פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חתול או שניים בדירה קטנה?
    לולו
    06/08/2011

שלום,

עברנו לא מזמן לדירה שכורה חדשה, קטנה יחסית, 35 מטר רבוע, שני חדרים.
    אנחנו מאוד אוהבים חתולים ומאוד רוצים לאמץ חתול. מכיוון שאנחנו סטודנטים, ולא נמצאים בבית ברוב שעות היום, חשבנו לקחת שני חתולים כדי שיארחו לחברה זה לזה. בנוסף, אנחנו לא רוצים שהחתולים יצאו החוצה, אלא שישהו בבית.

השאלה היא האם דירה קטנה כזו מהווה מרחב מספיק לחתול או לשני חתולים?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חתול או שניים בדירה קטנה?

הוספת תגובה

• חתול או שניים בדירה קטנה? - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/08/2011

לולו שלום
    35 מ"ר נשמע מעט קטן ל-4 נפשות :), יש לקחת בחשבון שיש צורך לפחות בארגז חול אחד, ההמלצה היא למספר ארגזי חול לפחות כמספר החתולים ומכאן 2 ארגזים. במידה ויש הרמוניה בין כל הפרטים, זה בהחלט ניתן, אך לצערי ישנם מצבים בהם קיים מתח בין חתולים שחיים יחדיו ואז יכול להתעורר קושי, במיוחד במרחב קטן. במידה ואתם מחליטים לקחת 2 חתולים בכל זאת, עדיף לקחת חתולים שגדלו יחדיו.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוס כלב המטפטף נוזל בצבע צהוב
    רותם
    05/08/2011

שלום רב,
    יש לי כלב מסוג גולדן בן שנתיים, הוא ממושמע מאוד, אינו פעיל מבחינה מינית (דהיינו לא "מענג את עצמו",לא מנסה לעלות על כלבות) כמו כן, הוא כלב עדין מאוד. מזה למעלה משנה שהכלב ממלא את כל רצפת הבית והקירות(כאשר הוא מתנער - כאמור, הוא לא מאונן) בנוזל צמיגי בצבע ירוק וצהוב ההולך ומתגבר מדי יום. לקחתי אותו למספר ויטרנרים: וטרינר אחד אמר שזו דלקת ונתן אנטיביוטיקה - מיותר לומר שזה לא עזר, השני אמר שאין לו דלקת פשוט פרוסטטה מוגדלת וזו גזירה משמיים ואין מה לעשות. שניהם טענו שכל עוד לכלב אין בעיות התנהגות והוא לא פעיל מינית בצורה מוגברת - הם לא ממליצים על סירוס כיוון שסירוס לא בטוח יפתור את הבעייה. ממה שאני קוראת באתרי האינטרנט, ייתכן כי סירוס כן יפתור את הבעייה ואף יימנע מחלות בערמונית בעתיד. אני רוצה להמשיך לגדל את כלבי בתוך הבית כי אני מאוד מאוד קשורה אליו אך כרגע מצב הטפטופים שנדבקים כמו דבק מגע הן בצבע והן במרקם - הם בלתי נסבלים. מה ניתן לעשות? מבקשת תשובך בעניין.

הוספת תגובה

• סירוס כלב המטפטף נוזל בצבע צהוב - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    06/08/2011

הפרשה צהובה מהפרפוציום (מעטפת הפין ) בכלבים קרויה סמגמה והיא מכילה בעיקר הפרשה שומנית, תאי אפיתל שנשרו מן העור וחיידקים המאפיינים אזור זה. באופן טבעי הכלב מלקק את האזור ומנקה עצמו בדרך זו. באם ההפרשה היא מוגברת במיוחד הדבר יגרור גם ליקוק אינטנסיבי של המקום. ישנם מספר גורמים שעשויים להביא לכך: טראומה מקומית, גוף זר, הפרעות במערכת השתן (כגון אבנים/דלקת) או בבלוטת הערמונית ועוד.. בכל מקרה באם הבעיה ממשיכה, צריכה להיעשות בדיקה פיסיקלית יסודית על ידי וטרינר עם דגש על מערכת השתן על מנת לשלול את הגורמים הנל, מומלץ לקחת דגימה מההפרשה ולבחונה תחת מיקרוסקופ וכן לערוך בדיקת שתן סטרילית (באם אין ממצאים יש להרחיב את הדיאגנוסטיקה-תרבית שתן/בדיקת דם/.צילום סקר).
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג'ק ראסלית עם שלשולים כרוניים
    מיכל
    04/08/2011

הכלבה שלי ג'ק ראסלית בת שנה + סובלת כמעט מאז שנולדה משלשולים לפחות פעם פעמיים בשבוע. כתוצאה מזה היא מאוד קטנת ממדים. הוטרינר הציע לבחון אלרגיה למזון וקנינו לה ZD של היליס (גם בקופסאות וגם אוכל יבש). היא אוכלת את שניהם ואוהבת את האוכל, אבל נראה שזה לא עוזר, כי עדיין היא משלשלת לפחות פעם בשבוע - תמיד לקראת סוף השבוע - חמישי או שישי. ניסיתי להבין מה יש בסוף שבוע שאין באמצע השבוע ולא הצלחתי להבין. עשינו לה בדיקת צואה ויצא שאין לה כלום מבחינה חיידקית או טפילית.אם אין לה אלרגיה למזון, ממה זה עוד יכול להיות השלשולים. לפעמים מתלווים לשלשולים גם הקאות ולפעמים היא גם אוכלת עשב כדי להקיא אותו (את העשב), ואז אפשר להבין שהיא לפני התקפה של שלשולים. היום היא שוב משלשלת, אחרי שכל הלילה הקיאה (את האוכל שאכלה - ZD) ואני מיואשת. ממה זה יכול להיות? אני מקפידה לראות שהיא לא אוכלת כלום ברחוב, וגם אם היא מכניסה משהו לפה, אני מיד מוציאה לה אותו ולוקחת אותה מהמקום. לא נראה לי שהיא מצליחה להכניס משהו לפה מלבד האוכל ZD. איזה עוד אופציות יכולות להיות למצב הזה?

הוספת תגובה

• ג'ק ראסלית עם שלשולים כרוניים - תגובה

06/08/2011

שלום מיכל!
    אתחיל במס' שאלות חשובות: האם נעשו בדיקות דם?(ספירה וביוכימיה?) האם המעבר למזון ZD שיפר בצורה כלשהי את תדירות השלשולים?האם נבדקו רמות b12 ופולאט? האם נעשו בדיקות עוקבות של צואה עם הצפה? האם נעשתה גם תרבית צואה ?(לעיתים ניתן לפספס מהסתכלות מיקרוסקופית בודדת)האם בשלב כלשהו נראו גם הקאות?האם כלבך קיבל תילוע כיאות?האם נעשה ניסיון טיפול אמפירי באנטיביוטיקה לטפילי מע' עיכול?
    שלשולים כרונים צריכים להיות מאופיינים בהתאם למקורם (מעי דק/גס), והם יכולים להיות תוצאה של הדבקה ויראלית, בקטריאלית, טפילית, על רקע של רגישות למזון (כפי שציינת),על רקע שינוי פלורה בשל גורמים שונים בהם יש הפרה של האיזון הנורמלי של מערכת העיכול ושגשוג של חיידקים פתוגנים, על רקע של מחלות כרוניות אחרות אותן יש לפסול (דלקת לבלב, דלקת מעי דק כרונית ועוד). מדובר במצב מורכב בו חשוב מצד אחד לאבחן את הגורם ובמקביל לטפל בבעיית אובדן המשקל וחוסר הספיגה של חומרים מזוניים החיוניים לכלבך, לפיכך עצתי היא להמשיך באבחון כמתואר!
    אשמח לסייע באם יש לך שאלות נוספות!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה לשאלותיך

מיכל
    10/08/2011

לג'ק ראסלית המשלשלת נעשו בעבר הרבה בדיקות:
    3 פעמים בדיקת צואה (בהצפה) וזאת מאחר ובבדיקה הראשונה נמצא כי יש לה COCCIDIA SP. תחילה טופלה הכלבה באנטיביוטיקה (כדורים) למשך 3 שבועות ואז שוב בוצעה הבדיקה, שנמצאה חיובית. אז עברנו לאנטיביוטיקה (סירופ לילדים) למשך חודש נוסף, ואז בוצעה בדיקה חוזרת שבה נמצא שאין לכלבה עוד כל חיידקים או טפילים וגם הCOCCIDIA SP חלפה ונעלמה.
    לאחר שקבלנו את תוצאות הבדיקה לפיה אין לה כלום והיא עדיין שילשלה והקיאה (יום כן, שבוע לא, יומיים כן, שבוע לא וכך הלאה), הציע הוטרינר לעשות לה ספירת דם, לראות אם יש דלקת סמויה או כדומה. הוטרינר ביצע במקום בדיקת ספירת דם, שיצאה גם היא תקינה. אז הציע הוטרינר לעשות ניסוי עם אוכל היפואלרגני ומאז - כחודש וחצי ויותר שהיא אוכלת ZD קופסאות ואוכל יבש. בזמן הזה, ניתנו לה גם חומר להקלת העיקול (בתוך מזרק ענק שעליו מסומן כמות מדידה, ונותנים כל יום 2 מ"מ ממנו) וגם פרביוטיקה עם אנזימי עיקול (שהיא מקבלת כל יום רבע כפית ממנה - מלפני כשבוע). אבקש לציין כי גם כשהיציאות שלה לא משלשלות, עדיין יוצאות לה יציאות עם ריח חריף והם מבריקות כאילו הן מאוד שומניות. הצבע ברוב הזמן הוא חום, אבל כשיש שילשול הצבע הוא צהוב ירקרק. ההקאות הן בצבע חום (אם היא אחרי אוכל), או קצף לבן אם היא לא אחרי אוכל. הוטרינר הציע בפעם האחרונה שבקרתי אצלו שנתחיל לתת לה אנטיביוטיקה לדלקת בלבלב, שאולי יש דלקת. מה דעתך? ואיזה בדיקות עוד צריך לעשות כדי לאתר את מקור הבעייה?
    ועוד דבר, לעתים כשהיא סובלת משלשולים, והיא מלקקת אותי בפנים (גם על הפה שלי), אני סובלת גם כן משלשולים, ושמתי לב שתמיד כשיש לי שלשולים, גם לה יש, או להיפך. האם יכול להיות שיש לה משהוא מדבק, ואני נדבקת כל פעם, או ההיפך, שאני מדביקה אותה? האם יש קשר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה לשאלותיך - תגובה

10/08/2011

שלום מיכל,
    ראשית, באם את סובלת משלשולים חוזרים עלייך לגשת לרופא הומני ולבקש בדיקת תרבית צואה על מנת לנסות ולאבחן, אנו בהחלט יכולים להידבק מבעלי החיים בפרזיטים (ג'יארדיה למשל) בהם הם נגועים(פיזור אאוציסטות בצואה, הידבקותן לפרווה ומעבר דרך הפרווה אלינו). לגבי כלבתך: בדיקות צואה צריכות להיעשות ברצף (לפחות 3 בדיקות הצפה) בכדי לשלול הימצאות טפילים והייתי ממליצה לחזור עליהן-עצם העובדה כי את משלשלת במקביל אכן מעלה חשד!. .כדי לא לפספפס הדבקה סמויה, במקרים רבים של שלשול בלתי מוסבר המלווה באובדן משקל ישנה הצדקה לטיפול אנטיפרזיטרי רחב טווח וחשוב לדעת כי יתכן שלמרות טיפול בעבר (גם אם היה נכון במינון ובמשך הזמן שניתן) התרחשה הדבקה חוזרת. בנוסף כפי שהסברתי קודם-מומלץ לבדוק רמות ויטמין B12 ופולאט שעשויים להעיד על בעיות ספיגה/בעית שגשוג ביתר של פתוגנים במעי. רמות נמוכות של B12 יחד עם רמות גבוהות של פולאט מעידות על נזק של תאי המעי הדק וכן עשויות להעיד על אי ספיקת לבלב, ובכך עשוים לעזור בדיאגנוסטיקה.
    באם המשך בדיקות וטיפול אמפירי אנטיפרזיטרי אינם מובילים להמשך אבחון מומלץ לערוך ביופסיה באמצעות אנדוסקופ!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכלבה של יגילו סרטן
    נסטיה
    03/08/2011

יש לי כלבת קוקר ספנייל בת 11. הבוקר ראינו בלוטה נפוחה שיוצאת מאיבר המין שלה ולקחנו אותה מייד לוטרינר. הוטרינר אמר שיש לה סרטן (אני לא הייתי שם בייחד איתה ההורים שלי לקחו אותה), אך אני לא בטוחה איזה סרטן בדיוק. אני אבקש תשובה על מספר שאלות :
    1.קראתי פה בפורום שסרטן אצל כלבים מדבק בני אדם, האם זה נכון?
    2. האם יש לכלבה שלי סיכוי להירפא?

לקביעת תור
    סגירה
    לכלבה של יגילו סרטן

הוספת תגובה

• לכלבה של יגילו סרטן - תגובה

06/08/2011

שלום לך,
    מדבריך קשה לי לאפיין את סוג הסרטן שאובחן -אולם חשוב לדעת כי בכל מקרה גידולים סרטניים לא מדבקים אנשים!
    אשמח לענות על שאלות רלוונטיות באם תוכלי לתת לי פרטים נוספים על מחלת כלבתך,
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה.

נסטיה
    09/08/2011

את הכלבה כבר ניתחו והורידו לה את הגידול ושלחו אותו למעבדה. אך מה לגבי כל האנשים ששיחקו איתה ונגעו בה בזמן שהיה לה את הגידול?! באילו מקרים הגידול מדבק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יכול להיות שסרטן אצל כלבים מדבק

שני
    09/08/2011

בני אדם? זה נשמע לא הגיוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יכול להיות שסרטן אצל כלבים מדבק - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/08/2011

נסטסיה ושני שלום
    לצערי נפלה טעות הקלדה.
    גידולים סרטנים אינם מדבקים לבני אדם!!!!!
    ומכאן שאין סכנה במגע עם הכלבה.
    טוב שהגידול נשלח להיסתופתולגיה. נשמח לשמוע את התוצאה.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול בדירה חדשה
    אבי
    02/08/2011

שלום,

האם יש סכנה שחתול ישרוט דברים כמו ארונות מטבח כאשר הוא מגיע לדירה חדשה?

לקביעת תור
    סגירה
    חתול בדירה חדשה

הוספת תגובה

• חתול בדירה חדשה - תגובה

06/08/2011

שלום משה,
    בהחלט כן, חתולים מטבעם משתמשים בציפורניהם ועשויים לשרוט או "להשחיז" באמצעות ציפורניהם כמעט כל דבר שבדרכם. כמובן שניתן להניעם מזה באמצעות חינוך נכון- אתה מוזמן לבדוק באינטרנט תחת ערך "פתרון בעיות התנהגות" או "אילוף חתולים" טריקים שעשויים לעזור בכך!
    בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי להרפס בקרנית
    עודד
    01/08/2011

שלום, החתול שלי היום נבדק בבית דגן וכנראה שיש לו הרפס בקרנית.
    הומלץ על הטיפול הבא:
    famcyclovir 125 mg
    idoxuride 0.3%
    tetracycline 1%

האם ניתן להשיג את שתי התרופות הראשונות איפשהו? היה חסר אותן בבית המרקחת של בית דגן

תודה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

עודד
    03/08/2011

הכיב של החתול בעין ללא וסקולריזציה ועם סיכוי נמוך לריפוי
    האם מותר לנקות עם מטוש סטרילי (תחת לוקלין בעין) את הכיב כדי לשפר את הריפוי שלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה - תגובה

06/08/2011

מאחר ולא בדקתי את העין אינני מוסמכת לענות לשאלתך- בכל מקרה לגבי המשך הטיפול- ניתן לגרום נזק רב לכיב קרנית כרוני ולו בהתערבות שגויה מינימאלית, לפיכך במקרים כאלו יש לפנות לרופא המאבחן להיוועצות!
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי להרפס בקרנית - תגובה

06/08/2011

שלום עודד,
    מדובר בתרופות אנטיויראליות ספציפיות יחסית שאינן מצויות בבתי המרקחת ההומנים לרוב. הייתי מנסה לבדוק האם ניתן להשיגן בקליניקות וטריניריות מתמחות בעיניים (ניתן לחפש כמובן פרטים באינטרנט).
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב מקיא
    שירלי
    01/08/2011

שלום,
    יש לי מלטז בן שנה שבשבועיים האחרונים התחיל להקיא,
    הוא לא מקיא לידי, אני פשוט מוצאת בבית "שלוליות" של קיא אחת ליומיים בערך.
    דברים שאולי אפשר לקשר להקאות:
    1. החלפתי לו אוכל מרופאלן לציקופי (הוא כלב בעיייתי מבחינת אוכל, שונא אוכל יבש ואוכל אחת ליומיים, פשוט מסרב לאכול, אז הומלץ לי להחליף לו לאוכל הזה)
    2. יש לו בעיה של קוץ ברגל, לאחר ביקור אצל וטרינר קיבלתי משחה אנטיביוטית לשים לו ולפני שבועיים בערך בגלל שזה לא עזר הוטרינר ביקש גם שנחטה לו את זה 3 פעמיים ביום עם סביעור. הוא מלקק את זה לא מעט.

אולי אחד מהדברים האלה גורמים לו להקאות? או שזה יכול להיות משהו אחר?

אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    כלב מקיא

הוספת תגובה

• כלב מקיא - תגובה

06/08/2011

שלום,
    הקאות הנן ממצא שכיח בכלבים והן יכולות לנבוע מגורמים רבים, חלקם קשורים באופן ישיר לדרכי העיכול - כגון דלקת על רקעים שונים (מזון, אלרגיה, הדבקה ויראלית או חידקית ועוד), גוף זר, בעיות אנטומיות,ועוד.. גורמים אחרים התלויים במערכות שונות בגוף כגון-בעית כבד או כליות, חומרים טוקסים או תרופות מסוימות, וכן גורמים שונים שעשויים להביא לבחילה במספר מנגנונים- כל אלו עשוים להביא להקאות.
    האם כלבך סבל בעבר מתופעה זו? האם מלבד הקוץ ברגלו סובל מתופעות קליניות נוספות?מדבריך לא הבנתי האם הקוץ הוצא-אם הקוץ עודנו שם חשוב להוציאו ולא לחכות הואיל והדבר עשוי להביא לתגובה דלקתית כרונית.המלצתי היא להעביר את כלבך לתזונה של עוף מכובס ואורז-ללא תבלינים כמובן ליומיים (במנות קטנות מספר פעמים ביום)- זהו מזון קל לעיכול שאינו "מגרה" את תאי המעי, באם השינוי עזר, כדאי להחזיר את המזון הישן בהדרגתיות. באם אין שינוי וההקאות ממשיכות מומלץ להמשיך בדיאגנוסטיקה (בדיקות דם/צילומי רנטגן וכו).
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לדעת איך זה קרה?
    הילה
    31/07/2011

בהמשך להודעה הקודמת, לצערי החתולה נפטרה.
    הרופא עשה לה ניתוח שבו הכניס לה צינורית כדי שתוכל לאכול כי הוא אמר שהיא חייבת לאכול. בערב לאחר שלקחתי אותה מהרופא היא נשמה נורא בכבדות ושמעו שהיא בקושי נושמת. התקשרתי לרופא והוא אמר שיש לה דלקת ריאות ולכן קשה לה לנשום ושאני אביא אותה בבוקר.
    הבאתי אותה בבוקר לרופא והוא אמר שיש לה מים בריאות וצריכים דחוף לעשות לה ניתוח לנקז לה את כל המים בריאות ולצערי היא לא שרדה את הניתוח ונפטרה.
    לקחתי את זה מאוד קשה ואני רוצה לדעת האם היה אפשר לעשות עוד משהו? האם יכולתי להציל את החתולה? שאלתי את הרופא והוא אמר לי שהוא עשה כל מה שהוא יכול אבל אני עדיין לא שלימה עם המוות וחושבת אם אולי יכולתי לעשות עוד משהו?
    אנא עזרו לי
    תודה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לדעת איך זה קרה?

הוספת תגובה

• למה אתם לא עונים לי? אני רוצה לדעת

הילה
    31/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לדעת איך זה קרה? - תגובה

31/07/2011

שלום הילה,
    ראשית צר לי לשמוע על מות חתולתך ואני משתתפת בצערך.
    קראתי בעיון את התכתבויותך בפורום. כפי שעמיתתי העירה קודם-סימנים קליניים של אנורקסיה וצהבת הנם שכיחים מאד בקרב חתולים החולים במחלות שונות ואינם מצביעים דווקא על מחלה ספציפית. הכנסת צינור האכלה בחתול עם אנורקסיה ממושכת וכן טיפול בנוזלים ואנטיביוטיקה לוריד מהווים פעמים רבות הכרח, ואולם בתוך כל אלו חסר לי האבחון המדויק של המחלה ממנה סבלה החתולה ולפיכך אינני יכולה לחוות את דעתי כראוי באשר לפרוגנוזה ו/או לטיפול שנעשה או שיכול היה להיעשות.
    עם זאת, מדבריך ניכר כי דאגתך הרבה והטיפול האינטנסיבי של הוטרינר היו משמעותיים בכך שנתנו סיכוי אמיתי לריפוי. לצערי, פעמים רבות , למרות נסיונות טיפול הכוללים את מיטב הכלים אותם יש לרפואה להציע אנחנו לא מצליחים לעזור לכל בעלי החיים, אולם אני בטוחה כי חתולתך חיה חיים טובים ולפחות את יכולה להתנחם בכך.
    מקווה שעזרתי ולו במקצת,
    שיהיו רק בשורות טובות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדוונטיקס לחתולים
    מיכל
    30/07/2011

יש לי אדוונטיקס לכלב גדול. לני כן השתמשנו בפרונטליין לכלב גדול וחילקנו אותו ע"י מינון של הוטרינרית לכלב ולחתולים הכלבה שלי במשקל של כ-20 קילו וחתול אחד שמן וגדול והחתולה רגיל= ממוצעת.
    האם אפשר לחלק גם את האדוונטיקס? למה יש עליו הזהרה לא לחתולים?
    נראה שזה אותם החומרים.
    תודה ושבוע טוב
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    אדוונטיקס לחתולים

הוספת תגובה

• אדוונטיקס לחתולים - תגובה

31/07/2011

שלום מיכל,
    אדוונטיקס ופרונטליין אינם מכילים חומרים זהים. באדוונטיקס קיים חומר בשם פרמטרין (50%) , חומר אשר עקב הפיסיולוגיה המעט שונה של החתול, עשוי בעת פירוקו להביא להרעלה בבעל חיים זה. לפיכך, ההוראה היא למנוע חשיפה של חתולים לתכשיר, ואף להרחיק כלבים סמוך לזמן טיפולם, מחתולים עד להתייבשות הפרווה. במידה וחתול טופל בחומר או ליקק אותו מפרווה של כלב שטופל בסמוך לזמן הטיפול יש לפנות לוטרינר באופן מיידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה עם צהבת ואנורקסיה -דחוף תענו
    הילה
    29/07/2011

בהמשך להודעה הקודמת, הרופא עשה לחתולה צילום אחרי שהוא הכניס לה צינור ומסתבר שיש לה דלקת ריאות. מוזר אחרי הניתוח של הכנסת הצינור היא נושמת בכבדות עם קולות וישנה ולא ממש מגיבה.
    האם זה קשור לצינור? האם זה קשור לדלקת ריאות?
    מה לעשות? אני מפחדת לאבד אותה
    תודה
    הילה

הוספת תגובה

• חתולה עם צהבת ואנורקסיה -דחוף תענו - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    29/07/2011

הילה שלום
    צהבת ואנורקסיה הם סימנים קלינים שיכולים להיות תוצאה של יותר ממחלה/גורם אחד. יש לנסות ולברר את הגורם הראשוני שהוביל למצבה של חתולתך. לצערי ללא בדיקה של החתולה וצילומי הרנטגן לא ניתן לומר האם מדובר בדלקת ריאות, אך מתאורך נשמע שמצבה דורש התערבות ואולי אפילו אשפוז, צרי קשר עם הרופא המטפל.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב עם שיעול וחום גבוה
    רעות
    28/07/2011

הכלב שלי הוא כלב מעורב קטן בן 5 שנים, והוא לאחרונה התחיל להשתעל בצורה מוזרה.
    לקחנו אותו לוטרינרית והיא אמרה שיש לו חום גבוה ונפיחות בגרון והיא חושבת שיש לו וירוס, אבל היא לא אמרה איזה והיא נתנה לו אנטיביוטיקה וזה לא כ"כ עוזר לו. הוא ממשיך להשתעל בצורה מוזרה עם שיעולים שנראים כאילו הוא הולך להקיא אבל הוא לא, והבטן שלו חמה אני לא בטוחה שיש לו עדיין חום, והוא נורא סובל ואני ממש מרחמת עליו.
    מה אפשר לעשות בנוגע לזה מבלי לחזור אל הוטרינרית?

לקביעת תור
    סגירה
    כלב עם שיעול וחום גבוה

הוספת תגובה

• כלב עם שיעול וחום גבוה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    29/07/2011

רעות שלום
    מכיוון שלדעתך אין שיפור במצבו של כלבך, אני ממליצה לך בחום לגשת לוטרינר שיחזור על הבדיקה ובמידת הצורך יבצע בדיקות נוספות (דם/רנטגן) בכדי לברר למה לא חל שיפור במצבו. לצערי אין טיפול שאוכל להמליץ עליו ללא בדיקת הכלב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעילות קילטקס
    חן
    28/07/2011

קניתי קולר להדברת קרציות מסוג קילטקס לכלב שלי.השתמשתי בכפפות,אך שאפתי כמות קטנה של האבקה שיש בקולר בזמן שהנחתי אותו על הכלב.הרגשתי צריבה וכאילו הירדמות של הלוע.הרגשה קצת מוזרה כמו של כוויה בגרון.מה מידת הרעילותשל החומר לבני אדם והאם יש מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    רעילות קילטקס

הוספת תגובה

• רעילות קילטקס - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    29/07/2011

מידת הרעילות היא קלה. במידה ועדין את חשה בסימפטומים שתארת פני לרופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף...
    שילת
    28/07/2011

הכלבה שלי לא מוכנה לאכול כלום וגם לא לשתות. היא רועדת וממש אפטית.
    יש לציין כי היא גורה פקינזית בת 11 יום..
    צריכה דחוף עזרה, מה אני יכולה לעשות לה?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף...

הוספת תגובה

• עזרה דחוף... - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    29/07/2011

לגשת לוטירינר לבדיקה בהקדם!.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרקים בארגז החול של החתול
    איתן
    27/07/2011

הי,
    למרות שאני מנקה את ארגז החול של החתול באופן תדיר,
    שמתי לב לחרקים קטנטנים המופיעים בארגז החול שלו. גודלם כשני מילימטר, לדעתי יש להם כנפיים. אני מקפיד לשים לחתול אדוונג' מדי חודש כנגד פרעושים.
    האם החרקים הללו מסכנים אותי או אותו? ד"א בת זוגי בהריון...
    תודה,עמית

לקביעת תור
    סגירה
    חרקים בארגז החול של החתול

הוספת תגובה

• חרקים בארגז החול של החתול - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    29/07/2011

איתן שלום.
    עפ"י התאור נשמע שמקורם של החרקים אינם בצואה אלה מבחוץ, יש לנסות למצוא את מקורם/את את המיקום דרכו הם נכנסים לאזור (האם ישנה רשת?). אני מניחה שניקוי תדיר יותר והחלפת חול תדירה יותר תשפר את המצב.
    ללא ידיעה מהם בדיוק החרקים קשה לי לענות עד מידת הסיכון שהם מהווים...
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה
    לולי
    25/07/2011

יש לי מלטז בן שנה וחודשיים, מאז שהוא אצלי (שנה) לא מתלהב מאף מזון לכלבים שניסיתי, הוא מתגרד מדי פעם יותר (מטופל כל 3 שבועות לפרעושים) מידי פעם פחות, לועס קצת את הרגליים, ומידי פעם מקיא. (יכול לקרות פעם בשבוע, שבועיים) הוטרינר לא חושב שיש לו רגישות למזון (אומר שהסימפטומים ברגישות צריכים להיות יותר אובססיביים), למרות זאת ברצוני לנסות אוכל רפואי או משהו כזה. שאלי א. האם כלב שלא זקוק לאוכל כזה יכול להינזק ממנו? ב. איזה אוכל לנסות? אולי על בסיס סלומון? בבקשה הצעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה

הוספת תגובה

• אלרגיה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    29/07/2011

גל שלום.
    אלרגיה למזון עלולה לגרום לסימנים שאת מתארת. אכילת מזון היפואלרגי עשויה שלשפר את הגרוד ואולי גם את ההקאות. ישנם מספר חברות שמיצרות מזון שכזה (דרמטוזיס-יוקנובה, סיאנס דיאו - Z/D והיפואלרגי של רויאל קנין) חשוב לציין שאם רוצים לבדוק יעילות המזון יש לתת רק! אותו ללא תוספות, ויש לבדוק את התגובה לאחר מתן של 6 שבועות לפחות. כמובן שיש להמשיך ולטפל בפרעושים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה