מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא האכלת חתולי רחוביוסי25/05/2011
שלום. בחצר ביתי מסתובבים מס' חתולי רחוב שנהגתי להאכיל. עקב התרבות מוגזמת והתפרצויות לביתי קיצצתי מאוד במנות וכעת אני מתכוון להפסיק לתת להם אוכל ליד הבית. אמנם החתולים הנם חתולי רחוב וראיתי שגם תפסו ציפורים/לטאות וחיטטו בפח או נדנדו לשכנים, אך שאלתי היא - האם ייתכן מצב שחתול יחליט לשבות "שביתת רעב" ויתעקש לנסות לאכול רק "ארוחות חינם"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא האכלת חתולי רחוב - תגובה
ד''ר נורית פרנקל26/05/2011יוסי שלום,
כאשר מתחילים להאכיל חתולי רחוב צריך לקחת בחשבון שזו התחייבות, שכן החתולים מתרגלים לקבל את האוכל שלהם בקלות ובוודאי יש כאלו שמגיל צעיר מקבלים את המזון אצל ויהיה להם קשה להשיגו בדרכים אחרות. נסה להאכילם במקום רחוק יותר מפתח הבית, אולי זה יקל על המצב. כמו כן דאג לסרס ולעקר אותם, זה חלק מהאחריות של האכלת חתולי רחוב, יש עיריות רבות שעוזרות בנושא, תלוי במקום מגוריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטברות נוזלים בין האצבעות ברגלייםאתי25/05/2011
יש לי כלב מעורב (בולדוג צרפתי עם סטף אנגלי)
לכלב שלי יש הצטברות נוזלים בין האצבעות. כאשר נוגעים במקום אין קשיות.
מדי פעם הכלב מלקק את אזור הנפיחות.
לפעמים הבלוטה גדלה ולפעמים קטנה, מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטברות נוזלים בין האצבעות ברגליים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל26/05/2011אתי שלום,
מהתיאור שנתת קשה מאוד להבין במה מדובר, האם זה רק ברגל אחת או בכל הרגליים?
קיימות אפשרויות רבות כדוגמת אלרגיה לפרעושים/מזון/אלרגנים בסביבה שגורמת לליקוק ולפציעת העור, גוף זר שחדר למקום, פטרייה וכו'.. יש לגשת לבדיקה אצל וטרינר.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרציה באוזןריקי24/05/2011
יש לי כלב ומצאתי באוזן שלי קרציה קטנה והוצאתי אותה . האם זה מסכן אותי? מה אני צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרציה באוזן - תגובה
ד''ר סמדר טל25/05/2011שלום ריקי,
מומלץ לטפל בכלב באופן סדיר כנגד קרציות. קיימים מספר תכשירים בשוק שניתן להשתמש בהם.
בנוגע למחלות שיכולות לעבור מקרציות לבני אדם יש להיוועץ עם רופא המשפחה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב לא בולענורית24/05/2011
לפני כחודש מצאנו כלב ברחוב שנראה מטופל היטב ונקי.
ניסנו לברר האם שייך למישהו אך לא העלנו דבר אז החלטנו לאמצו.
לפני כעשרה ימים החל לשלשל דם ולהקיא.
לקחנו אותו לווטרינר לאחר בדיקה אין לו שבב, והוא כבן 8 חודשים.
השארנו אותו לאשפוז כחמישה ימים קבל נוזלים לוריד, נגד שלשולים , נגד הקאות, אנטיביוטיקה ועוד גלוקוז או משהו כזה.
החזרנו אותו הביתה לאחר שהרגיש קצת יותר טוב הוא הפסיק להקיא אך עדיים משלשל נוזל שחור חום.
שותה הרבה מים פיפי כרגיל אך לועס אוכל ולא בולע אותו כלומר מריח, רוצה לאכול לועס ומוציא, תעזרו לי מה זה יכול להיות????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסיף
נורית24/05/2011אוסיף כי ירד מאוד במשקל ונראה מאוד רזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסיף - תגובה
ד''ר סמדר טל25/05/2011שלום נורית,
מה הייתה אבחנת הוטרינר כאשר הכלב אושפז לראשונה? נראה שהכלב עדיין לא נרפא לגמרי, ולכן חשוב להגיע איתו שוב לוטרינר להמשך אבחון וטיפול בהתאם.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בבלוטות האנאליותרונית24/05/2011
היי, לקוקר ספנייל בן ה-4 שלי התגלתה לפני כמהש בועות בעיה של בלוטות שלא מתנקזות, כנראה עקב מזון דל בסיבים.
לקחנו אותו לוטרינר שניקז לו את הבלוטות כבר 3 פעמים, ואנו נותנים לו אנטיביוטיקה כבר יותר משבועיים.
עדיין- הכלב מלקק את פי הטבעת וגורר את ישבנו על הרצפה, הוטרינר אמר שעדיין הוא לא נרפא.
מה עושים במצב כזה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בבלוטות האנאליות - תגובה
ד''ר סמדר טל25/05/2011שלום רונית,
לעיתים טיפול באנטיביוטיקה מסוימת אינו יעיל, ולכן ניתן לשקול החלפה לאנטיביוטיקה אחרת שתהיה יעילה יותר, כמובן לאחר התייעצות עם הוטרינר.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער אצל כלביםענת22/05/2011
שלום רב
כמו בכל עונת מעבר הכלבה שלי משירה שיער בצורה מטורפת. השנה יש לה גם קילוף בעור והפרווה שלה מלאה בקילופים כאלה. זה נראה כמו קשקשים רק יותר גדולים. מה עלי לעשות והאם יש משהו נגד הנשירה הלא נורמלית הזו?
תודה מראש
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער אצל כלבים - תגובה
ד''ר סמדר טל23/05/2011שלום רב
נשירת שיער אכן מופיעה פעמים רבות בעת חילופי העונות ואולם אם קיימות תופעות עוריות נוספות כגון קשקשת, אדמומיות, שינויים בפגמנטציה של העור, המלווים לעיתים אף בגרד , מומלץ לפנות לוטרינר לבדיקה דרמטולוגית. באם מדובר בנשירה בעלת מאפיינים עונתיים כל שניתן לעשות הוא להבריש פעמים תכופות יותר את הפרווה ולהתאזר בסבלנות :)
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מדומה או אמיתיעדי22/05/2011
והיהנה הסיפור.
ב20.3.11 כשבועיים אחריי תחילת היחיום (הקרוב להמלטה קודמת) הכלבה האהובה שלי שוחררה בטעות ע"י אחד מבני הבית והיא בילתה ברחוב מגורינו במשך שעה וחצי ללא מפריע
היא יצאה מהבית לבושה בתחתון יחום ועליו מכנס קצר רחב
כשמצאתי אותה בחוץ היא נמצאה לבושה רק במכנס ללא התחתון
אני חייבת לציין שאצלינו בשכונה אין כלבים משוטטים (רק שלי משוטטת.. מידיי פעם)
את התחתון יחום שלה מצאתי ליד חצר מגודרת הייטב שבו שוכן רועה גרמני..
היום זה היום ה62 לספירה מאותו היום שהיא ברחה
מאז לא היו תופעות של הריון והיא קיבלה תרופות אנטיביוטיות לטיפול בדלקת עור כבר בתחילת ההריון
הטינים שלה עדיין לא חזרו למקום במלואם מההריון הקודם.. ולפני מספר ימים הבחני שהבטן שלה טפחה מעט מאוד שאני חוששת שמה אני מדמיינת זאת.
הכלבה התחילה להיות עירנית ו"שומרת"על גבולות הבית, מידיי פעם היא חופרת בחצר ואוכלת יותר
אך עם זאת היא משתוללת ומשחקת במרץ עם כלבים אחרים ואיתנו עם כדור
ולא מראה סימניי "זהירות" אך כך היה גם בהריון הקודם
אמא שלי התייעצה עם ווטרינר והוא אמר שיכול להיות הריון מדומה (הוא לא נפגש עם הכלבה)
אתמול בדקתי לה את הטינים ובאחד מהם יצא שפריץ של חלב ובשאר יצאו 2 טיפות שקופות כמו שמן
וחודש אחרי ההריון הקודם היא נאלצה לקבל תרופות משתנות לייבוש החלב
היום בבוקר אני ובן זוגי ראינו תזוזות בבטן הכלבה בין הנשימות שלה כמו רעידות קטנות..
וכשניסיתי להרגיש את התזוזות האלה הרגשתי כמו בעיטות/או דפיקות קטנות לא בקצב קבוע אך איני
יודעת אם זהו דופק או תזוזת גורים אפשריים
בנוסף האיבר שלה קטן ולא נפוח
קראתי מאמרים שאומרים שבהריון מדומה הכלבה מאמצת אליה חפצים "כגורים" וזה לא קרה עדיין
איך אני יכולה לדעת אם עליי לצפות להמלטה גורים?
ומה הסיכויי שהגורים יצאו פגומים/חולים בעקבות התרופות שהיא קיבלה בזמן ההריון?
בבקשה מהרו להשיב לשאלתי אני בלחץ היסטרי ואנשים מסביבי מאבדים את הסבלנות בגללי
אשמח לקבל הודעה למייל או משהו כשמתפרסמת תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זועקת לתגובה
עדי23/05/2011עדיין לא חל שינוי במצבה בלברדורית האהובה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
עדי23/05/2011אגב באותו הבדיקה שנעשה לה בתחילת ההריון שבו היא קיבלה אנטיביוטיקה נשללה אפשרות לדלקת רחם ומאז עברו כחודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון מדומה או אמיתי - תגובה
ד''ר סמדר טל25/05/2011עדי שלום,
לא ברור מתי קיבלה הכלבה את האנטיביוטיקה, איך נשללה דלקת רחם באותה הסיטואציה ומדוע נחשדה בכלל. קיימות אנטיביוטיקות ותרופות אחרות שעלולות לסכן את התפתחות הגורים, אך ללא ציון שם התרופה לא אוכל לדעת האם האנטיביוטיקה שקיבלה הינה אחת מהן.
במידה ואת חוששת כי כלבתך בהריון מומלץ להגיע לווטרינר שיבצע בדיקת אולטרסאונד או רנטגן לזיהוי נוכחות גורים.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שתן וצואהמוטי22/05/2011
שלום רב
שמי מוטי וישי לי כלב מסוג טריאר לברדור מעורב (גודל בינוני +) כבן 15
היסטוריה:
לכלב יש כבר כמעט שנה רצועה קרועה ולכן הוא צורך כדורי רמדיל
כמו כן לפני כ-4 חודשים עבר עיקור (הוצאת שני האשכים) עקב חשש לגידול באחד
מהם.
לפני כחודש וחצי נהייתה לו דלקת חריפה בדרכי השתן שניפתרה ע"י מתן אנטיביוטיקה.
התגלתה גם בעיה בבלוטת הטירוד ויש לו נביחה צרודה
הבעיה:
שבוע לאחר שטופלה בעיית הדלקת בשתן התחיל הכלב לטפטף טיפות של שתן
כאשר עכשיו שמתי לב שיש לו בעיה ,כאשר אני יורדים למטה, להוציא את כל השתן שלו ,ולכן אני עוזר לו ע"י לחיצה על ביטנו התחתונה למשך מספר שניות כל כמה דקות כשאנחנו למטה.
ואכן הדבר נראה כעוזר -מספר הטיפטופים קטן (אך עדיין קיים).
כמו כן קיימת בעייה של הוצאת צואה כנראה בגלל בעיית ההליכה ולפעמיים היא יוצאת במצבים לא רצויים כמו צוך כדי שינה או סתם ישיבה בבית.
שמתי לב ,אם אני צודק כמובן, שהדרך של הגוף שלו להתמודד עם בעיית הסוגרים היא אחת לכמה זמן לגרום לעצמו התקף (אפילפטי או מוחי) בו כל בסוגרים נרפים ואז השתן והצואה יוצאים בצורה חלקה (כמובן שכל התקף כזה תאני ספרתי 2 ומקווה שלא יהיו עוד, מוריד לי את הלב לתחתונים) .
בנוסף לאחרונה ישנה בעיה שנראית כמו צימאון מוגבר
חשוב לי לציין !!!! שלכלב יש עדיין שמחת חיים והוא אוכל ושותה משחק ונובח
כי שמתי לב שרוב הוטרינרים נוטים כאשר הם שומעים על גיל הכלב (אם גדול מ-13!!)
לדבר על הרדמה וברוב המקרים כמו עם בני אדם מבוגרים אומרים שזה מה יש.
הבקשה:
לאחר כל זאת (תודה רבה אם את.ה עדיין איתי :) )
אבקש אם תמציאו לי איזה פתרון לבעיה
ושוב תודה רבה
מוטי .ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שתן וצואה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל22/05/2011מוטי שלום!
על פי תיאורך נשמע כי לכלבך יש בעיות רבות הדורשות התייחסות מיידית והמשך אבחון כגון התקפי העווית ( אפילפסיה) אותן אתה מתאר.
בכל מקרה, החלטה על המתת חסד לא נקבעת על סמך גילו של הכלב. יש להעריך את איכות חייו והבעיות מהן הוא סובל וזו החלטה שתמצא בידיך בלבד בבוא העת.
כפי שאמרתי, בכדי לנסות ולמצוא פתרון לבעיות יש צורך בהמשך אבחון אצל וטרינר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפולות נגד הפרעושים לחתולת21/05/2011
שלום,
כמה זמן, אחרי טיפול באמפולות נגד הפרעושים לחתול, החתול יהיה מוגן מפני החזרה של הפרעושים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפולות נגד הפרעושים לחתול - תגובה
ד''ר נורית פרנקל22/05/2011שלום!
לרוב, האמפולות כנגד פרעושים מספקות הגנה למשך כחודש, אך הדבר תלוי גם בעומס של הפרעושים הנמצאים בסביבה. במידה והחתול נמצא בחצר שיש בה הרבה מאוד פרעושים יתכן ויעילות האמפולה תהייה מופחתת ותספק הגנה לפחות זמן. כמו כן, לאמפולות מסוגים שונים יכולה להיות יעילות שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ת24/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה באוזןאדוה20/05/2011
יש לי שארפיי בן 4. מ-3:00 בלילה הוא מנער בחוזקה את ראשו ואוזניו.היום בסביבות 13:00 ראיתי שיש לו הפרשה חומה בעלת ריח לא נעים. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה באוזן - תגובה
ד''ר נורית פרנקל22/05/2011אדוה שלום!
לפי התיאור שלך נשמע כי יתכן ולכלבך יש דלקת באזניים. עליך להביאו בהקדם לוטרינר על מנת להעריך את הבעיה ולקבל טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כלב שי צוטליה19/05/2011
שלום רב, קיבלתי מתנה כלבת שיצו מתוקה, קראתי והספתי המון אינפורמציה לגבי גידול כלב זה, ולכן אני לא דואגת כל כך, רק יש לי כמה שאלות שאני עדיין לא יודעת, הלבה בת חודשיים, ורציתי לדעת איזה סוג של אוכל לתת לה המגדל שממנו קיבלתי אמר שאפשר לתת לה חתיכות לחם רכות עם קצת חלב, (כמו קרונפלקס) או שאפשר מזון יבש לגורים?, ומתי ניתן לחסן אותה האם אפשר כבר עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי כלב שי צו - תגובה
ד''ר נורית פרנקל20/05/2011שלום טליה!
כלבתך צריכה לקבל מזון מסחרי יבש המיועד לגורים -מזון זה מכיל את כל אבות המזון הנדרשים לגדילה אופטימאלית עבורה וחשוב להקפיד על תזונה איכותית ככל שניתן. חשוב לדעת כי מבחינה אנרגתית, גורים זקוקים לכמות כפולה של אנרגיה (בהתאם למשקל גוף) בהשוואה לכלב בוגר. ההזנה במזון גורים מומלצת עד גיל שנה.
ישנם המעדיפים להותיר מזון חופשי במהלך היום, אולם אנו ממליצים לחלק את המזון ל-3ארוחות ביום עד גיל חצי שנה, החל מגיל חצי שנה ועד שנה לפעמיים ביום, ומגיל שנה -פעם אחת ביום. ישנה חשיבות למתן האוכל, המתנה של זמן מה (מוגבל-עד כ-20 דקות) עד לגמר הארוחה והוצאת הצלחת- כך הגור "רוכש" הרגלי אכילה והבקרה עליו טובה יותר.
גורי כלבים מתחילים סדרה של חיסונים בגיל 6-8 שבועות, כך שמומלץ לגשת כבר עתה לוטרינר על מנת להתחילה.
בהצלחה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
טליה20/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיניים אצל פקינזטופי19/05/2011
הפקינזית שלנו בת כ-4 שנים ונשרו לה כשלש שיניים (בשנה האחרונה). האם יש טיפול מניעה,אם כן מה הוא? האם זה טבעי?אודה מאוד לתשובה מקצועית ואוביקטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיניים אצל פקינז - תגובה
ד''ר סמדר טל25/05/2011שלום טופי,
נשירת שיניים בכלבה בוגרת אינה תופעה נורמלית. יתכן ומדובר במחלת חניכיים או מחלה אחרת של הפה והלסת, ולכן מומלץ מאוד להגיע עם הכלבה לוטרינר לאבחון וטיפול מתאים.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדחת קרציות כרונית - גרירת רגלארז18/05/2011
אני לפני אימוץ כלב, ורציתי להתייעץ לגבי מצבו, הוא גורר רגל (פחדתי שאלו בעיות אגן אבל הבנתי שלפני כמה חודשים גילו שהרבה זמן הוא סבל מהקדחת, ואכן קראתי שאחד התסמינים הנדירים הוא גרירת רגל, הבנתי גם שבמצב זה אין ממש ריפוי - אם כי לפי מה שהבנתי מהם הוא נרפא (הכלב הוא גולדן מעורב בצבע שוקולד)
הכלב כשלעצמו רזה וקצת אדיש..
מה קורא הלאה? האם זה חוזר? מחמיר? משתפר? הצליעה עוברת? יש סיכוי שימות ולא החלים?
תודה רבה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש אשמח לתגובה
ארז22/05/2011הכלב בהתחלה לא הצליח אפילו לקום בגלל הקדחת, נשארה צליעה נוירולוגית, האם זה אומר שהקדחת תוכל להכות שוב בעתיד בהפתעה (אפילו עם שימוש מנע נגד קרציות?) והאם זה אומר שעכשיו בטוח יש בעיה בייצור הכדוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש אשמח לתגובה - תגובה
ד''ר סמדר טל25/05/2011ארז שלום,
קדחת קרציות הינה מחלה קשה, שלעיתים אין נרפאים ממנה, בעיקר כאשר המחלה הגיעה למצב כרוני. לא ניתן לקבל מספיק מידע על מצבו הרפואי הנוכחי של הכלב רק מהתיאור שלו ולא ברור באיזה שלב של המחלה הוא בדיוק נמצא. מומלץ לקחת את הכלב לוטרינר לפני האימוץ על מנת להעריך את מצבו הרפואי ולברר האם הוא עדיין סובל מתסמיני המחלה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על קדחת הקרציות
מאי דיסקינד12/09/2015שלום האם קדחת קרציות בהכרח מגיעה לשלב כרוני? או שהיא יכולה עם טיפול נכון להיגמר בשלב האקוטי? אני שוקלת לאמץ כלב עם קדחת קרציות והייתי רוצה לדעת מה משמעות העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבתיודית18/05/2011
שלום,
החתולה שלי נשכה אותי (דרכתי עליה בחושך בטעות). היא איננה מחוסנת כיון שלא יצאה מפתח הבית למעלה משבע שנים. האם אני צריכה לקבל זריקה נגד כלבת?
אלפי תודות
יודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת - תגובה
ד''ר סמדר טל25/05/2011יודית שלום,
במידה והחתולה לא נחשפה לבעלי חיים אחרים אין חשש מהדבקה בכלבת. אולם, בפה החתול ישנם חיידקים רבים העלולים לזהם את אזור הנשיכה, מצב שיצריך טיפול אנטיביוטי. לכן, במקרי נשיכה יש לשטוף ולחטא את האזור ולעקוב אחרי נפיחות וחום. במידה והאזור מתנפח יש לפנות לרופא המשפחה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה מעוקרת בת שנה ש"גונבת" אוכלgalitmic118/05/2011
יש לי חתולה בת שנה וחודשיים שאוכלת אוכל לחתולים מעוקרים אך היא "גונבת" אוכל לחתולה בת חצי שנה ולגורה בת חודשיים. אני לוקחת לה ומעבירה אותה לצלחת שלה. אך היא עושה זאת כל הזמן גם שאני לא בבית .
אני חוששת שתשמין מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה מעוקרת בת שנה ש"גונבת" אוכל - תגובה
ד''ר סמדר טל25/05/2011גלית שלום,
במידה ומתן המזון הוא חופשי, באמת ישנה בעייתיות למנוע מהחתולה לאכול את מזון הגורים. ניתן לנסות להגביל את זמני ההאכלה למספר פעמים לאורך היום, להאכיל את החתולה המעוקרת בחדר נפרד מהחתולות האחרות ולאחר מכן לקחת את המזון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)