פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלבת יורקשייר - בליטה בעטין
    ניל
    26/08/2011

שלום, רכשתי לפני כמה ימים גורת יורקשייר טרייר בת 7 וחצי חודשים, שמתי לב שיש לה בליטה בעטין האחורי קרוב לרגל ימין, המגדל שלה אמר שזה בקע, האם יש סיבה ללכת לוטרינר ולבדוק? יש סיכוי לגידול? ישנם סימפטומים שאוכל לבדוק? האם הבקע כואב לה? מה עלות בדיקה כזאת אצל וטרינר ומה היא כוללת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כלבת יורקשייר - בליטה בעטין - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    29/08/2011

ניל שלום.
    ברכות על הגורה החדשה :)
    מתיאורך נשמע שמדובר בהרניה מפשעתית. סביר שהבליטה אינה גידול, מפאת גילה הצעיר, האם המגדל ציין האם התייחמה? (תתכן נפיחות עטין בהריון/הריון מדומה).

הרניה (קילה/בקע) הוא חולשה של דופן הבטן, באזור זה נראית בליטה שהיא תוצאה של חדירת רקמות - שומן או איברים מחלל הבטן (כגון מעיים) מתחת לעור. הסיבוכים העיקרים של הרניה שאינה מתוקנת עלולים להיות לכידת מעי (או איברים אחרים כגון שלפוחית) בבקע, זהו מצב מסוכן!!! בו יש צורך בניתוח חירום אשר לעיתים נגמר גם בקטיעת מעיים.

המלצתי היא לגשת לוטרינר לבדיקה בהקדם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה לחולדה
    שוקו
    26/08/2011

שלום רב,
    בתי נדבקה בפטריה ומטופלת בתרופות ובמשחת למיסיל. רופא העור הציע להפטר מהחולדה - חיית המחמד בבית. לאחרונה, הבחנתי שלחולדה אזור דליל מפרווה מאחורי האוזנים אותו היא נוהגת לגרד.האם אני יכולה למרוח לחולדה את אותה המשחה של בתי?

בנוסף, החולדה השניה שלנו מתה (לא ידוע ממה), לפני מספר חודשים. כשבקשתי לקנות חולדה נוספת אמרו לי בחנות שהואיל והחולדה שלנו חיה לבדה מספר חודשים, אין להכניס חולדדה נוספת, שכן הן יריבו.
    למיטב ידיעתי חולדה היא חיה חברותית וכיוון שהחולדדה שלנו ללא ממש אוהבת שנוגעים בה, אני חוששת שהיא בודדה.
    מה לעשות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה לחולדה

הוספת תגובה

• פטריה לחולדה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/08/2011

שוקו שלום
    פטריה בעור (דרמטופיטים) היא אכן מחלה שיכולה לדבק בין יונקים שונים ובכלל זה גם בני אדם (שהינו מאכסן סופי ואינו מדבק), המלצתי היא להתייעץ בדחיפות עם וטרינר שמתמחה בחיות אקזוטיות לגבי אבחון וטיפול בחולדה, יש להמנע ממגע עם ידים חשופות עם החולדה עד הבדיקה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלבה לא אוכלת מהכלי שלה
    אתי
    25/08/2011

שלום רב, יש לי כלבה בת שנתיים לערך, מסוג לורדור . בתוקפה האחרונה, לא רוצה לאכול מהכלי שלה אלה רק שנותנים לה אוכל מיד. מה לעשות ?
    החלפנו אוכל וזה לא עזר.

תודה ראש , אתי

לקביעת תור
    סגירה
    הכלבה לא אוכלת מהכלי שלה

הוספת תגובה

• הכלבה לא אוכלת מהכלי שלה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/08/2011

אתי שלום
    נסו לשים לכלבתכם את המזון בכלי אחר, במידה ולא תאכל (סביר שהכלי אינו הגורם) כנראה שהגורם הוא ירידה בתאבון, שאינה אופיינית ללברדורית בריאה בת שנתיים. מכאן המלצתי לגשת לוטרינר לבדיקה לברור הגורמים למצבה.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרחות לאחר תספורת
    רות
    24/08/2011

שלום,

לפני כחודש סיפרנו את כלבת הבורדר קולי שלנו (בת שנה) לראשונה, ומאז התספורת ישנם אזורים שהשיער בהם לא צומח. מה עלינו לעשות?

תודה מראש על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    קרחות לאחר תספורת

הוספת תגובה

• קרחות לאחר תספורת - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/08/2011

רות שלום
    גשו לוטרינר בכדי לודא שהצמיחה הדלילה הינה תוצאה של תספורת בלבד ולא ע"ר מחלה אחרת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע על הפנים
    מקסים
    23/08/2011

שלום,
    שמתי לב שעל הפנים של החתולה שלי יש איזור ללא פרווה והיא כל הזמן מגרדת אותו. היא השקיע בגירוד עד כדי כך שהאיזור התחיל לדמם. כדי להימנע מזיהום שמתי לה פולידין במשך שבוע על האיזור הזה. ובאמת הפצע הפסיק לדמם ונראה בריא, למרות שהיה ללא פרווה. כמו כן היא לא גירדה את האיזור הזה בזמן הטיפול. אז החלטתי להפסיק עם הפולידין כדי לתת לאיזור להחלים ולהתחיל להצמיח פרווה חדשה. לצערי זה לא עבד...החתולה התחילה שוב לגרד את הפצע וזה מגיע למצב שהאיזור מדמם ולא מחלים.
    מבקש את עצתכם מה לעשות..

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פצע על הפנים

הוספת תגובה

• פצע על הפנים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    24/08/2011

מקסים שלום.
    מדבריך נשמע מהפצע הינו תוצאה של הגירוד. האם החתולה טופלה נגד פרעושים? הסיבה השכיחה ביותר, במיוחד בעונה זו של הקיץ, הינה פרעושים ואלרגיה לפרעושים. במידה וחתולתך לא קיבלה טיפול נגד פרעושים , יש לטפל בה. במידה והיא מטופלת באופן סדיר (אחת ל-3 שבועות) ועדין מתגרדת, יש לגשת לוטרינר לבירור הגורם והתאמת טיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה אלרגית
    מיכל
    23/08/2011

הכלבה שלי אלרגית להמון דברים, כולל למזון. לאחרונה הבחנתי שהיא גם אלרגית (כנראה) לספרי נגד פרעושים. כל פעם שאני מרססת אותה היא מתגרדת קשות כמה ימים והעור שלה נהיה אדום ונפוח. ניסיתי אמפולות וגם זה גירד לה. לאחרונה קניתי לה ספריי באיכות ממש ממש טובה (150 ש"ח לבקבוקון קטן) אבל גם אחרי הספריי הזה היא מתגרדת כל כולה והעור שלה נהיה אדום ונפוח. אני מרססת אותה כמה שפחות, (פעם בחודש) בגלל הרגישות, בדרך כלל אחרי רחיצה עם שמפו מיוחד נגד אלרגיות (רק בגלל שהיא מתלכלכת - פרווה לבנה). אני ממתינה כמה שעות עד שהיא יבשה לגמרי ואז מרססת אותה בכל הגוף (מלבד בראש). מה מומלץ לעשות כדי להדביר לה את הפרעושים, אם היא אלרגית לכל החומרים (גם לספריי וגם לאמפולות)? וגם, כל כמה זמן צריך לרסס אותה?

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה אלרגית

הוספת תגובה

• כלבה אלרגית - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    24/08/2011

מיכל שלום
    יש מספר מוצרים נגד פרעושים. המלצתי היא לטפל כל 3-4 שבועות בכלב שאינו אלרגי ובאלו שאלרגים לפרעושים כל שבועיים. יש לחכות יומיים לאחר הרחיצה ורק אז לשים את האמפולה. (אני מוצאת את האמפולות נוחות יותר מהספריי) יש מספר חברות בשוק, אני מניחה שהיא לא תגיב בגירוד לכולם.. התייעצי עם הוטרינר המטפל שלה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב מבוגר מאדד
    אור
    22/08/2011

שלום רב!
    יש לי כלב ויפט מעורב עכשיו הוא כבר כמעט בין 13.6 והוא בקושי קם עכשיו למשל ראיתי שהוא מנסה לקום ולא מצליח בהליכות שלי איתו הוא הולך לאט ומועד כל 10 מטר בערך
    והוא גם כבר בקושי אוכל אפילו שיש באוכל שימורים שהוא אוהב
    עכשיו אני רוצה לדעת מה תוחלת החיים של הגזע הזה ואם יש אסטרואידים או כל משהו שיכול לחזק אותו ולפתח אצלו תתאיבון ודרך אגב ראיתי שאין לו תאיבון אז הוצאתי אותו לאיזה10 דקות של הליכה כדי שיוציא אנרגיות והוא עדיין לא אוכל הוא ישן עם הראש 10 ס"מ מהקערה

לקביעת תור
    סגירה
    כלב מבוגר מאדד

הוספת תגובה

• כלב מבוגר מאדד - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    24/08/2011

שלום אור,
    נשמע כי כלבך אינו בקו הבריאות מזה זמן מה. חשוב מאד להבין כי גם אם כלבך מבוגר, הוא עדיין יכול להנות מאורח חיים טוב הכולל יכולת לצאת לטיולים, לאכול כראוי ובכלליות "להרגיש טוב". הצעתי היא שתפנה לוטרינר על מנת שיוכל לבדוקו כראוי, לאבחן ממה סובל ולטפל בו בהתאם. תוחלת החיים בכלבים איננה ניתנת לחיזוי במדוייק בשל מעורבות גורמים רבים והשוני בין הפרטים, אולם חשוב לזכור כי זקנה איננה מחלה..
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב מבוגר מאדד - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    24/08/2011

או שלום
    הגורמים לחוסר התאבון, והרביצה הממושכת יכולים להיות רבים, גילו של הכלב הוא פרמטר פחות חשוב, מכיוון שהוא מרגיש לא טוב, אני ממליצה לך לגשת לוטרינר שיבדוק את כלבך, יאבחן ממה הוא סובל ובמידת האפשר יתאים טיפול שישפר את מצבו.
    המון בריאות
    נורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב מבוגר מאדד

אור
    24/08/2011

תודה רבה לשניכם הייתי אצל וטרינר והתופעה הזאת נגרמה ככל הנראה מכדורים נגד כאבי פרקים שנתתי לו בכל מקרה הפסקתי איתם עכשיו ועכשיו הוא במצב יותר טוב אני רוצה לקבל המלצות על אוכל שעדיף ובריא יותר מהשאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה בנוגע לגורת חתולים
    נועה
    22/08/2011

יש לי חתולה גורה כבת חודשיים וחצי. היא מאוד אוהבת לשתות מברזים וכל פעם שאני פותחת את הברז במהלך היום היא נעמדת ושותה למשך די הרבה זמן ובכמויות די גדולות, ככה שנראה שהיא שותה די הרבה וגם נראה לי שהיא ניגשת לעשות פיפי בארגז לא מעט פעמים ביום.
    כמו שאמרתי היא גורה צעירה אז השאלה אם בגיל כזה חתולים בכלל סובלים מבעיות בכליות שגורמות להשתנה מרובה, או שאולי הבעיה היא אחרת.
    חוץ מהבעיה הזאת היא חתולה מאוד פעילה. אוכלת, משחקת בכמויות ומשגעת את כולם בבית.
    מה פחות או יותר אמורה להיות כמות השתייה וההשתנה ביום של חתולים גורים והאם כדאי לי לגשת איתה לוטרינר לבדיקות, כי פשוט חבל לי להתחיל "להתעלל" בה עכשיו עם בדיקות דם ודברים כאלה כשבסה"כ היא נראית ומנהגת כמו חתולה בריאה ואנרגטית
    אציין כי כבר הייתה אצל וטרינר להסתכלות אחרי שמצאתי אותה וגם קיבלה חיסונים ראשונים.
    אשמח לתשובות ממי שמבין בנושא.

הוספת תגובה

• שאלה חשובה בנוגע לגורת חתולים - תגובה

24/08/2011

שלום נועה,

שתייה מרובה עשויה להיות על רקע של גורמים שונים גם בבעלי חיים צעירים בינם מחלות כליה מולדות, מחלות אנדוקריניות ולעיתים אף גורמים התנהגותיים (פסיכוגניים)עשויים להביא לכך.ראשית על מנת להבין האם חתולתך אכן שותה יותר מהרגיל עלייך למדוד את כמות השתייה אותה צורכת-שתייה מרובה נחשבת כצריכה של מעל 50 מ"ל לק"ג ליום (כך למשל חתול השוקל 5 ק"ג לא צריך לצרוך יותר מ-250 מ"ל ליום). על מנת להעריך במדיוק כמה היא שותה יש כמובן להגבילה בימים בהם נערכת המדידה לשתייה מכלי יחיד אותו את ממלאת בכמות מים ידועה מראש(ולמנוע כאמור שתייה מברזים וכו'), כשבסוף היום עלייך לרוקן את הכלי ולבדוק כמה מים נצרכו. באם צריכת המים גבוהה מהתחשיב הנתון (בהתאם למשקל גופה), מומלץ לפנות לפנות לוטרינר עם דגימת שתן ראשון של הבוקר על מנת לבדוק את ריכוזיות השתן של חתולתך ולהמשך אבחון.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול עם חשד לאסטמה
    Charla
    21/08/2011

שלום,

יש לי חתול ספינקס, חולה FIV. בחודשים האחרונים התחילו לו אפיזודות של חנק, כרגע בתדירות של לפחות 3 פעמים ביום.
    הוטרינרים שלי אמרו שכניראה זאת אסטמה וצריך לעשות לו צילום חזה כדי לשלול בעיות אחרות. הטיפול הוא משאף שיש להזמין מחו"ל ב-150$(בגלל האיידס חתולים - הם אמרו שלא ניתן לטפל בסטרואידים). בנוסף הם המליצו לעשות ניקוי שיניים (כי יש לו דלקת חניכיים), ובדיקת דם נוספת (עשיתי אחת לפני כמה חודשים) כיד לראות אם יש שינויים במדדים. הם אמרו שיש לטפל מהר כי דלקת בברונכיט יכולה להצטלק, לצמצם את שטח הריאות וזה יהיה מצב בלתי הפיך. כל הסיפור כבר עובר את ה-1000 ש"ח, ורציתי לדעת אם זאת הפרוצדורה הנכונה לעשות, והדרך הטובה ביותר לטפל בו, מאחר ואין לי מושג ירוק בוטרינריה.
    צירפתי סרטון שלו "נחנק".

לקביעת תור
    סגירה
    חתול עם חשד לאסטמה

הוספת תגובה

• חתול עם חשד לאסטמה - תגובה

24/08/2011

שלום,
    על פי דבריך נראה כי מדובר במצב הדורש מענה מיידי. לצערי חסרים לי הרבה פרטים דיאגנוסטיים על מנת שאוכל לייעץ לך כיצד להמשיך-תוצאות בדיקה פיסיקלית, צילום בית חזה, בדיקות דם, מהלך התקדמות מחלה ותגובה לתרופות.אין ספק כי תהליך אבחון זה הנו יקר, ואולם ראשית יש לסיימו על מנת להחליט על טיפול מתאים. לאור העובדה כי מדובר במצב חירומי אני ממליצה לך בחום לגשת לוטרינר או לחוות דעת נוספת על מנת להמשיך אבחון וטיפול!
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה חולה
    יאיר
    20/08/2011

שלום. שאלה בקשר לכלבה שמסרבת לאכול ולשתות מזה מס' ימים.
    הוטרינר נתן לה 2 כדורי פרדניזון וכדור אחד דוקסלין פעם ביום, מיום חמישי
    ולא חל שום שינוי במצבה. הכלבה אפטית לחלוטין, מה ניתן לעשות מעבר לכך?

אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה חולה

הוספת תגובה

• כלבה חולה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    21/08/2011

יאיר שלום
    בת כמה כלבתך? מה מצא הוטרינר בבדיקה הפיזקלית? האם בוצעו בדיקות נוספות? מה היה האבחון? חסרים הרבה פרטים. לאור העובדה שאין שיפור במצבה ממליצה לך לגשת לוטרינר/חוות דעת נוספת להמשך אבחון וטיפול.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרעושים, פשפשים
    הדס
    19/08/2011

בוקר טוב,
    לפני כמה ימים אימצנו חתול מצער בעלי חייםץ שסורס ונבדק. יחד עם זאת החתול מלא בפרעושים או פשפשים אני לא בטוחה מה מהם (קטנטנים שחורים) החתול כבן חודשיים וחצי לא יותר, אבל לפני יומיים סירוס. כיצד לטפל בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    פרעושים, פשפשים

הוספת תגובה

• פרעושים, פשפשים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    21/08/2011

הדס שלום
    יש אמפולות נגד פרעושים שמיועדות לגורים (כגון רוולושן/אטוונטג ועוד) יש לבדוק את ההתויה - מאיזה גיל ניתן לתת את הטיפול ולאיזה טווח משקלים מיועד המוצר.
    העובדה שעבר לפני יומיים סירוס, וזאת בהנחה שהוא מרגיש טוב אינה מונעת מתן החומר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעשות צרכים בחוץ - חתול
    ששון אלביס
    18/08/2011

היי,
    לאחרונה עברנו לגור בדירה בקומת קרקע ולאחר חששות רבים הצלחנו להתגבר על הפחד ולתת לחתול שלנו להסתובב מחוץ לבית במהלך היום. זאת גם בהמלצתכם ועידדוכם (אותנו שהכל יהיה בסדר) ותודה על כך.
    כאשר גרנו במרכז העיר בדירה גדולה יה לחתול שלנו מקום משלו לעשות את צרכיו בארגז, וכך גם מעט הריח לא היה בקרבתנו, ואילו כעת הדירה ממש קטנטנה והצחנה בחום רבה יותר.
    האם ניתן ללמד את ששון, כעת כאשר הוא כבר מסתובב בחוץ, לעשות את צרכיו שלא בארגז?
    אם כן, במידה ובעתיד (עוד כחמש שנים לפחות) נעבור שוב למקום בו לא יוכל להסתובב כל היום בחוץ נוכל לחנכו שוב לעשות את צרכיו בארגז?
    האם הדבר ישגע אותו או שזה לא נורא מבחינתו והוא סתגלן נהדר?
    תודה רבה,
    ששון והבעלים
    (אני כבר לא כזה קטן פשוט אז היתי ממש פוטוגני :-))

לקביעת תור
    סגירה
    לעשות צרכים בחוץ - חתול

הוספת תגובה

• לעשות צרכים בחוץ - חתול - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    19/08/2011

ששון אלביס שלום
    אכן פוטוגני :)
    הבחירה היכן לעשות את הצרכים היא שלו, הוא מורגל לעשות בארגז בבית, ויתכן שזה ישתנה בהמשך. אפשר לנסות לשים ארגז חול או אפילו מעט חול מחוץ לבית ולראות אם זה משנה את בחירתו. ניקוי תדיר של החול ושימוש בחול איכותי יכולים לשפר מאוד את הריח.
    קשה לנבא את ההסתגלות בעוד מספר שנים... סביר שלא תהיה לו בעיה לחזור לעשות צרכים בארגז
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבת בפגר
    דנה
    17/08/2011

כמה ימים מחזיק הנגיף בגוף חיה מתה? אם הרחתי ריח של פגר בשכונה שלי, ולידי עבר חתול, במידה והוא ליקק את הפגר, האם יש סכנה שהוא ידביק? (דרך שיירים של אוכל על הפה שמטפטפים או משהו?) למי לפנות כדי לסלק את הפגר?

לקביעת תור
    סגירה
    כלבת בפגר

הוספת תגובה

• כלבת בפגר - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    18/08/2011

לפנות למוקד העירוני לפינוי. אין סכנת הדבקה במקרה הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם שורף לכלבים מהכביש בצהריים?
    מיכל
    16/08/2011

האם כלב שהולך על הכביש, מדרכה או האדמה, בשעות הצהריים הלוהטות, סובל כמונו משריפה בכפות הרגליים? כי הכלבה שלי יוצאת לפעמים בשעות הצהריים, לכ-10 דקות כל פעם, והיא הולכת על האדמה או הכביש / מדרכה, הלוהטים מחום. האם זה שורף לה כמו שזה שורף לנו?

הוספת תגובה

• האם שורף לכלבים מהכביש בצהריים? - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    16/08/2011

מיכל שלום
    מבנה כך הרגל של הכלב מותאמת להליכה בחוץ (בשונה מבני אדם) גם בשעות החמות. מומלץ להמנע משהות ארוכה על מדרכה לוהטת, השתדלי לשלב בטיול גם אזורים עם צל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף דחוף
    ענבל אטיאס
    16/08/2011

הכלב שלי מסוג פיקינז כנראה אלרגי לחיסונים כל חיסון או זריקה שהוא מקבל יוצר בלוטה והפלא ופלא בעורף העליון היכן שנותנים את הכלבת יצרה הזריקה כמו גולה ומעט גדלה בשנה האחרונה אתמול שמתי לב שנוצר ראש לגולה והיא החלה להפריש משהו החוצה ניסיתי לראות מה זה ולנקות את זה מעט ומרחתי משחת פולידין והיום ראיתי שזה גם מדמם וכנראה גם כואב לו כי הוא לא מוכן לתת לי לגעת השאלה מה לעשות , יש משהו שאני יכולה למרוח שמותר למרוח שיעזור לריפוי הפצע או מה לעשות משהו אחר??? אני בלחץ אטומי תודה מראש על עזרתכם ועצתכם

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף דחוף

הוספת תגובה

• דחוף דחוף - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    16/08/2011

ענבל שלום
    אין צורך להיות בלחץ אטומי :)
    יש לגשת לוטרינר שיבדוק את אזור הפצע ויתאים טיפול במידת הצורך. יש לשים לב אם התגובה באזור ההזרקה חלה אחרי כל חיסון, או ספצפית לחומר מסויים ואולי בהתאם להחליט על תוכנית חיסונים מיוחדת לכלבך.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה