פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דואגת נורא.
    מיכל
    26/09/2011

הכלב שלי הוא מסוג פודל.
    אתמול בסביבות 4 בלילה הוא התעורר והתחיל להתפרפר יצא לו קצת קצף והזנב שלו צנח נורא נבהלנו אחרי כמה דק' הוא נרגע... בבוקר בסביבות השעה 10 קרה אותו מקרה.
    לקחנו אותו לוטרינר שעשה לו בדיקות דם ואמר שרוב הסיכוים שזו אפילפסיה. ואחכ עוד התקף בערב אבל קצר יותר.
    יש לנו ילדה קטנה בבית כשהיא אוכלת היא לפעמים זורקת לו אוכל בשקט.
    השאלה שלי היא אם יכול להיות שהמקרים הללו קרו בעקבות שהכלב אכל דברים מתוקים ברצף וזאת בעיה של סוכר אצלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דואגת נורא.

הוספת תגובה

• דואגת נורא. - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    26/09/2011

שלום מיכל,
    בן כמה כלבך? האם חווה טראומה כלשהי בעבר? האם בריא בדר"כ או שקיימים סימני מחלה נוספים? אכילת "שטוית" בבית מידי פעם אינם יכולים להביא להתקף מסוג זה אצל כלבך (כמובן שחשוב להקפיד לא לתת מזונות מזיקים הכוללים-שוקולד, שום, בצל, ענבים..)באם החשד הוא כי ההתקף ממנו סבל הנו עווית /אפילפסיה אכן חשוב לנסות ולברר מהו הרקע לכך-על ידי ערכית בדיקות נוספות. אפילפסיה אמיתית מאובחנת על ידי שלילת הגורמים שעשויים להביא לה, אלו כוללים גורמים דלקתיים, זיהומיים, מטבוליים, הרעלות שונות, טראומה או ארוע כמו שבץ, גידולים שונים בבעלי חיים מבוגרים או מולדת (עד גיל 5).
    חשוב לדעת כי טיפול באפילפסיה (מהרגע בו בוחרים להתחיל לטפל-כתלות בייעוץ עם הוטרינר) הנו טיפול לכל החיים, שמטרתו להוריד את תדירות ההתקפים, אולם לרוב לא מפסיקם.
    רק בריאות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיכל
    26/09/2011

כן את רוב הדברים הוטרינר באמת אמר, לגבי שאלתך הכלב לא עבר שום טראומה זאת פעם ראשונה שקרה מקרה כזה והכלב בן 3 וחצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בישבן של כלב.
    שימי שפינוזה
    25/09/2011

בזמן האחרון שמתי לב שהכלב שלי מתגלש
    על הישבן שלו,ושממש מתחת לפי הטבעת שלו - יש נפיחות!
    נגעתי בנפיחות הזאת,והיא רכה..מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בישבן של כלב.

הוספת תגובה

• נפיחות בישבן של כלב. - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/09/2011

שימי שלום
    הסיבה השכיחה ביותר לגרירת ישבן הכלב על הרצפה/שטיח וכו' הצטברות נוזלים בשקים האנלים ולעיתים דלקת בשקים אלו. ממליצה לך לגשת לוטרינר לברור, בחלק גדול מהמקרים, ריקון השקים, שמבוצע ע"י הוטרינר! פותר את הבעיה.
    חג שמח והרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקחתי אותו לוטרינר.

שימי שפינוזה
    26/09/2011

הוא אמר שהכל תקין,וזהו..לא ריקן כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בישבן מתחת לפי הטבעת

מורן
    13/07/2015

מה זה היה בסוף?
    יש לכלב שלי נפיחות מתחת לפי הטבעת
    הבלוטות האנליות אכן היו מלאות אבל רוקנו כבר לפני שבועיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב לא אוכל
    ניר
    25/09/2011

שלום

יש לי כלב גולדן מעורב עם רועה גרמני בן כ - 10 חודשים, שוקל 26 ק"ג, מבנה גוף קטן יחסית.

הכלב בד"כ פעיל מאוד בלילה ובמשך היום רובץ ומנמנם. כל ערב מוציאים אותו והוא אנרגטי, פעיל, נראה שמח באופן כללי ולא ניכר שמשהו כואב לו או לא בסדר איתו. גם הצרכים שלו בסדר, יציאות על בסיס יומי שנראות תקינות.

אנחנו קונים לכלב אוכל יבש (לא זוכר את הסוג, אבל זה סוג איכותי). זה מספר חודשים שאנחנו משתמשים בסוג זה של אוכל. בהתחלה הכלב מאוד אהב את האוכל ואכל בשקיקה גם בבוקר וגם בערב. בשבועות האחרונים נדמה שהתאבון שלו ירד משמעותית. בבוקר הוא בכלל לא אוכל, באופן כללי הוא ירד לבערך חצי מכמות האוכל שהיה אוכל בד"כ, וגם כשהוא אוכל הוא עושה זאת בכמויות קטנות ולאורך זמן רב.

עד לפני כמה שבועות היינו מפנקים את הכלב בשאריות עוף ומיני ירקות, אבל הפסקנו לעשות זאת והכלב עדיין לא אוכל!

מה לעשות?

תודה רבה
    ניר

לקביעת תור
    סגירה
    כלב לא אוכל

הוספת תגובה

• כלב לא אוכל - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/09/2011

ניר שלום
    תאורך מדאיג, ירידה חדה בתאבון, במיוחד בכלב צעיר עלולה להעיד על בעיה רפואית, הסיבות יכולות להיות רבות, ומכאן המלצתי היא לגשת בהקדם לוטרינר, במטרה למצוא את הגורם.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Visco-Tears לכלבים.
    גרא ש.
    25/09/2011

ברשותי כלבת פקינז הזקוקה מדי פעם ללחלוחית בעיניים.האם אפשר לטפטף לה
    visco-Tears טיפות עיניים הנמכרות לבני אדם?

לקביעת תור
    סגירה
    Visco-Tears לכלבים.

הוספת תגובה

• Visco-Tears לכלבים. - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/09/2011

גרא שלום
    ניתן לנקות את העיניים באמצעות צמר גפן/גזה או מטליות יעודיות לעיניים
    אין צורך בטיפות. במידה וישנה בעיה בשיניים יש להתייעץ עם הוטרינר על טיפול מתאים.
    שנת בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע בקוטר של כסס"מ וחצי אצל חתול
    רוני
    24/09/2011

שלום. יש חתול בשכונה שאני מאכילה באופן קבוע ושוכן אצלי בחצר. הוא אוהב ללכת מכות עם חתולים אחרים בשכונה |( למרות שהוא מסורס) וכל פעם חוזר עם פצעים וחבלות חדשות

כעת יש לו פצי על הכתף בגודל של כס"מ וחצי. מדובר בפצע אמנם שטחי אבל פתוח והוא מסתובב איתו כבר שבוע. על איזו משחה או חומר חיטוי אתם ממליצים לי לשים לו, בהנחה שהוא מלקק את הפצע.

הוספת תגובה

• פצע בקוטר של כסס"מ וחצי אצל חתול - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/09/2011

רוני שלום
    ניתן לחטא את הפצע עם מי מלח - ספל מים פושרים עם קורט מלח, או תמיסת סביעור. במידה והפצע לא עובר, מומלץ לגשת לוטרינר, יתכן ויש צורך בטיפול אנטיביוטי.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזר, בצל, חומץ
    ורד כהן
    24/09/2011

שלום רב,
    1. האם מותר לתת לכלב לאכול גזר מבושל ובצל מבושל (ממרק)?

2. האם רצוי לתת לכלב מספר טיפות של חומץ במי השתייה?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גזר, בצל, חומץ

הוספת תגובה

• גזר, בצל, חומץ - תגובה

ד''ר סמדר טל
    26/09/2011

בצל הינו רעיל לכלבים- אין בעיה עם גזר- חומץ בכמויות קטנות אינו מזיק אך איני רואה שום סיבה למתן של חומץ.
    גם שוקולד וענבים הינם רעילים למתן לכלבים

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואש מהכלבה שלי
    אליאור
    22/09/2011

יש לי כלבה בת כמעט שש... הכלבה מעורבת כלבת לברדור וזאבה... והיא פשוט לא אוכלת... עד לפני זמן מה היא סיימה מחזור ששם גם עשתה בעיות אבל עוד איכשהו הייתה אוכלת ובכלל באופן תדיר היא עושה לי בלי סוף בעיות עם האוכל... לפני חודש החלפתי לה אוכל לאוכל חדש יקנובה... היא אכלה אותו בצורה נפלאה שבועיים ופתאום בום... לא אוכלת שום דבר פשוט כלום לא מכניסה לפה... וטרינר אומר שהיא בריאה ואין לה כלום היא נראת לי קצת מדוכאת אני לא בטוח בזה אבל כי אם אני מביא לי כדור היא קופצת ומשתוללת וכשמישהו מגיע הביתה היא מאוד שמחה... מה לעשות?\= היא לא אוכלת כבר שבוע וחצי זה ברמה של אולי חמישה גרגירים ליום.. אני לא נותן לה שום אוכל אחר רק את זה\=

לקביעת תור
    סגירה
    מיואש מהכלבה שלי

הוספת תגובה

• מיואש מהכלבה שלי - תגובה

ד''ר סמדר טל
    26/09/2011

אם אין שום בעיה גופנית ואין ירידה במשקל- אז כנראה שהכלבה אוכלת דיה. אחרת- או שיש בעיה במזון עצמו- לא איכותי- או שעמד בשמש והתקלקל טרם מכירתו- או שאצלכם הוא במקום שאינו נשמר לאורך זמן כראוי.
    פעמים רבות אנשים נשברים ונותנים לכלב לאכול קצת משלהם כי הוא לא אוכל את מזונו.
    כלב בריא לא ירעיב את עצמו למוות- הוא יאכל גם אחרי שביתות רעב קטנות. אם אין בעיה במזון ויש ירידה במשקל יש לבדוק אם כלבתכם בריאה. אם כן- הרי שיש להתעקש על האוכל שבחרתם ומומלץ שיהיה מזון איכותי.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצאתי חתול
    נטע
    22/09/2011

מצאתי גור חתולים בן פחות מ-10 ימים מה לתת לו לאכול?

לקביעת תור
    סגירה
    מצאתי חתול

הוספת תגובה

• מצאתי חתול - תגובה

ד''ר סמדר טל
    26/09/2011

האכלת הגור: לא כדאי לתת לו את החלב מהמקרר הביתי. רבים טועים לחשוב כי חתולים שותים חלב ומספיק שנשים קצת חלב מהמקרר הביתי. שימו לב, חלב פרה לבדו אינו מתאים לצרכים הגופניים של הגור. הוא אינו מספיק מזין, ועלול אף לגרום לגור לשלשל (בדרך כלל בשל אלרגיה ללקטוז).

מומלץ בחום, לרכוש תחליף חלב לגורי חתולים אשר נמכרים במרפאות וטרינריות ובחנויות חיות. במידה ואין באפשרותכם לקנות כרגע תחליף חלב לגור חתולים, ניתן להשתמש בתחליף חלב לתינוקות (רצוי על בסיס צמחי). את התחליף, יש להכין לפי ההנחיות הכתובות על גבי התווית (לא מהול מדי ולא מרוכז מדי).

במידה ואין ברשותכם תחליף חלב לתינוקות ניתן להכין תחליף חלב ביתי באופן עצמאי:
    1/2 כוס חלב (אם אפשר – רצוי חלב עיזים על מנת להפחית את הסיכון לאלרגיה ושילשולים)
    1 חלמון ביצה
    1 טיפה של תערובות ויטמינים (המיועדת לבעלי חיים)
    1 טיפה שמן צמחי

תחליפים אלו הינם פתרונות זמניים בלבד עד אשר תרכשו או תשיגו תחליף חלב המיועד לגורי חתולים.

לפני ההאכלה יש לחמם את המזון. מומלץ לחמם את הבקבוק בתוך כלי עם מים חמים ולא במיקרוגל. חימום במיקרוגל עלול לחמם את המזון בצורה לא אחידה ולגרום לכוויות.

כמו לתינוק, לפני ההאכלה וודאו שהמזון לא חם מדי.

ממש כמו תינוק. גם בלילה
    כדי להאכיל את הגור היעזרו בבקבוק עם פיה קטנה או מזרק (עדיף מזרק שבקצהו צינור גומי גמיש). חשוב שהחור בקצה הפטמה לא יהיה גדול מידי.

החדירו בעדינות את הפיה לתוך פיו של הגור ושחקו מעט עם הפיה, כשהיא בפיו עד שיתפוס אותה ויתחיל לינוק. במהלך ההנקה - חשוב להקפיד שהגור לא ישכב על גבו על מנת שהמזון לא יכנס בטעות לקנה הנשימה במקום לוושט.

גור חתולים נורמלי צריך לשקול בין 60 ל- 120 גרם. הוא צריך לאכול כ- 25 מ"ל מזון ל-100 גרם משקל גוף. את הכמות הזו יש לחלק על פני מספר ארוחות ביום.

בגיל שבוע מומלץ להאכילם כל שעתיים ובגיל 3 שבועות כל 4-6 שעות. כן, גם בלילה הוא צריך לאכול. שימו שעון. אך, אל דאגה, ככל שהגור גדל כך תדירות ההאכלות יורדת וכמות המזון בכל ארוחה עולה. גור בריא עולה כ-10-15 גרם ביום. (אפשר להשתמש במשקל מטבח ביתי לצורך שקילת הגורים).

ואחרי האוכל, באים הצרכים. גורי חתולים קטנים לא מסוגלים לעשות צרכים לבד לכן יש לעודד אותם. במצב טבעי לאחר הארוחה האם מלקקת את הגור בכל גופו על מנת לנקות אותו ולעודד עשיית צרכים. עלינו לחקות את פעולת הליקוק של האם.

אל דאגה, אני לא באמת מצפה מכם ללקק אותו. קחו חתיכת צמר גפן, טבול במים חמימים וסחוט. שפשפו את בטן הגור ואת אזור הטוסיק שלו. פעולת השפשוף מעודדת את עשיית הצרכים.
    בגיל 4 שבועות הגור כבר צריך ללמוד לעשות את צרכיו לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשל כלייתי אצל חתול
    אנג'י
    22/09/2011

שלום,
    החתול שלי בן השמונה, סובל מכשל כלייתי.
    גיליתי את זה לאחרונה, עשיתי את כול הבדיקות האפשריות ולפי מה שהוטרינר אומר המצב שלו חמור מאוד.
    אני מטפלת בו לפי איך שהוטרינר אמר, אוכל רפואי, עירוי נוזלים תת עורי וכדורים למינהם.
    הבעיה היא שלאחרונה הוא מסרב לאכול כול אוכל רפואי וניסתי כמה סוגים גם את הK\D וגם את האוכל הרפואי של רויאל קניל.
    האכלתי אותו באוכל רגיל מקופסאות שימורים והוא היה אוכל אותו טוב עד אתמול שהוא הפסיק לאכול גם אותו.
    אני לגמרי אבודת עצות.. לא יודעת מה לעשות איתו? איך לגרום לו לאכול?
    האם לתת לו את כול הכדורים האלה ? כי לא נראה לי שהם עושים לו טוב,המעוררי תאבון גורמים לו להתנהגות מאוד מוזרה והכדורים האחרים הוא מקיא.
    איך אפשר לטפל בו בצורה הטובה ביותר?
    אשמח לקבל תשובה בהקדם.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כשל כלייתי אצל חתול

הוספת תגובה

• כשל כלייתי אצל חתול - תגובה

ד''ר סמדר טל
    22/09/2011

שלום רב
    זו אכן עשויה להיות בעיה- גם משום שחתול שאינו מורגל במזונות רפואיים מתקשה לעיתים להתרגל לאלה, וגם משום שלחתולים עם כשל כלייתי יש לעיתים בחילה ותיאבון מופחת בשל כך.
    ניתן לטפל בבעיה על ידי מתו נוזלים במינון שבועי מוגבר במידת הצורך, תרופות נוגדות בחילה ואפשר אף להכין מזון ביתי שמותאם לבעיות כליה. קיימים מתכונים שונים שניתן להשתמש בהם.
    צריך לזכור שהדבר החשוב ביותר הינו קודם כל שהחתול יאכל על מנת למנוע סיבוכים אחרים מלבד כשל הכליות שהינו סובל ממנו כבר, ולכן- קודם אוכל. אחר כך אוכל לבעיות כליה.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה לכלב
    גילי
    20/09/2011

שלום,

מדובר בכלב פינצ'ר מעורב במשקל 12 ק''ג. בערך בן 8.
    לפני 4 שנים עברנו למגורים בבניין ומאז הכלב אינו מזיז את עצמו. הוא מאוד השמין למרות שהיה ספורטיבי מאוד!
    חשוב לי לציין שאנו מאכילים אותו בארוחה אחת ביום הכוללת צלחת סטנדרטית של בונזו ומדי פעם הוא מקבל פעמיים\ שלוש בשבוע עצם קטנה של עוף וכף אורז. אני מדגישה שחס וחלילה זה לא מקמצנות אלא דאגה למצבו הבריאותי.
    שאלתי היא מה אוכל לעשות על מנת לעזור לו להרזות 2-3 ק''ג. ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה לכלב

הוספת תגובה

• דיאטה לכלב - תגובה

21/09/2011

שלום גילי,
    השמנה הנה בעייה נפוצה בקרב חיות המחמד שלנו , בעיקר כאלו שעברו עיקור או סירוס. על מנת להביא לירידה במשקל כדאי לשלב פעילות גופנית (הליכות למשל, משחק וכו׳ - כמובן שבשעות לא חמות ובמידה ), בנוסף על כך יש לשלב מזון דיאטתי - ישנן מספר חברות של מזון רפואי המתמחות בכך. חשוב וכדאי להתייעץ על כך עם הוטרינר הפרטי, כשקצב הירידה הריאלי צריך לעמוד על כ1% ירידה במשקל גוף לשבוע. חשוב להקפיד על מזון איכותי ומתאים ולהאכיל את כלבך על פי הטבלאות שעל האריזה(כמובן שיש להימנע מלתת חטיפים ומזונות אחרים בזמן הזה..).
    שמירה על משקל גוף תקין הנה חיונית לבריאות כלבך ועל פי מחקרים עולה כי היא אכן תורמת לאורח חיים בריא יותר כמו גם לתוחלת חיים ארוכה יותר.
    בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעים אצל חתולה והריון
    יונת
    20/09/2011

אני בהריון, שבוע 27, ללא נוגדנים לטוקסופלזמה. החתולה שלי נמצאת אך ורק בבית, אך לאחרונה יש לה פרעושים וכתוצאה מהם גם תולעים. האם דרך התולעים ניתן גם כן להידבק בטוקסופלזמה? האם מלבד לא לגעת בצואה, אני אמורה לנקוט משנה זהירות בגלל התולעים? היא עומדת לקבל טיפול בימים הקרובים, אך אני מעוניינת לדעת מה לעשות עד אז. אגב, הרופא שלי טוען שאני צריכה לעשות לה בדיקת דם, ובמידה שהיא סובלת מהטפיל להוציא אותה מהבית.

לקביעת תור
    סגירה
    תולעים אצל חתולה והריון

הוספת תגובה

• תולעים אצל חתולה והריון - תגובה

20/09/2011

שלום יונת,
    התולעים המועברות על ידי פרעושים הנן תולעי מעי והן אין כוללות את הטוקסופלזמה (בכל מקרה כדאי לטפל כל חודש טיפול מונע כנגד פרעושים וכן מינון טיפולי של תילוע עבור החתולה). בטוקסופלזמה ניתן להידבק דרך מעבר ביצים (אאוציסטות) של הטוקסופלסמה באמצעות צואה(לכן חשוב ליתר בטחון להמנע ממגע בצואת חתולים וכן רצוי לשטוף ידיים לפני אכילה) ובאמצעות אכילת מזון נגוע: מוצרי בשר שלא עברו בישול וכן פירות וירקות שלא נשטפו כהלכה. חשוב לי לציין כי סבירות ההדבקות בטוקסופלסמה באמצעות צואת חתולים (כלומר אכילת האואוציסטות מהצואה) הנה נמוכה באופן משמעותי בהשוואה להדבקות באמצעות מזון! ניתן כמובן לערוך בדיקת דם לחתולתך על מנת לגלות האם יש לה נוגדנים לטוקסופלזמה, אולם כך או כך, כפי שאמרתי נהיגה במשנה זהירות תוכל למנוע הדבקה!
    מקווה שהסרתי דאגה מליבך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכי דררה שברח
    ענת
    20/09/2011

שלום רב
    אתמול ב-10 בלילה התוכי שלנו מסוג דררה נקבה ברחה מהחלון, היא לא הכי יודעת לעוף כי אחת הכנפיים שלה לא בסדר,
    שאלתי האם יש טעם להמשיך לחפש אותה וכמה זמן היא יכולה לשרוד ללא אוכל ומים.

לקביעת תור
    סגירה
    תוכי דררה שברח

הוספת תגובה

• תוכי דררה שברח - תגובה

20/09/2011

שלום רב,
    צר לי לשמוע על החדשות,
    דאגתי העיקרית נובעת מהעובדה כי מתקשה בתעופה (לזמן קצר - בעלי חיים יכולים לשרוד ללא מזון ושתייה), כך שהיא למעשה פגיעה יותר ועשויה להוות טרף קל עבור בעלי חיים (אפילו חתולים או כלבים).
    הצעתי היא להמשיך ולחפשה ואף לתלות מודעות בסביבה הקרובה!
    בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי מצאתי את התוכי שלך...

רעיה
    31/10/2011

אני מצאתי תוכי דררה בערך בתוקפה שכתבת. אולי במקרה היא שלך? אפשר לפנות אלי למס' 0548427904

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע בעורף לחתול
    קרן
    20/09/2011

זה כבר ימים יש לחתול שלי פצע בעורף (אני לא יודעת מה מקור הפציעה). זה נראה כמו "חור" בפרווה ופצע עם דם (הדם לא ניגר). האם אמור להחלים לבד או שצריך לקחת אותו לוטרינר שייתן לו משהו נגד זיהום. האם אפשר למרוח לו משחות אנטיספטיות לחיטוי פצעים של בני אדם (כגון ויטהמרפן)? החתול מתנהג כרגיל, שותה אוכל ועושה את צרכיו ולא מתלונן.

לקביעת תור
    סגירה
    פצע בעורף לחתול

הוספת תגובה

• פצע בעורף לחתול - תגובה

20/09/2011

שלום קרן,
    פצע שכזה, ככל הנראה מערב גם זיהום חיידקי וכן עשוי לגרום לגירוד משני שיקשה על החלמתו (כדאי כבר עכשיו למנוע ממנו לגרד את המקום- באזרת קולר אליזבטני אם יש ברשותך או בעזרת חבישה מקומית). מומלץ מאד לפנות לוטרינר הפרטי בהקדם בכדי שיוכל לבדוקו כראוי, לאתר גורמים ראשוניים , אם יש, שהובילו לפצע (לדוגמא אלרגיות שונות, טפילים, וכו') ולתת טיפול אנטיביוטי ססטמי (ו/או מקומי).
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

קרן
    20/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן לחתול-דחוף
    יפית
    20/09/2011

שלום רב,
    החתול שלי בן 6, שוקל 5 וחצי ק"ג. עם היסטוריה של דלקות בדרכי השתן.
    לקחתי אותו ב-4/9 לוטרינר עקב חשד לדלקת בדרכי השתן. הוא קיבל זריקה ואנטיביוטיקה-אוגמנטין. נתתי לו מינון של 84 מ"ג פעמיים ביום במשך 10 ימים.
    הוא עדיין עם סימני הדלקת-משתין בתדירות גבוהה בשירותים ובמקומות נוספים בבית, לפעמים טיפות עם דם. כנראה שהמינון היה נמוך מדי.
    לאחר אותם 10 ימים העלאתי מינון ל-100 מ"ג פעמיים ביום
    האם כדאי לתת מינון גבוה יותר מ-100 מ"ג פר מנה? כמה מומלץ לתת? לכמה זמן?
    תודה רבה!
    האם הדואגת

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן לחתול-דחוף - תגובה

20/09/2011

יפית שלום,
    כמה זמן חתולך סובל מדלקות בדכי השתן? האם אכן מדובר בדלקת זיהומית (רוב הדלקות בחתולים אינן על רקע זיהומי)?האם נשלחה תרבית שתן על מנת לקבוע האם/מיהם הפתוגנים המעורבים?האם נפסלו גורמים ראשוניים שיכולים להביא לדלקות חוזרות (כגון אבנים בדרכי השתן או מחלות אנדוקרניות)?
    על פי דברייך נראה כי מדובר במצב של דלקת שתן מורכבת, באם אין תגובה לאנטיביוטיקה שניתנה (מדובר באנטיביוטיקה יחסית רחבת טווח) ייתכן ש: 1. היא לא אנטיביוטיקה מתאימה -למתן אנטיביוטיקה מתאימה יש לעשות כעת בדיקת תרבית ורגישות כפי שציינתי
    2. ישנו גורם נוסף בעל השפעה שמפריע לריפוי הדלקת 3. האבחון שגוי
    כפי שאת מבינה יש להמשיך באבחון אצל הוטרינר הפרטי - כדאי גם להוסיף ספירת דם, ולעיתים גם צילום ניגודי לשלול פתולוגיות נוספות במערכת השתן.
    בשום אופן לא מומלץ להעלות את מינון האוגמנטין!
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב הכלבה שלי מקיאה ומשלשלת
    מיכל
    15/09/2011

הכלבה שלי אלרגית למזון, אוכלת אוכל היפואלרגני מזה כשלושה חודשים. אתמול בפארק הסתובבו ילדים קטנים עם לחמניה ביד ומבלי ששמתי לב הכניסו לה לפה את הלחמניה, היא נתנה מזה ביס, ואני רצתי בצעקות, פתחתי לה את הפה וניסיתי להוציא את הלחם ללא הצלחה. היא בלעה אותו. ידעתי שהולך להיות לה מזה סיפור גרוע. הבוקר היא התעוררה עם חום, שלשולים, הקאות וחוסר תאבון, שוכבת כל הזמן עם מבט מסכן בעיניים. אני יודעת שזה מהלחם ושאין מה לעשות עם תופעות הלוואי, בדרך כלל סיפור כזה יכול להמשך בין 12 ל - 24 שעות.
    השאלה שלי, האם ניתן לתת לה משהו להקלה על הסיפטומים (עצירת השלשולים וההקאות) או שעדיף שהיא תוציא את הכל, כדי שלא ישאר בתוכה? יש אולי כדור נגד בחילות, או להורדת החום? (והאם 1/2 כדור נגד בחילות של בן אדם יכול לעזור לה?)

הוספת תגובה

• שוב הכלבה שלי מקיאה ומשלשלת - תגובה

15/09/2011

שלום מיכל,
    בת כמה כלבתך?מתי אובחנה כאלרגית למזון?האם סימני מערכת העיכול נשלטים במלואם כאשר היא ניזונה רק מהמזון ההיפואלרגני?באם כלבתך מקיאה הקאות מרובות ומשלשלת כדאי לפנות לוטרינר בהקדם הואיל וייתכן וצריכה השלמת נוזלים ואלקטרוליטים חיוניים. ככלל, בהתאם למצבה הוטרינר יוכל לטפל בתרופות המורידות חומציות במערכת העיכול, וכן בתרופות המקלות על הבחילה-בכל מקרה לא מומלץ לתת לה כדורים הומניים ללא היוועצות ובדיקת הוטרינר הואיל וניתן לגרום לנזק!
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה לשאלתך

מיכל
    18/09/2011

הכלבה שלי ג'ק ראסל בת שנה וחודשיים, אובחנה כסובלת מאלרגיה למזון רק עתה, לפני כשבועיים, כשהגענו לוטרינר שלה שקבע שבגלל שיש הטבה (מלבד בפעמים שהיא אוכלת אוכל בחוץ ללא שליטה) צריך להמשיך עם האוכל ההיפואלרגני לכל החיים.בעבר היא קיבלה מהוטרינר כדור נגד בחילות, שאובחן על ידינו ככדור של בני אדם, אבל מחמת הזהירות אני שואלת האם זה כדור של בן אדם שניתן להוציא במרשם רופא מקופ"ח או שצריך לקנות כדור כזה במיוחד מהוטרינר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר

מיכל
    18/09/2011

אחרי שכתבתי את השאלה נתנו לה חצי כדור נגד בחילות של בן אדם (אותו שם שנתן לה בעבר הוטרינר) והיא מיד הרגישה טוב יותר, והיום יום ראשון היא כבר בריאה לגמרי. השאלה לפעם הבאה, האם מסוכן לתת לה חצי כדור של בן אדם נגד בחילות? (אני לא זוכרת את שם הכדור)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר - תגובה

20/09/2011

שלום מיכל,
    אני מקווה ראשית שכלבתך מרגישה טוב יותר.
    לגבי שאלתך: גסטרו (או אומפרזול) הנה תרופה הומנית שתפקידה בדיכוי משאבת הפרוטונים בקיבה האחראית על ייצור החומצה. התרופה ניתנת במקרים בהם יש הפרשה גבוהה של חומצתיות שעשויה להוביל ליצירת כיבים- לדוגמא במקרים של הקאות, דלקות בוושט ועוד..התרופה איננה פועלת באופן ישיר למניעת בחילה. המינון הנו תלוי משקל ועל כן משתנה בין כלב אחד למשנהו. אני ממליצה בכל מקרה של מתן תרופה, להתייעץ עם הוטרינר הפרטי קודם למתן!
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה