פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרציות
    דוד
    15/09/2011

שלום
    האם שמרי בירה ושמן רוזמרין יעילים לטיפול בקרציות בכלב?
    אם כן מה הוא אופן הטיפול?
    תודה10

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרציות

הוספת תגובה

• קרציות - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/09/2011

משה שלום
    קולר נגד קרציות הוא האמצעי הבטוח היעיל כנגד קרציות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור משלשל
    אורי
    15/09/2011

שלום יש לי גור בן 4 חודשים נראה כמו גולדן גזעי ,אני מאכיל אותו בפרופק כבש והוא משלשל מזה אבל חוץ מזה הוא לא נראה חולה הוא נמרץ ושמח עם הרבה תאבון, מישהו אמר לי לתת לו 4 קילו של אינטסטינל של רויאל קנין ושזה אמור לפתור את הבעיה, מה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גור משלשל

הוספת תגובה

• גור משלשל - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/09/2011

אורי שלום.
    שלשול היא תופעה מאוד נפוצה בקרב חיות המחמד. ישנם גורמים רבים לכך וחשוב לדעת שלא כל מקרה יחלוף לבד מעצמו.
    שלשול יכול לנבוע ממגוון גדול של גורמים,חלקם מדבקים - פרזיטים (לדוגמא תולעים או גי'ארדיה) חיידקים (כגון: סלמונלה, קמפילובקטר) וירוסים (פרוו או הכלבלבת)
    הרעלת מזון, רגישות למזון ועוד. יתכן ששינוי מזון יעזור, אך מכיוון שגורים רגישים יותר מכלבים בוגרים לסיבוכים של השילשול ממליצה לך לגשת לוטרינר ולקבל טיפול מתאים.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקביאס לשרפיי - שאלה
    לחיים
    14/09/2011

שלום לך.
    יש לי כלב שארפיי בן כ-4 חודשים, ונעשו לו בפרווה מעט קרחות, הלכתי לוירינר תלש לו שערות בדק במיקרוסקופ וקבע שיש לו סקביאס וצריך טיפול של כמה זריקות וכו'
    הלכתי לוטרינר אחר, ואמרתי לו שאמרו שיש סקביאס, הוא ביטל את זה בהינף יד. ועשה בדיקה מיקרוסקופית, ואמר שיש לו איזה מחלה שלהגיד את השם של המחלה צריך ללכת לפקולטה, על כן אי לא זוכר. הבעיה גם בעור שצריך טיפול של עשרה זריקות אנטיביוטיקה וכו'.
    שאלתי ידיד מפינת חי בעל ידע נרחב בכלבים, ואמר שזה שטויות רק לתת לו אוכל מתאים, כי האוכל גורם לו את בעיות העור. והוטרינרים הנ"ל מחפשים עוד לקוח להתפרנס עליו.
    בדקתי על הסקביאס וראיתי שזה מדבק וסכנה לילדים, אם הילדים מסתכנים לא שווה להחזיק את הכלב.
    אבקש תשובה מקצועית והכוונה נכונה
    בברכה
    חיים

לקביעת תור
    סגירה
    סקביאס לשרפיי - שאלה

הוספת תגובה

• סקביאס לשרפיי - שאלה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/09/2011

חיים שלום
    בכדי לאבחן האם מדובר בטפיל עורי יש צורך במשטח מקרוסקופי, סקביאס הוא טפיל שנמצא על-פני העור, במגרד שטחי ניתן לראות אותו, בד"כ בעל-החיים מאוד מתגרד. סקאביאב היא אכן מחלה מדבקת לבני אדם. מתאורך לא ברור מה אבחן הוטרינר השני.
    שרפיי הוא גזע שנוטה לתסימנים עורים שוניםולא תמיד קלים לאבחון, המלצתי היא למצוא וטרינר עליו אתה סומךֱ
    ולטפל עפ"י המלצתו.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות לחרדה
    טלי
    14/09/2011

הי, הכלב שלנו בן 3, אצלנו מגיל חודש וחצי. ממתי שהוא גור הוא פחדן ותוקף מפחד. הוא קופץ מכל צליל, אפילו מענף שמרשרש ברחוב או מצעצועים מצפצפים. בגלל שהתגובה הראשונית שלו היא תקיפה, היינו איתו כבר 3 פעמים בסדרות אילוף שונות. הוא מאולף וממושמע, אבל עדיין מאוד לחוץ ופוחד, ולא נותן לאנשים חוץ מאיתנו להתקרב אליו. אני רוצה לברר על טיפול תרופתי בחרדה- האם נשמע שהוא מתאים לטיפול כזה? מה תופעות הלוואי והעלויות? והאם יש צורך במרשם? תודה, מצ'יקו והמשפחה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות לחרדה

