פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילו - הכלבה שלי סובלת...
    שמואל
    31/05/2011

שלום!
    אפשר לבקש מכם עזרה?
    יש לי כלבה קטנה שהיא בת 13-14 מסוג מעורב (נדמה לי פינצ'ר עם זאב) והיא סובלת כבר חודשים משיעולים והתקפות חנק. כבר כמה וכמה פעמים היא התמוטטה באמצע הטיול ללא סיבה נראית לעין והתחילה לפרפר.
    אלמלא הענין עם השיעולים והחנק, אפשר להתרשם שהיא בסדר גמור - עירנית מאד, שמחה, בעלת אנרגיה - היא מתנהגת ונראית צעירה בהרבה מגילה...
    מכיוון שאין לי הרבה כסף, לקחתי אותה רק לבדיקה אחת בצער בעלי חיים, ושם אמרו כי זה נראה כמו משהו בלב, אבל צריך לעשות הרבה בדיקות כדי לראות מה עושים.
    אני מוכן לתת ממה שיש לי אם אני יכול להקל על סבלה, אבל אני לא יודע אם זה משהו שאפשר לטפל בו או שזה חלק מהגיל שלה ושימיה ספורים.
    מה דעתכם? האם ניתן לעשות משהו או רק לחכות לסוף?
    אני אשמח לכל בדל של מידע - תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצילו - הכלבה שלי סובלת...

הוספת תגובה

• הצילו - הכלבה שלי סובלת... - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    31/05/2011

שלום שמואל,
    שיעול בכלבים עשוי לנבוע ממספר גורמים: הוא אכן יכול להיות על רקע של מחלת לב, אולם הוא עשוי להיגרם גם בשל גורמים נוספים כגון דלקות/זיהומים, גופים זרים לאורך דרכי הנשימה העליונות/תחתונות או בחלל בית החזה ועוד...
    בהקשר למחלות לב בכלבים: חשוב לדעת שהסיכון ללקות בהן עולה עם הגיל ועל פי מחקרים בארה"ב עד כ-60% מהאוכלוסייה הבוגרת עשוייה להיפגע. מחלות לב מאופיינות בעייפות, ירידה בסיבולת גופנית, קושי בנשימה, שיעול ואף התמוטטות (בשל הירידה בזמינות החמצן)- חלק מהסימנים הנ"ל אכן תוארו בפנייתך, אולם אין די בכך בכדי לבצע אבחון ויש לבצע מספר בדיקות בכדי לאמת זאת (ולשלול את הגורמים האחרים שעשויים להביא לקליניקה דומה). אין מרפא למחלות לב, אך אבחון וטיפול מוקדמים יכולים בהחלט להקנות לכלב זמן ואיכות חיים ניכרים (אם אכן מדובר במחלת לב), ולכן כדאי לפנות מהר ככל שניתן לוטרינר!
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - זה מה שאעשה

שמואל
    03/06/2011

המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת שתן
    תמר
    30/05/2011

כלבי כלב מעורב קטן-בינוני בן 11.ואיננו מסורס.
    בחודש האחרון, לעיתים, בדכ בסמוך לזמן ההורדה, בורח לו בבית. הוא יורד 3 פעמים ביום.
    גם כאשר הוא מצליח להתאפק. כשאנו בחוץ הוא עושה הרבה יותר פיפי מהרגיל בכל הרמת רגל.
    יתכן שהוא גם שותה יותר מהרגיל, למרות שקשה לכמת את זה.

האם זה מצביע על בעייה בשלפוחית? האם צריך לעשות בדיקות דם כלליות?
    האם זה קשור לסירוס, והאם יש טעם לסרס בגיל כזה?

בתודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת שתן

הוספת תגובה

• בריחת שתן - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    30/05/2011

תמר שלום,
    קיימות מחלות רבות אשר גורמות לתופעה של שתיה והשתנה מרובה אותה את המתארת. ראשית, בדקו כמה ליטר הכלב שותה, בהתייעצות עם הוטרינר תוכלו לדעת האם הכמות תקינה / לא, בנוסף בהחלט יש אינדיקציה לבדיקות דם (ספירת דם ופאנל ביוכימי), בדיקת שתן והמשך בדיקות לפי התוצאות. ייתכן שמדובר בבעיית כליות, כבד, רקע הורמונלי ועוד. צורך בסירוס יקבע כאשר הכלב יעבור אבחון מלא, בהתאם לממצאי הבדיקה הרפואית - האם האשכים זהים בגודלם? האם יש הגדלה של בלוטת הערמונית? וכן האם יש קשר להשתנה והשתיה המרובה.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי אבחנה של כלבתי
    idit84
    30/05/2011

שלום רב,
    כלבתי בספטמבר תהיה בת 10. רוב חייה היא סבלה מאפילפסיה כאשר ההתקפים היו לעיתים נדירות ולכן לא טופלה תרופתית מעולם.
    בתקופה האחרונה, הצוואר החל להיתפס לה לעיתים תכופות ביותר (כל שבוע- שבועיים).
    התייעצנו עם 2 וטרינרים ולכל אחד דעה שונה וכפועל יוצא- טיפול שונה ולכן ההתייעצות.
    הוטרינר שלנו אומר שיתכן וזו דלקת בשרירי הצוואר או התקפים מוחיים שאינם קשורים לאפילפסיה.
    וטרינר נוסף עימו התייעצתי טען שמדובר בהתקפי אפילפסיה שגורמים לשרירי הצוואר להיתפס.

מה דעתכם? האם קיימת אפשרות נוספת? אם כן, כיצד מאבחנים מה נכון?

המון תודה מראש,

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי אבחנה של כלבתי - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    30/05/2011

אידית שלום,
    מתיאור הבעיה נשמע שיש צורך באבחון מערכת העצבים = אבחון נוירולוגי,
    כל המומחים לנוירולוגיה בארץ נמצאים בבית החולים הוטרינרי בבית דגן
    ולכן זה המקום אליו מומלץ להגיע במקרים שכאלו.
    לאחר בדיקה מקיפה הם יציעו המשך אבחון, אם בצילומי רנטגן, סי.טי ועוד.
    רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור חתולים
    חופית
    29/05/2011

היי אתמול מצאנו שני גורי חתולים בני בערך 3 שבועות. היום בצהריים נתתי להם תחליף חלב לגורי חתולים. הם אכלו עשו צרכים וישנו כשבאתי להאכיל אותם שוב ראיתי שאחת מהם מריירת ולא רוצה לאכול, אני לא מכירה וטרינרים אני חדשה באזור שבו אני גרה וגם זו פעם ראשונה שקורה לי סיטואציה כזו עם גור שמצאתי.
    מה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    גור חתולים

הוספת תגובה

• גור חתולים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    30/05/2011

שלום חופית, כיצד נראית הגורה? האם מצבה הגופני טוב?האם נראה כי היא פעילה? ( בשלב זה גורים מתחילים לדדות ולחקור את סביבתם) . האם הבחנת בהפרשות כלשהן מלבד רוק? האם ייתכן כי מדובר בשאריות חלב?ככלל, מומלץ לנסות ולהאכיל (בסבלנות) גורים גם אם נראה תחילה כי מסרבים ( לעיתים לוקח להם זמן מה עד שמתרגלים לפטמת הבקבוק), וחשוב בגמר ההאכלה לחקות את פעולת הניקוי של החתולה המלקקת את הגורים ומנקה את השתן והצואה- וזאת על ידי ניגוב אזור פי הטבעת בעזרת צמר גפן רטוב.  באם עקבת אחר הגורה והיא נראית חלשה יותר, מסרבת לאכול או אפאטית אנא מהרי וגשי לווטרינר ,
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מוזרה מאוד בכלבה בת 6
    פלג שפיר
    29/05/2011

הכלבה שלי גולדנית בת 6, עברה טראומה כלשהי ביום רביעי בלילה, אינני יודע מה קרה לה, כי אין שום סימנים על הגוף לחבלה או משהו דומה. מאז יום רביעי היא מפחדת מאוד מכל דבר, לא מוכנה לזוז מפינות מוגנות (אפילו לעשיית צרכים).
    בהתחלה נראה היה שיש לה פגיעה, אולי פנימית באזור האחורי כי כל פעם שהיא קמה היא בכתה מאוד. לאט לאט הבכי יורד כשהיא קמה, אבל ההתנהגות ללא שינוי. ברגע שהיא קמה אין לה שום בעיה בהליכה או בריצה.
    לקחנו אותה לבדיקות אצל הוטרינר, תחילה היא קיבלה זריקה לכאבים וכדורים לשלושה ימים, הכאבים שלה פחתו וגם התיאבון חזר לה, אבל ההתנהגות לא השתנתה.
    בבדיקה השניה כבר ערכנו בדיקת דם וצילום רנטגן. כל המדדים של בדיקת הדם היו תקינים, והשלד שלה ועמוד השדרה תקינים אף הם.
    הוטרינר נתן לה כדורי סטרואידים כדי להוריד לה את הסטרס.
    אנחנו אובדי אצות מה לעשות, בלילה אחד הכלבה הפעילה והחיננית שלנו הפכה לכלבה סיעודית שלא זזה ממקומה, ומבוהלת כאילו ראתה שד. האופציה שלנו היא להתחיל בבדיקות מקיפות ויקרות מאוד בבית חולים בבית דגן. לפני שאני פונה לבית החולים רציתי לדעת אם יש לכם רעיון לאבחנה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מוזרה מאוד בכלבה בת 6

