מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צ'או צ'אורחלי08/11/2010
שלום רב......לבת שלי יש כלבת צ'או צ'או בת 13. היא כבר אינה שומעת טוב וקצת צולעת ברגל אחת וסוחבת אותה בכבדות. רק רציתי לדעת מה תוחלת החיים של צאו צ'או בערך. אנחנו מאוד אוהבים אותה וקשה לנו לראות אותה קצת דועכת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'או צ'או - תגובה
ד''ר תמר נרקיס09/11/2010אכן גיל 13 הוא גיל מבוגר. אי אפשר לחזות כמה זמן הכלבה תחיה ויש לטפל בה כדי לאפשר לה איכות חיים טובה. גשו לוטרינר שיבדוק את הצליעה וינסה לטפל בה. בגיל מבוגר תתכן התדרדרות בשמיעה אולם לרוב הכלבים מסתדרים עם זה בקלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל יבשרחלי08/11/2010
שלום רב....ישלבן שלי כלב גדול [מבחינת גודל] אבל הוא רק בן שנתיים אני חושבת ושוקל בערך 40 קילו, והוא אינו אוכל בכלל אוכל יבש לכלבים. כל יום הם מכינים לו או פסטה עם טונהאו כבד עוף או עוף מבושל. אלו הדברים היחידים שהוא אוכל. ושאלתי היא האם זה מזיק לו או שזה בסדר שהוא לא אוכל אוכל יבש. תודה והמשך יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל יבש - תגובה
ד''ר תמר נרקיס08/11/2010אין סיבה שכלב לא יאכל מזון יבש בלבד. מזון ביתי הוא אינו מזון מאוזן ומלא ולא תמיד מכיל את כל הערכים התזונתיים שהכלב צריך, ובוודאי שלא ביחסים הנכונים. אם הכלב לא אוהב את המזון היבש אפשר לנסות לתת לו מזון יבש של חברה אחרת. בנוסף, אפשר לערבב לו את המזון היבש שלו עם מזון רטוב לכלבים מקופסאות שימורים כדי לשכנע אותו לאכול.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה מקריחהעומר07/11/2010
החתולה שלי עברה ניתוח ופתאום סתם ככה מתחילה להקריח
הלכתי לוטרינר הוא לא ידע מה זה ואמר לי לקנות משחה נגד פטריות
קניתי ואני מורח לה אבל זה לא עוזר וזה מתפשט לכל הגוף
שמתי לב שזה התחיל אחרי הניתוח שלה כשגילחו לה את הידיים ואת הצוואר
מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה מקריחה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס08/11/2010ראשית, יש לנסות ולאבחן מה גורם לקרחות לחתולה. האם היא מגרדת או מלקקת את האזורים הללו?
כדי לאבחן את הבעיה הוטרינר צריך לקחת מגרדים לשלילת טפילי עור וכן דגימה לתרבית פטריות כדי לבדוק אם אכן מדובר בנגיעות בפטריות. קרחות יכולות גם להיווצר עקב גירוד שנוצר בגלל אלרגיות.
קיימים מצבים נדירים בהם לאחר גילוח של אזור בפרווה הפרווה אינה צומחת, או שצומחת לאט מאד. השאלה היא האם הקרחות הן רק באזורים שגולחו לניתוח או שהן התפשטו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגוזל שבר רגלניר07/11/2010
שלום. לפניי יומיים הגוזלים התחילו לצאת מבית ההטלה.
-הראשון יצא לפניי יומיים (פעם שנייה) והוא חי לו בשלום בלי עין הרע.
-השני יצא כנראה היום בבוקר (פעם שנייה)
-והשלישי אני מאמין שיצא היום.
הגוזל השני יצא כבר לפני שבוע בערך והיה נראה כאילו הוא שבר רגל אז הכנסתי אותו חזרה לבית ההטלה אם שאר האחים שלו וההורים המשיכו לטפל כרגיל.
היום שחזרתי מהבית ספר שמתי לב שהוא על רצפת הכלוב ושההורים לא מאכילים אותו
(או שפשוט אני פספסתי, והם כן)
אז אחרי ששברתי תראש וישבתי שעתיים ליד הכלוב כדי לראות אם מאכילים אותו
ראיתי שלא. והחלטי להרים אותו למדף (איפה שכל בתי ההטלה האוכל השתייה וכו'..)
שמתי אותו שם הוא סגר את העיניים כנראה רצה לישון ואז ההורים התחילו לעלות עליו ממש כאילו הם מגדל האמא עלתה על הגוזל והאבא עלה על האמא התוכי לא בכה או משהו אבל הסתכל לצדדים במבט מבוהל והחלטתי להוריד אותם.
אחרי זה תוכונית התחילה לנקר את הגוזל!! אחרי כמה פעמים שהברחתי את התוכונית
החלטתי שהפעם ניתן להורים הזדמנות ונראה מה הם עושים.
ראיתי שההורים עומדים בצד ומסתכלים, אוכלים בקיצור לא עזרו. ואז התחיל להימאס לי! לקחתי את הגוזל ושמתי אותו מול החור של בית ההטלה כדי לראות אם הוא רוצה להיכנס
והוא רצה. (תוך כדי שאני תופס אותו הוא תפס עם המקור בחור ופשוט רצה להיכנס)
אז נתתי לו.
1) זה בסדר מה שעשיתי?
2) תוכון יכול לחיות עם שבר ברגל?
3) אני יכול להוציא אותו ולהאכיל אותו לבד?
כמה פרטים שאולי כדי לדעת:
1) אני גר באילת ואני לא מכיר ווטרינרים בעיר. למרות שמצאתי 2 מספרים של ווטרינרים ולא עונים לי.
2) כשניסיתי להכניס את התוכון חזרה לבית ההטלה האמא לא הגיבה, היא פשוט שכבה על הבטן אבל אח של הגוזל (האחרון שנשאר בבית ההטלה) התחיל לבכות.
3)האמא דוגרת על 3 ביצים והיו ראיתי שאותו הזוג מזדווג עוד פעם.
4) ההורים מטפלים בגוזל היחיד שנמצא מחוץ לבית הטלה
5) זה כלוב גדול שנמצא בחצר ובפנים יש 13 תוכונים (כולל הגוזלים) ו2 קוקוטלים אחים.
שלא עושים בעיות הם לא רבים בינהם או משהו.
6) אני חושב שהגוזל פצע רגל אחת או אפילו את שתיים. כי שמתי לב שהוא היה על הרצפה הוא היה דוחף את עצמו עם המקור והייתי בטוח ששתי הרגליים שבורות.
ואז שמתי לב שכאשר אני מרים אותו הוא נאחז בי עם שתי הרגליים שלו (עם הציפורניים)
אבל הוא משתמש רק ברגל אחת שהוא "הולך"
בבקשה בבקשה בבקשה תעזרו לי אני מצדי לקחת אותו החוצה ולטפל בו
אם זה אפשרי בבקשה תגידו לי איך ואם יש אפשרות שלא כוללת ללכת לווטרינר.
סליחה על החפירה ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגוזל שבר רגל - תגובה
ד''ר תמר נרקיס07/11/2010לצערי איני מתמחה בגידול של תוכים, ואני ממליצה לך להתייעץ עם וטרינר שמתמחה בחיות אקזוטיות. יתכן שהגוזל פצוע או חולה, וכדאי לקחת אותו לוטרינר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי
ניר07/11/2010אני אשמח אם תוכלי להפנות אותי לפורום שאת מדברת עליו
תודה בכל זאת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפת שתן בוקסר בן 11יהלום07/11/2010
שלום רב, הבוקסר שלי בן 11 ולפני כחצי שנה החלה בעיית הרטבה אצלו. הוא ישן ומתהווה שלולית למרגלותיו.גם כאשר הוא מסתובב בבית הוא מטפטף. היינו בבית החולים הוטרינרי וקיבלנו פרופאלין במינון 1.2 שלוש פעמים ביום. הדבר עזר עד שבחודש האחרון המצב החמיר ולמרות התרופה הוא מטפטף ואני נאלצת להוריד אותו כל שעתיים.אנא עצתכם מה הבעיה או אילו בדיקות נוספות עלינו לבצע.
תודה מראש יהלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
יהלום07/11/2010שכחתי לציין כי הכלב אינו מסורס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדליפת שתן בוקסר בן 11 - תגובה
ד''ר תמר נרקיס07/11/2010דליפת שתן יכולה לנבוע ממספר גורמים. ראשית יש לבצע בדיקת שתן כדי לשלול נוכחות של דלקת או קריסטלים בדרכי השתן ובהמשך לבצע צילום לשלילת אבנים בדרכי השתן. לעיתים יש גם צורך בצילומים ניגודיים.
חיזרו לוטרינר המטפל כדי שיחליט לגבי המשך איבחון וטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיווג כלביםאלון07/11/2010
שלום רב,
ברשותנו כלב מקסים בן שנתיים. הכלב מיוחם וברצוננו לסרס אותו בקרוב. יחד עם זאת, אנו שוקלים לזווג אותו עם כלבה, מיוחמת גם היא, כדי להעניק גורים למקורבינו.
שאלתי היא: האם הדבר עלול לגרום דכאון לכלבנו השמח? או שמא הכלבה המזווגת היא שתחוש אחריות כלפיה גוריה ולכן גם תסבול מדכאון כשאלו יימסרו...
אשמח אם תענו לי בהקדם. תודה רבה!!:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול
ד"ר טל מאייר07/11/2010ברצוני לעשות לכם סדר בדברים שכן ע"פ מה שכתבתם אתם מבולבלים ואינכם מבינים את המצב אצל בע"ח.
ראשית כלבים זכרים אינם מיוחמים בתקופות, אלא הופכים מיוחמים בקרבת נקבה מיוחמת - משמעות הדבר שכל עוד הוא לא מסורס כל נקבה מיוחמת "תדליק" את הייחום אצלו.
שנית - לכלבים אין את עניין ה"דכאון" - לא לזכר ולא לנקבה. יש אינסטינקט אמהי לגידול הגורים ולטיפול בהם, אך אין דכאון כשהם נמסרים, או אם היא לא נכנסת להריון וכו'.
לגבי שאלת הסירוס - אם אתם רוצים גורים - תנו לו להזדווג. אם לא סרסו אותו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות דם מאבר המין של הכלבמני06/11/2010
הבוקר שמתי לב שיורדות טיפות משם. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
מני06/11/2010הכלב הוא מעורב הסקי/זאב, בן 9, בריא כשור, נמצא בד"כ בחוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד''ר סמדר טל07/11/2010טיפות דם מאיבר המין יכולות לנבוע ממספר מקומות- החל מאיבר המין עצמו אם הוא נפצע, דרך דלקת ואבנים בשלפוחית השתן - שבגלל הגירוי לשלפוחית הינה מדממת, וכלה בבעיות בבלוטת הערמונית (אם כלבך אינו מסורס) אשר גורמות לדימום מדי פעם.
בכל מקרה מומלץ לאבחן את הגורם אצל הוטרינר של כלבך על מנת לטפל בו ולמנוע סיבוכים.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, ניגש היום לווטרינר
מני07/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול לא אוכל ולא שותהעומר06/11/2010
טוב אז החתול שלי הפסיק לאכול ולשתות לפני חודש, היה מקיא כמה פעמים ביום,היה חלש ולא זז מהמקום. אז לקחתי אותו לוטרינר ואמרו לי שהוא בלע משהוא..
אז הוטרינר עשה לו ניתוח והוציא את זה
הבעיה שמאז הניתוח דבר לא השתנה הוא עדיין לא אוכל ולא שותה ואין לו כח לזוז מהמקום.
לקחתי אותו כבר פעמיים לוטרינר הוא אמר לי שהחתול יבש וצריך נוזלים אז השארתי להם אותו לטיפול אז הרופא אמר שהוא אוכל אבל צריך לדחוף לו בכח ..
זה מה שאני עושה בשבוע האחרון ומצבו לא משתפר
אני לא יכול להשאיר אותו כל החיים אצל הוטרינר במיוחד כשזה 300 שקל ללילה
ולהרדים אותו אני לא רוצה..
מה אני יכול לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול לא אוכל ולא שותה - תגובה
ד''ר עדי בן ישר06/11/2010חתול שאינו אוכל נמצא בסכנת חיים, אפילו מעבר לחיות אחרות שמפסיקות לאכול לכמה ימים. חשוב מאד להחזירו לאכילה סדירה, דבר שיכול לקחת מספר ימים-שבועות אחרי ניתוח של פתיחת חלל הבטן והתעסקות עם המעיים.
קיים כדור הניתן אחת ל-3 ימים (מירטזפין) המעורר תיאבון. קיימת גם אפשרות להכניס לחתולך צינור הזנה דרכו תוכל להאכילו עד שישתפר ויחזור לו התיאבון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בגרון???ליהיא דגן05/11/2010
שלום,
לפני כשבועיים גילינו דלקת באוזן לכלב והוטרינר נתן לו אנטיביוטיקה.
פתאום לפני יומיים שמתי לב שהקולר של הכלב שלי צמוד עליו מאוד והייתי ממש
צריכה להרחיב אותו.
בנוסף, פתאום הוא נראה קצת אפטי.. כאילו הוא כועס עלינו...
מה יכולה להיות הסיבה לזה??
תודה רבה על העזרה,
ליהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בגרון??? - תגובה
ד''ר עדי בן ישר06/11/2010נפיחות בצוואר יכולה לנבוע מתגובה אלרגית, זיהום, תגובה לזריקה באזור, ועוד ועוד.
כלב שהפך לאפטי בדרך כלל מעיד על כלב שלא מרגיש טוב, ולאו דוקא כלב שכועס עליכם.
אני ממליצה לכם בחום לגשת לווטרינר על מנת שיבדוק את הנפיחות בצווארו של כלבכם, יבצע בדיקה כללית למצב הכלב (טמפ', סימנים מחשידים אחרים) ויפעל בהתאם
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיצו זכר שתקף את גוריולימור05/11/2010
לאחי ישנם זוג שיצו - זכר ונקבה. לפני כעשרה ימים המליטה הנקבה שלושה גורים. לפני כיומיים, בעת שיצאה מקופסת הגורים ואיש לא היה בבית תקף הזכר את שלושת הגורים באמצעות הרמתם ונשיכתם והרגם!!!
מיותר לציין את תחושות התסכול והעצב של האם ושלנו.
האם התנהגות זו אופיינית??
אנא שפכי אור על האירוע אנו מתוסכלים מאוד ושוקלים למסור את הזכר מכיוון שהאירוע מקשה עלינו מאוד מבחינה רגשית.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיצו זכר שתקף את גוריו - תגובה
ד''ר סמדר טל07/11/2010ובכן- כן- זה קורה שזכר תוקף גורים צעירים וזה גם קורה שנקבה תוקפת את גוריה. הסיבות לכך שונות ומגוונות- ביניהן סטרס (עקה), חוסר תשומת לב, ועוד.
בדרך כלל כאשר נקבה ממליטה אין משאירים את הזכר בסביבת גורים בדיוק מהסיבה שהוא יכול לגלות אגרסיביות כלפיהם.
אתם עומדים להעניש את הזכר על לא עוול בכפו ועל התנהגות טבעית שלו -בטבע הוא לא היה נמצא בקרבת הגורים לאחר המלטה ברוב המקרים.
אני ממליצה לכם למרות תחושת העצב והתסכול - לא להוציא אותה על הכלב שלכם - אלא ללמוד מהמקרה ולא לתת לו להיות בקרבת גורים אחרי המלטה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות.
לימור07/11/2010מקווים להתייעץ במקרים שמחים יותר בהמשך. לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תילוע לכלביםהילה04/11/2010
שלום, יש לי גור כלבים מעורב שנמצא ברחוב, עשינו לו תילוע לפני חודשיים, הוא בן 5-6 חודשים.. כל כמה זמן צריך לעשות תילוע לכלבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תילוע לכלבים - תגובה
ד''ר עדי בן ישר04/11/2010התולעים הנפוצות נגדם אנו מתלעים את כלבינו וחתולינו הינן תולעי סרט בשם דיפילידיום. תולעים אלו מועברות למעי הכלב/חתול ע"י פרעושים שנמצאים עליו והוא בולע אותם כחלק מתהליך הגירוד עם השיניים.
לפיכך, כל עוד קיימים פרעושים על הכלב, יתכן וידבק שוב בתולעי מעיים ויצטרך שוב תילוע.
באופן מניעתי, במידה ואת מטפלת רוטינית בכלבך נגד פרעושים, מומלץ לתלע אותו אחת לחצי שנה
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרימת נזק לחיות אחרות?cali04/11/2010
האם אמפולות נגד פרעושים כגון אדונטאג' או פרונטליין יכולות לגרום למוות של זוחלים נחשים טרנטולות ופרוקי רגליים אחרים? ומה ההבדל בין שני הסוגים של התכשירים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרימת נזק לחיות אחרות? - תגובה
ד''ר עדי בן ישר04/11/2010אין לי ידע נרחב בנושא זוחלים ופרוקי רגליים, אך אני מניחה שבהחלט כן. באדוונטג' החומר הפעיל נקרא אימידקלופריד (imidacloprid). בפרונטליין החומר הפעיל הינו פיפרוניל (fipronil). שניהם סוגים שונים של רעל למערכת העצבים המרכזית בפרוקי רגליים, ובעל רעילות נמוכה ביונקים.
אני ממליצה לך להתיעץ עם וטרינר מומחה לחיות אקזוטיות בנושא
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באוזן אצל חתולהCalanit03/11/2010
שלום,
לחתולה שלי דלקת באוזן כבר כמעט שבוע. האוזן נפוחה מאוד, הפרשה מוגלתית ומסריחה מאוד. חוץ מזה החתולה בסדר, אוכלת ומתנהגת רגיל. ניסיתי לטפל בסורולאן טיפות לתוך האוזן, פעמיים ביום, וכן משחה אנטיביוטית להפחתת הגירוד באוזן החיצונית. הגירוד פחת אך לא הנפיחות וההפרשה המוגלתית המסריחה. מה עושים? האם יש לתת אנטיביוטיקה דרך הפה ואיזה סוג?תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת באוזן אצל חתולה - תגובה
ד''ר סמדר טל03/11/2010ראשית יש לשים קולר אליזבטני או כל אמצעי אחר שימנע גירוד והחמרת המצב. לאחר מכן יש לקחת את החתולה הסובלת מאוד מכאב האזניים לוטרינר שייקח חומר לתרבית וגם ישטוף יחטא וינקה את האוזן כראוי, ויחליט איזה טיפול כדאי לתת לחתולה על מנת שתוכל להחלים. קיים גורם לדלקת ויש למצוא מהו ולטפל בו- קרדית האוזן יכולה לגרום לסיבוך כזה, נשיכה, רטיבות, אלרגיה ועוד ועוד ובאם לא יושם דגש גם על הגורם- הבעיה עלולה לחזור. סורולן במקרים של מוגלה לא מספק- מה גם שהוא מכיל סטרואידים שאינם בהכרח מתאימים לטיפול במוגלה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריסטלים במערכת השתןנועה03/11/2010
בוקר טוב,
מיום חמישי הפקינז בן השנתיים שלי לא מרגיש טוב, הא עייף מהרגיל, כמעט ולא אוכל ומתקשה בפעילויות שנהג לבצע בקלות. לאחר מספר ביקורים אצל הוטרינרית נודע לנו שיתכן והוא סובל מסוג מאוד נדיר של קריסטלים בשתן, כאלו שלא נמסים. אנו נמצאים בתהליך בדיקות הכולל עוד בדיקות דם ושליחת דגימת השתן למומחה. מיום ליום קשה לו יותר לעשות פיפי וניכר עליו מאוד שכואב לו. האם יש טיפול הומאופתי או כל תרופה אחרת שאני יכולה לתת לו על מנת להקל עליו?
בברכה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריסטלים במערכת השתן - תגובה
ד''ר סמדר טל03/11/2010על איזה סוג של קריסטלים מדובר? יש צורך לדעת קצת יותר על הבעיה לפני שניתן לדבר על עזרה ספציפית אבל אני משערת שמשככי כאבים לא יזיקו עד לסיום התהליך הדיאגנוסטי.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריסטלים במערכת השתן
נועה03/11/2010הי,
תודה רבה! הוטרינרית אמרה שזה סוג נדיר של קריסטלים שלא מומס ואולי לא יהיה ניתן לטפל בעזרת דיאטה. היום הם ישלחו את דגימת השתן שלו למומחה על מנת לדעת באיזה קריסטלים מדובר. אני רק קוצה לדעת אם ניתן לתת לו משהו ספציפי אולי כמו טיפות אוטלגין בשביל לעזור לו, הוא סובל מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריסטלים במערכת השתן - תגובה
ד''ר סמדר טל03/11/2010קריסטלים בשתן לא אמורים לגרום לעייפות וכאבים כמו שאת מתארת אלא אם יש סיבוך כלשהו. אחד הסיבוכים האפשריים הינו בעיה בכליות וסיבוך כזה דורש תשומת לב לתרופות הניתנות - גם אם הן משככי כאבים.
לכן המלצתי היא לברר עם הוטרינרית שלך מדוע היא חושבת שהכלב לא חש בטוב ובהתאם תתאים לו תרופה שתעזור לו להרגיש יותר טוב
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריסטלים או אבנים?
ד"ר טל מאייר03/11/2010לא הסיפור נשמע כמו אבנים בדרכי השתן ולא קריסטלים - כדאי לבדוק בדיוק על מה מדובר!
אם אכן מדובר באבנים - אז ניתו במקרה הזה הוא הפתרון, מאחר ורוב הסיכויים שמדובר באבנים של קלציום-אוקסלט - ע"פ גזעו וגילו של הכלב.
ד"ר טל מאייר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה מבוגרת - המתת חסדאיל03/11/2010
יש לי כלבה בת 13.5 שכבר שנה סוחבת את שתי רגליה האחוריות ולא מצליחה להתייצב עליהן, כשזה התחיל ניסנו כל מיני טיפולים שכללו תרופות לחיזוק העצמות וכדו' אבל זה לא עזר.
עכשיו היא גם התחילה לעשות את צריכה ולהשאר באותו מקום שעשתה וכן בקושי אוכלת (מזון לסניורים ). כמו כן היא לא מליחה להכנס גם לארגז שלה .
קשה לנו לראות זאת וחשבנו לעשות המתת חסד .
מה התהליך ? מה נדרש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה מבוגרת - המתת חסד - תגובה
ד''ר סמדר טל03/11/2010לצערנו אנו נאלצים להפרד מחיות המחמד שלנו לאחר חיים שלמים יחד ולפעמים ההחלטה מתי לעשות זאת קשה- הקו המנחה אכן צריך להיות שכל עוד יש לחית המחמד שלנו איכות חיים ניתן לנסות לעזור לה באמצעים הרפואיים העומדים לרשותנו, ולהפרד בטרם היא סובלת.
תהליך המתת החסד כרוך בהזרקת חומר ממשפחת הברביטורטים ונקרא פנטופרביטל. פנטוברביטל הינו חומר הרדמה אשר מרדים את חיית המחמד עד כדי הפסקת לב ונשימה. צורת המתה זו אינה כואבת כלל- חיית המחמד פשוט הולכת לישון. התהליך מהיר ולא טראומטי.
לעיתים - באם חיית המחמד בסטרס מכל מיני סיבות- ניתן לתת לה כדור או זריקת הרגעה לפני המתת החסד.
מקוה שעזרתי
ומשתתפת בכאבכם ובקושי שלכם
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)