מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הלברדור נחתך בכרית הציפורן מזכוכיתג'ני08/12/2007
שלום לך
הלברדור המקסים שלי נחתך משבר זכוכית בכרית כף הרגל לפני יומיים החתך מדמם כשהוא הולך היינו אצל וטרינר שפיזר לו על הפצע אבקה מכדור ספורל ונתן לו זריקת אנטיביוטיקה וחבש בפלסטר חזק ומאז הדימום החמיר והכלב החל להרים את הרגל בעמידה מה שלא היה קודם. אני לא כל כל סומכת על הוטרינר למרות שמו הידוע. מה תייעצי לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שהגיוני לעשות
ד''ר סמדר טל10/12/2007והוא לבדוק למה הדימום מתחזק ולמה יש צליעה- או אצל אותו וטרינר - או אצל וטרינר אחר במידה ויש לך בעיה עם הוטרינר.
צריך לבדוק אם אין שם חתך שדורש תפירה, ולחבוש עם תחבושת סופגת ולא צריכה להיות צליעה אלא אם החתך בכרית וגם אז חבישה עבה צריכה לעזור.
בקיצור- נשמע שצריך לחזור ולבדוק מה קורה אצל וטרינר.
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול בן 8נחמה06/12/2007
קיבלתי אותו רק לפני חודש כיון שבעליו נסעו לחו"ל ושמתי לב שהוא כמעט לא מתלקק, כלומר לא מנקה את עצמו. זה נורמלי אצל חתולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא - זה לא
ד''ר סמדר טל10/12/2007חתולים מבלים זמן רב בנקיון עצמי וליקוק. אלא אם כן הוא מלקק בזמן שאינך רואה- הרי שייתכן והוא לא מרגיש טוב או שכואבות לו השיניים (לחתולים יש ממן "ספייקים" מיקרוסקופיים על הלשון שגורמים לה להיות יותר מחוספסת ויעילה יותר בניקוי) או שהוא שמן מדי וקשה לו להתנקות (אבל אפילו אז הוא אמור לפחות לנקות את פניו וראשו).
אם החתול אוכל שותה נותן צרכים באופן נורמלי ופרוותו נראית טוב- הרי שהוא מתנקה דיו כנראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבת זאב בת 10 שעברה אתמול ארוע מוחאפרת04/12/2007
שלום רב,
כלבתנו עברה אתמול אירוע מוחי. כרגע היא רק רוצה לישון, מסרבת לאכול ולשתות-למרות שאכלה אתמול בלילה-לא יציבה ומשייטת בהליכה, שליטה מעטה מאד על גפיים אחוריות. במהלך הלילה היו לה עיוונים קלים בגפים הקדמיות, עפעוף מהיר והיא נלחמה בשינה.
מה צפוי מבחינת תהליכים? איך אוכל לעזור לה. היא קיבלה אינפוזיה אתמול, כדור לדלול דם ואנטיביוטיקה. האם זה נשמע גרוע מאד?
אודה על עזרתכם,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי לאבחן במדויק ומהר
ד''ר סמדר טל04/12/2007בעיות נוירולוגיות טיבן שאם לא מאבחנים אותן בזמן ומטפלים - עלול להיות נזק עצבי שקשה או בלתי אפשרי לתקנו. ייתכן והבעיה היא מוחית אבל ייתכן והיא של עצבי חוט השדרה, או דלקת כלשהי שיש לטפל בה. אני ממליצה לך לא לתת לה לזוז בכדי למנוע נזק נוסף באם קיימת בעיה גם בחוט השדרה. וכן אני ממליצה לערוך בדיקה נוירולוגית/אורטופדית וסביר להניח שיש צורך גם בCT ולעיתים גם בלקיחת נוזלי חוט שדרה וכן הלאה- הכל בכדי לאבחן ולטפל בהקדם. כל זאת במדיה ונערכו כבר הטסטים הראשוניים של בדיקת דם, שתן וכו.
רק בריאות ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Masticatory mayositisחני03/12/2007
שלום ובוקר טוב :
אכן תוצאות הביופסיה חזרו וכלבתי סובלת מדלקת כרונית של שרירי הלסת. הוחלט על טיפול כרגע בפרדינזון 30מ"ג פעמיים ביום.עם הזמן אני רואה כי לכלבה נוצרו מעיין " שקים " מסביב לעיניים. בהשוואה לתמונות מלפני שנה .. תמיד היתה שם מעין נפיחות , אך עתה היא מוגברת. אציין כי היא חזרה לאכול אוכל יבש , היא מפהקת בפה כמעט מלא, משחקת במקלות קטנים . האם לפרדינזון יש תופעת לוואי בנוגע לאזור העין ? אנחנו כרגע בניסיון וטעיה ( תהייה גם ..) לגבי המינון הנכון עבור המחלה. יכול להיות שצריך להגביר המינון? להפחית ? האם קיים טיפול אלטרנטבי בעניין ? תודה ויומטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר masticatory myositis
ד''ר סמדר טל03/12/2007ובכן- ראשית- יופי שיש איבחון- ואיבחון בר טיפול :-)
שנית- לגבי המחלה: בשלב האקוטי שלה שרירי הלסת והשרירים מאחורי העיניים מתנפחים בשל תגובת הגוף " כלפי עצמו" ( זוהי מחלה המכונה אוטואימונית בשל טבעה- נוגדנים בעל החיים תוקפים את גופו - במקרה הזה את שרירי הלסת, העין ולעיתים המצח)-. שלב הנפיחות הזה יחלוף עם טיפול מתאים ונראה שזה המצב אצלה. הטיפול הוא בפרדניזון או דקסמטזון במינון אימונוסופרסיבי (מדכא מערכת חיסון) על מנת להתגבר על הבעיה. מינון זה הוא די סטנדרטי.באם יש תגובה טובה מומלץ להמשיך אותו לאחר מספר שבועות של טיפול במינון הולך ויורד למשך 6 חודשים. אם מפסיקים טיפול מוקדם מדי המחלה עלולה לשוב. בפציינטים מסויימים שאינם מגיבים לטיפול נותנים תרופות מדכאות מערכת חיסונית אחרות- אבל זה לא נשמע המקרה כאן.
בהצלחה ואשמח לעידכונים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיאבון מוגברמעיין02/12/2007
שלום רב,
יש לי כלבת ביגל בת 4.5 הסובלת מדלקת עור אטופית, מקבלת כעת טיפול בזריקות לאחר שאובחנה אלרגיה בבדיקת דם. מקבלת מידי פעם רבע כדור PRURITEC (רק כאשר מראה סימני גירוד עזים). ידוע לי כי הכדור מכיל סטרואידים ואנטיהיסטמינים. אני משתדלת לתת לה כמה שפחות את הכדור.
בתקופה האחרונה לכלבה יש תאבון מוגבר, כל מה שהיא רואה היא ישר טורפת, כל הזמן מחפשת אוכל ( היא אוכלת יוקנובה דרמטוזיס- ואני בודקת לה את הכמויות). ובעקבות כך גם צמא מוגבר.
היא כבר הגיעה למשקל של 17 ק"ג (גובהה 40 ס"מ).
כמו שאמרתי את האוכל שלה אני מגבילה, אבל לאן שאני הולכת איתה היא כל הזמן מחפשת אוכל וכל דבר שנותנים או שהיא מוצאת היא טורפת ברעבתנות. וזו לא היה כך בעבר.
בשבוע האחרון כלל לא נתתי לה מהכדור ובכל זאת היא כל הזמן רעבה, וגם שותה הרבה כתוצאה מכך.
האם זה יכול להצביע על מחלה?
הכלבה לא מעוקרת, אני יודעת ששתיה מרובה יכולה להצביע על דלקת רחם, אך האם גם תאבון מוגבר יכול להצביע על כך?
השתייה המרובה היא רק משעות אחה"צ המאוחרות עד שעות הערב (בשעות שאני איתה בבית) ביתר היום היא לא שותה כלל (יש לה מים אך היא לא נוגעת אם אין אף אחד בבית).
האם ההתנהגות שלה עם אוכל ושתייה מצביעה על משהו? או שזה פשוט רק תאבון בריא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ורד
ד''ר סמדר טל03/12/2007אכילה שתיה והשתנה מרובה יכולים להיות תוצאה של מתן סטרואידים - וכן גם של בעיה הורמונלית - סכרת, מחלת קושינג ועוד. גם דלקת רחם היא אפשרות אולם בדרך כלל הכלבה לא מרגישה טוב ואין לה תיאבון במקרים אלה.
ניתן לבדוק באם הכלבה אכן שותה הרבה בהנחית הוטרינר - ואם מטילה שתן רב- על ידי בדיקת שתן. אם קיימת בעיה ניתן להמשיך ולבדוק האם קיימת בעיה הורמונלית או אחרת ולטפל בהן. מכל מקום- שווה ביקור אצל הוטרינר ואיבחון מתאים.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהרגב ישראל02/12/2007
הכלב שלי סובל מאלרגיה קשה מאוד, הוא לא מפסיק להתגרד וללקק את עצמו דבר שגורם לו להיות זב דם, ברצוני לציין כי הכלב שלי עבר כמה וכמה בדיקות בינהם בדיקות שנשלחו לארה"ב ע"מ לזהות את מקור האלרגיה ולטפל בו (שנשלחו ע"י ביוגל) בהמלצת ד"ר אילן סקורינסקי כלבי צורך אוכל של חברת הילס בשם Z\D ULTRA, זה מס' חודשים שאנו רוכשים אוכל מסוג זה וחוץ מהעלות היקרה של האוכל אין שום שינוי ברמת הפצעים\אלרגיה שלו.
ד"ר סקורינסקי, אינו יודע מה עוד אפשר לעשות.
לכן, אם למישהו יש איזשהו פתרון כלשהו קונבנציונאלי או לא אנא, צרו קשר או השאירו הודעה.
054-4506867
[email protected]
תודה מראש לכל העונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסית רפואה אלטרנטיבית
מעיין02/12/2007הומופאתיה, אקופנטורה
אני ניסיתי עם הכלבה שלי ולתקופה מסויימת זה אכן עזר לה.
האם בבדיקת דם לא מצאו למה הכלב אלרגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירודים
ד''ר סמדר טל03/12/2007נראה לי שחסרה כאן חלק מן התמונה. האם הכלב עבר איבחון שכלל ביופסית עור לאישרור שאכן מדובר באלרגיה ולא למשל בבעיה הורמונלית שגורמת לגירודים?
האם היה נסיון של טיפול בסטרואידים שעזר? או שלא עזר?
האם לאחר הבדיקות הוא החל בטיפולים בזריקות לטיפול באלרגיה? למה אובחן כאלרגי?
כעקרון איבחון גירוד נעשה על ידי מכלול בדיקות ראשונות - כגון דם שתן וביופסית עור ורק לאחר מכן נלקחת דגימת דם לבדיקות לאלרגנים והמשך טיפול. בהכירי את ד"ר סקורינסקי הוא בדרך כלל משלב טיפול בעזרת מזון שמפו וגם איבחון ולכן חסרה כאן אינפורמציה. אשמח ללמוד עוד פרטים על המקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נכון מה ששמעתי????לילי02/12/2007
שבאגודת צער בעלי חיים ממיתים כלבים וחתולים בזריקת מוות? אם כן - זה מזעזע ובלתי נסלח!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב אליהו, תעשי גוגל
z02/12/2007ותגלי אלפי אזכורים בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה את עשית בנושא הזה חוץ מלהעיר לי
שני02/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..יסמין01/12/2007
איך מנקים את האוזניים של הכלב??והאם אפשר לעשות את זה לבד?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי אזניים
ד''ר סמדר טל02/12/2007קיימות תמיסות מתאימות שניתן לשים אותן בכמות נדיבה בתוך האזניי0 , לעסות את שורש האוזן ולתת לכלב לנער. אחר כך אפשר לנקות את מה שרואים בעיניים בעזרת צמר גפן או פד. כל מה שנשאר בפנים והכלב אינו מנער החוצה מתייבש עם תמיסה נכונה.
כדאי וןמולץ לגשת לוטרינר לקבל הנחיות מתאימות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב זאב גרמני בן 12בלה טטרו30/11/2007
שלום,
אפשר להגיד שאת כמעט תקוותי האחרונה, הכלב שלי בן 12 מסוג רואה גרמני, זאת אומרת גר אצל הוריי, כשהיתחתנתי עברתי לגור בביתי, אבל זה לא מונע ממני להיות מעורבת יותר מדיי בענינים, אני משבועיים גם גידלתי אותו, קוראים לו ריץ, והוא חיי אפשר להגיד כמו מלך ישן רק בבית ולא בחצר, על שטיח מיוחד,הוא אוכל את האוכל הכי יקר מווטרינר ברנע מב"ש, ששם הוא מטופל וחיסונים והכל, בקיצור כמו הבן של אבא שלי לא כמו אלה ממש, אני אנחנו ההורים שלי בוכים במצוקה בקיצור, מה שקורה רגל ברגל אחת הוא צולע, ומושך אותה, מתישב או שוכב ולא יכול לקום ומשמיע כמו בכי שורק,
לפני כשנה שנתיים הוא עקם או נפל כבר לא זכור לי את הרגל,ומאז שאלנו את הויטרינר ברנע והוא בדק בדיקה שיטחית ואמר זה נוירולוגי, סתם לא יודעת על מה היסתמך בלי צילום בלי כלום,
ועד היום הוא לא עבר שום צילום, והמצב החמיר כחודש כבר, לפעמים כמו גורר את עצמו עם רגליו הקדמיות, ולפעמים עומד כאילו כלום והולך לאט אבל רואים קצת שהוא צולע, כמו היום עמד הלך קצת , אבל כשוכב לנוח לישון, בצוהוריים הוא אחר-כך לא יכול לקום, וההורים שלי בדיכאון,
כי אפילו פיפי הוא לא קם, ורואה את אבא שלי יוצא לחצר ולא יכול או לא רוצה לקום ושורק נו כמו בוכה,מה עושים שאלתי את נועה מהויטרינר שגם היא עובדת שם ואמרה לי בטלפון אחרי שסיפרתי לה, לתת לו תרופה לא זכור לי זרקתי את האריזה אבא שלי הכין לפי מנות, משהו נגד כאבים אם זה מאורטופדיה כך אמרה, בקיצור עברו רק יומיים היום והיא אמרה לנסות שבוע ולראות,להזיק זה לא יזיק אבל יכול להיות שזה מועיל, אני אמרתי להוריי לעשות צילום שניהיה בטוחים שאי אפשר לרפע את הרגל או שיש מרפא, איך נשמע לך כל זה מה את ממליצה ? בבקשה תעזרי לנו ?
אני גם בוכה כל היום וההורים שלי לא יודעים מה לעשות קשה להם לצאת איתו , מה עושים???
אם את יכולה אני יכולה לדבר מתי שתוכלי 0543099583/086411353בלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלה כנסי..
יסמין30/11/2007אני ממש לא רופאה אבל לדעתי אתם חייבים לרוץ איתו לצילום..
אל תשכחי שהוא בן 12 וזה גיל די מבוגר..זה יכול להיות ניוון שרירים או באמת נקע שלא טופל ויכול להגיע חס וחלילה לסרטן עצמות וכו'..
אז העצה שלי זה רוצו לוטרינר או אפילו אם אפשר אז קחו אותו יישר לבית חולים לחיות..צריך להיות בכל אזור בארץ בית חולים כזה..עושים שם צילום על המקום ויש תוצאות מהירות יותר דבר שלפעמים יכול להציל את הכלב..
שיהיה בהצלחה ותעדכני את הפורום מה קורה עם הכלב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה מהירה
בלה טטרו30/11/2007מודה לך מקרב לב על התשובה המהירה נקווה בתקווה שיהיה בסדר וביום שני נלך לצילום בגלל שיום ראשון יש משהו חשוב אני מקווה שהיומיים האלה לא ישפיעו ואצל הויטרינר שלנו ברנע בב"ש יש צילום במקום אני מקווה, בכל אופן תודה ואני יעדכן אותך מקווה שיהיה רק לטובה בעזרת השם הלוואי. לילה טוב ויום נעים ביי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה..כנסי שניה
יסמין01/12/2007אבל תחכי לתשובה מהוטרינרית של הפורום שבטח תוכל לתת לך פרטים יותר מדוייקים.אני בסך הכל אמרתי מה אני הייתי עושה אם לי הייתה את הבעיה הזו עם הכלב שלי..בכל מקרה אני חושבת שגם היא היתה אומרת לך לעשות לכלב צילום בדחיפות כי אם זוהי בעיה שנמשכת אז יש ברגל כנראה משהו לא בריא שדורש אבחנה יותר רצינית.
אל תשכחי לעדכן אותי בהצלחה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליעה
ד''ר סמדר טל02/12/2007בכדי לאבחן צליעה יש לבצע בדיקות שונות- החל מאיבחון נוירולוגי וכלה באיבחון אורטופדי שעשוי לכלול גם רנטגן ואפילו CT.
אני ממליצה לך לדבר עם הרופא המטפל ולבקש הפניה לאורטופד מומחה ואם יש צורך לנוירולוג מומחה ולהמשיך את האיבחון על מנת לבדוק עד כמה ניתן לעזור לכלב. ללא כל אלה- קשה יהיה לעזור.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבי מירוץשני29/11/2007
הזמינו אותי לצפות במירוץ של כלבי רוח (כלבי מירוץ) בחו"ל.
דא עקא שקראתי כי בתחרויות הללו הכלבים סובלים ונגרם להם צער וסבל רב עד כדי מיתה.
היש אמת בדבר? האם אני נותנת יד באופן עקיף לעינוי הכלבים הללו בכך שאני צופה בתחרויות האלה?
תודה
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה הגדולה עם כלבים אלה
ד''ר סמדר טל02/12/2007היא מה שעושים איתם לאחר שסיימו להוות כלבי מירוץ. פעמים רבות הם ננטשים או מגיעים לעמותות צער בעלי חיים שונות וזו באמת בעיה אתית לא קטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אין קישור לאתר ...
לילי02/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בעיה עם לינקים כאן
ד''ר סמדר טל03/12/2007צריך פשוט לעשות copy-paste ללינק - זה הפתרון היחיד שיש לי לכרגע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזניים כרוניתעידו29/11/2007
שלום,
יש לי כלבת פודל,בת 6.הכלבה סובלת מדלקת אוזניים כרונית,אני יודע שזה די נפוץ אצל הפודלים.התופעה חוזרת על עצמה כל 4 חודשים בערך.הכלבה מטופלת בקליניקה טובה מאוד,אבל אני לא כל כך בטוח שהטיפול שהיא מקבלת הוא באמת נכון.
ברגע שמתגלים סימני הדלקת,אני לוקח אותה לוטרינר,הוטרינר באופן שיטתי נותן לה אנטיביוטיקה וטיפות אוזניים משתי סוגים שונים.הטיפול אומנם עוזר,אבל הדלקת חוזרת כל פעם מחדש.המקרה האחרון היה קשה מאוד,שתי האוזניים של הכלבה היו דלקתיים מאוד,עם מוגלה.לקחתי אותה לוטרינר כרגיל,קיבלתי את אותו הטיפול(אנטיביוטיקה,וטיפות אוזניים משני סוגים.הטיפול עזר,אבל אחרי פחות משבועיים הדלקת חזרה שוב,זה אף פעם לא קרה בעבר.השאלה שלי היא כזאת,האם טיפול אנטיביוטי בכזאת אינטסיביות לא מזיק לכלב?!אני יודע שאנטיביוטיקה יכולה לפגוע בכליות ובכבד,ולתת את זה לכלב כל 4 חודשים נראה לי די מסוכן.כאשר הכלבה נוטלת אנטיביוטיקה,אחרי כשבועיים היא כבר מתחילה להקיא,ויש לה כאבי בטן חזקים מאוד.האם יש טיפול שלא מחייב לקיחת אנטיביוטיקה כאשר מדובר בדלקת אוזניים?!חוץ מזה,אני מבין שיש לכלבה בעיה כרונית,כאשר אנחנו הבני אדם סובלים מבעיה כרונית,אז אנחנו לוקחים תרופות באופן קבוע,אולי הכלבה שלי חייבת גם לקחת תרופות באופן קבוע?אם כן,למה הוטרינר לא נותן לכלבה שלי טיפול תרופתי קבוע?הטיפול הקבוע שרופא נותן לי זה טיפות לניקוי אוזניים פעם בשבוע,אבל עובדה היא שזה לא עוזר.אולי יש פתרון אחר?אולי כלב עם בעיה כרונית של דלקת אוזניים חייב טיפות אוזניים נוספות בנוסף לטיפות לניקוי אוזניים?אני כבר ממש מיואש,אני לא מקבל תשובות ברורות מוטרינר שלי,רק תשובות שטחיות.בבקשה תעזרו לי,יש לי כלבה כל כך חמודה,כלבה מלאת חיים ושמחה,אבל יש לה את הרגעים האלה שהיא ממש סובלת,זה פשוט קורע לי את הלב!!!
בבקשה תעזרו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואי זה ממש נורא שלא מוצאים טיפול
יסמין29/11/2007ושהוטרינר לא נותן לך הסברים מפורטים יותר, אולי כדאי שתנסה ללכת לוטרינר אחר ותראה אם יש הבדל בין הדברים שהוטרינרים אומרים לך.
כי באמת זה לא בריא לתת לכלב אנטיביוטיקה בתדירות כל כך גבוהה, כמו גם לבני אדם..
אני מקווה שיסתדר..:))
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידו
ד''ר סמדר טל02/12/2007כאשר יש בעית אזניים כרונית אצל כלב יש צורך לאבחן את מקורה ולטפל - וכן לעיתים הטיפול אף הוא כרוני. בעיות מתהוות בגזעים עם אזניים נפולות כמו הפודל משום שהאוזן אינה מתאווררת ולחיידקים ולשמרים שמח ונחמד - הלחות והחושך תורמים להתרבותם המהירה. כמו כן - משום שיש לאוזן 3 חלקים - חיצונית, תיכונה ופנימית- לעיתים קיימת בעיה משולבת שאינה פתירה בקלות. גורמי הדלקת יכולים להיות חיידקים ושמרים שאינם נעלמים לגמרי אחרי שבועיים ונדרשת במקרה כזה לקיחת תרבית לאוזניים וטיפול ארוך טווח. גורם אחר הוא אלרגיות - אשר נוטות לתרום ליצירת דלקות אזניים כרוניות, וגורם נוסף הינו בלוטת התריס או בעיה הורמונלית אחרת. בכדי לאבחן בעיה בבלוטת התריס יש לערוך בדיקת דם מתאימה ולטפל בבלוטה.
לעיתים הבעיה כה כרונית עד שתעלת האוזן מתעבה מאוד ואינה מאפשרת טיפול ובמקרים קיצוניים אלה הטיפול הוא כירורגי.
בדיקת דם ותרביות בתור התחלה יכולים לעזור.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה לגבי אנטיביוטיקה
ד''ר סמדר טל02/12/2007לא כל אנטיביוטיקה פוגעת באיברים פנימיים- בדרך כלל הבעיה עם סוגי אנטיביוטיקה שונים הם תופעות הלואי כמו שלשולים והקאות , או פיתוח עמידות של החיידק לאנטיביוטיקה- מסיבה זו - תרבית ורגישות מומלצים וטיפול כרוני מתאים תורם בצורה מדוייקת יותר להבראת הדלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עידו03/12/2007תודה רבה על התשובות ד"ר טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי..יסמין28/11/2007
יש לי פינצ'רית מעורבת בת 11 ועכשיו כשהתחיל החורף היא פשוט לא מפסיקה לרעוד ומחפשת כל הזמן פינה להתחמם..יש לה כרית גדולה אבל היא כל הזמן מתכרבלת בה ונהיית כמו בייגלה כזה..
הכנתי לה סוודרון קטן אבל הוא לא נוח לה ואני לא מומחית בתפירה.
אני יודעת שיש בשוק כל מיני סוודרים לכלבים אבל אני יודעת שזה בעיקר בשביל ה"פוזה". האם כל הסוודרים שמוכרים בחנויות באמת מחממים או שעדיף לקחת את הכלב לתופרת (כמה שזה מצחיק)ולתפור לה סוודר שיחמם אותה?
ועוד שאלה קטנה..אני נותנת לה אוכל של חברת פדיגרי..האם זוהי חברה מומלצת?קיבלנו את הכלבה לא מזמן ואני לא מבינה בכלבים..אני רוצה שאת השנים האחרונות שלה תחיה אותם הכי טוב שרק אפשר..
תודה רבה וסליחה על ההטרדה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מתוקה!
לילי28/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לחפש אבל יש סוודרים
ד''ר סמדר טל02/12/2007שמתאימים ומחממים ואם אין כאלה- לפעמים בגדים של תינוקות מתאימים. אבל- כדאי לבדוק למה היא רועדת- עדיין אל חורף ולא כל כך קר. שווה בדיקה כללית אצל הוטרינר- ובכלל בגיל הזה בדיקות תקופתיות יכולות ממש להציל חיים וודאי שלשפרם.
לגבי מזון- התייעצי עם הוטרינר שלך- אין אני נוהגת להמליץ על חברה זו או אחרת מעל דפי האינטרנט- ללא קשר לחברה - יש גם לכל כלב את דרישותיו התזונתיות. אוכל כן לומר שבגיל זו בדרך כלל מזון סניור - היינו לכלבים מבוגרים- הינו בדרך כלל המזון המומלץ.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחפיםלילי27/11/2007
הייתי באנגליה ועל אדן חלון המלון בו שהינו היו שחפים. הם היו מאוד קרובים אליי (על החלון של החדר). מכיוון שאני מאוד רחמנית כלפי בעלי חיים כדרכי בקודש - האכלתי אותם (לחם, חטיפים, עוגות).
שתי שאלות:
1. החבר שלי נתן להם את המסטיק אותו הוא לעס. האם יש סכנה לשחף???
2. האם הקירבה הזו לסוג זה של ציפורים היא מסוכנת עבורנו בני האדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר האם תוכלי לענות על שאלה זו בבקש
לילי02/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אולם אני מאמינה שרופא מתמחה
ד''ר סמדר טל03/12/2007בציפורים יוכל לענות לך תשובה יותר מקצועית- קיימים מספר רופאים כאלה בישראל- אחד מהם הינו ד"ר גאנץ מבית החולים הוטרינרי- ניתן לפנות אליו דרך בית החולים הוטרינרי בבית דגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב בחרדותליבו25/11/2007
יש לי כלב חדש והוא עם חרדת נטישה חסרת תקדים. הוא מיילל בטירוף כשאני עוזבת את הבית, מתנפל עלי כמו משוגע כשאני מגיעה בחזרה, גם אם עברה רק שעה. האם האפשר להרגיל אותו להיות בבית בלי כל הטטראם? אני לא רוצה ללכת כל היום במחשבה של "מה עם הכלב המסכן שלי, שנעול כבר שעה ו-10 דקות בבית".
תודה מראש על העיצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
ד''ר סמדר טל26/11/2007אני ממליצה לך בחום לגשת למאלף טוב ולעבוד על הרגעת כלבך. גם כלב ללא חרדת נטישה מאוד שמח כאשר בעליו שבים אולם באם הוא סובל מחרדת נטישה הוא בלחץ ועלול בין השאר לנבוח ללא הפסקה או לגרום לנזק בבית.
מאלף טוב עשוי לעזר מאוד ולעיתים נדרשת אפילו עזרה תרופתית בכדי להגיע לפתרון הבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בעשית צרכיםלב22/11/2007
לאחרונה החלפנו לכלבתנו בת ה-5 את המזון למזון דיאטטי. היא אוכלת את הסוג החדש בתיאבון רב, אולם מאז המעבר היא עושה את צרכיה בתדירות גבוהה יותר. לפני החלפת המזון היתה עושה פעם אחת ביום, פעמיים לכל היותר. כיום היא עושה לפחות פעמיים, לעיתים 3 פעמים. האם זה תקין? מה זה אומר על המזון החדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון דיאטטי
ד''ר סמדר טל23/11/2007מזון דיאטתי מכילך סיבים תזונתיים ולכן לרוב גורם ליצירת כמויות צואה גדולות מן הרגיל. באם אין בעיה של שלשול או הקאות וצורת הצואה וצבעה סבירים- ניתן להניח שאין בעיה עם המזון והדבר תקין.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)