הוספת תגובה

• בעיה מוזרה מאוד בכלבה בת 6 - תגובה

ד''ר סמדר טל
    29/05/2011

שלום,
    הסימנים הקליניים המתוארים בפנייתך אכן מדאיגים. במקרים אלו ישנם מספר אבחנות מבדלות המתאימות לקליניקה, אולם בכדי לערוך דיאגנוזה נכונה יש ראשית לערוך בדיקות בסיסיות שמטרתן ראשית לאפיין את מקור הפגיעה (לקות נוירולוגית/אורטופדית וכו'). בפנייתך אינך מציין האם נערכה בדיקה אורטופדית/נוירולוגית מלאה- האם קיימים חסרים נוירולוגים (על אף שנראה שהולכת ורצה), האם נפסלו גורמים למחלה ססטמית?
    לצערי, בדיקות דם בסיסיות (ספירה וביוכימיה) ואף צילומי רנטגן אינם תמיד דיאגנוסטים (הן בשל העובדה כי לעיתים לוקח זמן לשינויים להתבטא בצילומי סקר, ולעיתים בשל אופי ומיקום הלקות הספציפית שאינם מתבטאים בבדיקות אלו ודורשים בדיקות מתקדמות יותר). לאור הממצאים וההופעה האקוטית של הקליניקה בהחלט מומלץ להמשיך בבדיקות מקיפות יותר על מנת לבצע אבחון יעיל!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה מקיאה
    ליהיא
    28/05/2011

החתולה שלי כבר הרבה זמן מקיאה (יותר משנתיים)בתדירות של פעם ליומיים-שלושה, ניסינו להחליף סוג אוכל, ניסינו כמה סוגי משחות שמונעות הצטברות כדורי שיער בקיבה, ושום דבר לא עוזר.
    היא אוכלת רק אוכל מוצק מיועד לחתולים.

תודה מראש,
    ליהיא

לקביעת תור
    סגירה
    חתולה מקיאה

הוספת תגובה

• חתולה מקיאה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    28/05/2011

ליהיא שלום,
    לא ציינת מה גיל החתולה? מה הגזע? בכמה מתוך ההקאות יש כדורי שיער?
    האם מלבד בעיה זו היא חתולה בריאה שמרגישה טוב?
    האם עברה בדיקות דם? האם עברה אולטאסאונד בטן לבדיקת מערכת העיכול?
    במידה ובוצע תהליך אבחון מסודר וממצאי הבדיקות תקינים -
    האם ניסיתם לתת מזון היפואלרגני רפואי, נקנה רק אצל וטרינרים? לעיתים עשוי לפתור את הבעיה, שווה לעשות ניסיון של 4-6 שבועות.
    האם החתולה מתולעת ומקבלת טיפול נגד פרעושים? לעיתים תולעים עשויות לגרור תגובות של הקאות חוזרות, מומלץ לנסות טיפול בפנבנדזול (חומר נגד תולעים) + אמפולות באופן סדיר נגד פרעושים
    אני ממליצה להמשיך באבחון ולנסות להחליף מזון ולטפל כנגד תולעים, במקביל המשיכו לתת את המשחה נגד כדורי שיער.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקף רעידות והתכווצות אצל כלבה
    ערן
    28/05/2011

שלום,
    אני בעלים של כלבת שפיץ גרמני. בתקופה האחרונה הכלבה חוותה אירועים מוזרים אשר באים לידי ביטוי בהתכווצות הגוף ושריריו ורעידות חמורות בכל הגוף. לאחר כ10 דקות של רעידות והתנשפות הכלבה מתאוששת.
    המקרה קרה מס' פעמים בחודש האחרון ולאחריו הכלבה מותשת.
    אשמח לקבל חוות דעת של מומחה.
    ערן

הוספת תגובה

• תקף רעידות והתכווצות אצל כלבה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    28/05/2011

ערן שלום,
    לא ציינת בת כמה הכלבה והאם יש בעיות מיוחדות בעברה הרפואי?
    האם במהלך ה"התקף" יוצא קצף מהפה? האם היא מסתכלת אליך ומגיבה אליך? האם יש חוסר שליטה בסוגרים והיא נותנת שתן וצואה תוך כדי?
    ייתכן בהחלט שההתקפים שאתה מתאר הן עוויתות ובתדירות כזו גבוהה בכלבה חייבת אבחון נוירולוגי מסודר וטיפול בהתאם. יש לגשת לוטרינר, אם ניתן צלם את ה"התקף", זה יעזור לקבוע במה מדובר.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקף רעידות והתכווצות אצל כלבה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    29/05/2011

שלום ערן,
    מקרים דומים של סימנים נוירולוגים המתבטאים בספאזם - מעין כיווץ שרירים באזורים שונים בגוף, דווחו בשבוע האחרון בגורים בעקבות אכילת מזון שהוסר מן המדפים -- מזון "בנטו -כבש - אורז לגורים". באם כלבתך ניזונה ממזון זה אנא עדכן אותנו כדי שנוכל להמליץ על על המשך טיפול,
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור חתולים
    יניב
    28/05/2011

שלום רב

רציתי לדעת האם יכול להיות מצב שחתול רחוב או חתולה יאמצו גור חתולים אחר שנקלע בדרכם?

לא גור שעתה נולד.
    אלא בן שבוע - שבועיים .

לקביעת תור
    סגירה
    גור חתולים

הוספת תגובה

• גור חתולים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    28/05/2011

הי יניב,
    יש מקרים בהם מוצאים אם מניקה ו"מכיניסים" לחיקה עוד גור / שניים נוספים, שינקו ממנה, כל זאת במידה ואין לה הרבה גורים.
    האם לזה אתה מתכוון? יש לכם אמא מניקה פוטנציאלית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יניב
    28/05/2011

מדובר בגורה שכבר שתתה עצמאית מקערה . אינני יודע מה גילה אך עיניה עדיין כחולות אפורות כהות כאלה. ( הצלתי אותה מעורב שניקר אותה באמצע הרחוב אך בהרבה מזל לא הספיק לפצוע אותה )

לא מדובר באם מניקה אחרת . אלה בחתול שעצר לידה ורכן סביבה ( יכול להיות שזאת היתה נקבה לא ראיתי כל כך )

השאלה שלי האם הגורה תוכל לשרוד לבד בחוץ? האם חתול אחר יכול לקחת אותה תחת חסותו? או חסותה אם זאת חתולה.

יש לציין כי כשחזרתי לאיזור אחרי שעתיים בערך הגורה לא היתה וגם לא החתול שהיה איתה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    29/05/2011

הי יניב,
    עכשיו השאלה מובנת יותר,
    בעקרון אם זו הייתה נקבה, אז אמנם זה מצב די נדיר, אך ייתכן והיא תיקח אותו תחת חסותה. לרב הם מזהים שהריח שונה מהריח של הגורים שלהם ולכן לא מוכנים לקחת גורים שלא שלהם. אם זה היה זכר...ובהנחה שזה גור יונק...אז כמובן שזה לא יעזור לשרידות של הגור.
    בכל מקרה, תחפש את הגור באזור, אם הוא נטוש הסיכוי הטוב ביותר שיש לו הוא בעזרתך, בהנחה שהוא עדין זקוק לטיפול אינטנסיבי לגור (מתן חלב מיוחד לגורים, חימום הגוף, שיתון וכו'). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלבה שלי עושה פיפי רק פעם ביום
    עומרי
    27/05/2011

אני מגדל כלבת פאג בת 10 חודשים,
    לאחרונה החלפנו לה אוכל לאוכל בוגרים - "אקאנה אדולט".
    מאז שהחלפנו לה את האוכל היא עושה פיפי רק פעם אחת ביום (אנחנו מורידים אותה כ3 פעמים ביום).
    האם זה תקין? עשיית פיפי פעם ביום יכול לפגוע בה?
    זה יכל לנבוע ממידת יובש של האוכל?

הוספת תגובה

• הכלבה שלי עושה פיפי רק פעם ביום - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    27/05/2011

עומרי שלום,
    האם הכלבה שותה?
    במידה ואינך בטוח, ניתן להוסיף מים למזון היבש וכך "לאלץ" אותה לשתות לפני שהיא אוכלת. לכל כלב (ולכל אדם...) הרגלי מתן שתן שונים, כל עוד הכלבה שותה אני לא רואה סיבה לדאגה, אם אתה מוטרד תביאו דגימת שתן לוטרינר שיוכל להעריך את ריכוזיות השתן והמרכיבים הפנימיים שבו + במקביל בדיקה רפואית של הוטרינר תעזור לקבוע האם היא מיובשת ומה מצבה הרפואי באופן כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול שברח וחזר פראי ותוקפני
    יעל
    27/05/2011

שלום!!
    החתול שלנו ברח לפני חודשיים,חיפשנו אותו ומה לא עשינו שהוא יחזור
    לא סירסנו אותו אז הבנו שהוא ברח בגלל עונת היחום.
    שראינו שהוא לא חוזר אחרי חודש וחצי הבאנו 2 גורי חתולים בני חודשיים
    אתמול בלילה הוא חזר שהוא פצוע ברגליו האחוריות וקצת מדמם.
    נתנו לו לאכול ולשתות , הוא חזר לנו ענק!! ותוקפני - נשך אותי פעמים ברגל
    אנחנו ממש מפחדים להפגיש בינו ולבין הגורים הקטנים , בכלל תוהים אם לנסות להכניס אותו הבייתה ולהמשיך לגדל אותו שהוא במצב הזה. כל תנועה שהוא עושה נראית לנו תוקפנית והוא כל הזמן חושף שיניים.
    מה עושים במצב כזה?? תודה!!

הוספת תגובה

• חתול שברח וחזר פראי ותוקפני - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    27/05/2011

יעל שלום,
    ראשית אני שמחה שהחתול חזר הביתה, לרב חתול זכר שאינו מסורס בורח ושוכח את דרכו חזרה... שנית, נשמע שהחתול זקוק לטיפול רפואי, אני מניחה שהוא מיובש ולא אכל זמן רב, תיארת פצעים ברגליים - הדבר דורש התייחסות וסביר שכואב לחתול, במידה והוטרינר יטשטש / ירדים אותו לצורך טיפול בידקו האם ניתן גם לסרס אותו באותה הזדמנות, אם לא תסרסו את החתול הוא יברח שוב!
    לאחר שטיפלתם במצבו הרפואי, תנו לו מספר ימים להרגע ולהתרגל מחדש למקום ואליכם, יש ריחות שונים בבית שהוא לא מכיר (החתולים) ובאופן כללי עברה עליו בוודאי תקופה טראומתית בחודשים האחרונים. את המפגש בינו לבין הגורים יש לעשות בהדרגה ובאופן מבוקר, יש מאמרים רבים בנושא, באופן כללי מומלץ לא להפגישם באופן ישיר אלא רק בדרך עקיפה למשך 2-3 שבועות (הם בחדר נפרד והחתו להבוגר רק שומע אותם, הם בכלוב והחתול הבוגר מסתובב סביב...). במקביל, בתקופת ההתאקלמות של כל החתולים, דאגו לחסן ולתלע את הגורים החדשים.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסינו להפגיש

יעל
    27/05/2011

היי נורית תודה על העזרה!
    ניסינו להפגיש בינהם בעזרת מחיצה של הגדר בחצר
    הגורים מבוהלים והחתול הבוגר מנסה לתקוף אותם. הוא לא בדיוק נותן שיתקרבו אליו
    וממשיך לשוטט ברחוב. מדיי פעם הוא נותן לנו ללטף אותנו אבל פתאום הוא משנה את התנהגותו לתוקפני ודיי מפחיד. אנחנו לא רוצים להכניס אותו לבית כי הוא תוקף לא רק אותם גם אותנו!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסינו להפגיש - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    28/05/2011

הי יעל,
    האם בעבר החתול נכנס לבית? או שתמיד היה "חתול רחוב"?
    אני מניחה שמדובר בטראומה קשה / שכואב לו משהו....האם הוא צולע?
    אשמח אם תשקלו כן לקחת אותו לבדיקה אצל וטרינר + סירוס, ניתן להזמין לוכד חתולים לשם כך (קבעו מראש עם המרפאה הוטרינרית כדי שתגיעו בזמן שפנוי ומתאים לכך).
    נשמע שהחלטתם להתייחס אליו כחתול רחוב, בעיקר כשהוא תוקף אתכם ואת הגורים, כולי תקווה שאולי הזמן יעשה את שלו והוא ירגע מעט....
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפולות לכלבים
    יעל
    27/05/2011

האם אפשר להשתמש באמפולות אדוונטיקס כשלכלב יש פצע פתוח ומוגלתי (הפצע באוזן אבל אם החומר נכנס למחזור הדם)?

