פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזדווגות של כלב מסורס
    משה
    04/10/2011

יש לי כלב בוקסר בן שנתיים
    הכלב מסורס כבר מגיל שנה
    הכלבה של חבר שלי מיוחמת והיום הוא עלה עליה והם ממש נתקעו לכמה דקות דבר שהיה מלווה במעט בכי של הכלבה
    האם יכול להיות מצב שהכלב לא מסורס עד הסוף
    האם הכלבה יכולה להיכנס להריון ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזדווגות של כלב מסורס

הוספת תגובה

• הזדווגות של כלב מסורס - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    04/10/2011

משה שלום.
    למרות שזה לא מופע שכיח, תתכן הזדווגות ואפילו הצמדות גם בכלב מסורס.
    יש לודא שאין לכלב אשך טמיר (הוטרינר המסרס ידע לאמר אם הוציא 2 אשכים...)
    ובמידה, וסביר שזה המצב, אין סיכוי להריון
    שנה בריאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון בכלבים
    שרית
    03/10/2011

הכלבה שלי כנראה מיוחמת.אני לא יודעת בדיוק מתי החלה בייחום.אך משלשום היא מסכימה שהזכר יעלה עליה.אתמול הם" נתפסו" וגם היום הם "נתפסו" מספר פעמים.מה הסיכוי שהיא בהריון?אני לא יודעת מתי הביוץ.האם צריך שוב להפגיש בינהם?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון בכלבים

הוספת תגובה

• הריון בכלבים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    04/10/2011

יחום של כלבה נמשך כ-3 שבועות,אורכו משתנה מעט בין כלבה לכלבה, במהלכו ישנו שלב שנקרא יחום עמידה, שחל בסמיכות לביוץ - בו היא עומדת, מדגלת את זנבה ומקבלת את הזכר. מתאורך יתכן שהיא כבר בשלב זה.
    ניתן לעקוב אחר השלבים השונים במהלך היחום ולתזמן את הביוץ באמצעות דגימות/משטח מאזור הוגינה (המבוצעות ע"י וטרינר) ובשילוב עם בדיקות דם לרמות הורמונים.
    לא ציינת בת כמה הכלבה, האם היתה בהריון בעבר, האם גזעית/מעורב?....
    כמו כן חסרים נתונים על הזכר.
    ללא מעקב ביוץ, בדיקה והסטוריה רלוונית, קשה לי לנבא סיכוי הריון...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבת אסקי בת 11 שפרכסה 5 פעמים ביום
    בת אל
    03/10/2011

יש לה גם גידול, שלמרות שעברה ניתוח לפני חצי שנה, כנראה שוב תוקף כי הוא ממאיר. נכון לעכשיו היא במצב קשה מאוד, הפרכוסים היו לפני יומיים וכעת היא בקושי רואה, בקושי הולכת, בקושי מזהה, מצבה הכללי מאוד מתדרדר, בדיקות הדם שנעשו לה מראות קריסה של המערכות - והכל קרה תוך ימים ספורים.
    אני שואלת שאלה שמאוד קשה לי לשאול אותה: מה כדאי לעשות עימה במצב כה קשה, לאור ניסיונכם המקצועי, האם יש סיכוי שהיא תתאושש ותחזור להיות מה שהיא היתה? ואם כן מתי זה עשוי לקרות? ואם לא אז האם מיידית צריך להחליט על הרדמה של הכלבה? זה מאוד קשה לנו לשאת את המצב הזה אז אני מודה לכם מראש על התייחסותכם. גמר חתימה טובה לכולנו ובריאות!

הוספת תגובה

• כלבת אסקי בת 11 שפרכסה 5 פעמים ביום - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    04/10/2011

בת אל
    צר לי על כלבתך
    לא ציינת מאיזה גידול סבלה ואיפה.
    במה מתבטאת קריסת המערכות?
    מתאורך נשמע שאכן מדובר בהתדרדרות קשה, ללא מידע מלא על ההיסטוריה, ובדיקה של הכלבה לא אוכל לתת הערכה על סיכוי וקצב התאוששות/החלמה.
    עצתי היא להתייעץ עם הוטרינר המטפל (לא אמור להיות המידע המובקש..)
    הרבה בריאות וגמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תילוע
    לולי
    02/10/2011

