פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החתולה שלי נפצעה והכאבים חזרו
    רן
    16/08/2011

שלום,

ביום חמישי החתולה שלי ברחה מחוץ לבית, התקוטטה ככל הנראה עם חתול אחר בחוץ וחזרה עם מעט שריטות על הפנים ועם כאבים מטורפים ברגל- כנראה נשיכה.
    היא לא אכלה ולא שתתה והיתה בדכאון.

לקחתי אותה לוטרינר שנתן לה משכך כאבים ואנטיביוטיקה בזריקה ונתן לי מרשם ל4 ימים של מתן אנטיביוטיקה.- כל זאת בהנחה שאין צורך לצלם מכיוון שהפציעה לפי דעתו לא כזאת נוראית.

תוך פחות מיום אחד (!!!) אחרי הטיפול היא חזרה לאכול בצורה מלאה, להשתולל ולשחק ללא כאבים בכלל.

כל פעם שנתתי לה את האנטיביוטיקה היה לי קשה והרגשתי שקצת היא פולטת ולא מעקלת באמת הכל, אפילו חשדתי פעם ראשונה שהיא הקיאה אותה (היו סימנים במקלחת)

עבר הטיפול ופתאום יום וחצי אחרי שוב כואב לה באותו המקום, האם זה אומר שצריך להמשיך את הטיפול האנטיביוטי? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• החתולה שלי נפצעה והכאבים חזרו - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    16/08/2011

רן שלום
    סביר שההטבה במצבה של חתולתך היתה תוצאה של הטיפול שניתן והחחמרה חלה מכיוון שהטיפול האנטיביוטי לא הושלם.
    יש להשלים את הטיפול האנטיביוטי כפי שהמליץ הוטרינר. במידה ומקיאה מהאנטיביוטיקה, יש להתיעץ עם הוטרינר ואולי להחליפה לסוג אחר של אנטיביוטיקה.
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור פתאומי אצל הכלבה שלי
    שירלי
    14/08/2011

שלום רב,

יש לי כלבה גזע בולדוג אנגלי, בת 7. את המחזור שלה היא כבר קיבלה. לפני כמה יומיים החל דימום פתאומי, בלי סממנים מקדימים של מחזור הנראים בדרך כלל.
    התייעצנו עם ווטרינר והוא אמר לנו לתת לה מוקסיפן וקבע (דרך הטלפון) כי יש לבצע ניתוח.
    יש לציין כי הכלבה במצב רוח טוב, אוכלת וישנה כרגיל. אולם נראה כי היא מתנשפת כבד מהרגיל.

אשמח אם אוכל לקבל חוות דעת נוספת.

תודה רבה.

הוספת תגובה

• מחזור פתאומי אצל הכלבה שלי - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    16/08/2011

שירלי שלום
    האם כלבתך בת 7 חודשים, או 7 שנים? מתי היה היחום האחרון שלה? איזה סימני הופיעו שאינם מופיעים עכשיו?
    מקור הדימום יכול להיות ממערכת המין (יחום/דלקת רחם ועוד) ממערכת השתן (אבנים/דלקת ועוד) או על רקע בעית קרישה.
    עפ"י מה שכתבת איני יודעת למה המליץ הוטרינר על מוקסיפן (אנטיביוטיקה) או ניתוח.

נשמע שיש צורך בדיקה רפואית בכדי להחליט מה הגורם לדימום.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב אוזניים או בעיה כלשהי אצל הכלב
    דוד
    13/08/2011

זו כבר הפעם השנייה שזה קורה,הוא מתגרד משמיע נהימות כאלה,מריח את האוזן יש ריח חריף מה זה אומר? מה אפשר לעשות זה לא יחזור על עצמו?
    תודה ויום טוב

הוספת תגובה

• כאב אוזניים או בעיה כלשהי אצל הכלב - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    16/08/2011

דוד שלוםהריח החמור שמופרש מהאוזן בתוספת לגירוד המלווה בכאב עלולים להעיד על תהליך דלקתי באוזן. יש לגשת לוטרינר שיבדור את תעלת האוזן, וישלול המצאות גוף זר בתוכה. כמו כן ניתן לבצע משטח מהאוזן ולהעריך את הגורם שמחולל את הדלקת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עירוי נוזלים
    חסוי
    13/08/2011

הכלב שלי חולה כליות ואני עושה לו עירוי פעמיים בשבוע.. וקרה שכשהחלפתי את המחט נדקרתי מהמחט המשומשת.. האם עליי לעשות חיסון כלשהו? יש סיכון של הדבקה כלשהי?

לקביעת תור
    סגירה
    עירוי נוזלים

הוספת תגובה

• עירוי נוזלים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    16/08/2011

לימור שלום
    באופן כללי אין סכנת הדבקה, מומלץ לשטוף את הידים היטב עם סבון. אם יש מתפתח פצע באזור יש להתיעץ עם רופא המשפחה.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתלתול וכלב
    תולי
    12/08/2011

הי,
    לפני כ- 3 שבעות אספתי גור חתולים בן יומו כמובן שלקחתי אותו לוטרינר, קניתי תחליף חלב... בשבוע הבא על פי המלצת הוטרינר אתחיל לגמול אותו בהדרגה מהחלב. הבעיה היא כזאת: יש לנו כלב ואני חוששת שהוא ירצה לאכול מהאוכל של החתול וההיפך... מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה????

לקביעת תור
    סגירה
    חתלתול וכלב

הוספת תגובה

• חתלתול וכלב - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    16/08/2011

תולי שלום
    אכן סביר להניח שהכלב יאהב את מזון החתולים (שלרוב טעים ועשיר מזה של הכלבים) ולכן מומלץ למקם את קערת המזון של החתול באזור מוגבה בבית אליו הכלב לא יוכל לטפס. כמו כן חשוב לציין שחתול אינו יכול להתקיים ממזון כלבים (חסר מרכיבים שחיונים לחתול) ולכן יש להקפיד בהזנתו במזון חתולים, במקרה של גור כמובן , מזון לגורי חתולים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומרים מסוכנים לרגלי הכלב
    מיכל
    11/08/2011

מה קורה עם הכלב נחשף לחומרים כמו אקונומיקה על הרצפה והוא דורך עליה, האם זה מסוכן לו? כי הכלב שלי דרך על רצפה מלאה אקונומיקה (ומיד רחצתי לו את הרגליים). מאז שהוא דרך על האקונומיקה, נכנסים לו קוצים לרגל לעתים קרובות מאוד (כמעט כל יום) וכפות הרגליים שלו קשות ויבשות. יש משהו לעשות כדי לסייע לו ?

הוספת תגובה

• חומרים מסוכנים לרגלי הכלב - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    11/08/2011

מיכל שלום.
    נשמע ששטיפת הרגלים לאחר האקונומיקה במים - מספיקה. רגלי הכלבים בנויות ומורגלות להליכה בחוץ (ללא כיסוי) אם זאת מומלץ להמנע מהליכה ממושכת על אספלט בשעות החמות. במידה והכלב מראה צליעה או אי נוחות, יש לגשת לוטרינר לבדיקה.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי זבע עיניים אצל חתול
    atalia
    11/08/2011

מצאתי חתול היום משהוא כבר בן חודשיים היה אצל הווטרינרית בקשר לדלקת עינים קיבל משחה שמתי לו פעמיים ביום כפי שנאמר והכל חזר לנורמה ועכשיו השתנה לא צבע העינים מכחול לירוק, אני יודעת מהחתולים הבוגרים שלי שיש שלב שצבע העניים מתחלף אבל הם היו יותר בוגרים והוא קטן.
    האם זה נורמאלי?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי זבע עיניים אצל חתול

הוספת תגובה

• שינוי זבע עיניים אצל חתול - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    11/08/2011

שלום,
    צבע העיניים בגורי חתולים משתנה עם התפתחות חוש הראיה. רוב הגורים נולדים עם צבע בעל פגמנט כחלחל ובין גיל 3-8 שבועות בממוצע משתנה גוון העין, והוא מתקבע לרוב עד גיל של כ-3 חודשים. בשלבים מאוחרים מכך, כלומר בחתולים בוגרים, שינוי בצבע העין עשוי לרמוז על בעייה (מקומית בעין או לעיתים ססטמית). באם גיל חתולך הנו קטן משלושה חודשים הרי שהתופעה נורמלית לחלוטין!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העין של הכלב שלי התנפחה
    אנונימי
    11/08/2011

אתמול נסענו ושמנו את הכלב שלנו יש לציין שהוא היה בחצר כול היום . שהוא חזר הוא התחיל לגרד את עזור העיניים שלו היום בבוקר קמנו וראינו שהתנפחה לו עין שמאל מסביב לעין. יש סיבה לדאגה? העם זה משהו רציני או שזה יעבור לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    העין של הכלב שלי התנפחה

הוספת תגובה

• העין של הכלב שלי התנפחה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    11/08/2011

אנונימי שלום
    מהתמונה ניכר שהעין אותה סימנת, סגורה באופן משמעותי מהעין השניה, הדבר מעיד על כאב באותה עין - לא מומלץ להמתין! יש לגשת לוטרינר לצורך בדיקת העין והערכת הבעיה ממנה סובל הכלב - והתאמת טיפול.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לג'ק ראסלית יש גם נשירה קשה
    מיכל
    10/08/2011

בחודשיים האחרונים יש לכלבה שלי (ג'ק ראסלית) נשירה קשה. היא מתגרדת הרבה ולכן קבלתי מהוטרינר שמפו מיוחד לאלרגיית עור שמקל על הגירוד. אני רוחצת אותה בערך פעם בשלושה שבועות כדי להקל על הגירוד שלה, ואז אני מסרקת אותה וכמות השערות שיוצאות לה מהגוף היא כמות שלא תאומן, המון. לפעמים נדמה לי שהיא הולכת לאבד את כל השער שלה, ולפעמים נראה שהכל בסדר עם השער אבל הנשירה שלה קשה מאוד. כל הבגדים של כל המשפחה מתמלאים בשיער שלה. היא מעוקרת מלפני כחצי שנה (אם יש לזה קשר). מה יכול לגרום לנשירה שכזו שמלווה בגירוד? זו אותה כלבה ששאלתי לגבי השלשולים הכרוניים שלה. יכול להיות שיש קשר בין השלשולים לבין הנשירה? האם יתכן שאין ספיגת מזון ואז גם השיער מתדלל? ומה ניתן לעשות כדי להקל עליה את הנשירה והגירודים?

הוספת תגובה

• לג'ק ראסלית יש גם נשירה קשה - תגובה

10/08/2011

שלום מיכל,
    ראשית ראי תגובה מעודכנת לגבי בעיית השלשולים. נשירה עשויה להיות שניונית לבעיות עור שונות(בעיות של אלרגיה הן אכן הנפוצות ביותר, כאשר האלרגיה השכיחה ביותר היא אלרגיה לפרעושים, אולם גם אלרגיה למזון וכן לאלרגנים סביבתיים שכיחים כאמור אף הן). בנוסף ייתכן שהנשירה מוחמרת על ידי המחלה המלווה בחוסר ספיגה של ניוטרינטים חיונים. האם הגירוד כרוני?האם ניתן לזהות עונתיות? האם יש לקויות עור?האם ישנם איזורים מסוימים לגרוד?. מומלץ להקפיד על טיפול כנגד פרעושים אחת לחודש לפחות ובאם שטיפה עם שמפו רפואי הואילה כדאי להמשיכה בהיוועצות עם הוטרינר. בשלב זה אני מייחסת חשיבות עליונה לפתרון בעיית מערכת העיכול ואני מקווה כי תצליחו לפתורה מהר ככל האפשר!
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי התנהגות מוזרה של כלבה
    קרן
    10/08/2011

הכלבה שלנו בת 10. בחודשיים האחרונים חל שינוי באופן ההתנהגות שלה. במהלך היום היא נשרכת כל הזמן אחרי מי שנמצא בבית, ומידי שעה נעמדת לידנו ומתחילה לרעוד לפרקי זמן קצרים. היא מבקשת לצאת לטיול למטה בערך כל שעתיים. בהתחלה נעננו לזה אבל ראינו שזה לא בגלל שהיא צריכה לעשות את צרכיה. היא סתם מבקשת לצאת, אף על פי שלאורך כל השנים אנחנו מוציאים אותה בין 3 פעמים ביום. מה פרוש הרעידות הללו ומדוע היא מגלה סימנים של צורך יתר בתשומת לב למרות שהיא מקבלת הרבה מאוד תשומת לב ודאגה לכל צרכיה ? נקודה חשובה לציון שאולי יש לה חלק בדבר - הדמות שהיא הייתה הכי קשורה אליה בבית נסעה לחו"ל לפני חודשיים וזה בדיוק פרק הזמן שמאז הכלבה מתנהגת כך.

הוספת תגובה

• שאלה לגבי התנהגות מוזרה של כלבה - תגובה

10/08/2011

שלום קרן,
    ההתנהגות אותה את מתארת מאותת על מצב של מצוקה. בין אם מדובר במצוקה על רקע פסיכולוגי-התנהגותי (בשל עזיבת דמות מוכרת) ובין אם על רקע בעייה בריאותית שהקליניקה שלה איננה ספציפית על פי הכתוב, חשוב לקחת את הכלבה לבדיקה אצל וטרינר בהקדם על מנת לנסות ולאבחן את הבעיה!
    כל טוב ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחווף, כלבה מקיאה.
    הילה
    09/08/2011

שלום,
    יש לי כלבה בת 4 וחצי, פינצ'רית מעורבת,היא מקיאה דיי הרבה בחצי שנה האחרונה.., לפעמים זה הולך לאיזה שבוע שבועיים ואז זה חוזר.., לפעמים הקיא הוא צהוב עם גושים, והיום נגיד יצא לה גוש שנראה ממש כמו חרא אבל בהיר בצבא בז', אני לא יודעת מה לעשות כבר , מימה זה.., היא לא אוכלת אוכל של בני אדם אולי רק כשהיא מוצאת לפעמים וממש לא הרבה.., וחטיפים ועצמות אני נותנת לה אבל בתדירות נמוכה., יכול להיות שהיא חולה במשהו ?, היא מתנהגת רגיל משתוללת עם שמחת חיים, אוכלת טוב ושותה, והצואה שלה בסדר גמור.., מה זה יכול להיות ?

לקביעת תור
    סגירה
    דחווף, כלבה מקיאה.

הוספת תגובה

• דחווף, כלבה מקיאה. - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/08/2011

הילה שלום,
    הקאות הנן ממצא שכיח בכלבים והן יכולות לנבוע מגורמים רבים, חלקם קשורים באופן ישיר לדרכי העיכול - כגון דלקת על רקעים שונים (מזון, אלרגיה, הדבקה ויראלית או חידקית ועוד), גוף זר, בעיות אנטומיות,ועוד.. גורמים אחרים התלויים במערכות שונות בגוף כגון-בעית כבד או כליות, חומרים טוקסים או תרופות מסוימות, וכן גורמים שונים שעשויים להביא לבחילה במספר מנגנונים- כל אלו עשוים להביא להקאות.
    בשלב ראשון, ניתן להעביר את כלבתך למזון קל עיכול, ובמידה והשינוי אינו פותר את ההקאות, במיוחד לאור העובדה שהתופעה נמשכת כבר זמן רב, יש לגשת לוטרינר לבירור מקור ההקאות.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה מקיאה

הילה
    10/08/2011

קודם כל תודה רבה על המהירות (:,
    מה הכוונה מזון קל לעיכול ?,
    ויכול להיות שהאוכל שלה גורם לזה?, החלפנו לה אוכל לפני כמה חודשיים ובערך ההקאות התחילו מאותו זמן, למרות שהיא נראת נהנת ממנו ואכלה כבר חצי שקית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה מקיאה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    10/08/2011

בשמחה.
    לאור התיאור שלך מאוד יכול להיות שהמזון אינו מתאים לה או אינו תקין, ניתן לרכוש אצל וטרינרים ובחלק מהחנויויות מזון מיוחד לבעיות עיכול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואגת מאוד!
    דנה
    07/08/2011

לום רב. הייתי לפני כמה ימים בטיול עם עוד קבוצה של אנשים בצפון. היה קריר מאוד בשעת בוקר מוקדמת, ובגלל שהיינו במקום גבוה הייתה רוח חזקה. כלב משוטט נכנס לאזור, מסוג לברדור, עם פרווה מעט מלוכלכת אבל די לבנה ומקשקש בזנבו. העניין היה שהלשון שלו הייתה בחוץ והוא טיפטף רוק בקצב מסחרר, כמעט כמו ברז שפתחו אותו. זה הפתיע אותי כי לא היה חם מיוחד. השתדלתי להתרחק ממנו (לא נגעתי בו בכלל או נתתי לו לגעת בי), והוא מאידך התהלך לו, הסתכל קצת על האוכל ונצמד מאוד לאנשים בידידותיות. מדי פעם הוא התיישב והמשיך לטפטף מלשונו. כמה אנשים התחילו להביע חשש שהוא נראה חולה בגלל כל הריר אבל לא סילקו אותו. הוא נשאר איתנו כמה זמן, לא נשך אף אחד אבל התקרב לקבל ליטופים מאנשים ואז ברח בגלל איזה רעש שהושמע. מאז אני מאוד מודאגת: היה רגע שהסתכלתי עליו ועם הרוח הייתי בטוחה שטיפת רוק נכנסה לי לעין, או שמהאבק שדרכתי עליו והתעופף יכנס לי משהו לעין עם הריר של הכלב. כשחזרתי הביתה שעות ספורות אחר כך הלכתי מיד לרופאת המשפחה להתייעץ איתה אם צריך לעשות משהו והיא רק חייכה ואמרה שהחשש מוגזם ושזה לא הגיוני. האם באמת אני יכולה להיות רגועה מפני כלבת? לא לקחת חיסון? והאם יכול להיות שהכלב יירר סתם? (זה לא היה ריר קצפי).
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דואגת מאוד!

הוספת תגובה

• דואגת מאוד! - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/08/2011

דואגת שלום
    כלב חולה בכלבת לא יתנהג בצורה ידידותית. מסכימה עם רופאת המשפחה שלך, נשמע שהסיבה לריור אינה כלבת, ולאור תאורך אין חשש להדבקות במחלת בכלבת.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור חתולים מסכן
    הדס
    07/08/2011

שלום,
    מצאתי גור חתולים קטנטן בחצר הבית שהיה נדמה על סף מוות. נתתי לו קצת לאכול במזרק ומצבו השתפר והוא הפך עירני יותר. אולם החתול לא מצליח להרים את הראש. הוא מנסה להתרומם על הרגליים והראש גורר אותו מטה. האם יש משהו שניתן לעשות עבורו? (זה ממש קורע לב)
    תודה רבה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה
    גור חתולים מסכן

הוספת תגובה

• גור חתולים מסכן - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/08/2011

הדס שלום
    כל הכבוד על הטיפול המסור. מהתאור קשה לדעת מה הגורם למצב אותו את מתארת, אני ממליצה לך לגשת עם הגור לוטרינר לבדיקה ולהערכה ממה סובל הגור, יחליט אם יש צורך בטיפול נוסף והערכה האם המצב הוא בר שינוי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע
    ענבל אטיאס
    07/08/2011

היי, בימים האחרונים גיליתי שכנראה משהו עקץ את הכלב שלי בזנבו לאחר שרדף אחרי הזנב שלו מס' ימים וכנראה שהעקיצה מגרדת לו מאוד כי הוא כל הזמן מלקק את זה שאלתי היא מה אני יכולה למרוח לו על העקיצה כדי להקל עליו???? עליי לציין שהכלב שלי נמצא רוב היום בבית מלבד 3 פעמים ביום בהם אני מוציאה אותו לעשות טיול וצרכים אודה על תשובתכם?????

לקביעת תור
    סגירה
    פצע

הוספת תגובה

• פצע - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/08/2011

ענבל שלום
    תאורך מתאים לאלרגיה לפרעושים, במידה וכלבך אינו מטופל כנגד פרעושים, יש לשים אמפולה לטיפול בפרעושים בהקדם. במידה וממשיך ללקק את האזור ונוצר פצע במקום מומלץ לגשת לוטרינר.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לתשובתך

ענבל אטיאס
    11/08/2011

האם מותר למרוח את האמפולה על גבי הזנב גם או רק מעל הצוואר????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לתשובתך - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    11/08/2011

את האמפולה אין למרוח על הפצע, אלא על עור בריא בעורף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון לחתול בן 10
    אור
    06/08/2011

שלום רב,

יש לנו חתול בן 10, המתגורר איתנו בבית ואינו יוצא החוצה.

האם הוא צריך לקבל מזון לחתול "סנייור"?

מה יותר חשוב אוכל מסוג "הרבול"/ "סנייור"/ "אינדור"?

איזה סוג אוכל מומלץ?

תודה רבה, אור

לקביעת תור
    סגירה
    מזון לחתול בן 10

הוספת תגובה

• מזון לחתול בן 10 - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/08/2011

אור שלום
    האם מדובר באוכל של אותה חברה או של חברות שונות?
    אין תשובה אחת נכונה. וכל התשובות עשויות להיות נכונות:)
    החלטה על אוכל מושפעת מגיל, משקל גוף, מצב בריאותי ורמת פעילות - ממליצה לך להתיעץ עם הוטרינר המטפל לגבי המזון המומלץ ביותר לחתולך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה