פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מירי
    04/11/2008

האם זה בסדר להשאיר כלב 15 שעות ביום בלי להוריד אותו לעשות צרכים? אני עובדת הרבה שעות ואין לי ברירה אחרת. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• 15 שעות בבית

ד''ר קרן פרץ
    06/11/2008

15 שעות זה הרבה מאוד זמן לכלב להתאפק מבלי לצאת ולעשות צרכים ולחלץ עצמות. אם אין ביכולתך להגיע להוציא אותו בשעות הצהריים הביתה תנסי לברר האם יש מישהו שיוכל להוציא את הכלב בשבילך בשעות הצהריים- doggy walker.
    רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב רועד ומזיל ריר
    ינון
    01/11/2008

שלום, יש לי פקינז מעורב (4 ק"ג), בן שנה וכמה חודשים. מצאתי את הכלב בהיותו גור נטוש. בדרך כלל הוא כלב בריא ומלא שמחת חיים. לאחרונה הוא החל לרעוד הרבה, גם כשלא קר באופן יוצא דופן ואף על פי שפרוותו ארוכה. היום נזל לו הרבה ריר מהפה. ממש נמשך מהפה ומטה שובל ארוך של ריר.מעולם לפני כן הכלב לא הזיל ריר, אפילו לא מעט, כך שהמקרה יוצא דופן מאוד. אשמח אם תוכלו לומר מה דעתכם. אני מעט מוטרד מכיוון שלחברים שלי היה כלב שגילה את אותם סימנים ומת לאחר זמן קצר. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כלב רועד ומזיל ריר

הוספת תגובה

• כלב רועד ומזיל ריר

ד''ר קרן פרץ
    06/11/2008

רעידות וריור הינם סימנים לא ספציפים. האם הכלב מקבל חיסונים באופן קבוע (משושה וכלבת פעם בשנה, תולעת הפארק פעם בשלושה חודשים)? איך הכלב מרגיש פרט לזה, האם יש לו מצב רוח טוב? האם הוא אוכל בתאבון ועושה צרכים ללא שינוי? האם היו הקאות? ריור יכול לנבוע מבחילה, מבעיות שיניים או דלקות חניכיים. האם הרעידות מתרחשות כל היום או רק בשעות מסוימות במהלך היום?כדאי לקחת את הכלב לבדיקה אצל וטרינר על מנת שיוכל לבדוק את חלל הפה ואת הכלב באופן כללי ולראות האם ישנם סימנים המעידים על מחלה כזו או אחרת.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לכלבה בתהליך מסירת הגורים
    מ'
    01/11/2008

שלום, ברצוני לקבל ייעוץ לגבי עזרה לכלבה לאחר מסירת גוריה, מדובר בכלבה שהמליטה לפני 3 שבועות ובעוד כשבועיים יינתנו למסירה גוריה. הרי היא תרגיש עצבות.איך מתמודדים עם העניין? איך עוזרים לה מלבד זה שיש לתת לה אהבה. אודה על תשובה מהירה למייל שלי. תודה

הוספת תגובה

• מסירת גורים

ד''ר קרן פרץ
    04/11/2008

הגיל המומלץ למסור גורים הוא סביב 7 שבועות, כך שאם יש לך אפשרות עדיף להשאיר את הגורים אצלה עוד קצת. מבחינת הכלבה סביר להניח שלא תחוש בהבדל במסירת הגורים, אין לה את אותה המודעות שיש לאנשים ולכן סביר להניח שלא תראי שינוי מבחינת ההתנהגות שלה.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים במקרה של סרטן
    מירב
    29/10/2008

במקרה ומוצאים גוש ממאיר אצל כלב , מהם סוגי הטיפול ? האם מורידים את הגוש וזהו ? אם בכלל , באילו מקרים לא מורידים את הגוש ? מה בדר גודל של העליות בהורדת גוש ? כמה עולה ביופסיה ?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים במקרה של סרטן

הוספת תגובה

• סרטן

ד''ר סמדר טל
    29/10/2008

הטיפול בגידולים ממאירים בכלבים, כמו אצל אנשים, תלוי בסוג הגידול. ישנם גידולים אשר מספיק להוציאם באופן כירורגי. ישנם גידולים אשר מומלץ לשלב גם טיפול כמותרפי. וישנם גידולים מסוימים שמומלץ לטפל בהקרנות.
    בשלב ראשון יש לבדוק איפה נמצא המסה והאם זה במקום שניתן להסיר אותו בשלמותו או רק בחלקו. לפני ההסרה ניתן לדגום את המסה בעזרת מחט דקה ולהסתכל במיקרוסקופ על סוג התאים. בדיקה זו יכולה לנסות לעזור לקבוע האם מדובר במסה "מדאיגה". בדיקה זו לא נותנת תשובה ב-100% ולא ניתן רק לסמוך עליה.
    הדרך היחידה לדעת מה מקור המסה והאם מדובר בתהליך סרטני זה להוציא את המסה ולשלוח אותה לבדיקה פתולוגית.
    ניתן גם לבצע ביופסיה אך מאחר וביופסיה היא פרוצדורה המבוצעת תחת הרדמה אני חושבת שאם ניתן, כבר עדיף להוציא את המסה ולשלוח את כולה לבדיקה פתולוגית מאשר רק דגימה קטנה. יתכן שלאחר ביופסיה ימליצו על הסרה וחבל להרדים את הכלב שוב.
    לגבי העלויות זה מאוד תלוי בגודל המסה ובמיקומה. יש לקחת את הכלב לבדיקה אצל וטרינר ולקבל הערכת מחיר לאחר הבדיקה.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אלרגיה והתנהגות...
    גל
    29/10/2008

שלום, יש לי 2 שאלות לגבי כלבתי הפוינטרית המעורבת, היא בת שנה וחצי ומלפני שנה בערך יש לה לכלוך באוזן(לא תמיד אך לרוב), מין מוגלה שכמובן היא מגרדת את האוזניים ופוצעת את עצמה. כשהתופעה רק התחילה לקחתי אותה לוטרינר ונאמר לי שזוהי כנראה אלרגיה לאחד הצמחים וקניתי חומר לנקות לה את האוזניים בקביעות כי נאמר לי שזה כנראה לא יעבור לעולם!!!! לפני כחודשיים התנפחה לה האוזן מאוד, לקחתי אותה לוטרינר אחר שהסביר לי שמהגירוד שלה היא קרעה שם וריד או משהו כזה וגרמה לכך שהאוזן מלאה דם וצריך לחתוך ולהוציא את הדם וזה מה שנעשה. כששאלתי את הרופא הוא אמר שזה או בעיה בבלוטת התריס (אמר שהסבירות נמוכה מאוד עקב גילה הצעיר) אבל שאפשר לבצע בדיקה לבלוטת התריס אך אם זה לא זה אז הוא מניח שהאלרגיה היא לאוכל כלשהו.שאלתי אבל הוא אמר שאין דבר כזה בדיקת אלרגיות ושהדבר היחידי שביכולתי לעשות זה בדיקה לבלוטת התריס ואם מתקבלת תשובה שלילית אז בדרך השלילה להניח שזה אלרגיה לאוכל. ולי מאוד קשה עם התשובה הזאת כי הוא בעצם אומר לי "תחיי עם זה" וזה מאוד לא קל מכיוון שהיא סובלת וגם אני סובלת. רציתי לדעת אם באמת אין באפשרותי לעשות שום דבר כדי לסיים עם הסיפור הזה אחת ולתמיד? אגב, קניתי לה אוכל לאלרגיים (סלמון) ומשום מה עכשיו יש לה פריחה, נקודות אדומות באזור הרגליים והבטן(לא יודעת אם זה קשור לאוכל, זה הדבר היחיד שהשתנה..). זה פשוט לא נגמר הסיפור הזה.... השאלה השניה היא שיש לי בעיה איתה כשמשאירים אותה לבד בבית, היא לא מרחמת על הבית ופשוט לועסת כל דבר (מדהימה שכמותה) היא באמת כלבה מחונכת וממושמעת כשאני בבית היא פשוט מקסימה וגם אם יהיו לה חפצים מתחת לאף היא לא תיגע בהם, רק כאשר היא לבד בבית. אגב את צרכיה היא לא עושה בבית אף פעם.מה לעשות? היא כבר כלבה בוגרת וזה פשוט לא עובר לה.אגב אני לא רוצה לקחת אותה למומחה או משהו כזה כי דיברתי עם הרבה בטלפון וכולם דרשו שחלק מהטיפול שלהם יהיה לשים אותה בכלוב ואני לא מוכנה לזה מהסיבה שזה נראה לי מוזר שאפשר לגרום לה להרגיש רגועה בכלוב כשאני לא בבית אך אי אפשר לגרום לה להיות רגועה בבית עצמו כשאני לא בבית? אגב, היה לה כלוב והיא היתה רגועה בו כשהייתי בבית והיא פשוט פירקה אותו כשלא הייתי בבית ויצאה מתוכו. ולכן לדעתי העניין הוא לא הכלוב. הסיבה השניה שאין לי את הכסף לקחת אותה לכזה טיפול, אני אוהבת אותה מאוד אך זה באמת מוגזם. תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אלרגיה והתנהגות...

הוספת תגובה

• בעיות אלרגיה והתנהגות

ד''ר סמדר טל
    29/10/2008

לפי התאור שלך נשמע שלכלבה יש דלקת אוזניים. ראשית יש לטפל בדלקת עצמה. לא מספיק לטפל רק עם שטיפות אלא גם יש לטפל עם טיפות אוזניים עם אנטיביוטיקה ולפעמים גם עם אנטיביוטיקה לפה. אם מדובר בדלקת שחוזרת על עצמה גם לאחר טיפול מומלץ לקחת בדיקה מהאוזן של תרבית ורגישות. בבדיקה זו לוקחים דגימה מההפרשות ושולחים למעבדה אשר מגדלת את החיידקים ומתאימה להם את סוג האנטיביוטיקה הספציפית.
    זה נכון שאלרגיה למזון יכולה הרבה פעמים להתבטא בדלקות אוזניים. אם יש חשד באלגיה למזון יש להעביר את הכלבה למזון היפואלרגני. מזון זה הינו מזון רפואי אשר ניתן לקנות רק במרפאות וטרינריות. יש לתת לכלבה לאכול את מזון זה בלבד למשך תקופה של 3 חודשים. לאחר שלושה חודשים יש לראות האם יש שיפור. לאחר שלושה חודשים מחזירים את הכלבה למזון הישן. אם רואים שסימני הדלקת חזרו כנראה שמדובר באלרגיה למזון ואז היא צריכה לאכול את מזון זה בלבד לכל החיים.
    לגבי בדיקות לאלרגיה - ניתן לבצע בדיקה לאלרגיות לחומרים שונים הנמצאים בסביבה. בדיקה זו מתבצעת על ידי בדיקת דם אשר שולחים למעבדה. מאחר ובדיקה זו מאוד יקרה כדאי לשלול קודם סיבות אחרות היכולות לגרום לדלקת.
    דלקת אוזניים הינו דבר מאוד כואב ומציק כפי שאת יודעת ולכן יש לטפל בבעיה. כדאי לקחת את הכלבה לוטרינר לבדיקה גופנית כללית ובדיקה של האוזניים. לראות האם ישנם סימנים נוספים לאלרגיה כלשהי, ממה נובעים הנקודות האדומות בבטן וברגליים. לבצע משטחי אוזניים בשלב ראשון ולתת את הטיפול הטוב ביותר. אם אינך מרוצה מהתשובות שקיבלת את יכולה לפנות לחוות דעת שניה.
    לגבי אכילה של דברים בבית אני ממליצה להתייעץ עם מאלף בעל נסיון ולהיות פתוחה להצעות שאת מקבלת. יתכן ויש בהם הגיון ושהם יכולים לעזור לפתור את הבעיה.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיפי מחוץ לארגז
    רן
    29/10/2008

החתול שלי התחיל לעשות פיפי מחוץ לארגז למרות שאני מקפיד לנקות כל הזמן את הארגז ולשים חול חדש. שמתי לו את הארגז ליד והוא עכשיו עושה לסירוגין בארגז או באותו מקום. קניתי תכשער שנקרא flower שאמור להרחיק אותו משם אבל זה כנראה לא מזיז לו. מה עושים? האם יש תכשיר אחר מומלץ? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פיפי מחוץ לארגז

הוספת תגובה

• שתן מחוץ לארגז

ד''ר סמדר טל
    29/10/2008

בן כמה החתול שלך? האם הוא מסורס? ראשית יש לוודא שלא מדובר בבעיה רפואית. מאחר ואת אומרת שהתופעה לא היתה בעבר ורק התחילה כעת מומלץ לקחת את החתול לבדיקה רפואית אצל וטרינר על מנת לשלול בעיה רפואית. פעמים רבות אחד הסימנים לבעיות במערכת השתן היה השתנה מחוץ לארגז.
    אם לא מדובר בבעיה רפואית כנראה שמדובר בבעיה התנהגותית. באיזה סוג חול את משתמשת? באיזו תדירות את מנקה את הארגז? היכן הארגז ממוקם? באופן כללי מומלץ להשתמש בחול מתגבש לא ריחני. יש לנקות את הארגז פעם ביום. במידה ויש לך חתול נוסף בבית מומלץ שיהיה לך יותר מארגז חול אחד. ארגז החול צריך להיות במקום שקט בבית, היכן שאין הרבה תנועה ושלחתול שלך תהיה פרטיות.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון כלבת לחתול
    מיכל
    28/10/2008

כל כמה זמן יש לחסן את החתול נגד כלבת?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון כלבת לחתול

הוספת תגובה

• חיסון כלבת לחתול

ד''ר סמדר טל
    29/10/2008

חתול שלא יוצא מהבית אין צורך לחסנו לכלבת. חתול היוצא מהבית, מומלץ לחסנו פעם בשנה נגד כלבת.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העין של פינצ'י נפוחה ומגרדת
    שי
    27/10/2008

כבר יומיים שהעין של פינצ'י (פינצ'רית מעורבת בת 13) נפוחה, כמו מין דלקת. העין שללה סגורה יחסית יותר מהעין השניה. יש לה הפרשות רבות מהצד של העין, והיא מגרדת אותה מידי פעם. ניכר שזה מציק לה. אתמול בערב ניסינו להפחית מעט את הדלקת באמצעות ניגוב העין עם צמר-גפן ותה אך זה הקל רק במעט את הנפיחות. מה עושים? אפשר למרוח לה משחת עיניים של בני אדם (סינטומיצין)? כדאי ללכת להתייעץ עם וטרינר? תודה, שי.

הוספת תגובה

• עין נפוחה ומגרדת

ד''ר קרן פרץ
    29/10/2008

עין נפוחה יכולה לנבוע מהרבה מאוד סיבות. יש קודם כל לעשות הפרדה האם העין עצמה נפוחה או שמא היא יותר בולטת מהעין השניה. לפי התאור שלך ניכר שהדבר מאוד מציק וכואב לפינצ'י. בעיית עיניים שכזו סביר שלא תיפטר ותעבור מעצמה ולכן יש לקחת אותה בהקדם לוטרינר. טיפול בעזרת קומפרסים של תה יכול להקל אם מדובר בדלקת קלה אך מהתאור שלך אינני יודעת אם כך המצב. הוטרינר יוכל לבצע בדיקה מקיפה לעין ולהמליץ לכם על הטיפול ההולם ביותר. לא מומלץ לחכות מאחר והבעיה יכולה רק להחמיר ולגרום ליותר נזק וסבל לפינצ'י.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העין השתפרה..

שי
    06/11/2008

היי קרן, מסתבר שזה לא היה חמור מידי. המשכנו עם התה, וגם מרחנו לה משחת עיניים, שעזרה מאוד.. העין בסדר גמור כרגע.. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה לא רואה (לר"ר קרן פרץ)
    נטליה
    26/10/2008

לא יודעת לאן נעלמה התשובה שלי ולא מצליחה להכניס לשאלה שלי. וטרנר אמר שהניתוח זה מוריד שיכבה חלבית, עין נראת טוב אבל סיכוי שהיא תראה רגיל די נמוך. אפשר לנסות זריקות של אלוורה. המחלה לדעתי החמירה, כשאני משחקת איתה היא מגיבה לרעש ,ברוב נקודות אפילו אם אני מקרבת יד ממש לפנים שלה היא לא מגיבה. שם של מחלה kratit לא בטוח שכתבתי נכון אבל אולי תצליחי להבין. כמובן אני מעדיפה לעשות משהו בלי לנתח ובלי להזריק לכן שאלתי על משחות וטיפות.

הוספת תגובה

• ניתוח לחתולה לא רואה

ד''ר קרן פרץ
    27/10/2008

קשה לי להבין מהתאור שלך בדיוק על מה מדובר, אך יש לוודא לפי שאת נכנסת לניתוח מה הסיכויים של החתולה לראות אחר כך. אם הינך חוששת ולא בטוחה כדאי להתייעץ עם רופא וטרינר אופטלמולג, מומחה לעיניים. ישנו רופא כזה בבית החולים הוטרינרי בבית דגן, כמו כן ישנה רופאה מומחית בשם דר' חווי צרפתי המקבלת באופן פרטי. אני ממליצה לנסות לתאם תור לאחד מהם ולראות האם יש טעם בניתוח והאם יש עוד משהו שניתן לעשות.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול
    ....
    25/10/2008

יש לי חתול פרסי בן שנתיים בערך ..לפני כשבועיים מצאנו לו כמו גוש באזור הבטן התחתונה לייד האשכים .. לקחנו אותו לוטרינר והוא אמר שצריך לבדוק את זה הוא קבע לנו תור ואמר שייקח דגימה וביקש שיהיה בצום. אני מאוד פוחדת ולא יודעת למה לצפות .. מה זה יכול להיות ? מהן האפשריות ?

לקביעת תור
    סגירה
    חתול

הוספת תגובה

• מסה בבטן לחתול

ד''ר קרן פרץ
    27/10/2008

מסות יכולות להופיע בחיות כמו גם אצל אנשים. אי אפשר לדעת רק על סמך מראה או מישוש על איזה רקע מדובר. לעיתים מסה יכולה לנבוע מפצע או אבצס שיש לנקז ולתת טיפול אנטיביוטי. ישנם מסות שהינן שומניות ולא מדאיגות וישנן מסות העלולות להיות יותר מזה. בכל מקרה יש לבדוק את המסה ולהבין מה המקור שלה על מנת לתת את הטיפול המתאים ביותר. הוטרינר יכול בשלב ראשון לבצע אספירציה. בתהליך זה דוקרים את המסה עם מחט דקה ומסתכלים במיקרוסקופ על התאים לפי זה ניתן לנסות ולראות מה מקור התאים במסה. אם ישנו חשד כי מדובר על גידול כלשהו מומלץ להוציא את המסה ולשלוח אותה לבדיקה פתולוגית.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רחל
    24/10/2008

שלום האם אוגמנטין ופרדניזון אלה תרופות שמתאימים לכלבים? יש לי כלב פינצר מעורב תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תרופות

ד''ר קרן פרץ
    27/10/2008

כמו חלק גדול מהתרופות, אוגמנטין ופרדניזון הינם תרופות גם של אנשים וגם של כלבים. אך המינון הניתן לכלב ולאדם הינו שונה אין לתת את תרופות אלו לכלב ללא מרשם של וטרינר.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כלבים רואים?
    דנה
    24/10/2008

יש לי יורקשיירית (טרייר) בת שנה וחצי ועניין אותי לדעת אם היא רואה כמונו בני האדם? שאלה נוספת: ברצוני לזווג אותה עם בן מינה - איך ומתי הדבר אפשרי? האם כדאי לערב וטרינר בתהליך או שאפשר לדאוג לזה בעצמי? כמה זמן נמשך ההריון? איך יודעים שהיא נקלטה וכד'? אשמח לקצת הסבר...

לקביעת תור
    סגירה
    מה כלבים רואים?

הוספת תגובה

• מה עם השאלה שלי ) :

דנה
    27/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כלבים רואים, שאלות בנוגע להרבעה

ד''ר קרן פרץ
    29/10/2008

כלבים לא רואים כמו בני האדם, הם יותר רגישים לאור ולכן יש להם יכולת טובה יותר לראות בלילה.
    כלבים רואים פחות צבעים מאיתנו בני האדם, נראה שכלבים רואים את הצבע הכחול אך אינם רואים את הצבעים אדום וירוק, הם רואים את צבעים אלו כצהוב.
    לגבי הרבעה של כלבתך- ראשית מומלץ להביא אותה לבדיקה אצל וטרינר על מנת שיוודא שהינה בריאה, את יכולה לעשות זאת במועד החיסון הקרוב אז כלבתך תעבור בדיקה גופנית מלאה. לגבי תהליך ההרבעה עצמו יש להמתין כמובן לזמן שבו הכלבה תתייחם. הייחום לרוב מתרחש פעם בחצי שנה. תקופת הייחום נמשכת בממוצע כשלושה שבועות ומתחלקת לשלושה חלקים. שלב הפרואסטרוס הינו השלב הראשון בו השופכה של הנקבה מתנפחת ונראות הפרשות דמיות. בשלב זה הנקבה תמשוך זכרים אך לא תיתן שיעלו עליה. השלב השני הינו שלב האסטרוס, כמות ההפרשות יורדת והנקבה כבר מאפשרת לזכר לעלות עליה ויכולה להיכנס להריון. שלב זה עשוי להימשך מ-3 ימים ועד 21 יום. בשלב האחרון, שלב הדיאסטרוס הנקבה מאבדת עניין בזכרים וסביר שלא תצליח להיכנס להריון בזמן זה.
    ישנן כלבות שמצליחות להיכנס להריון בצורה טבעית ללא כל התערבות חיצונית וישנן כלבות וכלבים אשר זקוקים לעזרה מבחינת תיזמון מועד ההרבעה כך שההרבעה תהיה מוצלחת.
    כארבעה שבועות לאחר ההרבעה מומלץ להביא את הכלבה לבדיקת אולטראסאונד על מנת לאשר את קיום ההריון. לקראת סוף ההריון יש להביא את הכלבה לצילום רנטגן על מנת ללזהות את כמות הגורים ולהחליט האם היא תוכל לבצע המלטה בצורה טבעית או שמא יש צורך בניתוח קיסרי.
    אני מצרפת לך לינק למספר מאמרים בנושא-
    http://www.pet-net.co.il/uploaded/files/112_a9733d3c7193f5898d72650c47b87716.doc

http://www.pet-net.co.il/uploaded/files/112_f5b67acc74d25c6b07d4f98e07aac0ab.doc

http://www.pet-net.co.il/uploaded/files/112_94a2fa251d927193ba56f51f59979a5e.doc

רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום אחרי זיווג..
    יולי
    24/10/2008

זיווגנו את הכלבה שלנו (בת 6) זאת הפעם הראשונה שלה . אחרי מס' ימים היא החלה לדמם. האם היא עברה הפלה טבעית? אשמח לקבל תשובה בנושא. יולי

לקביעת תור
    סגירה
    דימום אחרי זיווג..

הוספת תגובה

• יולי

ד''ר סמדר טל
    26/10/2008

ייתכן וכן אולם בדרך כלל נדרש זמן רב בהרבה כדי שהפלה בכלב תראה כדימום. כדאי לבדוק מתי זיווגתם אותה, האם קרה בעבר שבזמן ייחום היא דיממה -הפסיקה -ושוב דיממה. אשמח לעוד פרטים כמו כמה ימים נמשך ייחום אצלה- היינו כמה ימי דימום יש לה באופן רגיל, מתי זווגה ומה מהות הדימום כרגע. אשמח לפרטים נוספים על מנת לספק תשובה יותר מלאה

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קדחת הקרציות - שאלה דחופה
    סטפני
    24/10/2008

יש לי כלבה מקסימה ויפיפיה, בת כחצי שנה. לפני שבועיים עשינו לה עיקור ולפני כשבוע שמנו לב שהיא פחות אוכלת והיא קצת מדוכאת. היינו בטוחים שזה בגלל הניתוח והאנטיביוטיקה ולכן לא נלחצנו. לפני מספר ימים שמתי לב שקצת קשה לה לקום, בדיוק כפי שהיה מיד לאחר העיקור, ביום שלמחרת הצליחה להקים עצמה על הידיים אך לא הצליחה להרים את האגן. במידה ועזרתי לה לקום היא הצליחה ללכת. הלכתי מיד לוטרינר ולאחר בדיקות רבות ובדיקת דם מצא שיש לה קדחת קרציות. מיד נתנו לה זריקה וכדורי אנטיביוטיקה לחודש. מאז מצבה מחמיר, היא לא מצליחה לעמוד על הידיים וגם אם עוזרים לה לקום היא לא מצליחה להסתדר טוב בשביל ללכת והיא נופלת. היא עושה את הצרכים שלה תוך כדי שכיבה. זה אחד מהמראות העצובים שראיתי בחיי. מקריאה של מידע אני רואה שיש סיכוי שהיא לא תצליח לצאת מזה ואולי אף תישאר עם "השיתוק" הזה. ייתכן גם שאולי (חס וחלילה, טפו טפו טפו) תלך לעולמה. מה הסיכויים לכך והאם יש דברים נוספים שאני צריכה לעשות על-מנת לעזור לה להחלים. המון תודה סטפני

לקביעת תור
    סגירה
    קדחת הקרציות - שאלה דחופה

הוספת תגובה

• קדחת קרציות

ד''ר קרן פרץ
    27/10/2008

האם את יודעת לומר איזה בדיקות עשו בדיוק לכלבתך? בדיקת דם בסיסית, המכונה ספירת דם יכולה להחשיד לכיוון של קדחת קרציות אך מומלץ לשלוח גם בדיקת דם למעבדה חיצונית על מנת לדעת האם אכן קיים אצלה הטפיל או טפיל דם מסוג אחר. באם לא, יתכן ומדובר על מחלה אחרת אשר יכולה להראות סימנים דומים. אם אכן מדובר על קדחת קרציות בלבד הסיכוי לצאת מזה תלוי בשלב שבו "תפסתם" את המחלה. על מנת לדעת אם בכלל יש שיפור במצבה או התדרדרות יש צורך לחזור על חלק מבדיקות הדם.
    קדחת קרציות מתפתחת בשלושה שלבים. בשלב הראשון לרוב ניתן להבחין בירידה בתאבון, חולשה, דיכאון, חום, קשר לימפה מוגדלים. בשלב שני, העשוי להימשך חודשים עד שנים לרוב לא נבחין בסימני מחלה. בבדיקות דם ניתן לראות ירידה בטסיות הדם. בשלב האחרון של המחלה, השלב הכרוני, הכלב סובל ממחלה קשה. ישנם סימנים של דיכאון, חולשה. בבדיקות דם נראה ירידה בכל התאים המיוצרים במח העצם.
    במידה ואין שיפור במצבה של כלבתך ומצבה רק מחמיר אני ממליצה לחזור שוב לוטרינר או לקבל חוות דעת נוספת.
    רק בריאות.

בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לתת טונה לכלבים וחתולים
    דליה
    23/10/2008

שכנה אמרה לי שאסור לתת טונה לכלבים וחתולים. האם זה נכון?

הוספת תגובה

• טונה לכלבים ולחתולים

ד''ר קרן פרץ
    27/10/2008

ישנם מזונות ביתיים אשר אין בעיה לתת אותם לכלבים או חתולים. רצוי כמובן שמזונות אלו לא יהיו המנה העיקרית של בעל החיים אלא רק תוספת קטנה למזון היבש. כלב או חתול לא יכול להתקיים רק מטונה ולכן יש לתת להם מזון מסחרי, מאיכות טובה אשר מכיל את כל הרכיבים שהם צריכים. הטונה יכול להיות תוספת קטנה לארוחה.
    ישנם מזונות ביתיים שאסור לתת לכלבים וחתולים, למשל עצמות העלולות להתקע או לפצוע את מערכת העיכול. בצל, שום, שוקולד, ענבים וצימוקים עלולים להיות רעילים לכלבים ולחתולים.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה