פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שיניים לכלב מבוגר
    נועה
    26/01/2008

יש לי פודל ננסי שבקרוב יהיה בן 15.
    היות והוא מעולם לא עבר ניקוי שיני ומצב פיו איננו מזהיר הוטרינר שלו המליץ על ניקוי שיניים בהרדמה מלאה.
    מצד אחד קיים הסיכון שבהרדמה מלאה אולם הניקוי שיניים ישפר את אורח חייו וימנע זיהומים עתידיים.
    מה דעתכם ?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שיניים לכלב מבוגר

הוספת תגובה

• ניקוי שיניים בגיל מבוגר

ד''ר סמדר טל
    27/01/2008

ניקוי השיניים אכן נועד למנוע זיהומים ובעיקר בגיל מבוגר- בכליות, כבד, לב וכן הלאה. באם מצב הלב והריאות תקין ונערכת בדיקת דם מקיפה המעידה על כך שאין בעיות בריאותיות אחרות- ובמידה ומשתמשים בחומרי הרדמה עדינים המיועדים לגיל המבוגר- אין מניעה ואפילו מומלץ לערוך ניקוי שיניים גם בגיל מבוגר.

רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סיגל
    24/01/2008

יש לכלב שלי כל הזמן פרעושים. קניתי את האמפולות האלו, קניתי תרסיסים. זה עולה לי מלא כסף וזה מספיק רק לשבוע ואז הכלב חוזר להתגרד.
    מה יכולה להיות הבעיה?
    תודה רנה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פרעושים הינה בעיה סביבתית

ד''ר סמדר טל
    27/01/2008

ויש להדבירם ברמת הכלב וברמת סביבת הכלב (בית, גינה וכו). הדברת הכלב בלבד כאשר קיים עומס פרעושים סביבתי אינה מספיקה - וכן חשוב מאוד להשתמש בתכשיר איכותי.
    מצרפת כאן חלק ממאמר שמופיע באתר שלי בנושא:
    לכלב שלי יש פרעושים. ראיתי בחנות החיות תכשירים רבים לטיפול בבעיה. ברצוני לדעת מה עושה כל תכשיר ובאיזה תכשירים לבחור, כך שיהיו הנכונים ביותר?
    הדברת ומניעת פרעושים על חיות המחמד שלנו הינו תהליך רב- שלבי. הפרעושים הבוגרים חיים רוב הזמן על הפונדקאי שלהם, אבל הביצים, הזחלים והגלמים מצויים בשפע בסביבה, בביתכם ובגינותיכם, על-גבי שטיחים, מצעים, חריצי מרצפות ודשא. בשל סיבה זו, תכנית יעילה להדברת פרעושים כוללת הן טיפול בסביבה, והן טיפול בחיית המחמד עצמה.

הצעדים ההכרחיים לתכנית הדברת ומניעת פרעושים יעילה הם:
    הדברת הפרעושים מסביבת הבית הפנימית.

הדברת הפרעושים מסביבת הבית החיצונית.

הדברת הפרעושים מחיית המחמד.
    מניעת התפתחות של צורות לא בוגרות של פרעושים.

קיימים מוצרים שונים להדברת פרעושים, ביניהם קוטלי פרעושים בוגרים, כימיקלים להדברת צורות לא בוגרות של פרעושים, מעכבי גדילה של התפתחות חרקים (IGR), או שילוב של כל המוצרים יחדיו. בחירת המוצר המתאים מתבססת על רמת ההדבקה בפרעושים: סוג חיית המחמד, גזעה, מצבה הבריאותי וגילה. בנוסף, יש להתאים את הבחירה לסביבה עצמה, לחיות מחמד נוספות בבית ולתנאים משפחתיים מיוחדים (אם יש תינוקות בבית או אנשים חולי אסטמה למשל).

מה עושים נגדם?
    הדברת פרעושים בסביבה הביתית:
    הדברת פרעושים בבית כוללת הסרה של כל גלגולי הפרעוש, הדברת הפרעושים הבוגרים ומניעת צורות לא- בוגרות מלהתפתח:
    יש להתחיל בשאיבת אבק כוללת, במיוחד מתחת לוילונות, קצוות רהיטים ומקום המרבץ של בעלי החיים. בהערכה גסה, שאיבת אבק מסירה כ- 50% מביצי הפרעושים. יש לשאוב אבק על בסיס יומיומי באזורים, שבהם יש תנועה רבה של בעלי חיים, ופעם בשבוע- בכל האזורים בבית. לאחר כל שאיבה, יש לסגור היטב את שק השואב בתוך שקית פלסטיק ולזרוק אותו לפח. אין לשים כדורי נפטלין או קולרים למניעת פרעושים בתוך שק שואב האבק, משום שהם עלולים לפלוט אדים רעילים לסביבה.

השתמשו במוצר שידביר כל פרעוש בוגר שנותר, ושיעצור התפתחות ביצים וזחלים. תזדקקו למוצר שמכיל גם קוטל בוגרים וגם IGR. החומרים עשויים להגיע בצורה של אבקה לשטיחים או ספריי. יש לבחור במוצר שמתאים לבית תוך שלוקחים בחשבון המצאותם של ילדים, דגים, ציפורים, חולי אסטמה וכדומה. ניתן להיעזר בווטרינר שלכם על-מנת להתאים את המוצר הנכון לכם. במקרה של הדבקה קשה בפרעושים, רצוי להזמין מדביר מקצועי לפתרון הבעיה.

שטפו את מצעי חיות המחמד שלכם ואת סביבת מקומות המרבץ שלהם מדי שבוע עם מוצר, שמכיל שילוב של קוטל פרעושים בוגרים ו- IGR.

אל תשכחו לנקות ולטפל ברכבכם, מנשאי בעלי החיים שלכם ומקומות אחרים, בהם מבלות חיות המחמד שלכם זמן רב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• c\d
    ניתי
    22/01/2008

שלום, קיבלתי חתול שאוכל רק את המזון הזה עקב בעיות בשתן. אני לא יודעת איפה להשיג, לקנות במחיר סביר בתל אביב - יש לכם מידע על כך?

לקביעת תור
    סגירה
    c\d

הוספת תגובה

• זהו מזון רפואי בעל מחיר אחיד

ד''ר סמדר טל
    24/01/2008

וכן קיימים בשוק מזונות רפואיים מקבילים לבעיה של חתולך - אצל רוב הוטרינרים המחיר אחיד למזונות הרפואיים.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בפעילות בלוטת התריס
    שולה
    20/01/2008

שלום
    אצל חתול בן 15 אובחנה בעיה בפעילות בלוטת התריס. החתול מתפקד מצוין פרט לרעב מוגזם וירידה במשקל. שקל 7 ק"ג לפני כשנה וכעת 5 ק"ג. הומלצה תרופה הורמונלית בשם tipazol.
    מהי המלצתכם?

בתודה שולה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בפעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת תריס וחתולים

ד''ר סמדר טל
    20/01/2008

האם מדובר בעודף פעילות של בלוטת התריס? מחלה זו מאוד נפוצה בארה"ב אולם בארץ די נדירה. סימנים קליניים של עודף פעילות בלוטת התריס הינם: אבדן משקל, תיאבון רב,עצבנות יתר, השתנת יתר, שתית יתר ובדרך כלל גם בעיות לבביות.
    אבחון הבעיה נעשה על ידי לקיחת בדיקת דם להורמון בלוטת התריס בשתי צורות שלו -T3 וT4.
    בחו"ל מבצעים גם סינטיגרפיה לבלוטת התריס על מנת לקבוע מעורבות ובאם קיים גידול בבלוטה.
    הטיפולים האפשריים הינם:
    1.) Tapazole )methimazole)- תרופה למניעת ייצור ההורמון
    2.) ניתוח- אלטרנטיבה טובה מאוד אולם ייתכנו סיבוכים לאחר הניתוח
    3.) הזרקת יוד רדיואקטיבי- לטעמי לא אופציה שקיימת בישראל.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באוזן לכלבה
    מרב
    20/01/2008

כלבתי בת 7. מאתמול יש לה הפרשה מהאוזן הראש שלה נוטה והיא מתנערת ההפרשה היתה חזקה אתמול אך היום אין לה יותר הפרשה.
    האף שלה רטוב, יש לה תאבון. האם הסימנים מראים על דלקת אוזניים? אני אקח אותה לוטרינר (הוטרינר שלנו לא עובד היום ) אז רציתי לדעת כבר עכשיו האם זה דחוף ואקח אותה לוטרינר אחר?
    תודה מראש
    מרב

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת באוזן לכלבה

הוספת תגובה

• זה לא חירום אבלך הפרשה מהאוזן דורשת

ד''ר סמדר טל
    20/01/2008

תשומת לב על מנת לחסוך כאבים לכלבה ועל מנת למנוע סיבוכים - לכן הליכה לוטרינר בהקדם חשובה- אולם כמובן שעדיף הוטרינר המט]ל הקבוע.
    אני לא ממליצה לך לנסות לטפל או לנקות לבד את האוזן- רצוי לקבל הנחיות מקצועיות.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים
    תותי
    17/01/2008

שלום, שמתי לב שלחתול שלי יש כל מיני פירורים קטנים ושחורים, בגלל שהוא מתגרד בדקתי וראיתי, זה נראה סתם לכלוך, אך נמצא אצלו בכל מיני מקומות. האם אתן יודעות במה מדובר?

לקביעת תור
    סגירה
    גירודים

הוספת תגובה

• פרורים קטנים ושחורים

ד''ר סמדר טל
    18/01/2008

תלוי היכן הם נמצאים- אם בכל מיני מקומות בגוף כולל שורש הזנב , מתחת לשערות בגב, בעורף ועל הראש קיימת סבירות שמדובר בצואת פרעושים ולכן גם ייתכן גירוד- אלרגיה לפרעושים נפוצה אצל חתולים.
    לעומת זאת- אם הפרורים השחורים מתחת לסנטר- ייתכן ומדובר באלרגיה מסוג אחר- אשר נראית כמו לילכוך שחור- אולם אלה הפרשות כתוצאה ממחלה אלרגית באיזור הפנים, בדרך כלל גם החניכיים ולעיתים גם השפתיים.
    תמונה של התופעה תעזור כאן, וכן ביקור אצל הוטרינר.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלת בלשון
    צוטה
    15/01/2008

צ'וטה היא כלבת ספרינגר ספנייל בת שנה וחודש.
    לפני כשבועיים הבחנתי במספר יבלות בלשון שלה, לא נראה כי הן מפריעות לה, התנהגותה תוססת כרגיל. יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    יבלת בלשון

הוספת תגובה

• מומלץ לבדוק אבל-

ד''ר סמדר טל
    17/01/2008

יש סיכוי סביר שיש לה פפילומות- מן גידולים ויראליים שלרוב נושרים לבד אולם לעיתים מזדהמים ודרושה הסרה כירורגית.
    פפילומות הינן מדבקות מכלב לכלב על ידי ליקוק ועלולות להופיע גם על החניכיים והשפתיים. הן אינן מדבקות לאנשים.

רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעקוב
    13/01/2008

שלום רב,
    יש לי כלב פינצ'ר בן 2
    בשבוע האחרון הוא מקיא הרבה. בערך כל יומיים. האם זה טבעי? האם עלי לקחתו דחוף לוטרינר, או שאני אתן לו עוד יום יומיים ואז אראה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הקאות

ד''ר סמדר טל
    14/01/2008

הקאות כפי שאתה מתאר הן בהחלט לא ענין טבעי. האם כלבך הוא מחוסן? האם הוא מקיא אחרי שהוא אוכל ושותה או ללא קשר? האם יתכן והוא אכל משהו מעבר למזון שלו? האם הוא אוכל עצמות?
    הסיבות להקאות הינן רבות. הקאות יכולות לנבוע מסיבות הקשורות למערכת העיכול לדוגמא דלקת של הקיבה או המעיים, אכילת זבל, טפילים למיניהם, למשל תולעי מעיים, גופים זרים לאורך מערכת העיכול.
    בנוסף יתכנו גורמים אשר אינם קשורים באופן ישיר למערכת העיכול למשל בעיה באיברים אחרים בגוף כדוגמת: לבלב, כליות, בלוטת יותרת הכליה או כבד.
    הגורם להקאות יכול להיות אף להיות חיצוני. לדוגמא, חשיפה לרעלנים או תרופות למיניהם. גורמים מדבקים למיניהם למשל- מחלת הכלבלבת או וירוס הפרוו.
    כיצד כלבך מרגיש מעבר להקאת שציינת? האם יש לו מצב רוח טוב, תאבון?
    בכל מקרה אני ממליצה לא להמתין ולקחתו לוטרינר בהקדם. יש למצוא את הסיבה להקאות ולתת לכלב שלך טיפול מתאים.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב בוקסר שלי
    מורי
    10/01/2008

שלום, כלב הבוקסר שלי מתחיל להזדקן, אני יודע שגזע זה יש בעיות של גידולים הרבה פעמים, איזה מזון עלי לתת לו וכיצד לשמור עליו ועל בריאותו?

לקביעת תור
    סגירה
    הכלב בוקסר שלי

הוספת תגובה

• כלב בוקסר

ד''ר סמדר טל
    12/01/2008

בדומה לאנשים מבוגרים, כלבים מבוגרים זקוקים לרמה גבוהה יותר של טיפול ודאגה, משום שהם הופכים פגיעים יותר לבעיות בריאותיות שונות, ומגיבים באופן שונה ללחץ, תרופות, וגורמים סביבתיים שונים.
    על מנת לשמור על בריאותו של כלבך מומלץ לבצע בדיקות שיגרתיוית תקופתויות אצל הוטרינר. בדיקות פיזיקליות, דם שתן וצואה תקופתיות יאפשרו לך לעקוב אחר מצבו הגופני של כלבך ואיבחון וטיפול מוקדם במחלות העלולות להתפתח עם הגיל.
    כמו כן, מומלץ להאכיל כלבים מבוגרים במזון מסוג סניור, קיימים בשוק מגוון רחב של מזונות מסוג זה. מזונות אלו מותאמים לצרכים של כלבים מבוגרים לרוב הם מכילים פחות קלוריות, יותר חלבונים, נוגדי חימצון וויטמנים בצורה מאוזנת שתספק את הצרכים התזונתיים של כלבך.
    בנוסף פעילות גופנית על בסיס יומיומי יכולה לעזור לשפר ולהאריך את חייו של כלבך. פעילות גופנית תעזור לשמור על משקל תקין,חיזוק השרירים ושמירה על כושר גופני.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבות אפשריות לקצף בפה של כלב
    יסמין
    08/01/2008

היי..
    לפני יומיים הייתי אצל חברים בעיר במרכז הארץ וכשירדתי מהאוטו הבחנתי בכלב מסוג בולדוג מסתובב חופשי ברחוב..ככל שהוא התקרב אליי נוכחתי לגלות כי כמות קצף גדולה בצבע לבן נוזלת לו מהפה..
    לפי מה שאני יודעת במחלת הכלבת יש את סיפטום הקצף אבל להערכתי הכלב לא היה בשלב מתקדם של המחלה אם בכלל..
    מבחינת משקל גופו הוא היה נראה בריא ולא כל כך יכולתי לראות אם הוא מגלה סימני פחד או תוקפנות..
    אז השאלה שלי היא כזו:
    האם קצף יכול לנבוע מסיבות נוספות חוץ מכלבת? ואם הקצף כן קשור לכלבת אז באיזה שלב הקצף אמור להופיע?האם בתחילת המחלה או בסוף?

הוספת תגובה

• קצף מהפה

ד''ר סמדר טל
    12/01/2008

קצף וריור מוגבר מהפה יכול לנבוע ממחלות נוספות פרט למחלת הכלבת. ישנם גזעי כלבים המריירים באופן טבעי יותר מכלבים אחרים. בעיות בחלל הפה כדוגמת בעיות שיניים, כיבים או פצעים בפה יכולים לגרום לריור עודף. חשיפה לרעלנים שונים כדוגמת זרחנים אורגנים יכולה גם היא לגרום לריור מוגבר.
    במידה והקצף והריור שראית אכן קשורים למחלת הכלבת מקובל לחשוב שחיה המראה סימנים קליניים של כלבת תמות תוך 10 ימים. מסיבה זו חיה החשודה כחולה במחלת הכלבת צריכה להיות בהסגר במשך 10 ימים. יש לזכור שהסימנים של מחלת הכלבת הינם מגוונים ובדרך כלל אינם ספציפיים.

רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת חתול
    אביגיל
    06/01/2008

שלום החתול שלי בן שני וחצי מגזע רוסי כחול
    כל כמה זמן הוא חולה לכן אני לא מספיקה לעשות לו חיסון , הוא גם לא מסורס
    לפני כמה ימים לאחר שהיה מתעטש וזה עבר לו
    החלו להיות לו בעיות ברגליים קשה לו לעלות ולרדת במדרגות קשה לו לקפוץ ןהוא כבר לא ישב / יושן כהרגלו.
    הוא התחיל להיעדר ליותר שעות מחוץ לבית, הוא חלש, ואופיו השתנה.
    אני מפחדת שזאת איזשהי מחלה שלא ניתן לרפא
    על איזה מחלה יכולות להעיד כל התסמינים הנ"ל?
    אני מפחדת מאוד לאבד אותו!!!
    האם ניתן לעשות לו חיסונים כשהו חולה ?
    בבקשה בקשה בבקשה תעזרו לי לא לאבד את החתול שלי ולהחזירו למצב שהיה!!!!!!!!

תודה מראש אביגייל

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת חתול

הוספת תגובה

• חתול חולה

ד''ר סמדר טל
    06/01/2008

דרושות בדיקות מקיפות על מנת לאבחן את הבעיה- שעלולה להיות וירוס, חיידק, דלקת פרקים, חסימת דרכי שתן ועוד ועוד ושילובים בין מספר גורמים.
    דרושה בדיקה וטרינרית מקיפה שכוללת בדיקות דם שתן רנטגן במידת הצורך ועוד בדיקות רלוונטיות.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול תזזיתי
    שיר
    06/01/2008

שלום, אימצתי חתול מבוגר (בן 8) הוא כל הזמן מתחכך בי, בשולחנות, מיילל בלי הפסקה כמו מבקש משהו,ף כשאני מלטפת אותו הוא מתחיל לנוע בסיבובים, נראה לי שיש לו בעיה באוזניים. לקחתי אותו לווטרינרית שטוענת שהכל בסדר איתו, היא הביטה באוזניים ואמרה שהן נקיות. היא אומרת שהוא רק רוצה תשומת לב, אבל אני חושבת שזה מוגזם שגם כשמלטפים אותו הוא ממשיך לנוע ודוחף את ראשו קשימה כל הזמן, הוא כאילו ישר דוחף את הראש כלפי כל אדם. וגם כשהוא יושב במקום הזנב שלו זז. אם הפרווה שלו נעימה ורכה זה אומר שהכל בסדר? למרות שהוא וצה כל הזמון שיגרדו אותו?

לקביעת תור
    סגירה
    חתול תזזיתי

הוספת תגובה

• ייתכן ומדובר בתשומת לב

ד''ר סמדר טל
    06/01/2008

וכן בסימון- תנועת הראש הינה סימון האובייקט- קיימות בלוטות ריח על ראשו של החתול ותנועות החיכוך ודחיפת הראש עשויות להיות סימון ורצון לתשומת לב.
    נסי לספק לחתול גירויים ומשחקים שונים ומומלץ לעקוב אחר בריאותו מפעם לפעם ולדווח על שינויים לוטרינרית.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה אוכל לתת לכלב וכמה?
    תמי
    04/01/2008

שלום
    יש לי כלבת לברדור בת 7 חודשים ואיני גרה בישראל. אצל הוטרינר אמרו לי לתת לה גם אוכל מבושל כמו אורז ועוף בנוסף למזון היבש. מה ההמלצות בישראל? אני נותנת לה אוכל יבש (פורינה פרו פלאן לגורים, גזע גדול) פעמיים ביום, כ- 700 גר' סה"כ. בבוקר אני מוסיפה לה כמה כפות יוגורט לאוכל היבש. האם זה בסדר?

האם היא צריכה לקבל ויטמינים?

תודה, תמי

לקביעת תור
    סגירה
    איזה אוכל לתת לכלב וכמה?

הוספת תגובה

• המלצות

ד''ר סמדר טל
    06/01/2008

קיימות שיטות האכלה שונות- לכל וטרינר המלצותיו - וגם בארץ וגם בחו"ל קיימים פרוטוקולים שונים לתזונה ומזונות שונים מסחריים וביתיים.
    אני ממליצה לך לעקוב אחר המלצותיו של הוטרינר שלך ולהשתמש גם בהגיון בריא.
    באופן כללי גורים זקוקים לתזונה עתירת חלבונים וכמות שומנים ויטמינים ומינרלים שונה מכלבים בוגרים. חשוב גם להתאים את התזונה לגודל הכלב- לדוגמא לאפשר צמיחה אופטימלית ולא מהירה מדי של הגוף בגזעים הגדולים.
    מעקב נכון בפיקוח וטרינרי יביאו להתאמה של התזונה לכלבתך.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת מאוד
    ליז כליפה
    02/01/2008

בקשר לחתול דחוף
    החתול שלי הוא בן שנתיים מצאתי אותו ברחוב שהיה בן חודש ולא חיסנתי אותו הוא גם לא מסורס
    אתמול החתול כנראה בגלל הייחום קפץ מהחלון מבלי שראיתי בלפנות בוקר מצאתי אותו כמה שעות אחרי והוא שרט אותי עמוק שבאתי לקחת אותו הביתה מפני שהייתה מולו חתולה חיטיתי תמקום כמו שצריך והיום הבחנתי שהחתול עושה תנועות מוזרות בפה הסתכלתי וראיתי שנשברה השן הוא הקיא גם הקאה כתומה ותוך כדי הקאה קפצה לו הבטן כמו התכווצויות האם העיוותים בפה זה בגלל השן או שיש מקום לדאגה?האם ייתכן וחתול נדבר בכלבת תוך יום ומגלה סימנים כאלו תוך יום האם הסימנים אופיינים לכלבת.
    אני גרה במרכז והבנתי שכלבת יותר נפוצה באיזור הצפון ופחות יש הדבקה מחתולים וגם שההדבקה עוברת יותר ע"י נשיכה ולעיתים נדירות ע"י שריטה .
    מה לעשות??????? תעזרו לי אני מוטרדת מאוד מהעניין

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת מאוד

הוספת תגובה

• דבר ראשון לבדוק אם אכן מדובר

יסמין
    04/01/2008

בכלבת..ואם הכל יוצא תקין אז את חייבת לרוץ לחסן אותו!!!!!!!!
    איך לא חיסנת אותו במשך שנתיים??זה מסוכן מאוד..
    הכלבה שלי כמעט בכלל לא יוצאת החוצה גם כי היא מפחדת וגם כי היא כלבת בית אבל למרות זאת אנחנו מקפידים על חיסונים כל שנה..
    נכון שהסבירות לכלבת נמוכה ואולי יש יותר סיכון יותר באזורים אחרים בארץ אבל עדיין לא לוקחים סיכונים..בהצלחה בכל מקרה..ותעדכני את הפורום..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וטרינר-ית
    שירלי
    01/01/2008

שלום,

אני צריכה לקחת את החתול שלי דחוף לוטרינר, אין לי משהו בקרבת ביתי לכן אני צריכה לשאת אותו בתוך מנשא סגור - בכל פעם שאני מנסה רק לחשוב על ללכת איתו, הוא מייד מרגיש ומתחבא ואין לי אפשרות להגיע אליו, כיון שיש לי זמן מוגבל כי שעות המרפאה הן מוגבלות יחסית, במהלך השבוע אין לי זמן להספיק לקחת אותו כי אני מסיימת לעבוד מאוחר וביום שישי הוא מצליח לברוח תמיד, לצאת החוצה, להעלם. אני ממש צריכה פיתרון כלשהו - תוכלו לעזור אולי?

לקביעת תור
    סגירה
    וטרינר-ית

הוספת תגובה

• שירלי

ד''ר סמדר טל
    01/01/2008

ניתן לתת כדור טישטוש על מנת שלא יברח או לסגור אותו בחדר ברגע שנכנס אליו ועד לקיחתו לוטרינר.
    כמו כן יש מראפות רבות שפתוחות עד שעות מאוחרות ואף בשישי ושבת- את יכולה לחפש מרפאה כזו ולגשת לשם.
    בהצלחה
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה