מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאזור בקשר לצבניקול11/10/2011
אח שלי מצא צב ואנכנו רוצים לשמור אבל אנכנו לא יודעים מהמחלות שלהם צריך לעשות לו חיסון מיוחד או משו בשביל שהוא לא יעביר מחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאזור בקשר לצב - תגובה
ד''ר נורית פרנקל11/10/2011צב היא חיה מוגנת. יש לשחרר אותו בחוץ בסביבה מתאימה, רחוק מהכביש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיכוך כאבים לכלבה זקנה עם בעיות אורלי11/10/2011
שלום,
יש לי כלבה בת 12 עם בעיות אורטופדיות של זקנה - קרע ברצועה צולבת ברגל.
הוטרינרית אמרה שלצערה אין מה לעשות, כי זה ענייני גיל וזקנה, רק להקל עליה עם כדורים נגד כאבים.
הבעיה היא שאיני מסוגלת לעמוד בעלויות של הכדורים המיוחדים הללו, ורציתי לשמוע האם ישנם כדורים נוספים שאתם מכירים שאפשר לתת לכלבים לשיכוך כאבים מבלי לפשוט את הרגל אולי אופטלגין? משהו? או שזה מזיק להם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיכוך כאבים לכלבה זקנה עם בעיות אור - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור11/10/2011שלום לי,
על פי דברייך אני מבינה כי אינך מעוניינת בתיקון כירורגי של הקרע ולפיכך אתם מסתייעים בטיפול תרופתי נגד כאבים. על מנת לנסות לסייע אשמח לדעת באיזו תרופה מדובר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף יבששני11/10/2011
שלום, יש לי כלבה מעורבת בסביבות גיל שנה וחצי.היא בריאה,אוכלת כמו שצריך,רצה ומשחקת אבל שמתי לב שכל הזמן האף שלה יבש ולא רק כשאני ממששת אותו אני מרגישה את זה אלא ממש רואים שהאף יבש.הוא לא לח ואפילו הצבע שלו חיוור ויש מעין סדקים.הוא לא נראה כמו האפים של הכלבים האחרים שלי וזה קצת מלחיץ אותי.מה יכולה להיות הסיבה לכך? שמתי לב שהיא באמת לא כלבה ששותה הרבה אבל לא אמור להיות להם מנגנון טבעי נגד התייבשות?כלומר שיגרום לה לצרוך יותר מים?מצד שני העור שלה גמיש ונראה טוב אז תמוהה לי הסיבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף יבש - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור11/10/2011שלום קרן,
בניגוד למיתוס הרווח,אף רטוב או יבש אצל כלב אינו מעיד על קיומה/אי קיומה של מחלה כזו או אחרת וכמו כן לא ניתן ללמוד מכך האם טמפרטורת גופו תקינה או לא (זאת ניתן ללמוד רק באמצעות מדידת חום ע"י מד-חום). בהתאם לכך, אין להסיק מהעובדה שאפיו יבש כי כלבך אינו בריא. אולם באם את סבורה שאינו חש בטוב כדאי לגשת לוטרינר לבדיקה..
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
שני11/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואת חתוליםאביעד10/10/2011
שלום רב,
קיבלתי למשמורת חתולה של חבר שטס לתקופה ארוכה. יש לי חתול נוסף בבית.
בימים האחרוני שמתי לב כי מעורב דם בצואה שלה, במיוחד בסוף עשיית צרכיה. החתולה בריאה לרוב ולא ידוע על בעיות מעיים בשש שנות חייה.
עם קבלתה החלפנו לה את סוג האוכל אך לאחר כמה ימים חזרנו לאוכל המקורי שלה.
האם יש סיבה לדאגה?
האם דרושה בדיקת וטרינר או צילום כלשהוא?
האם מדובר במשהו חולף?
אשמח לתשובה ולעזרה
שנה טובה
אביעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואת חתולים - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור11/10/2011שלום אביעד,
האם אכלה עצמות או שקיבלה דבר נוסף מלבד המזון היבש? האם חשה בטוב? האם יש שינויים נוספים בהתנהגות או שינויים אחרים?האם הצואה נורמלית או שמדובר בצואה רכה/שלשול? כמה פעמים הממצא חזר על עצמו?מהו צבע הצואה?
ככלל דם טרי בצואה עשוי להעיד על פתולוגיות במערכת העיכול (לרוב מעי גס אך לא רק), שיכולות להיות על רקע זיהומי, פגיעה בשלמות הרקמה בשל גוף זר או נאופלסיות וכו', אולם ייתכן גם שנובעות מפגיעה במערכות אחרות כגון כליות, כבד, פגיעה במערכת הקרישה ועוד. שינויים בסוג המזון גם הם עשויים להביא לשינויים בפלורה הבקטריאלית של מערכת העיכול ולעיתים אף עשויים לגרום לכך, אולם כמובן שעל מנת לאבחן יש להיבדק אצל הוטרינר הפרטי!
כל טוב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיווג כלבה מעוקרתש09/10/2011
שלום רב,
יש לי כלב מסוג מלטז, בשלושה שבועות האחרונים יש כלבה שבאה אלינו הביתה בוכה ושורטת לנו את הדלת כדי שנפתח לה אותה (היא מכירה את הכלב שלי מהטיולים בשכונה ויודעת איפה אנחנו גרים כי היא הייתה רואה לאן אנחנו נכנסים בסיום הטיול), היא ממש שמחה לראות את הכלב שלי ולאחר מספר דקות יחד הם מזדווגים וגם לאחר הזיווג היא לא רוצה ללכת ושמחה להמשיך לשחק עם הכלב שלי. אתמול פגשתי את הבעלים של הכלבה והם אומרים שהיא מעוקרת, הם הגיוני שהכלבה מעוקרת ובאה אלינו בתדירות גבוהה ובשמחה רבה לראות את הכלב שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיווג כלבה מעוקרת
ש12/10/2011אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיווג כלבה מעוקרת - תגובה
ד''ר נורית פרנקל15/10/2011ש שלום
נשמע מאוד לא סביר
נשמע שהכלבה מיוחמת ובעליה אינם יודעים שאינה מעוקרת.
יעצי להם לקחת אותה לוטרינר לודא שהיא אכן מעוקרת.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב מלטזאוראן08/10/2011
יש לי כלב בן שנה מסוג מלטז
לפני כשבוע הוא החל להקיא ללא הפסקה ובכה והיה בדכיאון ללא תאיהבון ואף ניאלץ לאישפוז במרפאה אצל הוטרינר
נעשה לו צילום בבטן וזיהו חסימת מעיים קטנה
לאחר האישפוז
הכלב חזר לתפקודו הרגיל
החל להשתולל לעשות תעלולים לא חדל להקיא תיאבון יש לו
לוקח אנטיביוטקיה ומשחה שמבאים לו בפה משהו פרופולין נראה לי ..
הבבעיה שהוא לא עושה קקי
אני חוששת מאוד מה עושים כיצד נמנעים מניתוח ...
כיצד אוכל לגרום לו להוציא את הקקי
פעם אחת הוא ניסה לעשות אבל לא הצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב מלטז - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור09/10/2011שלום אוראן,
מהו גורם החסימה? האם נעשה צילום סקר נוסף לאחר נסיון הטיפול הרפואי במהלך האישפוז? באם ההקאות נמשכות וכלבך טרם העביר צואה מזמן האבחון קיימת סכנה אמיתית כי החסימה לא נפתרה, ואם אכן כך, אזי שכלבך בסכנה (אחת הסכנות במקרה זה הנה יציאה דרך דופן המעי של התוכן וזיהום חלל הבטן). באם הטיפול הרפואי בחסימה חלקית מוצה ואין שיפור קליני במצבו של כלבך מומלץ לפנות לוטרינר הפרטי בהקדם ולשקול התערבות כירורגית.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלב מלטז קטן
אוראן10/10/2011הכלב היה באישפוז יומיים וטופל באינפוזיה ואנטיביוטיקה ושמן מיוחד שגרום לפתיחת הסתימה במעיים גילו שם חתיכות קטנות של עצמות +חוט ארוך דק ...
אחרי האישפוז הכלב לא מקיא משחק אוכל המון
ולאחר יומיים שהיה באישפוז התחיל להוציא צואה
אני עם אצבע על הדופק איתו
וכל שבועיים הולכת לבדיקה
אני נותרתי בטראומה מחשש שאאבד את הכלב הקטן שלי
ואני מסתכלת טוב טוב מה הוא אוכל
מה שבטוח את האוכל שלנו הוא לא נוגע ..
אוכל את מהזון הרפואי שנתנו לו אנטיביוטיקה עד שיסתיים שמן המיוחד
ואת האוכל שלו של רויאל קנין ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלב מלטז קטן - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור11/10/2011שלום אוראן,
האם נעשה צילום סקר חוזר על מנת לוודא כי החסימה נפתרה? על פי דברייך והקליניקה של כלבך נראה כי הטפול הרפואי אכן סייע, המשיכי להקפיד על הטיפול והמעקב!
כל טוב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף ורודלולי08/10/2011
אני חוזרת על השאלה מאחר ולא עניתם לי, ברשותי מלטז בן שנה +, שגוון אפו משתנה משחור לורדרד, מה הסיבה? האם שינויים בתזונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף ורוד - תגובה
ד''ר סמדר טל08/10/2011בדרך כלל השינוי הוא של פיגמנט וזה דבר נורמלי- בגזעים מסויימים שינוי זה הינו נורמלי, אחד מהם הוא המלטז. בדרך כלל אין קשר לתזונה אלא לגנטיקה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור כלבים אחרי סירוסיוליה07/10/2011
שלום,
גור הכלבים שלי סורס לפני יומיים -
היום כשיצאתי איתו לטייל שמתי לב שלפעמים הוא נעצר ומתיישב. כשהתקרבתי אליו, ראיתי שמאיבר המין שלו מזדקר ה"ליפסטיק".
כשמשכתי אותו והמשכנו ללכת ואחרי החזרה הבייתה המצב שב לקדמותו.
האם זה טבעי אחרי סירוס או שעלי לפנות לוטרינר?
תודה,
יוליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור כלבים אחרי סירוס - תגובה
ד''ר סמדר טל08/10/2011היי יוליה
איבר המין אינו האיבר אותו מנתחים ולכן אין קשר בין הניתוח לבינו. מה שראית הינו הפין עצמו אשר כנראה יצא מן הערלה. אם תבחיני באי נוחות או כאב- מומלץ לפנות לוטרינר לסיוע.
רק בריאות ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאג סינימשה דהאן06/10/2011
קניתי היום פאג סיני בן חודש וחצי, כשהגעתי הביתה הבחנתי בהרבה פרעושים או קרציות. 1. האם בגיל כזה אפשר לשים עליו קולר נגד קרציות, אולי יש משהו אחר מאחר והוא עדיין גור וקטן.
2. באיזה גיל מבצעים את החיסון הראשון.
3. חיפשתי באינטרנט מידע/חומר על הגזע הזה ולא כל כך עזר. איפה אוכל באמת למצוא חומר עליו.
4. מבעלת הבית שקניתי אותו נאמר לי שהוא אכל עד עכשיו רק חלב. האם זה בסדר ? או שאפשר לתת לו אוכל יבש רגיל לגורים ? או אולי אוכל משימורים ?
אודה על תשובתכם.
גמר חתימה טובה וצום מועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאג סיני - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור09/10/2011שלום משה,
מזל טוב!
גור כלבים המתווסף לבית אכן דורש טיפול מתאים: ראשית כנגד טפילים: טיפול כנגד פרעושים וקרציות חייב להיות עקבי, יש מוצרים רבים בשוק ובעת הקנייה יש לוודא כי על האריזה מצויין כי התכשיר מתאים לגורים. באם אכן גילית כי על כלבך קרציות מומלץ לערוך בדיקת דם לשלילת מחלת "קדחת קרצית"- מחלת חום שכיחה בארצנו בכלבים.
תוכנית החיסונים לגורים מתחילה בגיל 6-8 שבועות והיא מורכבת מ-4 חיסונים: שלושה חיסוני משושה וחיסון כלבת בהפרשי זמנים קבועים. בשלב זה, קיים חשש ממחלות מדבקות המועברות על ידי צרכים ועל ידי הפרשות ממערכת הנשימה ולמניעת הדבקה, בטרם כלבך מסיים את סדרת החיסונים, מומלץ להמנע הן ממגע ישיר עם כלבים אחרים והן ממגע עם הפרשותיהם. תזונה נכונה חיונית להתפתחות תקינה של השלד והמערכות ולפיכך כדאי להקפיד על תזונה איכותית: כלומר מזון פרימיום(יבש) המיועד לגורים. ככלל, גור עד גיל 6 חודשים אוכל כ-3 ארוחות ביום (על פי הטבלאות המצויות על גבי אריזות המזון), בין גילאי 6 חודשים לשנה פעמיים ביום ומגיל שנה אחת ליום. ניתן לתת לכלב תוספות ביתיות אולם אין לתת עצמות, שוקולד, ענבים(או צימוקים), בצל/שום. חלב איננו מומלץ ואם כלבך ניזון עד כה רק מחלב מומלץ לבדוק כי אין חסרים תזונתיים.
בכל מקרה זה הזמן לקבוע תור אצל הוטרינר הפרטי לבדיקה פיסיקלית יסודית ומתן חיסון ותילוע- הביקור צריך להיות לאחר זמן של כ-7-10 ימים לפחות מרגע אימוץ הכלב כדי שהוטרינר ידע לבטח שהוא בריא (אנו מחסנים כלבים בריאים בלבד). חומר על גזע הפאג מצוי בשפע באינטרנט- בעיקר מומלצים אתרים באנגלית שם הפירוט רב יותר..
חג שמח ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול בלי אוזנייםאביטל06/10/2011
האם חתול יכול להיוולד בלי אוזניים? הגיע אלי גור חתולים כבן שלושה חודשים ואין לו אוזניים בכלל!!! הן לא קטנות או מקופלות פשוט יש לו ראש עגול ושני חורים בחלק העליון שלו עם שאריות של מה שנראה כמו התחלה של אפרכסת עם חיתוך נקי, זה לא נראה כאילו זה נתפס לו איפשהו או שמישהו נשך לו אותן יש קו מאוד נקי אבל גם אין פצע או גלד.
האם יש אפשרות שהוא נולד ככה בלי שתי האוזניים או שאם זה בשתי האוזניים וכל כך סימטרי ונקי אז זה תוצאה של התעללות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול בלי אוזניים - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור06/10/2011האם ביכולתך לצרף תמונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףף מאוד!!!ליזה06/10/2011
שלום, לא מזמן כלב שלי כל כך נשך את הזנב שלו שפצע את עצמו מאוד והיה חלק בזנב בלי שער. אחרכך קרה אותו הדבר על הגב שלו. הום שמתי לב שיש לו נקודות חן ממש גדולות על הבטן התחתונה שלא היו שם לפני. מה עלי לעשות, זה משהו חמור? זה יכול להיות משהו סרטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףף מאוד!!! - תגובה
ד''ר נורית פרנקל06/10/2011ליזה שלום
לצערי בלי לראות את הלקויות לא ניתן להגיד בדיוק מהן. לרוב פיגמנטציה/כתם על העור בכלבים הם אינם גידול סרטני, אך בכדי לברר במה מדובר גשי לוטרינר לבדיקה.
הגירוד באזור הזנב והגב עלול להיות תוצאה שלך אלרגיה לפרעושים. טפלי בו בחומר נגד פרעושים.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהאודליה05/10/2011
היי,
הכלב שלי בערך בן 3-4 וכבר יומיים שהוא פתאום משלשל בבית והיום הופיעו גם טיפות דם....עכשיו זה שילשול בטיפות לא ממש כמות גדולה,
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור05/10/2011שלום אודליה,
שלשולים מרובים ובייחוד שלשול דמי מצריכים בדיקת וטרינר וטיפול מיידי (במצב זה מעבר לגורם המחלה הראשוני ישנו איבוד משמעותי של נוזלים, מלחים וכן ספיגה לקויה של מזון וניוטריינטים במערכת העיכול). אנא פני לוטרינר הפרטי בדחיפות!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ברגליים האחוריות לבולדוג אנגליעדי05/10/2011
שלום,
יש לי בולדוג אנגלי בן 13, שכבר כמה שנים (ובעיקר בשנה האחרונה)
מראה חולשה ברגליים האחוריות שלו. אתמול הוא כבר סרב לצאת מהבית
לעשות את צרכיו, והוא הולך (באיטיות) רק בשביל לאכול ולשתות, וגם זה מאוד
קשה לו. הוא כמעט ולא זז, למרות שמבחינת אכילה ושתייה הכל רגיל לגמרי.
בהמלצת רופא התחלנו טיפול בגלוקוזמין לפני כחודש, אם כי לא נראה שזה
עוזר לו.
אני מבין שהוא מבוגר, ובכל זאת - האם יש משהו שניתן לעשות? האם הבעיה אופיינית?
אשמח לתשובה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ברגליים האחוריות לבולדוג אנגלי - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור05/10/2011שלום עדי,
האם נעשה אבחון של הגורם לחולשת הרגליים האחוריות? הגורמים המפוצים לחולשה זו (במידה ונשללת חולשה כללית הנובעת ממחלה ססטמית) הנם לקויות על רקע נוירולוגי (כגון פריצת דיסק) וכן על רקע אורטופדי (כגון מחלות מפרקים ניווניות). אבחון צריך לכלול ראשית בדיקה נוירולוגית מלאה, בדיקה אורטופדית וצילומי סקר מתאימים על מנת להגדיר את הלקות. במקרים בהם מדובר במחלת פרקים ניווונית, יש לזכור כי מדובר במחלה עם כאב כרוני וכדאי גם להוסיף משככי כאבים נוגדי דלקת (הניתנים לאחר בדיקות דם מתאימות). הטיפול למעשה מתבסס על פעילות מתונה לשימור מסת שריר, ירידה במשקל (לכיוון רזון על מנת להקל על העומס המפרקי) ואם ניתן-פיסיותרפיה. השימוש בתוספי מזון להחלמת לקויות סחוס הנו פופולארי אך יש לזכור כי אין כרגע תמיכה ניסויית חד משמעית ביעילותם (לטעמי אין רע בנסיון לקחתם)
כל טוב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כלבהשרית04/10/2011
שלום נורית.תודה עלתשובתךהקודמת. הכלבה שלי מסוג קינג צ'רלס גיזעית כמעט בת שנתיים.זהו נסיון זיווג ראשון עם זכר גיזעי כמוה.הם נתפסו מספר פעמים במשך יומיים.היום קרה מקרה עצוב .הכלבה ברחה מהבית ונמצאה לאחר 5 שעות" מתהוללת" עם זכר לא מוכר.מה עושים? האם יש סיכוי שהיא בהריון גם ממנו?למרות שאתמול ושילשום היא נתפסה עם הזכר הגיזעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון כלבה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל06/10/2011שרית שלום
לצערי התשובה היא חיובית, היא עשויה להרות מכל אחד מהזכרים ומשניהם גם יחד (לחלקם יהיה אבא קבליר ולאחרים אבא לא מוכר..)
צריך לבדוק האם היא בהריון, ולהחליט האם ההריון רצוי. ניתן לבצע ביום ה-28 אולטראסאונד ולראות האם יש גורים וולהחליט על המשך או הפסקת הריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בצמיחת שיער- האסקי סיביריהילה04/10/2011
שלום,
בבעלותי האסקי סיבירי בת כ-4 שנים, בריאה בדרך כלל, אוכלת כרגיל ומלאת אנרגיה ושמחה.
אני מספרת אותה פעמיים בשנה, בקיץ, ותוך חודשיים- שלושה השיער צומח כמעט לאורך המקורי שלו.
סיפרתי אותה בפעם האחרונה לפני חודשיים + והשיער כמעט ולא צמח ברוב המקומות, ישנם כמה מוקדים בהם צמח לאורך כמעט מקורי אבל ברוב המכריע של הגוף הוא נשאר בדיוק כלאחר התספורת.
חשוב לי לציין שאין שום גירוי בעור, נשירה מוגזמת, הקרחה, פרעושים ושאר טפילים נראים.
אודה לעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בצמיחת שיער- האסקי סיבירי - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור05/10/2011שלום הילה,
אי גדילת שיער לאחר תספורת הנה תופעה מוכרת בכלבים.
חשוב לדעת שקצב צמיחת השיער משתנה באוזורי גוף שונים ובין קבוצות שיער שונות, קרי: מאחר והשיערות נמצאות בשלבי מחזור שונים (מנוחה/גדילה) יתכן שבאזורים שונים תהיה צמיחה איטית יותר מבאזורים אחרים(בנוסף ישנה סברה כי תספורת עשויה להביא לירידה בזרימת הדם לזקיקי השיער ובכך לטראומה וקיצור מחזור חיי השיערה). ישנם גזעים המועדים לכך בינם גם האסקים סיביריים (וגזעים נוספים).
עוד חשוב לי לציין כי ישנם גורמים נוספים שעשויים לגרום לתופעה זו ויש לפסולם: מחלות הורמונליות (המשפיעות על מחזור השיערה) וכן חסרים תזונתיים.
כדאי לעקוב אחר גדילת השיער, לעיתים מדובר כאמור רק בהמתנה בסבלנות לגדילתו, אולם באם המצב אינו משתפר כדאי לפנות לוטרינר הפרטי,
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)