מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עברתי דירה הכלבה עצובה מאודאורי18/05/2011
שלום,
יש לי כלבה דלמטית כבת 11 שנים. עברתי דירה לפני כמספר ימים והכלבה מאוד עצובה, יש ירידה בתאבון. הבאתי לה את הכרית שלה מהבית הקודם קצת עזר. אני נמצאת איתה כמה שרק ניתן.ומפנקת אותה. יש כלבים נוספים באזור מגוריי .
נא ניתן לעשות ע"מ לעזור לה להתאקלם.
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עברתי דירה הכלבה עצובה מאוד - תגובה
ד''ר נורית פרנקל20/05/2011שלום רב,
שינויים בסביבת המגורים אכן יכולים להביא למצב של סטרס אצל בעלי החיים שלנו, אולם יש לתת להם את הזמן להתרגל כיאות למצב החדש. ניתן לעשות זאת באמצעות עידוד פעילות גופנית- הליכות מרובות, משחק בסביבה החדשה או כל גירוי חיובי שיוכל להסיח את תשומת הלב מהשינוי ולהקנות חיזוקים חיוביים חדשים. עם זאת חשוב לשים לב לא לתת חיוק חיובית להתנהגות חרדתית, אם זו אכן קיימת.
חשוב לוודא כי לא מדובר בבעיה בריאותית שגרמה לירידה בתיאבון ולדכאון, שאיננה קשורה, ובמקרה הנה סמוכה בזמן למעבר הדירה (באם אין הבעיה נפתרת תוך מספר ימים מומלץ לבדוקה).
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להמלצהלונה18/05/2011
שלום
יש לי שאלה בעייתית, אבל אשמח מאד אם אוכל לקבל המלצה על וטרינר מומחה בתחום הגסטרולוגיה, לגורה עם בעיות כרוניות בקיבה.
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה להמלצה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל19/05/2011לונה שלום,
ברפואה וטרינרית תחום הגסטרולוגיה נכלל בתוך תחום הרפואה הפנימית.
לאחרונה, הצטרפה למרפאה שלנו מומחית לרפואה פנימית, דר' עינת יס, עבדה שנים רבות בבי"ח הוטרינרי בבית דגן ועדין עובדת שם במקביל לעבודתה במרפאה.
מומחים נוספים לרפואה פנימית ניתן למצוא בבית החולים בבית דגן.
נשמח לעזור וכמובן - רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה לאחר חיסון כלבתנמי17/05/2011
שלום,
בגלל נסיעה לחו"ל לחצי שנה, החתולה שלנו בת ה 14 עוברת לאומנה (אצל חברה, שילדיה מאוד נרגשים מהאורחת). היא גרה בבית עם גינה, באיזור שנחשב מוכה כלבת, ולכן לקחתי היום את החתולה לקבל חיסון (עד כה הייתה בבית בלבד).
הוטרינרית לא ידעה בדיוק, אבל המליצה לא להוציא את החתולה החוצה שבוע.
האם זו באמת ההנחייה? תוך כמה זמן החיסון נכנס לתוקף? והאם לאחר שחוסנה יש סיבה לדאגה אם תצא החוצה?
תודה!
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה לאחר חיסון כלבת - תגובה
ד''ר נורית פרנקל18/05/2011אביגיל שלום!
לאחר קבלת חיסון לוקח לגוף לרוב כשבועיים לייצר נוגדנים בכמות מספקת, לכן בשבועיים לאחר קבלת החיסון ההגנה אינה מלאה. לאחר מכן לא צריכה להיות כל בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אגיד למשפחת האומנה!
אביגיל18/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע פתוח לחתול פרסי בן 4גילה17/05/2011
שלום לך דוקטור. היבחנתי בפצע פתוח ללא דם כאילו שהעור ניפתח. וחתוך .החלטתי לקנות חומר חיטוי ללא אלקוהול ויוד ללא אלקוהול ולטפל בו בבית לבד . כשראיתי שהוא מלקק את היוד החלטתי לשים לו פלסטר.האים זה בסדר והאים צריך להחליף את הפלסטר כל יום ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע פתוח לחתול פרסי בן 4 - תגובה
ד''ר נורית פרנקל17/05/2011גילה שלום,
לצערי מבלי שנוכל לראות את מיקום הפצע וחומרת הנזק ולחשוב על הגורם לפצע (טראומה, גירוד על רקע אלרגיה....) אין לי אפשרות להמליץ על טיפול, ממליצה לגשת לבדיקה אצל וטרינר.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףף.....יש לי גור כלב כבן חודשיםשרון17/05/2011
יש לי גור בן חודשים בערך והוא משלשל ומאוד,ויצא לו פעם אחת להקיא הוא חלש מאוד הרבה ישן...
מה אני צריך לעשות או לתת לו?
יש עזרא ראשונה מהבית
בבקשה עיזרו לי
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףף.....יש לי גור כלב כבן חודשים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל17/05/2011גור בן חודשיים הוא גור שעדין לא מחוסן (גם אם קיבל חיסון ראשון), הוא חשוף לוירוסים וחיידקים בסביבה, בדגש על וירוס פרוו או אפילו כלבלבת. גור משלשל ומקיא חייב להגיע לבדיקה אצל וטרינר, ככל הנראה יהיה צורך בבדיקות דם וייתכן גם צילומי רנטגן.
הגור חייב טיפול תומך למערכת העיכול אחרת מצבו ילך ויחמיר ואז יהיה קשה לעזור לו.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לטפל בציפור פצועה?ענת16/05/2011
נכנסו לנו לבית שתי ציפורים אחת גדולה ואחת קטנה. כאשר הציפור הגדולה תקפה את הקטנה ופצעה אותה. הצלחנו לגרש אותה אבל הציפור הקטנה כנראה איבדה חלק מהזנב שלה והיא לא מצליחה לעוף לגובה ולזמן ממושך. אנחנו מקווים שהיא פצועה ואם נחכה היא תבריא ותוכל לעוף שוב. אבל יש גם סיכוי שיא לא תוכל לעוף יותר, במידה וזה המקרה האם יש אפשרות לגדל אותה כציפור ביתית? מדובר בציפור בר לדעתנו מסוג צופית. יש איזשהו מרכז שאפשר להפנות אליו שאלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לטפל בציפור פצועה? - תגובה
ד''ר נורית פרנקל17/05/2011ענת שלום,
אם אכן מדובר בצופית בית החולים לחיות בר בספארי ישמח לעזור ולספק מידע לגבי המשך טיפול אפשרי! http://www.wildlife-hospital.org.il/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שקרה בסוף
ענת17/05/2011לאחר לילה של שינה, הצופית הצליחה לעוף דרך החלון וחזרה אל משפחת הצופיות אצלנו בגינה. מסתבר שהיא בסך הכל הייתה צריכה להירגע מהטראומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל העסק הזה היה לא נעיםשירה16/05/2011
חשוב לציין שממש לא התכוונתי להפריד אף גור מאמו.. הוא פשוט היה זרוק בדשא ממש רחוק מהפתח של המחילה.. תהיתי אם איזו חיה אחרת פלשה למחילה או משהו.. לא יכולתי להשאיר אותו לגסוס בדשא ואף אחד לא נתן לי יותר מידי מידע איך לטפל בו...עשיתי מה שיכולתי. הוא שרד לילה וחצי יום, ולצערי כשהייתי בטלפון עם פקח (עד שמצאתי את המספר..) גיליתי שהוא כבר לא נושם.
אני יודעת שיש לנו בחצר משפחת קיפודים, עם גורים גדולים יחסית, אבל הוא לא דומה לגור של קיפוד. אולי זו היתה המלטה מוקדמת \ הפלה..
רק רציתי לעזור לו. נא לא לעשות ממני בהמה אינפנטילית שמטפלת בחתלתול. הייתי מאוד עדינה איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל העסק הזה היה לא נעים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל17/05/2011שירה שלום,
כפי שכתבו לך נראה שמדובר בסוג של מכרסם,
לפי הגודל וצורת הפנים כנראה שזו חולדה
מצטערת על מה שקרה בסופו של דבר....
תמשיכי לעזור לבע"ח :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
שירי שלום25/05/2011ברור שלא התכוונת להפריד את הגור מאימו, ואף אחד לא חושב שאת בהמה.
את מקסימה וכל הכבוד לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםיפית16/05/2011
שלום רב,
יש לי כלבת לברדור בת 9 השוקלת 40 ק"ג.חששותי אומתו לצערי לפני כשבוע בעת ביקור אצל הוטרינר, שגם כלבתי נכנסה לסטטיסטיקה-דלקת פרקים.
החלתי בסדרת שינויים המונים:
החלפת מזון לטכניקל בונז אנד ג'וינט.
כדור וחצי מגה גלופלקס רגיל (לבני אדם) ליום.
2 כדורי ויטמינים ליום.
והליכה בת 10 ק"מ פעמיים-שלוש בשבוע (להורדה במשקל).
שאלתי היא האם הטיפול נראה לכן נכון או שמא מומלץ אחרת...
בעיקר אני תוהה לגבי ההליכות,אם זה לא מקשה עליה ואולי אף מזיק לה(?).
בעת ההליכה נראה שהיא מפעילה מאמץ קל,לעיתים רחוקות מאמץ בינוני. כשהיא מגיעה הבייתה (עם הלשון בחוץ) היא בקושי קמה ממקומה...
תודה רבה מראש :)
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל17/05/2011יפית שלום,
ראשית, במשקל כזה צריך להעבירה למזון דיאטטי רפואי, נמכר רק אצל וטרינרים ולא בחנויות הרגילות, חברות מומלצות - רויאל קנין, פרופלן, יוקונבה, סיינס-דיאט. התייעצי לגבי כמות המזון שיש לתת ו% הירידה הרצוי במשקל. למזון הרפואי יש % סיבים גבוה שיאפשר לכלבתך לשבוע וגם לרדת במשקל. הקפידו לא לתת מזון ביתי, לא לתת חטיפים. בקיץ אפשר לתת קוביות קרח ללקק, אם היא תרצה.
שנית, ההמלצה היא לעשות פעילות גופנית אך מתונה, הליכה של 10 ק"מ זה המון בשביל כלב (או אדם) עם כאבי מפרקים, עדיף טיולים קצרים באופן קבוע, כל יום. בנוסף, רצוי לשקול הידרותרפיה שבה הכלב שוחה בבריכת מים וכך מניע את הרגליים מבלי כאבי המפרק ובצורה זו בונה את השרירים סביב המפרקים כדי ליצור אחיזה טובה יותר. ניתן לפנות לדר' ליסי שרון בנושא.
במקביל, כפי שאת עושה, משמרי סחוס עשויים להועיל למצב.
בימים יותר קשים, ורק לפי המלצת הוטרינר, ניתן לשקול כדורים אנטי-דלקתיים שמיוחדים לכלבים!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורית שלום
יפית17/05/2011ראשית תודה על תגובתך...
על פי הבנתי המזון בו אני משתמשת הוא גם דל קלוריות ובנוסף בעל ריכוז הכי גבוה (מבין כל המזונות שבדקתי) אשר מכיל גלוקוזמין וכונדרויטין...אשמח לדעת אם אני תועה.
על איזה כדורים אנטי דלקתיים את ממליצה? אשמח לדעת על כדורים שהעלות שלהם שפויה...
שוב,תודה רבה לך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורית שלום - תגובה
ד''ר נורית פרנקל17/05/2011הי יפית,
איני מכירה את המזון (כן את חברת טכניקל), אם הוא מכיל כבר משמרי סחוס, אז אני לא רואה סיבה במתן תוספת של מגהגלפופלקס. בין כה, יעילות משמרי הסחוס בכלבים לא הוכחה, לחלקם זה מועיל ולחלקם לא. מזונות דומים להשוואה - מוביליטי של רויאל קנין, סנסטיב ג'וינט של יוקנובה.
לא הזכרת מה המופע הקליני של הבעיה ומה חומרתה מבחינת איכות החיים של הכלבה.
כדורים אנטי-דלקתיים (שהם גם משככי כאבים), כאמור רק אם הוטרינר רואה בכך צורך, לרב משתמשים ב- "רימדיל" שאלו כדורים מיוחדים לכלבים ולכן מחירם היקר. נורופן ואקמול לא באים בחשבון, עשוי לגרום להרעלה, כשל כב ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול שמשתעלאיילת אוהד15/05/2011
לאחרונה החתול שלי משתעל או מתעטש הרבה. האם עלי לקחת אותו לוטרינר בהקדם, או שאפשר לחכות ולראות אם זה עובר מעצמו?
תודה, איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול שמשתעל - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/05/2011שלום איילת,
לא ציינת את גילו של החתול, כמה זמן הוא סובל מהשיעולים והאם במקביל יש סימנים נוספים (ירידה במשקל, הפרשות וכו'). ככלל, שיעול בחתול יכול לנבוע מגורמים שונים בינם דלקות שונות (על רקע חידקי/ויראלי/אלרגי) של דרכי הנשימה העליונות או התחתונות, גופים זרים, טפילים ואף מחלות הקשורות בפלאורת בית החזה. לצורך אבחון מומלץ להגיע לוטרינר בהקדם!
רק בריאות:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול לא שותהיעל15/05/2011
שלום רב,
יש לי חתול בן כ-10 שנים שהצלתי ממצב של חצי מת כשהיה בן כחודש, סבל מבעיות במתן שתן ומאז הוא על CD יבש. מדי פעם הוא מקבל מעדן חתולים בשביל לגוון. הוא הפסיק לשתות מהצלוחית והתחיל עם כפו הקדמית לשחק במים ואז ללקק את כפו... מעשה מוזר כשלעצמו. עכשיו הוא הפסיק לגמרי לשתות. בדקתי לו את השיניים ונראה שחוץ מקצת אבנית הכל בסדר. הלשון ורדרדה ולא נראה כי יש לו פצעים בפה. אני מזריקה לו מיים ישירות לפה והוא לא מת על זה. מה עושים? דרך אגב הוא שונא לנסוע ברכב ובשביל לצאת איתו מהבית לוטרינר אני צריכה לסמם אותו...אחרת הוא תופס אסטמה קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול לא שותה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/05/2011שלום יעל,
האם חל שינוי בתנאים בו מוחזק החתול? האם את בטוחה שאינו שותה? (ייתכן כי הוא שותה ממקור מים אחר) כיצד הוא נראה קלינית?- מרגיש טוב? מראה סימני כאב? נותן שתן/צואה כרגיל בארגז? אוכל כרגיל?האם יש שינויי התנהגות נוספים? כמה זמן מתרחש המצב אותו את מתארת? תשובות לשאלות אלו חשובות על מנת לנסות ולאבחן האם מדובר בשינוי התנהגותי והחתול מרגיש טוב ,או שמדובר במחלה- בין אם מחלה חוזרת של דרכי השתן (חסימה, דלקת וכו') או מחלה אחרת המתבטאת בסימנים אלו. באם אכן חלה גם ירידה במצבו הבריאותי- ירידה באכילה, שינוי התנהגות, שינויים בייחוד במתן השתן (קושי, כאב , טפטוף בהשתנה) חשוב להגיע עמו לוטרינר בהקדם האפשרי הואיל וייתכן ומדובר במצב הדורש התערבות מיידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיאת הצ'ינצ'ילה לוטרינריהנועה15/05/2011
הבנתי שצ'ינצ'ילות רגישות לחום ובמיוחד בארצנו הדבר מסוכן ועלול לגרום למכות חום ואף למוות, ולכן רציתי לשאול:
כיצד ניתן לקחת את הצ'ינצ'ילה לוטרינריה, מפני שאיני נוהגת והוטרינריה נמצאת ביישוב בו אני גרה. האם ניתן לנשוא אותה בכלוב העברה לחמוסים? או ברצועה? או כל דרך אחרת?
אשמח לדעת את תשובתם.
בתודה,
נועה צ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיאת הצ'ינצ'ילה לוטרינריה - תגובה
ד''ר סמדר טל15/05/2011שלום נועה,
לא מומלץ לקחת את הצ'ינצ'ילה לוטרינר ברצועה, אלא בכלוב סגור. ניתן להשתמש בכלוב העברה של חמוסים או בכלוב של ארנבות. בנוסף מומלץ לקבוע תור בשעות לא חמות, בבוקר או בערב.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגידי14/05/2011
איך יתכן שכלב שסורס לפני מספר ימים ירצה לאונן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר נורית פרנקל17/05/2011גידי שלום,
למרות שהכלב סורס לפני כמה ימים לוקח זמן עד שרמות ההורמונים יורדות (טסטוסטרון במקרה של זכר), יכול לקחת גם כחודש ואף יותר. אם התופעה מפריעה לכם, נסו לקרוא בשמו תוך כדי הפעולה / להסיח את תשומת הלב עם משחק / לתרגל פקודות כמו "שב" "תן-יד", לאחר שהצלחתם תנו לו צ'ופר (חיזוק חיובי). אל תכעסו עליו, זו התנהגות טבעית... אך נסו לחזק את ההתנהגות הרצויה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר לערבב נסורת עים חול בארגזגילה13/05/2011
שלום לך דוקטור.יש לי חתול פרסי והוא בן 4.שאלתי האים אפשר לשים בארגז החול שלו גם נסורת ולערבב? פשוט היה לי ליפני החתול ארנב ונישאר לי המון נסורת אז יש אפשרות לשים בארגז נסורת נקייה ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר לערבב נסורת עים חול בארגז - תגובה
ד''ר נורית פרנקל17/05/2011גילה שלום,
לחלק מהחתולים יש העדפות לגבי המצע בארגז החול, חלקם יאהבו חול רגיל ללא ריחות, חלקם יעדיפו חול מתגבש... אני לא רואה בעיה בערבוב חול עם נסורת כל עוד את לא רואה שינוי בהתנהגות של החתול ובהשתנה. כלומר - תדירות השתנה זהה, אין התעסקות יתר עם החול/נסורת בארגז או משהו שיראה על חוסר נוחות (כדוגמת יללות, ניעור רגליים ביציאה מהארגז, השתנה מחוץ לארגז וכו'). בעיה נוספת היא יכולת הספיגה של הנסורת, הקפידי לנקות את הארגז פעם ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפע וגם תרנגולות - או ההפך...מרים13/05/2011
שלום רב לוטרנריות,
לגבי גידול תרנגולות בחצר - תחביב חדש של המשפחה. בנינו כלוב יפה וממוגן אך אני חוששת שיגיעו לחצר שלנו נחשים. יש מיגון של 40 סמ' רשת קבורה באדמה סביב כל הכלוב אך הרצפה חשופה.
שאלותיי:
האם צפעים ונחשים בכלל מסוגלים לחפור?
בנוסף, האם הם נרתעים מריח חתולים בחצר? (החתולים סגורים בבית בלילה)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובתכן, תודה מראש
מרים15/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפע וגם תרנגולות - או ההפך... - תגובה
ד''ר נורית פרנקל17/05/2011מרים שלום,
כל הכבוד על התחביב החדש :-)
נחשים (וצפעים) חיים במחילות עמוקות באדמה ולכן יש ביכולת להתחפר באדמה. האם זו רשת כפולה? האם החורים גדולים?
חתולים, לרב יודעים להתגונן מפני נחשים, אך הריח שלהם לא ירתיע את הנחשים אלא הימצאותם בחצר והעובדה שהם פוגעים בעכברים / חולדות שמושכים את הנחשים לאזור. אבל, יש גם הרבה חתולים (בעיקר חתולי בית) שלא יצליחו להתמודד ועלולים להיות מוכשים! הכשות צפע ארצישראלי בחתולים לרב חמורות יותר ביחס לכלבים והדבר דורש טיפול מיידי. ממליצה לשמור על סביבה נקייה ונטולת ארגזים / מקומות מחבוא לנחשים, ניתן גם להתייעץ עם לוכד נחשים בנושא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רועה גרמני-בעיות אגןאושר12/05/2011
שלום רב,
בבעלותי רועה גרמני כבן 7,אשר היה כלב עבודה משטרתי.
לאחרונה,אני מניח עקב עבודה מאומצת של שנים,החל האגן להחלש,והכלב אף כושל בהליכתו ומראה קושי.
מה הטיפולים אשר עומדים בפניי?
תודה מראש,
אושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועה גרמני-בעיות אגן - תגובה
ד''ר סמדר טל15/05/2011שלום אושר,
דבר ראשון יש לברר מהי הסיבה לכשילות ולקושי בהליכה. האם זאת באמת בעיית אגן, או שמא הכלב סובל ממחלה כלשהי הגורמת לחולשה.
במידה ואכן מדובר בבעיית אגן, יש להעריך את מידת החומרה של הבעיה. במידה והבעיה קלה, יתכן שניתן למנוע את החמרתה על ידי הפחתה בפעילות גופנית המאמצת את המפרק (למשל קפיצות). באם הבעיה חמורה יותר ניתן לבצע ניתוח להחלפת מפרק.
בכל מקרה יש להתייעץ עם וטרינר שימליץ על הטיפול המתאים ביותר.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)