הוספת תגובה

• תרופות לחרדה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/09/2011

שלום
    מתאורך נשמע שכלבך אכן סובל מחרדה שפוגעת באיכות חייו וסובביו. התיעציי עם הוטרינר המטפל או עם וטרינר מתמחה בבעיות התנהגות לגבי התאמת טיפול התנהגותי. לרוב הטיפול משלב תרופות עם טיפול התנהגותי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיפות עם לשון בחוץ אצל חתולה בוגרת
    מור
    14/09/2011

היי
    יש לי חתולה את 4 וחצי, רחוב- שחור לבן עם הרבה פרווה
    לפני כחודשיים אושפזה עקב הקאות של שיער, קוצר נשימה וחום גבוה. לאחר בדיקות רבות ומתישות...- דם, שתן, צילומי רנטגן ואולטרסאונד גילו לה גוש פרווה גדול בבטן וגם דלקת בשתן. שוחררה אחרי כמה ימים שנתנו לה נוזלים ואנטיביוטיקה. מאז אני נותנת לה משחת לקסוסטט נגד hairballs וזה עזר (הקיאה את השיער החוצה).
    בנוסף היא לא שותה מים מכלי המיועד לכך אלא רק מהברז כשפותחים לה אותו. בשבוע האחרון ראיתי שהיא נושפת בכבדות בערך פעמיים ביום עם לשון בחוץ למס' שניות (לא מקיאה שיער או אוכל). אני עדיין נותנת לה את המשחה פעמיים בשבוע.
    אפשר לדעת האם זו בעיה שדורשת טיפול/התערבות?
    האם מומלץ לספר לה את השיער? זה יכול להקל עליה?

תודה רבה
    :)

הוספת תגובה

• נשיפות עם לשון בחוץ אצל חתולה בוגרת - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/09/2011

מור שלום
    נשימה עם פה פתוח עלולה להעיד על מצוקה נשימתי, בעיות נשימה דורשות התערבות מיידית. ממליצה לך בחום לגשת בהקדם לוטרינר לבירור הגורם למצב.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה
    סופיה מזוז
    13/09/2011

שלום רב
    נולדו לחתולה שלי 3 גורים בני שבוע האם אפשר להחזיק אותם? כי אומרים שהאמא לא תגע בהם יותר אם נוגעים בהם

לקביעת תור
    סגירה
    חתולה

הוספת תגובה

• חתולה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    13/09/2011

סופיה שלום
    במידה והחתולה נינוחה כשאתם בסביבה, ניתן לגעת בגורים, ולראות מה התגובה. במידה והיא נלחצת מקירבתכם, נסו לאפשר סביבה נינוחה ככל שניתן ולהמנע ממגע ישיר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב ללא תאבון
    michal
    12/09/2011

שלום רב,
    לי יש קבליר קינג צ'ארלס בן 3.
    לאחרונה התחלתי לזהות תופעות מעט משונות אצלו כמו צליעה פתאומית שעברה לאחר מספר דקות, התיישב פעם אחת בטיול שגרתי ואף היה נראה לי עייף מהרגיל.
    היום בבוקר הוא גרד בדלת כדי לצאת- דבר שהוא עושה רק כשהוא צריך לשלשל או להקיא- אך כשהוצאתי אותו היציאות שלו היו רגילות וטובות. כשחזרנו הביתה והנחתי לו את ארוחת הבוקר שלו- שבדרך כל הוא טורף ברגע- הוא לא ניגש לאוכל.
    ישר נבהלתי וניסיתי להאכיל אותו מהיד שלי. הוא אכל מעט והקיא קצף לבן.
    קבעתי מיד תור לוטרינר והוא אבחן, לאחר בדיקות דם שמדובר בקדחת הקרציות.
    מעולם לא הייתה על הכלב קרציה. פעם אחת לפני מעלה מחודש בעלי זיהה במהלך טיול שגרתי שעלה עליו מעין עכביש- ומיד הוריד אותו ממנו.
    האם ייתכן שזו אכן קדחת הקרציות? קראתי מספר מאמרים באינטרנט ולמעט חוסר תיאבון אין לו כלל תופעות של קדחת הקרציות. ייתכן שזה משהו אחר?
    אני רק רוצה לציין שהוטרינר נתן לו אנטיביוטיקה וזריקה והוא כבר טרף את ארוחת הערב.
    אני מאוד סומכת על הוטרינר שלי ומאמינה בו אך אני רוצה לשמוע חוות דעת נוספת.
    תודה רבה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    כלב ללא תאבון

הוספת תגובה

• עוד דבר אחד..

michal
    12/09/2011

ודבר אחרון- הוא מטופל באופן קבוע עם טיפות נגד קרציות ופרעושים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב ללא תאבון - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    13/09/2011

מיכל שלום
    "קדחת קרציות" היא מחלה שכיחה יחסית בארץ. מחולל המחלה היא ריקציה (ארליכיה) - טפיל דם שמועבר לכלב באמצעות קרצית. למחלה מספר שלבים, אקוטי, סב-קליני וכרוני.
    את המחלה מאבחנים בהסתמך על סימנים קלינים (כגון:חום,חולשה, דימום מהאף ועוד.., לעיתים הבעלים לא מבחינים בסימנים הנ"ל והמחלה עלולה להתפתח למחלה כרונית). ובשילוב עם בדיקת דם שהממצא העיקרי האופיני בה הוא ספירת טסיות נמוכה . בנוסף ניתן לשלוח בדיקת PCR לארליכיה אשר מחזקת או שוללת חשד בהדבקות.
    חשוב לציין כי קיימת בגזע קינג צ'ארלס קבליר, תסמונת בה מספר הטסיות הוא נמוך מהממוצע והדבר אינו גורם למחלה. במידה וההחלטה הסתמכה על מספר טסיות נמוך בלבד יש אולי מקום לשלוח את בדיקת ה=PCR.
    המון בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות אצל הכלב
    גבי
    12/09/2011

שלום לכולם!

שמי גבי ואני מתנדב פעיל בעמותה למען בעלי חיים באשקלון, לפני שנה קצת יותר זרקו לנו ביום אימוץ קרטון עם ארבעה גורי כלבים בני כשלושה שבועות ביום לוהט באמצע אוגוסט שנים מהם אומצו במהלך היום אימוץ ושנים אף אחד לא ממש התעניין בהם השניים האלה היום האושר של הבית שלי.. בחייםלא חשבתי שאני יוכל להיות כולכך מאושר מאיזה ליקוק קטן או איזה קפיצה שאני חוזר הביתה עייף מעבודה וחסר חשק לכל.
    אחרי הקדמה קטנה אני באה השאלה הגדולה וההתיעצות שלה אני זקוק כולכך.. אחד הכלבים שלי מזה שבועיים וקצת התחיל להקיא כל בוקר קיא צהוב בהתחלה חשבנו שזה נורמלי ושזה פרווה של הכלב השני כי הם כל היום משחקים.. אבל אחרי שזה קורה יום אחרי יום ואתה רואה שגם הכלב קצת מאבד את התאבון החלטנו לקחת אתו לוטרינר שלנו הוא ישר עשה לו בדיקות ובינהן בדיקת דם שהוא גילה בה שיש לו קצת דלקטיות בגוף והוא קיבל טיפול של אנטיביוטיקה לחמישה ימים.. יומים וחצי הכל היה נראה בסדר הכלב אפילו אכל בצורה ממש טובה אך פתאום הוא התחיל לרדת מהתאבון שלו וגם התחילו לו קולות בבטן (שזה משהו שעד היום יש לו נראה ונשמע כמו גזים) לא ממש התייחסנו אמרנו שזה יעבור ואז בלילה הוא הקיא ום בבוקר למחרת איזה פעמיים שלוש והחלטתי לקחת אותו שוב לבדיקה ואז הוטרינר ביקש ממני להמשיך עם האוכל המיוחד שהוא הביא לו וגם לראות מה קורה כי הוא לא רואה משהו קיצוני שדורש התערבות.. שלושה ימים אחרי זה שוב פעם זה חזר אולי הסיבה שלא הקפדנו עם האוכל ונתנו לו גם מהאוכל הרגיל וגם חטיפים של כלבים.. ואז לקחנו אותו שוב אליו הוא אמר לא לתת שום דבר חוץ מהאוכל הרפואי ולהשגיח אליו שוב כי הוא בסך הכל נראה בסדר הוא גם משחק.. ובטיולים הוא מושך ומגיב לסביבה יפה אין אפטיות מצידו.. השבת האחרונה עברה בסדר גמור עד אתמול שהוא התחיל משעות הלילה המוקדמות ועד הבוקר עם קולות מהבטן ולא מצא את עצמו כל שניה קם כאילו משהו מפריע לו ואני חייב לציין שלאורך השבועיים הוא כל הזמן מנסה להגיע עם השיניים לאיזור של הטוסיק כאילו לגרד או משהו..
    והתחיל להקיא עד הבוקר הקיא כ4 פעמים וקיא ממש מוזר חום גושי.. לקחנו אותו שוב לבדיקה והוחלט לתת לו תילוע כי זה ממש נראה כמו תולעים קיבלת את התילוע אתמול בצוהריים והיום בלילה שוב פעם הוא הקיא וגם בבוקר שזה לפני כשעה.. ואני שואל את עצמי מה אני עושה כאילו מה יכול להיות לכלב כאילו איך אפשר לעזור לו?!?!?
    מישהו יכול בבקשה לתת לי כיוון או משהו אני ממש אשמח כי אני רוצה את הכלב שלי בריא ומאושר!

תודה ענקית על ההקשבה העזרה והסובלנות.
    גבי.

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות אצל הכלב

הוספת תגובה

• יכול להיות שזו אלרגיה למזון

מיכל
    12/09/2011

מנסיון שלי עם הכלבה שלי, קודם כל צריך לבדוק בדיקת צואה לראות שאין טפילים שגורמים להקאות ואם אין כלום בבדיקה אז צריך לבדוק אם הוא אלרגי למזון ולעבור לאוכל היפואלרגני לתקופה של 3 חודשים בהם אסור לו לאכול כלום חוץ מהאוכל הזה (שים לב אם הוא גם מתגרד - שזה עוד סמפטום של אלרגיה למזון) ואז אם הוא מפסיק להקיא, סימן שהוא אלרגי למזון.
    הכלבה שלי כבר חודשיים וחצי עם אוכל של היליס ZD שזה אוכל היפואלרגני ולאחרונה אני מטפלת בה גם עם אבקה של חייקים טובים ואנזימי עיקול שקבלתי מהוטרינר (מעורבבים במזון רך היפואלרגני) וזה ממש עוזר לה.
    גם לי יש 2 כלבים, ובגלל שאחת אלרגית למזון, גם הכלב השני אוכל מאותו האוכל, וזה כדי לא לחשוף את הכלבה האלרגית לאוכל רגיל, שהיא עלולה לאכול ממנו.
    בכל מקרה, כל פעם שאנחנו יוצאים איתה בחוץ והיא מוצאת משהו לאכול בחוץ (גלידה שנזלה למישהו על המדרכה, פיתה יבשה, חרצן של שזיף וכו') היא מקיאה ומשלשלת אחר כך 12 - 24 שעות וגם הבטן שלה משמיעה קולות של ברזל נגרר על הארץ, רעשים ממש חזקים. בכל מקרה, תמתין לתשובה מוסמכת של הוטרינריות, הן ממש ממש טובות ביעוץ (מנסיון אישי שלי עם הכלבה שלי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו מוזר
    ענבל אטיאס
    09/09/2011

היום שמתי לב שיש על הכלב שלי מעין כמו פירורים כאשר ניסיתי להוריד אחד מהם ראיתי כי הענין קשה ואחרי שהתעקשתי הורדתי ומחצתי על הרצפה ושמעתי קול כמו פיצוץ קטן ויצא מעט דם ואז הבנתי שזה לא גרגירי חול אלא משהו אחר . אציין כי אני משתמשת באמפולות והכלב שלי חיי בתוך הבית מלבד טיול שאני עושה לו 3 פעמים ביום ומשתדלת לא להעלות אותו למדשאות אלא רק על מדרכות מה יכול להיות מה שמצאתי עליו ואציין גם שמצאתי על רצפת הבית שלי גם כאלה מה זה לכל הרוחות כולי בלחץ ואינני יודעת מה לעשות ואיך לפעול ????? עזרה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    משהו מוזר

הוספת תגובה

• משהו מוזר - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    12/09/2011

שלום ענבל,
    לפי תאור הדברים ככל הנראה מדובר בקרציות. טפילים אלו שנפוצים בארצנו בעיקר בתנאי החום והלחות הנם טפילים מוצצי דם וכן נשאי מחלות העלולות להיות מסוכנות לבעל החיים וכן לאדם. המחלה השכיחה ביותר המצוייה בכלבים הנה "קדחת הקרצית"- מחלת חום הגורמת לירידה בטסיות הדם, שהנן בעלות תפקיד חשוב בקרישתו.
    בשל כך מומלץ ראשית לדאוג לטיפול מונע כנגד הקרציות- קולר אותו ניתן לקנות בחנויות חיות או אצל וטרינרים (אמפולה נחשבת לבעלת יעילות פחותה). בנוסף, הואיל וכבר נמצאו קרציות אצל כלבך מומלץ לגשת לוטרינר ולערוך ספירת דם על מנת לשלול את קיום המחלה. טיפול בשלב מוקדם בקדחת הקרצית הנו פשוט יחסית, בעוד שגילוי מאוחר כבר מצריך לעיתים טיפול מורכב יותר ואף יכול להביא לסכנת חיים של ממש,
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עליי לעשות

ענבל אטיאס
    12/09/2011

בכדי לוודות שקודם כל לא נותרו עליו קרציות איך עליי לטפל בכך הפכתי את פרוותו זה כלב מסוג פקינז הימלאיה מלא בפרווה וניסיתי לנקות אותו אבל איך אהיה בטוחה שאין עוד הרי לפי מיטב הבנתי הקולר אינו הורג מה שכבר קיים על הכלב , נכון או לאו??? אני בלחץ אטומי בבקשה עיזרו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאג סיני
    סימון
    09/09/2011

שלום! יש לי גור פאג סיני בן חמישה חודשים ויש לו כאלה נקודות שחורות כמה נקודות שחורות על הרגליים בכל רגל בערך בין שלוש ל 8 נקודות אתם יודעים אוליי מה זה יכול ליהיות?
    תודה מי ראש

לקביעת תור
    סגירה
    פאג סיני

הוספת תגובה

• פאג סיני - תגובה

12/09/2011

שלום סימון,
    מתאורך קשה להבין במה מדובר, אתה מוזמן לצלם את הלקויות ולהעלות את התמונה לאתר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לקרצינומה בחתול
    גילי
    09/09/2011

שלום ד"ר'
    לחתול הלבן שלי יש 2 פצעים מכייבים שאינם מגלידים מעל העין ובקצה האוזן.
    נלקחה דגימה, ועדיין אין תוצאות. קיבלנו בינתיים משחה ואנטיביוטיקה וצריכים לחזור בעוד 10 ימים להמשך. אז יהיו כבר תוצאות - ואם מדובר בקרצינומה נבדוק גם אם יש גרורות..
    אני יודעת שסרטן אינו מדבק באופן גורף. ובכל זאת רציתי לדעת אם אין סכנת הדבקות מהטיפול בפצעים. אני יודעת שיש סוגי סרטן שמעורבים בהם וירוסים ואני חוששת עלי ועל בני הבית.
    אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לקרצינומה בחתול

הוספת תגובה

• חשד לקרצינומה בחתול - תגובה

12/09/2011

שלום גילי,
    קרצינומה (squamous cell carcinoma) הנו גידול של תאי עור (אפיתל) שנוטה לפולשנות מקומית בבעל החיים. גידול זה שכיח בהופעתו בפנים, קצות אפרכסות האזניים, עפעפיים, השפתיים ואזור האף. עוד ידוע כי חשיפה לשמש הנה גורם חשוב בהתפתחותו, בעיקר באזורים חסרי פיגמנט וכי בחתולים לבנים קיים סיכוי רב יותר לפתחו (בשל חוסר הפיגמנט). יש להמתין בכל זאת כמובן לתוצאות הביופסיה על מנת לקבוע כי מדובר בקרצינומה, אולם כך או כך חשוב לדעת כי סרטן אינו מהווה מחלה מדבקת, וכי הפצעים הנם לקויות עור משניות שהזדהמו בשל המחלה ולפיכך אין כל סכנה עבורך או עבור בני משפחתך בהדבקה כלשהי במחלה בטיפול בהם. מאחר וכן קיימים פתוגנים המעורבים בדלקתהעור כדאי להקפיד על שטיפת הידיים וכלל לשמור על הגיינה נאותה (בדיוק כפי שמומלץ לעשות בטיפול בכל נגע אחר). בתשובה לשאלתך- אכן ידוע על קיום של העברה ויראלית של סרטן- כגון הפפילומה, ואולם ההדבקה הויראלית כאן נעשית רק בתוך המין- כלומר בין כלב לכלב ולא בין כלב לאדם.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טויי בן 4 חודשים
    שלומית כץ
    09/09/2011

הכלב מגזע פודל ננסי טויי,נמצא אצלי מגיל חודשיים.משמיע קול רק בזמן כאב .הוא לא בוכה ולא מילל .תודה על ההענות שלומית.

לקביעת תור
    סגירה
    טויי בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• טויי בן 4 חודשים - תגובה

12/09/2011

שלום שלומית,
    אכן תופעה לא שגרתית- הייתי מצפה כי ינבח בתגובה לגירויים מסויימים, אולם ייתכן כי תגובה זו תראה אצלו עם הזמן. בכל מקרה בביקור הבא אצל הוטרינר אנא צייני עובדה זו לפני בדיקתו.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירוס הפפילומה בכלב זקן
    ניר
    08/09/2011

שלום, יש לי כלב שהחודש ימלאו לו 11 שנים של אדם (77 בחיי כלב).
    היום, בעקבות שראיתי אצלו גושים לבנים על השפתיים, הלשון והחך, אבא שלי לקח אותו לוטרינרית.
    הוטרינרית אמרה שיש לו את וירוס הפפילומה ואמרה לתת לו פעמיים ביום אנטיביוטיקה.
    היא אמרה כי הוא כבר כלב זקן מאוד והפפילומה אולי תעבור.
    מה יקרה אם זה לא יעבור?
    תוך כמה זמן זה אמור לעבור?
    תודה מראש, ניר.

לקביעת תור
    סגירה
    וירוס הפפילומה בכלב זקן

הוספת תגובה

• וירוס הפפילומה בכלב זקן - תגובה

ד''ר סמדר טל
    11/09/2011

פפילומה הינו וירוס אשר גורם לצמיחת סוג של גידולים קטנים בדרך כלל בתוך הפה, על הלשון ובסביבת הפה. בדרך כלל אין צורך לפטל בבעיה אלא אם הגידול מדמם (אז יש להסירו כירורגית), או הופך להיות מזוהם (ומסיבה זו כנראה נתנה לכם הוטרינרית אנטיביוטיקה עבורו).
    הדבר היחיד שיש לזכור לגבי וירוס זה שהינו בעל חשיבות לכם כבעלי כלב הינו שהוירוס מדבק לכלבים אחרים ויש להמנע ממגע ישיר בין כלבכם לכלבים אחרים אשר עלולים להדבק.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוי בן 4 חודשים
    שלומית כץ
    08/09/2011

טוי בן 4 חודשים שמח ועליז ,אינו נובח .האם יש צורך בבדיקה מיוחדת ? תודה שלומית.

לקביעת תור
    סגירה
    טוי בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• טוי בן 4 חודשים - תגובה

08/09/2011

שלום שלומית,
    מאיזה גזע הוא? כמה זמן מצוי ברשותך?האם מיילל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלות של ציפורים
    לונה
    07/09/2011

שלום רב, שאלה קצת מוזרה....

אני מעוניינת להתחיל להתנדב בפרוייקט של שימור הנשרים בארץ. אני בהריון בחודש רביעי. האם יש מחלות שיכולות לסכן אותי או את העובר כתוצאה מניקיון הצואה של העופות או מהכנת המזון שלהם (פגרים). או ששמירה על הגיינה בסיסית יכולה להספיק במקרה הזה?

תודה רבה
    וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה
    מחלות של ציפורים

הוספת תגובה

• מחלות של ציפורים - תגובה

08/09/2011

שלום לונה,
    ראשית כל הכבוד על רוח ההתנדבות!
    ישנן מספר מחלות זואונוטיות המועברות על ידי עופות - חלקן חיידקיות וחלקן ויראליות, אולם בכדי לדעת האם בטוח עבורך להתנדב בפרוייקט זה עלייך לפנות לרופא הומני שיוכל לתת לך את המלצתו!
    בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה