החלב. יש לשים לב שהנפיחות יורדת, שהמקום לא חם, שניתן ללחוץ על הפטמה ולהוציא חלב תקין. במידה והמצב אינו כזה, יש לפנות לווטרינר.
2. מומלץ שלא להפריד את הגורים מהאם ומשאר השגר עד לגיל 6 שבועות
3. בערך בגיל 3-4 שבועות הגורים מתחילים להתעניין גם במזונות אחרים, אך עדיין יונקים מהאם. יש לאפשר לגורים בגיל זה גישה למזון גורים רטוב אותו ילמדו למצוץ ולאחר מכן ללעוס
4.עדיף כרגע להמנע מכל טיפול אצל האם ואצל הגורים. זה כולל פירעוש, חיסונים, טיפולים ועוד.
5. כל עוד הגורים נמצאים עם האם, אין צורך בטיפול נוסף. רצוי לדאוג למקום סגור עבורם ולא עבור האם ("גדר" קטנה אותה האם תוכל לעבור והם לא) על מנת למנוע שוטטות שלהם ותאונות עקב כך, לדאוג למקום מרופד, חמים, יבש ונקי מהפרשות.
6. חיסון ראשון לגורים ינתן בגיל 6-8 שבועות
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה01/10/2010תודה רבה!
דבר נוסף...
יש לה 2 פטמות (אלה הקרובות יותר לצוואר) שהן "שטוחות" ולא ניתן לינוק מהן (אני לא יודעת אם אכן יוצא מהן חלב)-זה תקין?
וממתי ניתן לשים לאם חומר נגד פרעושים? (יש עליה לפעמים ואני כמובן דואגת לבדוק אותה כל הזמן ולהוציא לה...)
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר עדי בן ישר02/10/2010לעתים לא כל הפטמות פעילות. לעיתים הן הופכות פעילות מאוחר יותר, בעיקר במצב ל ריבוי גורים אשר מנסים לינוק מכל הפטמות.
המנעי ממתן חומר נגד פרעושים עד להתנתקות הגורים מהאם. החומר במינון של האם יהיה רעיל לגורים הקטנים ויתכן שיספגו יותר מהמינון המומלץ להם. כרגע תאלצו להסתפק בשליית הפרעושים...
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בגוף של הכלבהילה30/09/2010
שלום יש לי שאלה , כבר כמה ימים שאני מרגישה בגוף של הכלב שלי מין בלוטה גדולה כזו גוש שמרגישה כמו עצם היא נמצאת במותניים שלו , ובצד השני אין כזו בלוטה אני מאוד לחוצה ואני לא יודעת מה זה , יכול להיות שזה גידול ? זה מסוכן ?? תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר עדי בן ישר30/09/2010לא ניתן לדעת מתיאורך על מה מדובר. מסה יכולה להיות אבצס, גידול שפיר, גידול ממאיר ועוד ועוד.
יש לגשת לווטרינר על מנת שיבחן את המסה, יעריך אילו רקמות מעורבות, יתכן ויקח דגימה מתוכה ויבחן אותה תחת מיקרוסקופ. התשובה המלאה ביותר תתקבל עם הסרת המסה ושליחתה להיסטופתולוגיה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשלשולגל30/09/2010
אימצנו כלב, בן חמישה-שישה חודשים. עדין לא עבר חיסון משושה אחרון או כלבת (יעבור את החיסונים שיסיים טיפול אנטיביוטי לצינון).
הכלב מאוד פעיל ושמח ולא נראה חולה או חלש, אך שמנו לב לטיפות דם אדום שהופיע בשלשול.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה
ד''ר עדי בן ישר30/09/2010כמה זמן הוא משלשל? האם יש הקאות? האם הוא נוהג לאכול עצמות או זבל ברחוב?
בידה וכלבכם משלשל ועכשיו בנוסף הופיע לו דם בצואה, הייתי ממליצה בחום לקחתו לווטרינר על מנת שיבדוק אותו ויערוך בדיקות דם על מנת להעריך את מצבו. אם השלשול חלף ואיתו גם הדם שהופיע באופן חד פעמי, אתם יכולים לעקוב אחר מצבו בבית ובכל מקרה של התדרדרות לגשת בדחיפות לווטרינר.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בצואה
גל30/09/2010רק אתמול לקחנו אותו וכבר בפעם הראשונה שלשל, הוא לא מקיא.
הוא לא אוכל כלום חוץ מגרגירים לגורים.
השלשולים קצת משתפרים אבל עדין רואים קצת דם, ובאחת הפעמים ראינו תולעים גדולות לבנות.
בדיוק היום לקח כדור לתילוע ואחד נוסף עוד עשרה ימים.
השאלה היא, אם כדאי לקחת כבר עכשיו לויטרינר או לחכות עד שיסיים את הטיפול?
תודה :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בצואה
ד''ר עדי בן ישר01/10/2010ניתן לחכות יום-יומיים כל עוד אתם משגיחים על מצבו שלא מתדרדר - הקאות/שלשולים מחריפים/אפתיה/חוסר תיאבון וכו'. במידה ועדיין יש דם בצואה לאחר יומיים, אני ממליצה לגשת לווטרינר על מנת שיבדוק את מצבו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארנבותשוש29/09/2010
שלום לכם ברצוני לשאול קנינו שתי ארנבות קטנות הביתה בערך בנות חודש כנראה , יש להם כל הזמן מים ואוכל, לפי מה שנראה לי הם כמעט לא שותות, האם זה תקין הכמות מים במתקן בקושי משתנה , האם תוכלו לכתוב לי מה מותר לתת להם לאכול ? ומה הטיפול הדרוש ? האם ארנבות אמורות לקבל איזה חיסון? האם מותר לתת להם ירקות (מלפפון גזר)?
תודה מראש שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארנבות
ד''ר עדי בן ישר30/09/2010לצערי, אין לי את הידע הנדרש לגידול וטיפול בארנבות. אני ממליצה לך לפנות לווטרינר שהתמחה בחיות אקזוטיות על מנת שענה לך באופן מלא על שאלותייך
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע אצל חתולהנוי29/09/2010
שלום
יש לי 2 חתולות בבית ואצל אחת מהן גיליתי פצע לפני כמה ימים.
הפצע ממוקם בצוואר, זו מעין קרחת בגודל מטבע ובמרכזה עיגול אדום עם קרום כמו פצע שמגליד. ביום הראשון היא נרתעה כשנגעתי אבל עכשיו כבר לא כואב לה והיא נותנת לגעת בזה.
השאלה שלי היא איך אני יכולה לדעת אם זה סתם פצע שאולי החתולה השניה עשתה לה או שזוהי פטרייה מסוג כלשהו? ומה לעשות עם זה?
תודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד''ר עדי בן ישר30/09/2010על מנת לדעת האם מדובר בפצע שמגליד, פטריה, או כל טפיל אחר בעור, יש לקחת את החתולה לווטרינר על מנת שיקח דגימות מהאיזור ויסתכל עליהם תחת מיקרוסקופ או יגדלם בתרבית.
ניתן לחכות יום-יומיים ובמידה והלקות לא גדלה ולא מגרדת - לחכות שתעלם מעצמה. בכל מקרה של החמרה או חוסר שיפור תוך יומיים - אני ממליצה לגשת לווטרינר
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשפשים אצל כלבחסוי29/09/2010
יש לי בוקסר בן 3, לאחרונה יש לו הרבה פשפשים, ניסינו לשים לו טיפות פעמיים כבר וזה לא עוזר. מה אפשר לעשות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרעושים
ד''ר עדי בן ישר30/09/2010יש לרסס גם את מקום מרבצו של הכלב, שם יתכן יש ריבוי פרעושים. במקרה של התיישבות מאסיבית של פרעושים, מומלץ להזמין ריסוס לבית ולחצר. יש להוציא את כל החיות לפחות ל-24 שעות מעת הריסוס ולהחזירם רק לאחר שטיפת הרצפה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרכים בביתרות29/09/2010
שלום, יש לי גור פודל ננסי בן 4 חודשים. במשך היום הוא כמעט שלא עושה צרכים בבית (אם מורידים אותו כמעט כל 3 שעות) אך בלילה כן ונראה לי שהוא אוכל את הצואה (יש לפעמים שאריות). באיזה גיל הוא יעשה את צרכיו רק בחוץ? היום הוא ישן בתוך גדר אילוף איך אני אדע ומתי אפשר יהיה להשאיר אותו חופשי בבית גם בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך לצרכים
ד''ר עדי בן ישר30/09/2010דורש סבלנות והתמדה. לכל כלב מהירות תפיסה שונה. נסו לרווח לכלבכם את היציאות לצרכים בהדרגה, כך שיצטרך להתאפק מעט יותר זמן בכל פעם. עלו שלב בריווח רק כאשר אתם רואים שאינו עושה צרכים בבית בריווח הנוכחי.
במידה ואינכם מצליחים, ניתן להתייעץ עם מאלף מקצועי לעזרה
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן מרובהגלי29/09/2010
הי, יש לי כלב גולדן שחגג יומהולדת 9 החודש, אמש קרה מה שלא קרה אף פעם ואני תוהה מה לעשות? במהלך הלילה הוא שתה כמויות עצומות של מים וכל שעה ביקש לצאת החוצה והוא שתן רב ממש בלחץ בגינת הבניין לכשחזרנו הבייתה שוב גמע כמות עצומה של מים ושוב לאחר כשעה ומחצה הגיע בבכי וביקש לצאת, חיפש מיידית מקום בגינה והטיל מימיו וכך חזר הדבר כחמש פעמים- מעולם לא קרה הדבר ואני תוהה האם צריך לרוץ לוטרינר או שאולי הדבר נבע מחרדה או שאולי אכל משהו? הבוקר בסביבות שמונה הטיל מימיו כמו שאר הלילה משכנו בטיול ולכשחזרנו לא ניגש לשתות מים....
הייתכן שזה היה אירוע חד פעמי?
מה עושים?
תודות
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן מרובה
ד''ר עדי בן ישר29/09/2010שתיה והשתנה מרובה הם סימפטום שיכול להעיד על מחלות ומצבים רבים בחיות מחמד.
אם הכלב מייצר יותר שתן מהרגיל יתכן שהוא פשוט לא מצליח להתאפק כי שלפוחית השתן מלאה מאד ולכן ,בורח, לו שתן.
השתנה מרובה יכולה להיגרם בין השאר ממחלת כיליה, מחלות הורמונליות שונות, בעיות כבד, בעיות במערכת העצבים ועוד מצבים רבים. אם זהו אכן המצב מומלץ לבצע בדיקות דם אצל הוטרינר.
אם המצב חלף לדעתך, אפשר למדוד כמה מים הוא שותה ביממה (למלא את כלי המים בנפח ידוע ובסוף היממה להפחית את כמות המים שנשארה) ולהתייעץ עם וטרינר האם זו כמות סבירה או גדולה מהנורמאלי.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לחתולהרינה28/09/2010
שלום רב , יש לי חתולה כבת שנה וחצי , היא המליטה אתמול גור.
השאלה שלי היא האם זה הגיוני שחתולה תמליט רק גור אחד בלבד?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלטה
ד''ר עדי בן ישר29/09/2010תתכן המלטה של גור אחד בחתולים, אם כי זה לא נפוץ.
מומלץ להביאה לווטרינר על מנת שיבדוק אותה, ואף יצלם צילום רנטגן או יניח פרוב של אולטראסאונד על מנת לוודא שלא נשארו גורים נוספים שיכולים להרקיב בתוך החתולה ולגרום לזיהום כללי ולסיכון גבוה
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה אבל...
רינה29/09/2010האם תוכלי להגיד לי אם יש סימנים לכך שהגורים נמצאים עדיין בבטנה?.
( כמו התנהגות מוזרה , יללות מוגזמות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
ד''ר עדי בן ישר30/09/2010לעתים יש סימנים של יללות כאב, חולשה, אפטיה, חום גבוה ועוד, אך סימנים אלו יכולים לבוא בשלב מאוחר מדי בו הגורים בבטנה של האם גרמו לזיהום כללי. לכן, עדיין אני ממליצה לגשת לווטרינר בהקדם ולבדוק את המצב
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רינה01/10/2010אקח זאת לתשומת ליבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב שלי בלע גומייה של שיערגל28/09/2010
הי
צריכה את עזרתכם בייעוץ
ריף הכלב שלי (גולדן מעעורב בן 8) בלע את הגומייה שלי לשיער.
הגומייה דקה יחסית(לא מהגומיות הגדולות מהבד).
כשבלע את הגומייה לא הראה סימני מצוקה או חנק,אך אני חוששת שיכול להגרם לו איזה
שהוא נזק לקיבה או למעיים.
מצד שני אני לא רוצה לרוץ לוטרינר כי הכלב היסטרי מהוטרינר וכמעט כל ביקור דורש
טשטוש.
שאלתי אליכם: האם ישנה סיבה לדאגה? האם יש צורך בבדיקה? האם מישו נתקל
בסיטואציה דומה ויכול קצת להרגיע??
תודה מראש וחג שמח.
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעת גומיה
ד''ר תמר נרקיס28/09/2010יש לעקוב אחרי מצב הכלב. אם הוא עירני, אוכל ושותה, נותן צרכים תקינים ומתנהג כרגיל- רוב הסיכויים שהגומיה יצאה או תצא בצואה ביום-יומיים הקרובים (זה לא בהכרח אומר שתראו אותה בצואה).
אם הכלב נראה חלש או אפטי, מתחיל להקיא, לשלשל, מראה חוסר תאבון וחולשה- יש לגשת לוטרינר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)