פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעים בפה אצל כלב.
    ערן
    13/04/2008

שלום ד"ר,
    מזה לא מזמן שמתי לב כי התפתח אצל הכלב של מין סוג אפטה בתוך הפה באזור הלסת העליונה די צמוד לשיניים.
    האם יש צורך לטפל בזה ? האם יש דברים שנראים כמו אפה והם לא ? כדאי לרוץ לוטרינר ? בעיקרון הכלב חיוני והכל בסדר, רק שמתי לב לזה לאחרונה. האפטה לא מפרישה כלום וגם לא גדולה במיוחד..

אשמח לעזרתך, תודה.
    ערן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצעים בפה אצל כלב.

הוספת תגובה

• פצעים בפה

ד''ר נורית פרנקל
    14/04/2008

בן כמה כלבך? כמה זמן כבר יש את הפצעים האלו?
    אני חושבת שכדאי לקחת את הכלב לוטרינר על מנת שיוכל לבדוק על מה מדובר. יש לבדוק טוב את כל חלל הפה על מנת לראות מה מצב החניכיים והשיניים והאם הפצעים האלו מופיעים בעוד מקומות.
    אני שמחה שהכלב מרגיש טוב ונראה שהדבר לא מפריע לו אך כדאי לבדוק את זה בכל זאת על מנת לבדוק מה זה ומאיזה רקע זה נובע.
    רק בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל נפוחה לצ'ינצ'ילה האהובה שלי
    צילה
    13/04/2008

שלום רב!
    לפני כמה ימים ראיתי שהצ'ינצ'ינ שלי, נושך (כמו מגרד) את הרגל השמאלית שלו, ואתמול ראיתי שהיא נפוחה
    יש צורך לקחת אותו למרפאת חיות? אני מאוד פוחדת כי הרבה חיות סיימו שם את חייהם בגלל הסמים של ההרדמה וכול מיני חומרים זאת חיה עדינה ואני אוהבת אותו מאוד מה לעשות?
    האים הנפיחות תעבור לבד? או שאצתרך להפקיד את גורלו במרפאה?
    (אני יודעת איפה יש)
    בתודה צילה

הוספת תגובה

• צ'ינצ'ילה חולה

ד''ר נורית פרנקל
    14/04/2008

לפי התאור נשמע בהחלט כי כדאי לקחת את הצ'ינצ'ילה למרפאה וטרינרית לצורך בדיקה וטיפול. בייחוד בגלל שזו חיה כל כך עדינה לא היתה מחכה עם זה.
    אני ממליצה לקחת אותה לטיפול אצל רופא וטרינר מומחה לחיות אקזוטיות אשר מתעסק עם חיות מסוג זה.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה בחלק אחורי אצל כלבה
    עדי
    12/04/2008

שלום רב,
    יש לי (בעיקר לכלבתי) בעיה ואשמח אם תוכלי לייעץ ולחוות דעתך.
    כלבת זאב מעורבת כמעט בת 11. בסביבות גיל 3-4 היה קורה שלפתע הגפיים האחוריות שלה היו נחלשות מאוד עד שיתוק לזמן מסויים והיא טופלה בסטרואידים והכל עבר והיה חוזר אחרי כמה חודשים שוב ..סה"כ בערך 3 פעמים. מגיל 5 בערך עד לפני שנה בערך הכל היה בסדר ותקין. לפני שנה בערך חשבנו שזה מפאת גילה המבוגר..10 התחיל להיות לה קשה ביציאות ובעיה חריפה של בריחת שתן ובעיה בשליטה בסוגרים.. כפי שציינתי יציאות בעייתיות.. פנינו לוטרינר לדעתו הבעיה היא עצבית דבר בנפוץ בקרב הזן הזה.. בינתיים רשם לה אנטיביוטיקה ותוסף.. עד כה לא עזר ואף החמיר מפני בנגרמה לה עצירות קשה והיא עברה לפני שבוע חוקן.. הציעו לנו לעשות לה טיפול בדיקור..4 טיפולים. במקום ניתוח. בינתיים אני שמה לב שיש החמרה במצב ומאוד קשה לה עם היציאות ומצב רוחה לא משהו.. למרות שהיא מתפקדת זזה רצה לעיתים וכו. עוד אציין כי היא גם איבדה שליטה בזנב ז"א היא לא מסוגלת להזיז או להרימו כבר תקופה.
    אני מאוד דואגת לה ולכן אשמח לשמוע מה דעתך על המצב? האם יכול להיות שזה פריצת דיסק ? מה היית ממליצה? האם היית שוקלת לתת לה זריקת הרדמה אם המצב מחמיר וניראה שהיא לא מרוצה מזה?

המון תודה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה בחלק אחורי אצל כלבה

הוספת תגובה

• חולשה

ד''ר נורית פרנקל
    14/04/2008

אכן מצבה של כלבתך נשמע מדאיג. האם כעת היא מטפולת בתרופות כלשהן? לפי התאור שלך יתכן כי מדובר בבעיה נוירולוגית, למרות שיש לקחת בחשבון שגזע זה גם נוטה לסבול מבעיות אורטופדיות בייחוד באגן. על מנת לקבוע איזו בעיה יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה. אני חושבת שבמקרה שלה, במידה ואת מעונינת לקבל איבחון מדויק ולדעת מה כל האופציות הקיימות לטיפול כדאי להתייעץ עם רופא נויורולוג מומחה. מומחה שכזו קיימת בבית החולים הוטרינרי בבית דגן, שמה ד"ר מירב שמיר. אני חושבת שהייעוץ הנ"ל יוכל לעזור לך ולבני משפחתך לקבל החלטות עתידיות ובכלל לדעת אם יש משהו שניתן לעשות לטפל במצב או רק להקל על התסמינים. באם אתם מעונינים בבדיקה של המומחה כדאי לעשות זאת בהקדם לפני שמצבה של הכלבה יחמיר.
    אשמח לשמוע עידכונים, בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניית כלב
    בן אבשלום
    08/04/2008

שלום שמי בן ומשפחתי קונה כלב,אך במחיר מסוים.
    רציתי לשאול מספר דברים:
    1. באיזו תדירות אפשר לרחוץ את הכלב?
    2.טיפול בפרעושים-כול כמה זמן ובאיזה עלות כספית ממוצעת?
    3. מה אוכל גור כלבים ומה כלב בוגר? מה העלות של מזון גורים ומזון כלבים בוגרים?
    ושאלתי האחרונה:
    איזו עוד פעיליות צריך לעשות את כלב,חוץ ממה ששאלתי,ומלרדת עם הכלב כדי שהוא יוכל לעשות את צרכיו?
    אשמח לקבל במהרה תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    קניית כלב

הוספת תגובה

• כלב חדש

ד''ר נורית פרנקל
    14/04/2008

תתחדשו על הכלב החדש העתיד לבוא! איזה כלב אתם מתכוונים לקנות? בן כמה הוא יהיה? האם מדובר על זכר או נקבה?
    לגבי שאלותיך-
    ניתן לרחוץ כלבים כל שלושה- ארבעה שבועות. אם הכלב איננו מלוכלך ונראה נקי לא חובה לרחוץ אותו. רחיצה בתדירות תכופה מדי עלולה לייבש את העור והפרווה. חשוב לא להשתמש בשמפו המיועד לאנשים אלא כלבים. בזמן הרחיצה יש לשים לב לאזור הראש והאוזניים על מנת שלא יכנסו מים לאוזניים. בנוסף חשוב לייבש את הכלב היטב לאחר הרחצה (בייחוד אם מדובר על גור או על כלב מגזע קטן).
    לגבי טיפול נגד פרעושים- אני ממליצה להשתמש באמפולות לצורך הטיפול. האמפולות מכילות חומר נוזלי אשר מטפטפים על העורף של הכלב ומשם חומר זה מתפזר לכל גופו של הכלב. מניסיוני, שיטת טיפול זו הינה היעילה ביותר. יש לשים את האמפולות על הכלב אחת לחודש לאורך כל השנה. ישנם בשוק מספר חברות לגבי המחיר כדאי לבדוק במרפאה וטרינרית ובחנות חיות. חשוב לדעת שאם הינך רוחץ את כלבך מותר לשים אמפולה רק 48 שעות לאחר הרחצה.
    בנוסף לטיפול נגד פרעושים חשוב גם לטפל נגד קרציות. ישנן חברות המייצרות אמפולות אשר יעילות גם כנגד פרעושים וגם כנגד קרציות. אפשרות נוספות הינה קנייה של קולר כנגד קרציות שמחזיק מספר חודשים.
    לגבי מזון- עד גיל שנה מומלץ שהכלב יואכל מזון המיועד לגורים. לאחר מכן יש לתת לו מזון בוגרים.לאחר גיל 7 מומלץ להתחיל להאכיל במזון סניור. עלות המזונות משתנה בהתאם לחברה אותה קונים,ניתן לעשות סקר שוק לצורך בירור מחירים.
    פעילות- כמובן שיש לרדת אם הכלב לצורך עשיית צרכים. אך מומלץ גם לצאת איתו לטיול מספר פעמים ביום על מנת שיוכל להוציא אנרגיה ולשחק. כמות הפעילות תלויה בגילו ובגזע הכלב.
    בנוסף לכל זה חשוב לזכור שכלבך גם יהיה זקוק לחסונים וטיפולים מונעים-
    אם הכלב שהינך מאמץ הינו גור הוא יצטרך לקבל סידרה של שלושה חיסוני משושה. עד שהוא לא יקבל את כל החיסונים האלו הוא חשוף למחלות ומומלץ להשאירו בבית עד שיהיה מחוסן באופן מלא. בנוסף על הכלב לקבל חיסון כלבת ושבב, טיפול נגד תולעי מעיים ולבסוף גם טיפולים כנגד תולעת הפארק.
    בשלב הראשון, כאשר כלבך הוא גור ישנם יחסית הרבה הוצאות אך לאחר מכן, מגיל שנה תדירות החיסונים יורדת. כלב בוגר צריך לקבל חיסון משושה פעם בשנה, חיסון כלבת פעם בשנה, טיפול מונע לתולעי מעיים פעם בחצי שנה וטיפול מונע לתולעת הפארק פעם בשלושה חודשים.
    מקווה שהכלב יגיע בקרוב, אני בטוחה שהוא יסב לכם הרבה כיף ואושר.
    בהצלחה, ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות אוזניים
    אלי
    08/04/2008

לכלב דלקות אוזניים בלתי פוסקות לאחרונה עבר שטיפה וטיפול הכולל טיפות בנוסף עבר למזון על בסיס דגים דרמטוסיז הכול ללא שיפור האם יש טיפול אלטרנטיבי או טיבעי לבעית דלקות האוזניים

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות אוזניים

הוספת תגובה

• דלקת אוזניים

ד''ר סמדר טל
    08/04/2008

איזה גזע הכלב שלך? באיזה טיפות טופל ולמשך כמה זמן? כאשר יש דלקת אוזניים ממושכת אשר אינה נפתרת מומלץ לקחת בדיקת תרבית ורגישות מהאוזניים. בדיקה זו פשוטה לביצוע. את הדגימה הנלקחת יש לשלוח למעבדה ומגדלים את החיידקים/ שמרים הספציפיים באוזניו של הכלב ומתאימים אנטיביוטיקה ספציפית לה החיידק רגיש. יש לקחת בחשבון שלפני ששולחים את הבדיקה הכלב צריך להיות ללא טיפול אנטיביוטי למשך כ-10 ימים. לאחר שמתקבלת התשובה יש להתחיל עם הטיפול המתאים וגם אז יש לקחת בחשבון שהטיפול הינו בדרך כלל טיפול ממושך במשך מספר שבועות עד שהדלקת נפתרת.
    אכן , דלקות אוזניים כרוניות הינם לעיתים תוצאה של אלרגיה למזון ואז מומלץ לעבור למזון היפואלרגני. במשך כמה זמן הוא אוכל את מזון זה? האם נראה שיפור כלשהו בפרק זמן זה? קיימים בשוק רמות שונות של מזון היפואלרגני ויתכן והמזון שאתה נותן לו לא מספיק היפואלרגני. כמו כן על מנת לראות תוצאות הכלב צריך לאכול אך ורק את מזון זה למשך תקופה של חודשיים-שלושה לפני שמחליטים אם הוא עוזר או לא.
    אני מבינה שהינך מתוסכל, לעיתים לוקח זמן עד שהבעיה נפתרת. מומלץ לחזור לוטרינר להמשך טיפול.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור
    צבר
    06/04/2008

לפני מס' ימים קנינו גור בן 5 חודשים מסוג דוברמן רציתי לדעת כמה פעמים כמה זמן ומה המרחק הממוצע להוציא אותו בנתיים אני מטייל איתו 5 פעמים ביום בערך 50 דקות ויש לי עוד שאלה אמרו לי פעמיים ביום להביא לו אוכל זה בסדר 7 בבוקר ו-7 בלילה

לקביעת תור
    סגירה
    גור

הוספת תגובה

• אתה מטייל איתו הרבה וזה נהדר

ד''ר סמדר טל
    07/04/2008

בדרך כלל 3 פעימם ביום טיול של 30 דקות מינימום נדרשים. כמובן שכל המרבה הרי זה משובח.
    לגבי תזונה- בגיל הזה אולי כדאי לתת 3 ארוחות אבל בעיקר מה שחשוב זוהי הכמות- ואם לפי משקלו אתה נותן את הכמות הנכונה (בדרך כלל מצויינת הכמות המומלצת לפי משקל על גבי שק המזון) - אזי אתה עושה את הדבר הנכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות- חתולה
    reg
    05/04/2008

דר ' שלום,
    מזה מס' חודשים הבחנתי במס' בעיות התנהגות שיש לחתולתי בת ה6.
    מדובר בחתולה שאימצתי מאגודת "חובבי החתולים בישראל" ומאז היותה קטנה היא מרבה לעשות בעיות בבית אך בחודשים האחרונים התנהגותה הפכה לבלתי נסבלת.
    היא מייללת המון ובכל שניה שנפתחת דלת הכניסה או היא ממהרת לברוח החוצה, יש לציין שמדובר בבניין דירות ולכן היא חוזרת אחרי דקות ספורות של "טיול" , אך קרו מקרים בהם לעיתים נאלצנו לחפש אותה בבניין.
    בנוסף היא מרבה לשרוט כל דבר בבית, להפיל דברים מהשולחן ולעיתים אף לנשוך ולשרוט את בני הבית.בהתחלה חשבתי כי מדובר בחוסר תשומת לב- כיוון שהיא נמצאית שעות רבות לבדה אך שמתי לב שגם אם אני כן מקדישה לה תשומת לב - מלטפת ומשחקת איתה היא עדיין חוזרת לעשות אותם דברים.

הורי לא מוכנים לממן שום טיפול פסיכולוגי עבור החתולה או לקחת אותה לוטרינר (בגלל בעיות כלכליות) , אודה לך אם תוכלי לייעץ או לתרום לפתרון הבעיה או לפחות להבין את הסיבות להתנהגות.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות- חתולה

הוספת תגובה

• על מנת להשיב עלי לדעת מספר פרטים

ד''ר סמדר טל
    07/04/2008

האם החתולה אגרסיבית?
    האם תמיד נהגה כך בכל המישורים או שמה התנהגותה החמירה בהדרגתיות?
    כמה חתולים יש בבית?
    האם היו שינויים בזמן האחרון בבית?
    האם היא מעוקרת?
    והאם יש פרטים נוספים - רפואיים או התנהגותיים שניתן להוסיף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים אודות התנגות החתולה

reg
    08/04/2008

-כן, החתולה אגרסיבית יחסית לחתולי בית אחרים שאני מכירה (אופי קבוע).
    - היא נהגה לעשות את אותם הדברים כמו לשרוט רהיטים ולהפיל דברים אך לא בצורה כה מוגזמת כמו עכשיו (אבל פעם היא לא ביקשה לצאת החוצה בכל הזדמנות אלא רק בתקופה האחרונה)
    -אין בבית שום בע"ח פרט אליה.
    - לא היו שינויים משמעותיים בבית.
    - כן היא מעוקרת.
    - מדובר בחתולה שסבלה ממס' בעיות רפואיות- שבירת רגל ואישפוז בגלל דלקת פנימית
    אך מדובר במקרים שטופלו ממזמן. בנוסף לפני זמן מה היה חשש לתולעים/פרעושים בגופה
    טיפולים שעשינו לא עזרו והורי לא מוכנים לנסות שוב בגלל העלות הגבוהה - האם זאת יכולה להיות הסיבה להתנהגות?

בנוסף ברצוני לדעת כיצד עלי לנהוג כאשר היא מתנהגת כך, כי מתי שהיא משליכה דברים על הרצפה לדוגמא ואני באה לעצור אותה כי שולפת ציפורניים ומתחילה ליללל בחוזקה עלי.
    או לדוגמא כאשר היא מבקשת לצאת -האם עלי לשחרר אותה או לסבול מיללות בלתי פוסקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות- מחכה לתשובה

reg
    19/04/2008

טרם קיבלתי תשובה בנושא התנהגות החתולה דר' סמדר מבקשת את עצתך ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרי לימוד לוטרינריה
    אורי
    05/04/2008

שלום, ברצוני לשאול אותך אם ידוע לך על ספרי לימוד בעברית ל-וטרינירה בתחומים:
    אנטומיה, פתולוגיה ופזיולוגיה של בע"ח.

בתודה רבה,
    אורי

לקביעת תור
    סגירה
    ספרי לימוד לוטרינריה

הוספת תגובה

• ייתכן ויש בתחום הפיזיולוגיה

ד''ר סמדר טל
    07/04/2008

אולם לא ברמת הספרים באנגלית. אנטומיה וטרינרית- לא מכירה וגם לא רואה סיבה משום שמדובר בשמות של איברים ורקמות ורובם לטיניים ממילא. פתולוגיה- תלוי בתחום הפתולוגי אולם ספר שלם בעברית אינו קיים למיטב ידיעתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות של חיסון
    עמירם אביטל
    05/04/2008

יש לי גור פקינז בן חמישה חודשים.עד כה חוסן שלש פעמים בחיסון משושה.כל פעם שחוסן הגור הגיב בצורה של רעידות וקצף מהפה.תגובות אלו קרו יומיים אחרי החיסון.רציתי לדעת אם יש קשר בין החיסון לתגובות אלו ?או האם חיסון יכל לגרום לתגובות כאלו?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות של חיסון

הוספת תגובה

• ייתכן ותופעות אלה הינן לחיסון

ד''ר סמדר טל
    07/04/2008

בייחוד באם הן מופיעות מיד לאחריו ונמשכות לא יותר מ24 שעות. בדרך כלל - אם התופעות לא חריפות מדי- לא עושים דבר- לעיתים ניתן להחליף את סוג החיסון המשושה מחברה אחת לשניה על מנת להקל על הסימפטומים. באם התופעות חריפות ניתן לתת זריקה להקלה על הסימפטומים לפני החיסון.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה, די דחוף
    Lina
    01/04/2008

לפני 10 ימים..לקחתי את החתול שלי לוטרינר והוא קטע לו את הזנב., הוא אמר אחרי 10 ימים להוריד לו את התפרים.., וזאת בעיה אני לא מצליחה כי הוא מזיז את התחתיכת זנב הזאת שנשארה...ולא נותן להוציא את התפרים, מה לעשות??
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה, די דחוף

הוספת תגובה

• הסרת תפרים

ד''ר סמדר טל
    04/04/2008

זה נכון שלאחר 10 ימים מומלץ להוציא תפרים, אך מומלץ לקחת את החתול לוטרינר לשם כך. בעת הסרת התפרים הוטרינר יוכל גם לבדוק את החתול ולראות שהאזור מחלים בצורה תקינה. התעסקות בבית עם האזור, בייחוד כשהחתול זז כל הזמן עלול לגרום לנזק ולכן אני ממליצה לעשות זאת אצל הוטרינר.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וזה יהיה

Lina
    04/04/2008

כל כך נורא אם התפרים ישארו שם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה שיישארו שם?

ד''ר סמדר טל
    07/04/2008

תפרים שאינם מתכלים בעצמם יש להסיר משום שהם מציקים ועלולים להזדהם. בדיקו כמו שלהיית רוצה להשאר בעצמך עם תפרים- כך לא מומלץ להשאיר תפרים על גבי חיית המחמד שלך לאחר הזמן המומלץ להשארותם שם.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריח רע מהפה
    מיכל
    31/03/2008

שלום יש לי פודל בן 16 יש לו ריח רע מהפה קניתי כל מני משחות שיניים לכלבים .וזה לא עוזר . עקרתי לו כמה שיניים רקובות ועשיתי טיפול לאחר כמה ימים חזר הריח. כיום יש לו שיניים מתנדנדות אני לא רוצה לעקור ,כדי שהיה לו על מה לאכול . תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ריח רע מהפה

הוספת תגובה

• שיניים מתנדנדות

ד''ר סמדר טל
    04/04/2008

בעיות פה ושיניים מאוד נפוצות בכלבים מבוגרים ויכולות להיות מקור לתסכול רב לבעלים ולכלב. לפני כמה זמן עשית לכלבך את הטיפול שיניים? האם את מצליחה לצחצח לו את השיניים או שאת פשוט מורחת את המשחה ובאיזו תדירות? אם נראה שיש לו שיניים שמתנדנדות מומלץ לעקור אותם. שן שמתנדנדת היא לא שן שמאוד עוזרת בתהליך הלעיסה של האוכל. אני ממליצה לקחת אותו לוטרינר לבדיקה טובה של חלל הפה על מנת להעריך האם אכן יש שיניים מתנדנדות והאם יש צורך לעקור אותם. כלבים וחתולים מצליחים להסתדר ולאכול גם עם מעט מאוד שיניים וזו לא צריכה להיות הסיבה להירתע מטיפול שיניים חוזר. יש לקחת בחשבון ששיניים מתנדנדות יכולות להפריע באכילה ולגרום לתחושה של אי נוחות. לגבי הציחצוח של השיניים חשוב להקפיד לעשות זאת לפחות 3 פעמים בשבוע על מנת לראות תוצאות.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסכון בטיפול נגד קרציות ופשפשים
    דינור ברון
    31/03/2008

שלום,

אני מטפלת בכ-30 חתולים (וכלבה), כל מי שבא ונשאר אצלנו מקבל "חבילת טיפולים" שכוללת עיקור, חיסונים ושירותים שוטפים של מזון, לינה ו - טיפול שוטף נגד קרציות ופשפשים.

עד היום שמתי למשך כל הקיץ פרונטליין על כל חתול שנתן לי לשים לו, כל חודש עד 5 שבועות.

אבל אני מאוכזבת מהביצועים של הפרונטליין, בעיקר בעניין הקרציות. לכן החלטתי לנסות Stronghold של חברת Pfizer.

פרונטליין הייתי קונה את המידה הגדולה ביותר - לכלב 20-40 קג - ומחלקת אותה ל - 4-5 מנות לחתולים.

שאלתי היא האם ידוע לכם אם אפשר לעשות אותו סידור עם סטרונגהולד? הוטרינר שלנו לא היה בטוח כל כך...

בברכה, דינור

הוספת תגובה

• פרעושים וקרציות

ד''ר סמדר טל
    04/04/2008

אינני יודעת אם ניתן לעשות זאת עם מוצר זה מאחר ואני פחות מכירה אותו. יש לוודא כי חומר זה מותר לשימוש על חתולים מאחר וישנם חומרי הדברה שניתן לשים על כלבים אך חתולים הינם רגישים מאוד אליהם. במידה והחומר הפעיל הוא אותו הדבר לכלב ולחתול אני ממליצה לבדוק מה כמות החומר הפעיל באמפולה של כלב ומה כמות החומר הפעיל באמפולה לחתול. כך תוכלי לדעת לכמה מנות ניתן לחלקו (אם בכלל).
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארנבת וקביה
    יפעת סולומון
    29/03/2008

קנינו ארנבת וקביה שתיהן צעירותואמורות לחיות יחדיו במכלא בחצר. אם הן זקוקות לחברת בני מינן? או שהן יכולות לחיות יחדיו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ארנבת וקביה

הוספת תגובה

• ארנבת וקביה

ד''ר סמדר טל
    31/03/2008

אני ממליצה לך לשאול את השאלה בפורום שבו עונים מומחים לציפורים חיות אקזוטיות ונברנים בכדי לקבל תשובה מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרקנים

אבי
    30/05/2009

אם לשרקן שלי נשברו השנים הקידמיות יש מצב שהם יגדלו מחדש
    בתודה אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיני מכרסמים

ד''ר סמדר טל
    30/05/2009

שלום אבי,
    למכרסמים בדרך-כלל יש צמיחה מתמשכת של השיניים שעוברות שחיקה מתמדת ע"י הנגדיות להן. לא ברור לי באיזה מידה הן נשברו ואם יש נזק לחניכיים. אני ממליצה לפנות בעניין לפורום העוסק בחיות אקזוטיות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפרים שנפתחו אחרי עיקור - דחוף
    נטלי
    29/03/2008

אני מתגוררת באי במפרץ תאילנד בו אין שירותי וטרינריה קבועים אלא מוסד בו מתנבים מידי פעם וטרינרים אורחים. לפני כמעט 20 יום עיקרתי בו את החתולה והכלבה שלי. התפרים של החתולה החלו להפתח בהדרגה (אמורים להיות תרפים נספגים) ולקחתי אותה חזרה למוסד בו אחיות וטרינריות תפרו אותה מחדש ונתנו לי מן מגן להלביש על ראש החתולה למניעה של ליקוק האזור אך הראש של החתולה מאד קטן ולכן היא מצליחה תמיד להסיר את המגן.
    היום התפרים החלו להפתח שוב וכן גם התפרים של הכלבה (כרגע באיזור קטן בלבד) וזה אחרי 19 יום מאד הניתוח!
    אינני יודעת מה לעשות, נראה לי שאיני רוצה לקחת את החיות שלי למקום הזה שוב ואין כאן שירותי וטרינריה אחרים.
    בבקשה כל עצה מה אני יכולה לעשות בבית בעצמי תעזור !!
    תודה

הוספת תגובה

• תפרים לאחר ניתוח

ד''ר סמדר טל
    31/03/2008

20 יום לאחר הניתוח האזור כבר אמור להיות בשלבי החלמה גם ללא עזרת התפרים.במידה והחתולה או הכלבה "התעסקו" עם אזור הניתוח יתכן וזה האט את ההחלמה ולכן נראה שהאזור נפתח כל פעם מחדש. אם בתפרים אכן נפתחים אין ברירה אלא לתפוור שוב את האזור. האם התפרים שנעשו היו תפרים חיצוניים או תפרים פנימיים? אם יש אפשרות מומלץ במקרה שכזה לשים תפרים פנימיים שאין צורך להסירם, לא רואים את החוטים ואין במה להתעסק. כמו כן אין ברירה אלא לשים קולר אלזיבתני, אשר ימנע מהחתולה והכלבה להגיע לאזור עד שמחלים. אם הקולר גדול מדי תנסי אולי להקטין אותו בבית או לרכוש קולר קטן יותר. לצערי לחבוש את האזור בבבית לא בטוח יעזור מאחר וכלבים וחתולים נוטים להוריד את החבישות האלו בקלות יחסית. צר לי, אך אם התפרים נפתחו סביר שיש צורך לסגור שוב ואת זה לא ניתן לעשות בבית.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי
    אביאל
    28/03/2008

התוכית שלי נראה לי בהריון ורציתי לדעת 1.איך יודעים זאת
    2.כמה זמן נמשך הריון התוכית

לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו לי

הוספת תגובה

• תוכי

ד''ר סמדר טל
    31/03/2008

אני ממליצה לך לשאול את השאלה בפורום שבו עונים מומחים לציפורים וחיות אקזוטיות בכדי לקבל תשובה מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה