מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוזניים נפולותיוני27/03/2008
שלום רב,
לאחרונה אימצתי כלב ואוזניו נפולות.
רציתי לדעת האם יש איזשהו טיפול מונע או משהו שאני יכול לעשות כדי שהאוזניים שלו יעמדו אם ובכלל יש למה לעשות זאת.
הוא גור מעורב בן 5 חודשים.
ובוודאי בוודאי לא משהו כירורגי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניים
ד''ר סמדר טל31/03/2008מזל טוב על הגור החדש. היותו כלב מעורב האם אתה בטוח שאוזניו אמורות לעמוד? על מנת לנסות לעזור להעמיד את האוזניים ישנם וטרינרים או מגדלים המנסים בעזרת פלסטרים. חשוב שמישהו מקצועי שכבר עשה זאת בעבר יבצע זאת על מנת לא לגרום לנזק לאוזניים של הכלב.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזניים נפולות
ניר30/01/2011אני אמצתי גורת כלבים מעורבת גם בת חודשיים, שקיבלנו אותה האוזניים שלה היו חצי נפולות, ועכשיו אחרי שלושה שבועות ומשחקים איתה אוזן אחת שלה ממש נפולה והשניה נשארה באותו המצב.
המראה שלה מצחיק עכשיו אבל האם זה משהו שאנחנו עשינו שנפלה לה האוזן? או שפשוט גם האוזן השניה תיפול אחרי תקופה מסויימת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייתכן ומדובר בדלקת רחם ?ליז כליפה24/03/2008
הכלבה שלי בת 5 ו5 חודשים לא מעוקרת עברה ניתוח להסרת גידולי עטין לפני כחודש ומצאו לה בבדיקות שתן מעט תאי אדם אדומים לבנים וחלבון
מלפני הניתוח ועד עכשיו אזור הבושת מנופח לכלבה(בשבועיים האחרונים פחות) והיא מפגינה חוסר תיאבון אין לה חשק לרדת למטה טיולים קצרים ביותר מהרגיל לא שותה הרבה ואף יבש
האם הסימנים מצביעים על דלקת ברחם???האם אף יבש מצביע על מחלשה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר ניתוח
ד''ר סמדר טל25/03/2008אף יבש לא מצביע על מחלה כלשהי. על סמך הסימנים שאת מתארת לא ניתן לדעת האם כלבתך סובלת מדלקת רחם. אם יש חשד לדלקת רחם ניתן לעשות אולטראסאונד על מנת לראות מה מצב הרחם. במידה ואזור הבושת נפוח יש בדוק ולראות האם יש הפרשות מהאזור ואולי אף לעשות משטחים ואגינלים. כמו כן מומלץ לבצע בדיקות דם במידה וכלבתך לא מרגישה טוב על מנת לבדוק את התפקוד של מערכות נוספות בגוף. נשמע לפי התאור שלך שכלבתך עדיין לא חזרה לעצמה ולכן אני ממליצה לקחת אותה לבדיקה אצל הוטרינר על מנת לטפל בה בטיפול המתאים. כאשר היא תרגיש יותר טוב מומלץ לעקר אותה על מנת למנוע תחלואות נוספות בעתיד.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפה תחתונה של הכלבה רועדתלימי23/03/2008
שלום רב,
יש לי כלבה פודלית ננסית בת ארבע שנים. לפני שנתיים לערך היא המליטה פעם ראשונה ומאז החלה תופעה מוזרה רעידות בשפה העליונה בזמן סגירת הפה. בהתחלה שזה קרה חשבנו שבגלל ההפרשות של הגורה זה קורה לה. אך חלף לו הזמן והגורה כבר מזמן לא איתנו ועדיין בזמן סגירת הפנ השפה התחתונה רועדת לה במהירות. כיום היא שוב בהריון כפי הנראה ולדעתי המצב החמיר הרעידות הם מאוד מהירות וברורת . הייתי רוצה לדעת מה יכולה להיות הסיבה לתופעה הזאת? והאם זה יכול לדבק לבני האדם ( יש לי ילדים קטנים) יש לציין שהכלב הכמעט ולא אוכלת כלום למרות שניסיתי לקנות לה את האוכל הכי בריא לכלבים ומכל הסוגים והיא מעדיפה רק אוכל של בני האדם שבודאי לא מספיק לה. אודה לך אם תאכלו לענות לי במהירות כי אני דואגת לה במיוחד שהיא בהריון כרגע. בתודה לימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בשפה
ד''ר סמדר טל25/03/2008איך כלבתך מרגישה פרט לרעידות של השפה? האם יש לה מצב רוח, האם הצרכים תקינים? האם יש לה תאבון? האם את יודעת באיזה יום היא נמצאת בהריון? בתקופה של ההריון בהחלט חשוב שהיא תאכל אוכל מאוזן מאיכות גבוהה. אם היא לקראת סוף ההריון מומלץ לתת לה לאכול אוכל של גורי כלבים. אם היא איננה מעונינת באוכל יבש כדאי לנסות שימורים של כלבים.
לגבי הרעידות בשפה חשוב לדעת האם ישנם סימנים נוספים מעבר לכך. אני ממליצה לקחת אותה לוטרינר על מנת שיוכל לבצע בדיקה מלאה שכל מערכות הגוף וכך לנסות לאתר את מקור הבעיה ולמה המצב החמיר כעת שהיא בהריון. הוטרינר יבצע בדיקה גופנית מקיפה ואם יש צורך גם בדיקה נוירולוגית ויכל לומר לך האם יש סיבה לדאגה.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לגור שנולד לפני חודשספיר23/03/2008
קנו לי גור מסוג יורקשייר...
זה גור קטן שחייב חום ואהבה
לפני מספר ימים הגור קיבל מכה בראש והתחיל לנבוח קצת לא ממש לנבוח אבל הראה סימנים של כאב[פעם ראשונה שהוא נובח מאז שנולד]
האם זה מסמל משהו..?
האם יש מצב שזה יעצור לו את הגדילה. וזה פגע בו?
אני יודעת שזה כלב והוא נועד לנבוח אבל אני מפחדת שקרה לו משהו כי בכל זאת הוא רק נולד
הייתי רוצה שתגידי לי גם כיצד לטפל בסוג כלב כזה במה להאכיל אותו וכו...
אני אודה לך אם תעני לי ספיר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור חדש
ד''ר סמדר טל25/03/2008תתחדשי על הגור החדש ואני מקווה שהוא מרגיש טוב. האם המכה שהוא קיבל בראש היתה חזקה? האם זה היה בעקבות נפילה? האם מאז הוא מראה שוני בהתנהגות,מצב רוח, תאבון או צרכים? סביר להנחי שהוא נבח לאחר המכה כי כאב לו. יש לראות איך הוא מתנהג היום לעומת איך הוא התנהג לפני שהוא קיבל את המכה. במידה ונראה לך שמשהו השתנה מומלץ לקחת אותו לבדיקה אצל וטרינר.
לגבי שאלתך השניה- מומלץ להאכיל אותו מזון לגורי כלבים עד גיל שנה בו הוא יסיים את הגדילה שלו. לא מומלץ לתת לו מזון של אנשים כי זה עלול לגרום לו לבעיות במערכת העיכול. חשוב מאוד לא להוציא אותו מהבית עד אשר מסיים לקבל את כל החיסונים שלו. כדאי לקחת אותו לוטרינר לבדיקה כללית ראשונה לראות שהוא בריא ומרגיש טוב, לתת לו טיפול כנגד תולעי מעיים ולהתחיל בסידרה של חיסונים (משושה, כלבת ובהמשך תולעת הפארק) שהוא חייב לקבל.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנושא זיווגאלעד22/03/2008
מה קורה אם אניי מזווג שני כלבים מאותה משפחה כגון אב ובת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיווג במשפחה
ד''ר סמדר טל25/03/2008מאוד לא מומלץ לזווג כלבים מאותה משפחה כגון אב ובת. זה עלול לגרום לכך שהגורים אשר יוולדו יסבלו בעיות שונות או פגמים בהתפתחות. אין הדבר מחייב שזה מה שיקרה אך זו בהחלט אפשרות וחבל לקחת את הסיכון. אם הינך מעונין לזווג את כלבך או כלבתך עדיף לעשות זאת מחוץ למשפחה.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה ברגל של כלב שהלך לאיבוד וחזראמירה21/03/2008
היי
הכלב שלנו הלך לאיבוד הבוקר בשעות הערב הוא חזר כאשר הוא צולע על רגל שמאל הקדמית,
נראה שמאחורי האצבע (האגודל נקרא לזה) ישנה פציעה שגרמה לדימום וישנה גם נפיחות סביב המפרק ובכף הרגל עצמה בנוסף באותה הרגל אחת הציפורניים נשברה מבסיסה, כאש ניסיתי לראות מה קרה הכלב לא התנגד וגם כשניסיתי למשש את המפרק ואת כף הרגל עצמה הוא לא יילל או משך אותה אליו אלא רק כשהגעי לאצבע שבה נשברה הציפורן
הכלב צולע על הרגל ולא הולך עליה הרבה איך אני יכולה לדעת הם הרגל שבורה או שהנפיחות נובעת מהפציעה?
אנ רוצה לציין שהכלב נראה שמרגיש רגיל חוץ מזה, הוא אוכל שותה ואפילו משחק ומביא כדור שזרק בריצה של שלושת הרגליים הבריאות
תודה רבה! אמירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה ברגל
ד''ר סמדר טל25/03/2008הנפיחות והצליעה ברגל מעידים על איזושהיא פגיעה באזור. זה שהכלב מרגיש טוב פרט לצליעה זהו סימן טוב אך עצם זה שהוא צולע מעיד על כך שישנה פגיעה ברגל. הנפיחות והצליעה יכולות לנבוע מפגיעה בעצם, במפרק, ברקמה הרכה (שרירים וגידים) שבאזור. אני ממליצה לקחת את הכלב לבדיקה אצל וטרינר על מנת שיוכל לאבחן את מקור הבעיה ולתת טיפול מתאים. גם אם אין לו שבר סביר להניח שהאזור כואב לו ולכן הוא צולע ואולי אף יש צורך בשיכוך כאבים למשך כמה ימים או טיפול רפואי אחר.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עצה עזרה בבקשהא19/03/2008
שלום רב
אני מכירה ד"ר וטרינר מקצועי מאוד שלמד באיטלייה והחזיק בית חולים לחיות שנים רבות כיום הוא עובד לעיתים עם עמותות ועם לקוחות פרטיים בקושי משתכר למחייתו וחי בעוני מכיוון שהעסק שלו פשט רגל האם יש אפשרות של שיתוף פעולה איתך?
או עם גורמים אחרים כדיי שיעסוק במקצוע שלו הוא מאוד מסור ואיכפתי בעבודתו
וברצוני לסייע לו
הוא לוקח מחירים מוזלים מאוד לעיקורים סירוסים זריקות
טיפולים וכו בחיות מחמד ולכן עמותות הסיכמו לעבוד איתו
וזה לא בא על חשבון המקצועיות והאיכות
מצפה לתשובה
האנונימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר סמדר טל23/03/2008בשלב זה עמוס אצלנו במרפאה ואין לנו צורך ברופאים נוספים. אך, את יכולה לומר לו ליצור עימנו קשר וננסה לעזור לו למצוא עבודה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה בקיץיסמין17/03/2008
שלום רב,
רציתי לשאול כיצד אני יכולה לעודד את כלבתי לשתות יותר בימי הקיץ החמים?
היא פינצ'ר מעורב כבת 11 ולפעמים נדמה לי שהיא כלל לא ניגשת למים גם אחרי טיול ארוך תחת השמש הקופחת.
המים נקיים תמיד ואני קצת מפחדת שהיא תתייבש.
האם יש דרך לעודד אותה לשתות או לקרר את גופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה בקיץ
ד''ר סמדר טל18/03/2008האם נראה לך שבאופן כללי כלבתך לא שותה הרבה או רק לאחר טיולים? האם היא אוכלת בתאבון? מה היא אוכלת? האם היא סובלת מבעיות רפואיות לכלשהן? אכן חשוב שהיא תשתה אך יש להעריך את כמות השתיה הכללית שהיא שותה לאורך כל היום ולא רק לאחר טיולים. באופן כללי חשוב לדאוג שיהיו לה מים טריים כל הזמן. במידה והיא אוכלת מזון רטוב מקופסאות שימורים של כלבים, יתכן ויראה לך כי היא שותה פחות וזה מאחר ובמזונות אלו יש תכולת נוזלים גבוהה יותר ממזון יבש. במידה ואוכלת רק מזון יבש את יכולה להוסיף לה תוספת קטנה של מזון רטוב מקופסת שימורים על מנת להגדיל את כמות הנוזלים אשר מקבלת.
לגבי קרור הגוף חשוב שתמיד יהיה לה אזור עם צל במידה והיא בחוץ או בטיול ארוך ולדאוג לה תמיד למים. אני ממליצה שבימים החמים תוציאי אותה לטיולים בשעות אשר פחות חם למשל, בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב וזה על מנת להקל על ההתמודדות שלה עם עומס החום.
במידה ועדין נראה לך שאיננה שותה מספיק כדאי לקחת אותה לבדיקה שיגרתית אצל וטרינר על מנת שיוכל לוודא כי איננה סובלת מבעיה רפואית כלשהיא.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכללי היא שותה באופן נורמלי אבל...
יסמין18/03/2008כשאני חוזרת איתה מטיול אחר הצהריים אני מצפה שהיא תיגש למים ותשתה ולפעמים היא ניגשת ושותה מעט מאוד, אז אני מניחה לה בתוך המים קוביית קרח ומידי פעם זה גורם לה להמשיך לשתות.
אני נותנת לה בנוסף לאוכל היבש כף וחצי של אוכל מקופסת שימורים,3 פעמים בשבוע..אז אולי כמו שאמרת,בגלל זה היא פחות ניגשת לשתות..
בכל מקרה אני אקח אותה לבדיקה..תודה לך והמשך ערב נפלא!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלסמוסיסרחל16/03/2008
האם טוקסופלסמוסיס קיים גם בחזירים? האם הטפיל יכול להיות מועבר גם דרך האויר במקרים מסוימים?
תודה,
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלסמה
ד''ר סמדר טל18/03/2008טוקסופלסמה יכול להתקיים בחזירים כמו גם בבעלי חיים אחרים. ישנם מספרי דרכי הדבקה בבני אדם, אך הן כולן כוללות הדבקה דרךמערכת העיכול. דרך ההדבקה הנפוצה ביותר בבני אדם היא מאכילת בשר שלא בושל כהלכה,לדוגמא בשר כבש או חזיר המכילים ציסטות של הטפיל.
דרך הדבקה נוספת הינה מקרקע מזוהמת באאוציסטות שמקורן בצואת חתול לדוגמא על ידי אכילת ירקות לא שטופים או על ידי מגע ישיר עם צואת חתול שמפריש את האאוציסטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקה הכלבה שלנו סובלת מפרזיטמיקה14/03/2008
אז מיקה הכלבה שלנו סובלת מפרזית העונה לשם דמודקוס. כך אמרה הוטרינרית לפני יותר מחודש.
לאחר שהסתכלה במקרוסקופ. לפיכך על מיקה לקבל זריקה אחת לשבועיים. ובאמת מיקה הכלבה זכתה לקבל כבר שתי זריקות. אבל המצב לא משתפר נהפוך הוא - קרי המצב רק מחמיר (החמיר במעט- עוד קרחות קטונות התגלו)
ועכשיו לשאלות.
1 זריקות בלבד זה מספיק?
2 מה הזמן הסביר להבחין בהשתפרות(גילינו את זה שזה רק התחיל)
3 מה עוד ניתן לעשות על מנת להביא לשיפור או לפחות לבלום את הפרזיט המבחיל.
לתשובתכם מחכים רז פיני ומיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמודקס ללא שיפור
ד''ר סמדר טל18/03/2008דמוקס אכן יכול להיות טפיל "עקשן" ופעמים רבות לוקח זמן עד שהטפיל עובר. ישנם גם מקרים, כפי שאתה מתאר, בהם הסימנים מחמירים בתחילה על אף הטיפול. מבחינת הטיפול רופאים רבים רואים תוצאות טובות מאוד עם טיפול בזריקות, ישנם רופאים המעדיפים טיפול בסירופ לפה באופן יום יומי. שני דרכי הטיפול טובים ויש לתת הזדמנות לטיפול לעבוד, זה לפעמים יכול לקחת מספר שבועות טובים עד שרואים שיפור.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לכלבה המעוקרתקרן13/03/2008
קודם כל תודה על תשובתך.
בנוסף,זה לא רק שהכלבים נמשכים אליה,היא הזדווגה מספר רב של פעמים על מספר זכרים וגם קרה מצב שהיא נדבקה איתם.
הוטרינר טוען כי אין מצב שנשכחה שחלה ושזה לגיטימי לחלוטין.
אם כלבים זיווגו אותה,האם זה הגיוני שהיא נותרה ללא שחלות בכלל?
גם אזור הוגינה היה נפוח מאוד,ממש כמו בייחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייחום לאחר עיקור
ד''ר סמדר טל18/03/2008קרן שלום, תעייני שוב בתשובה שעניתי לך.במידה והסימנים חוזרים אני ממליצה לבצע את הבדיקות שהמלצתי.
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפה לחתולמזרחי דורית10/03/2008
יש לי חתול בן חצי שנה, לא מחוסן, לפני כשבוע החלו להופיע לו פצעים בפה מלווים בריר , וביומים האחרונים נוספה גם דלקת עינים., מרבית שעות היום הוא ישן אך תאבונו לא נפגע, אני מכינה לו את האוכל בבלנדר, שאלתי איזה מחלה זה יכול להיות?
תודה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפה
ד''ר סמדר טל11/03/2008ישנם מספר גורמי מחלה בחתולים אשר עלולים לגרום ללקויות בחלל הפה. היכן שמת לב שהפצעים הופיעו? בתוך חלל הפה, על החניכיים, על הלשון? האם החתול יוצא החוצה?
נגיף ההרפס (Herepes virus) בחתולים גורם למחלה של מערכת הנשימה העליונה. המחלה יכולה לגרום לדלקת עיניים, ריור, הפרשות מהאף והעיניים וגם לכיבים בלשון.
נגיף הקליצי (Calcivirus) בחתולים יכול לגרום גם כן לדלקת עיניים וכיבים בחל הפה ובלשון.
חיידק בשם קלמידיה פיסטאצי (Chlamydia Pistacci) גורם לדלקת עיניים חריפה היכולה לערב גם הפרשות מהאף.
נגיף ה-FIV, איידס של חתולים (Feline immunodeficiency virus), גורם בחלק גדול מהנגועים לדלקת חניכיים חריפה.
במקרים רבים בחתולים צעירים ישנה הדבקה משולבת של מספר גורמי מחלה. במידה והסימנים נמשכים כדאי לקחת את החתול לוטרינר לבדיקה ולקבל טיפול מתאים על מנת שלא תהיה החמרה במצבו.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהליז10/03/2008
שלום הכלבה שלי נושמת בשלושה ימים האחרונים מאוד בכבדות וכל פעולה קטנה שהיא עושה אפילו התרגשות גורמת לה להתנשף בכבדות יחד עם פה פתוח כאילו רצה למרחקים אני מוסיפה הכלבה עברה ניתוח לפני 12 יום להסרת גידולי עטין והייתה בעיה באמצע הניתוח קצב הלב ירד מאוד
האם הגיוני כי זה תגובה של ההרדמה שהשפיעה על הלב בצורה לא טובה או שאם היה כך הנשימות היו מתחילות מלפני כבר
הכלבה גם מנשירה הרבה שיער חבילות של שיער ומגרדת בלי סוף האם יש קשר בין שני הדברים
אני מציינת הכלבה אוכלת טוב ואפילו יותר מהרגיל מעטה בלשתות
אני הולכת רק ביום שלישי לוטרינר בינתיים אני מאוד מודאגת ולחוצה אודה לכם אם תתייחסו לשאלתי ותוכלו לתת לי חוות דעת בעניין והאם זה רק יכול להצביע על בעיה לבבית או עוד סיבות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימה מהירה
ד''ר סמדר טל10/03/2008נשימה מהירה יכולה לנבוע מהרבה סיבות וללא בדיקה של הכלבה קשה לי לומר ממה זה קורה. האם לפני הניתוח נשימתה היתה רגועה? האם זה התחיל רק בימים האחרונים או מאז שהסתיים הניתוח? נשימה מהירה יכולה לנבוע מכאב, מבעיה בלב, מבעיה בכל אחד מהחלקים של מערכת הנשימה. מהתאור שלך נשמע שלכלבתך יש נם הרבה תסמינים: שתיה מרובה והשתנה מרובה בתחילה וכעת שתיה מועטה, נשימה מהירה, גירוד, נשירה מוגברת. לא בהכרח יש קשר בין הגירודים והנשימה המהירה. האם תמיד סבלה מגירודים ונשירה בקיץ? הימים האחרונים היו ימים חמים ויתכן ויש קשר בין השניים.
בכל מקרה כדאי לקחת אותה לבדיקה אצל וטרינר. הוטרינר יבצע בדיקה גופנית מלאה ובהתאם לממצאי הבדיקה ימליץ על בדיקות נוספות אם יש צורך. אם יעלה חשד לבעיה בלב או בעיה במערכת הנשימה יתכן ויומלץ לבצע צילום רנטגן, אם ישנו חשד לזיהום יתכן ויומלץ לבצע בדיקות דם.
במידה ובעיית הנשימה מחריפה ונראה שכלבתך מתקשה לנשום גם בעת מנוחה מומלץ לקחת אותה לבדיקה בהקדם.
בהצלחה והחלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה מעוקרת שעדיין דורשתקרן08/03/2008
שלום רב,
לפני כארבעה חודשים עיקרנו את הכלבה שלנו תוך כדי שהיא כבר הייתה בהריון.
מכיוון שאנחנו גרים בקיבוץ ורב היום הכלבה חופשייה כמו רב הכלבים,החלטנו שיהיה הכי טוב לעקר אותה.
לפני מספר ימים התחילו זכרים לשוטט בקרבת הבית שלנו,בתחילה חשבנו שזה בגלל הכלבה של השכני שדורשת,אבל אז ראינו זכרים מנסים לעלות על הכלבה שלנו ופתאום היא נדבקה עם אחד הזכרים.
זה היה נראה לא הגיוני שכן עיקרנו אותה.
התקשרתי לוטרינר שעיקר אותה והוא אמר כי זה קרה לו המון פעמים,שזה עדיין הפרשות הורמונליות ,כמו בייחום הראשון,אבל שאין לנו מה לדאוג,להריון היא לא יכולה להיכנס ושאנחנו נראה שבפעם הבאה זה לא יקרה.
שאלתי אותו מה הוא עשה בניתוח והוא בתשובה אמר שהוציא את השחלות ואת הרחם.
אם אכן זה מה שהוא עשה האם הגיוני שהכלבה מיוחמת?
הוא טוען שזה קרה לו המון פעמים אבל כשהתייעצתי עם וטרינר אחר הוא אמר שמשהו הוא עשה בניתוח לא בסדר,שכן אם אין לה שחלות היא לא יכולה להפריש ריח.
הוטרינר שעיקר אותה הוא עם נסיון של 20 שנה!
האם זה הגיוני שהוא פישל?האם זה הגיוני שהכלבה דורשת על אף שהיא מעוקרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייחום לאחר עיקור
ד''ר סמדר טל13/03/2008בעיקור שנעשה כבר לפני ארבעה חודשים לא אמורות כבר להיות שאריות של הורמונים בגוף.האם ישנם סימנים נוספים מעבר למשיכה של הזכרים? ישנן סיבות נוספות למשיכה של זכרים אחרי נקבה גם אם איננה מיוחמת לדוגמא דלקת בוגינה הקרויה וגיניטיס. על מנת לוודא שבאמת העיקור נעשה כראוי וכי כלבתך כבר איננה מפרישה הורמונים הגורמים למשיכה של זכרים ישנן מספר בדיקות אשר ניתן לבצע. הבדיקה הראשונה והפשוטה ביותר הינה משטח וגינלי אשר בודק את התאים בוגינה, במידה וישנה הפרשה של הורמונים הגורמים לייחום ישנם תאים האופייניים לכך. במידה ומדובר על וגיניטיס ניתן גם לאבחן זאת על ידי המשטח הואגינלי. בדיקה נוספת אשר ניתן לבצע הינה בדיקת דם לבדוק את רמות הרומוני המין בגוף, אשר עולים בעת ייחום. יש לבצע את שתי בדיקות כאשר הכלבה מראה סימני ייחום! וכאשר הזכרים נמשכים אליה. במידה ועל סמך תוצאות בדיקות אלו נראה כי הכלבה אכן מיוחמת אז יש צורך לבצע ניתוח נוסף לחיפוש שארית של שחלה. שאריות של שחלה עלולות להישאר בעיקור שמבוצע תוך כדי הריון, לעיתים ישנם גם חלקי שחלה אשר לא נראים מחוברים לשחלה המרכזית ולכן עלולים להישאר. במידה וזה המצב אין ברירה אלא להיכנס לניתוח חוזר ולחפש אחר שארית השחלה.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה07/03/2008
מצאתי חתולה מקסימה וידידותית.
אי אפשר להכניס אותה הבייתה כי יש לי כלבה, אבל עשינו לה פינה בקומה שלנו בחדר מדרגות עם "מיטה" אוכל ומים ונראה שהיא התרגלה למקום.
למראית עין היא נראית בריאה אבל יש לה יללות מאוד צרודות ולא נשמעות בריאות, בנוסף היא משתעלת מדי פעם, כאילו שהיא עומדת להקיא אך היא לא מקייאה, ובנוסף כשהיא פתוחת את הפה לילל חלק מהפה שלה שחור ולא ורוד.
מה יש לה?
היא נשכה אותי, אני קצת מבוהלת, מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה
ד''ר סמדר טל10/03/2008ראשית, "תתחדשו " על החתולה. אם היא אכן ידידותית זה בהחלט יכול להיות תוספת נחמדה למשפחה, גם אם היא גרה בחוץ. אני בטוחה שהיא אסירת תודה על הפינה החמה והמזון.
חתולי רחוב רבים סובלים ממחלות נשימה למיניהן אשר יכולות לבוא לידי ביטוי בשיעול או התעטשויות. באיזו תדירות משתעלת החתולה? האם היא גם מתעטשת? האם יש לה הפרשות מהאף או מהעיניים. במידה והשיעול חוזר על עצמו בתדירות גבוהה או נראה שישנם סימנים נוספים מומלץ לקחת אותה לבדיקה יתכן ויש צורך לתת לה טיפול כלשהו.
לפעמים לחתולים יש מעין שיעול שנשמע כאילו הם עומדים להקיא וזה נובע מכדורי פרווה. חתולים מלקקים את עצמם ללא הרף וחלק מהפרווה נכנסת לפה, בדרך כלל זה עובר במערכת העיכול ויוצא בצואה, אך, לפעמים הם מקיאים את כדורי הפרווה. במידה ומדובר על בעיה של כדורי פרווה ישנם תכשירים אשר ניתן לתת לחתולה ללקק, הם מבוססים על חומר שמנוני אשר עוזר "להחליק" את הפרווה ולהעביר אותו החוצה בצואה.
לחתולים ולכלבים יכול להיות פיגמנטציה בפה, כלומר צבעים שונים של החניכיים, חלקם ורודים חלקם שחורים וישנם בעלי חיים שיש להם גם וגם. איפה ראית שהפה נראה שחור, האם באזור החניכיים,הלשון, השיניים?
לגבי הנשיכה, יש לראות עד כמה הנשיכה עמוקה. במידה ואת מודאגת כדאי ללכת לבדיקה אצל רופא. פה של חתול, גם של חתול בריא אשר גר בבית, עלול להיות מזוהם ולעיתים יש צורך בטיפול אנטיביוטי.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)