האם תילוע אחת לחצי שנה ניתן בכדור דרך הפה ואחרי 10 ימים עוד כדור?? או שזהו מינון שניתן כשכבר יש תולעים? (מלטז בן שנה +)

לקביעת תור
    סגירה
    תילוע

הוספת תגובה

• תילוע - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    04/10/2011

לרוב אם ניתן אחת לחצי שנה באופן סדיר, מספיק לתת טיפול אחד (ללא צורך לחזור אחר 10 ימים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור מלטז בן 3 וחצי חודשים
    יהלי
    01/10/2011

1. הי לא מלציחה לגמול את הכלב מאכילת הצרכים שלו...:( מה עושים???
    2. באיזה גיל הגורים מתחילים להפחית במספר היציאות שלהם?? כרגע הוא עושה 4 או 5 פעמים ביום...

לקביעת תור
    סגירה
    גור מלטז בן 3 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• גור מלטז בן 3 וחצי חודשים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    04/10/2011

יהלי שלום
    הדרך הטובה ביותר לגמילה היא עשיית הצרכים בחוץ...
    יש לחלק את המזון ל-3 ארוחות ביום, ולצאת לטיולים באופן תדיר עד כמה שניתן, כל פעם שעושה את הצואה בחוץ, לתת חיזוקים חיוביים...
    כל זאת כמובן בהנחה שכלבך מחוסן ויכול כבר לטייל בחוץ...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעים במזון של חתול
    עודד
    01/10/2011

בנוסף למזון היבש, החתול שלי מקבל "פינוק" מדי יום במזון רטוב של חברת WHISKAS. את המזון הרטוב אני מניח ישירות על המזון היבש.
    קערת האוכל של החתול מוגבהת מהרצפה ע"י רגליות.

היום בבוקר קמתי והקערה היתה עם מספר תולעים לבנות קטנות (פחות מס"מ אורך).

האם ייתכן כי אלה תולעים שפשוט "טיפסו" אל קערת האוכל ואין מה לחשוש?
    האם ייתכן כי המזון הרטוב היה נגוע בביצי תולעים וכעת על החתול לקבל טיפול נגד תולעים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תולעים במזון של חתול

הוספת תגובה

• תולעים במזון של חתול - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    01/10/2011

שלום עודד,
    כדאי לבדוק את 2 מקורות המזון: היבש והרטוב, את התוקף ואת שלמות האריזה על מנת לנסות ולאתר את מקור הנגיעות. מומלץ גם לבדוק את הסביבה בו הוחזק המזון, לנסות ולאתר חורים בשקיות או קופסאות וכו'. פעמים רבות מדובר בזחלים ולא בתולעים של ממש שמקורן בנגיעות בחרקים שונים מסדרת הפרפראים (עש למשל).
    ההדבקות בתולעי מעי בחתולים נובעת מהדבקה על ידי פרעושים, ובכל מקרה אין מדובר באותם אורגניזמים ולכן ככל הנראה אין חשש מהדבקות בתולעי מעי, אולם בשל החשש כי מדובר במזון מעופש כדאי לעקוב אחר התיאבון והצואה של חתולך . ככלל, אנו ממליצים אחת לחצי שנה לטפל בחתולים מניעתית (בכדור הניתן לפה) כנגד תולעים שטוחות ועגולות, כך שאם טרם עשית כן כדאי לפנות לוטרינר.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים אצל הכלב
    ענבל אטיאס
    30/09/2011

ביום יומיים האחרונים שמתי לב שהכלב שלי לא נוגע באוכל וגם החטיף לא הלהיב אותו יום יומיים לפני נתתי לו לשחק עם עצם שהוא לועס אותה שמיועדת במיוחד בשבילו וחתיכת חטיף לניקוי שיניים ואתמול ראיתי שהוא לא יכל להתאפק והוא שלשל לי בבית לאחר מכן הוצאתי אותו לסיבוב והוא היה שמח ושהוא חזר הוא שתה מים ואכל אחרי שיומיים הוא לא נגע באוכל , היום בבוקר שהוצאתי אותו הוא עשה כיבה בצבע ירוק בהיר כזה ,מה יכולה להיות הסיבה ומה עליי לעשות? תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים אצל הכלב

הוספת תגובה

• שלשולים אצל הכלב - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    04/10/2011

ענבל שלום
    עם עדין כלבך לא חזר לאכול בכמויות נורמלית או עדין משלשל
    גשי לוטרינר לבדיקה!
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטרייה
    טל אבוטבול
    30/09/2011

לכלבה שלי בת 3-4 שנים גילנו לה בשפתיים שלה מין סוג של גוש לבן הדומה לפטרייה.
    כתוצאה ממה זה,ואיך אפשר להיפטר מזה?

לקביעת תור
    סגירה
    פטרייה

הוספת תגובה

• פטרייה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    04/10/2011

טל שלום
    מתאורך לא נשמע שמדובר בפטריה... את מוזמנת לצרף תמונה שאולי תאפשר להעריך במה מדובר..?
    במידה ולא עובר, יש לגשת לוטרינר לבירור
    בהצלחה, שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורים
    שי
    30/09/2011

שלום, רציתי לשאול שאלה בנוגע לחיסוני כלבים
    לפני שבוע קניתי גורת יורקשייר מבית גידול הגורה בת 6 שבועות וקיבלה את חיסונה הראשון, הגורה עדיין נמצאת בבית הגידול,בעל בית הגידול העמיד לי את האפשרות לקחת אותה אחרי כל החיסונים או כבר אחרי החיסון הראשון, האמת היא שאני קצת חוששת מלקיחתה אחרי החיסון הראשון מפני ששמעתי מאנשים כי החיסונים הראשונים הם די מסוכנים וכי הגורה יכולה למות. מה עלי לעשות האם כדי לקחת את הגורה אחרי החיסון הראשון או להשאיר אותה ולחכות לתום החיסונים.
    בקשה צריכה את עזרתכם.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    גורים

הוספת תגובה

• גורים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    04/10/2011

שי שלום
    ברכות על הגורה החדשה
    המלצתי היא לקחת אותה מספר ימים לאחר החיסון השני, כאשר תהיה לא פחות מחודשיים. תבררי עם המגדל כיצד הגיבה לחיסון ובמידה והתגובה היתה חריפה ניתן לשקול דחיה עד החיסון השלישי..
    תום החיסונים הוא בעוד כחודשיים, מכאן המלצתי לא לחכות עד אז..
    שנה טובה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדישות אצל חתול לאחר זריקה
    ויקי
    29/09/2011

שלום!
    יש לי חתולה בריטית בת 4 חודשים. לפני 10 ימים הלכנו לוטרינר והוא עשה לה זריקה נגד גירוד ושם לה אמפולה נגד פרעושים וקרציות. מאז עברו 10 ימים החתולה אוכלת, שותה ועושה צרכים אבל מאז ביקור אצל וטרינר היא מאוד אדישה לא משחקת רק ישנה אוכלת ומגרגרת כשמלתפים אותה. היא היתה מאוד שובבה ושיחקה הרבה, אבל אחרי הביקור נירא כאילו היא בדיכאון.. האם תגובה זו הגיונית אפילו לאחר 10 ימים? מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• אדישות אצל חתול לאחר זריקה - תגובה

01/10/2011

שלום ויקי,
    ראשית מספר שאלות: למה כוונתך ב"זריקה נגד גירוד"?האם הגעתם לוטרינר בשל בעיית עור? האם קיבלתם תרופות נוספות?האם נראה כי החתולה מצויה בסטרס אצל הוטרינר?
    חתולים רבים נוטים להילחץ מאד מיציאה מהבית, נסיעה במכונית או מביקור אצל וטרינר ובהתאם עשויים להפגין שינויי התנהגות שונים כגון מציאת מקומות מסתור, בריחה מהבעלים, ולעיתים במצבים קיצוניים יותר הפסקת פעילות שגרתית כמו אכילה, שתייה וכו'.
    תגובות אלו שתיארתי עשויות להשתנות בנסיבות שונות, אולם הייתי מצפה כי יחלפו תוך מספר ימים. באם את סבורה כי חתולתך אינננה כתמול שלשום ונראה כי איננה משתפרת מומלץ לבדוק את הנושא עם הוטרינר הפרטי,
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיקור חתולה
    עדי
    27/09/2011

שלום,
    אני מגדלת גורת חתולה שמצאתי ברחוב (מגיל שבועיים בערך), כעת היא בת 3 חודשים, מחוסנת ומתגוררת בגינה אצלי. אני מתלבטת באיזה גיל לעקר אותה. הוטרינר שלה המליץ בגיל חצי שנה לפחות, אך מאחר שהיא לא מתגוררת בתוך הבית אני מפחדת שהיא תכנס לתקופת ייחום וללא תשומת לב מספקת היא תכנס להריון. מה כדאי לעשות? רציתי לקבל חוות דעת נוספת.

תודה רבה, עדי.

לקביעת תור
    סגירה
    עיקור חתולה

הוספת תגובה

• עיקור חתולה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    04/10/2011

עדי שלום
    ניתן להקדים את העיקור, ל-4-5 חודשים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בעין לחתול
    חופית
    27/09/2011

היי
    חתול בן 6 חודשים או טיפה יותר פיתח דלקת בעין אחרי שאחיו בן אותו הגיל היה עם דלקת בעין (זמן קצר מדיי יחסית כדי שאספיק לטפל בו- יום או יומיים ששמתי לב) השאלה האם אפשרי לשים סינטומצין הם מתלקקים וזה דיי נורא בבליעה שלא ישתגע מהטעם המר.... או לתת לזה עוד יום לראות אם עובר מעצמו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בעין לחתול

הוספת תגובה

• דלקת בעין לחתול - תגובה

27/09/2011

שלום סנדי,
    דלקות עיניים בחתולים שכיחות מאד בעיקר על רקע ויראלי (הגורם הנפוץ הנו וירוס ההרפס), אולם יכול להצטרף לכך גם זיהום חיידקי. בהתאם לכך חשוב לקחת את החתול לבדיקה אצל וטרינר-דלקות עיניים יכולות להחמיר ואף להביא לעיוורון כשאינן מטופלות כראוי (סינטומיצין איננה התרופה שהייתי ממליצה עליה במקרה זה!
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוץ גור חתולים
    רן
    27/09/2011

שלום,
    אני וחברתי מעוניינים לאמץ גורה של חתול בריטי.
    ישנם אנשים רבים שמוכרים גורים אלו לאימוץ מגיל חודש והלאה, אך יש שאומרים שלא מומלץ לקחת גור בן פחות מ-3 חודשים, ובטח שלא לפני החיסון הראשון (שנעשה בגיל חודשיים בערך). האם זה נכון?
    בכל מקרה, ישנה גורה שממש התאהבנו בה והיא נמסרת לאימוץ בגיל
    חודש ושבוע-שבועיים, ובלי חיסונים.
    אני מבין שזה לא אידיאלי, אך כמה זה בעייתי ומאילו סיבות?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אימוץ גור חתולים

הוספת תגובה

• אימוץ גור חתולים - תגובה

27/09/2011

שלום רן,
    אין כל מניעה לאמץ את גור החתולים לאחר גיל הגמילה- גמילה ראשונית מתחילה בגיל של כ-4 שבועות והיא מלאה בגיל של כ-8 שבועות. יש חשיבות ליניקה ולתקשורת בין האם לגורים ועל כן חשוב להמתין לתקופה זו.חשוב לבדוק את המצב הגופני והבריאותי של החתול בבדיקה ראשונית אצל הוטרינר, כאשר מועד החיסון הראשון הוא אכן בגיל של 8 שבועות. חשוב לא לחשוף את החתול לחתולים לא מחוסנים או למקורות זיהום של שתן/צואה לפני תום קבלת סדרת החיסונים, אולם אימוץ החתול בגיל 8 שבועות הנו בטוח בהחלט!
    בהצלחה ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים אצל חתולה
    יעל
    27/09/2011

שלום,
    יש לי חתולה בת 3, מחוסנת ומעוקרת שאינה יוצאת מהבית. היא חיה עם עוד שתי חתולות בנות גילה.
    לפני יומיים שראיתי שבעת ליקוק יש לה מן "טיקים" שנובעים מהלשון או הראש למשך מספר פעמים. ה"טיקים" הללו הופיעו עם ללא ליקוק....
    מה שכן, בשינה היא רגועה לחלוטין.
    חוץ מה"טיקים" היא נראית בסדר גמור, אוכלת, שותה, מגרגרת, ומתלטפת. היא לא נראית מוטרדת.
    שתי החתולות האחרות- ללא שום שינוי בהתנהגות.
    היינו אתמול בערב אצל הוטרינר, ששלל ככל הנראה איזושהי הרעלה בגלל ששתי החתולות האחרות בסדר ובגלל שהתיאבון לא נפגע.
    היא קיבלה זריקה של סטירואידים, והיום נראה שיש שיפור קל, ה"טיקים" קצרים יותר ופחות מלווים בתנועת ראש.
    אני מאוד לחוצה ממצבה....האם יש צורך בבדיקות דם? כדאי להמתין?
    האם יש חשש לחייה?

אשמח מאוד לתשובה מהירה
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים אצל חתולה

הוספת תגובה

• טיקים אצל חתולה - תגובה

27/09/2011

שלום יעל,
    באם נשללה הרעלה (שיכולה להביא לסימנים עצביים ביניהם "טיקים") כדאי לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה בכדי לוודא כי אין סימנים עצביים נוספים. באם את מקשרת את הופעתםשל סימנים אלו לאכילה, כדאי גם לבצע בדיקה יסודית של חלל הפה: שיניים, חניכיים, לוע וכו' לשלול פתולוגיות שונות (כגון כיבים, דלקות חניכיים קשות, אבצסים ועוד) שעשויים להביא לתגובת כאב. באם התופעה ממשיכה מומלץ להמשיך ולחקור באמצעות בדיקות דם וכו'..
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה בדיכאון! אובד עצות!
    משה
    26/09/2011

שלום דוקטור!
    אני ממש אובד עצות!

יש לי כלבה בת 6, מעוקרת, פינצ'רית קטנה מעורבת.
    כבר מזה חצי שנה שהיא רזתה ממש עד כדי שרואים לא את הצלעות,
    אוכלת ממש קצת ובדיכאון של ממש!
    כל היום עם הזנב בין הרגליים ולא קמה מהספה שלה למעט צרכיה.

לקחתי אותה ל-2 וטרינרים (!) שם עשו לה בדיקות דם+ צילומי רנטגן+ אולטרסאונד- ולא מצאו דבר! הכל תקין אצלה ע"פ הבדיקות.

מה אפשר עוד לעשות? היא בדיכאון ועצובה תמידית וחסרת חשק לחיים..

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה בדיכאון! אובד עצות!

הוספת תגובה

• כלבה בדיכאון! אובד עצות! - תגובה

26/09/2011

שלום משה,
    מדבריך עולה מצב קשה שאכן דורש התייחסות מיידית. כמובן שלשם התייחסות אמיתית ורצינית למקרה נדרשת הסטוריה מפורטת של המקרה, בדיקה פיסיקלית יסודית (הכוללת בדיקה נוירולוגית ואורטופדית) של כלבתך בשילוב עם אנליזה מלאה של תוצאות בדיקות דם מורחבות, שתן וכן תוצאות בדיקות רנטגן ואולטרסאונד(שכאמור בוצעו). אני מודעת לעובדה כי נסיונות האבחון הקודמים לא נשאו פרי, ואולם, לאור מצבה הקשה של כלבתך המלצתי לך הנה לא להתייאש, לאסוף את תוצאות הבדיקות שכבר בוצעו ולפנות לחוות דעת נוספת אצל וטרינר מנוסה!
    בהצלחה ורק בריאות,
    אשמח אם תעדכן אותי בהמשך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב!

משה
    27/09/2011

תודה רבה!
    אני סטודנט וה"תענוג" הזה עולה לי הרבה כסף אבל אעשה הכל כדי שהכלבה תחזור להיות שמחה.. יש לך אולי המלצה לוטרינר מנוסה באיזור חדרה..?.

שנה טובה ושוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב! - תגובה

27/09/2011

אינני יכולה להמליץ על וטרינר ספציפי במסגרת פורום זה,אולם אם אינך מכיר, ייתכן שכדאי לפנות לבית החולים הוטרינרי על מנת שרופאים מומחים יכולו לייעץ בנושא,
    שנה טובה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה