פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקאות ושילשולים
    רלי
    12/06/2011

שלום,יש לי כלב בן 11 שעבר לפני 4 חודשים ניתוח סירוס עקב פרוסטטה מוגדלת וקריסטלים בשתן הכול היה בסדר אחרי הניתוח והוא השתין כרגיל בשילוב עם מזון רפואי.הבעיה היא שאחרי הניתוח ואחרי שהואכל במזון הרפואי הוא השמין המון ויש גם שינוי בהתנהגות שלו הוא נהיה אדיש בקושי זז ולפעמים מעיין נתקע כזה.בשבוע וחצי האחרון הוא משלשל ומקיא כמעט כל יום.ניסינו להחזיר לו את האוכל הרגיל אבל הוא משתין הרבה פחות ובאופן לא נורמלי לכן החזרנו לו את המזון הרפואי.חשוב לציין כי הוא קיבל זריקת כלבת בסמוך להקאות והשילשולים (בערך שבוע וחצי) האם יש קשר? הוא שותה ואוכל ויש לו מצב רוח אבל הרבה פעמים גם הזנב שלו למטה והוא נראה עצוב.אני מעדיפה לא לקחת אותו לוטרינר כל הזמן בגלל שהוא לא נותן שיגעו בו והטרינר צריך לתת לו זריקת טשטוש כל פעם ומכיוון שהוא כלב מבוגר אני מפחדת מזה.מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקאות ושילשולים

הוספת תגובה

• הקאות ושילשולים - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    12/06/2011

שלום רלי,
    השמנה הנה תופעת לוואי מוכרת המתרחשת בעקבות שינויים במאזן ההורמונלי לאחר סירוס. חשוב מאד לעודד כלבים לפעילות גופנית ולתזונה מאוזנת לאחר הסירוס על מנת למנוע השמנה שהוכחה לא מכבר כגורמת לירידה באורך ובאיכות החיים של חיות המחמד שלנו (עלייה בסיכוי ללקות בבבעיות מפרקים ושלד, במחלות אנדוקריניות שונות דוגמת סכרת ועוד). ציינת כי לכלבך נמצאו קריסטלים בשתן ולפיכך חשוב להמשיך ולתת את המזון הרפואי שתפקידו לסייע בשמירה על רמת חומציות נכונה של השתן על מנת למנוע יצירת סביבה המעודדת היווצרות קריסטלים אלו (בהתאם לסוג הקריסטל שנמצא). בנוסף חשוב לשמור כי כלבך ישתה הרבה ככל האפשר על מנת לדלל את השתן ויש חשיבות נוספת למעקב אחר חזרתיות שסימניה עשויים להיות: בעיות בהשתנה (השתנה תכופה, כאב במתן השתן), דם בשתן / סימנים כלליים כגון ירידה בתיאבון ואף הקאות ועוד. חשוב לציין כי ישנם קריסטלים שהופעתם קשורה במחלה ראשונית ססטמית וחשוב לשלול מחלות אלו כגורם להופעתם.
    לשאלתך-חיסון הכלבת עשוי להביא ביממה הראשונה לירידה בחיוניות הכלב, אולם ההקאות והשלשולים אינם נורמלים ולא נראה כי קשורים באופן ישיר לחיסון. באם כלבך עודנו סובל מתסמינים אלו מומלץ מאד לפנות לוטרינר בהקדם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף וירוס אצל הכלב
    דחוף דחוף
    10/06/2011

הכלב שלי גור בן 7 - 8 חודשים .
    לפני כמה ימים . יום שני ה - 6.6.11 הוא לקה בוירוס כל שהוא .. אני לא בטוחה איזה , אבל זה דומה לפרוו , הכלב נראה על הפנים . הוא רזה והוא לא אוכל ולא שותה ואני מביאה לו שתיה דרך שפריץ..
    השאלה שלי בעצם היא אם הוא נראה ככה, משפריץ צואה עם דם , עד לפני כמה שעות עדיין הקיא, הוא יחזיק מעמד ? וכשהלכנו איתו לוטרינר הוא שם לו חומר הרדמה כדי שישן ולא יקיא.. הוא אמר שהוא יתעורר תוך שעתיים פחות או יותר, והוא התעורר אחרי 7 שעות .. והוא עדיין לא זז מהמיטה אולי שתי צעדים ופשוט התמוטט, עכשיו הצואה נראית טיפה יותר בצבע של קקי , ועדיין עם טיפה דם .. וזה יוצא נוזלים .
    הוא יחזיק מעמד ?

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף וירוס אצל הכלב

הוספת תגובה

• דחוף וירוס אצל הכלב - תגובה

12/06/2011

שלום,
    הסימנים הקליניים אותם את מתארת: שלשול דמי, הקאות, אנורקסיה וחולשה בגור אכן מדאיגים ומצריכים טיפול ומעקב אינטנסיביים. האם כלבך חוסן למשושה? האם נעשה אבחון למחלה ואכן מדובר בפרוו (ישנם גורמים נוספים שעשויים להביא לקליניקה זו ויש לפסולם)? האם נעשו בדיקות מעבדה-ספירת דם, ביוכימיה וכו' על מנת לעקוב אחר מצבו של כלבך ולטפל בהתאם? באם אכן מדובר בוירוס הפרוו נדרש טיפול הכולל מתן נוזלים, השלמת המלחים בדם, מתן אנטיביוטיקה, וטיפול תומך במערכת העיכול. בנוסף יש לבצע ניטור צמוד אחר מצבו הכללי, מצב מערכת העיכול, וכן לבודדו מחשש להדבקת גורים נוספים. המלצתי היא לפנות בהקדם לוטרינר להמשך טיפול!
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרית
    09/06/2011

שלום,
    יש לי כלב קינג צארלס בן 3 אתמול הוא לא עשה קקי בלילה וגם לא היום בבוקר. אבל אחר הצהריים כשיצאתי איתו הוא הוציא טיפות צואה שנראה כמו דם.
    מה זה יכול להיות??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/06/2011

שרית שלום,
    במידה ומדובר בשלשול דמי, יש להפסיק לתת לכלב מזון למספר שעות ובמקביל לגשת לוטרינר לביצוע בדיקה ואיתור הגורם ומתן טיפול תומך.
    מערכת העיכול של הכלבים רגישה מאוד לשינויים ולכן החלפת מזון שלא בוצעה באופן הדרגתי, אכילת מזון של אנשים, אכילת "זבל", רעלים ועוד עשויים לגרום לדלקת במערכת העיכול ולתופעות כדוגמת חולשה, חוסר תאבון, הקאות, שלשולים ועוד.
    רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטז-כתם אדום בשפה
    שירלי
    09/06/2011

שלום רב,
    יש לי כלב מלטז בן 9 חודשים.
    לפני מספר ימים שמתי לב שבשפה העליונה נהיה לו כתם אדום לא קטן וזה נראה שזה גדל מעט עם הימים, כאילו התקלף לו העור השחור מהשפה...
    מה זה? ממה זה יצא? והאם זה יעבור?
    אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    מלטז-כתם אדום בשפה

הוספת תגובה

• מלטז-כתם אדום בשפה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/06/2011

שלום,
    לצערי קשה מאוד לדעת מה הבעיה מבלי לראות ולבדוק את הכלב,
    ייתכן ומדובר בפצע, תגובה לעקיצה ועוד.
    גשו לבדיקה אצל הוטרינר הפרטי.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מביכה
    אירית
    09/06/2011

הגור שלנו כבן שלושה חודשים (חתול רחוב שאימצתי לפניי כחודשיים).במהלך השבועיים האחרונים שמתי לב שבלילה כשהוא ישן איתנו הוא משתכשך מגרגר ומתפנק על השמיכה והסדין ובבוקר אני יכולה לראות על כל הסדין כ 20 גרגרים קטנטנים שנורא דומים לגרגרי שומשום. בתחילה לא הבנתי מה זה עד שהבחנתי שהם יוצאים לו ....כן מהחור של הפיפי. ממש מאיבר המין(הוא זכר). מאז הוא לא ישן איתנו. האם זה מצב בעייתי או שזה משהו שכיח. אציין שבעבר גידלתי במשך שנים חתול סיאמי ומעולם לא נתקלתי בתופעה הזו.
    נ.ב החתול נקי ללא פרעושים. עבר טיפול כבר לפניי חודשיים)

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מביכה

הוספת תגובה

• בעיה מביכה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/06/2011

אירית שלום,
    בעיה לא מביכה כלל, ואף נפוצה מאוד בכלבים ובחתולים, בעיקר בגורים.
    ה"שומשום" שאת מתארת מעידים על נגיעות בתולעי סרט - "דיפלידיום קנינום", יוצאים דרך מערכת העיכול (דווקא מה"חור" של הטוסיק). ההדבקה בתולעים היא דרך פרעושים ולכן קיום תולעים מעיד על חשיפה לפרעושים.
    יש לגשת לוטרינר ולקבל טיפול לתולעים, במקביל יש לחזור על הטיפול נגד פרעושים (טיפול נגד פרעושים נעשה כל חודש!), בנוסף כמובן חובה לחסן את החתלתול, אם עוד לא עשיתם זאת.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי והאם
    ליאת
    08/06/2011

שלום רב. שאלה לי: בני בן השנתיים וחצי שיחק עם הכלב של השכנים, טרייר מעורב חברותי ומקסים שאין מילים לתאר. הילדון אכל במבה ואז החליט לתת גם לכלב להנות..מה יש?! הניח הילדון את הבמבה על גדר לבנים בגובה מטר בערך (הושיט יד כדי לשים על הגדר שגבוהה ממנו בסנטימטרים ספורים), הכלב ניגש לבמבה וליקק את המשטח עד שהצליח לדוג את הבמבה וחוזר חלילה לשמחתו לאין קץ של הילד.

בפעם הרביעית, לפני שהכלב הצליח לקחת את הבמבה הילדון הושיט יד לבמבה וקלטתי אותו מתכוון לשים בפה של עצמו, הכניס לפה ולשמע הצעקה שלי הוציא מייד וכמובן פצח בבכי....
    כעסתי על עצמי על התגובה, הרי מה עושים ילדים שגדלים בבית שיש בו כלב..מה, הדברים האלו לא קורים השכם והערב?... בכל מקרה, התחלתי לחשב חישובי הסתברות מה עלול לקרות לילדון. על גדר הלבנים היה במקום אחד קקי של יונים כך זה נראה, המקום בו הונחה הבמבה היתה ליד ולא על הקקי ובל נשכח שהכלב ליקק את המקום כמה פעמים לפני כן כשאכל את הבמבה. (רוצה להאמין שלפחות קקי סמוי של יונה לא היה שם לאחר הליקוקים הראשונים...:)).

בכל מקרה, שאלתי ברורה:

1. מה עלול לקרות?
    2. האם בסיכוי גבוה צפוי ברדק עיכולי?
    3. אם סביר שיקרה משהו לילדון בתוך כמה זמן נדע?

אשמח לתשובה.
    אמא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    מתי והאם

הוספת תגובה

• מתי והאם - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/06/2011

ענבר שלום,
    אני מקווה שכולם מרגישים טוב!
    הפורום מיועד לרפואת חיות מחמד, ולא רפואה של אנשים ולכן אשמח אם תפני את השאלה לפורום המתאים. כפי שאמרת, ילדים רבים גדלים עם חיות ומעבירים את חייהם בשמחה וללא בעיות חריגות. תגובה במערכת העיכול אצל הילד עשויה להתפתח.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה וחמורה
    עמית כפיר
    08/06/2011

שלום שמי הוא עמית ,
    הכלב שלי (לברדור) בן 3 עבר סירוס לפני כמה ימים והביצים שלו גדלו והתנפחו
    באופן משמעותי ,עד מצב שהוא בקושי יכול לשבת ..
    האם המצב חמור ? לפנות לרופא ? מה אפשר לעזור במצב כזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה וחמורה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה וחמורה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/06/2011

עמית שלום,
    התופעה שאתה מתאר מחייבת בדיקה אצל הוטרינר שביצע את הסירוס.
    הנפיחת עשויה להיות על רקע של הצטברות נוזלים (או חלילה דימום) בשק האשכים (את האשכים הסירו, אך השק קיים).
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב לא מפסיק לבכות ולהתגרד
    חסוי
    08/06/2011

שלום.
    לפני יומיים סיפרו את הכלב שלי, פקינז בצבע לבן.
    ישר לאחר התספורת התחיל להתגרד ומאז לא מפסיק והוא כל הזמן בוכה ומצב רוחו מוטרד, הוא לא משחק, אוכל מעט.
    איך אפשר לעזור לו?

הוספת תגובה

• הכלב לא מפסיק לבכות ולהתגרד - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/06/2011

שלום,
    אני מקווה שהכלב כבר מרגיש יותר טוב!
    האם זו התספורת הראשונה שלו?
    יש כלבים שמגיבים כך לאחר תספורת, הרקע יכול להיות הגירוי של העור בעקבות התספורת, החומר של הרחצה, לחץ ועוד. אני מניחה שהמצב נרגע, במידה ולא גשו לוטרינר לבדיקה.
    בפעם הבאה ניתן לבקש שישטפו את הכלב עם שמפו רפואי שמכיל שיבולת שועל ויעיל מאוד להפחתת גירודים.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פה נפוח-לכלבת זאב מעורבת
    מיטל בבאי
    07/06/2011

שלום רב וחג שמח,
    שמי מיטל, וכלבתי החלה מרגישה רע לפני כשעה קלה. שמנו לב לכך, שכן היא לא באה אלינו לשולחן כפי שהיא תמיד עושה בזמן ארוחות, ונכנסה לישון במיטתה בשעה מוקדמת מהרגיל. הסתכלתי עליה, ונראה כאילו משהו עקץ אותה בפה כי הוא נפוח.
    מה עליי לעשות?
    האם כדאי לנסות להביא לה אקמול כי אין וטרינר קרוב כרגע שיוכל לקבלנו.
    תודה
    מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    פה נפוח-לכלבת זאב מעורבת

הוספת תגובה

• בשום אופן לא!

אני
    08/06/2011

בשום פנים ואופן לא נותנים לכלבים אקמול! אם את חושדת שמדובר בעקיצה, פני לוטרינר בהקדם האפשרי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פה נפוח-לכלבת זאב מעורבת - תגובה

08/06/2011

שלום מיטול,
    נפיחות אקוטית באזור הפנים אכן עשויה לנבוע מתגובת רגישות יתר לעקיצות שונות (כדוגמת חרקים ופרוקי רגליים), וכן מתגובה לתרופות/ תכשירים שונים (אפילו שמפו),( בנוסף, יש לפסול הכשות נחש/מגע עם טוואי התהלוכה-זחל).
    ככלל בתגובות אלרגיה פשוטות התגובה הנה תגובה ביתר של מערכת החיסון (שתפקידה אומנם הגנתי) שחולפת עד מהרה. אולם בצורתה הקשה תגובה זו עשוייה להזיק ולאף לגרום לתגובה ססטמית קשה(בצקת בדרכי הנשימה עד לכדי חסימת מעבר אויר/תגובת שוק). הסיבה לכך נעוצה בשחרור חומרים מתווכים מתאי דלקת מסוגים שונים, עירור אנזימים ללא בקרה ואף יצירת נזק לכלי דם ולרקמות.
    במקרים מסוג זה, באם נראה כי הנפיחות מתגברת, בפרט אם לא ידוע הגורם לה, ונראה כי חל גם שינוי התנהגותי משמעותי, מאחר ואנו לא יודעים כיצד יתפתחו הדברים, מומלץ להגיע עם הכלב לבדיקה אצל וטרינר, שיוכל לטפל בסימנים המוקדמים ולמנוע החמרה של המצב.
    לגבי מתן תרופות- אין לתת לכלבים (או לבעלי חיים אחרים)תרופות ללא היוועצות מוקדמת עם וטרינר. תרופות רבות, גם אם תמימות למראה עלולות לגרום לנזק בלתי הפיך לבעל החיים. כך לדוגמא מתן אקמול במינון שאינו מתאים עשוי להביא לכשל כבד אקוטי!
    מקווה שכלבתך חשה בטוב, שיהיה חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כואב לי
    ג'וני
    07/06/2011

שלום לכם
    אני גוני פודל טרייר שחור בן 8 ואני סובל מכאבים וחוסר יכולות להזיז את הרגליים האחוריות, אני משתין בלי יכולת להרים את הרגל ובקושי הולך, ושאני הולך אני נראה מתנועע כמו שיכור.
    שלשום הלכתי לווטרינר והוא לא מצא לי כלום אמר אולי זה משהו עצבי, האם נתקלתם בתופעה כזאת בעבר?
    אגב שה לא פעם ראשונה זה קרה לי כבר 3 פעמיים
    כול פעם אני כך שבוע לפחות,

בבקשה עיזרו לי

תודה ואהוא

גוני סגל

לקביעת תור
    סגירה
    כואב לי

הוספת תגובה

• כואב לי - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/06/2011

שלום,
    האם בוצעו בדיקות דם? בדיקת שתן?
    האם הכלב מטופל לתולעת הפארק? האם הכלב מחוסן?
    האם הכלב עבר טראומה (תאונה, נפילה)?
    הבעיות שתוארו אכן עשויות להתאים לבעיה במערכת העצבים, הכלב צריך לעבור בדיקה רפואית מלאה ובנוסף בדיקה נוירולוגית מקיפה אצל הוטרינר, במידת הצורך ניתן לפנות למומחים לנוירולוגיה שנמצאים בבית החולים הוטרינרי בבית דגן.
    יש אפשרויות רבות לגורם כדוגמת - פריצת דיסק, דלקת בעמוד השדרה/מח, גידול ועוד.
    רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב שנשך וכלבת
    מנשה
    07/06/2011

כלב נשך את קרוב משפחתי לפני שבוע לערך.
    אנו חוששים מכלבת.
    אני מבין שהרעיון של ההסגר למשך 10 ימים, מרגע הנשיכה, הוא בעצם לבדוק שהכלב אינו נושא כלבת ואם הוא אינו מת תוך 10 ימים, זה אומר שהוא לא חולה ולכן האדם הננשך יכול להיות רגוע.

אבל אני לא רגוע.
    אני מבקש לדעת כמה זמן המחלה הזו יכולה לקנן בלי להרוג את הכלב?
    אני מניח שמשלב ההדבקות של הכלב, לא מתים תוך 10 ימים, אלא אלו זמנים משתנים, עד שהנגיף מגיע למוח הכלב ואז הורגו לבסוף.
    אם כך, מה הקטע של 10 הימים האלו? במה הם בדיוק עוזרים?
    אולי הכלב נושא את הנגיף, אבל עדיין הוא לא בשלבים מתקדמים של המחלה ולכן גם תוך 10 ימים שהוא יהיה בהסגר, אינו ימות?
    בינתיים, הננשך(קרוב משפחתי) יכול לשאת בעצמו את המחלה מבלי לדעת שהוא נושא אותה.
    אם כן, אני לא מבין בכלל מה הרעיון של ההסגר ואני לא מצליח להרגע מפני שלמרות שהכלב יהיה בסדר אחרי 10 ימים, הוא עדיין יכול להיות נשא של המחלה ואולי העבירה הלאה.

אשמח להבהרות, כי כל העניין הזה כלל לא ברור לי.
    תודה רבה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    כלב שנשך וכלבת

הוספת תגובה

• כלב שנשך וכלבת - תגובה

07/06/2011

שלום מנשה,
    מחלת הכלבת שנגרמת מוירוס קטלני (רבדו) הנה מחלה שפוגעת בכל היונקים.
    ההעברה העיקרית של המחלה נגרמת מחיה המפרישה את הנגיף ברוק, או ע"י מגע בנגיף בפצע או איזור בו העור איננו שלם . תקופת הדגירה של כלבת משתנה, ובשלב בו מזהים את הסימנים הקליניים המצב בלתי הפיך, אולם באם מזהים את המחלה לפני הסימנים הקליניים ניתן לטפל.לחסן ולמנוע את המחלה הקלינית. מבחינת התקדמות המחלה- הוירוס מתרבה בשריר, ומשם חודר לתאי העצב שבפריפריה ולמערכת העצבים המרכזית. הזיהום מגיע לחוט השדרה, שם מתרבה במהירות ומגיע למוח.הוירוס מתרבה וחודר גם לבלוטות הרוק, שם מופרש בכמויות גבוהות וכך מדביק. תקופת הדגירה של הוירוס (שמהווה את פרק הזמן בו נודד הנגיף לאורך העצבים עד למוח ומתרבה בו- עד לסימנים הקליניים) משתנה ונעה בין 10 ימים לשנה, כשהסימנים הקליניים מתרחשים עם ריבוי הנגיף במוח. תקופה זו עשויה להשתנות בהתאם למקום הנשיכה ולכמות הוירוס שחדרה.
    הכלבת הנה מחלה אנדמית בארצנו והחוק המנדטורי בארצנו קובע כי כלב שנשך, אפילו באם מחוסן , יש להסגירו למשך 10 ימים לצורך בידוד ותצפית וזאת הואיל ומקובל לחשוב שחיה המראה סימנים קלינים של כלבת תמות תוך 10 ימים וזהו האינדיקטור עבורנו. חשוב לציין, שחיסון כנגד כלבת הוא חובה במדינתנו, ניתן יחד עם רשיון עירוני ומגן לתקופה של שלוש שנים (עדיין צריך לחסן כל שנה), כך שכדאי ראשית לברר האן הכלב חוסן ומתי.
    באם יש חשד כי אדם נחשף לחיה נגועה עליו לקבל חיסון כנגד כלבת (באחריות משרד הבריאות) ויש לפנות לרופא המשפחה/ללשכה העירונית על מנת להסדיר זאת.
    מקווה שהדברים ברורים יותר כעת,
    בברכת חג שמח וכל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבים יכולים להיזדווג אח ואחותו?
    גגכ
    07/06/2011

זה גילוי עריות?

הוספת תגובה

• כלבים יכולים להיזדווג אח ואחותו? - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/06/2011

זיווג של כלבים נעשה ע"י אנשי מקצוע / אנשים בעלים ניסיון בתחום,
    אח ואחות בהחלט עלולים להזדווג ויש למנוע מצב שכזה ע"י עיקור/סירוס של אחד מהכלבים או שניהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת פרווה אצל חתול
    זקוקה לעזרה
    07/06/2011

שלום ד"ר,
    לאחרונה לקחנו חתול גזעי לתספורת עקב קשרים בפרוותו. התספורת נעשתה ללא הרדמה או טשטוש מפני שהחתול היה יחסית רגוע. הוא גם אינו נושך או שורט. באותה הזדמנות גם עשינו את החיסון השנתי ומקלחת. לאחר יומיים הוא התחיל לאבד פרווה באזור העורף. משחת הדרמקומבין החמירה את המצב והוטרינרית המליצה על למיסיל שלא עזר אף הוא. אומנם העור המגורה נרגע, אך ההתקרחות ממשיכה להתרחב. משטח שנלקח ממקום חדש (שלא טופל במשכה) לא הראה כי זו פטריה - אך אנו עוד מחכים יום-יומיים כדי לדעת בוודאות. הוטרינרית גם אמרה שזה יכול להיות כתוצאה של סטרס וכי מכונת התספורת עברה חיטוי - לא שראינו כמובן. אם לא מדובר בפטריה היא ממליצה לנסות אגיסטן ואם גם זה לא יעזור אז לעשות ביופסיה. אנחנו ממש בלחץ מכל העניין כי הבאנו חתול בריא ומטופח וכעת אנחנו כבר כמעט עומדים בפני ביופסיה. אשמח לחוות דעת נוספת.
    תודה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת פרווה אצל חתול

הוספת תגובה

• נשירת פרווה אצל חתול - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/06/2011

שלום,
    האם החתול מגרד את האזור? האם הקרחת ממוקדת לאזור העורף?
    האם החתול מטופל בתרופות? האם קיבל טיפול נגד פרעושים?
    קרחת בעור יכולה לנבוע ממספר גורמים כדוגמת פרעושים, גירוד על רקע טפילי אוזניים, דלקת בעור (על רקע זיהום חיידקי,פטרייתי), שימוש בחומרים כדוגמת אמפולות נגד פרעושים. בהקשר לתספורת, ייתכן כי מכונת הגילוח הייתה חמה וגרמה לכוויה באזור, קורה לעיתים.
    מהתיאור נראה שאתם במהלך תהליך אבחוני, למיסיל ואגיסטן הן משחות נגד פטריות. דרמקומבין מכילה שילוב של אנטיביוטיקה, סטרואידים וחומר נגד פטריות.
    במידה ואין שיפור במצב ואין עדות לפטריה / זיהום חיידקי השלב הבא הוא לקיחת ביופסיית עור, מדובר בתהליך קצר המבוצע בטשטוש/הרדמה עמוקה, ממצאי הביופסיה יעזרו לתת טיפול מתאים לבעיה.
    רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה אצל חתול

זקוקה לעזרה
    10/06/2011

תודה על התגובה המהירה! באשר לשאלותיך, החתול איננו מטופל בתרופות ולא טופל נגד פרעושים שהתגלו רק במהלך התספורת ולא נראו לפני כן. אני לא עושה לו טיפול כרגע בגלל רגישות העור בעורף. הוא מגרד את האזור עם הרגליים האחוריות מדי פעם, אך לא באובססיביות שתעיד על מטרד גדול. היום הגיעו תוצאות הבדיקה ואכן מדובר בפטריה. הווטרינרית נתנה מרשם לסירופ. דרך הגב, לא מדובר בכוויה מהמכשיר, בדקנו גם את האפשרות הזו. וטרינרית אחרת שהתייעצתי איתה אמרה שכנראה המכשיר גרם לגירוי כלשהו ורק אחר-כך הופיעה הפטריה שאולי כבר הייתה על העור במצב רדום.
    נתחיל לתת טיפות,
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול שהפסיק לשתות
    אסנת
    06/06/2011

יש לי חתול פרסי בן כשנה וחצי שלא שתה כלל בשלושת הימים האחרונים, ולכן גם לא עשה שתן. אתמול, כששבתי מבית הוריי הוא החל להריח את הבית בצורה מאוד קפדנית ואף סירב להיכנס לארגז החול שלו, ואפילו ברח, למרות שיש ריח בארגז, כי יש לנו בבית חתול רחוב, שנמצא עמו כבר כמעט כשנה. הוא עבר בדיקה אצל הווטרינר, שאמר שפיזית הכל בסדר, אבל גם עשה בדיקות דם. החתול מתחבא תחת המיטה כל העת, לא משחק וכעת גם הפסיק לגרגר.
    מה יכולה להיות הסיבה.
    אשמח לשמוע כמה שיותר מהר
    מיטל6

לקביעת תור
    סגירה
    חתול שהפסיק לשתות

הוספת תגובה

• חתול שהפסיק לשתות - תגובה

07/06/2011

שלום מיטל,
    שינויים בהתנהגות, וכן שינויים בהרגלי השתייה עשויים לנבוע מגורמים רפואיים או פסיכוגניים. האם החתול אוכל כהרגלו?האם הצואה נראית תקינה? האם נראו הקאות? האם חל שינוי כלשהו בתנאים בבית? (הובא חתול חדש/חל שינוי במזון, בסוג החול וכו'), האם החתול נראה מיובש בבדיקה אצל הוטרינר?אלו בדיקות דם נערכו?האם נערכה בדיקת שתן? האם חלו בעבר שינוייים דומים בהתנהגותו?כפי שאת בטח מבינה יש לבדוק את הנושא בהקדם אצל וטרינר על מנת להתקדם באבחון!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוי כנגד חתלתלת
    אלכס
    06/06/2011

לחתולים שאני מטפלת יש חתלתלת (נבדק בבדיקות דם). האם אלכוג'ל מספק חיטוי הולם לידיים ונעליים? כיבוס הבגדים עם קאליה? כמו כן הסעתי חתול חולה באוטו האם ריסוס המשטחים שבאו איתו במגע באלכוהול יכולים לספק חיטוי מספק.
    נא לחזור אלי במהירות האפשרית אני בבעיה רצינית.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוי כנגד חתלתלת

הוספת תגובה

• חיטוי כנגד חתלתלת - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    09/06/2011

אלכס שלום,
    אלכוהול אינו מספק, מדובר בוירוס שעמיד מאוד בסביבה גם למספר חודשים-שנים.
    יש לשטוף את הרצפה באקנומיקה (שמכילה כלור), לנקות היטב את כלי האוכל ולהשתמש בהם רק לחתולים החולים ולא לאחרים, להפריד צעצועים שהחתולים החולים באו איתם במגע.
    אין חשש ממעבר הוירוס לבני אדם, החשש הוא רק מהדבקה של החתולים האחרים בבית / מגורים שיכנסו בעתיד לבית ואינם מחוסנים.
    רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה