פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גורה חדשה
    נטלי
    02/11/2010

לקחנו גורה קטנה,דוברמן פינצ'ר, שכרגע בת חצי בעקבות מוות כלבה פינצרית קטנה שקטה ומתוקה. הבעיה היא שהגורה מאוד בעייתית, כבר חצי שנה אין מנוחה בבית, היא מאוד אנרגטית, והורסת את הבית. נושא גידול כלב לא חדש לי, אך הכלבה דורשת הרבה מאוד יחס ותשומת לב , קיוויתי לכלב יחסית שקט והיתאכזבתי. השאלה שלי היא כזאת: שמעתי שהיא אמורה להירגע מאוד אחריי גיל שנה.האם למשוך עוד חצי שנה? או פשוט למסור אותה עכשיו למישהו שיוכל להקדיש לה הרבה יותר זמן ואנרגיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גורה חדשה

הוספת תגובה

• גורה חדשה - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    02/11/2010

יתכן שהכלבה תרגע עם הזמן. עם זאת, יש דרכים לנסות לגרום לה להיות רגועה יותר. ראשית, חשוב לשחק איתה הרבה, להוציא אותה לטיולים רבים כדי "לעייף" אותה. אתם יכולים לפנות למאלף, ועם השקעה ואימון מצידכם תוכלו לגרום לה להיות ממושמעת ורגועה יותר.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה חולה
    חן
    02/11/2010

שלום רב!
    יש לי כלבה מסוג שרפיי היום בבוקר היא התנהגה כרגיל אבל לקראת ערב היא התחילה להיות ממש תשושה. היא חמה ולא מגיבה כאשר קוראים לה וגם לא מוכנה לזוז.
    כידוע לנו היא לא אכלה משהו לא בסדר ולא הסתובבה ברחוב (היא בגינה). רציתי לדעת איך ניתן לעזור ולטפל בה?..
    תודה רבה
    .

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה חולה

הוספת תגובה

• כלבה חולה - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    02/11/2010

בודאי שיש דרכים לעזור לכלבה- עליכם לקחת אותה בדחיפות לוטרינר שיבדוק אותה ויחליט על טיפול מתאים.הסימנים שתארת הם כלליים ולא ברור מהם מה בדיוק הבעיה של הכלבה. גשו לוטרינר בהקדם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרעושים
    רוני
    31/10/2010

הבן שלי היה השבוע אצל חבר שיש לו כלב, למחרת היה לו על הרגליים עקיצות, הלכנו לרופאה היא אמרה שזה עקיצות של פרעושים(ללא תגובה אלרגית), אין לי שום מידע בנושא כי לא היה לי אף פעם כלב ושאלותי:
    1. דברתי עם האם שיש לה כלב, והיא אמרה לי שאין לכלב פרעושים, והילדים שלה לא נעקצים,האם יכו להיות שיש ילדים שנמצאים בסביבת כלב שיש לו פרעושים,יש שיעקצו ויש שלא יעקצו (שוב אני רוצה לציין שלא היה לילדי תגובה אלרגית של נפיחות אלא עקיצות שמגרדות מאוד...)?
    2. שאלה נוספת: יכול להיות שפרעוש נתפס לבגד של הבן שלי, ותהיה התרבות של פרעושים אצלינו בבית או במצעים ?

אשמח לקבל תשובה והסבר.....

לקביעת תור
    סגירה
    פרעושים

הוספת תגובה

• פרעושים - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    31/10/2010

ישנם אנשים שיותר רגישים לעקיצות מאשר אחרים.
    סביר להניח שהבן לא הביא הביתה פרעושים ואם אין לכם חיה בבית לא סביר שיופיעו פרעושים בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולים וראיית לילה
    י
    29/10/2010

שלום לכולם, אולי זה אינו הפורום המתאים אך בכל זאת אשאל את שאלתי
    אני וחברי התערבנו על כך שחתול אינו יכול לראות
    חפצים או תזוזות בחושך מוחלט
    אשמח אם תוכלו להכריע בנושא

תודה מראש לכל הקוראים ומחזירי התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    חתולים וראיית לילה

הוספת תגובה

• חתולים וראיית לילה - תגובה

ד''ר עדי בן ישר
    30/10/2010

במידה והחושך מוחלט ואין לחתול שום פוטון אותו יוכל להגביר, אין הוא יכול לראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות זמנית?
    אורן
    29/10/2010

שלום רב,
    החתולה נלקחה על ידי העירייה וחזרה לבד כעבור 3 שבועות בערך נכה ברגל הקדמית, ללא כל תחושה ועם דלדול שרירים. הוטרינר טוען שהרגל לא פגועה (למעט "גולה" שיש בצד הפנימי העליון של הירך). שאלתי היא- אם לא מדובר בפגיעת ראש או חוט שדרה, האם יתכן שהרגל תחזור לתפקד? כמה זמן לכל הפחות יש להמתין? לפעמים כשאני מבצע בה "פזיותרפיה" נדמה שהיא קצת מגיבה, אבל נראה לי שאני מדמיין...

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נכות זמנית?

הוספת תגובה

• אפשר תשובה לשאלתי??

אורן
    30/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות זמנית? - תגובה

ד''ר עדי בן ישר
    30/10/2010

רגל עם תחושה מופחתת ודלדול שרירים מעידה בד"כ על פגיעה עצבית במקום. הפגיעה לא צריכה להיות בראש או בחוט השדרה. יתכן והפגיעה מרוחקת יותר ולכן פוגעת ברגל זו בלבד. כמובן ויתכן גם שבר, אבצס, קריש דם לרגל ועוד.
    על מנת להבחין בין הסיבות השונות ולטפל כראוי, יש לגשת לווטרינר על מנת שיבצע את הבדיקות הנדרשות

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב אכל תולעת
    חסוי
    29/10/2010

יש לי בוקסר בן 3, מצאנו אצלו בשק אוכל תולעים ויש סיכוי שהוא אכל מהם,
    כמובן שזרקנו את השק, מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    הכלב אכל תולעת

הוספת תגובה

• הכלב אכל תולעת - תגובה

ד''ר עדי בן ישר
    30/10/2010

האם היה גם עובש בשק? אם כן, מומלץ לפנות במיידי לווטרינר על מנת לערוך בדיקות דם וטיפול בהתאם. במידה ומדובר בתולעים בלבד, חשוב לעקוב אחר מצבו של כלבך מבחינת צרכים, הקאות, מצב רוח, כאב בטני, תאבון ועוד. לרוב כל בעיה שמתעוררת אצל כלבך, עליך לפנות מיד לווטרינר.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש למחלה
    שי
    29/10/2010

לאחרונה שמתי לב כי הדררה שלי מסוג זכר החל לגרד את עינו הימנית על המקל וכל הזמן הוא דומע ממנה וכתוצאה מכך יש קרחות מסביב לעין. מה זה?
    אשמח לעזרה,
    שבת שלום,
    שי

לקביעת תור
    סגירה
    חשש למחלה

הוספת תגובה

• חשש למחלה - תגובה

ד''ר עדי בן ישר
    30/10/2010

יתכן כי מדובר בהתנהגות הנובעת מעקה (סטרס), בפגיעה בעין עצמה, ועוד.
    אינני מתמחה ברפואת חיות מעין אלו, ולכן אני ממליצה לך לפנות לווטרינר שהתמחה בחיות אקזוטיות על מנת שיוכל לעזור לך

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות חשובות מאוד!
    זוהר
    29/10/2010

שלום,
    יש לי רועה אוסטרלי, בוגר. בן 4.
    הוא מאוד לא ממשומע, נובח המון ואפילו השכנים כבר מתלוננים על הרעש..
    האם אפשר לאלף אותו עדיין בגיל כזה?
    איזה שיטות טובות יש לגרום לו להפסיק לנבוח כל כך הרבה?
    השאלה השניה היא..
    האם יש בדיקות שיכולות לבדוק אפילפסיה אצל כלבים? ( אי אי ג'י או משהו בסגנון)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות חשובות מאוד!

הוספת תגובה

• שתי שאלות חשובות מאוד! - תגובה

ד''ר עדי בן ישר
    29/10/2010

ניתן לאלף כלב בכל גיל, אך קשה יותר כיוון שההתנהגות מאד מקובעת כבר. ממתי נובח? האם עבר אילוף מתישהו? האם יש איתו עוד כלב? ממושמע?
    ניתן להייעץ עם מאלף מקצועי לגבי שיטות נכונות לאילופו. קיים בשוק קולר המשפריץ על הכלב תרסיס לימון בכל פעם שהוא נובח ובכך מבהיל אותו בלי לפגוע בו. גם כאן יש להתייעץ עם מאלף לפני השימוש כדי לגרום את האפקט הנכון. מניסיוני שמעתי תגובות טובות על קולר זה.
    קיימות בדיקות כגון EEG לכלבים, אך מומלץ לפני בדיקה יקרה ודורשת הרדמה מלאה זו, לבצע בדיקות בסיסיות יותר כגון בדיקה פיזיקאלית ונוירולוגית מקיפה, בדיקות דם, על מנת לשלול גורמים שונים לעוויתות. אני ממליצה לך להתיעץ עם הווטרינר בנוגע לבדיקות אלו

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך לדר עדי בן ישר
    גרי
    28/10/2010

לדר" עדי בן ישר,
    תודה על המענה שלך. בהמשך לשאלתנו על החתולה בת ה 14 - שאמרת שיש לה בעיית כליות כרונית, מאחר ובשבוע שעבר אשפזנו כלב, בן 13 עם אותה אבחנה בדיוק, שקיבל את הטיפולים שהמלצת עליהם, ומת, יש לי שתי שאלות: האם בעצם זה מה שנצפה לו? אין פתרון הולם לבעיה?
    האם זה צירוף מקרים שזה קורה ברצף כזה? שהכלב קרס מזה ומספר ימים לאחר מכן החתולה? האם יש גורם אחר נסתר מעינינו?
    איך ניתן לזהות בזמן? יש לנו עוד כלב בן 12
    לתשובותייך נודה,
    ליא וגרי (מרמת הגולן)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת המשך לדר עדי בן ישר

הוספת תגובה

• שאלת המשך לדר עדי בן ישר - תגובה

ד''ר עדי בן ישר
    28/10/2010

ניתן לטפל בהצלחה בכשל כליה כרוני, בעיקר כתלות בגורם הראשוני ובחומרת המצב. אינני יודעת מה היה מצב כלבכם כשהגיע לווטרינר וכן איני יודעת מהו מצבה של חתולתכם. במידה ואי ספיקת הכליה כבר במצב חמור, או במידה ונוצר כשל כליות אקוטי כתוצאה מהכשל הכרוני, המצב יותר מסובך לטיפול. פעמים רבות חתולים המתגלים כבעלי אי ספיקת כליות כרונית משתפרים פלאות רק מהחלפת המזון.
    אי ספיקת כליות כרונית בחתולים מבוגרים הוא מצב יחסית נפוץ, ולכן ישנה אפשרות שאין הדבר קשור לכלבכם לו היתה אותה הבעיה. אם זאת, חשוב לבדוק גורמים שיכולים להשפיע על שניהם כגון חיידק בשם לפטוספירה הפוגע בכליות כלבים, חתולים אדם. יש לערוך בדיקה מקיפה למציאת חיידק זה, ובמידה וקיים עליך ועל כל בני ביתך להגיע לרופא המשפחה שלכם שכן, כאמור, חיידק זה יכול לפגוע קשות גם בכם. גורמים נוספים היכולים להשפיע על הכלבים והחתולה יחד הם מים או מזון משותף.
    אני ממליצה לכם להביא גם את הכלב בן ה-12 לבדיקת דם ולראות האם מתחילים לו סימני אי ספיקת כליה (על אף שאינכם רואים סימנים קליניים). בנוסף, בידקו את חתולתכם לחיידקים הנפוצים בכליה.

רק בריאות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש עצה דחופה בנוגע לחתולה בת 14
    גרי
    27/10/2010

יש לי חתולה, חתולת בית, לא אוכלת בחוץ.
    לאחרונה- כלומר בשבועיים אחרונות בקושי אוכלת ושותה.
    ביצענו בדיקת דם והתגלו בעיות בכליות.
    היום קיבלתי את התוצאות
    מצ"ב קובץ.
    האם יש איזה שהוא מייל או פקס לשלוח את התוצאות כדי לקבל חוות דעת דחופה????

הוספת תגובה

• אבקש עצה דחופה בנוגע לחתולה בת 14 - תגובה

ד''ר עדי בן ישר
    28/10/2010

לפי תיאורך ובדיקות הדם, יש סבירות גבוהה כי לחתולה יש אי ספיקת כליות כרונית.
    עליך לגשת לווטרינר שבדק אותה ולקח את דגימות הדם על מנת לקבל דעה המבוססת על בדיקה פיזיקאלית מקיפה של החתולה (מצב הכרתי, חומרת התייבשות, בדיקת חלל הפה, הקשבה זהירה לחלל בית החזה, מישוש בטני הכולל מישוש הכליות והשלפוחית, לקיחת מדדים חיוניים ועוד) ויוכל לשלב את כל הנתונים על מנת לאשש את האבחנה ולטפל בחתולה על פי חומרת מחלתה (החל מהחלפת מזון למזון תומך כליה בלבד וכלה באישפוז עם נוזלים, אנטיביוטיקות, משתנים, תרופות מגינות מערכת עיכול ועוד)

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון הילס RD לכלבים
    אתי
    27/10/2010

שלום!

מזה מספר ימים הכלבה שלי בת ה-13.5 מגזע מעורב לברדור+דלמטי מקבלת מזון דיאטטי של הילס כיוון שהיא צריכה להוריד מעט במשקל

קודם לכן הייתה מקבלת אוכל דיאטטישל פורינה והייתה יוצאת לטיול 3 פעמים ביום לטיול ומטילה גללים פעמיים בבוקר ופעם בצהריים בשעה 13:00.

מאז שהתחלתי לתת לה את האוכל של הילס היא ממבקשת שיצאו איתה כבר ב-11 ומטילה גללים מספר רב יותר של פעמים (כ-7 פעמים ביום לעומת 3-4 עם המזון של פורינה). לא מדובר בשלשול אלא צואה רגילה.
    האם הדבר קשור לכמות הסיבים במזון של הילס והאם היא גבוהה יותר מבמזון אחר.

אני קצת מודאגת כיוון שהיא לא התנהגה כך לפני.

כמו כן רציתי לשאול מה המשקל המומלץ לכלבה מגזע זה בגילה? כר היא שוקלת 33 ק"ג

לקביעת תור
    סגירה
    מזון הילס RD לכלבים

הוספת תגובה

• מזון הילס RD לכלבים - תגובה

ד''ר עדי בן ישר
    28/10/2010

האם היה מעבר הדרגתי בין המזונות האורך כ-5-7 ימים? אם לא, יתכן כי מדובר בתגובת הגוף להחלפת מזון באופן חד ולא הדרגתי. במידה והתופעה תישאר, פני לווטרינר שלך על מנת שיתאים לכלבתך מזון מתאים.
    אין אני יכולה לענות מהו המשקל המומלץ בלי לראות את הכלבה, מבנה גופה, הערכת רמות שומן ועוד. עליך לפנות לווטרינר שלך על מנת לקבל הערכה זו

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לחתולים
    שירלי
    26/10/2010

שלום רב ,

איך ניתן למנוע מחתול זכר להטיל את מימיו על דלת ביתי ?
    האם הוא רגיש לריח מסויים?( ניסיתי , על סמך המלצה כלשהיא להשתמש בשמן אתרי - רוזמרין , אך ללא הועיל .. )

בתודה
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לחתולים

הוספת תגובה

• תשובות

ד"ר טל מאייר
    26/10/2010

לא ציינת האם הוא מסורס? במידה ולא, הדבר הראשון לעשות הוא לסרס אותו!
    רוב הסיכויים שמדובר בבעיה של סימון.
    במידה והוא מסורס יש לשלול בעיות רפואית - מצריך בדיקה מסודרת, לקיחת היסטוריה וכו' או שמדובר בבעיה התנהגותית שמצריכה טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול שמטיל מימיו על דלת ביתי

שירלי
    27/10/2010

תודה על התייחסותכם .
    שכחתי לציין שאין זה חתול שלי אלא החתול של שכנתי ,שסביר להניח מסמן טריטוריה ..
    האם ידוע לכם על חומר ספציפי שיכול להרחיק אותו ( בהנחה ששכנתי , אוהבת הטבע והחתולים , לא תסרס אותו בשום אופן .. ) .

תודה מראש ,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לחתולים - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    26/10/2010

השתנה מחוץ לארגז יכולה לנבוע מבעיות רפואיות או מבעיות התנהגותיות. הבעיות הרפואיות כוללות דלקות ואבנים בדרכי השתן. ראשית, יש לשלול בעיות רפואיות אצל הוטרינר. אם נשללו בעיות רפואיות יש להתייחס את הבעיה כבעיה התנהגותית- אם מדובר בסימון שתן, סירוס החתול יכול להפסיק את התופעה, אך לא בכל המקרים. בנוסף, אפשר לנסות להוסיף עוד ארגזי חול בבית, במספר מקומות, ולא ליד קערות האוכל והמים. בנוסף, חשוב שלחתול יהיו גירויים רבים בבית כגון משחקים ומשטחי גירוד. ישנם בשוק חומרים מיוחדים דוחים שגורמים לחתול להפסיק להשתין במקומות לא רצויים. אם כל זה לא עוזר, אפשר לפנות לוטרינר שמתמחה בבעיות התנהגות בחתולים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ופרעושים
    דורין בן שטרי
    26/10/2010

אני נמצאת בחודש תשיעי להריון אתמול בעלי הביא הביתה כלבה כבת 7 חודשים עדיין ללא חיסונים למרות אמבטיה עם שמפו נגד ואמפולה היא מתגרדת , וכך גם אני יש לי כמה איזורים שאפילו התנפחו ביידים וברגליים , רציתי לדעת אם יש סכנה לעובר במצב כזה ?

אשמח לתשובה בהקדם , תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ופרעושים

הוספת תגובה

• הריון ופרעושים - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    26/10/2010

לא ברור מה הן הלקויות העוריות שאת מתארת. אם את חוששת עליך לפנות לרופא שלך לבדיקה. בנוסף, קחו את הכלבה לוטרינר שיבדוק מדוע היא מתגרדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפל לא טוב ועכשיו הכלב צולע
    אלון
    25/10/2010

שלום רב!
    יש לי כלב מעורב פודל עם טרייר בן 5. שבוע שעבר הוא נפל מהמיטה (מיטה בגובה של בקושי חצי מטר). הוא כנראה נפל לא טוב על הרגל כי מיד אחרי הנפילה הוא התחיל לבכות ולא הסכים לדרוך על הרגל. אחרי כמה שעות הוא התנהג כאילו דבר לא קרה - הוא רץ, קופץ ומשתולל כאילו לא נפל. אין לו נפיחות ברגל ונראה כאילו בכה מהמכה עצמה. הדבר הכי מוזר כאן זה שכל כמה זמן - בעיקר באמצע טיול שבו הוא רץ ומשתולל הרבה - הוא שוב מרים את הרגל ולא דורך עליה. אחרי בערך דקה הוא מסכים להוריד את הרגל ושוב רץ כאילו שום דבר לא קרה...

מה זה יכול להיות? לא נראה לי הגיוני ששבר כי אחרת הוא בוודאי היה בוכה או לפחות צולע כמעט תמיד... יכול להיות שזאת סתם מתיחה של הגיד? יש איזושהו טיפול מיוחד שצריך לעשות או שזה יעבור לבד?

פשוט הוא מתנהג רגיל לגמרי אבל לפעמים אחרי שהוא מאמץ חזק את הרגל הוא שוב צולע לזמן קצר... הצליעה היא ברגל האחורית השמאלית

הוספת תגובה

• הכלב צולע - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    26/10/2010

הצליעה שאתה מתאר מתאימה מאד לתופעה של פריקת הפטלה (פיקת הברך). ישנם כלבים, בעיקר מגזעים קטנים, שסובלים מתופעה זו- פיקת הברך זה ממקומה הנורמלי ואז מיד חוזרת למקומה. כשזה קורה יש כאב וצליעה ואז חזרה להליכה רגילה. ישנם מצבים חמורים יותר בהם יש תזוזה של פיקת הברך אך ללא חזרה שלה למקומה הנורמלי, ואז הצליעה אינה חולפת. אני ממליצה לך לגשת לוטרינר שיבדוק את הבירכיים של הכלב.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול שעבר ניתוח
    קטי
    24/10/2010

1. אני שומרת על חתול לא שלי. קיבלתי אותו לאחר ניתוח הסרת גידול בצוואר. הבעיה כרגע שיש פצע שמתקשה להגליד ומתמלא מוגלה כי החתול כל הזמן מגרד אותו. לאחרונה הפצע התחיל להדיף גם ריח רע. מה לעשות?

2. לחתול צמח פצע בשפה התחתונה של הפה. איך ניתן לרפא זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    חתול שעבר ניתוח

הוספת תגובה

• חתול שעבר ניתוח - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    25/10/2010

עליכם לחזור לוטרינר שניתח את החתול לבדיקה. אם הוא מגרד את האזור מומלץ לשים קולר אליזבתני (קולר פלסטיק מיוחד שימנע ממנו לגרד). אם האזור לא מגליד ומלא מוגלה יתכן שצריך טיפול אנטיביוטי. גשו לוטרינר בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה