מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליאויעל22/11/2007
החתול שלי ליאו הוא חתול שקיבלתי במתנה בגיל בוגר (8)
הוא מאד עצמאי ורוב הזמן יוצא החוצה ונכנס בלילה בעצמו.
הוא מסורס ולמרות זאת חוזר עם פצעים על הצוואר בעיקר ופרט לכך הוא כולו מתגרד, הוא כל הזמן מתחכך בי כדי שאגרד אותו, שיערו נושר בהיסטריה והאוזניים גם כן מגרדות לו מאד.
הצצתי לו באוזניים כדיל נקותן אבל הן נקיות. הוא גם כל הזמן מיילל בלי הפסקה.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאו
ד''ר סמדר טל23/11/2007נשמע שהחתול סובל מבעית עור כגון אלרגיה ,בעיה הורמונלית, טפילי עור וכדומה- ומכאן מקור הפצעים והגירודים. בעיות מעין אלה דורשות איבחון וטיפול משום שהחתול סובל ומשום שטבען להחמיר ולא להשתפר.
כמו כן - גם אם את אינך רואה בעיה באזניים- אין זה אומר שאינה קיימת בתוך האוזן- מקום שאליו ניתן רק להגיע עם אוטוסקופ.
ממליצה בחום על ביקור אצל הוטרינר - איבחון וטיפול נאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי מעבר דירהאלכס20/11/2007
שלום,
החתול מקס חי איתנו ועם הכלבה טופי כבר קרוב לשלוש שנים, הוא אימץ אותנו לאט ובעיקביות נכנס ויוצא כרצונו את רוב זמנו הוא מבלה בבית וישן איתנו במיטה,הוא מחוסן ומטופל.
בקרוב נעבור דירה ואין לנו מוסג איך להתמודד עם המעבר בכל מה שקשור לחתול,יש לו חיי חברה ענפים בשכונה והוא עושה את צרכיו בחוץ, אני חושבת שהוא צריך לבוא איתנו בן זוגי חושב שהוא צריך להישאר בסביבה שהוא מכיר,
מה יותר חשוב לחתול?
כמה טראומתי יכול להיות לו המעבר?
איך עושים את זה?
נ.ב מקס לא מסורס
תודה מראש
אלכס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה קשה
ד''ר סמדר טל23/11/2007זה די תלוי בכם- החתול- סביר להניח- עם מעבר נכון לבית החדש יתרגל אליו. מספר נקודות- לא הייתי מעבירה חתול לא מסורס ממקום למקום- אם אתם שוקלים להעבירו- ראשית מומלץ לסרסו (בלי קשר מומלץ לסרסו- אגב- זה רק יתרום לבריאותו).
אם אתם שוקלים להעבירו- יש לתת לו להיות מספר ימים בחדר קטן בבית החדש- עם אוכל מים וחול למתן צרכים. רק לאחר מכן לתת לו להתסובב בבית- ואם אתם רוצים לתת לו לצאת החוצה- רק לאחר מספר שבועות ולאחר שסורס- בכדי למנוע קרבות חתולים ופציעתו- וכן הרבעת נקבות מיותרת.
בדרך כלל מעברים שנעשים בצורה זו או דומה אינם מהוים בעיה ולאור סיפורך ניכר שהחתול יותר בית מרחוב וישמח לעבור עימכם דירה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה אחרי ביופסיהחני19/11/2007
שלום :
בהמשך להודעותי הקודמות אשמח לעצתך בעניין התזונה : תזכורת : כלבתי עברה ביופסיה לפני 4 ימים לאיבחון דלקת בשרירי הלסת ומטופלת עד כה בפרדינזון ואנטיביוטיקה .ממתינים לקבלת התוצאות . יש שיפור מבחינת תנועתיות הלסת והתנהגות הכלבה אך עדיין רחוקה הדרך . אך כעת נוצרה בעיה חדשה : במהלך הימים הראשונים אחרי הביופסיה הכלבה אכלה רק עוף ,ממרח ad , וקצת מהאוכל היבש שלה = טחון דק.כעת אין היא מוכנה כלל להתקרב לאוכל היבש שלה בלבד. גם אם הוא רטוב/ גרוס לפתיתים קטנים. ניסיתי לשנות קצת לרויאל קנין - ועדיין רק עוף. ניסיתי להוסיף קצת science diet /adult/ small bites ואין שינוי. מתעקשת על העוף בעיקר. מה שמוזר הוא כשאנחנו מבקרות חברים היא מסתערת על המזון של הכלב ואוכלת, יבש, ומהר. גם אוכל של חתולים שנקרה בדרכנו נשאב פנימה במהירות. אני בטוחה כי עדיין אזור הלסת רגיש אך כיצד מחזירים את הכלבה למזונה הרגיל? האם להילחם בכך או להניח לעת עתה מאחר והיא עדיין מחלימה??? תודה ויומטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון
ד''ר סמדר טל19/11/2007טוב- אכן היא הפכה לpicky eater אחרי שטעמה מטעמים- אני לא הייתי מתעקשת איתה עד שתרגיש יותר טוב ותחזור לעצמה. כן הייתי מתעקשת שתאכל מזון שמספק את כל צרכיה- היינו מזון גורים או אפילו מזון חתולים - או מזון שלה במעבד מזון עם מרק עוף או חתיכות עוף טחונות בפנים- כל דבר - ורק שתקבל את המינון הנכון ואת כל אבות המזון - בייחוד כעת כשהיא זקוקה להם. במיוחד חשוב שתקבל חלבון משובח ממזון כלשהו.
מקווה שעזרתי-בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת רגל לכלבהנועה18/11/2007
הכלבה שלנו עברה תאונת דרכים קשה ברגל ימין האחורית. כל העור והבשר ניתלשו, הגידים והרצועות נקרעו והעצם נסדקה.
היא עברה ניתוח והושתל לה בורג בעצם אך המצב לא משתפר ואפילו מדרדר.
הוטרינר ממליץ לכרות חלק מהרגללשם איחוי טוב יותר ומהיר, ללא חשש מזהום שעלול לחדור למערכת הדם ולסכן את בריאותה.
מה עלינו לעשות??????????
ההחלטה מאד קשה לנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר סמדר טל19/11/2007אין לי תמונה ולא את כל האינפורמציה אבל אוכל לומר שלגבי כריתת חלק מרגל אחורית - זה דבר בעייתי ולא מבוצע לעיתים קרובות- רצוי לנסות ולבדוק מדוע אין החלמה ויכול להיות שהכלבה זקוקה להשתלות עור ולתיקון יתר מאסיבי של הסדק. ניתן להתייעץ עם וטרינר לגבי הנושא ואפילו עם מומחה לכירורגיה ואורטופדיה בטרםם כורתים את הרגל וכל עוד אין זיהום מפושט בכל הגוף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולת רחובss18/11/2007
שלום, קואים לי לירז ואני בת 14. יש לי חתולת רחוב ליד הדירה בימים האחרונים היא מתיישבת ליד הדלת שלנו ומייללת.
1. מותר לגעת בה? היא מסוכנת? היא לא נראית מסוכנת.
2. מותרל להאכיל אותה? אם אני אאכיל אותה היא תידבקק אלינו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולי רחוב
ד''ר סמדר טל19/11/2007תלוי איפה את גרה. קיימים אזורים בארץ שבהם ישנן מחלות מסוכנות - ואזורים אחרים שאינם מהוים בעיה. אם החתולה נראית בריאה וללא בעיות כמו שילשול או נגעים בעור- סביר להניח שהיא בסדר אם כי ללא בדיקה וטרינרית קשה לדעת בבירור.
ניתן להאכיל אותה ולהשקות אותה וכן- אם תעשי זאת היא תשוב לקבל אוכל ושתיה.
את צריכה להחליט עד כמה את רוצה ומוכנה להקשר ולהתחייב - וגם אז- להתייעץ עם וטרינר לגבי מצבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעין + כאבים חוזרים בלסתחני15/11/2007
שלום:
כלבתי מעורבת כבת שנתיים 23 ק"ג. לפני כמה ימים התנפחה עין ימין למימדים מפחידים.
הכלבה היתה מותשת והיה לה גם חום. הגענו לוטרינר וקיבלנו משחה אנטיביוטית היקוצין.
כעבור שלושה ימים העין חזרה למצבה הרגיל כולל מצב הרוח והתיאבון. עכשיו שוב מתנפחת העין. העין עצמה קטנה יותר והאיזור מסביב לה נפוח( עפעפיים /גבות ) . שימוש במשחה מקל על הסיפטומים אך לא מחסלם סופית.האם ייתכן כי הכול חוזר חלילה? אציין כי במקביל עם עליית החום מיידית לכלבה יש כאבים בלסת. היא אינה פותחת הפה במלואו לא לאוכל יבש, לא לפיהוקים, ובטח שלא לכדורי משחק.במצב זה היא מקבלת בנוסף לטיפול הנקודתי רמדיל עד עבור הזעם. וכן התופעה חולפת כעבור זמן מה. אציין כי לפני שלושה חודשים היה חשש לקדחת הקרציות עקב תופעה של חום גבוה חוסר תיאבון + כאבים בלסת. טופלה בדוקסילין ורמדיל והכול חלף.שאלתי היא :
האם ייתכן כי הדלקת חזרה ? מה פשר הכאבים החוזרים בלסת ? מה קדם למה האם יש כאן בעיה בלסת שיוצרת שלל תופעות או להפך. מה השלב הבא ? איזה בדיקות יוכלו לרדת לשורש העניין? אשמח לעצה כי כלבתי היקרה מותשת וסובלת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר סמדר טל18/11/2007אני לא בטוחה שיש קשר בין העין ללסת אולם כדאי לבדוק את הנושא לעומק. לכאורה נראה כאילו יש לכלבה סוג של אלרגיה בעין אולם הסימפטומים אינם מתאימים לחום וכאבים בלסת. קיימת מחלה בכלבים שבה הגוף יוצר נוגדנים "כנגד עצמו" והדבר מתבטא בכאבים חום וחוסר יכולת לפתוח את הלסת כראוי בשל מיוזיטיס- דלקת בשרירים מסביב לפה. מצב זה דורש טיפול בסטרואידים במינון גבוה עד לחלוף האפיזודה ויכול להשפיע על אזורים שונים בראש בעיקר. כמובן שמצבים שונים אחרים גם הם גורמים לתופעות דומות ולכן יש לערוך בדיקות דם(המטולוגיה כימיה ובדיקה לנוגדנים או PCR לארליכיה(קדחת קרציות), בדיקות אחרות כמו שתן וכו- ואם יש צורך - ביופסית שריר משרירי הלסת על מנת לשלול מיוזיטיס. רנטגן או CT אף הם נדרשים לעיתים. אציין שחלק מן המחלות הקיימות ושגורמות לחום וכאבי שרירים כאלה- אם אינם מטופלים נכון ובזמן - עלולים לגרום לנכות או מוות בהמשך. ולכן הדגש- איבחון- ומהר.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה . אכן כך. ):
חני18/11/2007תודה תודה . אכן עברנו "לכלים כבדים" ובוצע צילום רנטגן וביופסיה . הרנטגן נמצא תקין. במקביל התחלנו תהליך של טיפול בזריקות פרדיזון(? סטרואידים )+ אנטיביוטיקה + מחזק קיבה. העין השתפרה פלאים הנפיחות ירדה...אך הלסת עדיין לא משהו.קושי באכילת אוכל יבש או פתיחת הפה בכלל. כרגע הכלבה אינה מוכנה לאכול את האוכל הרגיל שלה ואני נעה בין עוף לרוב.. אוכל לכלבים רויאל קנין וקצת ממרח רפואי שכזה לעידוד. מחכים לתוצאות הביופסיה .. וכרגע יש ימים טובים ויש פחות. תודה בכול אופן ורק בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק בריאות ואשמח להתעדכן לגבי תוצאות
ד''ר סמדר טל18/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה נראה כמו התקפים אפילפטים...גיל14/11/2007
שלום רב,
יש לי כלב בוקסר מקסים בן 12 שנים .שלשום הוא עבר 3 התקפים הנראים כמו התקפים אפילפטים אני אפרט גופו נמתח ומתקשח ,הוא שוכב על הצד כשראשו מתוח לאחור ופיו מזיל ריר וקצף סמיכים בכמיות גדולות,אני אינני יודע מה הסיבה להתקפים הללו כפי שקאתי באינטרנט הסיבות הן רבות ומגוונות מדלקות\גידולים במוח ועד לחוסר גלוקוז,מינרלים וכשל בכבד או בכליות .אני רוצה לציין שוב שכלבי עבר אירוע מוחי (עד כמה שניתן לדעת לבטח) הוא קיבל פרדניזונים וצפורלים ואחריי תקופה של חודש וחצי האירוע הסתיים . שלשום הוא עבר 3 התקפים בפרק זמן של 24 שעות נכון לעכשיו אני נותן לו פנוברביטל 50 מ"ג (2 כדורים ליום) וגם פרדניזון וצפורל(2*2).שאלותיי הן:
1)מהו הטיפול היעיל ביותר להתקפים הללו?
2)האם הוא סובל תוך כדיי התקף?
3)האם יש תגובה בין תרופתית בנטילת 3 הכדורים שציינתי לעיל.?
נ.ב.-אני מאוד מאוד אוהב אותו וקשור אליו ואני מאוד מאוד לא רוצה שהכלב יעבור כאבים וסבל ולכן אני חושב גם על להרדים אותו ועל כן מאוד חשוב לי שתאמרו לי האם ההתקפים הללו גורמים לו לסבל.
אני מודה לכם מראש על כל תשובה מקצועית ואנושית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים בבוקסר
ד''ר סמדר טל15/11/2007אכן נשמע כפירכוסים לפחות- ואגב על ידי צילום בוידאו ניתן לאשש זאת. כמו כן ניתן למדוד משך התקף - שאמור להמשך בממוצע כ90 שניות (נצח עבורך- אני משוכנעת).
בבוקסר (במיוחד בגזע הזה) יש לאבחן את מקור ההתקפים לפני טיפול משום שגורמים שונים מטופלים באופן שונה- ואפרט- פירכוסים על רקע חוסר בגולקוז- יש לבדוק האם נובע מבעיה בלבלב או מחלה אחרת הגורמת לירידה בגלוקוז בדם (המח רגיש מאוד לירידות אלה בסוכר). באם הבעיה בכבד- בהתאם למקורה - הטיפול - שחמת מטופלת באופן תרופתי אחד- וגידול - באופן אחר. באם מקור הבעיה במוח- שוב- יש לברר - ככל הניתן- מהו המקור-דלקת, גידול או מחלה אחרת במערכת העצבים המרכזית.
בגיל צעיר - אפילפסיה לרוב הינה חסרת מקור ידוע ונקראת אידיופטית. ניתן לטפל בה באמצעות פנוברביטל ופוטסיום ברומיד. בגיל מבוגר- לא קיים כמעט מצב של פירכוסים חסרי סיבה.
הכלב אינו סובל במהלך ההתקף אולם לפניו בדרך כלל יש חרדה רבה ולאחריו דיסאוריינטציה וחולשה וכו.
ההמלצה שלי לך הינה להגיע לדיאגנוזה מדוייקת על מנת לטפל כראוי- ראשית בדיקות דם ושתן מקיפות- באם נמצא ממצא שם- להמשיך ולבחון אותו (אולטראסאונד רנטגן או כל בדיקה אחרת שמתאימה. באם אין ממצאים חריגים בבדיקות אלה- אני ממליצה בחום רב לבצע CT מח ואם יש צורך גם דגימה מנוזל חוט שרדה בכדי לשלול גידול , דלקת או בעיה אחרת.
לאחר מכן- ההחלטות יהיו הרבה יותר ברורות וכן גם הטיפול.לדלקת - אנטיביוטיקה, סטרואידים - למחלות שמגיבות לסטרואידים, לסכרת- אינסולין, פנוברביטל ופוטסיום ברומיד להקלה על התקפים שמקורם אינו ידוע או שמקורם בגידול וכו וכו.
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעףאנסטסיה14/11/2007
שלום רב
יש לי חתולה פרסית בת 4 חודשים יפיפייה בצבע אפור, מאז שהיא אצלנו שמנו לב שעין ימנית שלה יותר קטנה מהשמאלית, ויוצאים משם נוזלים, שאלתי אנשים ואמרו לי שזה בסדר שלחתולעם פרסים תמיד יש בעיות עם העיניים
הזמנו רופא והוא אמר לנו שלחתולה שלנו יש מחלה שנקראת- עפעף שלישי ושחייב לעשות ניתוח, נתן משחה אנטיביוטית לשים לה ואנו רואים שיפור אין יותר נוזלים כמו שהיו
השאלה שלי אם באמת המחלה הזאת מסוכנת וצריך לעשות ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סמדר טל15/11/2007עפעף שלישי אינו מחלה- הוא קיים אצל כל החתולים הכלבים ואף אצלינו (אם כי מנוון). קיימות בעיות רפואיות שונות שמופיעות בעפעף שלישי- חלקן - מקורן בעפעף עצמו- בדרך כלל בלוטה של העפעף השלישי שנסתמת ומתנפחת, מצב המכונה cherry eye. בעיה זו דורשת כירורגיה מתקנת על מנת למנוע חיכוך מתמיד שעלול לגרום לדלקות ולכיבים בעין. קיימות בעיות אחרות ולפעמים העפעף פשוט עולה ומכסה חלק מן העין - זהו מצב המעיד לעיתים קרובות על מחלה כללית של הגוף. אני לא יודעת במה מדובר במקרה זה ולכן התשובה היא כללית- כדאי לברר לעומק ולהבין מהי בדיוק הבעיה ומה פתרונה האופטימלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוריסמין12/11/2007
שלום קיבלנו גור לחייק המשפחה הגור בן חודש אנחנו מאכלים אותו בגמדים ולחם וחלב הוא לא מעונין לשתות מים האם יש מזון מסוים לגורים ומתי יש לחסנו הוא נושך המון את כולנו כנראה בגלל הגירוי של השינים האם יש מה לעשות עם הנשיכות והוא מתגרד האם יכול להיות שיש לו פרעושים או קרציות בדקתי אך לא ראיתי כלום ושאלה אחרונה אני נוהגת להשתמש לנקיון הבית בהרבה אוקונומיקה האם הריח יכול לעשות לו משהו סליחה מראש על כל השאלות פשוט אף פעם לא היה לנו כלב וברצוני לטפח אותו ולדאוג לו תודה ויום מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול גור
ד''ר סמדר טל13/11/2007ממליצה בחום לגשת לבדיקה וטרינרית על מנת לודא שהוא בריא ולתת לכם הכוונה לגבי תשונה חיסונים פרעושים קרציות וכל השאר המתאימים לגורכם
בהצלחה
ותהנו- כלבים זה כיף!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר לשן חסרהאורי07/11/2007
האם יש כתר גם לכלבים או שעדיין רק לאנשים? היכן אוכל לקבל פרטים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עושים כתרים גם לכלבים
ד''ר סמדר טל08/11/2007יש מתמחים ברפואת שיניים לכלבים בישראל- המבצעים גם כתרים גם סתימות וסתימות שורש גם טיפולי שיניים וחניכיים מורכבים.אלה הם בית החולים הוטרינרי בבית דגן וגם ד"ר חני רצקין בהרצליה.
ניתן למצוא את פרטי הנ"ל באינטרנט בקלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול לאחר ניתוח.מיצי05/11/2007
חתול צעיר ובריא כבן 8 חודשים, לא גיזעי, נותח בגלל חסימת מעיים שנגרמה לאחר שבלע גוף זר.
לאחר הניתוח לא הצליח להתאושש, על הצד של הגוף הופיע סימן גדול שדומה לכוויה. הוא נשאר באישפוז במרפאה מספר ימים, ועכשיו, לאחר כשבוע וחצי, הוא בבית, קצת אוכל ושותה, אבל עדיין לא הולך.
מה השתבש? האם הסימן הזה יכול להיות אלגיה לחומר ההרדמה או חומר אחר שקיבל בניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיצי
ד''ר סמדר טל06/11/2007ניתוח מעי להוצאת גוף זר אינו ניתוח פשוט ובדרך כלל החזרה לקו הבריאות דורשת מספר ימים. לאחר שבוע וחצי ואם אין סיבוכים החתול אמור כבר לאכול לשתות לא להקיא ולהתחיל לחזור לעצמו מבחינת פעילות . אם אין הדבר כך רצוי לברר מדוע - ולעקוב אחר החלמתו מקרוב ותוך ליווי וטרינרי.
לגבי הסימן שנראה ככוויה- ייתכנו אלרגיות לאנטיוביוטיקה וחומרים אחרים - בדרך כלל הן בכלל הגוף ולא רק בצד אחד אולם אי אפשר לשלול זאת. כדאי לבדוק מה מקור הפצע הקיים ומדוע החתול עדיין לא מתאושש כראוי.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחתול נמצא בליווי הוטרינר,
מיצי06/11/2007אבל התחושה היא שהוטרינר פישל בניתוח, וזה לא אלרגיה כפי שהוא מנסה "למכור" לנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיצי
ד''ר סמדר טל08/11/2007באם זוהי תחושתכם אולי כדאי לערוך בדיקה אצל וטרינר נוסף בכדי לא להשאר בתחושת תסכול.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון משושה ותולעת הפארקאריאלה03/11/2007
שלום
ברצוני לדעת האם זה נכון שמספיק לחסן את כלבי בחיסון משושה אחת לשנתיים ולא אחת לשנה?
והאם זה נכון שלא הכרחי לחסן אחת לשלושה חודשים את כלבי כנגד תולעת הפארק, אלא רק כשרואים בצואתו תולעים, אז אפשר לקחת אותו לטיפול?
תודה רבה,
אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אריאלה
ד''ר סמדר טל04/11/2007חיסון משושה מיוצר על ידי חברות שונות אשר מנחות את זמן התויות החיסון. הקונצנזוס הקיים היונ כי רמת הנוגדנים למרבית המחלות שכנגדן מחסנים הינו קצת מעל לשנה ולא יותר מכך. כמובן קיימים כלבים אשר מגיבים ברמת נוגדנים גבוהה למתן חיסון משושה ואשר הרמה נשארת גבוהה לזמן רב - אולם על מנת לודא זאת יש לבצע בדיקה לרמת נוגדנים- תהליך יקר ולא מוצדק ברוב הכלבים. החיסון השנתי למשושה בהחלט מספק הגנה ברוב הכלבים כנגד מחלות קטלניות וקשות ואשר לפחות אחת מהן מדבקת גם לאנשים.
לגבי תולעת הפארק- או בשמה המדעי ספירוצרקה לופי: הזריקה הניתנת אינה מהווה חיסון משום שבניגוד לוירוסים וחיידקים שניתן כנגדם לתת חיסון ולפתח התנגדות להדבקה- אין בנמצא חיסון שכזה לתולעים ולכן- הטיפול הניתן הינו בדיעבד- כלומר- כאשר יש חשש שהכלב עלול היה להדבק- נותנים שרעקה על מנת לקטול את הטפיל. במקרה של ספירוצרקה- מתן כל 3 חודשים באיזורים הנגועים (כמעט כל הארץ נכון להיום) הינו פרק הזמן המקסימלי מרגע הדבקה פוטנציאלית בתולעת ועד לתחילת התופעות הקליניות של המחלה הקשה הזו. את ביצי התולעת לא ניתן לראות בצואה אלא רק לעיתים בהצפה צואה ובדיקה מיקרוסקופית- וגם אז- גם אם הכלב חולה לא תמיד ניתן לראות את הביצים בצואה. התולעים הנראות בצואה הינן בדרך כלל של תולעי סרט או- לעיתים רחוקות יותר - של תולעים עגולות- והטיפול הינו שונה.
בלש אופיה הקטלני והשכיחות בשנים האחרונות- יש להקפיד על מתן הזריקה בזמן ולא דקה לאחריו. כרגע הדרך היחידה לקטול את התולעת הינה בהזרקה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה ייעוץ לגבי הכלב שלינופר01/11/2007
הכלב שלי קטן בגודלו והוא בן 3.. נתקף ע"י שלושה כלבים גדולים..
מצבו קשה...
יש לו בליטה מוזרה ליד איבר המין אני מפחדת שמדובר באשכים שלו שעלו למעלה..
ויש לו חור עמוק שם..
מייעצים לי להרדים אותו ולעשות סוף לסבל שלו
אני לא רוצה להרדים אותו ואני מאמינה שהוא ישרוד..
עד כה הוא שרד שלושה ימים
הוא הולך.. אבל הרגל שלידה הבליטה קצת עקומה
הגב שלו מורם
והוא רוב הזמן מקיא...
ומשלשל..
השאלה שלי אם אני עושה בשכל שאני לא נותנת לרופאים להרדים אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נופר
ד''ר סמדר טל02/11/2007הפרטים שאת מוסרת אינם מספיקים בכדי לתת מענה מלומד לשאלתך הקשה. פרטים נוספים לגבי מצבו הרפואי יעזרו. התשובה הכללית אם כן - תהיה- במידה והכלב נפגע פגיעה שתוצאתה תהיה בכל מקרה תמותה או סבל לכל חייו- אזי כן- יש לשקול לגאול אותו מיסוריו.
מצד שני- אם הפגיעה ברת תיקון- חבל שלא לעזור לו להחלים. מצבים כמו קרע בשלפוחית ניתנים לתיקון ואם לא עושים כן - הכלב אכן ימות ובסבל. מצד שני- אם קיימת פגיעה בלתי הפיכה בחוט השרדה- לא כדאי להאריך את סיבלו.
השורה התחתונה היא- איבחון מתאים ומדויק אמור לתת את התשובה לגבי עתידו של כלבך.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממש עצובה!לילי31/10/2007
ורציתי לשמוע את דעתך.
2 חתולי רחוב שדאגתי להאכיל - כנראה מאוד נקשרו אלי. היו ממתינים לי תכופות ליד דלתי, קופצים למראה מכוניתי המתקרבת וכדומה. בכל יום הייתי רואה אותם ודואגת לאוכל שלהם.
מדי פעם הייתי מכניסה אותם הביתה לכמה דקות כי ריחמתי עליהם - אבל אמי התנגדה נחרצות....
נקשרתי אליהם ריגשית מאוד - אהבתי אותם...
יום אחד הם פשוט נעלמו. לא יודעת לאן. לא יודעת איך. אחד מהם נעלם קודם והשני (האהוב עלי במיוחד) יום-יומיים אחריו.
מה דעתך? יכול להיות שהם מתו או משהו כזה ככה פתאום? כי כל יום הם היו מתפקדים ליד הדלת או בכניסה לבית.
התעצבתי מאוד. כאב לי מאד להבין שלא אראה אותם עוד (מותר לגלות שגם בכיתי?) ואני ממש לא מבינה מה קרה להם.
אני מכה על חטא ומצטערת שלא הכנסתי אותם באופן קבוע לביתי . אבל זה בית של אמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחושה מובנת
ד''ר סמדר טל01/11/2007לצערי התופעה חוזרת ונשנית עם חתולי רחוב. הסיבות להעלמות פתאומית של חתולים שנראים בריאים הן בדרך כלל איסוף- על ידי גורמים שונים, או תאונה- אם כי קצת לא סביר שתאונה תקרה לשניהם ביחד. אם הם זכרים לא מסורסים קיימת גם אפשרות שהלכו לשוטט אחת נקבה או נקבות מיוחמות.
נקודת אור קטנה- לעיתים- לאחר פרק זמן שבים חתולים שנעלמו למקום מחייתם המקורי- אולם הדבר לא מובטח ותלוי בסיבת ההעלמות.
יפה שטיפלת בהם ונפלא שאת מפגינה כך את אהבתך לחי הסובב את חיינו. בהמשך אם תתקלי בהם רצוי לבשק שיעקרו או יסרסו אותם על מנת להפחית סכנות בריחה ופגיעה- או קרבות חתולים- ובכדי לעזור בעצירת ריבוי האוכלוסין של חתולי ברחוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתוליםMrs.piggy23/10/2007
שלום, קודם כל באמת מזל טוב על פתיחת הפורום, ובהצלחה.
ועכשיו לעניינו=] יש לי חתול שמצאתי משוטט, הוא עדיין גור, רציתי לשאול כמה דברים,
כמה זמן לוקח לחתולים עד שהם מגיעים לבגרות?
מה הדרך המומלצת לטפל בהם מבחינת אוכל וצרכים?
והאם אני צריכה לחסן אותו, אם כן, ממה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולים
ד''ר נורית פרנקל25/10/2007שלום, מזל טוב על הגור החדש!
חתולים מגיעים בדרך כלל לבגרות מינית בסביבות גיל חצי שנה. לגבי טיפול בגור חתולים יש קודם כל לברר בן כמה הוא. האם העניים שלו כבר פקוחות? האם יצאו לו השיניים? וטרינר יוכל לעזור לך בקביעת גילו. בהנחה שהוא כבר אוכל לבד יש לדאוג לתת לו אוכל שמיועד לגורי חתולים, לדאוג לו לארגז חול על מנת שיוכל לעשות בו את צרכיו. מבחינת חיסונים מומלץ בגיל 8 שבועות להתחיל בפרוטוקול חיסונים שכולל חיסוני מרובע וחיסון כלבת במידה והוא יוצא החוצה. כמו כן מומלץ לעשות לו טיפול כנגד תולעי מעיים וטיפול נגד פרעושים. מומלץ להביאו לבדיקה ראשונה אצל וטרינר על מנת שיוכל להעריך את גילו ובהתאם לכך להמשיך את הטיפול בו. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתול חדש
שי12/07/2008שלום.. מצאתי גור קטן על הכביש ליד הבית ואימצתי אותו. הוא ממש קטן אני מאמין שבן שבועיים. קניתי לו אוכל אצל וטרינר (recovery) ומזרק להאכיל אותו והוא התחיל קצת לאכול מבקבוק. זו מין עיסה מרוכזת ויטמינים בתוך קופסת שימורים. שאלתי היא מה המינון שצריך לתת לו וכל כמה זמן. ובנוסף, יש לו בעיות צואה... הוא מחרבן קקי דביק ומתאמץ.. וגם לא הרבה. וגם שתן לא יוצא הרבה. בשירותים אני משפשף לו קצת את האיזור עם נייר טואלט רטוב (כך הבנתי שצריך..) אם אני אוכל לקבל הדרכה זה יהיה מצויין תודה רבה. שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגור חתולים
ד''ר סמדר טל14/07/2008אם החתול כזה צעיר יתכן והוא עדין יונק וצריך לאכול תחליף חלב המיועד חגורי חתולים. אם החתול יותר בוגר ניתן להציע לו מזון רטוב המיועד לגורי חתוןלים ולראות אם את זה הוא מלקק. ניתן לקנות את תחליף החלב במרפאות וטרינריות. על האריזה רשום כל כמה זמן יש להאכיל את הגור ובאיזו כמות בהתאםלגיל שלו. ככל שהוא יגדל תדירות הארוחות תרד והכמות בכל ארוחה תעלה. בנוסף חשוב כל פעם לפני ואחרי שהגור אוכל לעסות את אזור הבטן התחתונה והטוסיק בעזרת צמר גפן לח וזה יעודד אותו לעשות שתן וצואה. במידה והגור עדין מתקשה בכך כדאי לחזור לוטירנר על מנת שיוכל לבדוק אותו ולהראות לך כיצד לעשות זאת. אני מצרפת לכאן לינק לכתבה שכתבתי בנושא:
http://www.pet-net.co.il/uploaded/files/112_013e9452bb28336376c76c7d4c283c91.doc
בהצלחה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
Mrs.piggy26/10/2007הוא כבר אוכל לבד, מטיל צרכים לבד בארגז חול שקנינו, העיניים שלו פקוחות, (פעם אימצנו זוג גורים שככל הנראה ננטשו, הם היו כל כך קטנים, עם עיניים סגורות, לצערי הם לא שרדו).
רציתי גם לדעת אם חתולים מפסיקים לגדול בשלב כלשהו, כמו כלבים, יצא לי לא אחת לראות חתול כמעט בגודל של כלב קטן!
הוא כנראה יהיה בתוך הבית, האם זה בסדר שהוא כמעט ואינו יוצא החוצה? (יש לו כלי מיוחד לחתולים להטלת צרכים), גם כאשר יש חתולה מיוחמת בחוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה!
ד''ר נורית פרנקל26/10/2007ישנם חתולים שלא יוצאים כלל מהבית וחייהם נפלאים. בחוץ הוא חשוף לסכנה (כגון:מכוניות, כלבים וקרבות בין חתולים), יש לקחת בחשבון זאת. ההחלטה אם לתת לו לצאת מהבית תלויה גם באופי החתול ועד כמה הוא מתעקש לצאת החוצה..
בכל מקרה לא ממליצה על יציאתו החוצה לפני שיחוסן ויסורס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב, תודה=]
Mrs.piggy27/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)