מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החתול שלי נעלםמיה11/02/2012
שלום
החתול שלי שמו יולי בן 11 אפור מנומר ומסורס נעלם לי כבר שבוע הוא חתול שגם בבית וגם בחוץ בתקופה האחרונה הוא לא הרגיש טוב הקיא קצף כזה ונעשה צרוד וקולו השתנה אני הייתי במעקב עם ויטרינר בטלפון וגם לפני כמה ימים דברנו ואמרתי שהחתול שלי נעלם .החתול אכל ושתה קצת פחות אך חזר לאכול אפילו יותר טוב עכשיו וגם שתה . לציין שנמסר לי שישנו מישהו כאן שמרעיל חתולים וליד הדלת שלי מצאתי חתול מת למי לדווח על כך? מה אני עושה בקשר לחתול שלי . אני יודעת שחתול נוהג ללכת ולחזור וכך הוא עשה אך שבוע זה כבר הרבה זמן מה עושים? המודאגת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתול שלי נעלם - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור13/02/2012שלום מיה,
ראשית, דיווח על חתולים מתים צריך להיות מועבר למוקד העירוני. כדאי לנסות גם לברר עם הוטרינר העירוני האם ידועים מקרים נוספים. באשר לחתולך: ישנו סיכוי גבוה כי היעלמותו אינה קשורה בהכרח לחשד להרעלות אותו את מתארת. כדאי לדעתי לנסות ולפזר מודעות חיפוש באזור מגורייך וכן להעבירם לוטרינרים באזור.
מקווה לבשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה ששברה את האגן לענות בדחיפותאורי10/02/2012
[פודל טוי שחורה בת שנה וחצי]
הכלבה שלי נדרסה שלשום ושברה את האגן שלה ל3 חלקים היא צריכה להיות בכלוב ולהתאושש 6 שבועות היא לוקחת כדורים נגד כאבים והכל,היא הייתה מאושפזת יומיים אצל הווטרינר.
הבעיה: הכלבה לא מצליחה לחרבן היא חרבנה אצל הווטרינר שהגיע לשם (לפני שהיא נדרסה בדיוק הוצאנו אותה לטיול) וחרבנה אתמול בקושי.. והיום שלשלה עם היא לא תחרבן היא תצטרך ניתוח מאוד מסובך! קיבלנו שמן פרפין להקל עליה.. אנחנו בנתיים מאכלים אותה עם מזרק (מרקים,טיפה חמאה,"אוכל רך") היא לא רוצה לאכול והיא אוהבת מאוד לאכול.
לסיכום: אני צריך משהו שיגרה לה את פי הטבעת שיקל עליה לחרבן.
תודה רבה לעוזרים חשוב שזה היה עוד היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה ששברה את האגן לענות בדחיפות - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור13/02/2012שלום אורי,
צר לי לשמוע על כלבתך. ככלל, אחד הסיבוכים של שברי אגן המצריכים התערבות כירורגית הנו הלכדות של עצבים חיוניים, וכתוצאה חסרים נוירולוגים המתבטאים בצורות שונות, בין השאר בקושי במתן צרכים. לעיתים הדבר הנו תוצאה של היצרות משמעותית של תעלת האגן ופעמים אחרות כתוצאה מבצקת או שטף דם מקומי. בכל מקרה חשוב לדעת: באילו מקומות מצויים השברים, אילו חסרים נוירולוגים נמצאו, האם קיים רפלקס אנאלי לפחות בחלקו?
באם ישנה פגיעה עצבית הדרך לסייע בהעברת צואה טמונה בניתוח וכן במרככי צואה(לקוטולוז למשל )בנוסף למזון רך ושתייה מרובה כמובן. לעיתים הקושי בהעברת המזון(באם אין חסרים עצביים) נובע גם מכאב.
אשמח לסייע באם ישנן שאלות נוספות,
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטז שננשךשירן09/02/2012
שלום רב,
לפני כשבוע הכלב הקטן שלי ננשך באכזריות ע"י בוקסר,
הרגל שלו יצאה מהמקום ביצעו לו החזרה סגורה ולשימחתנו לאחר צילום ההחזרה הצליחה.
היום הכלב סובל מפצעים רבים, זיהום ושטפי דם, הוא מטופל באנטיביוטיקה משחת דרמהקובין וחיטוי של מי מלח וכמובן קולר אליזבט. אני מאמינה שעם הטיפול המסור שאנחנו נותנים לו כל מה שתיארתי יעבור. מה שמדאיג אותי כרגע הוא שיש לו חור גדול במפשעה בגודל מטבע של שקל ועמוק מאוד, הוטרינר אמר שזה יתאחה לבד ושאין צורך לתפור את זה בגלל הזיהום וגם אם הזיהום יעבור הוא לא יתפור כי זה יסגר לבד. חור מסוג זה יכול להיסגר מעצמו ללא עזרה של תפירה?? אודה לתשובתך בהקדם. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטז שננשך - תגובה
ד''ר סמדר טל09/02/2012היי שירלי
נשמעת חויה מזעזעת למדי לכלבך הקטן- אני שמחה שהוא בדרך להחלמה. לגבי החור- חור בגודל כזה שהינו מזוהם- מומלץ להשאירו פתוח אכן- ובדרך כלל קיימת התאחות עצמאית. במקרה שהדבר לא יקרה לאחר מספר ימים יש לשקול סגירה כירורגית- אבל אם החור הולך ונסגר מעצו- אפילו לאט- שווה להמתין, משום שסגירת החור עם זיהום בתוכו עלול להביא לזיהום גדול אף יותר ופתיחת חור חדש ממילא.
נראה שהוטרינר שלכם עושה עבודתו נאמנה ובזכות כולכם כלבך מחלים והולך
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלטז שננשך
שירלי09/02/2012החוויה בהחלט הייתה מזעזעת,קשה פיזית ונפשית וכל זה בגלל בעלי כלבים לא אחראים שמשחררים את הכלבים המסוכנים שלהם לבד.....!
אני מאוד מאוד מודה לך על תשובתך המהירה וכן הוטרינר שלי עושה את עבודתו בצורה הטובה ביותר, אבל אני עדין חרדה לשלומו של הקטן שלי. יום מקסים! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בעור לחתולאפרת07/02/2012
שלום, לאחד מ(שני)חתולי, בן כחמישה חודשים, גיליתי היום מעין נגע תחת סנטרו, שם הפרווה דלילה יותר ומצויים "פירורים" שחורים בצמוד לעור. ניתן לראות בתמונה. לא נראה לי שהעניין מציק לו. האם יש לגשת לוטרינר לבדיקה וטיפול? אגב, לחתול השני - בן חצי שנה - יש פטריה ברגל (מטופלת). נראית שונה לחלוטין מהנגע המתואר כאן.
ועוד דבר שייתכן וקשור - או שלא: לקטנצ'יק שבתמונה היו קרדיות אוזניים שטופלו. אני חושדת שהן לא מוגרו לחלוטין (הוא מדי פעם מתגרד באוזניים, וראיתי באוזניים מעט משקע חום שאיני בטוחה אם הוא שאריות שלא נוקו בטיפול, או שמא מעיד על טפילים פעילים עדיין. יצויין שהוטרינר לא טיפל בשני החתולים נגד קרדיות - חוץ מטיפות רבולושן על העורף לשניהם - אלא רק בקטן אצלו ניכרה הבעיה. אחר כך קראתי שמקובל לטפל בו זמנית בכולם. מקווה שהם לא מדביקים בפינג-פונג אחד את השני...)
תודה מראש,
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע בעור לחתול - תגובה
ד''ר סמדר טל08/02/2012שלום אפרת
כמובן שמתמונה אי אפשר לדעת לחלוטין מה הגורם לבעיה- מצג זה יכול להתאים לדלקת כלשהי, פטרת ובדרך כלל אלרגיה כזו או אחרת. אלרגיה יכולה להופיע על רקע שימוש בכלי מזון ומים מפלסטיק או קרמיקה ואף מסיבות של מזון או כל אלרגן אחר- אפילו אלרגיה לקרדית האוזן. הטיפול ברוולושן מתאים למיגור קרדיות וקל מאוד לברר באם עדיין יש נגיעות- על אף שאם האזניים נקיות סיכוי סביר שאין אקריות.
אני ממליצה לך לגשת ולברר אצל הוטרינר שלך במה מדובר ולקבל דיאגנוזה והמלצות לאופן טיפול ממנו.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי שיניים ללא הרדמהשני07/02/2012
שלום
כלבתי האהובה בת 14
ואני מדי שנה עושה לה ניקוי שיניים
כמובן שזה בהרדמה מלאה
ברצוני לשאול עקב גילה האם ישנה אפשרות לנקות ללא הרדמה מלאה?
נניח רק עם זריקת טישטוש או משהו אחר? יש דבר כזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי שיניים ללא הרדמה - תגובה
ד''ר סמדר טל08/02/2012שלום מור,
בדרך כלל קשה מאוד לערוך טיפול שיננית ראוי בטישטוש אולם באם הוטרינר חושב שזה משהו שהוא או היא יוכלו לעשות אזי אין בעיה. החשוב בטיפול הוא בדרך כלל לבדוק לפני כן שאין בעיות של נשימה או לב וכן לערוך בדיקת דם על מנת לשלול חלק מן הבעיות הפנימיות העלולות להוות בעיה- כגון כשל כליות או כבד- עבור הרדמה. אם כל הנ"ל תקינים הרי שניקוי שיניים יכול להערך עם פחות חששות ובאופן ראוי.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב חרדעדי05/02/2012
שלום רב,
הכלב שלנו בן 4 בקרוב, נמצא על ידנו כשהיה בן שנה וחצי- ללא שבב או סימנים מזהים של בעליו הקודמים- אם היו, ועם סימן של כוויה על פניו .הוא כלב מאוד חם ואוהב אדם (עם כלבים אחרים מסתדר פחות) ולאורך השנים הבנו שיש לו אי אלו בעיות "שגרתיות", או כאלו הנובעות מעברו הלא ידוע דוגמת תקיפת כלבים זכרים ופחד מרעשים ומרוח.
בימים האחרונים, בשעות הערב בעיקר, הוא יושב בפינת המיטה שלנו (הוא ישן איתנו), עם הפנים לקיר, רועד, נראה מבוהל ולא נענה לנסיונות שלנו למגע או הרגעה.
יש לציין כי בחודשים האחרונים אנו נמצאים רוב היום בבית, לפחות אחד מאיתנו.
מה עלינו לעשות? איך נוכל לסייע לו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב חרד - תגובה
ד''ר נורית פרנקל06/02/2012עדי שלום
מומלץ להתייעץ עם וטרינר שמתמחה בבעיות התנהגות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעין הכלבא7904/02/2012
שלום , ברצוני לשאול מספר שאלות לגבי דלקת חוזרת בעין . תמצית הסיפור :
לכלב שלי (פודל מעורב בן 9) יצא מוגלה מהעין לפני שבועיים.הוטרינר נתן מרשם לסינטומיצין עבור שבוע(בלבד?) . שמנו במשך 5 ימים - 3 פעמים ביום ועבור יומיים נוספים - פעמיים ביום. היה שיפור ניכר.העין לא היתה אדומה וההפרשה הפסיקה לדעתי.לאחר כ-3-4 ימים של הפסקת המשחה התחלתי לראות ששוב יש קצת הפרשה אך העין אינה אדומה ולא נראה שזה מציק לו. הייתי כעת שוב אצל הוטרינר ובתחילה נתן לי משחה אחרת ואחר כך החליף ל-2 סוגי טיפות : CILOYA ו - LACSOMYCIN ואמר לשים 10 ימים מ-2 הסוגים ואם זה לא עוזר אז יש לעשות בדיקה של דמעות בעיניים (עין יבשה) ואולי חלילה ייאלץ לשים טיפות כל חייו . בנתיים אני שם לו מדי פעם תמצית תה להרגעת האזור . עלי לציין שההפרשה במשך היום הינה מינורית (איני בטוח שהיא קבועה בכלל) ומתייבשת מהר ובלילה ישנה כמות הפרשה גדולה יותר (בבוקר אני מנקה ואז רואה שיש כמות יותר גדולה). ברצוני לשאול מספר שאלות :
1) האם הסיבה ששוב חזרה ההפרשה יכולה להיות קשורה לזה ששמנו לו את הסינטומיצין שבוע בקושי ולא 10 ימים ?
2) האם שמעתם או שמתם את הטיפות הללו ? איני רוצה סתם לדחוף לו חומרים וזה גם קשה הרבה יותר מאשר משחה.
או שמא יש משחה אחרת שיכולה לעזור (לא סינטומיצין) ?
3) האם זה אומר שכיון שהדלקת חזרה יש פה כמעט בוודאות מקרה של עין יבשה ? כי הוטרינר אמר שזה בטוח לא גורם זר כי אחרת היה נאנק מכאבים ולא רגוע כפי שהוא כעת .
הבנתי שבדיקה כזו אינה ממש מסובכת אך הוטרינר אמר לי שאולי אפילו צריך להרדימו עבור הבדיקה הזו . אני לא רוצה לחשוב בכלל שוב על הרדמה כי בעבר הוא עבר ניתוח בעינו השניה והיה סיבוך מסוים שהצריך להרדימו 3 פעמים וזה היה סיוט בטח שעבורו וגם לי זו היתה טראומה נוראית לראותו במצב הזה .
אני מציין שוב שהעין אינה אדומה , לפחות לא כפי שהיתה לפני הסינטומיצין והוא אינו מתעסק איתה או נוגע בה כפי שקצת הציק לו לפני הסינטומיצין.
מאוד אשמח לתגובות על מנת שאשקול כיצד לפעול. בנתיים אני שוקל האם לשים לו שוב ל-10 ימים את הסינטומיצין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעין הכלב - תגובה
ד''ר סמדר טל09/02/2012שלום רב
רוב הפרוצדורות האיבחוניות שקשורות בעיניים אינן מחייבות הרדמה. קיימות סיבות שונות להפרשות מן העיניים- דלקת חיידקית, גוף זר או ריסים או שערות שגורמים לגירוי, כיבים בעין או מה שנראה כמו דלקת אבל הינו מה שקרוי בפי העם עין יבשה.
איבחון לכיב בעיניים מבוצע בעזרת צבע פרולסין(ירוק זרחני) אשר צובע כיבים (חורים) קטנים בקרנית.
איבחון לעין יבשה נעשה בעזרת מקלון נייר קטן שמושם על הקרנית ומודד שאת כמות הדימוע של הכלב.
באופן כללי עין יבשה מייצרת הפרשות שנראות כמו דלקת אבל הינן מעט יותר קשות ממוגלה רגיל.
ריסים שנכנסים לעין ויוצרים גירוי לא תמיד ניתן לאבחן בלי אמצעי הגדלה שבדרך כלל מצוי אצל רופאי עיניים של כלבים. באם קיים חשד כזה בשל חזרתיות הבעיה- יש לגשת לרופא עיניים לאבחן את הבעיה.
חזרתיות נובעת גם אצל כלבים שנוטים לחפור בחול ולגרום לזיהומים בדרך זו.
בקיצור- יש לטעמי לסיים את האבחון ולטפל בהתאם- וכן - אם מדובר בעין יבשה הטיפול הוא לכל החיים.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלבה שליאלין02/02/2012
שלום,
הכלבה שלי כבר בערך 12 13 שנה כבר , לפני כמה חודשים היא בכלל לא יכלה ללכת, הכוונה שהיא הייתה מתקפלת כזה והיה מפחיד לגעת בה, אבל זה עבר לה ואז היו כמה ימים שזה חזר לה, הפחד מאוד גדול שזה יחזור מכיוון שהיא לא יכלה ללכת , לרוץ, כלום !
מדוע זה קורה לה ? ולמה ישלה גולות בבטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלבה שלי - תגובה
ד''ר נורית פרנקל02/02/2012אלין שלום
מהתאור, לא ניתן להבין במה מדובר, אם זאת נשמע שמדובר בסימנים חמורים, גשי לוטרינר בהקדם לבירור וטיפול
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע גדול לכלבהמיכל02/02/2012
שלום רב, יש לי כלבה בת שנתיים. יש לה מעיין גידול/פצע מנופח ליד האוזן בימים האחרונים. עכשיו ראיתי שיש מעט דם שם, כנראה שירדה אותו. מה זה יכול להיות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע גדול לכלבה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל02/02/2012מיכל שלום
מתאור בלבד לא ניתן לומר במה מדובר. את מוזמנת לשלוח תמונה או לגשת לוטרינר לבדיקה.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה
מיכל05/02/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמת כלבדוד02/02/2012
שלם,
יש לי כלב קטן מעורב בערך בן 15-16 הכלב סובל קטרקט בעיניים, לעיתים נתקל בחפצים או בוהה בקירות , גם השמיעה בעייתית, בשנה שעברה עבר טיפול שיניים נעקרו מרבית שיניו כיום אוכל בשר/עוף טחון ואורז בחודשים האחרונים מתקשה לשלוט הצרכים ועושה בבית בחלק מהמקרים מס' דקות אחרי שחזרנו מסיבוב בנוסף בחודש האחרון החל לייבב בלילה (רק בלילה) לחצי שעה ואז נרדם.
שאלתי היא : האם להרדימו ? הוא יקר מאוד לליבי ולא הייתי רוצה שיסבול מצד אחד ומצד שני לא להרדים אותו סתם
לתשובה מהירה אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמת כלב - תגובה
ד''ר נורית פרנקל02/02/2012דוד שלום
ההחלטה מתי להרדים כלב בחלק גדול מהמקרים היא מורכבת וקשה. כמו כן היא החלטה סוביקטיבית ומשתנה בין בעלים שונים ווטרינרים שונים. אני ממליצה לך להתייעץ עם הוטרינר שמטפל בכלב שלך, לברור מה הצעד שמתאים לכם במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש - כלבת?דנה02/02/2012
הייתי עם ביתי הקטנה במושב בצרה (מצפון לרעננה). חיכינו סמוך לפרדס לבעלי שיבוא עם הרכב, ומאחורה בין השיחים שמעתי חתול עושה קצת היסטריה. ראיתי במושב הרבה כלבים חצר משוטטים (של תושבי המקום) ובכלל נדמה שחיות מסתובבות שם די בנוח. עמדנו להיכנס לרכב כשביתי התחילה להתעסק עם המכנס שלה בטענה שהוא רטוב, ושניות ספורות אחר כך היא הכניסה את ידה לפה. אולי זה נשמע חרדתי, אבל אם הרטיבות היא רוק של חיה חולת כלבת (למשל החתול המוזר), האם היא עלולה להידבק? האם נדמה לך, דוקטור, שזה תרחיש לא סביר?
אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש - כלבת? - תגובה
ד''ר נורית פרנקל02/02/2012מתאורך - נשמע שאין חשש להדבקה בכלבת, לשאלות נוספות התייעצי עם רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה!
דנה02/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת גור ללא תעודותדיקלה02/02/2012
שלום
אני מחפשת כבר זמן מה לרכוש כלב מסוג מלטז.
הבעיה שאני לא מוצאת מגדל מוכר או אדם פרטי שמוכר עם תעודות.
יש לציין שאין בכוונתי להשתתף בתחרויות. הצורך בתעודות רק כדי להבטיח את בריאותו של הגזע ושהוא אכן גזעי.
ולשאלה... האם וטרינר יכול בבדיקה לומר לי שהכלב אכן גזעי ובריא ( לא גנטי וכו.. אלא מנשך וכד..) ?
האם זה מספיק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת גור ללא תעודות - תגובה
ד''ר נורית פרנקל02/02/2012דיקלה שלום
חפשי את תחת "כלבים זעירים" את המועדון/רכז הגזע.
הוטרינר בבדיקה יכול לבדוק את הכלב ולהעיד על מצב בריאותו, אין ביכולתו לומר אם הכלב גזעי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצי זבובים בכלב?מאיה01/02/2012
שלום!
אני בעלת כלב מעורב, דומה לתערובת לברדור ופוינטר. לפני כשבועיים גיליתי מן גולה על הירך שלו מתחת לפרווה. בהתחלה זה היה כמו בליטה קטנה על העור אך זה קצת גדל עם הזמן ונהיה אדמדם. מרחתי על הפצע משחת "בקטורבן" האנטיביוטית אך ללא שיפור. חברה שלי שהיא רופאה (לבני אדם :-)) אמרה שאולי זה ביצי זבובים או משהו כזה. בדקתי את הכלב בקפידה ומצאתי עליו פרעוש ושני כתמים אדומים באיזור המפשעות על העור. האם זה יכול להיות קשור לפרעושים ואם כן איך אפשר לטפל בתנאים ביתיים מבלי להוציא מאות שקלים על ביקור במרפאה וטרינרית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצי זבובים בכלב? - תגובה
ד''ר נורית פרנקל02/02/2012מאיה שלום
בכדי לטפל באופן יעיל בבעיה יש צורך באבחון שצריך להתבצע ע"י וטרינר ולא ע"י רופא הומני. מאוד לא סביר שמדובר בביצי זבובים.. מן התאור בלבד קשה לדעת במה מדובר ואת מוזמנת להעלות תמונה לאתר, ויתכן שבאמצעותה ניתן יהיה לתת אבחנות מבדילות שונות. במידה וזה לא מתאפשר ממליצה לך לגשת לוטרינר לברור בהקדם.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית התנהגות של כלבה - פיפי והריסתשרונה01/02/2012
יש לנו כלבה בת כ שנה ושמונה חודשים.
לקחנו אותה מעמותה כשהיא היתה בגיל 5 חודשים וכומבן שאז היא עשתה פיפי בבית.
לאחר מספר חודשים של חינוך היא הפסיקה לעשות פיפי בבית וכמו כן הפסיקה להרוס דברים בבית.
לפני מספר חודשים מועטים היא שוב החלה לעשות פיפי בבית ולהרוס דברים רק כאשר אנו לא נמצאים בבית.
היינו מוצאים אותה פעמיים ביום, בוקר ערב והיא היתה מתאפקת ולא מבקשת לצאת לעשות צרכים.
ונכון להיום ממש אחרי שאנחנו עוזבים את הבית היא עושה פיפי,(למשל אפילו שיצאנו ל20 דקות באמצע היום היא עשתה פיפי) תמיד באותו מקום, שכבר שטפנו עם כלור וכו,...
יש לציין שלא השתנה משהו מיוחד בחודשים הללו מבחינתנו...
ממה יכולה לנבוע התופעה, וכיצד ניתן לטפל בה...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית התנהגות של כלבה - פיפי והריסת - תגובה
ד''ר נורית פרנקל02/02/2012שרונה שלום
מתאורך נשמע שכלבתך סובלת מחרדת נטישה, יש לנסות ולשחזר אם בכל זאת חל שינוי בסביבה שהוביל לשינוי ההתנהגותי. יש להתייעץ עם מאלף לגבי תוכנית טיפול התנהגותי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוטים לאחר ניתוחלילי29/01/2012
שלום רב,
לכמה חתולי רחוב אשר תפסנו והבאנו לוטרינר לעיקור נשארו חוטים בבטן חוטים האלה כשים כמו חוט דייג והם לא נעלמו לבד, והם איתם כשנה. מה יקרה עם לא מוציעים להם את החוטים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוטים לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור30/01/2012שלום לילי,
בעמותות רבות נהוג להשתמש במהלך עיקור בחוטים שאינם נספגים, ללא צורך כמובן להוציאם. אין מה לדאוג, עובדה זו איננה גורעת מבריאותן!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)