פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוסטטה
    קרן
    17/06/2011

ד"ר שלום

יש לי בוקסר בן 7 כלב בריא ויפה לפני שבוע התחיל לדמם מאיזור איבר המין קיבל אנטסיוטיקה 2000 מ"ג ליום אך הקיא את האנטיביוטיקה ושוב החל היום לדמם

הוטרינר אמר שלדעתו מהפרוסטטה ויש לנתח ולהוציא את ההאשכים עם הבנתי נכון והפרוסטטה מאוד גדולה

האם מומלץ לנתח או שהדימום יחלוף ?
    במידה וימשיך הדימום עוד מס' ימים רצוף מה לעשות
    האם במידה ויעבור את הניתוח הכלב ישתנה בהתנהגות שלו או שיהיה אותו הדבר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוסטטה

הוספת תגובה

• פרוסטטה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    18/06/2011

קרן שלום,
    האם נשללה אפשרות לדלקת בדרכי השתן?
    בלוטת ערמונית = פרוסטטה מוגדלת בכלבים שאינם מסורסים הינה בעיה נפוצה, הסיבה להגדלה עלולה להיות עקב השפעה הורמונלית, ציסטה, אבצס או גידול. ניתן לבצע אולטראסאונד בטן שיעזור להבין במה מדובר לפני הכניסה לניתוח, וכן חשוב לבצע בדיקות דם ולראות שהכלב יכול להכנס לניתוח. סירוס לא ישפיע על האופי של הכלב, צריך רק להקפיד לתת פחות מזון מהרגיל שכן הסירוס יוריד את כמות הקלוריות שהכלב צריך, כאשר לא משנים את כמות המזון הכלבים משמינים ופחות פעילים, לכן יש המקשרים בין סירוס להשפעה על האופי.
    רפואה שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח TPLO
    תומר
    16/06/2011

רציתי לשאול מה טווח המחירים הנורמלי לניתוח TPLO לכלב בוגר ע"י מומחה לכירורגיה (מחיר שכולל הכל כמובן ולא חלק ואז תוספות על צילום ודברים נוספים) אשמח מאוד לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח TPLO

הוספת תגובה

• ניתוח TPLO - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    16/06/2011

שלום תומר,
    קיים מחירון וטרינרי מומלץ עבור רוב הפרוצדורות הרפואיות, אולם המחיר הסופי עבור כל פרוצדורה תלוי בסופו של דבר כמובן אך ורק בוטרינר המבצע את הפרוצדורה. על מנת לקבל הערכה מדוייקת מומלץ לבקש הצעת מחיר פרטנית!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח TPLO

תומר
    16/06/2011

בשביל זה ביקשתי הערכה של לגבי עלויות נורמליות לניתוח שכזה כדי שאוכל להעריך באופן כללי מה זו עלות גבוהה מדי ומה זו סטנדרטית השאלה היא פשוטה האם את יודעת כמה עולה ניתוח כזה בממוצע ? (ברור שיש מומחה בעל שם עולמי שיקח כפול ויותר )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח TPLO - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    16/06/2011

הניתוח הספציפי הנ"ל דורש הכשרה מיוחדת ולכן מבוצע רק ע"י אורטופד/כירורג מומחה, ניתן לברר עלויות בבית החולים הוטריני בבית דגן או אצל ד"ר יונתן שני בבית ברל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארנבים
    שרית
    16/06/2011

ארנבונים גורים בני שלושה שבועות חופשיים בגינה תחומה
    גור אחד מסתובב סביב עצמו ומרים את ראשו כלפי מעלה
    איזה תופעה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    ארנבים

הוספת תגובה

• ארנבים - תגובה

16/06/2011

קשה לי להבין מתאורך באם הארנבון מפגין התנהגות "גורית" נורמלית (שאכן עשוייה להיראות לעיתים מעט מוזרה למי שאינו מורגל בכך) או באם מפגין התנהגות המצביעה על בעיה רפואית כלשהי. באם את חושדת כי הגור מפגין התנהגות שונה משאר השגר מומלץ לפנות עימו לוטרינר לצורך בדיקה.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על חיסון
    בן
    15/06/2011

שלום יש לי גורה שסיימתי לתת לה את חיסון המשושה אחרי כמה זמן אפשר לתת לה את חיסון הכלבת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על חיסון

הוספת תגובה

• שאלה על חיסון - תגובה

16/06/2011

סדרת החיסונים מותאמת לגיל הגור :מתן חיסון ראשון של משושה בגיל 6 שבועות , חיסון משושה שני כעבור חודש וכעבור שבועיים נוספים ניתן חיסון הכלבת (גיל 12 שבועות), לאחריו מושלם חיסון המשושה השלישי. באם השלמת את 3 חיסוני המשושה תקופת ההמתנה הנה זהה- שבועיים עד לחיסון הכלבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפקינז שלי
    ענבל אטיאס
    15/06/2011

הכלב שלי החל לפני חודש ימים לאכול אוכל רפואי מסוג יורינרי של רויאל קנין ומאז יש לו תופעה חדשה הוא עוד קצת פיפי בבית בפינה קבועה , אציין כי הוא בן 3 וחצי שנים ומעולם לא עשה צרכים בבית מאז היה גור קטן בן חודש האם האוכל הזה משתן ואז הוא לא יכול להתאפק או שמא משהו אחר יכול להיות??????????????
    ושאלה קטנה נוספת אמפולות למניעה פשפשים מסוג הרץ האם הם טובות ומה תפקידם כי עדיין אני רואה מידי פעם פשפש?

לקביעת תור
    סגירה
    הפקינז שלי

הוספת תגובה

• הפקינז שלי - תגובה

16/06/2011

שלום ענבל,
    לא ציינת מה היתה הסיבה לשינוי ההזנה אצל כלבך : /האם היה אבחון של דלקת/אבנים בדרכי השתן, כיצד נראתה הקליניקה, כמה זמן סבל ממנה והאם היתה זו האפיזודה הראשונה. ככלל, חשוב לדעת כי מטרת המזונות הרפואיים מסוג יורינרי הנה למנוע את התנאים הדרושים לרוויה של חומרי גלם הדרושים להיווצרות של אבנים בדרכי השתן בכלבים (או חתולים) והם מותאמים לסוג הפתולוגיה שנמצאה אצל הכלב (בהתאם לאבחון שנעשה על ידי הוטרינר). מאחר ומזונות אלו מכילים רכיבים שתפקידם לשמור על רמת חומציות מתאימה של השתן ועל יצירת נפח שתן גבוה יחסית (המסייע גם הוא במניעת התגבשות האבנים) ייתכן כי הדבר מוביל לאפקט של השתנה מוגברת(בעקבותיה מתן צרכים גם בבית). עם זאת, מאחר שבעיות במתן שתן מעידות פעמים רבות על מחלה קיימת כדאי לשים לב באם קיימים סימנים נוספים כגון- ירידה בחיוניות, קושי במתן שתן ומתן שתן בכמויות קטנות. חשוב לשים לב האם הבעייה מלווה גם בשתייה מרובה ולפיכך מומלץ למדוד במדוייק את כמות המים אותה צורך כלבך כחלק מהאבחון. לבסוף, עשיית צרכים בבית עשויה לנבוע גם מבעיות התנהגות (על רקעים שונים: בעקבות סטרס , שינוי תנאים סביבתיים וכו' ) כך שמומלץ לפסול גם אפשרות זו. באם התופעה ממשיכה מומלץ לפנות לוטרינר .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה"משוגעת"
    איריס
    14/06/2011

שלום,
    אנו גרים במושב, ויש לנו גולדנית בת 4. מטבעה מאד "משוגעת", סליחה על ההגדרה אבל היא אכן כזו. רק עם הילדים היא רגועה טוב לה, אבל כ מה שקשור לבע"ח בסביבתה ,מעורבים , חרדונים וכמובן חתולים היא מתנהגת בטירוף מוחלט. לי היא כמעט ולא משיבה, אלא רק לבעלי, עד כדי כך שכשהיא במצב מוטרף (נסיון לטרוף גור חתולים) אני משמיעה לה בטלפון את השריקה שלו ורק ככה היא נכנסת הביתה. מה שמטריד אותי אבל באמת זה הנטייה שלה, במיוחד בחודשים האחרונים לנבוח ולהתנפל על רוכבי אופניים וקשישים על קלנועיות. היום התנפלה על עובד תאילנדי במושב שרכב על אופניים ורק בשנייה האחרונה הצלחתי להתקשר לבעלי והוא שרק לה. בנס עוד לא קרה כלום. מה עושים? ככה אי-אפשר להמשיך איתה
    תודה ,איריס

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה"משוגעת"

הוספת תגובה

• כלבה"משוגעת" - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/06/2011

איריס שלום

אכן נשמע כי קיימת בעיה עם התנהגותה של הכלבה שלכם. אמנם היא בת 4 אבל עדיין לא מאוחר לעבוד על האילוף והחינוך שלה על מנת שתתחיל להששמע לך. אני ממליצה בחום לפנות למאלף על מנת לנסות ולעבוד על בעיות המשמעת ובמקרה הצורך ניתן גם להתייעץ עם מומחה לבעיות התנהגות של בעלי חיים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלבה שלי נפצעה לפני שבועיים
    אמטיסט
    14/06/2011

לדעתי עברה התעללות,אנחנו מתגוררים במקום פתוח לטבע והכלבים מסתובבים חופשי,היא חזרה באיזה בוקר לפני כשבועיים חבולה ופצועה,(לדעתי עברה התעללות) בוכה ומייללת,עם זנב מקופל בין הרגליים,טיפלתי בה,הפצעים מתאחים יפה,אבל נראה שהיא עדיין בטראומה,היא מסתובבת מייללת מדי פעם עדיין,והזנב כל הזמן בין הרגליים,גם כשהיא מקשקשת הזנב למטה ישר,היא לא מרימה אותו,ולא,הוא לא נשבר....
    אני מציינת שלפני כחודשיים היא המליטה 8 גורים,והם כולם מתו תוך מספר ימים וזו היתה טראומה לכולנו,מאז היא מסתובבת בבית מסתכלת על המקום בו ישבה עם הגורים שנפטרו ומייללת...
    האם יש לכן עצה מה עלי לעשות??? האם יכול להיות שזנב מקופל בין הרגליים זה סימן למחלה כלשהיא?? או שלהרעיף עליה המון אהבה זה מספיק......

תודה
    אורית

הוספת תגובה

• הכלבה שלי נפצעה לפני שבועיים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/06/2011

אורית שלום

קצת קשה לי מתיאורך להבין בדיוק במה מדובר. אי הרמה של הזנב יכולה, בין השאר, להיות תוצאה של פגיעה עצבית. יתכן גם שהיללות שאת מתארת הן תוצאה של כאב. על מנת לקבל אבחנה מדוייקת יותר עליך להביא את כלבתך לבדיקה אצל הוטרינר...

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטע
    14/06/2011

שלום

יש לי חתולה ביתים בת 3.5 שנים. יש לה ריח לא טוב מהפה (וכך היה כל הזמן) .לפני כחודשיים פתאום נפלה לה שן. הוטרינר בדק אותה ואמר שיש לה דלקת חניכיים ונתן אנטיביאוטיקה. לזמן קצר ריח עבר ועכשיו חזר שוב. מה זה יכול להיות ומה ניתן לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    15/06/2011

נטליה שלום

במקרים של דלקות חניכיים חוזרות בחתולים לעיתים מדובר בתגובת יתר של מערכת החיסון. לעיתים יש צורך בטיפול בסטרואידים מדי כמה זמן והקפדה על ניקויי שינייים תקופתיים בעת הצורך גם יכולה לסייע בהפחתת הדלקת, אך בחתולים הסובלים מסוג דלקת זו מדובר בדלקת שהולכת ובאה כל הזמן ויש לעקוב אחר מצב החניכיים ולטפל בה בהתאם.
    אם הדלקת חזרה עם תום תקופת הטיפול האנטיביוטי עליך לשוב לוטרינר על מנת לקבל הערכה מחודשת של המצב והמשך טיפול מתאים.

בהצלחה ורפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב מעורב ורועה גרמני
    ליהיא
    13/06/2011

שלום,

יש לי כלב זכר מעורב קטן, בן שנה וחצי, לפני כמה ימים אימצתי עוד כלב רועה גרמני נקבה בת חודשיים.

הכלבים משחקים ורוב הזמן הגורה נושכת את הכלב, הכלב משחק איתה ולא נושך אותה אך היא נושכת אותו בצוואר.

יש לי שאלה האם זה נכון לגדל שני כלבים מסוגים אלה ביחד?
    זה לא מסוכן לכלב המעורב, כי אני חושבת בעתיד כשהיא תגדל ותהיה גדולה וחזקה מימנו בהרבה, האם זה לא מסוכן בשבילו?

מה לעשות אני אובדת עצות...

לקביעת תור
    סגירה
    כלב מעורב ורועה גרמני

הוספת תגובה

• כלב מעורב ורועה גרמני - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    14/06/2011

מירי שלום,
    המצב שאת מתארת נשמע כמו משחק תקין בין כלבים ואין בעיה בגידול מספר כלבים בבית, גם כאשר הגודל שלהם שונה.
    כאשר יש יותר מכלב אחד בבית, מתפתחים בינהם יחסי כוחות/היררכיה שאינם בהכרח תלויים בגודל הכלב אלא גם באופי שלו, ייתכן והכלבה החדשה יותר דומיננטית ולכן הכלב הבוגר יותר כנוע / ייתכן ובגלל שהיא גורה קטנה היא עדין לא למדה את "כללי המשחק" וכלבך הבוגר מבין זאת ולכן לא מגיב אליה באותה צורה (כלומר, לא נושך אותה).
    אם הנשיכות מפריעות לך/מוגזמות ניתן בהחלט ללמד אותה להפסיק לנשוך, פשוט אמרי לה "לא" בכל פעם שהיא נושכת, יש צורך להתמיד בכך, כל פעם שאת רואה את ההתנהגות שאינך מעוניינת בה.
    אל תשכחי בעתיד לעקר את הכלבה (במידה והכלב אינו מסורס וכן לשם בריאותה של הכלבה ומניעת הריונות לא רצויים וגורים שננטשים בעמותות)
    מקווה שתלמדי להנות מהחיים עם "להקת כלבים", רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול שנמצא, עזרה בבקשה..
    לא רלוונטי..
    13/06/2011

זאת הפעם הראשונה שלי פה ככה שאני לא יודעת איך זה עובד, אבל בבקשה תשובה דחוף במהרה, כי אני לא יודעת מה מצבו של החתול ואיך לעזור לו.
    מצאתי גור חתולים קטן, נראה כאילו נולד לפני כמה ימים, אולי שבועות, ממש קטן, עם מוגלה על העיניים שלו, המוגלה התקשתה והגיעה לו גם לאיזור האף קצת..
    הורדנו את המוגלה הנוקשה בעזרת מים חמים ולאחר מכן שמנו לו משחה נגד דלקות עיניים.. כשהחתול עוד לא ראה הובלנו אותו עד לביתינו בכך שעשינו רעש בכל צעד והוא עקב אחרינו טוב, ובהתחלה שמצאנו אותו הוא ילל הרבה, אבל עכשיו הוא הפסיק לילל [ לא יוצא לא קול, רק לעיתים.. ] והוא משתעל, נוחר מעט, ומידי פעם הוא עושה תנועות כאילו הוא עומד להקיא [ כמו שכלבים עושים, יש לי 2 כלבים בבית.. ] אבל לא יוצא כלום..
    בכל מקרה, הייתי רוצה לדעת מה לעשות איתו, בינתיים שמנו אותו בחדר בקיבוץ, ואני אבוא לשם ללטפל בו.

כששמנו אותו בחדר ניסינו לתחום אותו בעזרת שולחן בליארד, והוא הצליח לטפס עד למעלה וועבר לצד השני..
    בקיצור, מה עליי לעשות? לפנות לווטרינר, להמשיך לטפל בו קצת ולראות מה מצבו ואז ללכת..?
    אם יהיה צורך אני יצלם ויוסיף תמונה..

תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    חתול שנמצא, עזרה בבקשה..

