מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחוצה מאוד מאוד מאוד בקשר לכלבת!!!ממש ממש לחוצה22/09/2010
שלום, יש לי שכנה שמאכילה כל לילה את החתולים ברחוב שלנו. אני כרגע מחליפה אותה. כל לילה אני יורדת והחתולים כבר מכירים אותי ונצמדים אליי ומתחככים בי. לילה אחד ישבתי על המדרכה בזמן שהם אכלו ואז הרגשתי שמשהו מגרד לי את היד. הבנתי שזו היתה אחת החתולות, אני לא יודעת אם זה היה עם השיניים או עם הציפורניים. בכל מקרה, לא ירד לי דם. היתה לי רק שריטה ממש ממש קטנה ולבנה שבבוקר כבר אי אפשר היה לראות. יום או יומיים אחרי זה באתי עם האוכל והחתולים הסתובבו בין הרגליים שלי ואז פתאום הרגשתי דקירה ברגל. אחרי שחזרתי הביתה ראיתי נקודה קטנה אדומה ברגל, ממנה יצא מעט דם. שטפתי את המקום עם מים מורתחים שהמסתי בהם מלח גס ואח"כ שטפתי עם מים וסבון. אני לא יודעת אם זו היתה שן שננעצה בי או ציפורן.
אני ממש ממש מפחדת שנדבקתי בכלבת ויותר מפחיד אותי שיום אחרי שזה קרה, חברה שתתה מהבקבוק שאני שתיתי ממנו.
רציתי לדעת אם יש טעם ללכת יומיים אחרי למשרד הבריאות כדי לקבל חיסון או מה שלא יחליטו לעשות איתי שם.
דבר שני, אם נדבקתי ואני נושאת את הנגיף, יכול להיות שחברה שלי נדבקה ממני בגלל ששתתה מאותו בקבוק?
בבקשה בבקשה תענו לי, אני ממש ממש לחוצה!!!
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת
ד''ר עדי בן ישר23/09/2010
מחלת הכלבת מועברת בעיקר בנשיכות כאשר רוק של בע"ח נגוע בא במגע עם רקמת גוף פגועה.
במידה והחתולים לא מראים סימני כלבת (בשלבים הראשונים של המחלה יופיעו סימנים של חוסר מנוחה, ריור, הקאות ושינוי התנהגות של בע"ח. לאחר מכן, הסימנים מתחזקים – בע"ח הופך לתוקפן (תוקף בע"ח, בני אדם ואף חפצים דוממים), מילל, מופיע ריר קצפי, נע למרחקים ללא מטרה, פוחד ממים, קולות הנביחה משתנים (בגלל שיתוק שרירים באזור בית הבליעה) ומופיעות עוויתות), רוב הסיכויים כי אין כל סכנה.
בכל מקרה במידה ואת מודאגת רצוי להתייעץ עם רופא משפחה
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב מתנשףערן21/09/2010
שלום
לאחרונה הכלב שלי התחיל להתנשף. נראה שאין לזה קשר לחום או למאמץ גופני מסויים. הוא מתנשף הרבה יותר מפעם במשך שעות.
מדובר בפודל טוי, בן 5, זכר, לבן, שוקל בערך 4 ק"ג, לא שמן מידי ולא רזה מידי. לא ידוע לי על שום מחלה או פגם בריאותי אחר.
יש הצעות לתופעה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנשפות
ד''ר עדי בן ישר23/09/2010יכולה להיות פשוט הלחתה הנובעת מהחום השורר בימינו. במידה ואתה מודאג, תוכל ללכת לווטרינר המטפל על מנת לבצע בדיקות דם וצילומי בית חזה על מנת לשלול פתולוגיות נוספות
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפוויטshani21/09/2010
הוטרינר רשם צפוויט אבקה להכנת סוספנסיה 60 מ"ל
לחתולה שלי שיש לה דלקת בשלפוחית השתן
ההוראות שלו הם לתת 5 מ"ל בבוקר ובערב...
האם ייתכן שהוא התכוון למ"ל?
איך אני יכולה להזריק לפה של החתולה שלי 5 מ"ל של נוזל?
ולמה יש צורך בכ"כ הרבה אנטיביוטיקה?
הרי התרופה היא לבני אדם ובטח שלא צריך לנהוג לפי ההוראות שעל הקופסה
אם מדובר בחתול, לא?
אני פוחדת לתת לה 5 מ"ל אם הוא התכוון לפחות והייתה איזושהי טעות
האם ייתכן שכן צריך 5 מ"ל? או שאולי חצי מ"ל הייתה הכוונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון לתרופה
ד''ר עדי בן ישר23/09/2010אין אני יכולה לדעת את המינון הנכון מבלי לדעת איזה הכנה יש בידך (כמה מ"ג למ"ל), מה משקל החתולה, מהי בדיוק הבעיה ועוד.
גשי לווטרינר על מנת שיבהיר לך כמה עליך לתת
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט
shani26/09/2010ההכנה היא 125 מ"ג/ 5 מ"ל (מדובר על תרחיף שלאחר הכנתו יש 60 מ"ל של נוזל).
משקל החתולה הוא 4 קילו.
מדובר על חתולה בת כ-16 (בלי היסטוריה של מחלות).
הבעיה היא שפתאום היא התחילה להתנהג כאילו היא בסטרס ולנסות להוציא שתן ויצא לה שתן בטיפות כל פעם שהיא ניסתה, והטיפות היו דמיות (כדם מדולל עם שתן). היא קיבלה זריקה של אנטיביוטיקה באותו היום וגם למחרת, אך את המשך טיפולה קיבלנו כתרחיף. כמה היית/ן ממליצות להביא לה מהתרחיף הנ"ל?
מאוד אשמח לחוות דעת של עוד ווטרינר,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפוויט
ד''ר תמר נרקיס27/09/20105 מ"ל של התרחיף שאת מתארת נשמע כמינון הגיוני. עם זאת, אינני מכירה לעומק את החתולה ואת מצבה הבריאותי ואינני יכולה לתת לך המלצה לגבי מינונים באינטרנט. אני ממליצה לך בחום לסמוך על הוטרינר המטפל ולקבל את הוראותיו, מכיוון שהוא מכיר את החתולה ואת הבעיות הבריאותיות שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחצת חתולקרן21/09/2010
שלום. יש לי חתול מגזע ספינקס שממה שידוע לי רצוי לרחוץ אותו אחת לכמה חודשים
היות והוא חסר פרווה ומפריש זיעה שבין השאר אף קצת משחירה מעט את עורו
שבראש ובראשונה בוודאי לא הכי נעימה לחתול וכעת גם שמתי לב שאף גורמת לו לגרד
יותר מהרגיל (ואין סיבה אחרת לכך פרט לזיעה) ובנוסף גם מלכלכת כל מיני אביזרים בהירים בבית.
הייתי שמחה לברר באיזה סבון הכי מומלץ לשטוף חתול מגזע זה.
האם בסבון לתינוקות
או בסבון שהוא למעשה שמפו לכלבים/חתולים?
היות ולחתול אין פרווה זה די משנה את התמונה.
והייתי שמחה לעוד טיפים במידה ויש לכן לחתול מגזע זה בהקשר של טיפוח וכו'.
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחצת חתול
ד''ר עדי בן ישר23/09/2010כיוון שאת מתארת בעיית עור לחתול הכוללת גירודים, השחרת עור ועוד, הייתי ממליצה לך לקבוע תור למומחה עור על מנת שיבדוק את הבעיות וגם ימליץ לך על השמפו המתאים ביותר לגזע זה
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה עם חוסר תאבוןאמיר21/09/2010
יש לי לברדורית בת שנתיים.
עד לפני מספר חודשים היא אכלה כרגיל 3 ארוחות ביום מיד עם הגשתן לפי פקודה.
בחודשים האחרונים היא החלה אט אט להשאיר בקערה (ונאלצתי לאסוף את היתרה לפי בקשת המאלף לאחר 10 דקות שהיא לא מסיימת) ואז המצב התדרדר עד שהיא פשוט הפסיקה לאכול (לעיתים עד שזה היה מגיע ליום וחצי ללא אוכל ובקושי מים).
ניסיתי להחליף לה 3 סוגים שונים של אוכל מהמשובחים ביותר, אך היא סירבה לאכול גם אותם.
יש לציין כי במידה ואני מוסיף לה עם האוכל מזון כלבים מהשימורים (יש כאלה עם רטבים שונים בטעמים: עוף, כבד, ציד וכ'ו...) רק אז היא מיד מסיימת את האוכל, אבל נראה שמתרכזת בעיקר בתוספת ולא באוכל.
רקע כללי: הכלבה עם מצב רוח טוב ואופייני ללברדורים, מחוסנת ומעוקרת, צרכים תקינים, ללא שלשולים או הקאות, נבדקה אצל וטרינר שקבע שהכל תקין.
מה לעשות? האם ניתן להמשיך בשיטה הזאת? אם כן - אולי כדאי לי לעבור לאוכל זול ופשוט בתוספת קופסאות השימורים הללו (כי כל העסק ביחד די יקר)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תיאבון
ד''ר עדי בן ישר23/09/2010בגדול, סירוב לאכילה ולשתיה יכול לנבוע מכל דבר שגורם להפרעה במערכת העיכול. לדוגמא, כל גורם שהוא שיגרום לבחילה [דלקת מעי, כיבים במעי בעקבות דלקות/מצב חיסוני של הגוף/בעיה בכליה/ועוד, בעיה נוירולוגית (כגון לחץ על מרכז ההקאה במוח) ועוד ועוד]. כמו כן בעיות בחלל הפה גם יגרמו לחוסר רצון לאכול ולשתות כגון דלקת חניכיים חריפה, טראומה ללסת, אבצס שמתחבא באזור הפה ועוד. גם מצב כללי ירוד בעקבות כל מחלה שהיא יכול לגרום לחוסר תיאבון.
לסיכום, האפשרויות הינן רבות מלמנות אותן כאן, ועל כן המשך ביקורים אצל הווטרינר עד לאבחון מלא אצלו, יכול לתת את התשובה לשאלתך
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה מוגלה מהעיניין אצל חתול קטןדימה20/09/2010
שלום, לפני יומיים מצאתי חתול רחוב מאוד קטן, לא יודע בן כמה הוא אבל נראה כאילו הוא רק לא מזמן התחיל לאכול אוכל מוצק. לחתול יש המון מוגלה מהעיניים ואני מתכוון ממש המון, כל כמה שעות העיניים נסגרות והוא כבר לא יכול לפתוח אותן עד שאני מנקה לו את העיניים ועדיין עין אחת נשארת כמעט סגורה לגמרי. אני מאוד רוצה לעזור לגור הזה, איך אני יכול להציל אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים בגור חתולים
ד''ר עדי בן ישר23/09/2010התיאור שלך מתאים לדלקת עיניים היכולה לנבוע מגורמים פתוגנים שונים. כדי לעזור לחתול זה יש לנקות את עיניו בצמר גפן, כפי שאתה עושה, על מנת שלא ידבקו ויעצימו את הדלקת ובנוסף לשים לו טיפות או משחה אנטיביוטית (סינטומצין לעיניים, פנימקסין, טרוצידין ועוד) לעיניים אותם ניתן לרכוש אצל ווטרינר
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב לא אוכל , ללא מצב רוח ומתנשף ברותם20/09/2010
שלום רב,
יש לי כלב מסוג גולדן , בן שנתיים. לאחרונה, הוא כמעט ולא אוכל ובארבעה הימים האחרונים לא מוכן לאכול בכלל ורזה מאוד. הוא מוכן לאכול אוכל מקופסת שימורים אך מעט מאוד. הוא אמנם שותה אך באוכל לא מוכן לגעת. אין לו מצב רוח והוא מתעיף מהר ומתנשף בכבדות. שוחחתי היום עם הוטרינר הוא לא נשמע מבוהל ואמר שאגיע מחר בערב. הכלב כבר ממש רזה.... מה עושים??? מה התסמינים של תולעת הפארקים? על מה יכולים להעיד סימנים אלו. אני מאוד מודאגת, אשמח לתשובה בהקדם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לשאלה הקודמת, הכלב לא אוכל
רותם20/09/2010והוא גם מתעטש לא מעט....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר תיאבון
ד''ר עדי בן ישר23/09/2010בגדול, סירוב לאכילה ולשתיה יכול לנבוע מכל דבר שגורם להפרעה במערכת העיכול. לדוגמא, כל גורם שהוא שיגרום לבחילה [דלקת מעי, כיבים במעי בעקבות דלקות/מצב חיסוני של הגוף/בעיה בכליה/ועוד, בעיה נוירולוגית (כגון לחץ על מרכז ההקאה במוח) ועוד ועוד]. כמו כן בעיות בחלל הפה גם יגרמו לחוסר רצון לאכול ולשתות כגון דלקת חניכיים חריפה, טראומה ללסת, אבצס שמתחבא באזור הפה ועוד. גם מצב כללי ירוד בעקבות כל מחלה שהיא יכול לגרום לחוסר תיאבון.
לסיכום, האפשרויות הינן רבות מלמנות אותן כאן, ועל כן ביקור אצל הווטרינר ואבחון מלא אצלו, יכול לתת את התשובה לשאלתך
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולהמריה20/09/2010
שלום, חתולה שלי נושכת תגורים שלה בזמן שהיא מנקה אותם .. למה היא עושה את זה ואם זה נורמלי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה מניקה
ד''ר עדי בן ישר23/09/2010כל עוד החתולה לא מזיקה לגורים, עדיף לא להתערב בחינוך שלה. יתכן כי היא מוציאה ליכלוכים קשים, מחנכת אותם ועוד
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב נחנק ומאבד הכרהבל20/09/2010
שלום,
אני מתוסכלת מלנסות להבין מה קורה עם הכלב שלי!
הכלב שלי בן 13, מסוג טרייר פודל. לפני כשלושה חודשים היו לו 3 מיקרי עילפון, כלמר, הוא היה משתעל(רק מוציא אויר), נחנק, אח"כ נופל ומאבד הכרה לכמה שניות ואחרי זה חוזר לעצמו אך נהיה חלש למשך כל היום. לא חזרו מקרי העילפון אחרי שלושת הפעמים הללו. לפני כשבועיים הוא התחיל להקיא דם טרי בכמות אדירה, זה קרה פעמיים שכמות הדם הייתה ממש גדולה והייתה כוללת קרישי דם והדם היה אדום וטרי לחלוטין. הדם המשיך להופיע בפיו עד שהינו מעירים אותו או מקימים אותו והוא היה מפסיק. בנוסף לזה הוא היה משלשל. הדם הופיע במשך שלושה ימים, והיה מופיע רק כאשר הוא היה במנוחה, בשינה.. לא כשהכלב בפעילות. מיהרנו לווטרינר והוא נתן אנטיביוטיקה, זריקה נגד הקאות ואוכל מיוחד ליומיים.
הדימום הפסיק אך הכלב איבד תיאבון לאוכל שלו והיה אוכל ממש טיפה בשר שאימי הכינה לו, נהיה חלש עד כדי כך שלא יכל להקים את עצמו וכשהיה קם היה נופל אחרי כמה צעדים. עשינו בדיקות דם, אולטרסאונד ורנטגן של בית החזה, ולא מצאו כלום חוץ מקצת אנמיה. התחלנו לשתות תרופות שמאד עזרו (gastro, metrogyl, diseptyl forte) הכלב הפסיק לשלשל, לקיא, חזר לו התיאבון והכוחות . אך חזרה הבעיה של החנק והתעלפויות. זה כבר כמה ימים שזה קורה, וקורה בין 2-4 פעמים ביום. אני לא יודעת אם זה קשור אבל בחצי שנה האחרונה הוא שמן בערך ב-4-5 קילו.
אני מפחדת שהוא סובל וכואב לו.
מתחננת תעזרו לי להבין מה זה .. אני כבר לא יודעת איך להציל אותו..
תודה מראש,
בל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב מאבד הכרה
ד''ר עדי בן ישר23/09/2010אפיזודות של איבוד הכרה יכולות לנבוע מבעיה בלב בה ניתן לטפל יחסית בקלות בטיפול תרופתי.
אני ממליצה לכם לגשת לקרדיולוג על מנת שיבצע אקו של הלב ויוכל להמליץ לכם על טיפול מתאים.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריור ושתי גולותבגרוןשלומית19/09/2010
שלום,
יש לנו בוקסר מעורב עם תופעות של רזון איום כמה חודשים, יש תאבון,ריור בלתי פוסק, לאחרונה הוא החל לכווץ את הגרון כאילו עומד להיחנק. נראה לי ששתי בלוטותהלימפה (מתחתלאוזנים) מאוד מוגדלות, שתי גולות בולטות במישוש.
אין ממצאים של תולעת הפארק בצואה או באולטראסאונד בטן
בדיקות הדם הראו ספירה מאוד גבוהה והצביעו על דלקת כרגע הוא על טיפול אנטיביוטי ויש הטבה משמעותית בתוצאות, מה שלא יורד זה ערך ה"טסיות" עומד על 800,000.
הכלב מגרגר כסובל, קושי בבליעה,
עבר בדיקת בריום שהראתה ושט מוגדלת בלי משהו ממשי.
מה עוד יכוללהיות? מה עוד כדאי לקחת בחשבון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריור וקשרי לימפה מוגדלים
ד''ר עדי בן ישר23/09/2010ריור יכול לנבוע מגורמים שונים. כגון בבעיה בחלל הפה והשיניים, בעיה בבלוטות הרוק, כולל דלקות, היפרפלזיה . בעיות במערכת העיכול יכולות לגרום גם הן לריור עקב בחילה או גירוי של מערכת העיכול.
ניתן לקחת דגימה סטרילית מתוך הבלוטות ולהסתכל תחת מיקרוסקופ בתוכן. כך ניתן לראות האם מדובר בקשרי לימפה מוגדלים עקב דלקת או זיהום אותם הם מנקזים או האם מדובר בגדילה אבנורמלית של הבלוטה.
ניתן לבצע אנדוסקופיה לוושט על מנת לראות סיבות אפשריות להרחבה זו
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותבוטן19/09/2010
יש לי כלבת שיצ'ו מעורבת בשפיץ,שוקלת 5 קילו,כבת שנה וחצי.בלילה היא קמה ויצא לה שילשול,מה שלא קורא בד"כ.בכול אופן,בבוקר כאשר הוצאתי אותה לעשיית צרכים היא בקושי זזה והלכה ממש לאט תוך כדי גרירת רגלים,אני רוצה לציין שהיא מאוד זריזה וקופצנית וכול העניין מוזר.ידוע לי שאי אפשר לאבחן ללא בדיקה ואני כמובן יקח אותה לויטרינר,אך רציתי אם אפשר לנסות רק להבין מה יכולה להיות הסיבה.האם זה סימן למחזור?וכול כמה זמן הן מקבלות מחזור?היא קיבלה לפני 8 חודשיים,או שזה יכול להיות עקב קילקול קיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
ד''ר תמר נרקיס19/09/2010לא נשמע שהשלשול קשור למחזור. יתכן שהכלבה סובלת מדלקת במערכת העיכול, גוף זר או בעיה אחרת שגורמת לשלשולים ולחולשה.
גשו לוטרינר שיבדוק אותה ויתן טיפול מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות
בוטן20/09/2010בסופו של דבר היה לקטנה קילקול קיבה.תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף יד שמוטה?שימי1119/09/2010
שלום
לפני יומיים הכלב שלי קיבל מכה יד ימין וכעת עם הסתכלות על שתי הידיים ניתן לראות כי שורש כף יד ימין נמצאת בכיפוף יתר קדימה כשהכלב עומד הבחנתי גם שבאותה יד ימין האצבעות נראות שמוטות כאילו הוא לא מכווץ את האצבעות בזמן עמידה. השאלה היא האם הכלב קרע גיד כלשהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף יד שמוטה
ד''ר תמר נרקיס19/09/2010האם הכלב דורך על הרגל?
יתכן שמדובר בקרע ברצועה או גיד, אך יתכן שמדובר בפריקה ואפילו בשבר.
עליך לפנות מיד לוטרינר שיבדוק אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול ?
שימי1120/09/2010אתמול ביקרנו אצל הוטרינר והוא איבחן על רקע בדיקה פיזית קרע ברצועות של הקרפוס הוא המליץ על ניתוח קיבוע של המפרק כאשר הכלב יגיע לגדילה מלאה
השאלה היא האם ישנו טיפול שמרני מפני שאני לא כל כך מעוניין לנתח את הכלב ולגרום לקיבוע תמידי של המפרק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוחקים על כלבהדס16/09/2010
אהלן,
שאלתי היא כזו:
אני רוצה לדעת אם כאשר בעלי ואני צוחקים כל בלבינו (בכיף כמובן, כי הם עשו למשל פרצוף מצחיק), האם הם יודעים שצוחקים עליהם?
לעיתים נראה כי הם מביטים בנו מוזר במין עלבון שכזה...
אשמח לדעת, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוחקים על כלב
ד''ר עדי בן ישר17/09/2010כלבים מרגישים באופן חד מאד את תחושותינו. כך קורה כשהם מזהים עצב, אבל, שמחה, עייפות ועוד.
אני מאמינה שכלבכם מרגיש את השמחה שלכם (ואולי לכן ממשיך לעשות פרצופים שמשמחים אתכם), אך לא מרגיש שזה עלבון. כמובן שאין לי כל הוכחות או סימוכין לכך. לא נתקלתי במחקר העוסק בכך
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבולוציה או רכב נוסע?נינה15/09/2010
חתולת רחוב בבניין שלנו המליטה ארבעה גורים. שניים נפטרו, אחד נמסר ואחד נותר איתה.
לאחר שהגור היה בן חודשיים בערך עיקרנו את החתולה.
האמא המשיכה להיות צמודה לגור ולהניק אותו גם אחרי העיקור והיינו בטוחים שלעולם לא ייפרדו (מיוזמתם בכל אופן).
לפני כמה שבועות, כאשר הגור בן קרוב ל3 חודשים החתולה נעלמה.
אנחנו דואגים שמשהו קרה לה כי היא נראתה מאוד קשורה לגור שכבר בגר, מה גם שהבניין היווה מעין בית עבור החתולה לפני שנכנסה להריון.
יתכן שאמהות נוטשות את הגורים שלהן לאחר שבגרו כדי להפיץ את הגנים שלהן?
זו ההתנהגות הצפויה או שבאמת קרה משהו לחתולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה שנעלמה
ד''ר עדי בן ישר16/09/2010לא ניתן לדעת מה עלה בגורל החתולה. יתכן כי עזבה את המקום עקב מלחמות טריטוריה או מציאת מקום חדש אטרקטיבי יותר ויתכן כי נלקחה או נפגעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוברטונלהאפרת15/09/2010
כלבתי היקרה אובחנה. במקרה, כי ראיתי קרציה ורציתי להיות רגועה. פרעושים היו עליה לפני חודש. כשאובחנה הייתה עם חום גבוה. לפני כשלושה שבועות הייתה מקיאה מדי פעם אך ייחסתי את זה לכך שאכלה ממש מהר, וגם החלפתי אוכל בזמן הזה. באותו זמן גם עברתי דירה, אז את ההתנהגות האפטית ייחסתי למעבר.
התחילה דוקסילין לפני יומיים. אני לחוצה, הווטרינרית אומרת שהאנטיביוטיקה תעזור. אפשר לשמוע את דעתכם וקצת מנסיונכם עם הדבר הנוראי הזה? סיכויי החלמה וכו'?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוברטונלה
ד''ר עדי בן ישר16/09/2010המוברטונלה או Mycoplasma ,hemofelis הינו טפיל דם של חתולים.
טפיל זה גורם למחלה אשר נקראת אנמיה מדבקת. הטפיל מתיישב על דופן כדוריות הדם האדומות של החתול, וברגע שהמערכת החיסונית קולטת אותו היא מנסה להשמיד את הטפיל, תוך כדי הרס של כדוריות הדם האדומות. הרס הכדוריות האדומות גורם למצב של אנמיה (חסר בכדוריות דם אדומות).
חתולים אשר נגועים ב- FeLV (Feline Leukemia Virus ) וב- FIV (Feline Immunodeficiency Virus- איידס של חתולים) בעלי סיכון גבוה במיוחד. ככל הנראה וירוסים אלו מחלישים את התגובה של מערכת החיסון כנגד הטפיל ובכך מאפשרים מחלה על ידי הטפיל.
הטיפול הניתן הוא טיפול אנטיביוטי לתקופה של שלושה שבועות. במצבים חמורים, בהם הסימנים הקליניים קשים, לעיתים אף יש צורך בעירוי דם.
לפעמים יש צורך לטפל טיפול קצר בסטרואידים על מנת להאט את הרס כדוריות הדם.
על אף הטיפול, ישנם מקרים בהם המחלה תחזור מאחר וחלק מהחתולים נשארים נשאים. בחתולים אלו יש סכנה להתפרצות חוזרת של המחלה כאשר הם יכנסו למצב של סטרס (עקה).
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל את כל זה קראתי בגוגל :)
אפרת16/09/2010רציתי לשמוע קצת מנסיון אישי כווטרינרים ובעלי כלבים. וכן, גם כלבים סובלים מהמוברטונלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוברטונלה בכלבים
ד''ר עדי בן ישר16/09/2010סליחה, עניתי לך אוטומטית על המחלה הנפוצה בחתולים.
בכלבים, הטפיל גורם בדרך כלל למחלה הנקראת קדחת קרצית, והפרוגנוזה שלה תלויה בשלב בו גילו את המחלה. במידה והמחלה התגלתה בשלב האקוטי או הרדום שלה, הפרוגנוזה טובה יחסית וניתן בדרך כלל לשכוח שמחלה זו קרתה אי פעם. במידה והטפיל התגלה בשלב הכרוני של המחלה, יהיו כבר נזקים משניים לכליות, לכבד ולטחול ואז המצב מסובך יותר.
ניתן לעקוב אחר המצב הכללי של הכלב, וכן לערוך לו בדיקות דם חוזרות על מנת לבדוק את מצבו
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אפרת16/09/2010על קדחת הקרצית קראתי הרבה ולכן עשיתי לה את המשטח - כי מצאתי עליה קרציה - אבל הוט' אמרה לי שמה שיש לה מועבר מפרעוש.
היה לה חום כשהגענו לבדיקה, אז אחזור לגוגל לראות באיזה שלב אנחנו.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)