מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גורה בת שבוע וחצילירון07/09/2011
שלום..נולדו אצלי גורים מכלבתנו האהובה היום בני שבוע וחצי שעדין לא פתחו עיניים מהסוג הננסי שמתי לב שלאחת הגורות יש בעין אחת נפיחות ארובה יותר גדולה מהעין השניה השאלה שלי מתפתח משהו דלקתי עיוורון מה זה יכול להיות ואיך אני מטפלת בזה היא רק בת שבוע וחצי ועדין לא פתחה עיניים רק בעוד כמה ימים הם אמורים לפתוח לגמריי עיניים תודה מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורה בת שבוע וחצי - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור07/09/2011שלום לירון,
"נפיחות" במקום בו מצויה ארובת העין עשויה להיווצר ממספר גורמים הנפוצים שבינן הנם מחלה ססטמית המתבטאת בזיהום רקמות עמוקות של העין או אף אבצס המצוי מאחורי העין.
חשוב מאד לפנות לוטרינר בהקדם על מנת שיוכל לאבחן ולטפל בהתאם!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עיניים פקינזדן06/09/2011
שלום,לפקינז שלי יש בעיה בעין לקחתי אותה לוטרינר והוא אמר לי שהיא לא מייצרת דמעות (מדד וזה היה 0 מ"מ) הוא נתו לי טיפות עיניים לשים לה ולאחר חודשיים חזרתי וראינו שהמצב השתפר אבל לא לגמרי (מדד וזה היה 7 מ"מ). עכשיו הוא אומר לי שאני צריך להמשיך עם הטיפות עינים לכול הזמן בשביל שהכלב לא יאבד את הראייה וזה מאוד יקר (300 שקל לבקבוק) או האופציה השניה זה לעשות ניתוח שבו מעבירים את צינורית הרוק של הכלב לעיין וכך העיין נשארת רטובה תמיד, אבל אחוז ההצלחה של הניתוח וא 85%.
רציתי לדעת מה עדיף לעשות ? ואם יש אפשרות להשיג טיפות עינים יותר זולות אולי אפילו טיפות של בני אדם שיתאימו למצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית עיניים פקינז - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור07/09/2011שלום דן,
הבעיה אותה אתה מתאר מכונה "עין יבשה"- במחלה זו יש לקות בייצור השכבה המיימית של הדמעות, החשובות עד מאד לחיוניות ותפקוד תקין של העין. המחלה עשויה לנבוע מגורמים שונים הכוללים: רקע גנטי, מחלה ססטמית, לקות נוירולוגית או פגיעה טראומתית לבלוטה שאחראית על ייצור הנוזל. הפרוגנוזה לעין תלויה במידת יכולת העין ליצור דמעות, יכולת זו נמדדת ב"מבחן שרימר" בו מודדים במ"מ את כמותן. תוצאה ראשונית של 0 מ"מ מעידה על לקות חמורה, כך או כך כפי שציינת מדובר על טיפול לכל החיים (אינני יודעת מהו גיל כלבך) בתרופה אימונוספורסיבית יקרה (מדובר בתרופה הומאנית ). הניתוח המוצע בו מעבירים צינור בלוטת רוק לצורך הרטבה קבועה של העין אינו חף מסיכונים והוא אכן אינו בעל אחוזי הצלחה מוחלטים, הוא מומלץ במקרים בהם אין משיגים תוצאות די טובות בעזרת טיפול אימונוסופרסיבי. כמובן שהצלחת הניתוח תלויה רבות במנתח ונסיונו, ובמידה ואתה אכן שוקל זאת מומלץ לעשות כן אצל כירורג עיניים מנוסה! זוהי בהחלט אופציה אם כי הייתי ממשיכה לנסות את יעילות הטיפול האימונוסופרסיבי,
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג סיני שנובח על השכנים המוןסיגל04/09/2011
שלום לכם,
יש לנו כלב מסוג פג סיני בן כשנתיים,
אנחנו גרים בבית פרטי, ובכל פעם שיש רעש מהצמודים שלי או מהשכנים ממול הוא נובח די בהיסטריה ,
לשכנים ממול זה פחות מפריע כי הבית עצמו קצת רחוק מהגדר אבל לצמודים שלי זה מפריע מאוד, הוא ממש נצמד לגדר ולא מפסיק לנבוח,
כל תקופה מסויימת הם באים בטענה שזה לא לעניין ואני די מבינה אותם,
מעבר לזה אני קושרת אותו במקום מרוחק יותר בחצר וכשהוא קשור הוא לעיתים רגוע יותר, במשך היום הוא לרוב משוחרר,
יש לציין שהוא כלב שגדל בחצר גדולה בבית ולא כזה שיוצא לשכונה לטיול ע"ב קבוע וכן שהוא לא מסורס!!!
חייבת לציין משהו נוסף, בחופש הגדול נסענו ל 3 שבועות לחו"ל והוא היה אצל גיסתי שלה יש כלבה והוא "חגג" שם מבחינה מינית, מה שלא יצא לו לחוות קודם לכן, וכשהוא חזר הוא היה תקופה קצרה רגוע יותר , יש קשר?? טסטסטורון או משהו???
אשמח לעצות מה לעשות ...לא נוח לי עם התלונות ולי אישית הנביחות גם מפריעות ...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג סיני שנובח על השכנים המון - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור07/09/2011שלום סיגל,
מדברייך עולה תופעה מוכרת בה הכלב מפגין תוקפנות שעשויה להיות דומיננטית או טריטוריאלית. כפי שהנך בוודאי יודעת כלבים שונים משמשים למטרות שמירה. דבר המתאפשר הודות ליצר השמירה על הטריטוריה הקיים בכלב. ישנם כלבים בהם יצר זה חזק במיוחד, ועשוי גם לגרום לתוקפנות. כלבים כאלו יראו תוקפנות בעיקר כלפי זרים. תוקפנות כזו עשוייה להיות מופנית לאנשים, כלבים או בעלי חיים אחרים. ישנם גזעים בהם תוקפנות כזו נפוצה יותר מאשר בגזעים אחרים. סירוס עשוי לסייע בהורדת תוקפנות זו הואיל ודומיננטיות נפוצה ביותר בכלבים זכרים, ומביניהם קיימת בעיקר בזכרים לא מסורסים. בנוסף רצוי להיוועץ עם מומחה לפתרון בעיות התנהגות!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורת שפיץ יפני שנולדה עם pdaעמית03/09/2011
האם ניתן להציל גורת שפיץ יפני בת כחודש שנולדה עם pda? היא אחרי שני אשפוזים ומצבה מתדרדר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורת שפיץ יפני שנולדה עם pda - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור07/09/2011שלום עמית,
PDA הנו מום מולד השכיח במספר גזעים של כלבים (יותר בנקבות) הגורם לעלייה משמעותית בנפח הדם אותו "רואה" הצד השמאלי של הלב והריאות, וזאת בשל חוסר התנוונות של ה"דוקטוס" שאמורה להתרחש מוקדם עם הלידה. סגירה של הצינור בניתוח מומלצת מוקדם ככל שניתן. הניתוח נחשב לבעל סיכויי הצלחה גבוהים כאשר נעשה מוקדם (מורטליות של 10% על פי הספרות) ובאם מצליח, הרי שתוחלת החיים הצפויה לבעל החיים הנה נורמלית. ללא ניתוח יותר מ-50% מהכלבים הפגועים ימותו בשנת חייהם הראשונה, ועל כן כפי שציינתי מומלץ לפנות במהרה לכירורג מומחה!
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב עם ריח לא נעיםנועה03/09/2011
כלבי החמוד בן ה- 7 התחיל להסריח.. בהתחילה מהפה, ועכשיו מכל הגוף. האם ריח כע יכול להיות סימן לבעייה בריאותית? כדאי ללכת בגלל זה לווטרינר?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב עם ריח לא נעים - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור07/09/2011שלום נועה,
ריח רע מהפה שכיח עד מאד בכלבים, בעיקר מגזעים קטנים והוא נובע מדלקות חנייכים והצטברות אבן שן, אולם ייתכנו גם מצבים נוספים שעשויים להעיד על מחלות ססטמיות שיביאו לכך כגון כיבים, גידולים שונים ועוד. בדומה לכך ריח גוף חזק מן הרגיל גם הוא עשוי להעיד על מצב של דרמטיטיס- האם כלבך מתגרד? האם ניתן לראות לקויות עור שונות על גבי גופו? האם מטופל דרך קבע כנגד פרעושים?
מומלץ להגיע לבדיקה אצל וטרינר בהקדם!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דחוף!!!אנה01/09/2011
היום חזרתי לבית כמו כל יום רגיל , צ'לי הפינצרית היפה שלי קפצה עליי כרגיל ליקקה אותי .. אחרי כמה זמן ישבתי במחשב וראיתי משהו נורא מוזר ומפחיד שנימצא מתחת לפה שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה דחוף!!! - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור07/09/2011אנה שלום,
מהתמונה נראית נפיחות מתחת ללסת התחתונה של כלבתך. נפיחות זו עשויה להיות מסה, הגדלה של בלוטת רוק, אבצס, ציסטה או התנקזות של נוזלים- אפילו דם (תופעה הנראית במצב של הרעלת קוטלי מכרסמים-הרעלה שיכולה להביא למוות ללא טיפול מתאים!).
מומלץ לפנות מוקדם ככל האפשר לוטרינר על מנת שיבדוק את כלבתך ויוכל לטפל בהתאם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים והקאות תקופתיים בכלבהמיכל01/09/2011
הכלבה שלי בת שנה וחודש, סובלת משלשולים פעם בשבוע - שבועיים מזה כמה חודשים (בעצם מאז שעברה עיקור - לפני חמישה חודשים).
בבדיקת צואה נמצא כי יש לה COCCIDIA SP. לאחר חודשיים של אנטיביוטיקה בוצעה בדיקה חוזרת שבה נמצא שאין לכלבה עוד כל חיידקים או טפילים. למרות זאת היא עדיין משלשלת ומקיאה פעם בשבוע - שבועיים, למשך 12 עד 24 שעות. בשעות האלה היא לא אוכלת, לא שותה, שוכבת אפתית ושומעים מהבטן שלה רעשים נוראיים (רעשים של חריקות וגרירות).
הוטרינר עשה לה ספירת דם, לראות אם יש דלקת סמויה או כדומה. והבדיקה יצאה תקינה.
הוטרינר ביקש לעשות ניסוי עם אוכל היפואלרגני ומאז - כחודשיים ויותר שהיא אוכלת אוכל היפואלרגני ועדיין משלשלת פעם בשבוע - שבועיים למשך 12 עד 24 שעות.
במקביל, הכלבה כל הזמן מתגרדת, כל פעם במקום אחר אבל בעיקר בבתי השחי, בסביבות הזנב, באזור יציאת השתן וגם לעתים ברגליים. הגירודים הם מטרד בפני עצמו, אבל המטריד יותר הוא השלשול וההקאות שבאים כפי שצויין פעם בשבוע או שבועיים. ברוב ההתקפים אין לה חום (מלבד פעם אחת שהיה לה חום גבוה ואז טופלה באנטיביוטיקה).
השאלות שלי הן:
1. האם להפסיק את מבחן האוכל ההיפואלרגני, לאור הכשלון ?
2. מה עוד ניתן לבדוק כדי להגיע הכי מהר לגילוי הגורם לשלשולים / הקאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים והקאות תקופתיים בכלבה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור05/09/2011שלום מיכל,
שלשולים כרוניים המופיעים עם הקאות עשויים לנבוע מגורמים רבים הכוללים מלבד פרזיטים (שאותרו אצל כלבתך) גם אי סבילות למזון (לפי מספר מחקרים אחוז קטן מהכלבים יגיבו למזון היפואלרגני רק לאחר 3 חודשי טיפול, גירודים עשויים גם הם להלוות לכך השל הנטייה לדלקת עור אולם ישנן עוד סיבות רבות לגירודים שאינן קשורות בכך), שגשוג ביתר של אוכלוסיית חיידקי מעי (SIBO(בשל סיבות שונות, אי ספיקת לבלב, לקות בניקוז לימפטי או דלקת מעי כרונית שעשויה להיגרם על רקע אימוני. גם בהדבקות פרזיטריות עשויה להיות תקופה "שקטה" ואחריה חזרתיות של הפתוגן הדורשת טיפול נוסף (הכולל ניקוי משטחי רביצה בבית, שטיפה של הכלב מחשש לביצים שנותרות בפרווה וכו). כך או כך, הייתי ממליצה לחזור על משטח צואה (לאחר הצפה), לבדוק רמות ויטמין B12 וחומצה פולית (שיכולים לאשש מצב של בעית ספיגה במעי), ניתן לבדוק רמות אנזים לבלבי (TLI( על מנת לוודא כי אין בעית לבלב, ולוודא כי רמות האלבומין (החלבון הדומיננטי בדם) תקינות. מומלץ וחשוב לספק ויטמין B12 לפי הצורך הואיל וחוסר בו עשוי לכשעצמו להגביר את בעיית הספיגה ואף להחמיר מצב של אנמיה, וחשוב כפי שאמרתי להמשיך עם המזון ההיפואלרגני. במידה ולאחר כל זאת עדיין הבעיה איננה נפתרת כדאי לערוך ביופסיית מעי על מנת לרדת לעומק העניין.
ברור לי כי מדובר בתהליך ארוך אולם אל ייאוש- לרוב הבעיה באה על פתרונה!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרכים במיטהמיכל31/08/2011
גור טרייר בן 4 חודשים גמול באופן חלקי ומקבל המון חום ואהבה. והבעיה היא שהוא עושה צרכים על המיטה שלו. הוא משחק בה, קופץ עליה מושך וחופר בתוכה ואז עושה צרכים. אז מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרכים במיטה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור31/08/2011שלום מיטל,
נראה כי תהליך הגמילה לא הושלם במלואו וכי יש להמשיך ולחנך את כלבך.
ישנם מספר עקרונות שחשוב ליישם כגון הגבלת אזור עשיית הצרכים בבית, ירידות תכופות(תחילה כל 3 שעות על מנת לאפשר לכלב להבין כי מקום עשיית הצרכים הוא מחוץ לבית), מתן חיזוקים חיוביים על עשיית הצרכים בחוץ ועוד-על פי הגישות השונות-מדובר ב"תורה" די פשוטה ברגע שאוכפים את הכללים-את מוזמנת לערוך חיפוש באינטרנט אודות "חינוך לצרכים" ובאם את מתקשה מומלץ להתייעץ במאלף או במומחה להתנהגות,
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה לחתולאלי31/08/2011
יש לי חתול בן 10, אקטיבי וידידותי מאוד בד"כ.
ביומיים האחרונים קרה לו שינוי התנהגות קיצוני - הוא נדחק לפינות בבית משם אי אפשר להוציא אותו מתעוות, נושף ומשתין על עצמו.
ניסיתי לפתות אותו לצאת בעזרת המזון האהוב עליו; החתול משרבב את ראשו החוצה אל הריח אך מיד מתחיל לנשוף ונדחק בחזרה. הוא אוכל רק אם אני מביאה את המזון אל פיו.
אני חייבת לציין שהוא חתול שלא יוצא מהבית ולא קרה לו שום דבר מיוחד שידוע לי עליו ביומיים האחרונים. הוא לא מתנגד שאלטף אותו, אבל הוא מסרב לצאת מהמחבוא, ואם אני בכל זאת מצליחה להוציא אותו, הוא הולך בצורה מעוותת ושפופה, כאילו שהוא מפחד ממשהו.
כשבכל זאת הצלחתי להוציא אותו החוצה אל הקערית שלו הוא כל הזמן התעוות (בעיקר באזור הבטן), פלט גיהוקים, ואחר כך ברח בחזרה.
כל ניסיון שלי להוציא את החתול ולהרגיע אותו נגמר בשרבוב ראש החוצה, נשיפה, וחזרה מהירה פנימה.
בבקשה תייעצו לי מה זה יכול להיות ואיך מטפלים בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה לחתול - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור31/08/2011שלום אלי,
מתאורך נשמע שחתולך זקוק לבדיקה רפואית באופן מיידי. נסי לתפוסו (ניתן ללטפו ראשית ואז לנסות בעזרת מזון שיוכנס לתוך כלוב נשיאה לגרום לו להיכנס בעצמו ),ולהביאו לוטרינר מהר ככל האפשר,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכת תוכידניאלה31/08/2011
שלום
בן 26 בריא.
אתמול ננשכתי ע"י תוכי בפינת הליטוף בקניון העירוני וירד דם.
פניתי למנהל החנות והוא הסביר לי כי התוכי מחוסן ואין מה לדאוג (הבנתי שהוא נשך עוד רבים כמוני, מה שיותר הלחיץ אותי)
הפחד העיקרי הוא הדבקה באיידס.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכת תוכי - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור31/08/2011שלום דן,
גם באם התוכי מחוסן עדיין מומלץ לפנות לרופא, ייתכן ונדרש טיפול נוסף: מקומי / אנטיביוטי. לגבי חששך- מחלת האיידס איננה מדבקת או מועברת על ידי תוכים.
כל טוב ורפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מה קורה אם
דניאלה31/08/2011נאמר 10 דק' לפני או יו יומיים לפני התוכי נשך מישהו שיש לו איידס.
מה אז? אני עדין בסיכון?
כי הרי בדם אפשר להידבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מה קורה אם - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור31/08/2011על מנת שנגיף האיידס יעבור נדרשת כמות גדולה של חלקיקי הויריון-כלומר נדרש תהליך של רפליקציה אצל מאכסן שמהווה נשא. מאחר שכמו שציינתי התוכי אינו מהווה נשא של המחלה אין הדבר אפשרי. כפי שייעצתי קודם- אני ממליצה גם לפנות לרופא המשפחה על מנת לוודא כי לא נדרש המשך טיפול.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולדוג צרפתישרון30/08/2011
שלום.יש לי בולדוג צרפתי בן 5 חודשים בגיל 3.5 חודשים האוזניים נעמדו לו אבל לפני יומיים אוזן אחת שוב שמוטה.
האם זה נורמלי?
ואם לא מה ניתן לעשות בכדי להעמיד את האוזן שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולדוג צרפתי - תגובה
ד''ר סמדר טל31/08/2011היי שרון- זה קורה- בגיל הזה ניתן לגשת למישהו- מגדל או וטרינר- ולשים פלסטר- או להמתין מכיון שהוא עדיין בגיל שהסחוס באוזן רך ויכול להעמד או להתקפל.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד באוזנייםשלו30/08/2011
לאחרונה הכלבה מגרדת הרבה באוזניים.
כנראה שיש לה לכלוך או פשפשים בתוך האוזן הביאו לי טיפות לניקוי האוזן והוצאת הטפילים אך הכלבה מסרבת בכול דרך להגיע לתוך האוזן מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד באוזניים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל30/08/2011שלו שלום
המלצתי היא לחזור לוטרינר להעזר בו בניקוי וטיפול האזניים. במידה ויש צורך בטיפול נוסף בקשי ממנו הנחיות כיצד לבצע את הפעולה גם בבית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב ותינוקגבריאל29/08/2011
שלום רב
יש לי כלב מסוג דוג דה בורדו בן 4 שנים ומדהים ויופי ואופי.
הוא היה התינוק של הבית עד לפני חצי שנה, זה כולל שינה משותפת במיטה, טיולים משותפים וכו'.
לפני חצי שנה נולדה ביתנו הבכורה.
חשוב לציין שהוא מהיום הראשון קיבל את מקומו החדש בבית ופינה לה את מקומה.
הוא לא תוקפני כלפיה ואף שומר עליה מרחוק.
היא כבר ממש מזהה אותו ונהנת ללטף אותו הבעיה היא שהוא לא מוכן להיות קרוב עליה, בהתחלה חשבתי שזה יעבור אבל גם עכשיו שהיא זוחלת לקראתו כדי ללטפו הוא פשוט קם והולך.
בכל פעם שהיא מחפשת אינטרקציה איתו הוא פשוט בורח ממנה ומתנער.
1-האם יש סיבה לדאגה?
2-איך אני יכולה לקרב ביניהם?
אני כבר ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות.
חשוב לציין שמאז שהילדה נולדה אפסו כוחותינו והכלב יורד 3 פעמים ביום לעשות צרכים בלבד.
ממתינה למענה
תודה מראש
תהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב ותינוק - תגובה
ד''ר סמדר טל29/08/2011שלום תהל,
על פי סיפורך ניכר כי:
א. כלבך אינו רוצה לשמש משחק לביתך הצעירה מכל מיני סיבות אפשריות.
ב. אתם אולי משקיעים בו פחות תשומת לב ממקודם.
באופן כללי אני חושבת שאם תיצרו מצב שבו נעים לכלבכם להיות עם ביתכם ולא רק יסבול ממשיכות והטרדות- הרי שבקלות רבה יותר הוא יקבל אותה. כלבכם החביב - לא תוקף- פשוט מזיז את עצמו מסיטואציה שאינה נוחה לו כרגע. זה הכל יכול להשתנות עם הזמן כמובן.
כמו כן אני מאמינה שאם תשקיעו בו מעט יותר זמן - כאשר אתם יורדים לטיול עם הילדים - או סתם פעם ביום רק איתו- החיים שלו ייראו יותר טוב ואולי אז יהיה שינוי בהתנהגותו כלפי בני המשפחה וייתכן גם ביתכם.
אם אתם מרגישים שהבעיה מחמירה - ניתן לפנות למאלף או לוטרינר שעוסק בהתנהגות בעלי חיים ולנסות לקבל ייעוץ אצלם לגבי הטיפול במצב שנוצר
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עור בגורת חתוליםשמרית28/08/2011
יש לי גורה בת 4 שבועות, לאחרונה הופיעה של קשקשים בפלג גופה האחורי_איזור בסיס הזנב והרגליים האחוריות. מעל לזנב יש קרחת קטנה, היא אצלי כשלושה שבועות אכלה עד לפני שבוע מטרנה ועכשיו אוכלת אוכל רטוב( קופסאות שימורים) היא עם עוד גור- אח שלה שלו אין בעיות עור בכלל, מצ"ב תמונות
אשמח לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עור בגורת חתולים - תגובה
ד''ר סמדר טל29/08/2011שמרית שלום,
קשקשת - בייחוד אם היא מלווה בגירודים - עלולה להצביע על בעיה עורית מדבקת ולאו דוקא על בעית תזונה בגיל צעיר. פרעושים, דלקת חיידקית, טפילי עור וכיוצא באלה- עלולים להראות במצג מתאים לתיאור שלך. על כל בעיה להיות מאובחנת ומטופלת לפי הגורם. את יכולה לשים חומר לפרעושים באם אלה קיימים- באם דבר זה פתר את הבעיה הרי שיש להקפיד לטפל בחתולייך למניעת פרעושים. כמו כן- מומלץ וכדאי לקחת אותה לבדיקה על מנת לשלול טפילים אחרים מלבד פרעושים - כיון שחלקם- כמו למשל סקאביאס- עלולים להיות מדבקים גם לבני אדם. מלבד זאת נראה לי שעור שנראה כמו בתמונה אינו נעים לחתולה ולמענה מומלץ לטפל בו בהקדם.
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לחתולהאלה27/08/2011
שלום רב,
החתולה שלי (בת ארבע וחצי ) בריאה בד"כ , סובלת מעצירות. הדבר בא לידי ביטוי בכך ששלשום היא לא עשתה את צרכיה, אתמול היא כן עשתה , והיום שוב לא .
היא לא מקיאה , כן עושה פיפי כרגיל , אבל זה ממש לא אופייני לה כי עד עכשיו הכל היה בסדר.
מה אני יכולה לעשות למענה ?
כמובן שאם אראה החמרה או משהו יוצא דופן - אקח אותה לוטרינר, אבל מה ניתן לעשות כרגע .
(אגב , היא שוקלת הרבה - כ- 7.5 ק"ג ) .
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה
אלה28/08/2011האם יכול להיות שלחתול נגרמת עצירות כתוצאה מתולעים ? לא ראיתי כלום, אבל האם זאת יכולה להיות הסיבה ??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתם לענות לי ?
אלה30/08/2011לא שהבעיה לא נפתרה באיזה שהיא סיבה,אבל בכל זאת מה עושים כשלחתול יש עצירות לעיתים? יש משהו שיכול להקל עליו ?שמן פרפין, או משהו שומני ?
תודה מראש על התשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות לחתולה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל30/08/2011מיטל שלום
עצירות מתאפיינת בנסיונות מתן צואה תכופים, שאינם פרודוקטיבים. מכאן שתאורך אינו מתאים למצב של עצירות. סביר שגורם לפחות צואה במקרה שכזה, הוא ירידה באכילה. שימי לב לכמויות שהיא אוכלת(במיוחד לאור העובדה שהיא כנראה סובלת מעודף משקל)
וכמובן במקרה שהתופעה חוזרת גשי לוטרינר לבדיקה.
המון בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך- בינתיים המצב
אלה31/08/2011הסתדר ואכן שמתי לב שהיא אכלה פחות בימים אלו .
אבל רציתי לשאול אותך -למה התכוונת כשאמרת שהיא לא אכלה בשל עודף המשקל ?יש קשר בין הדברים?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)