מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשני23/07/2011
אתם בטח כבר שמעתם על המקרה המזעזע בו אחת המתמודדות בתכנית ריאליטי מסויימת הזריקה לחתולה את הזריקה שיש במסכות אב"כ..רציתי לדעת מה קורה לחתולה שמזריקים לה את זה?האם היא עלולה למות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור24/07/2011שלום שני,
לא שמעתי על המקרה הנ"ל (ולא מצאתי לו עדות באינטרנט), עם זאת אין להאמין תמיד לכל המפורסם התקשורת ועל כן יש לקחת את הידיעות הללו בעירבון מוגבל מאד!. אשמח לענות לשאלות אודות השפעת החומר על הפיסיולוגיה של בעל החיים, באם תוכלי לציין מהו שמו המדויק של החומר שהוזרק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורים חוליםיעל23/07/2011
שלום,
יש לי חתולה אביסינית בת שנתיים. לפני כמה חודשים היא המליטה 3 גורים בריאים לחלוטין. אחרי פחות מיום אחד הגורים החל לדמם מתחת לזנב וכעבור כמה שעות הוא מת. שני האחרים נראו בסדר. אחרי עוד כיומיים מת גור נוסף ואחרי שלושה ימים הגור האחרון מת. האכלנו אותם בתחליף חלב לגורי חתולים וטיפלנו בהם לפי המלצת הוטרינר. בדקנו את החתולה ונאמר לנו שהכל בסדר והם כניראה מתו כי זו המלטה ראשונה.
אתמול בערב היא המליטה פעם שנייה. בהתחלה כל הגורים נראו בריאים וחזקים ועכשיו אחד הגורים התחיל לדמם שוב.
איך אפשר לדעת למה זה קורה?
אולי אפשר איכשהו להציל אותם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורים חולים - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור24/07/2011שלום יעל,
קחי את הגור בדחיפות לוטרינר על מנת לנסות לאבחן ולהציל אותו ואת השגר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת מאודדנה23/07/2011
יש לי שאלה הנוגעת לכלבת.
בתי הקטנה יצאה לשחק עם מספר חברות למטה. היא חזרה בוכה וסיפרה לי כי היא נגעה בטעות בקיא על הרצפה, ויש לה שריטות על הידיים. אני גרה במרכז אולם יש בסביבה שלי שועלים וחתולי רחוב רבים. האם יש חשש מפני הדבקות בכלבת במגע עם הקיא, או שזה מופרך? שוב, איני יודעת מי היה בע"ח המפריש, אולי זה אפילו היה בן אדם. יש סיבה לחסן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת מאוד - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור24/07/2011שלום שוב,
על פי שאלותיך ניכר כי את חוששת מאד באשר להדבקה מהנגיף בשכונתך במקום בו הנך מתגוררת. אני חוזרת שוב ומדגישה כי על מנת לגרום להדבקה בנגיף נדרשת נשיכה מחיה המפרישה את הנגיף ברוק, ועוד-נדרשת כמות מספקת של של חלקיקי הוירוס (ויריונים) של חיה הנגועה במחלה ונמצאת בשלב בו הוירויונים התרבו בבלוטות הרוק שלה שאמורים לבוא במגע ישיר עם לקות עורית, ולפיכך הסבירות כי בתך נדבקה בשל מגע עם תוכן הקאה (של חיה נגועה בשכונה) די קלושה. עם זאת, אני ממליצה בחום לפנות לרופא המשפחה או לרופא בלשכת הבריאות על מנת שיוכל לייעץ לך בנושא!
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שלא מגליד לחתול לבן.אניקו23/07/2011
שלום. יש לי חתולה לבנה כבת 9-10, חתולת "חצר", שאימצתי.לאחרונה (כחודשיים שלוש) יש לה פצע מדממ מתחת לעפעף התחתון של העין. נתתי לה אנטיביוטיקה בכדורים לפני כשבועיים לפי הנחיית הויטרנרית. לא עזר, לכן ניסינו אנטיביוטיקה "חזקה" יותר בזריקות. וגם הלבשנו לה על הראש "קונוס" להגנה בפני ליקוק וגירודים. בתום הטיפול,כ- 6 זריקות, המצב השתפר במקצת, אבל לא נרפא. והגלד הקטן נפל ושוב הפצע חסוף ולא יפה. בנוסף על קצות האוזניים יש לה נקודות אדמדמות כאילו מעקיצת פרעושים וגירוד. מה עושים? והאם אפשר לרפא אותה. אשמח לקבל תשובה במייל שלי. והרבה תודות. אניקו. [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע שלא מגליד לחתול לבן. - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור24/07/2011שלום רב,
מעט קשה לי לייעץ ללא בדיקת החתולה ובחינת הלקות העורית. ככלל, ייתכן כי סובלת ממחלות עור על רקע אלרגי- האלרגיה השכיחה ביותר ברב אזורי העולם והמובילה למחלות העור השכיחה ביותר הנה אלרגיה לפרעושים. אלרגיות בדרגות שונות מביאות לגרד ולדלקות עור עם סימנים משניים שונים. יש לטפל בצורה יסודית כנגד הפרעושים וכן במחלת העור. לגבי הלקות המדממת - הואיל ומדובר בחתולה לבנה (בחתולים לבנים יש רגישות גדולה לקרני שמש ולהתפתחות מחלות שונות בעקבותיהן)- באם לא ייעשה שינוי בלקות וללא תגובה לטיפול רפואי , הפתרון המומלץ הנו ביופסיה שמהווה אבחנה סופית.(דוגמים את הלקות בעזרת חיתוך פיסה ממנה בהרדמה והיא נשלחת לבחינה של מומחה).
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה כחולה-אפורזלמן23/07/2011
חתולה כנ"ל,יפהפיה,נינוחה,אינה משדרת סימני מצוקה,אוכלת ברצון פילה דגי-ים או בשר נא טרי,וגם מזון יבש איכותי , הפרשות תקינות,אורבת וצדה צפורים קטנות כמו יונק-דבש.
אבל,חודשים רבים במשך השנה יש לה הפרשה שקופה מן האף,כעין נזלת חסרת ריח. מתעטשת לעתים קרובות=כמה פעמים ביום,כ-10-20 התעטשויות ברצף.
כרגע,האף שלה נראה כמו מקום שירד העור החצוני והוא רטוב כל הזמן.אינו מגיב לקרמים של אנטיביוטיקה מקומית מקבוצות פרמקולוגיות שונות.אינה מגיבה לטפול אנטיביוטי פומי=אוגמנטין.אינה מגיבה לקורס טפולי של פרדניזון.אינה מגיבה לטפול נוגד אלרגיה - זילרג'י לשבוע.הכל בפקוח והנחיית וטרינר פרטי מורשה.
ביופסייה של הנחיר חזרה ללא ממצא פתולוגי-סרטן וכו'
אנא עזרו לנו,אנחנו מאד דואגים ומודאגים,תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה כחולה-אפור - תגובה
בת כמה החתולה וממתי החלה תופעת ההפרשות והעיטושים? האם קיבלה גם טפול ססטמי כלשהו והאם היתה תגובה לטיפול במהלך נטילתו? האם חלה התדרדרותו במצב או שמדובר במצב סטטי?מתי החלו הלקויות על האף?מה היו ממצאי הביופסיה? האם נעשתה תרבית?ישנן מספר אבחנות מבדלות נוספות אותן לא תיארת בדבריך חלקן הנן מחלות אוטואימוניות וכן פטרות (שפחות נפוצות בארץ אם כי קיימות). באם הביופסיה לא הניבה תוצאות של ממש ,המלצתי היא לפנות לוטרינר עור מומחה-ניתן לפנות לבית החולים הוטרינרי בבית דגן! אשמח אם תעדכנו אותי
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החתול לא רואה כלום עזרהרון21/07/2011
שלום אתמול 20/7 בצהריים שמתי לב שלאחד החתולים שלי יש אישונים גדולים מאוד אפילו באור של השמש ואחרי כמה זמן שמתי לב גם לכך שהוא לא רואה כלום בכך שהוא ניתקע בדברים, לא מגיב שאני מזיז את היד שלי מול הפנים שלו וכו' ולכן מיד לקחתי אותו לווטרינרית והיא אמרה לי שהיא רואה שהאישונים שלו לא מגיבים ושהיא בחיים לא ראתה דבר שכזה והיא לא יודעת מה לעשות ושאני אתקשר אליה היום להתייעצות אז לכן אני שואל כאן בפורום כי אוליי מישהו מכיר את הבעיה ויודע מה לעשות לפני שיהיה מאוחר מידי. אגב החתול בערך בן חודשיים והוא אוכל ושותה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתול לא רואה כלום עזרה - תגובה
בן כמה החתול?האם ייתכן ונחשף לחומר טוקסי (כגון ריסוס, מתן תרופות לאחרונה וכו?), ממה ניזון?האם ישנם עוד סימנים קליניים?האם הממצאים אקוטים?
ככלל, עיוורון אקוטי ואישונים מורחבים שאינן מגיבים לאור עשויים להגרם כבחתולים בוגרים-מבוגרים כתוצאה מהיפרדות רשתית, הגורם הנפוץ ביותר הוא לחץ דם גבוה- יש למדוד לחץ דם ססטמי ותפקוד כליות (כשל כליות כרוני עשוי להיות הגורם), גורם שני עשויה להיות מחלה של בלוטת התירואיד (היפרתירואידיזם), לאבחון -מעבר לבדיקה פיסיקלית יש לערוך בדיקת דם (בודקים רמת הורמון T4). גורם נוסף פחות שכיח, עשוי להיות חוסר בחומצת אמינו בשם טאורין הגורם גם הוא לניוון רשתית ועיוורון עם אישונים מורחבים- זוהי בעיה נדירה כי המזון המסחרי כיום הנו מאוזן.
בכל מקרה, חתולך זקוק בדחיפות לבדיקת וטרינר יסודית ולהמשך דיאגנוסטיקה!
אשמח לעדכון!
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרון
רון25/07/2011החתול בן חודשיים. אבל זה כבר לא חשוב היא התחילה לטפל בחתול איך שלה נראה לנכון ואני מקווה שהכל יהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החתולה שלי לא בולעת רוק...דיקלה19/07/2011
שלום...
שמתי לב שבזמן האחרון החתולה שלי תמיד עם רוק מסביב לפה. מין בועה כזו של רוק שתמיד נוזלת מהפה שלה.
עקבתי אחריה, היא אוכלת ושותה רגיל. אין נפיחויות בפה או מסביב.
כעקרון זה לא נראה שזה מציק לה. היא מתנהגת לגמרי רגיל. האי נעימות היחיד שנרם מכל המצב הוא לי - שכשהיא עליי היא "מטפטפת" עליי טיפת רוק.
האם יש צורך לדאוג...? זה סימן למשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתולה שלי לא בולעת רוק... - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור24/07/2011שלום דיקלה,
בת כמה החתולה? האם היא בריאה בדרך כלל?מתי התחילה התופעה? האם ישנם סימנים נוספים מעבר לריור?
האם אוכלת כמו תמיד או שמתקשה לאכול?
סיבות לריור בחתולים עשויים להיות קשורים באופן ישיר לחלל הפה: לקויות בחלל הפה(כיבים, פצעים, אבצסים), מחלות חניכיים ושיניים עשויות להביא לכך. כמו כן גם מחלות של מערכת העיכול או תחושת בחילה עשויים לגרום לריור וכן מחלות של מערכת העצבים. בנוסף, סטרס (כגון נסיעה באוטו, סביבה לא מוכרת, ביקור אצל וטרינר), תרופות מסוימות ושונות ועוד גם הם חלק מגורמים שונים שעלולים להביא לריור.
באם התופעה ממשיכה אני ממליצה לבדוקה אצל וטרינר!
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואת החתולהמילי19/07/2011
שלום,
לחתולה שלי בזמן האחרון יש דם בשתן, הדם הוא בהיר. וזה קורה לה כל שנה בתקופה מסויימת כמו עכשיו.
והיא נוטה לעשות פיפי על בגדים ולא בחצר הבית. (והיא תמיד עושה צרכים בחוץ)
מה יכולה להיות הסיבה?
אשמח לתשובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואת החתולה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל24/07/2011מילי שלום!
דם בשתן באופן עקרוני יכול להגיע ממערכת המין או ממערכת השתן. האם יש עליה בתדירות ובתכיפות מתן השתן?
אפשרות מאוד סבירה היא שהחתולה סובלת מדלקת בדרכי השתן, אך על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת יש לבצע בדיקה פיזיקלית מקיפה, בדיקות שתן ויתכן שאף בדיקות נוספות כגון בדיקות דם. אני ממליצה לך לגשת לבדיקה אצל וטרינר על מנת להגיע לאבחנה ולקבל את הטיפול המתאים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בכלביםאביעד19/07/2011
שלום רב,
כלבת גולדן רטריבר גזעית בלי תעודות, בת 9, ידועה כרגישה לעוף (מתבטא בפריחה אדומה בעור), בריאה בד"כ, מחוסנת תדיר נגד כלבת + משושה + תולעת פארק, מטופלת תדיר כל חודש נגד פרעושים בAdvantix, רחצה פעם בחודשיים עם שמפו עדין.
לאחרונה החלה ללקלק תדיר את כפות הרגליים ולזלול אותן, כמו כן הופיעו כתמים שחורים עגולים בקוטר של כס"מ על העור מתחת לשערות בעיקר בפלג גוף עליון קרוב לזנב. הכתמים מתפוררים לנקודות שחורות קטנות כמו אבקת גלד שמתפורר אחרי פצע.
ניסיון להחליף מזון לכמה סוגים לא הועיל, גם לא מזון רפואי, זריקת קורטיזון הועילה אך העדפה טבעית להימנע, טיפול בהידרוקסיזין מועיל לכתמים אך לא מעלים לגמרי את הלקלוק והזלילה של כפות הרגליים לגמרי, קונוס על הראש לא סביר לתקופות ארוכות - כלבה מסכנה...
האם יש ידע ונסיון מה יכול להיות המקור לבעיה, איך מבודדים אותה בצורה יעילה, מקרים דומים, רעיונות יצירתיים ? תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה בכלבים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל24/07/2011אביעד שלום!
מה שאתה מתאר אכן מתאים לכלבה אלרגית. הרבה פעמים קשה לנו מאוד לעלות על מקור האלרגיה והתהליך יכול להיות מאוד מתסכל.
ליקוקים וגירודים באזור הזנב ופלג הגוף האחורי הם מאוד אופיניים לאלרגיה לפרעושים. למרות שאתה מתאר כי הכלבה מטופלת כל חודש, בכלבים אלרגים מספיק פרעוש אחד על מנת לעורר תגובה מאוד סוערת ולכן בייחוד בחודשי הקיץ בכלבים אילו ההמלצה היא להקפיד על טיפול כנגד פרעושים במרווחי זמן יותר קטנים. על מנת לשלול את המעורבות של אלרגיה לפרעושים בדרך כלל יש להפקיד על טיפול כנגד פרעושים אחת ל-3 שבועות ולראות האם חל שיפור. באם לא חל שיפור אפשר לנסות ולבודד את הגורמים האחרים כגון אלרגיה למזון.
לא ציינת האם המזונות הרפואיים שאכלה הכלבה בעבר הם מזונות רפואיים היפואלרגנים. כאשר אנו רוצים לשלול רגישות למזון כגורים לאלרגיה יש לבצע "food trial"' ,שמשמעותו להאכיל את הכלב במזון היפואלרגני באופן בלעדי ( ללא צ'ופרים למיניהם!!) למשך 3 חודשים לפחות ולראות את ההשפעה.
ישנם כלבים שסובלים מאלרגיה על רקע של אטופי ( מעין אסטמה של העור). כלבים אילו רגישים לאלרגנים שונים ( כגון אבקנים, קרדית אבק הבית וכו').
חשוב להבין שלעיתים, למרות כל הניסיונות, בכלבים שהם מאוד אלרגים אין ברירה אלא לפנות לטיפול תרופתי בסיטרואידים/אנטי היסטמינים לתקופות מסויימות.
במידה ושום דבר לא עוזר, קיימת האפשרות של פנייה למומחה לרפואת עור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה בת 12 עם חשש לגידול בבטן ובכבדorit19/07/2011
היי,
הכלבה שלי זאבה מעורבת בת 12 מסרבת לאכול כבר כמה שבועות.. אוכלת ממש מעט, חלשה וסובלת.
לקחנו אותה לוטרינר והוא עשה לה אולטראסאונד בבטן ומצא גוש גדול וכבד מוגדל- הגוש לדעתו סרטני ויש גם חשש לסרטן בכבד.
אני ממש מתוסכלת ולא יודעת איך לפעול מפה- הוא ממליץ על אולטראסאונד מומחה ואומר שלא בטוח שכדאי לנתח כי היא כבר מבוגרת. הד"ר שמבצע את האולטאסאונד מומחה ממליץ על צילום ריאות לפני. כלכלית לא יכולה לבצע לה את כל הבדיקות אבל לא יכולה לראות אותה סובלת ככה. מה אפשר לעשות? האם גילוי של סרטן במצבה בכלל ניתן לטיפול? מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לה להרגיש יותר טוב? בבקשה מכם עזרו לי להבין מה אני עושה מפה.
תודה רבה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה בת 12 עם חשש לגידול בבטן ובכבד - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור24/07/2011שלום אורית,
ראשית צר לי לשמוע על הממצאים שנתגלו אצל כלבתך.
לצערי, במקרים בהם יש חשד להימצאות מסה בבטן ובכבד האבחון הוודאי היחיד הנו לקיחת דגימה מהלקות (באמצעות מחט עדינה-FNA לציטולוגיה או באמצעות ביופסיה של הרקמה החשודה) המונחית על ידי אולטרסאונד. הסיבה בגינה המומחה המליץ על צילום סקר מקדים הנה בשל השכיחות הגבוהה של שליחת גרורות לבית החזה, ובמקרה בהם כבר יש גרורות, ניתוח איננו מומלץ (הואיל ויכולתו להקנות תוחלת חיים ארוכה יותר אינה משמעותית).
באם אינך מעוניינת/יכולה לבצע המשך אבחון והחשד הסביר הנו תהליך סרטני, ניתן כתהליך שאינו מרפא, לתת סטרואידים שיוכלו להקל על כלבתך בזמן בו נותר לה לחיות. כאמור, הסטרואידים אינם יכולים לרפא את המחלה אלא רק לתמוך בכלבתך ולאפשר לה לחיות ללא סבל. גם הסטרואידים יכולים לעזור לזמן מוגבל, והמלצתי היא להמשיך ולתת אותם כל עוד נהנית היא מאיכות חיים : כלומר-על עוד אוכלת, עירנית, חיונית וכו'-כפי שהנך מכירה אותה. (זמן שתמיד קשה לנבאו אך יכול להיות ממספר שבועות למספר חודשים). באם ישנן שאלות נוספות את מוזמנת כמובן להעלותן בפורום זה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת גור כלבים חדש לביתאמיר19/07/2011
שלום רב, יש לי פאג סיני בן 7. הוא כלב רגוע ועדין, אך כאשר הוא רואה כלבים (בעיקר זכרים, אך לעיתים נדירות גם נקבות) הוא נעשה תוקפני ומנסה להסתער עליהם.
אני מעוניין להכניס הביתה גור פאג חדש כעת, מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסת גור כלבים חדש לבית - תגובה
ד''ר נורית פרנקל24/07/2011אלון שלום!
מאחר ומדובר בגור קטן יש סיכוי שכלבך ילמד לקבל אותו עם הזמן ושלא יהיו בעיות.
בתחילה, הגבל את הגור החדש למתחם קטן וסגור בבית ותן לכלב הותיק להתוודע אליו בהדרגה. עם הזמן, וכתלות בתגובה של הכלבים זה לזה, ניתן להגדיל את מרחב המחיה של הגור הקטן בבית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אמיר24/07/2011נורית, מודה לך על התגובה!
שאלה להבהרה, למה את מתכוונת להגביל את המקום של הגור? האם את מתכוונת להכניסו לכלוב במקום שבו הבוגר יוכל להתוודע אליו?
מכיוון שאני מניח שלסגור אותו בחדר סגור לא יעזור - זה לא יגרום להם להכיר אחד את השני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרעושים בגורהאסתר18/07/2011
הגורה אומצה מכלביה והיא כבת חודשים-חודשיים וחצי.
מיד לאחר ששלקחנו אותה, הוצאנו ממנה את כל הקרציות הנראות לעין והיא אף נבדקה ע"י וטרינר שנתן לה זריקה נגד פרעושים בחתולים ( לטענתו, צעירה מיד לקבלת טיפול פרעושים לכלבים).
בשבוע האחרון היא מתגרדת שוב אך אין קרציות הנראות לעין.
האם כבר ניתן לעשות טיפול נגד פרעושים בכלבים בזריקה או בקולר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש קולר לפרעושים וקרציות
בר18/07/2011כן יש קולר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מכירה את הקולר אבל אמרו לי שהיא
אסתר18/07/2011צעירה מידי בשביל לספוג את החומרים הכימיים שהוא מכיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לגור חתול בן כ- 4 ח'טיפאני18/07/2011
מה מותר לו חוץ מאוכל יבש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לגור חתול בן כ- 4 ח' - תגובה
ד''ר נורית פרנקל24/07/2011טיפאני שלום!
ניתן לתת לחתול גם מזון חתולים רטוב. חתולים רבים נוטים להעדיף את המזון הרטוב ולכן כדאי להוסיף לו את המזון הרטוב רק מדי פעם על מנת שלא יתרגל לאכול אך ורק מזון רטוב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכלבה שלי יש משהו ירוק שיוצא מהעיןבר17/07/2011
היי
לכלבה שלי יש כמו נוזל ירוק - צהוב שיוצא לה מהעיינים והיא בגלל זה הרבה ממצמצת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכלבה שלי יש משהו ירוק שיוצא מהעין - תגובה
ד''ר נורית פרנקל24/07/2011בר שלום!
על פי תיאורך נשמע כי לכלבתך ישנה הפרשה מוגלתית מהעיניים. ככל הנראה מדובר בדלקת ולכן עליך לפנות בהקדם לוטרינר על מנת לקבל טיפול מתאים!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לנגיף הכלבת!דנה17/07/2011
האם נגיף הכלבת יכול לשרוד מחוץ לגוף? נניח, אם חיה החולה בכלבת מייררת ומשאירה רוק, האם מגע איתו (ולא ישיר עם החיה דרך ליקוק או נשיכה) עשוי להיות מדבק כמה שניות או דקות אחר כך? והאם זה נכון לכל מזג אוויר (נניח, האם במזג אוויר קר יותר הנגיף עמיד יותר?)?
אני שואלת משום שאני גרה במרכז, ויש בשכונה שלי המון חתולי רחוב ובסביבה יש אפילו כמה שועלים. בגלל הקיץ אני נוטה ללכת הרבה עם כפכפים, ואני דואגת שאם תהיה לי אפילו שריטה קטנה בכפות הרגליים או פצע מגליד אני אפגע. (דרך חול, דרך המדרכה וכו').
ושאלה נוספת- אילו ארצות נמצאות בקבוצת סיכון לכלבת ויש לקחת חיסון מונע לפני ההגעה אליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לנגיף הכלבת! - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור17/07/2011שלום,
נגיף הכלבת משתייך לוירוסי RNA עם מעטפת הרגישה לחומרי חיטוי רבים וזמן שרידותו מחןץ לגוף המאכסן מוגבל. על מנת לגרום להדבקה בנגיף נדרשת נשיכה מחיה המפרישה את הנגיף ברוק, או מגע עם חומר מזוהם בנגיף בפצע או איזור בו העור איננו שלם.קרי: נדרשת כמות מספקת של של חלקיקי הוירוס (ויריונים) של חיה הנגועה במחלה ונמצאת בשלב בו הוירויונים התרבו בבלוטות הרוק שלה שאמורים לבוא במגע ישיר עם לקות עורית. הסיכויים לתרחיש בו תדרכי במקרה על חומר מזוהם מבעל חיים נגוע ומפריש שכזה,סמוך למועד בו ההפרשה ארעה ובמקום בו עורך איננו שלם, לפי עניות דעתי נמוכים מאד, עם זאת הסיכון לנשיכה מבעל חיים חולה בכלבת (בסביבה אנדמית כמובן) נחשב לגדול יחסית, הואיל וחלק מסימני המחלה המתקדמים של בעלי החיים עשויים לכלול תוקפנות (תקיפת בע”ח, בני אדם, עצמים דוממים). לשאלתך, התפוצה העולמית של כלבת כוללת כמעט את כל העולם פרט ל: אוסטרליה, ניו-זילנד, בריטניה, נורווגיה, שבדיה, הוואי ואיים מבודדים (ארצנו נחשבת לאחת ממדינות העולם האנדמיות למחלה), הוקטורים (בעלי החיים שתורמים למעגל ההפצה ו"מאכסנים" את הוירוס)משתנים בין מקום אחד למשנהו וכוללים: זאבים, שועלים, כלבים, רקונים, עטלפים, בואשים, ונמיות. עם זאת, החיסון נדרש רק אצל בעלי חיים בטרם הגעה למדינות הנגועות ולא בבני אדם.
באם יש חשד כי בעל חיים הנראה באזור מגורייך מראה שינוי התנהגותי, ריור, חוסר מנוחה קיצוני, יללות מוגברות(שאינן קשורות בהתנהגות ייחום כמובן), עויתות או דכאון אנא צרי קשר עם המוקד העירוני ושתפי אותם בכך!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המעמיקה! שאלה נוספת
דנה18/07/2011האם מקרי כלבת מתפרסים גם כאשר מדובר רק בבעל חיים חולה שנמצא?
תודה מראש, עזרת רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המעמיקה! שאלה נוספת - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור24/07/2011כן, הם מתפרסמים בדוח קבוע שמוציא מנהל השירותים הוטרינריים. בדוח מוזכרים האזור וסוג בעל החיים בו התגלה הנגיף!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)