לקביעת תור
    סגירה
    אמפולות לכלבים

הוספת תגובה

• אמפולות לכלבים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    27/05/2011

יעל שלום,
    האם הפצע נמצא בסמוך לאוזן או בתוך האוזן? האם הכלב מטופל לבעיה זו?
    החומר באמפולות מסוג רוולושיין מגיע למחזור הדם, החומר באדוונטיקס מתרכז בבלוטות שומן מתחת לעור ואילו החומר בפרונטליין בבלוטות החלב מתחת לעור.
    בכל מקרה, כל עוד את לא שמה את החומר ישירות על האזור הפצוע אין בעיה להשתמש בכל אחת מהאמפולות שהזכרתי, בהתאם לגיל הכלב ולמשקלו.. במקביל, בדקו את הפצע באוזן, ייתכן ומדובר בדלקת, גוף זר....חבל שהכלב יסבול!
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב שלי משלשל ומקיא
    ווקנין מעיין
    26/05/2011

כיצד אוכל לעזור לו sos בבית מכיוון שאין לי כסף עד ה-1 לחודש??????...
    אנא עזרו לי מה עושה אוהבת את הכלב אהבת עולם...................

בתודה מראש,
    ווקני מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    הכלב שלי משלשל ומקיא

הוספת תגובה

• הכלב שלי משלשל ומקיא - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/05/2011

מעיין שלום,
    חסרים פרטים רבים לגבי המצב של כלבך, ממליצה לך לפנות טלפונית לוטרינר המטפל ולראות האם מדובר במצב שטיפול תומך כללי עשוי לעזור בו או שהמצב חמור וצריך להגיע לבדיקה. לא ציינת מה גילו של הכלב, מה עברו ברפואי, האם יש חשד להרעלה, מה תדירות ותוכן ההקאות והשלשולים...במידה ויש קושי כלכלי לשלם על הטיפול,.נסי ליצור קשר עם צער בע"ח באזור מגורייך. בנוסף, אם יש לך וטרינר קבוע שמטפל בכלב, מניחה שניתן יהיה לדחות מעט את התשלום / לפרוס למספר תשלומים.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילשול במשך ארבעה ימים ברציפות
    חנה
    26/05/2011

שלום רב !!
    יש לי כלבה במעורבת שאימצתי אותה מצער בעלי חיים. הכלבה בת 4 בערך מקבלת את כל החיסונים הנדרשים ובריאה בדרך כלל.
    מיום יום א' הכלבה משלשלת , לקחתי אותה לוטרינר והיא קיבלה אינפוזיה כיוון שהייתה מעט מיובשת. כמו כן היא קיבלה עוד 2 זריקות של נוזלים ולטיפול בבית 3 כדורי פחם 1 לכל יום
    ו2 כדורים נגד תולעים.(יש לציין שהיא הייתה אמורה לקבל אותם בחודש הבא.)משקל הכלבה הוא בערך 17.5 ק"ג.
    יש לציין שביום ד' יום לאחר הביקור אצל הויטרנר הכלבה שתתה ואכלה חצי מכמות האוכל שהיא אוכלת. אני ממש מודאגת שאין שיפור במצבה והשילשולים לא מפסיקים.
    (אנחנו יורדים איתה כמעט כל 2-3 שעות בערך)
    מה אני אמורה לעשות בבקשה עזרה!!! מה זה יכול להיות????

פרט נוסף וחשוב: ביום שבת הכלבה אכלה מעט חמאה מומסת עם שום כתוש.(רק לאחר ביקור
    אצל הויטירנר נודה לי ששום מסוכן לכלבים)..

הוספת תגובה

• שילשול במשך ארבעה ימים ברציפות - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/05/2011

חנה שלום,
    מקווה שכלבתך מרגישה יותר טוב, נשמע מהתיאור שלך שמתחיל שיפור במצבה.
    לא ציינת האם בוצעו בדיקות דם והאם היא מטופלת גם באנטיביוטיקה?
    במידה ואיו שיפור במצבה של הכלבה יש להמשיך באבחון (בדיקות דם, צילומים, אולטרא-סאונד) ואף לשקול אשפוז לצורך מתן טיפול ונוזלים ישירות לוריד.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה .. הכן

חנה
    27/05/2011

ד"ר נורית פרנקל תודה רבה להתייחסות ,הכן מצבה של הכלבה הישתפר ואפשר להגיד שהיום מצבה חזר לקדמותו ואני חזרתי לדופק סדיר. הייתי מעט בהיסטריה והעיקר שהכל מאחורנו.
    שוב תודה רבה ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה .. הכן - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    27/05/2011

יופי, אני שמחה שהמצב נרגע!
    כולנו היסטריים כשמדובר בחיות הבית הפרטיות שלנו, מצב מלחיץ ולא נעים בד"כ.
    שימו לב להבא שהכלבה לא אוכלת מאכלים שאינם מתאימים לה, באופן כללי ניתן להמנע ממזון ביתי ולתת רק מזון יבש, אם בכל זאת נותנים מזון ביתי אז להמנע מ- עצמות עוף (גם אם בושלו במרק זמן רב), בצל, שום, שוקולד, תפוחי אדמה לא מבושלים, ענבים וצימוקים וכל מזון שיש בו תבלינים.
    הקיבה של כלבים רבים רגישה מאוד למזונות שלנו ובעקבות "אכילת זבל" הם מפתחים דלקת קיבה ומעיים.... חשש נוסף הוא כמובן לחסימת מעיים בעקבות גוף זר / אכילת עצמות וכו'. רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיב בקרנית של חתול
    עודד
    25/05/2011

שלום יש לי חתול פרסי בן 5. אני מגיע מתחום הרפואה ולכן ניתן לענות לי בשפה "מקצועית".
    מזה 4 חודשים הוא סובל מכיבים שטחיים חוזרים (ע"פ בדיקות פלוראסצאין). מטופל שבוע בסינטומיצין. הכל מסתדר וחולף... ושוב חוזר על עצמו.
    לפני חודש עבר ניתוח לתיקון אנטרופיון אצל וטרינר מומחה בתחום כי חשבנו שאולי האנטרופיון גורם לו לאיזשהו גירוי שגורם לחתול לגרד את העין (מדי פעם הוא מתגרד באזור) ולפציעה עצמית שגורמת לכיב.
    עד לפני שבועיים היה עם צווארון אחרי הניתוח ולכן לא יכל לגרד את עצמו. הכל היה בסדר. היום פתאום שוב פעם כיב שנראה שיטחי תחת הארה במנורה (ללא פלואסצאין שאין ברשותי) + גירוי בלחמית. ממש אותה תמונה שחוזרת על עצמה. כל פעם הכיב בצורה דומה (מעין בצקת קטנה עגלגלה).
    הוטרינר חשב שאולי מדובר בכיב בוקסר שכל פעם חוזר על עצמו... אבל בגלל שהכיב כל פעם מחלים באופן מלא (ע"פ בדיקת פלואסצאין,העילמותו ושיפור קליני בכך שהחתול פותח את עינו) חשב יותר שהכיוון הוא אנטרופיון.

האם כיבי בוקסר יכולים לחזור על עצמם לאחר שבועיים+ של החלמה מלאה?

אני מעט חושש מניתוח לתיקון כיב בוקסר שכן ניתוח כזה אינו חף מסיבוכים. האם יש משהו אחר שניתן לעשות אם מדובר בכיב בוקסר?

לצייין כי החתול טופל עד כה במצטבר כחודשיים בסינטומיצין בחצי שנה האחרונה... כשבוע כל פעם, כבר קרוב ל-7 פעמים

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כיב בקרנית של חתול

הוספת תגובה

• כיב בקרנית של חתול - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/05/2011

עודד שלום,
    כמובן שלא ניתן ללא בדיקה לקבוע במה מדובר ולכן יש להתייחס להמלצות בערבון מוגבל שכן איני רואה את החתול. באופן כללי, נשמע שמדובר ב- recurrent corneal ulcer, יש גורמים אפשריים רבים כדוגמת שערות קטנות, אנטרופיון וכו' אך גורם נפוץ הינו נגיעות בוירוס ההרפס ולכן במקביל לטיפול בכיב יש לטפל כנגד הוירוס (כדורים אנטי-וירלים וכן מתן חומצה אמינית L-ליזין שמתחרה עם ח.אמינית אחרת בגנום של הוירוס). בנוסף, נגד זיהום חיידקי משני מומלץ להשתמש במשחת עיניים על בסיס טטרציקלינים (תרמיצין) שהיא לרב יעילה יותר בחתולים, לעומת סינטומיצין (כלורמפניקול).

אני ממליצה לך בחום לגשת לרופא מתמחה/מומחה לעיניים, ככל שידוע לי יש סה"כ 3 בארץ, בקש הפניה מהרופא המטפל. יש לבחון היטב את העיניים ולבצע בדיקה מקיפה ולקבוע מה הטיפול המומלץ - טיפול תומך / שיש צורך בניתוח.
    נשמח לעדכון לגבי מצבו של החתול....וכמובן - רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה. שאלה נוספת ברשותך

עודד
    27/05/2011

אכן נשמע מתאים כי מדובר בכיב מהרפס וירוס שכן יש את הצורה הדנדריטית השכיחה, והכיב מלווה לעיתים בקונג'קטוביטיס שגם כן קיימת במחלה הרפטית.

במידה ואכן אטפל בחתול בטיפול אנטי-ויראלי, הרי הוירוס נשאר לטנטני בגנגליון. לכן בעצם כל חייו החתול יסבול מהרפס, לא? הטיפול הוא לקיצור משך המחלה בלבד, אך לא ימנע את ההתפרצויות....

שאלה נוספת - כלוראמפניקול ידוע כמדכא מערכת חיסונית. האם ייתכן כי הטיפול הרב שהחתול קיבל בכלואמפניקול בתקופה האחרונה יצרה אצלו מעין ירידה בחיסוניות ולכן התפרצויות חוזרות של הויריס?

עודד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה. שאלה נוספת ברשותך - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    27/05/2011

הי עודד,

וירוס ההרפס אכן נשאר לטנטי ואין אפשרות להחלמה מלאה, אך הגורם להתפרצויות נוספות הינו סטרס (מעבר דירה, בע"ח חדש בבית, טראומה פיסית..), יש חתולים רבים שסבלו כגורים מהוירוס וכבוגרים בעזרת שמירה על "חיי חתול" נינוחים אינם סובלים ממנו ויש להם איכות חיים טובה מאוד. לכן, ההנחה היא דמציאת פתרון יעיל לכיב והפחתת הכאב בעקבות הטיפול והחלמת הכיב בעתיד בהחלט ישפרו את איכות חייו גם לטווח הרחוק. את תוסף המזון L-ליזין ניתן לתת גם לתקופות ממושכות, במידה וצריך.
    לגבי כלורמפניקול, מכיוון שמשחת סינטומיצין עדין משמשת באנשים לדלקות עיניים, וגם בכלבים היא שימושית מאוד, אני מניחה (ומקווה) שהשפעת השימוש הממושך בה אינו הגורם לחזרתיות הכיב, אלא הנגיעות בהרפס.
    לגבי טיפול אנטי-וירלי, מלבד תוסף המזון, מדובר בכדורים שמיובאים מחו"ל (פמציקלוויר), , ניתן בד"כ להשיגם אצל מומחים לבעיות עיניים.
    נשמח לעזור בשאלות נוספות, רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הסרת אשכים לפקינז!!!!
    ליאורה
    25/05/2011

שלום רב לוטרינרים של הפורום!

יש לי כלב פקינז בן 4 שנים מהסוג הפחוס והקטן בצבע חום.

לצערי, האשכים שלו לא נמצאים בתעלת האשכים אלה בבטן, ניתן לראות את הנפיחות
    בבטן התחתונה.

לאחרונה אחד האשכים התנפח מאוד ואני מודאגת.

האם יש צורך לנתח אותו באופן מיידי, האם הסיכון לא גבוהה מאוד כי מדובר בהרדמה
    כללית והסוג הנ"ל של הפקינזים ידוע שיש להם בעיות של נשימה.

אני מאוד מודאגת ואשמח לקבל אינפורמציה לגבי הניתוח והסיכונים והאם אקוטי לנתחו או שהוא יכול לחיות טוב מאוד עם הבעיה הזו.

לתשובתכם המהירה אודה!

בתודה
    ליאורה

הוספת תגובה

• ניתוח הסרת אשכים לפקינז!!!! - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/05/2011

ליאורה שלום,
    אשכים תמירים עלולים לגרום לסיבוכים רבים ואף להגיע למצב שדורש ניתוח חירומי, סיבוכים אפשריים הם התפתחות גידול באחד האשכים, סיבוב אשך וחסימת זרימת הדם אליו ועוד.
    כדי לברר מה חומרת ודחיפות הטיפול עליך לפנות לוטרינר, לא ניתן לקבוע זאת מבלי לראות ולבדוק את הכלב, הנפיחות שאת מתארת בהחלט דורשת בירור מיידי!
    אני מבינה את החשש מהרדמה של כלב פקינז, חשוב לבצע את הניתוח במקום שאת סומכת עליו, לפני הניתוח לבצע בדיקות דם ובדיקות נוספות לפי המלצת הרופא, לוודא שיש ניטור טוב של ההרדמה (אנשי צוות, מוניטור) וכן שיש שימוש במכונת הרדמה עם גז, בעזרתה ניתן לשלוט בעומק ההרדמה ולצמצם סיכונים.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה