מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשת דם מהעפעףאיתי17/07/2011
שלום רב, החתול שלי בן שנה, בשבועיים האחרונים יש לו הפרשה מהעפעף רק בעין אחת של נוזל כמו דם בהיר שאחר כך מתקשה ונהפך ללכלוך שחור, הראייה שלו תקינה וזה לא נראה כאילו זה מגיע מהעין.. מה זה יכול להיות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשת דם מהעפעף - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור17/07/2011שלום איתי,
באיזה איזור של העפעף מדובר?האם ניתן למקם בדיוק או שזהו רק חשד? האם קיימת לקות חיצונית (אודם, נפיחות וכו')בה הבחנת?האם החתול נראה כאוב או שמגרד את האזור? האם ממצמץ באופן מוגבר באותה עין? ככלל, ייתכנו דלקות עפעפיים זיהומיות על רקע חיידקי, פטרייתי או טפילי וכן על רקע של אלרגיה. בנוסף ייתכנו דלקות של בלוטות החלב (חיצוניות או פנימיות שמפרישות את חלב הדמעות ) במקרה זה כשיש דלקת היא חוסמת את התעלה והבלוטה נראית נפוחה.
בכל מקרה, בבעיות אלו האבחון והטיפול נעשים לאחר בדיקה כללית של החתול ובדיקת עיניים יסודית אצל הוטרינר.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה ידידותית שנשכה ילדנעמי16/07/2011
היי,
יש לנו כלבה מקסימה בת שנה, שנמצאת אצלינו כבר 8 חודשים
היא די מחונכת ומאוד חברותית, אוהבת מאוד בני אדם ומשחקת עם כל הנקרה ליד.
אתמול כאשר הוצאנו אותה לטיול, בעודה קשורה, עבר ילד כבן 8 על קורקינט. באופן לא אופייני היא נהמה על הילד, קפצה עליו ונשכה אותו ברגלו.
מעולם לא ראיתי אותה מתנהגת כך, ואיני רואה מדוע היא עשתה זאת.
יש לציין כי הכלבה מחוסנת בכל מה שצריך, כולל כלבת, ופרט לזה התנהגותה רגילה.
מה זה יכול לנבוע והאם כדאי לשים לה רסן בכל פעם שיוצאים איתה לרחוב?
אשמח לתשובה, כי עניין זה ממש מדיר שינה מעיניי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה ידידותית שנשכה ילד - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/07/2011נעמי שלום!
לא ניתן לדעת בדיוק מדוע כלבתכם נשכה בפתאומיות ילד קטן, אך יש להתייחס לעובדה זו ברצינות. למרות שהיא חברותית בדרך כלל, יתכן שמסיבה כלשהי באותו הרגע היא ראתה באותו הילד איום והחליטה להגן על עצמה. יתכן גם שהקורקינט עליו נסע הלחיץ אותה.
צריך לעקוב אחר ההתנהגות שלה, ללכת איתה תמיד קשורה ברצועה ולשים לב לתגובות שלה לאנשים ברחוב. אם אתם רואים שיש לה נטייה לנהום על אנשים בסיטואציות מסויימות אולי באמת כדאי לטייל איתה עם מחסום על מנת למנוע מקרים כאילו בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה באמבטיהאסנת15/07/2011
יש ברשותי חתול פרסי בן כשנה וחצי, שמזה ארבעה חודשים עושה קקי בתוך האמבטיה בנוסף לארגז החתול שיש לו. הוטרינר אמר לי להוסיף ארגז חול נוסף, כי לשותפתי לדירה יש חתול רחוב, שהייתה תקופה שעבר ביניהם חתול שחור, אבל זה הסתדר כעת, ולמרות הארגז הנוסף הוא עדיין עושה באמבטיה. הווטרינר שלי אמר לי היום כי כנראה הוא מסמן את הטריטוריה שלו, ואין מה לעשות. האם נכון הדבר ועליי להשלים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה באמבטיה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור18/11/2011ישנן סיבות רבות לעשיית צרכים מחוץ לארגז, בינן סטרס, הפרעות התנהגותיות ועוד וזאת כמובן בתנאי שנפסלת בעייה רפואית הגורמת לכך. כדאי לנסות ולרדת לשורש הבעיה (עם יועץ התנהגותי). מבחינה מעשית, ניתן לנסות ולרסס מעט את שטח פני האמבטיה בפרומונים ייעודיים (ניתן לקנות ספריי בחנויות מתמחות לציוד בע"ח) שעשויים למנוע את הישנות הדבר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת פרווהעופר15/07/2011
שלום,
יש לי כלבת צ'או צ'או (אולי מעורבת) כשלפני חודש החלה פרוותה לנשור והיום הגיע המצב לכך שרואים לה את העור. הנשירה לוותה בגירודים ללא סיבה נראת לעין - אין לה פרעושים או טפילים אחרים. על הגוף יש לה מספר פצעי גירוד כפי שניתן לראות בצילומים המצורפים.
אשמח אם תוכלו לתת אבחנה והוראות לטיפול. תודה רבה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת פרווה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/07/2011עופר שלום!
גירודים בכלבים, נובעים לרוב על רקע של אלרגיה, כאשר האלרגיה הנפוצה ביותר היא אלרגיה לפרעושים. בכלבים אלרגים, מספיק פרעוש אחד ויחיד על מנת לגרום לתגובת גרד חזקה ומתמשכת ולכן גם אם לא ראית על הכלבה פרעושים אין זה שולל אפשרות זו.
על מנת לשלול אלרגיה לפרעושים כסיבה לגירודים מומלץ להקפיד על טיפול באמפולה כנגד פרעושים אחת ל-3 שבועות, במיוחד בחודשי הקיץ ולראות האם חל שיפור.
כמובן שזו איננה הסיבה היחידה לגרד ועל מנת להגיע לאבחון מדוייק יותר ובכדי לוודא שהכלבה איננה סובלת כרגע גם מדלקת עורית הנלוות לגירודים המתמשכים, מומלץ לפנות לבדיקה אצל וטרינר ולקבל טיפול מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים אדומות לכלבה שליאלוניל'ה14/07/2011
לפני שבועיים ומשהו הלכתי עם הכלבה
שלי לוטרינר כי הלחמיות מסביב לעיניים
שלה נורא אדומות..הוא אמר לי לתת לה
5 פעמים ביום דקסאמיצין ולבוא לביקורת.
באתי לביקורת,הוא אמר שהמצב שלה
השתפר(גם אני ראיתי את זה),והוא אמר
לי להמשיך עם הטיפות ולבוא עוד שבוע.
(הפעם הוא נתן לי דתאמיצין כי הוא אמר
שזה אותן הטיפות רק חברה שונה)..באתי
ואמר לי שוב שהמצב השתפר ושמעכשיו
לתת לה רק פעמיים ביום..
כבר 3 ימים שאני שם לה פעמיים ביום
והמצב של העיניים חזר להיות גרוע!
איזה מין דבר זה? למה טיפול של שבועיים
ומשהו לא פתר את הבעיה? האם אני אצטרך
לתת לה טיפות במשך כל החיים? יש טיפול אחר? טוב יותר מטיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים אדומות לכלבה שלי - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/07/2011אלון שלום!
לצערי לפעמים לוקח זמן לבעיות להפתר ומבלי לראות את הכלבה קצת קשה להעריך את המצב.
בכל מקרה, צריך לנסות ולברר מדוע הבעיה לא נפתרת. יתכן והדלקת חוזרת מאחר והאנטיביוטיקה לא מתאימה או שאולי מדובר בבעיות מבניות בעין ( כגון בעיות מבניות בעפעפים או ריסים שצומחים לכיוון העין וגורמים לגירוי מתמיד ולדלקת).
אני ממליצה לשוב לבדיקה אצל הוטרינר על מנת שיוכל לנסות ולהבין מדוע הדלקת חוזרת ואינה נפתרת. במידת הצורך ניתן לפנות למומחה לרפואה עיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין נפוחהקים14/07/2011
בוקר טוב,הכלבה שלי קמה היום בבוקר עם עין אחת נפוחה,ליתר הדיוק יש לה נפיחות מתחת לעין כמו שמקבלים אגרוף לעין והיא מתנפחת ,מה עלי לעשות?
נ.ב. אתמול היא שיחקה עם כלב ענק בפארק והם שיחקו ממש הפרעות
אשמח לתובתכם המהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין נפוחה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/07/2011קים שלום!
יתכן והנפיחות מתחת לעין נובעת בשל דלקת באזור, אולי על רקע של פציעה (אולי במהלך המשחק עם כלבים אחרים)...
כדאי לגשת בהקדם לבדיקה אצל וטרינר על מנת לברר מה המקור לנפיחות וכדי לוודא שאין נזק לעין עצמה כגון כיב או דלקת, שיכולים להחמיר ללא טיפול מתאים!
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות פרעושים בכלב שליעומר13/07/2011
שלום יש לי כלב בן כמעט שנתיים (טרייר מעורב)
בימים האחרונים הוא התחיל לנשוך את עצמו וללקק את עצמו ובנוסף כל הבית נעקץ מדבר לא ברור
אנחנו מניחים שאלה פרעושים
ושכנראה לא שמנו בצורה מספיק יעילה את התכשיר שלו
עכשיו השאלה אם יש איו משחה נגד עקיצות של פרעושים על בני אדם??
תודה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות פרעושים בכלב שלי - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/07/2011עומר שלום!
עד כמה שאני יודעת אין משחה מסויימת למריחה כנגד גירוי על רקע עקיצות פרעושים בבני אדם, אך אני ממליצה להתייעץ לגבי נושא זה עם רופא המשפחה שלכם.
בנוגע לפרעושים, מומלץ לרכוש אמפולות לטיפול כנגד פרעושים ולהקפיד לשים אותן אחת לחודש. במידה ואתם רוחתים את הכלב יש להמתין יומיים לאחר המקלחת לפני שאתם שמים את האמפולה. כמו כן, במידה וכלבכם גרם לעצמו לגירוי משמעותי עקב הגירודים הרבים מומלץ לבוא לבדיקה וטרינרית.
כדאי גם לשקול להזמין ריסוס כנגד פרעושים בביתכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולים עם מחלות בעינייםאביב13/07/2011
שלום
אני שואל בקשר לחתולים שחיים באיזור המגורים שלי
ומשוטטים הרבה בסביבת הבית הפרטי שלנו.. ובכן
שמתי לב שיש ריבוי של מחלות בעיניים שלהם... העיניים
נראות מודלקות וניכר על כמה מהחתולים שהם לא רואים
הם יכולים לעבור לידי ולא להבחין בי עד שאני עושה רעש
וגם כשאני מגיש להם אוכל לוקח להם זמן לאתר את המזון
שנמצא ממש מתחת לאף שלהם... ההליכה של אחד מהם
מאד איטית וזהירה.
פשוט שמתי לב בשנים האחרונות לתופעה הזאת שלא
היתה קודם לכם.
האם זה נפוץ בקרב חתולי רחוב?
זה מראה קשה לראות את החתולים
מסתובבים עם דלקות בעיניים ורמת אנרגיה ירודה.....
מה פשר התופעה והאם ניתן לעשות משהו בנידון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולים עם מחלות בעיניים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/07/2011אביב שלום!
גורי חתולי רחוב נוטים לסבול לא מעט מדלקות בעיניים שלרוב נובעות על רקע של וירוס ההרפס ושילוב של חיידקים נוספים. לעיתים דלקות אילו מלוות גם בדלקת של מערכת הנשימה העליונה.
דלקת זו מאוד מדבקת בין הגורים ולכך נפוץ לראות כמה גורים בבת אחת שסובלים מהבעיה.
ניתן לטפל בדלקות עיניים אילו בעזרת טיפול משולב הכולל טיפות עיניים אנטיביוטיות וכדורים אנטי-ויראלים.
על מנת לקבל אבחנה וטיפול מתאימים יש לפנות עם החתולים לבדיקה וטרינרית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליטוף כלבהמירי13/07/2011
שלום רב,
כלבה שלי בת 13 ויש לה נשירה.
לאחר שאני מלטפת אותה, היד שלי מתכסת במשהו לבן ואין לי מושג מה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטוף כלבה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/07/2011מירי שלום!
יתכן ומדובר בקשקשת. על מנת לוודא מה הסיבה המדוייקת ומה הרקע לכך אני ממליצה להביאה לבדיקה וטרינרית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה פצועהציפי12/07/2011
בתור משפחה של אוהבי חיות פיתחנו מנהג להאכיל חתולים מתחת לבית.
אנחנו כבר מכירים את החתולים הקבועים שבאים לאכול, והם כבר מכירים אותנו.
היום בבוקר ראיתי את אחת החתולות הקבועות עם פצע גדול ופתוח בצד (הוא נראה רע).
שאלתי היא האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לעזור לה ולגרום לפצע להחלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה פצועה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/07/2011ציפי שלום!
קשה מאוד להעריך את המצב מבלי לראות את החתולה ואת הפצע. על מנת שתקבל את הטיפול הטוב ביותר אני ממליצה לפנות לבדיקה אצל וטרינר בכדי להעריך את חומרת הפציעה, האם יש צורך בתפרים וקבלת אנטיביוטיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קימה משינהיעל12/07/2011
שלום,
יש לי חתולה בוגרת בת 13\14 ולאחרונה היא קמה מהשינה ביללות לחץ שכאלה...
היא חתולה שכמעט לא ראתה וטרינר כי לא היה צורך (חוץ מעיקור ודלקת אוזניים לפני 7 שנים).
לא נראה שהיא סובלת יותר מידי מהתופעה מן הסתם... אבל בכל זאת מעניין אותי מה גרם לשינוי ההתנהגותי הזה... זה קשור לזקנה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קימה משינה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/07/2011יעל שלום
יתכן ושינויים התנהגותיים נובעים מהגיל, אך יתכן גם שמדובר בסיבות על רקע אחר כגון כאב
מאחר ומדובר בחתולה מבוגרת שאינה ראתה וטרינר בשנים האחרונות מומלץ מאוד להביאה לבדיקה כללית על מנת לוודא שאין בעיות רפואיות ברקע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףנונה12/07/2011
שלום מצאתי כלבה לוורדורית סוג של לוורדור מעורב אני לא בדיוק סגורה על כך במצב לא טוב ברחוב לקחתי אותה האכלתי אותה מאז היא נדבקה ליד דלת ביתי מאז אני מאכיהלה אותה קניתי לה דוגלי הבעיה היא שהיא לא אוכלת דוגלי בונזו רק אוכל של בית כמו נקניקיות עופות ועוד .. והיא לא עושה קקי כבר כמה ימים , והיא רזה מאוד מה אני יכולה עלשות בנידון .. יש לציין שאין לי כספים לתת עליה לוטרינר האם יש מקום שיכול לטפל בה לראות מה אפשר לעשות ללא תשלום והתנדבות באיזור הדרום ? אני ממש לא מבינה בכלבים אשמח לתשובות כי אני מאוד דואגת לה והיא נכנסה לליבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףף - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/07/2011שלום
את יכולה לנסות לפנות לאחת האגודות למען בעלי חיים באזורך
מספר אפשרויות:
ערד בעת חיות 08-9954958
ערד לח"י 08-9957336
SOS חיות 03-7441010
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית באיזור הפהיואב12/07/2011
שלום,
יש לי כלבה בת שנה, שבשבועות האחרונים הבחנתי כי
צמחה לה ליד הפה מעין שלפוחית קשה בצבע ורדרד.
(צירפתי תמונה)
במה מדובר? האם זה לא משהו המצריך בדיקה, ואם כן, מה עליי לעשות
תודה רבה ויום טוב
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית באיזור הפה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/07/2011אפרת שלום!
על פי תיאורך והתמונה שצירפת יתכן והשלפוחית המדוברת היא על רקע של וירוס הפפילומה. וירוס זה גורם לצמיחה כרוביתית של העור, לרוב באזור השפה.
ברוב המקרים אין צורך בטיפול ועם הזמן המערכת החיסונית של הכלב מתגברת בעצמה על הוירוס. יחד עם זאת, לעיתים נדירות מופיעות פפילומות רבות ואז יש צורך בטיפול שיכול לכלול הסרה כירורגית/הסרה עם חנקן נוזלי. אפשרות נוספת היא טיפול באנטיביוטיקה אזיטרומיצין, שעל פי דיווחים אחרונים סייעה להעלמות מהירה של הפפילומה.
עם זאת, יש לציין כי על פי תיאורך והתמונה בלבד לא ניתן להגיע לאבחנה סופית ומדוייקת ומומלץ להבדק את וטרינר בכדי לקבל אבחנה וטיפול מתאים במידת הצורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוסטיפאני11/07/2011
יש לי חתול בן 3 ח'. נאמר לי לסרס אותו לא לפני 5 ח'. מדי פעם הוא מרעיד את זנבו הזקוף ואני פחדת שהוא "יסמן" בבית. שמעתי שאם הוא ייסמן פעם אחת זה לא יגמר גם לאחר הסירוס. מה האמת וכיצד לנהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה
טיפאני13/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירוס - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/07/2011טיפאני שלום
כעקרון מומלץ לא לסרס חתולים זכרים מתחת לגיל 6-7 חודשים מאחר והדבר יכול להגביר את הסיכון לפיתוח בעיות וחסימות בדרכי השתן בהמשך.
אצל חתולים שמסורסים בגיל מאוד מאוחר (מספר שנים) לפעמים קשה לשנות התנהגות טריטוריאלית,אך אינני צופה בעיה אם תמתיני לסירוס עוד 3-4 חודשים מאחר ומדובר בגור קטן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת קליינפלטר אצל חתולשלי11/07/2011
שלום,
לפני כשבוע מצאתי גור קטנטן ברחוב , כבן שבוע ( עיניים שמתחילות להפתח).
לקחתי אותו לוטרינר לבדיקות והתאמת מזון. הוטרינרית לא הייתה בטוחה לגבי המין שלו ושיערה שמדובר בזכר מכיוון שישנו שק אשכים קטקטן ( בליטה קטנטונת וריקה מתחת לזנב). היום הוא יותר גדול ואני די בטוחה שזה אכן שק אשכים אך, כאשר אני מגרה אותו לעשות פיפי כל פעם ניראה לי שהוא נקבה ( יש חור קטן בתוך גומחה קטנטנה שממנו יוצא השתן). מה גם שהחתול שלי הוא ברובו אפור ולבן ( טאבי מה שנקרא ) עם עיגולים מסביב לעיניים בצבע ג'ינג'י, באזור האוזנים והעורף ישנה פלומה דקה בין הפרווה האפורה בעלת גוון ג'ינג'י. קראתי שחתול זכר בעל 3 צבעים הינו דבר נדיר ואף תקלה גנטית.
מה התסמינים שאני יכולה לזהות אם זו אכן האבחנה?
אילו בעיות עלולות להיווצר?
האם יכול להיות שאימו קלטה את התקלה ולכן נטשה אותו?
בתודה מראש,
אמא של החתול/ה תות.
נ.ב.- תות הוא חתול שמנמן שאוהב לגרגר לאכול לישון לתת שתן וצואה ואינו מרבה לילל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת קליינפלטר אצל חתול - תגובה
ד''ר נורית פרנקל11/07/2011שלי שלום,
בלינק המצורף תוכלי לראות כיצד נראה גור חתולים זכר וכיצה נראית הנקבה, ממבט מאחור.
האם ייתכן שמדובר בנקבה?
http://www.pet-informed-veterinary-advice-online.com/sexing-kittens.html* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת קליינפלד אצל חתול- המשך
שלי12/07/2011נורית שלום,
תודה על הקישור זה אכן עזר לי לאבחן אותו.
ישנו מרחק די גדול בין פי הטבעת ויציאת השתן, אפילו גדול יותר משנראה בתמונות.
והפתח שממנו יוצא השתם הוא בצורת עיגול. ישנו שק אשכים גם כן גדול במקצת מהמתואר בתמונה. ככה שכניראה שהוא זכר.תות שלי בן כשבועיים ככה שהוא קטן יותר מהגור בתמונה.
האם רצויי לגשת לבדיקה וטרינרית או שהדבר לא מסכן חייים , ולא גורם סבל?
|(יש לנו תור לתילוע עוד 12 יום בכל מקרה).
ועוד שאלה אחת- כמה זמן לאחר שהוא פותח עיניים הוא מתחיל לראות?
תודה מראש, שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)