פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גור חתולים נטוש מסרב לאכול
    אורי
    06/07/2011

שלום רב,
    לפני כשבועיים המליטה חתולה 4 גורים בגינה שלנו.
    אתמול בערב היא עזבה ולקחה איתה 3 גורים בעוד גור אחד נשאר בגינה
    קיווינו שהאם תחזור ותקח אותו אך היום בערב כשראינו שלא כך
    קנינו תחליף חלב לגורי חתולים וניסינו להאכיל אותו (הוא מיילל ונראה כי הוא רעב)
    בעזרת מזרק אך הגור מסרב לאכול (ניסינו גם עם מעין בקבוק אך גם זה לא פעל)
    מה עלינו לעשות?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גור חתולים נטוש מסרב לאכול - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    07/07/2011

כיצד נראה הגור? האם מצבו הגופני טוב (ביחס לאחיו בשגר)?האם נראה חיוני? האם הבחנת בהפרשות כלשהן ? למרות נסיונך, מומלץ להמשיך ולנסות להאכיל גם אם נראה כי מסרב תחילה - עם בקבוק מיוחד (בסבלנות) הואיל ולוקח לגורים זמן מה עד שמתרגלים לפטמת הבקבוק. בנוסף,חשוב בגמר ההאכלה לחקות את פעולת הניקוי של החתולה המלקקת את הגורים ומנקה את השתן והצואה- וזאת על ידי ניגוב אזור פי הטבעת בעזרת צמר גפן רטוב. באם עקבת אחר הגור והוא נראה חלש יותר, מסרב לאכול או אפאטי אנא גש בדחיפות לוטרינר!
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור חתול שצריך האכלה
    שלי
    06/07/2011

הצלתי גור חתול שחטף ביס ויש צורך להאכיל אותו ולגרום לו ליציאות גם. הוא ישן המון. האם להעיר אותו אחרי 5 שעות להאכלה ביום?

לקביעת תור
    סגירה
    גור חתול שצריך האכלה

הוספת תגובה

• גור חתול שצריך האכלה - תגובה

07/07/2011

שלו םשלי,
    מספר ההאכלות תלויות בגיל החתול, שאכן כגור,טבעי כי יבלה זמן ניכר מהיום בשינה. בגילאים מוקדמים של כשבועיים ההאכלות הנן תכופות (כל שעתיים-שלוש)בגילאים מתקדמים יותר, גם מרווחי ההאכלה גדלים (התוויה של כמות המזון ומספר האכלות מומלצות ביום, מצויה על גבי אריזות תחליף החלב). אין כל בעיה להעיר את הגור על מנת להאכילו!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פפילומה
    סיון
    06/07/2011

שלום,
    יש לי כלבה בת 9 חודשים. לפני כמה חודשים הופיעה אצלה פצע הפפילומה על השפה.
    ביררתי עם וטרינר ואכן מדובר בפפילומה. הוא אמר לי שאין לי מה לדאוג ושזה ינשור מעצמו.
    הפצע שעל השפה גדל למימדים די גדולים...
    כעת, אני רואה שיש לה גם פצע על החניכיים, ועוד פצע קטן שרק מתחיל לצאת על השפה.
    כעת מדובר ב3 פצעי פפילומה ואני מודאגת מהדיאגנוזה של הוטרינר שלי..

האם זה נושר מעצמו ואכן כדאי להמתין כמה חודשים לכשזה יעבור, או שדווקא רצוי להוריד או לנקז אותם?

תודה על תשובתך, סיון

לקביעת תור
    סגירה
    פפילומה

הוספת תגובה

• פפילומה - תגובה

07/07/2011

שלום סיון,
    פפילומה הנו גידול עורי שפיר המועבר על ידי וירוס הפפילומה. מזוהים בכלב לפחות 5 זנים - כולם מדבקים בכלב באמצעות מגע ישיר או בלתי ישיר, והם עוברים נסיגה באופן ספונטני וללא התערבות כתלות במקום הופעתם. הפפילומה האוראלית מאופיינת בהופעתה בחלל הפה והשפתיים ושכיחה בכלבים צעירים , כשהלקויות מתפתחות למבני פפולות לבנות וזמן נסיגתן הממוצע אורך כשלושה חודשים. זמן הנסיגה תלוי בתגובה החיסונית של הכלב כנגד ההדבקה הויראלית ולכן תנאי סטרס, הזנה לקויה או מחלה עשויים לעכב את התהליך. לרוב מבצעים הסרה , אלא אם הלקויות מפריעות באופן משמעותי לתפקוד הכלב ( גם בתהליך ההסרה יש סיכוי טוב לזריעה של תאים שתוביל להדבקה) לפיכך הייתי מחכה בסבלנות ומספקת תנאים מיטביים להחלמה...
    רק בריאות!  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעים בגור חתולים שאומץ מהרחוב
    רועי
    06/07/2011

שלום רב,
    לפני כחודש אימצתי חתולה ש"רדפה" אחריי בחצר הביניין.
    לאחר ביקור אצל הוטרינר הקרוב, וקבלת נוזל ירוק למניעת תולעים ( לאחר עשרה ימים נתתי לה מנה שנייה ) עדיין אני רואה ביציאות שלה יצורים לבנים מאורכים.
    האם יש דרך נוספת למנוע / להקל את התופעה?

בברכה.
    רועי סולומון.

הוספת תגובה

• בעיה נוספת

רועי
    06/07/2011

החתולה אלימה במיוחד.
    חותרת למגע עם השיניים במיוחד לאחר שקצצנו לה את הציפורניים.
    האם זה נורמלי??
    האם ישנה דרך להרגיע או למתן את התגובות שלה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולדוג -שיתוק פתאומי בפלג גוף תחתון
    אילנה
    05/07/2011

לפני כחצי שנה הכלב סבל מכאבי גב הוטרינר איבחן אותו עם פריצת דיסק אך זאת ללא צילומי רנטגן מתוך העדפה לא להשתמש בחומרי הרדמה וטשטוש.
    לפני יומיים הכלב שוב נראה מאד סובל מכאבים אך למחרת הוא התחיל לגרור את רגליו האחוריות. לקחנו אותו מיד לוטרינר שהפעם כן עשה צילום, אמר שעמוד השידרה שלו אינו בנוי כראוי (כנראה מולד) ושזה כנראה עורר דלקת ופגע בעצב. כרגע זה כבר היום השלישי שהוטרינר מזריק לו סטרואידים ואומר שרוב הסיכויים שגם אם הכלב יחזור ללכת אז זה רק עד הפעם הבאה שזה יתקוף אותו עד שהוא יהיה נכה באופן סופי.
    כל הדברים שהוא אומר נשמעים כל-כך שרירותיים ולא חד-משמעיים. אני לא רוצה להשלים עם גורל שכזה רק בגלל שהמצב הכלכלי לא מאפשר לי לרוץ איתו לכל בדיקה וטיפול שנקבעים באופן שרירותי בלי לדעת מה טיבם או יכולתם לסייע לכלב.
    הצלחתי לצרף רק קובץ אחד מצילומי הרנטגן אבל יש עוד ואפשר לשלוח במייל.
    זה כל כך לא מגיע לו... הוא אפילו לא בן 4...
    בבקשה תעזרי לנו.

הוספת תגובה

• בולדוג -שיתוק פתאומי בפלג גוף תחתון - תגובה

07/07/2011

אילנה שלום,
    כיצד נעשה האבחון לפני חצי שנה? האם יש רקע של טראומה?האם בוצעה בדיקה נוירולוגית מלאה? כיצד טופל?האם הרגיש טוב עד כה?מדבריך יש חשד סביר כי מדובר בפגיעה נוירולוגית כרונית בעלת התדרדרות אקוטית פגיעה זו אכן עשויה להיות פריצת דיסק(כפי שהעלה החשד הראשוני) שהתדרדרה והביאה לפגיעה עצבית אולם היא עשויה לנבוע גם מדלקת בדיסק ובחוליות הסמוכות, דלקת בקרומי השדרה, מתהליך נאופלסטי ועוד..הצילומים כפי שמובאים בפורמט זה אינם מאפשרים לצערי לבצע הערכה כלשהי (אינני מבינה את הקביעה של הוטרינר "עמוד השדרה איננו בנוי כראוי")ובכל מקרה, בכדי לבצע אבחון נכון חשוב לבצע ראשית בדיקה נוירולוגית מעמיקה ולמקם את סוג הנזק בעמוד השדרה בהתאם לקליניקה המתוארת (יחד עם צילומים מתאימים). אני מסכימה עמך כי כלבך ראוי לתהליך אבחון מדוקדק ויסודי ובשל ההתדרדרות האקוטית אני ממליצה בחום להגיע לייעוץ נוירולוגי בהקדם האפשרי (כל התמהמהות וטיפול לא מתאים עשוים להזיק). בבית החולים הוטרינרי האוניברסיטאי בבית דגן קיימת מחלקה נוירולוגית שתוכל לאבחן ולטפל בהתאם!
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האבחון הקודם

אילנה
    09/07/2011

בשל האמצעים הדלים הבדיקה בפעם הקודמת הייתה בעיקר על סמך הסתברות, מכיוון שמדובר בבולדוג צרפתי וממה שהבנתי הבעיה אופיינית לגזע, וגם מעצם העובדה שהוא עולה ויורד במדרגות 4 קומות 3 פעמים ביום ובאופן כללי הוא אוהב לרוץ ולהשתולל. הוא טופל באנטיביוטיקה ועל פניו הבעיה נפתרה - למרות שאין שום דרך לדעת בוודאות, הוא שאף פעם לא מתלונן על כלום ולא בוכה אפילו אם בטעות דורכים לו על הרגל...
    בפעם הנוכחית הוא טופל במשך חמישה ימים עם זריקות iv של atrivet אך כמעט ולא הייתה שום תגובה. פנינו לחוות דעת נוספת אצל וטרינר עם לב טוב שהסכים לקבל אותנו ללא תשלום והוא אמר שהוא היה עושה הכל בדיוק אותו הדבר כמו הוטרינר הקבוע שלנו.
    ביום ראשון הקרוב אנחנו לוקחים אותו לבית ברל לעשות סי-טי.
    הוצאנו אותו פעמיים החוצה כשהרמנו עם רצועות את פלג גופו התחתון אבל אמרו לי שזה לא היה חכם במיוחד ושעדיף לו לנוח לפחות עד לתוצאות הבדיקות, הבעיה עם זה היא שהכלב מתחיל להיכנס לדיכאון - כנראה בגלל שיותר מידי דברים מהשגרה שלו נגזלים ממנו.
    אני לא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות בשבילו. אני מרגישה שנגזר עליו סבל רק בגלל שלא היה לו מספיק מזל כדי להיות מאומץ ע"י משפחה בעלת אמצעים.
    הייתי רוצה לדעת אם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות בבית... תרגילים, תרופות שאני יכולה לקבל עליהן מרשם על שמי מקופת החולים, עיסויים, כל דבר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האבחון הקודם - תגובה

10/07/2011

שלום אילנה,
    כל עוד אין אבחון וקיים חשש לפריצת דיסק ההמלצה הגורפת היא אכן לשמור על מנוחה ככל האפשר (עם אפשרות למתן צרכים עם כמה שפחות תזוזה). כמו כן חשוב לדאוג למצע רך, לשמור על יובש וניקיון סביבתו של הכלב, לשנות את אופי ההזנה אם יש צורך בהתאם לצרכים האנרגתיים של הכלב ולספק מים בכמות גדולה.
    דאגתך לכלבך ניכרת מדבריך ומרגשת ואין להקל בה- לכלבך יש מזל כי דואגים לו בצורה זו!
    מקווה שהסי טי היום יסייע בדיאגנוזה - בהתאם לכך יוכלו הרופאים להסביר לך על הטיפולים האפשריים, ובאם יהיו שאלות נשמח לסייע,
    אשמח לעדכון!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    רותים
    03/07/2011

הצלתי חתולת רחוב שנדרסה רציני, השיקום לקח לי את כל הכסף, ונוצרו לי מספר בעיות עם חתולי הבית שלי.. ואני לא יכולה לקחת אותם לוטרינר (רק בדיקה= 160 ש"ח)..

חתולה אחת משתינה נוזל אדום (דם?) אבל מרגישה בסדר גמור (אוכלת, נמרצת וכו')

חתול שני משתעל ומנוזל כמה חודשים, לפני חודשיים כשלקחתי אותו מס' פעמים למרפאה אמרו שזה לא רציני, שזה רק צינון.. אבל זה לא מפסיק. בזמן האחרון הוא פחות זז וכבר לא אוכל הרבה.. הוא משתעל הרבה ואני לא יודעת מה לעשות..

יש לי כל מיני סוגים של אנטיביוטיקה בבית, אבל כמובן שאני לא נותנת לחתול שלא אמרו לי לתת לו. לא יודעת מה לעשות..

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

03/07/2011

שלום רב,
    צר לי לשמוע על חתולייך, אולם ככל שהייתי רוצה לסייע לאבחון ולטיפול בהם, בלתי אפשרי לעשות זאת ללא קבלת נתונים אודות ההסטוריה שלהם, הקליניקה המדוייקת וכן חשובה ביותר הנה בדיקה יסודית שלהם. חשוב לי להבהיר כי הגורמים שעשויים להביא לשתן דמי בחתול הנם מגוונים ומקורם עשוי להיות במספר מערכות. מערכת אחת היא מערכת השתן על כל מבניה האנטומים (כליות, צינורות השתן, השלפוחית והשופכה) כשהם כוללים: טראומה, אבנים, מחלה דלקתית (על רקע זיהומי או ללא גורם זיהומי) ועוד... מערכת נוספת שעשויה להיפגע ולהביא לשתן דמי הנה מערכת המין כשכל פגיעה בה (דלקתית, נאופלסטית או טראומתית וכן הלאה..) עשויה להביא לקליניקה זו. בנוסף לעיתים דימום קשור לפגיעה ססטמית במערכת האחראית על קרישת הדם (עשוי להתרחש בהרעלת קוטלי מכרסמים ועוד). לגבי החתול השני, מדבריך עולה כי הוא נבדק בעבר על ידי וטרינר ללא ממצאים מיוחדים. לא ציינת את גילו, אולם כל או כך במקרים כרונים אלו של קליניקת פגיעה בדרכי נשימה חשוב לדעת כי חתולים צעירים יכולים "לסחוב" עימם הדבקות ויראליות (קומפלקס הרפס/קליצי), נזקים מדלקות ריאה קודמות, פוליפים שונים, אלרגיות ועוד, ובאם לא נמצא הגורם כדאי לטפל באנטיביוטיקה מתאימה לכיסוי זיהום משני עם טיפול מסייע למערכת החיסון כנגד ההדבקה הויראלית.
    בשני המקרים אותם את מתארת יש לבצע בדיקה טובה של החתולים, לפסול מחלות שיכלו להביא לקליניקה זו ולנסות ולבצע אבחון של הגורם על מנת לתת את הטיפול הנכון והראוי ביותר. טיפול ללא אבחון - ביכולתו להביא לנזק משמעותי ולפיכך אין לי אלא להמליץ לך להגיע לוטרינר מהר ככל האפשר!
    רפואה שלמה וכל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורה עם פריקת ירך
    נטליה
    03/07/2011

שלום,
    לפני יומיים מצאתי גורה בת חודשיים וחצי מעורבת שכנראה תהיה בגודל בינינו/גדול. אחרי שפניתי לרופא וטרינר התברר שמצבה הבריאותי הכלל הוא טוב מאוד אבל היא סובלת מפריקת ירך. עדיין לא עשינו צילומי רנטגן אבל מרגישים תפוח של העצם בחוץ. בכל אופן הרופא אמר שכנראה כדי לעשות ניתוח להסרת תפוח. אני סומך עליו אבל היתי שמחה לשמוע עוד דעות בנושא. כמה ניתוח הזה יכול לתקן את המצב? היא עדיין קטן האם הניתוח כזה יכול לאצור את התפתחות של הרגל? התחלנו לחפש לה בית קבוע אבל כנראה צריך קודם לטפל בה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גורה עם פריקת ירך

הוספת תגובה

• גורה עם פריקת ירך - תגובה

03/07/2011

שלום נטליה,
    ראשית שמחתי לשמוע על שאספת את הגורה ועל שאת ממשיכה לטפל בה במסירות!
    פריקת ירך נחשבת לפריקה הנפוצה ביותר, ואם היא טרייה (פחות מ-7 ימים) בדרך כלל ניתן לבצע החזרה למקום (רדוקציה) במניפולציה תחת הרדמה עמוקה (לאחר תהליך ההחזרה מניחים חבישה מיוחדת שגורמת לדחיפת ראש עצם הירך לתוך המפרק והכלב מושאר במנוחה מלאה). במידה ולא ניתן לבצע רדוקציה זו (שנחשבת לרדוקציה סגורה) או אם הפריקה חוזרת יש לבצע רדוקציה פתוחה ולהשתמש באחת מהשיטות הכירורגיות המקובלות לתיקון. מאחר ובתהליך הפריקה יש הפרעה לכל אחד מהמבנים האנטומים ממרכיבי המפרק (סחוס, קפסולת המפרק, תמיכת השריר והרצועות שתומכות בו), באם הפריקה לא מטופלת והופכת כרונית מתרחשים שינויים שונים שעשויים להביא לנזקים חמורים שיתבטאו בפונקציונליות של בעל החיים. בגור בשלב הגדילה המפרק יתפתח בצורה לא תקינה בעקבות חוסר התאמה אנטומית ויתחיל תהליך של דלקת שפוגעת עוד יותר במפרק, חוסר יציבות, שחיקה של עצם ועוד שרק ילכו ויחמירו, ומכאן שמומלץ לעשות רדוקציה מוקדם ככל האפשר!
    כל טוב ובהצלחה רבה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורה עם פריקת ירך

נטליה
    03/07/2011

תודה רבה על התשובה. אני התחיל לפעול מהר ואולי כבר מחר אקח אותה לרנגן. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור חדש
    טיפאני
    03/07/2011

מגזע בריטי בן 3 ח' שקניתי ניראה הכל תקין ונבדק אלא שהשיער שלו מאד דליל יחסית לגזע. נאמר לי שהשיער כבר היתחלף לו. האם זה בגלל תהליך ההחלפה או שזה הגיל וזה יתמלא?

לקביעת תור
    סגירה
    גור חדש

הוספת תגובה

• גור חדש - תגובה

03/07/2011

האם כוונתך לחתול מגזע בריטי ? חתולים אלו מאופיינים בפרווה סמיכה, עבה ועשירה, עם מעט וריאביליות בין הפרטים השונים; באם קיים ספק מומלץ להביאו לייעוץ אצל הוטרינר הפרטי או אצל מגדל מוסמך אובייקטיבי,
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת שיער

טיפאני
    04/07/2011

בתמונות הקודמות הוא ניראה מלא שיער והמגדלת אמרה לי שהשיער דליל כי הוא גמר רק עכשיו להחליף שיער. זה הגיוני? מה הזמנים של גורים להחלפת שיער?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת שיער

טיפאני
    04/07/2011

בתמונות הקודמות הוא ניראה מלא שיער והמגדלת אמרה לי שהשיער דליל כי הוא גמר רק עכשיו להחליף שיער. זה הגיוני? מה הזמנים של גורים להחלפת שיער?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור כלבים וחתול בוגר
    אסתר
    02/07/2011

שלום,
    אנו מגדלים חתולה מעוקרת כבת 6. במקור הייתה חתולת רחוב ונמצאת אצלנו כ 3 שנים.
    היום צירפנו גורת כלבים כבת חודש וחצי .
    היא אומצה מכלביה ולכן איני יודעת מאיזה סוג היא. לדברי הוטרינרית, היא הכלאה כלשהי.
    החתולה רגועה בדר"כ, לא תוקפנית כלפי אורחים ( אפילו די חוששת מהם ומתחבאת מתחת לשולחן או שומרת על מרחק).
    במהלך היום ניסינו להכיר ביניהן. נראה שהחתולה חוששת ממנה - רוב הזמן היא מיילת סביבה ולא מסכימה להתקרב אליה.
    כמה פעמים הגורה ניסתה להתקרב אל החתולה וזו בתגובה "החטיפה" לה קלות.פעם- פעמיים היא גם עשתה קולות של תקיפה.
    אני מאוד רוצה לשמור את הכלבה.
    מה ניתן לעשות כדי שיחיו בשלום? כמה זמן זה אמור לקחת ( ברור לי שאין חוקים אבל שאדע מתי להרים ידיים ולחפש לכלבה בית אחר )?
    אני לא מצפה לחברות אמיצה אבל לפחות ל"חיה ותן לחיות" ושהחתולה לא תתקוף אות הכלבה.
    תודה רבה,
    אסתר

לקביעת תור
    סגירה
    גור כלבים וחתול בוגר

הוספת תגובה

• גור כלבים וחתול בוגר - תגובה

03/07/2011

שלום אסתר,
    גידול כלבים וחתולים תחת קורת גג משותפת הנו תופעה חדשה יחסית שלא נצפתה עד השנים האחרונות, כנראה בשל האמונה הרווחת כי בע"ח אלו מתקשים לחיות האחד עם השני בשל אופיים השונה ובשל היותם חסרי יכולת מולדת לתקשר. בהיותי סטודנטית לתואר שני חקרתי נושא זה במסגרת עבודת התיזה שלי שמטרתה היתה לבדוק את אופי היחסים בין כלבים וחתולים החיים זה לצד זה ובנוסף בחנתי האם ביכולתנו להשפיע על טיב היחסים ביניהם. לא אאריך בדברים ולכן אם אנסה לסכם עבורך את הממצאים, מן המחקר עלה כי ברוב הבתים אותם בדקנו (50 במספר) התקיימו יחסים הדדים חיובים בין בעלי החיים וההמלצה היישומית העיקרית שעלתה ממנו היא שבכדי להגדיל את הסיכוי ליחסים חיוביים יש להפגישם בתקופת ה"חיברות" (סוציאליזציה)- שחלה בחתולים עד גיל חצי שנה ובכלבים עד גיל שנה. בתקופה זו בעל החיים למעשה לומד ומתנסה בקשרים חברתיים ראשונים, הוא לומד לקבל את קרבתו של פרט אחר, תוך רכישת מיומנויות התנהגותיות הכרחיות לתקשורת. (הסוציאליזציה עשויה להתרחש בין מינים שונים של בעלי חיים ובין בעלי החיים לאדם.). המלצה נוספת שעלתה בעקבות המחקר הנה שאם אימוץ בעלי החיים אינו מבוצע בו זמנית רצוי לאמץ קודם את החתול ורק לאחר מכן את הכלב (בשל גורמים שונים אותם לא אפרט כאן). בביתך מתקיימים שני תנאים בעלי השפעה חיובית על סוג הקשר שיווצר: האחד הנו שכלבתך החדשה עודנה נמצאת
    בתקופת הסוציאליזציה והשני הוא אימוצה לאחר אימוץ החתול, כך שכבר בשלב זה מדובר בהתחלה שמגדילה את הסיכוי ליחסים חיוביים ביניהם. עם זאת, מובן כי מדובר בתהליך של היכרות וההמלצה היא לערוך חשיפה מבוקרת של שני בעלי החיים אחד אל השני- הן מבחינת זמן והן מבחינת מינון: כלומר לאפשר הפרדה עם זמני מפגש משותפים, האכלות נפרדות וכו'. בשלב בו קיימת התקדמות מבחינת התגובה (כאן החתול הוא הגורם המגביל) ניתן לנסות ולערוך אינטראקציות משותפות (כמו משחק) עמכם תוך מתן חיזוקים חיוביים והתעלמות מתגובות שליליות (כמו "החטפות")-חתולים אינן לומדים מחיזוקים שלילים ולכן לא מומלץ להשתמש בהם!! ..אני צופה כי התהליך ידרוש זמן (אפילו מספר שבועות) אולם כפי שאמרתי, הסטטיסיטיקה לטובתכם!
    בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בלבלב אצל חתול מבוגר
    רימסקי סבטלנה
    02/07/2011

שלום רב,
    לפני כמה חודשים הובחנה אצל החתולה של (בת 14)דלקת בלבלב (פגיעה בכבד וכיס המרה). לאחר טיפול אנטיביאוטי וצינור הזנה היא חזרה לעצמה. לאחר חודשיים שלא היו בהם סימנים של מחלה דלקת חזרה בבום(הקאות וכאב בתן חד. היום היא מאושפזת ומקבלת טיפול. הייתי רוצה לבדוק האם יש למשהו ניסיון אם המחלה הזאת? במיוחד אצל חתול מבוגר? האם כך זה ימשיך?.. כי גם כול חודשיים להכניס צינור נשמע לי בעיתי
    האם ישנה אפשרות שהיא תצאה מזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בלבלב אצל חתול מבוגר

הוספת תגובה

• דלקת בלבלב אצל חתול מבוגר - תגובה

07/07/2011

שלום סבטלנה,
    מצטערת על התגובה המושהית, אולם רק עתה שמתי לב כי לא נענית.
    מחלת לבלב כרונית הנה מחלה שכיחה למדי בקרב חתולים בוגרים-מבוגרים בשל גורמים שונים. גורמים ידועים הנם גורמים זיהומיים (דלקת על רקע פתוגנים ממערכת העיכול), אולם ישנם גורמים נוספים כגון תזונה ועוד. דלקות הלבלב בחתולים, בשל המבנה האנטומי המורכב, כוללות פעמים רבות במקביל גם דלקות מעי כרוניות (IBD) וכן דלקת כבד (אשר מתבטאת גם, כפי שאת מציינת בדברייך בפגיעה בדרכי המרה).
    אינני יודעת כיצד אבחנו את דלקת הלבלב והאם נעשה אבחון של מחלת הכבד בתהליכים דיאגנוסטים ספציפים,ואם כן מהו תוצאותיו ( בדיקת אולטרסאונד בטן ולקיחת דגימות הסטופתולוגיות או ציטולוגיות מהכבד).לעיתים מדובר במחלה ראשונית של הלבלב עם השתמנות כבד משנית ולא מחלה ראשונית-במקרים אלו הטיפול בכבד הוא טיפול תומך בלבד, ובמקרים אחרים הטיפול מצריך גם מתן סטרואידים. בכל מקרה הטיפול צריך להיעשות, באם קיים האבחון תוך התחשבות בכל הגורמים,והוא כולל: מתן נוזלים ואנטיביוטיקה רחבת טווח, מתן טיפול תומך כבד (ויטמינים מתאימיםb12, E וכו') מגני מערכת עיכול, חומצות מרה סינטטיות, תזונה מלאה מתאימה ועוד .. .
    יש לקחת בחשבון כי מדובר במחלה כרונית שכוללת טיפול ארוך טווח וכן חשוב לוודא כי לא מפספסים כאמור מחלת מעי או מחלת כבד עם רקע ראשוני שעשויה, ללא טיפול להביא לאפיזודות נוספות.
    כל טוב ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור בן חודש וחצי מלא בקרציות
    שני
    01/07/2011

שלום רב,
    אימצנו אתמול גורת גולדן מעורבת בלברדור. הגורה גדלה בחוץ עד שהגיעה אלינו.
    ברגע שקיבלנו אותה הבנו שיש לה בעיית קרציות רצינית, רק אחרי שהתחלנו להוציא הבנו עד כמה גדולה הבעיה. קנינו תרסיס של פרונט ליין והמשכנו להוציא.
    נראה שאין לנו סיכוי לנצח אותם, האם יש פתרון יעיל וקטלני לבעיה?
    תודה
    שני

הוספת תגובה

• גור בן חודש וחצי מלא בקרציות - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    01/07/2011

שנישלום,
    האם מדובר בקרציות? או אולי בפרעושים (שחורים קטנים)?
    כנגד פרעושים רחיצה בשמפו מיוחד לכלבים ונגד פרעושים ולאחר כיומיים ריסוס עם ספרי פרונטליין אמורה לפתור את הבעיה. כנגד קרציות, רב התכשירים הם לגיל בוגר יותר - סביב 8 שבועות. בגיל צעיר יותר חפיפה בשמפו והסרה של הקרציות באופן ידני (השתמשו בצמר גפן עם אלכוהול והסירו את הקרציה בתנועה סיבובית כדי לשחרר את גפי הפה שלה מהעור של הכלב). רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל urinary
    ענת
    01/07/2011

שלום רב

יש לי חתול שעבר ניתוח לשינוי פתח הוצאת השתן בגלל נטייה להצטברות קריסטלים
    בשתן. נאמר לי כי ייאלץ לאכול כל חייו אוכל מיוחד. יש לי מספר שאלות:
    1. האם אוכל URINARY רגיל יספיק על מנת לשמר את מצבו? או שמא איאלץ לקנות אוכל
    רפואי מיוחד?
    2. האם אוכל כזה מסוכן לחתול שאין לו את הבעיה או שמא הוא שומר שהבעיה לא תגיע,
    מעין "תרופה למכה"?
    3. האם אוכל כזה מסוכן לנקבות?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל urinary

הוספת תגובה

• אוכל urinary - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    01/07/2011

ענת שלום,
    האם כוונתך למזון הרפואי urinary של רויאל קנין? (אריזה לבנה עם כיתוב בירוק זוהר, בגדול של 3.5 או 6 ק"ג). מזון זה איכותי ומתאים מאוד לבעיות מהסוג המתואר, זהו מזון רפואי מיוחד, המלצת החברה היא לתת לחתול מזון זה במשך חצי שנה, במקביל לבצע מעקבים אצל הוטרינר לבדיקת ריכוזיות השתן ונוכחות קריסטלים בשתן. במידה והמצב יציב, לאחר חצי שנה ניתן לעבור למזון מסוג - young male/female (גם כן של רויאל קנין) אשר מכיל רכיבים שמגבירים צריכת שתיה ומדללים את שתן ולכן מקטינים גם כן סיכוי לחסימה נוספת בעתיד.
    במקביל יש לדאוג להגברת צריכת מים בדרכים אחרות (החלפת מים בתדירות גבוהה, כלי מים רבים בבית, מזרקות מים ועוד). האוכל אינו מסוכן לחתולים שאינם סובלים מבעיות בדרכי השתן, אך הוא לא האידיאלי בשבילם מבחינת הרכב החומרים ולכן עדיף לתת לכל חתול את המזון המתאים לו. מזון young male/female מתאים ואידאלי לחתולים מעוקרים/מסורסים באשר הם. רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים אדומות לכלבה שלי
    אלוניל'ה
    30/06/2011

אני ואמא שלי שמנו לב שהעיניים
    של הכלבה שלנו - אדומות(בלבן שמסביב,לא באישונים עצמם) ויש לה נימים אדומים.
    שמנו לה על דעת עצמנו טיפות עיניים לאנשים(טיפות אנטיביוטיות, וטיפות להפחתת אדמומיות שבעין),והמצב השתפר,אבל לא בהרבה(במקום האדום שהיה לה,יש לה
    עכשיו גוון ורוד-אדום)..מה שמוזר שלפעמים אני מסתכל על האדמומיות של העיניים
    ופעם הן נראות בסדר,ואחרי כמה דקות שוב אדומות(בלי קשר לטיפות).

עבר שבוע וחצי-שבועיים בערך,והמצב נשאר אותו הדבר.

שאלות:
    למה זה לא מתרפא? בדרך כלל בעיות כאלה חולפות מהר.
    מה זה יכול להיות? אף פעם לא היו לה בעיות בעיניים.
    האם יש דרך לטפל בזה מבלי ללכת לוטרינר?

לקביעת תור
    סגירה
    עיניים אדומות לכלבה שלי

הוספת תגובה

• עיניים אדומות לכלבה שלי - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    01/07/2011

שלום,
    מומלץ להמינע משימוש בתרופות של אנשים בכלבים, לא כל התרופות מתאימות ולעיתים מבלי שהתכוונתם לכך אתם עלולים לגרום נזק לכלבתכם. אזור הלובן בעין מכונה - סקלרה, כלי דם גדושים באזור יכולים להוות סימן לדלקת בעין אך ייתכן ויש קשר למצבים בהם הכלבה מתרגשת ולאו דווקא לבעיה בעין. קשה להמליץ על טיפול מבלי לראות את הבעיה, האם הכלבה מרגישה טוב מלבד בעיה זו? בידקו בבית האם הכלבה עוצמת את העיניים (ממצמצת וא רוצה לפתוח אותן)? האם יש הפרשות? האם גם הלחמית אדומה? האם הגודש שאתם רואים זהה בשתי העיניים?
    מומלץ לגשת לבדיקה אצל וטרינר. רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב צולע שאוכל את ידו
    שירלי
    30/06/2011

שלום,
    יש לי כלב מסוג מלטז (9 חודשיים), הוא צולע כבר יומיים וכל היום אוכל ומלקק את כף ידו (אותה יד שהוא צולע בגללה). בדקתי לו את את כף היד ואני לא רואה כלום, אולי מעט אדמומיות בין הכריות של כף היד. אם לוחצים לו על זה מעט הוא ישר משתולל. אני אציין שזה כבר קרה לו לפני חודש אבל לאחר מספר ימים זה הסתדר לבד... מה זה?? אודה לתשובתך!

לקביעת תור
    סגירה
    כלב צולע שאוכל את ידו

הוספת תגובה

• כלב צולע שאוכל את ידו - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    01/07/2011

האם מדובר בצליעה ברגל קדמית? האם יש היסטוריה של טראומה?
    קשה מאוד לתת עצות מבלי לבדוק את הכלב, במידה ואין שיפור במצב הצליעה גשו לוטרינר לבדיקה לאיתור הגורם, ייתכן ומדובר בצליעה על רקע שפשוף בכריות, נפיחות רקמה רכה, בעיה אורתופדית ועוד.
    רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונבניה
    הדרה
    29/06/2011

שלום,
    לחתולה שלי היתה לפני כיומיים התקפה קשה של עוויתות בבטן +הקאות.
    במהלך אשפוז של יום שכלל צלום רנטגן תקין ובדיקת דם תקינה,קיבלה נוזלים טיפול אנטיביוטי בשם החום ,ההקאות והעוויתות. קיבלה זריקה בשם קונבניה וזריקה להקאות.מאז שהוחזרה הביתה לפני 27 שעות אינה אוכלת או שותה דבר האם זו יכולה להיות השפעת האנטיביוטיקה?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קונבניה

הוספת תגובה

• קונבניה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    29/06/2011

הדרה שלום
    לא סביר שחוסר התאבון של חתולתך הוא כתוצאה מזריקת הקונבניה. יש לגשת לוטרינר לבירור מדוע חתולתך עדין לא אוכלת ומה ניתן לעשות בנידון.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה