מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרגישה שעומדת לאבד את הכלב שלי...קטרין16/02/2008
שלום. אני חייבת עזרה יש לי כלב פיקנז כימעט בן 14 יש לו פריצת דיסק והוא צולע על צד אחד (זה קרה שהוא היה בן 4 ).
לפני כחודש הבחנתי במספר מקומות בגוף במין בלוטות קטנות בולטות בצבע ורוד כאילו רואים בתוכם שתף דם הבלוטה הכי גדולה שהיתה לו היתה ברגל הקדמית אך היא נעלמה כאילו לא היתה ועכשיו התחילו להופיע לו יותר ויותר בלוטות כאלה יתכן שזה גידולים?הוא לא סובל מכאבים אוכל הכל שותה הרבה.
הדבר שהכי מדאיג זה ההתקפים שהוא עבר בימים האחרונים, לפני כיומים הוא עבר מין התקף חשבתי שהוא ניחנק או בלע משהו אבל לא, יצא לו קצף מהפה הוא שכב במשך שתי דקות ולא זז לא ידעתי מה לעשות זה היה נישמע כאילו הוא ניחנק מתקשה לנשום הרגשתי בפתאומיות שחום הגוף שלו יורד העינים ניהיו מטושטשות הוא לא הגיב לכלום כעבור כ2 /3 דקות הוא התחיל לחזור לעצמו היה נראה כאילו הוא במין הלם/שוק והיום בבוקר קרה איתו אותו הדבר אבל לקח לו כיותר מ5 דקות להתאושש בשעתים הראשונות הוא לא הצליח ללכת היה נופל אחרי כל צעד אני לא יודעת מה לעשות ולאיזה וטירנר לפנות.
יתכן שזה התקף לב??? מה יהיה עם עוד פעם זה יקרה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרין שלום,
ד''ר סמדר טל17/02/2008קשה לקבוע מהתאור מאיזה רקע נובעים ההתקפים האלו. יתכן והם נובעים מבעיה במערכת העצבים, מערכת הנשימה או מכל מערכת אחרת בגוף. אני ממליצה בשלב ראשוני, לקחת אותו לוטרינר לצורך בדיקות כלליות על מנת לנסות למצוא את מקור הבעיה ולבדוק את הבליטות האלו שיש על גופו. בכלב בגילו מומלץ גם לבצע בדיקות דם ושתן. בהתאם לממצאים יתכן ויהיה צורך לבצע בדיקות נוספות על מנת לאבחן את מקור הבעיה. במידה ויש לו שוב התקף שכזה אני ממליצה לצלם אותו על מנת שתוכלי להראות לוטרינר, יתכן וזה יעזור לאבחן מאיזה רקע התקפים אלו נובעים.
במידה וההתקפים האלו לא חוזרים על עצמם אני ממליצה בכל מקרה לקחת אותו לבדיקות אצל הוטרינר על מנת לנסות למצוא טיפול ולמנוע חזרתיות בהמשך.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ההרדמה וניקוי השינייםיסמין12/02/2008
שאלה אחרונה..
הוטרינר שלי עובד בביתו והפחד שלי הוא שאם יקרה משהו באמצע הטיפול, לא יהיה לו את הציוד ההכרחי למצב חירום..
האם בגלל זה עדיף לעשות לה הניקוי בבית חולים לחיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סמדר טל12/02/2008אם יש לו ציוד מתאים לטיפול חירום והוא מאורגן כיאות לבצע טיפול שיניים- לא צריכה להיות בעיה. בית החולים אינו הענין- אלא מיומנות הרופא- אם את סומכת עליו- סימן שיש לך סיבה לכך.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוסנועם12/02/2008
שלום, באיזה גיל מומלץ לסרס חתול זכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוס חתול
ד''ר סמדר טל15/02/2008ניתן לסרס חתול כבר מגיל מאוד צעיר- במידה והוא בריא- אפילו בגיל חודשיים.
לא מומלץ לסרס אחרי גיל שנה מהטעם שהזכרים מגיעים לגיל ההתבגרות ומתחילים לסמן את הבית עם ריח אופייני שאינו נעים לאף.
אני בדרך כלל ממליצה לסרס חתולים בגיל כ7 חודשים-הסיכונים בהרדמה פחותים מאשר בגיל צעיר, האשכים גדולים מספיק ומקלים על התהליך, והחתול עדיין לא מסמן בגיל זה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץ מוחיאירית10/02/2008
שלום רב,
לפני מס' ימים הכלבה (מעורבת בת 14) שלנו לקתה בארוע מוחי (היא סובלת מחוסר שיווי משקל בצד שמאל והעיניים שלה קופצות כשהיא במנוחה).
הוטרינר שלנו בדק אותה והביא לה סטרואידים. כבר ביום שלמחרת השתפר מצבה משמעותית- היא חזרה לאכול ולשתות (עם קצת עזרה) ואפילו לטייל. נכון לעכשיו היא נראית תשושה ומבולבלת.
הוטרינר אמר שניתן לה סיכוי כי לעיתים קורה שיש שיפור משמעותי לאחר שבץ מוחי אצל כלבים.
הורדנו קצת את מינון הסטרואידים (כי היה לה דם בצואה)... ועכשיו, בהוראת הוטרינר, אנחנו מחכים לראות מה יהיה איתה...
אין עוד משהו שניתן לעשות?
אולי כדורים אחרים, או משהו התנהגותי....?
מה דעתך?
תודה רבה רבה..
ושכל החיות החמודות שלנו יהיו בריאות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לעשות מספר דברים
ד''ר סמדר טל10/02/2008ראשית- ניתן לערוך בדיקה נוירולוגית אצל נוירולוג מומחה על מנת למקם את הבעיה בראש (או באזניים) ולעיתים נדרשת גם בדיקת CT ורק אחר כך להחליט באם לשנות את הטיפול ומהי הפרוגנוזה לבעיה.
לפי תיאורכם באם היה שיפור זה כבר סימן טוב- בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין חתול להריוןיונתן10/02/2008
שלום, האם השמועות על בעלי חיים ונזק בשבועות הראשונים של ההריון הם נכונים? ומה לגבי עניין צואת החחתולים האם ידוע לך מהשו על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיים טפיל שנקרא טוקסופלזמה
ד''ר סמדר טל10/02/2008אשר מופרש בצואת חתולים נגועים ועלול לגרום לנזק לעובר ב3 חודשי ההריון הראשונים. הדרך לודא שאין סכנה הינה לבצע בדיקת דם לנוגדנים לאישה לפני ההריון ולבצע בדיקה סרולוגית לחתול. בהתאם לתוצאות יש לנהוג.
בכל מקרה- חשוב לא לגעת בצואת חתולים בזמן ההריון - היינו לא לנקות את ארגז החול וכך לא קיימת בעית הדבקה בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה מתעטשתשרה07/02/2008
חתולה פרסית בת 14 לא יוצאת מפתח הבית החלה להתעטש הרבה ב3 ימים האחרונים. האם תתכן הצטננות ? היא אוכלת בסדר. מה לעשות?????
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן- ייתכן והצטננה - אולם
ד''ר סמדר טל08/02/2008בגילה הייתי נגשת לוטרינר ובודקת באם מדובר בהצטננות גרידא או בבעיה אחרת ולא מקילה ראש בענין, בייחוד באם ההפרשות מוגלתיות.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לעזרתכםאמא עוזרת06/02/2008
שלום
בתי, בכיתה ג' נדרשת לראיין וטרינר לצורך כתיבת עבודה בנושא כלבים.
אנו לא מכירים וטרינר ונודה מאוד אם נוכל לקבל פה מענה לשאלות או לחלקן.
תודה מראש ויום נעים . השאלות:
1. באיזה צורה יוצא הגור מגוף האם?
2. כמה גורים יכולים לצאת בהמלטה אחת?
3. היכן נוהגת הכלבה להמליט?
4. מה מזונו של הכלב?
5. כמה שנים חי הכלב?
6. כמה ארוחות ביום אוכל הכלב?
7. איזה סוגי כלבים יש?
8. אילו מחלות נפוצות אצל הכלב?
9. האם הכלב נוהג לחיות עם כלבה אחת כל חייו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות גדולות ויפות
ד''ר סמדר טל08/02/2008הרעיון הוא שהיא תשאל והיא תכתוב- אני מקבלת שאלות מעין אלה פעמים רבות ותמיד ממליצה להורה ולילד להגיע ולראיין פנים אל פנים. עומק התשובות תלוי בילד השואל :-) אשמח לענות טלפונית או פנים אל פנים אם אתם גרים בסביבת רמת גן- ואם לא- אשמח להמליץ לכם על וטרינר בסביבתכם שיוכל לענות לילדתך על השאלות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא עוזרת09/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלות חשובות!יסמין06/02/2008
שלום רב,
אנו עומדים בפניי ניקוי שיניים לכלבתי בת ה-12.
1.האם יש סיכון גבוה בהרדמה של כלבה בגיל כזה?
2.האם כדאי לבצע את הניקוי בבית חולים לחיות ולא במרפאת הוטרינר?(לי יש וטרינר שיש לו מרפאה בתוך הבית).
3.לכלבה שלי אובחן קטרקט - האם כדאי לעשות לה את הניתוח בעיניים ביחד עם ניקוי השיניים כדיי שלא תורדם פעמיים?כלומר שילוב של כמה דברים זה מקובל ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 תשובות
ד''ר סמדר טל08/02/20081. באם הכלבה נבדקה בדיקה פיזיקלית ונמצאה בריאה, באם נערכו בדיקות דם מקיפות (ורצוי גם שתן) ולא נמצאו בעיות חריגות כגון בעיות כליה או כבד שעלולות לגרום בעיות בהרדמה או אחריה-אזי אין מניעה לערוך ניקוי שיניים גם בגיל זה ואפילו חשוב לעשות זאת על מנת למנוע בעיות בריאותיות בעתיד.
2.באם לרופא יש את האמצעים לערוך את ניקוי השיניים ולאשפז את הכלבה לאחר מכן להתאוששות- אין מניעה לעשות זאת במרפאה בתוך הבית או בבית חולים- העיקר הוא איכות הרופא ולא מראה המרפאה.
3. ניתוח קטרקט הינו ניתוח בעל פוטנציאל סיבוכים לא קטן- עושים אותו רק אם הקטרט מפריע לאיכות חיי הכלבה ואין לשלב אותו עם ניתוחים אחרים משום שרמת הסטריליות צריכה להיות גבוהה וניקוי שיניים אינה פרוצדורה נקיה או סטרילית -ההפך הוא הנכון. מקובל לשלב פרוצדורות אבל חשוב לדעת אילו פרוצדורות משלבים. הייתי מפרידה את השניים במקרה זה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר ברור יסודי יותר בנוגע לקטרקט..
יסמין08/02/2008נאמר לי שכלבתי איננה צריכה לעבור את הניתוח.
אבל לגבי ניקוי השיניים-
1.מדוע אין זה מספיק רק לצחצח לכלבה את השיניים?אני נורא מפחדת מעניין ההרדמה..
2.אם תוכלי להמליץ לי על מקומות טובים שבהם עושים ניקוי שיניים אני אודה לך מאוד..
3.רק עוד דבר קטנטן - מהו בערך עלות הניקוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני
ד''ר סמדר טל10/02/20081. כאשר נבנית אבנית כתוצאה מלכלוך ופלאק ציחצוח שיניים אינו מסיר אותה- נוצרות דלקות חניכיים וחיידקים לרוב בפה ואלה מסכנים את בריאות הכלב ואבריו הפנימיים. ושוב- באם כלבתך עוברת בדיקה פיזיקלית ונמצאת כשירה גם בבדיקת דם אין מניעה לבצע טיפול זה ואפילו מומלץ
2. כמעט כל וטרינר מבצע ניקוי וטיפול שיניים.
3. עלות היא לפי מצב הפה והשיניים - כמות האבנית ובאם נדרשות עקירות או טיפולים אחרים. באינטרנט קיימת אינפורמציה לגבי מחירים מומלצים של עמותת הרופאים הוטרינרים ושם מפורטות עלויות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר ליגודלי עטיןליז כליפה05/02/2008
שלום חזרתי מבית דגן שם המילצו לי לעשות ישר ניתוח ולא עשו ביופסיה כדי לגלות מה סוג הגידול האם זה נכון או שיש מקום להתעקש על בדיקה.
אמרו לי בגלל שזה עבר את ה2 ס"מ בגודל זה יותר נוטה לגידולי סרטני ממאיר ושיכול להיות שיש בתוך שרשרת הגידול גידולים שהם שפירים וחלק סרטנים
מה את ממליצה לי לעשות?האם ישר לעשות את צעד הניתוח .
עשו צילום בית חזה ולא מצאו כלום .
אודה לך אם תענו לי בהקדם האפשרי
ועוד דבר משקל הכלבה הוא 7.85 האם זה תקין סוג הכלבה הוא פודל טרייר האם היא במשקל הנכון?
דבר נוסף כמה בערך עולה ניתוח להסרת גידולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט ממליצה להסיר ולא לחכות
ד''ר סמדר טל08/02/2008אין טעם להרדים- לעשות ביופסיה ואחר כך להרדים שוב לניתוח. גם אם הגידול אינו ממאיר היום- הוא יהפוך לכזה בהמשך לפי תיאורך. ושישלחו את המסה הגידול לאחר מכן לבדיקה פתולוגית על מנת לאבחן בודאות את מהותו.
לגבי המשקל קשה לי להביע דיעה משום שצריך לראות את הכלבה לשם כך. לגבי מחירים- ניתן להכנס לאתרים שונים באינטרנט - שם מצוי מחירון עמותת הרופאים הוטרינרים ושם כתובים מחירים מומלצים של ניתוחים שונים- שבהם משתמשים רוב הרופאים.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחיצת חתולצחי05/02/2008
שלום, יש לי חתול בן שנה, הוא התלכלך מאד בתקופה של הגשם, האם אפשר לרחוץ אותו.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט ניתן לרחוץ חתול
ד''ר סמדר טל08/02/2008הייתי ממליצה לפני הפעולה לגזוז את ציפרניו על מנת של תישרט יותר מדי . ניתן להשתמש בשמפו כמו ג'ונסון לתינוקות או שמפו מתאים לחתול שאינו מכיל חומרי הדברה והדרך הנכונה היא למלא דלי ולהטביל את החתול בתוכו- ולא להשתמש בטוש שעלול להפחיד אותו. יש להרטיב את הפרווה ולאחר מכן לסבן ולחםוף בדיוק כמו את שיערך- רק להזהר שלא ייכנסו מים לעיניים או לאזניים. באיזורים אלה מומלץ יותר להשתמש במגבונים שלתינוקות.
לאחר מכן יש לייבש היטב עם מגבת (פן הוא בסדר לחתולים רגועים מאוד).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתמורן03/02/2008
יש לנו כלב מקסים בן 6 והיום, אחרי שנים רבות שהוא כבר נמצא אצלנו, הוא החל להיות תוקפני כלפינו, זה נראה כאילו הוא מרגיש מאוים פתאום. מה יכול לגרום לכך? ואיך מתגברים על זה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התופעה יכולה להיות ממקורות שונים
ד''ר סמדר טל08/02/2008ביניהם שינוי במצב בריאותי או חוייה טראומטית שגרמה לכך. שווה בדיקה מקיפה אצל וטרינר על מנת לודא שאין לכלב בעית בריאות שגורמת להתנהגות זו. ואם לא- אז לפנות לתיקון הבעיה לפני שתתקבע אצל מאלף טוב.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לואי מתגרדקרן03/02/2008
שלום, החתול שלי בן 9 מסורס ומאז שקיבלתי אותו לפני מספר חודשים הוא מראה התנהגות בעייתית, הוא מתחכך ללא הפסקה באנשים, רהיטים, עושה תנועות יניקה בכפות הרגליים כל הזמן, לא כדי לחדד את הציפורניים, אלא כיון שנראה שמשהו מציק לו, הוא נרגע רק שכמלטפם אותו ומגרדים לו באוזניים ובגב, הוא לא נח לרגע וממשיך להתחכך כדי שימשכו לגרדו, במקביל הוא ממש צורח כאילו עושים לו משהו, כאילו הוא מבקש שיגרדו לו. ויש לו גם נשירה ממש רצינית כל הזמן.
וטרינרית ראתה אותו ואמרה כי הפרווה שלו נראית נקיה וכי הוא פשוט מפונק, אבל לי זה נראה התנהגות מוזרה קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שהוא בסטרס מסיבה כזו
ד''ר סמדר טל08/02/2008או אחרת - או שהוא חתול חרדתי או תלותי באופן טבעי. יכול להיות שבשל כך נשירתו רבה- ויכול להיות שהיא רבה בשל תזונה לא נכונה. באם את חושבת שהחתול סובל מכך- או ההתנהגות מוגזמת - יש טעם לבחון מחדש את מצב בריאותו - הן הפיזית והן הנפשית - ויש וטרינרים העוסקים בתחום ההתנהגות- שווה בדיקה נוספת.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה לגבי הכלב שלימאיה31/01/2008
שלום,
יש לי כלב מעורב בן שנה ושלושה חודשים, במשקל 10 קילו.
הוא לא עשה אף פעם את צרכיו בתוך הבית, למעט התקופה שהוא היה גור.
עד החורף הייתה לו תופעה שהוא עשה את צרכיו במרפסת כשהתחשק לו.
עכשיו כשהתחיל החורף, ונעשה די קר בבית הוא משתין בבית כשאף אחד לא יכול לראות אותו.
כשמענישים אותו (העונש הוא לשבת בפינה שבה הוא עשה פיפי למשך כמה שעות) הוא לא עושה זאת למשך כמה שעות, ואז בלילה עוד פעם עושה זאת.
האם יכול להיות שיש לו בעיה במערכת השתן?
או שזוהי סוג של בעיה פסיכולוגית?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנה בבית
ד''ר סמדר טל02/02/2008השתנה בבית יכולה להיות סימן ראשוני לבעיה במערכת השתן. האם הכלב שלך משתין בזרם נורמלי? האם צבע השתן נראה תקין? האם הוא מתאמץ כאשר משתין? ניתן לבדוק על ידי בדיקה פשוטה אצת הוטרינר האם להשתנה בבית יש קשר לבעיה רפואית. במידה והכל תקין בהחלט סביר כי מדובר בבעיה התנהגותית. במקרה כזה אני ממליצה להיוועץ עם מאלף טוב שיכול לעזור לך ולכלבך להתגבר על בעיה זו. המאלף יוכל לעזור לך ללמד את כלבך בשיטות נכונות כיצד להתנהג ולעזור לך לפתור את הבעיה עבורך ועבור כלבך.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה לומדים חתולית?תמי29/01/2008
שלום, החתול שלי מיילל ללא הפסקה מהרגע שאני נכנסת הביתה ולפעמים גם בלילה, איני יודעת מה הוא רוצה, מה לעשות ואיך להרגיע אותו, חוץ מזה שזה נורא מעצבן לילל סתם בלי סיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יללות
ד''ר סמדר טל02/02/2008יללות יכולות לנבוע ממספר רב של סיבות לכן חשוב לשים לב כיצד חתולך מתנהג פרט ליללות. בן כמה החתול? האם הוא מסורס? האם הוא אוכל, שותה כרגיל? האם הוא עושה צרכים ללא כל שינוי? האם זה קורה כשהוא אוכל, נמצא בארגז חול, משחק? על מנת לדעת האם מדובר על בעיה רפואית או התנהגותית יש צורך בעוד מידע ולתת מענה לשאלות אלו, בחשד לבעיה רפואית כדאי לקחת אותו לבדיקה אצל וטרינר.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה במצב הבריאותי של הכלבהאלי27/01/2008
שלום רב יש לי אמסטפית גזעית בת 12 בשם סנדי
עד לפני כשנה סנדי הייתה מאוד פעילה ערנית ושמחה ובשנה האחרונה סובלת מגירויים ואלרגיות שמתבטאים בגירודים עד זוב דם בכל הגוף
בהמלצת הווטרינר ניתנו לה סטרואידים(מסוג פרידינזון) במינונים שונים(המינונים השתנו בכל תקופה )
-המינון היחיד שעזר הוא 20 מ"ג ליום ,במינון זה הגירוד הופסק אך העור הפך להיות שחור-אפור והשערות באזור זה לא גדלו ,בנוסף לכל סנדי העלתה 4 ק"ג ממשקלה ועומדת כיום על 22 ק"ג לאחרונה אובחן לה דיפיציט ברגל ובהמלצת הווטרינר סנדי עברה לאכול את Z|D של HILLS במקביל ל1\2 כדור של" פרידינזון " ו 1 1\2 "אוטרקס" פעמיים ביום
מצבה מחמיר היא חסרת שמחת חיים אפאטית בקושי הולכת\צולעת
כיצד היא תוכל להחלים ?
מה אוכל לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד''ר סמדר טל27/01/2008שווה לבדוק מהו מצבה ההורמונלי של כלבתך- פעמים רבות כאשר אין ברירה אלא לתת סטרואידים במינון גבוה לזמן רב- נוצרות בעיות הורמונליות כגון עודף פעילות של בלוטת יותרת הכליה. העור יכול להשחיר בשל האלרגיות או בשל בעיות הורמונליות נלוות. לעיתים בעית הגירודים מלכתחילה הינה שילוב של בעיה הורמונלית ואלרגית.
הצליעה יכולה להיות בשל בעיה אורטופדית שלא בלטה בשל ההקלה שהסטרואידים במינון גבוה נתנו- או תוצאה של פגיעה בסחוס בשל הטיפול. גם רגל זו זקוקה לאיבחון.
רק בריאות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)