הוספת תגובה

• חתול שנמצא, עזרה בבקשה.. - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    14/06/2011

שלום,
    כל הכבוד על הדאגה והעזרה לגור הקטן, יש בהחלט מקום לגשת בהקדם לוטרינר, ההפרשות מהעיניים, הפרשות מהאף, שיעולים, נחירות (קשיי נשימה?) מצביעים על דלקת, ככל הנראה על רקע וירלי ויש לתת טיפול מתאים.
    מה הגור אוכל? האם נותן צרכים? האם משלשל?
    פנו בהקדם לבדיקה, שם גם ימליצו על מזון מתאים ויסבירו מה הדגשים החשובים לטיפול בגור (שמירה על חום גוף, מזון, עידוד למתן צרכים).
    רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לא רלוונטי..
    14/06/2011

הגור לא אוכל, כשרק מאצנו אותו נתנו לו מעט ללקק מקופסת קוטג', והוא אכל קצת, אבל אתמול השאנרו לו גבינה עם קצת מים, והיום שחזרנו ראינו שהוא לא נגע בהם בכלל, חשבתי לקחת חלב או גבינה עם מים, ומזרק של תרופות לילדים ולהאכיל אותו ככה [ ככה האכלנו את הכלבה שלי, קיבלנו אותה בגיל חודש.. ] ואני אפנה בקרוב לוטרינר, וגם לא מצאנו צואה או שתן בחדר ששמנו אותו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    14/06/2011

אם אתם רוצים להציל את החתול אתם חייבים לגשת איתו עכשיו=היום לוטרינר, לא בקרוב. הגור לא אוכל ואין לו מקורות אנרגיה רזרביים, והוא צריך לקבל מזון מתאים (גבינה זה לא המזון המתאים), אם הוא לא נותן צרכים ייתכן והוא מיובש וזקוק לתמיכה רפואית ולבסוף כל הסימנים שתיארת קודם לכן מצביעים על חשיפה לוירוסים ולכן דורשים טיפול שיעזור לגור ולמערכת החיסון שלו להתמודד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    השואל
    13/06/2011

שלום רב,
    כאשר אני עושה פססס... לכלבה שלי, בדומה לאיך שקורים לחתול, היא מאוד נבהלת מכך.
    מהו ההסבר לתופעה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    14/06/2011

שלום לשואל,
    לכלבים (ולכולנו בעצם) תגובות שונות לגירויים שונים, ייתכן והתגובה של כלבתך קשורה לזכרון מהעבר שקושר לקול המדובר / מחשבה שיש חתול באזור ש"נוהם" עליה ולכן היא מפחדת. הכלבים מזהים את הטון שבו אנחנו מדברים, אולי יש מילה שנשמעת דומה ובה אתם משתמשים כאשר היא עושה משהו לא טוב?
    בכל מקרה, מניחה שהדבר לא מפריע למהלך חייה התקין :-)
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לחתול רחוב
    אירית
    13/06/2011

שלום, אימצתי גור חתול רחוב לפניי כחודש בערך. החתול עדיין לא חוסן ושמעתי שיש הנחה משמעותית לחיסון חתולי רחוב.אשמח לקבל מידע.
    נ.ב תושבת ראשון לציון

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לחתול רחוב

הוספת תגובה

• חיסון לחתול רחוב - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    14/06/2011

אירית שלום,
    יש מספר מרפאות אשר נותנות הנחות בטיפולים/חיסונים של חתולי רחוב, אך הכוונה לחתולים שחיים ברחוב ולרב האנשים שמטפלים בהם מטפלים בעוד חתולים ולכן ניתנת להם הנחה. גור מהרחוב שאימצת לתוך הבית אינו נחשב חתול רחוב.
    פני למרפאות באזור מגוריך, בדקי מחירים וחשוב יותר קבלי המלצות על הוטרינרים במרפאה, הגור צריך לקבל חיסונים, טיפול נגד תולעים ונגד פרעושים.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור חתולים עם "ראש מתנדנד"
    נופר
    12/06/2011

שלום,
    אני רוצה לאמץ גור חתולים פרסי מדהים, אבל המוסר כותב שיש לו "ראש מתנדנד" - הוטרינר אמר לו שזה יכול להיות בשל שרירי צוואר חלשים או חוסר חמצן בלידה. אני מעוניינת לדעת עוד פרטים על התופעה, אם זה מסוכן, מפריע לתפקודו או בר טיפול...?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גור חתולים עם "ראש מתנדנד"

הוספת תגובה

• גור חתולים עם "ראש מתנדנד" - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    14/06/2011

נופר שלום,
    קשה מאוד לענות לשאלתך מבלי לבדוק את החתול,
    יש לברר עם הוטרינר האם יש חשד לבעיה עצבית?
    האם נלקחו בדיקות דם (ספירה + ביוכימיה)?
    האם נבדקה חשיפה לוירוסים (FIV/FeLV/Toxo)?
    האם החתול אוכל מזון איכותי? (חשד לחסר בויטמינים)
    האם יש חתולים נוספים בשגר שמראים סימנים דומים?
    חסרים פרטים רבים, ולכן איני יכולה לומר האם ניתן לטפל בחתול או לא,
    מהתיאור שנתת נשמע שיש בהחלט מקום להמשך בדיקות,
    ובהתאם לכך לבחון האם ניתן לטפל.
    מקווה שתצליחי לעזור לגור המתוק, הוא זקוק לבית טוב ואוהב!
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב שלי שמטייל בחוץ שרט אותי ברגל
    עידן
    12/06/2011

עם כפות רגליו וציפורניו, האם יש פה דאגה מכלבת?
    לכלב יש חיסון לכלבת.

הוספת תגובה

• אני איחרתי בחודשיים לתת לו חיסון,

עידן
    12/06/2011

ועשיתי לו חיסון כמה ימים לפני זה...
    האם יכול להיות שהוא יחלה במחלה בגלל האיחור אבל יבריא ובכל זאת יעביר את המחלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב שלי שמטייל בחוץ שרט אותי ברגל - תגובה

12/06/2011

שלום עידן,
    הדבקה במחלת הכלבת נעשית על ידי הפרשת הנגיף מבלוטות הרוק של כלב הנגוע במחלה, כשחדירת הנגיף מתבצעת דרך עור שאינו שלם. בהתאם לכך,לא סביר כי שריטה מכלב יכולה לבדה לגרום להדבקות במחלה. עם זאת, מאחר שציפורני הכלב מהוות מצע עשיר לגדילת חיידקים שונים מומלץ לשטוף את האזור היטב בעזרת מים וסבון מיד עם הפציעה, ובאם ישנן תופעות של נפיחות/אודם ומלץ לפנות לרופא המשפחה.ככלל, חשוב לציין כי תרכיב החיסון נגד כלבת נותן הגנה יעילה כנגד ההדבקות במחלה ולפיכך נשיכה מכלב שחיסונו בתוקף איננה מהווה סיכון להדבקה!
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,ציינתי שאיחרתי בחודשיים לתת את

עידן
    12/06/2011

החיסון השנתי... האם יש מקום לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,ציינתי שאיחרתי בחודשיים לתת את - תגובה

12/06/2011

כמו שציינתי, ההדבקה נעשית באמצעות העברת הנגיף ברוק הכלב- ולפיכך גם באם השריטה נגרמת על ידי כלב נשא, הרי שלא סביר כי חלה בדרך זו הדבקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם הכלב לא מת תוך 10 ימים אז לא

עידן
    12/06/2011

ייתכן שהיה חולה ולא תיתכן גם הדבקה ממנו?
    כי הכלב גר אצלי בדירה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטער שאני שואל הרבה שאלות. תודה.

עידן
    12/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע לבן בשפתיים
    סיון
    12/06/2011

שלום,
    יש לי כלבת האסקי סיביר בת 8 חודשים. לפני שבועיים שלושה הופיע לה מעין פצע לבן וקטן על צידי השפה השמאלית.
    לא התייחסתי, תיארתי לעצמי שזה יעבור מעצמו.
    כעת, אני רואה שה"פצעון" הלבן גדל והוא בצבע וורדרד-לבן.
    האם עלי לדאוג? האם זה יעבור מעצמו?
    הכלבה לא מראה סימני אפאטיות, אם כי היא לאחרונה אוכלת קצת פחות.
    תיארנו לעצמו שזה שבגלל שהיא כבר גדולה יחסית ואינה צריכה לאכול כמויות אוכל כשהייתה גורה קטנה.
    אשמח להצעתך.
    תודה, סיון

לקביעת תור
    סגירה
    פצע לבן בשפתיים

הוספת תגובה

• פצע לבן בשפתיים - תגובה

12/06/2011

שלום סיוון,
    לצערי, לא ניתן לאבחן ללא בדיקה של השפה את הלקות אותה את מתארת. המלצתי היא לפנות לוטרינר הפרטי שלך לצורך אבחון.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה