מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החתולים שלי מקיאים מן קצף לבןיגאל03/05/2008
החתולים שלי בני חודשיים הם מקיעים מן קצף בצבע לבן לא פעילים וזה קרה פעם ראשונה והם מקיעים כאילו זה כדורי שער אך אין בזה שיער בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתלתולים
ד''ר סמדר טל05/05/2008לא כל כך הצלחתי להבין מהשאלה כמה פעמים החתולים שלך הקיאו וחסר לי קצת מידע על מנת להבין מה מצבם. איך הם מרגישים פרט להקאות? האם הם אוכלים, בעלי מצב רוח טוב, עושים צרכים? האם יש להם גם שילשול? חשוב לראות אם מדובר בהקאה אחת חד פעמית, או משהו שחוזר על עצמו. בנוסף חשוב לראות איך הם מרגישים פרט להקאות. הקאות יכולות לנבוע ממגוון מאוד גדול של סיבות מכדורי פרווה, אכילת גופים זרים ועד מחלות גורים למיניהם. במידה וההקאות חוזרות על עצמן ו/או החתולים נראים ללא תאבון, חלשים או עייפים כדאי לקחת אותם לבדיקה אצת וטרינר. האם הם קיבלו חיסון ראשון או טיפול נגד תולעים? אם לא, כדאי בכל מקרה לקחת אותם לוטרינר לצורך טיפול ראשוני ובדיקה כללית של מצבם.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ דחוף לגבי גורסיגל30/04/2008
שלום לך..
הכלבה שלי מגזע פינצ'ר המליטה לפני שלושה ימים שני גורים..גור אחד נראה ונשמע בסדר גור שני מאתמול לא מפסיק ליבב..שמתי לב כשהגור שאינו מייבב אוכל וישן גם אם אמו אינו לצידו..לעומת זאת הייבבן נשמע כאילו כואב לו וכשאמו לצידו הוא שקט..האם יש סיבה לדאגה
תודה מראש על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורים חדשים
ד''ר סמדר טל05/05/2008האם שני הגורים נולדו באותו גודל? האם שניהם יונקים, עושים צרכים ונראין ערניים? אתה אומר שהגור בוכה כשהוא לא ליד אימו אך נרגע שהיא לצידו, אין הדבר אומר בהכרח כי כואב לו משהו. הדרך הכי טובה לדעת אם הגורים מתפתחים כפי שצריך זה לשקול אותם ולוודא כי הם עולים במשקל. אתה יכול להעזר במשקל מטבח ביתי. במידה ונראה כי הם אינם עולים במשקל או לא אוכלים או נראים יותר שקטים וחלשים כדאי לקחת אותם לבדיקה אצל וטרינר.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחתול שלי נוזלת נזלת מהאף, מה אפשרreut29/04/2008
לחתול שלי נוזלת נזלת מהאף, מה אפשר לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול עם הפרשות מהאף
ד''ר סמדר טל30/04/2008בן כמה החתול שלך? האם הוא מחוסן? האם הוא יוצא מהבית? נזלת מהאף יכולה לנבוע ממחלת נשימה של חתולים. לעיתים הנזלת גם יכולה להחמיר. האם יש לחתול גם הפרשות מהעיניים? האם הוא גם מתעטש? כדאי לקחת את החתול לוטרינר על מנת שיוכל לבדוק אותו. חשוב שהוטרינר יסקית לקולות הנשימה שלו ולריאות בעזרת סטטוסקופ על מנת לוודא כי מדובר רק על דרכי הנשימה העליונות. בנוסף יש ל בדוק את העניים לראות אם גם הן נגועות. בתום הבדיקה יוכל הוטרינר להמליץ לך על טיפול מתאים, לעיתים יש צורך בטיפול אנטיביוטי למשך מספר ימים.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול עטין בחתולה פרסיתדליה28/04/2008
חתולה כבת 14 עם גידול בעטין (פתוח עם כיב) צילום רנטגן תקין ללא גרורות,ספירת דם תקינה.
התייעצתי עם 2 ווטרנירים:אחד המליץ להוריד רק את הגידול שני את כל שורת העטינים למניעת התפתחות מחלה אלימה יותר.ההשארה כי זה גידול סרטני אך לא נבדק פתלוגית או הוכח.
שניהם טוענים שיש לנתח במיידית כל יום רק מזיק.
אנא סיוע שלכם מה לעשות קשה לי להחליט השעון מתקתק לרעתי ולרעת החתולה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידולי עטין
ד''ר סמדר טל30/04/2008לצערי גידולים עטין החתוליות נינם ממאירים בחלק גדול מהמיקרים ולכן חשוב מאוד להסירם. ההחלטה כמה עטינים להסיר תלויה בין היתר באיזה עטינים נגועים. במקרים מסוימים מסירים רק רבע מהעטינים, במידה ונראה שיש התפשטות מעבר לרבע הזה יש לבצע הסרה יותר גדולה. ישנם וטרינרים המעדיפים להסיר כמה שיותר מאחר וגידולים אלו הם באמת הרבה פעמים ממאירים. קשה לי לענות לך כמה יש להסיר מבלי לראות את החתולה. בכל מיקרה חשוב לוודא שבנוסף להסרה של העטין יסירו גם את הקשר לימפה באזור. חשוב מאוד לשלוח את הגידולים ואת הקשר לימפה לבדיקה היסטופתולוגית על מנת לדעת מה סוג הגידול ואם גם קשר הלימפה נגוע. במידה ואכן חוזרת תשובה כי מדובר בגידול ממאיר ניתן גם להתייעץ עם רופא וטרינר אונקולוג, כפי שיש בבית החולים הוטרינרי בבית דגן, לגבי קיום אופציות טיפול בהמשך.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארנב ננסי ושרקן.אנה26/04/2008
לפני כמה ימים הארנב שלי מת...
שמתי לב יומיים לפני שהוא מת שהבטן שלו היתנפחה. לא חשבתי שזה משהו מיוחד כי הוא שתה דיי הרבה מים.
ביום לפני שהארנב מת קניתי שרקן ושמתי אותו לשעה בערך בכלוב של הארנב (הלכנו לקנות כלוב לשרקן)
באותו יום (לפני שהבאתי את השרקן) הארנב לא אכל ובקושי שתה, תיארתי לעצמי שזה בגלל החום...
ביום הבא הוצאתי את הארנב לרוץ קצת בבית אבל הוא לא זז.
כשליטפתי אותו הוא הגיב מאוד מוזר, התחיל להזיז את הראש קדימה, אחורה ולצדדים וגם לא יכל להעמיד את הרגליים שלו (נראה כאילו בקושי שלט ברגליו) כשרציתי להרים אותו ולקחת לוטרינר הוא התחיל לזוז אז שמתי אותו על הריצפה כדי שירגע קצת. אבל הוא לא נרגע... לא ידעתי מה לעשות והארנב מת.
הייתי רוצה לדעת מה יכולה ליהיות הסיבה למוות.... כי כל יומיים ניקיתי לו את הכלוב ותמיד היה לו אוכל ומים והוא אף פעם לא נפל...
אשמח אם תענו לי...
כמו שאמרתי הארנב שתה המון מים אפילו כשהיה קר.
עכשיו גם השרקן שלי שותה הרבה מים ואני דואגת שגם הוא ימות.
האם מים יכולים לגרום למוות?
ובגלל איזה סיבות הארנב הננסי שלי היה יכול למות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארנב ננסי ושרקן
ד''ר סמדר טל30/04/2008אני מאוד מצטערת לשמוע על מותו של הארנב ואני מקווה שהשרקן מרגיש טוב. כדאי להפנות את שאלה זו לפורום בו מתעסקים עם חיות אקזוטיות כדוגמת ארנבים שרקנים וכדומה. כמו כן, כדאי להתייעץ עם רופא וטרינר מומחה לחיות אקזוטיות.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע שונה באשכיםאנני22/04/2008
השבוע שמתי לב שהאשכים של הכלב שלי יותר אדומים וחוץ מזה יש בהם כמה נמשים, אחד מהם ממש גדול. ברצוני לדעת אם זה חריג. יש לי תמונה שלו, האם אפשר לשלוח כדי שתוכל לעזור לי?
תודה וחג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע שונה באשכים
ד''ר סמדר טל30/04/2008בן כמה כלבך? האם הנמשים שאת מתארת בולטים מעל פני השטח? האם האשכים נפוחים וכואבים? את יכולה לשלוח תמונה על מנת שאראה על מה מדובר אך במקרים מסוימים לא מספיק המראה ויש גם צורך למשש ולחוש במה מדובר ואז יש צורך לקחת אותו לבדיקה אצל וטרינר.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי שינייםמיכל22/04/2008
שלום רב,
יש לי כלבת פינצ'ר מעורבת בת 12.
קבעתי לה תור לניקוי שיניים ואמרו לי להביא אותה בשעה תשע בבוקר ולחזור בערב.
אני מאוד לא שקטה שמא היא תהיה מפוחדת כי היא גם ככה פחדנית נורא והיא לא נותנת לאף אחד להתקרב אליה חוץ מאיתנו.
האם זה הליך נורמלי להביא את הכלב מוקדם כל כך ולהשאיר אותו שם?איך אני יכולה להיות רגועה שאני משאירה אותה?הם נותנים לה משהו להרגעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה לניקוי שיניים
ד''ר סמדר טל29/04/2008זהו בהחלט הליך נורמלי. כמה שזה נשמע מוזר הרבה פעמים חיות המחמד שלנו נלחצים יותר כאשר אנחנו לידם ולכן היא לא בהכרח תהיה יותר לחוצה כשהיא שם לבד. לאחר שתלכי בטח יתנו לה זריקת טישטוש ובהמשך ירדימו אותה לצורך הניקוי שיניים. עדיף לה להיות לבד בלעדיך כך הטישטוש יפעל טוב יותר כי היא לא תתאמץ להישאר ערה בשבילך. בנוסף לאחר ההרדמה והניקוי שיניים חשוב שהיא תתעורר ותתאושש בסביבה שקטה ורגועה ותקח את הזמן שהיא צריכה. אם תהיה לידה בזמן ההתאוששות היא תתאמץ לקום מהר יותר בשבילך ועדיף שזה יקרה בקצב שלה. ההשארות במרפאה עד שעות הערב הינו הליך מקובל, וזאת על מנת שיוכלו לעקוב אחר ההתאוששות שלה ולשחררה הביתה רק כשהיא ערה וחזרה לעצמה.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפת פטריותמיכל21/04/2008
שלום, לפני כשבוע וחצי מצאתי גור חתלתול, הוא נראה בריא אבל מאז שהגיע אלינו הביתה הילדים והכלבה נדבקו בפטריות, הלכנו לוטרינר שנתן לכלבה ולחתול פרוגרם, שאלתי היא האם זהו טיפול מספק?קראתי באינטרנט שזהו כדור נגד פרעושים,אשמח לתשובה מהירה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריות
ד''ר סמדר טל29/04/2008נכון שבהגדרה זהו כדור כנגד פרעושים אך יש המטפלים עימו כנגד פטריות. במידה ואין העלמות של הסימנים ניתן לשנות טיפול לחומרים אחרים. השאלה עד כמה הפטרייות מפושטות? עם מדובר בנגע בודד, מקומי ניתן לנסות טיפול במשחה או שמפו. אם מדובר על נגיעות מפושטת יש צורך הרבה פעמים בטיפול בכדורים.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעת הפארק תרופה אלטרנטיבית?אסתר16/04/2008
תוצאות בדיקת דם הראו ששתי הכלבות שלי רגישות לזריקה המונעת/מטפלת בתולעת הפארק. האם יש אלטרנטיבה? האם יש רק סוג אחד של תרופה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעת הפארק
ד''ר נורית פרנקל19/04/2008בכלבים אשר רגישים לזריקה המטפלת בתולעת הפארק ישנן מספר אלטרנטיבות. האחת הוא טיפול בעזרת חומר מונע פרעושים הנקרא revolution אשר מכיל חומר פעיל אשר טוב גם כנגד תולעים עגולות. נראה שכלבים הרגישים לזריקה המטפלת בתולעת הפארק אינם רגישים לחומר זה.
הפתרון השני הוא טיפול מונע בעזרת חומר הנקרא milbamycin . לצערי, חומר זה פחות נגיש בארץ ואין אותו לכל הוטרינרים, תנסי לברר אצל הוטרינר שלך אם יש לו את חומר זה.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב בדיכאון - צריכה עזרה דחוף!שי לי16/04/2008
אני ומשפחתי מצאנו לא מזמן לברדור מעורב חמוד בן שנה בערך
כשמצאנו אותו הוא היה נקי, שמנמן ומלא שמחת חיים.
אימצנו אותו. [חשוב לציין שיש לנו עוד כלב - פינצ'ר, שאימצנו לפניו, בהתחלה הם לא הסתדרו כלכך אבל עכשיו הם ידידים]
אחר כך מצאנו עליו המון המון קרציות, אנחנו משתדלים להוציא את כולן ולרסס אותו.
בימים האחרונים הוא ממש בדיכאון- לא אוכל, לא רץ, לא משחק..
אני מאוד מודאגת.
עזרה בבקשה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב חולה
ד''ר נורית פרנקל19/04/2008נשמע שכלבך אכן לא מרגיש טוב. האם הוא לא רוצה לאכול בכלל או אוכל מעט? האם הצרכים שלו תקינים, האם ראיתם אותו מקיא? כדאי לקחת אותו לבדיקה אצל וטרינר בהקדם האפשרי. הוטרינר יבצע בדיקה גופנית של הכלב ואם יהיה צורך ימליץ לכם גם על בדיקות נוספות.
טוב מאוד שאתם מטפלים כנגד קרציות אך אם היו עליו קרציות חשוב לוודא שלא קיבל מהם קדחת קרציות, את זה יוכל הוטרינר לבדוק.
בנוסף, לא ציינת האם הכלב קיבל חיסונים, גם את זה כדאי לבדוק אצל הוטרינר.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על דלקת שתן של חתולשירי16/04/2008
חתולי עבר לפני ארבע ימים בדיקה עקב התלת שתן מרובה, וקיטורים של סבל שאינם אופינים לאופיו. בבדיקה הסתבר שמדובר בדלקת שתן ללא קריסטלים ורמת החומציות תקינה ומאז מקבל אנטיביוטיקה בשם אופלודקס פעמים ביום רבע כדור בכל פעם. היום בבוקר שבו הקיטורים על כאב, כשהוא מנקה את האיזור שכנראה צורב (ידע מניסיוני האישי) ומטיל שתן באמבט. הוטרינר יעץ לי להמשיך בטיפול ולראות בעוד כיומים איך האנטיביוטיקה משפיע והחתול שלי סובל (חמש שנים הוא לא קיטר). או לחזור על בדיקות שכבר עשיתי לפני 4 ימים.אני מתוסכלת מאוד ולא מבינה מה הבעיה להחליף אנטיביוטיקה. האם ניתן לתת לחתול טיפול שהוא לא על בסיס אנטיביוטיקה? כמו למשל לתת חלק של כדור חמוציות שלי זה עזר? לי אנטביוטיקה לא פתרה בעיות מעולם בדרכי השתן ואני מבינה שצץ חתולי זה לא אני אך יש פיתרון אחר שיעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת שתן
ד''ר נורית פרנקל19/04/2008דלקות בדרכי השתן הינם דבר יחסית שכיח בקרב חתולים. ממה שאת מתארת אני מבינה שנעשתה בדיקת שתן לחתול, האם נעשו בדיקות נוספות? האם בבדיקת השתן נמצאו חיידקים? חלבון גבוה? תאי דם אדומים או לבנים?
בנוסף, האם יש לך חתולים נוספים בבית? באיזו תדירות את מנקה לחתול את ארגז החול? חתולים הסובלים מבעיות בדרכי השתן חשוב להקפיד שארגז החול שלהם יהיה נקי (לנקות פעם ביום) ושתמיד יהיו להם מים טריים לשתיה.
כדאי לתת זמן לאנטיביוטיקה להשפיע ולא הייתי ממהרת להחליפה לאחר 4 ימי טפול בלבד. עם זאת, במידה והסימנים ממשיכים או מחמירים ניתן לשקול החלפה או הוספה של אנטיביוטיקה נוספת. מאחר ואמרת שרמת החומציות של השתן היתה תקינה אינני רואה סיבה לתת לחתול כדורי חמוציות שמטרתן היא להחמיץ את השתן.
במידה והדלקת ממשיכה יש לשקול איבחון נוסף, לדוגמא אולטראסאונד.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בשתן
נעמה קוגן12/01/2009לד"ר סמדר טל שלום רב. הורי מדלים בביתם חתול חצי בית חצי רחוב. חלק ניכר מהזמן הוא בחוץ ולעיתים הוא בא לביקורי מזון ומנוחה. החתול מחוסן נגד חתלתלת כלבת ותולעים. בקרוב יגיע זמן הסירוס..... לאחרונה הוא החל לתת שתן לא בחוץ ולא בארגז החול בבית אלה על הרצפה של החדר של אחותי. אחותי הבחינה כי יש דם בשתן שלו. הלכנו לוטרינר . לאחר בדיקת השתן הוא טען שיש מספר רב של כדוריות דם לבנות בשתן. הוא נתן לנו טנטיביוטיקה ל8 ימים ומזון מיוחד שאמור לפרק את רוב סוגי האבנים בכליות (במידה ויש לו.) הטיפוןל האנטיביותי הסתיים לפני יומיים כאשר הבחנו לפתע ששוב הוא נתן שתן על הרצפה ןבשתן היה דם. מה עלי לעשות? האם קיים טיפול אלטרנטיבי לדלקת כזו או לאבנים בדרכי השתן. כל טיפול אצל הוטרינר עולה מאות שקלים ולעיתים הוא לא מסייע (אני ומשפחתי מסייעים לחצי מחתולי השכונה) אשמח לקבל ייעוץ.... תודה מראש נעמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בשתן
ד''ר סמדר טל13/01/2009שלום נעמה
בעיות בדרכי השתן התחתונות אצל חתולים הן תופעה היכולה לעיתים להיות מתסכלת. במרבית המקרים הסיבה להן אינה ידועה, אחת ההשערות היא שחתולים החשופים לסטרס נוטים יותר לחלות בהן. חלק מהמקרים הם כתוצאה מאבנים בדרכי השתן, ובמקרים כאלו יכולה גם להיווצר חסימת שתן כאשר ה"פקק" מגיע לצינורית השתן (אורתרה). ראשית כל יש לבדוק שלחתול שבטיפולכם אין חסימת שתן (ייתכן והחסימה היא חלקית ולכן מוצאים שתן דמי בבית), במידה והוא אינו חסום, מומלץ לבצע בדיקת שתן נוספת (באופן סטרילי) ולשלוח את הדגימה לבדיקת תרבית ורגישות כדי להתאים את האנטיביוטיקה באופן ספציפי לדלקת. אם נמצאו גבישים בשתן יש להמשיך ולתת מזון מיוחד, לפעמים לכל החיים. ישנם טיפולים נוספים אנטי דלקתיים וחומרים המונעים את הגירוי המתמיד של השלפוחית שאפשר להוסיף. לגבי טיפול אלטרנטיבי, כדאי לדעתי למצות קודם את הטיפול הקונבנציונלי כפי שהסברתי. הטיפול הוא בדרך כלל מתמשך והתוצאות אינן מיידיות, סבלנות היא מילת המפתח... בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור יורקשיר טריירעבדי16/04/2008
גור יורקשיר טרייר בן 6 שבועות איזה מזון יבש מומלץ? בנטו קרונן או רויאל קנין?
הגור כבר לא בסביבת האם האם כדאי לתת לו מטרנה??
תודה עונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון לגור
ד''ר נורית פרנקל19/04/2008אני לא יכולה להמליץ לך בפורום זה על מזון כזה או אחר. חשוב לוודא כי המזון שאתה קונה הינו מזון המיועד לגורים, רצוי מזון המיועד לגורים מגזע קטן.
בגיל 6 שבועות הגור כבר יכול להתחיל לאכול מזון של כלבים, אם קשה לו בימים הראשונים ניתן להרטיב את המזון היבש עם מעט מים על מנת שיהיה רך יותר. ניתן גם לתת לו בימים הראשונים מזון רטוב מקופסאות שימורים המיועד לגורי כלבים.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב- נשירת שיער באוזנייםטל גרשון16/04/2008
בוקר טוב,
יש לי כלב מעורב בן כשנה וחצי המקבל את כל הטיפולים וחיסונים הנדרשים, והוא בריא בד"כ.
לפני כחודש וחצי, שמתי לב כי הוא סובל מנשירת שיער לאורך כל קו האוזניים, אך למרבית הפלא, נראה כי הוא לא סובל מגירוד באיזור.
לאחר התייעצות עם ויטרינר (שלקח דגימה מהאזור) נאמר לי למרוח לו "אגיסטן" למשך כחודש, אך נראה כי הדבר אינו עוזר ואפילו מחמיר, שכן זה החל לגלוש לצד הפנימי של האוזן (שוב, בשוליים),
לאחר שנלקח שוב לויטרינר, הוא לא נתן תשובה ואמר "אולי להמשיך עם האגיסטן".
יש לציין כי הוא אינו סובל כלל וכלל מפרעושים וקרציות.
האם יש למישהו רעיון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרחות באוזניים
ד''ר נורית פרנקל19/04/2008נשירת שיער באזור האוזניים יכולה לבוע ממספר גורמים. מדלקת אוזניים ועד טפילים עוריים ואלרגיות למיניהם.
האם האוזניים של הכלב נבדקו, האם הן נקיות וללא סימנים של דלקת? אם המישחה לא עזרה כדאי לקחת את הכלב להמשך איבחון. יש לבדוק את האוזניים מבפנים.
במידה וחושדים בפטריה יש לקחת תרבית פטריות.
במידה וחושדים בנוכחות של טפיל בעור לדוגמא דמודקס יש לקחת מגרדים מהאזור.
במידה וחושדים בזיהום חיידקי או של שמרים ניתן לקחת דגימות לצורך בדיקה ציטולוגית.
אם יש חשד באלרגיה יש לנסות לבודד את הגורם לאלרגיה.
במקרים מסוימים מומלץ אף לבצע ביופסיית עור על מנת לקבל תשובה יוצתר ודאית מה הרקע לקרחות.
בכל מיקרה מומלץ לטפל באופן שוטף כנגד פרעושים וקרציות גם אם נראה שלכלב אין מאחר וכלב שרגיש לכך מספיק פרעוש אחד שיעלה עליו לצורך יצירת גירוי.
אני ממליצה לחזור לוטרינר להמשך איבחון של בעיית העור על מנת למצוא מה גורם לכך ולתת את הטיפול המתאים.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תמליצו על המשך הבדיקה לחתולה.לודמילה15/04/2008
פעם ראשונה אני פונה לפורום מסוג זה בתקווה שיש כאן מאגר ידע גדול גםמתוקף הידע וגם מתוקף הניסיון שלכם. הסיפור הוא כזה: חתולה, בת כשנה, מאומצת מהרחוב לפני חודשיים. עברה את כל הבדיקות, חיסונים נדרשים וגם עיקור (את החיסונים סיימנו לפני כחודש וחצי, את העיקור עברנו לפני חודש). לא מזמן החתולה התחילה לאבד שיווי משקל. זה התבטא קודם כל בקפיצות שלה (היא נפלה, לא חישבה את המרחק נכון), והיום היא אפילו לא הולכת יציב מידי... :)
הוטרינר שלנו עשה לה צילום רנטגן שלא הראה שום בעיה. עשינו בדיקות דם ושוב לא נמצאה הבעיה. עכשיו ממליצים לנו לעשות סיטי בבית דגן.
אנו חיים בירושלים, הנסיעה לבית דגן לא שימחה גדולה לחתולה שגרה בבית, בנוסף לכך היא (החתולה) עוברת הרדמה מאוד קשה (בדיקת סיטי גם דורשת הרדמה). בקיצור רב, לא היינו רוצים לגרום לה סבל מיותר אבל חייבים למצוא את מקור הבעיה כיוון שהיא גם סובלת מזה (מפחדת לקפוץ היום אפילו לשולחן).
השאלה שלי כזאת: האם יש בירושלים וטרינר שמומחה למחלות (פתלוגיות) עצביות של החיות (חתולים). האם ניתן לעשות בדיקה נירולוגית בירושלים?
מודה לכם מראש על כל מידע או עצה.
תהיו בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה נוירולוגית
ד''ר נורית פרנקל19/04/2008לצערי מומחים נוירולוגים קיימים רק בבית החולים בבית דגן. יש לתאם תור מראש במחלקה. אני בטוחה שהחתולה לא מרוצה מנסיעה במכונית אבל לפי התאור שלך נשמע כי הצעד הבא הוא איבחון על ידי רופא נוירולוג מומחה. ניתן לבצע בדיקה נוירולוגית אצת כל רופא אך הרבה פעמים יש צורך באמצעי איבחון נוספים אשר קיימים רק בבית החולים. בנוסף אם מדובר על בעיה עצבית אני חושבת שכדאי ללכת לרופא מומחה שעיקר עיסוקו הוא איבחון וטיפול בבעיות מסוג זה.
לגבי ההרדמה והסיטי, כדאי קודם כל ללכת למומחה שתבדוק את החתולה ותמליץ על המשך איבחון וטיפול. במידה וההמלצה היא לעשות סיטי או כל פרוצדורה אחרת הכרוכה בהרדמה תספרי להם על הרדמותיה בעבר. במידה ויצטרכו להרדים אותה, היתרון בבית החולים הוא שישנו רופא מרדים האחראי על התהליך. בנוסף, אני בטוחה שינקטו בכל אמצעי הזהירות הדרושים.
אני ממליצה שתקחי איתך לבית החולים עותק של הבדיקות והצילומים שהחתולה עברה על מנת להראות להם מה כבר בוצע בעבר.
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לודמילה21/04/2008תודה, נורית. קבענו תור לאחר פסח. רק בריאות לכולם :) וחג זמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לאחר סירוס הכלבציונה13/04/2008
סירסנו את כלבנו בן ה6 בשל פרוסטטה מוגדלת.עברו מאז ארבעה ימים הכלב ללא מצב רוח ,ומיום למחרת הוא אוכל את הצואה שלו ,זה דבר שבעבר הוא לא עשה. מודה מראש אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר סירוס
ד''ר נורית פרנקל14/04/2008האם בכל ארבעת הימים מאז הניתוח מצבו של הכלב אותו הדבר ללא שיפור? האם חלה הידרדרות במצבו? את מציינת שאין לו מצב רוח אך האם הוא אוכל ושותה? האם הוא עושה צרכים? האם הוא מקבל תרופות כלשהן לאחר הניתוח? לאחר ארבעה ימים הייתי מצפה לראות שיפור כלשהו במצבו של הכלב, באם אין שיפור או שהשיפור אינו מספיק אני ממליצה לקחת אותו חזרה לוטרינר לצורך בדיקה.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לאחר סירוס
ציונה14/04/2008בהמשך לשאלתי לאחר הניתוח הכלב אוכל ושותה כרגיל, גם מתן הצרכים כרגיל. שאלתי היא בקשר למצב רוחו הירוד, האם זה כתוצאה מהסירוס והשינוי ההורמנלי כתוצאה מכך או בגלל ההחלמה הפיסית מהניתוח? ולאחר כמה זמן מצב רוחו7 אמור להשתפר? תודה על מהירות התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה לאחר סירוס
ד''ר נורית פרנקל19/04/2008לא אמור להיות שינוי משמעותי במצב הרוח. לעיתים ישנם מעט כאבים לאחר הניתוח ואולי זה יכול להסביר מצב רוח ירוד אך עברו כבר מספיק ימים והייתי מצפה שגם זה יחלוף. אם נראה לך שהוא לא חזר לעצמו עדין כדאי לקחת אותו לוטרינר לצורך ביקורת שיוכל לבדוק ולוודא כי מדובר רק בהתאוששות מהניתוח ולא משהו אחר.
רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)