מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קדחת הקרציותענת29/06/2011
שלום לכולם
הוטרינר שלי אבחן שכלבת הפינצר בת ה-8 שלי שוקלת 6.5 קילו חולה בקדחת הקרציות.
הטיפול כלל זריקת דוקסילין וזריקת אימוזול והמשך טיפול חצי כדור דוקסילין 100 מ"ג למשך 20 יום.
היום התחלתי בטיפול הכדורים.הכלבה מותשת,מראה סימני חום ורעידות.
האם המינון התרופתי נכון?ומתי צפויה הטבה במצבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדחת הקרציות - תגובה
ד''ר נורית פרנקל30/06/2011ענת שלום.
כיצד בוצע אבחון המחלה? האם כלל בדיקת דם המטולוגית? האם בוצעה גם בדיקת PCR?
"קדחת קרציות" נגרמת ע"ל ריקציה בשם ארליכיה קניס ומועברת לכלב ע"י קרצית. באופן כללי ישנם 3 שלבים למחלה - אקוטי - שלב זה יכול להיות מלווה בחום, מצב רוח ותיאבון ירודים והגדלה של בלוטות הלימפה. על פי רוב, שלב זה אינו קטלני והכלבים נפטרים מהטפיל בכוחות עצמם, אולם חלקם ממשיכים לשלב הבא - התת קליני - בו המחלה"שקטה" והכלב נראה בריא לכאורה, שלב זה יכול להמשך חודשים עד שנים, ומשם הוא עלול להתפתח למחלה כרונית.
לגבי מינון התרופה, הוא מעט גבוה, התייעצי עם הוטרינר לגבי המשך הטיפול, במידה ומדובר בשלב האקוטי של המחלה (וכך נשמע מתאורך) השיפור צפוי להתחרש בהקדם.
המון בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייחום חתולהorche29/06/2011
האם ישנה אפשרות כי ייחום החתולה מפסיק כשהיא מתעברת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייחום חתולה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל30/06/2011היחום בחתולה מפסיק לאחר הביוץ. מכיוון שהביוץ בחתולה הוא "ביוץ מותנה" - חל לאחר הזדווגות, הוא יסתיים כשהיא מתעברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול חולהשירי29/06/2011
שלום רב
אני פונה אליכם אחרי ביקור אצל וטרינרית כשיש עוד חששות שקיימים ואני חסרת אונים.
כבר 5 ימים שהחתול שלי חולה
חום עולה ויורד , לפעמים גבוה , ביומיים האחרונים , די נמוך
הפרווה לא מבריקה
האף בימים הראשונים , היה יבש לגמרי
החתול כמעט ולא זז
לא יוצא מהבית ( כמו שעשה בעבר )
אוכל רק כשמביאים עד אליו
לא שותה
וכמעט לא הולך לשירותים
אני אהיה הכי כנה למרות שאני יודעת שעשיתי טעות נוראית
בהתחלה נתתי לו אקמול לילדים , בכדי להוריד לו את החום
למזלי , החתול עדיין חי
הבנתי אחר כך שאקמול קטלני לחתולים
ושמתי לו פרוביוטיקה באוכל
משהו מהם כנראה עזר, כי מצבו השתפר במעט
אבל היום הוא קיבל אינפוזיה אצל הוטרינרית והיא לא ממש יודעת מה הבעיה ומניחה שמדובר בהתייבשות.
לשאלתי , אם לתת לו מים עם מזרק לפיו , ענתה שאין צורך
האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות????
אני אוהבת את החתול הזה ולא יכולה לתת לו להמשיך לסבול או חלילה למות.
בתודה מראש
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול חולה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל02/07/2011שירי שלום,
אני מקווה שחל שיפור במצבו של החתול ושהוא מרגיש יותר טוב!
האם בוצעו לחתול בדיקות דם? האם קיבל טיפול מלבד עירוי הנוזלים?
נשמע שעדין לא הגעתם לאבחנה, ולכן יש צורך בבדיקות נוספות כדוגמת בדיקות דם מלאות, בדיקת שתן, צילומי רנטגן ועוד.
במידה ואכן יש חשד בהרעלת אקמול (תלוי מאוד בכמות האקמולי שקיבל) גם לכך יש טיפולים ובמצב חמור ניתן לשקול אשפוז במרפאה שיש בה השגחת רופא של 24 שעות.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות האכלה אצל כלב מבוגרערן28/06/2011
שלום
יש לי כלב רועה בלגי מעורב הוא בן 14 ועד לחצי שנה האחרונה הוא היה בסדר גמור
אני מבין שיש את ענין הגיל אבל בחצי שנה הזו מצבו מתדרדר מהר ואני מודאג
כחלק מהבעיות שלו נופל לו האגן , הראיה שלו מתדרדרת וגם השמיעה בכל אלה אין מה לעשות אבל הוא החליט להוריד את כמות האוכל שלו בחצי לא משנה מה אנחנו עושים.(הוא מעולם לא היה גרגרן ותמיד אכל רק את הכמות שהוא צריך ולא יותר) תמיד הוא זה ששמר על משקל שווה . היום ראית כי החניכים שלו נהיו יותר לבנים והוא הרזה הרבה
האם יש תוסף לאוכל או אוכל לכלבים מבוגרים שיעזרו בהשמנה שלו ?(אני מחלק לשלוש ארוחות ביום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
ערן28/06/2011לאחר הסתכלות פה באתר הבנתי שאולי יש משהו שיוכל להקל על נפילת האגן שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות האכלה אצל כלב מבוגר - תגובה
ד''ר נורית פרנקל02/07/2011ערן שלום,
אני ממליצה בחום לפנות לוטרינר שלך לביצוע בדיקה רפואית והמשך אבחון בהתאם לממצאי הבדיקה, כדוגמת בדיקות דם על רקע הירידה באכילה וחיוורון הריריות, צילומי רנטגן לאגן וכו'. כאשר כלב מפסיק לאכול יש לכך סיבה, זה לא חלק מהזדקנות. לגבי האגן, במידה ויש ניוון כרוני על רקע בעיה במפרקי האגן הכלב סובל מכאבים ובהחלט יש טיפול מתאים (תרופות וטרינריות, לא של אנשים) הכולל משככי כאבים, כדורים כנגד דלקת ותוספי מזון המכילים חומרים לשימור הסחוס.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מעבירים חתולים בית?לי28/06/2011
ב-25 ביוני שלחתי שאלה בנוגע להעברת חתולים מבית קרקע , שבו רוב שעות היממה הם מבלים בחצר וברחוב, לבית אחר בעיר אחרת.
האם ניתן להעביר את החתולים?
האם הם מסוגלים להסתגל לסביבה חדשה?
אנא תשובתכם
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מעבירים חתולים בית? - תגובה
ד''ר נורית פרנקל02/07/2011לי שלום,
בכמה חתולים מדובר?
באופן עקרוני חתולים קשורים מאוד לטריטוריה שלהם ולכן קשה להעבירם מחצר אחת לאחרת, כאשר מעבירים חתולי בית (שגם יוצאים לגינה) ההמלצה היא להשאירם סגורים בבית במשך חודש כדי שיתרגלו לסביבה החדשה ולאחר מכן באופן הדרגתי להכיר להם את הגינה/חצר (אם אפשרי אז עם רצועה ארוכה). העברה של חתולים מחצר לחצר כאמור בעייתית מאוד, הם עלולים לנסות לחזור לחצר שהם מכירים ובדרך יש כמובן סכנות רבות. ממליצה לבדוק אם מישהו מהשכנים מוכן לעזור בטיפול שלהם (האכלה).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגבונים
שרון05/07/2011וצריך לדאוג שהמגבונים לתינוקות שאני ישתמש בהם לכפלים לא יהיו עם אלכוהול כדי שלא יגיעו בטעות למעלה עם הלשון או שזה לא חשוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפלים אצל פאגשרון27/06/2011
רציתי לשאול האם אני צריכה לנקות לכלבת פאג שלי בין הכפלים שלה? אני לא רואה שיש לה משהו מיוחד שם אבל שמעתי על העניין ועל החומרה במידה ולא מטפלים בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפלים אצל פאג - תגובה
ד''ר נורית פרנקל02/07/2011שרון שלום,
בין קפלי העור נוצרת סביבה חמה ולחה, סביבה אידיאלית לשגשוג של חיידקים אשר עשויים לגרום לדלקת בעור (אדמומיות של העור, פצעים, ריח לא טוב) ולכן כדי להמנע מכך מומלץ לנקות את אזור הכפלים עם מגבון לח (קיימים מוצרים מותאמים לכלבים / מגבון של תינוקות) ולאחר מכן עם פד יבש. התייעצי עם הוטרינר לגבי הצורך בכלב שלך, בהתאם לכמות ועומק הקפלים. רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפלים
שרון02/07/2011אפשר עם כל מגבון לח או חייב שיהיה מיועד לתינוקות? והכפלים שצריך לנקות בהם הם אלו מעל האף כזה נכון?
ורציתי לדעת דבר נוסף בבקשה- יש לכלבה שלי מעין הפרשות כאלה בעין במהלך היום ואני מנקה לה אותם עם נייר טואלט . רציתי לשאול אם זה בסדר אם זה לא נייר מחוספס מידי שיכול לגרום לנזק שריטות וכו'..? האם צריך לעשות זאת עם טישו רך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפלים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל05/07/2011כאמור, יש מגבונים שמותאמים לכלבים (DermaPet Malacetic Wet Wipes) קצת קשה להשיגם אך בהחלט מומלץ, אופציה נוספת היא לקנות מגבונים לתינוקות שכן הם מיועדים לעור עדין (עדין הם פחות מותאמים לעור של הכלבים) ואופציה שלישית היא שימוש בצמר גפן רטוב עם מים ולאחר מכן פד יבש. נייר טואלט עדין/טישו רך/ פדים מתאימים לניקוי הפרשות עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול שמן וחתולה רזהסיון27/06/2011
היי,
מלח ופלפל הם שני חתולים בני שנתיים. הם מעוקרים ומסורסים וחיים אצלי בבית.
מלח שוקלת קצת יותר מ-4 ק"ג ופלפל קצת פחות מ-7 ק"ג.
הם אוכלים אוכל לחתולי חצר המכיל 30% חלבון ,13% שומן ו-2% תאית. המזון נגיש להם בכל שעות היממה.
חוץ מזה הם מקבלים פעם בשבוע כ-2 כפות גבינה לבנה או קופסאת שימורים לכל אחד. אני ממש מקפידה שלא יקבלו שום מזון אחר מלבד זה.
מכיוון שהם שניהם יחד כל הזמן זה בעיה להחליף מזון לאחד מהם ולשניה לא ובנוסף מלח גם ככה קצת רזה ואני לא רוצה שתרד גם במשקל.
השאלה שלי היא איך אפשר לגרום לפלפל להרזות??? ואיך יכול להיות שהם מקבלים בדיוק את אותם התנאים ונוצר בינהם הבדל כ"כ גדול במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול שמן וחתולה רזה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל01/07/2011סיון שלום,
כדי לעשות דיאטה לחתול השמן יש לתת מזון דיאטטי ולקבוע יעדים ריאליים לירידה במשקל, אין לרדת באופן קיצוני במשקל אלא בצורה הדרגתית ואיטית מאוד. קיים מזון דיאטטי בחנויות החיות וכן אצל הוטרינר, המזון אצל הוטרינר הינו מזון רפואי וניתן במקרי עודף משקל קשים, התייעצי עם הוטרינר שלך לגבי סוג המזון המתאים. מכיוון שיש לך שני חתולים, את יכולה לתת להם את האוכל בחדרים נפרדים (לכל אחד מזון אחר), ניתן לשים את האוכל לחתולה הרזה במקום צר בבית אליו החתול השמן לא יכול להכנס או אולי במקום גבוה אליו החתול השמן לא יוכל להגיע. במקביל, יש לשחק עם החתולים באופן קבוע, 10-15 דקות ביום, פעילות גופנית חיונית לשם ירידה במשקל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות הדברהשרון27/06/2011
האם אפשר לרסס את הכלבה בתרסיס נגד פרעושים וקרציות של רונטליין למרות שלפני 3 ימים שמתי לה אמפולה כנגד פרעושים וקרציות של hartz? אני פשוט רואה שהיא מתגרדת מלא עדיין ולא רוצה לחכות חודש?? השאלה היא כמה זמן במינימום צריך לחכות בין הדברה אחת לשנייה?
והאם האמפולות של חברת hartz נחשבות לטובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות הדברה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל01/07/2011שרון שלום,
במידה והכלבה עדין מתגרדת לאחר ששמת אמפולה יש לבדוק האם מדובר בתגובת רגישות יתר (=אלרגיה) לפרעושים, ייתכן שפרעוש יעקוץ אותה ולמרות שהפרעוש כבר לא עליה היא תמשיך להתגרד גם שבוע-שבועיים לאחר מכן. הגירוד גורם לפציעה של העור ועשוי לגרום לשגשוג חיידקים ולכן יש לבדוק את הנושא ולטפל במידת הצורך.
האם ראית עליה פרעושים נוספים? או שאת רק רואה שהיא מתגרדת?
ברב האמפולות נגד פרעושים כתוב בהוראות שהן יעילות לחודש, בפועל בשבוע האחרון היעילות של כולן יורדת, בכלבים שרגישים מאוד לעקיצות ממליצים לטפל אחת ל-3 שבועות ובמקרים קיצוניים גם אחת לשבועיים. במקביל, יש לוודא שאין נגיעות משמעותיתי בבית / בחצר, במידה והאמפולות שאת שמה על הכלבה לא יעילות יש צורך לשלב הדברה סביבתית.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריסוס-תכיפות
שרון02/07/2011היי
ראיתי עליה איזה 5 פרעושים... איך אפשר לדעת אם זה אלרגיה?
והאם שבוע אחרי שריססתי באמפולת שלא עזרו לפי מה שאני חושבת אפשר לרסס באמפולות של אדוונטיקס שקניתי? בנוסף רציתי לשאול האם בגלל שיש לנו חצר ואני מפחדת שההידבקות תהייה מהירה יותר - האם צריך לשלב את הקולר של בולפו נגד קרציות שהמליצו לי עליו או שמספיק אדונטיקס גם נגד קרציות וגם נגד פרעושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריסוס-תכיפות - תגובה
ד''ר נורית פרנקל05/07/2011שרון שלום,
לגבי שימוש באמפולה נוספת, מומלץ להמתין שבועיים בין אמפולה אחת לשניה, בינתיים ניתן להשתמש בתרסיס נגד פרעושים על בסיס מים! אלרגיה לפרעושים הינה תגובת יתר לעקיצה של פרעוש, הכוונה לכלבים שמתגרדים ופוצעים את עצמם וכן שמתפתחת אצלם דלקת עור חריפה כאשר הם כבר מטופלים באופן סדיר כנגד פרעושים. לא נראה לי שזה המקרה אצל הכלב שלך.
האם מדובר בכלב קטן? קולר בולפו יעיל נגד קרציות (כמו גם קילטיקס ופריבנטיק), ניתן לשלבו עם אמפולות אדוונטג' שהן נגד פרעושים בלבד או שניתן לשים רק אמפולות של אדוונטיקס שלרב הן יעילות (לטיפול בכלבים בלבד, לא בחתולים!).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרעושים וקרציות
שרון05/07/2011אז אני ירסס אותה בפרונטליין כרגע (יש לי את זה בבית- זה על בסיס מים אבל?) התרסיס עד לעוד שבועיים שאני ישים לה את האמפולה של אדוונטיקס כן?
והאדוונטיקס מספיק כנגד קרציות ופרעושים גם אם יש לנו חצר ועוד כלב בבית? או שצריך להוסיף עוד תכשיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינון ציפורים במסור של התריסגל27/06/2011
שלום,
לפני מספר ימים שמתי לב לציוץ ציפורים על עדן החלון והבוקר שמתי לב לקן ציפורים בתוך הכוך של התריס. (ציפור שחורה עם מקור צהוב...)
רציתי לדעת במידה ואצליח להוציא את הקן האם הציפור תדע לגשת לגוזלים אל המקום החדש.. האם הם יכולים להפיץ מחלות כינים וכו'...?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, במסתור של התריס!!
גל27/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עין נפוחהעוזי27/06/2011
שלום רב
אשמח לקבל הכוונה
האם יש לכלבתי שעורה או שזה משהו שכדאי לבדוק אצל הוטרינר
תודה מראש
עוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין נפוחה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל01/07/2011עוזי שלום,
לא ניתן לראות את התמונה שצירפת, בכל מקרה במידה ויש סימנים לדלקת בעין כדוגמת- הכלבה עוצמת את העין, מגרדת את האזור, העין נראית אדומה, הפרשות מוגלתיות מהעין וכו', יש צורך בבדיקה אצל וטרינר ואיתור הגורם לבעיה.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה של העין
עוזי27/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות גדולה באחד מהשדייםארתור27/06/2011
שלום לכלבה שלי מסוג דוברמן בת 6 שנים בערך התנפח בצורה מוגזמת מאוד אזור אחד הפטמות שלה,אורך של בערך 8 ס''מ ורוחב של 5 ס''מ
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנפחות גדולה באחד מהשדיים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל01/07/2011אתור שלום,
לא ציינת האם הכלבה מעוקרת, בכל מקרה הכלבה צריכה להיבדק ע"י וטרינר כדי להבין מה הגורם לנפיחות, ייתכן שמדובר בדלקת, ייתכן בזיהום מקומי וכן ייתכן שמדובר בגידול.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחדני26/06/2011
כלבתי מרי בת 6 מסוג טרייר מעורב קטן היא משתינה עם דם זה כמה שבועות חודשים ו זה קרה לה כבר במהלך חייה עשיתי בדיקת שתן ויש לה קריסטלים כבר קבעו לי אולטרה סאונד ורנטגן תוך כדי חצי הרדמה ואם מגלים שיש אבנים אז מנתחים לי זה ניראה מהיר מידי ןרציתי לדעת אם יש משהו אחר ללא ניתוח ודרך אגב גם שינו לה את הדיאטה וכעט היא צריכה לאכול CD ? תודה דני הדואג מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור26/06/2011שלום דני,
אבנים בדרכי השתן הנן אחת הבעיות הנפוצות שאנו נתקלים בהן בחיות מחמד. האבנים נוצרות כאשר נוצרים מספר תנאים, שהעיקרי בהם הוא ריכוז גבוה של היונים המרכיבים את האבן. הסימנים הקליניים של אבנים בדרכי השתן תלויים במיקום האבן, והאבחון נעשה על פי הסטוריה, בדיקה פיסיקלית, סימנים קליניים, בדיקת שתן, אמצעי הדמיה- רנטגן ואולטרסאונד וכן אנליזת האבן. מאחר וסוג האבן קובע את סוג הטיפול חשוב לבצע אבחון מדויק, כאשר חשוב לדעת כי ישנן אבנים שנראות בצילומי סקר ואחרות שאינן נראות, אותן ניתן להדגים רק בעזרת צילומים ניגודיים או אולטרסאונד. בנוסף להוצאה כירורגית של האבן כוללים מגוון הטיפולים, כתלות בסוג האבן : 1. המסה: כלומר השפעה (בעזרת מזון טיפולי/תרופות) על דרגת החומציות, הרכב המינרלים בשתן וריכוז השתן. ההמסה נהוגה בעיקר כשמדובר באבנים מסוג "סטרוויט" אותם קל יותר להמיס בהשוואה לסוגי אבנים אחרות, אולם יש לזכור כי הזמן הממוצע להמסתן הוא כ-3 חודשים וכן במהלך זמן זה עשויים להשאר חיידקים המהווים מקור לזיהום חוזר בדרכי השתן. בנוסף ניתן לנסות ולטפל רפואית גם באבנים מסוג אמוניום אוראט או ציסטין. אבנים מסוג קלציום אוקסלאט אינן ניתנות להמסה ולאחר הסרה של האבנים מדרכי השתן בדרכים אחרות יש לעבור לדיאטות שמטרתן הפחתת הסיכוי לחזרתיות.2. טכניקה נוספת להוצאת אבנים קטנות מהשלפוחית : hydropropulsion", בה ממלאים את השלפוחית בעזרת קטטר שתן, כך שהאבנים שוקעות לתחתית ובעזרת לחיצה עליה גורמים לזרימה מהירה של שתן ולהוצאת האבנים החוצה. חסרונה הוא בכך שגודל האבנים שניתן להוציא מוגבל על ידי קוטר השופכה, ולכן לא תמיד ניתן להוציא את כל האבנים. גם טכניקה זו מבוצעת בהרדמה מלאה.
צורות הטיפול השונות שתיארתי צריכות להתבצע כאמור בהתאם לממצאי הבדיקות ולעיתים אין מנוס אלא לבצע פרוצדורה כירורגית בכדי לפתור את הבעיה!
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמיטל26/06/2011
שלום,
לפני כשבועיים, אימצתי פקינזית מהרחוב. מסתבר, שהבעלים שלה מסרה אותה לזוג, ואלו פשוט נפטרו ממנה. הכלבה בת 7, והיא רגילה לאכול יוקונובה כבש ובשר. האם להמשיך לתת לה אוכל זה? נאמר לי, שבגיל הזה צריך לתת לה כבר מזון שמיועד לסניור. האם זה נכון?
בנוסף, יש לנו פקינז זכר בבית, שגם הוא אומץ כשהיה בן 3 (היום הוא כבר בן 10). אבא שלי, מטעמי פינוק, מאכיל אותו בבשר בלבד. האם יש סיכוי שהפקינזית תסכים לאכול את המזון היבש, כשיש בסביבה שלה בשר?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור26/06/2011שלום רב,
ככלל, החל מגיל 7 נהוג לתת מזון "סניור", לגבי הסוג: כל עוד מדובר במזון איכותי-פרימיום אין כל כך חשיבות לזהות היצרן. המלצתי לגבי הזנה הנה להקפיד להאכיל במזון יבש מסחרי, ולא בבשר (או בסוג מזון יחיד דומה אחר )לבדו לאורך זמן, הואיל והזנה מסוג זה, אין בה בכדי לספק את כל הניוטרינטים, הוטימנים ואבני היסוד להם זקוק הכלב. כמובן שמידי פעם ניתן לפנק את בעל החיים שלנו בתוספות (כל עוד הן אינן מזיקות לו) אולם יש לזכור כי התזונה העיקרית צריכה להישען על המזון המסחרי. יש סיכוי טוב שבאם יינתן לכלבתך בשר היא תעדיפו על פני המזון היבש ולכן הייתי ממליצה להפריד את המתן מזמני האוכל שלה או מהסביבה בה מצויה!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לעודד להכריח כלב לשתות יותרקרן26/06/2011
שלום,
יש לי כלב מסוג פודל בינוני בן 17.
הוטרינר קבע שהוא צריך לשתות 2 ליטר מים ביום (כחלק מטיפול של בעיות לב, ךהעלות את נפח הדם או משהו כזה) במקום שניתן עירוי.
כרגע אנחנו מכריחים אותו לשתות על ידי כך שאנחנו נותנים לו לשתות מבקבוק עם פיה, לא תהליך נעים במיוחד.
רציתי לדעת האם יש דרכים אחרות או רעיונות נוספים.
אציין שהוא כלב פעיל (יחסית לגילו) הוא מטייל כ -4 פעמים ביום (חצי שעה כל פעם) ועדיין לא מרגיש צמא לאחר מכן.
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לעודד להכריח כלב לשתות יותר - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור26/06/2011שלום,
שיטה נוספת להביא לעלייה בנפח הנוזלים הנה להרטיב את המזון אותו אוכל (כלומר להוסיף לו מים בכמות סבירה כך שעדיין ירצה לאכול) או להשתמש מראש במזון רטוב בו תכולת המים גבוהה (ואף לערבבו עם מים נוספים). בנוסף ניתן להשתמש במרק
(ללא תבלינים) בכדי להוסיף טעם באם גם התיאבון ירוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער אצת פומרנייאןמוטי25/06/2011
שלום וערב טוב
יש לי פומרניין בן שנה בתקופת החורף השיער שלו כמעט ולא נשר הגענו לקיץ והכמויות שיער שנושרות לו הם לא הגיוניות השיער שנושר לו הוא בעיקר השיער הפנימי ולא החיצוני יש לציין שהוא נראה ממש בסדר לא נראה פחות נפוח הוא משהו כזה
השאלה שלי היא האם זה טבעי שנושרות לו כמויות שיער כאלה ואם לא מה ניתן לעשות
בתודה מראש מוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער אצת פומרנייאן - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור26/06/2011נשירת שיער הנה תופעה טבעית והיא בעלת מרכיב עונתי בכלבים רבים. כל עוד הנשירה מתרחשת במידה, וללא תופעות נוספות שיכולות להעיד על שינוי בריאותי ניתן להתמודד עמה (סימפטומטית) בעיקר על ידי הברשה תכופה יום-יומית של השיער. באם את הנשירה מלווים שינויים בעור, בהתנהגות, בהרגלי האכילה או הצרכים של כלבך הרי שייתכן ויש מעורבות של גורם ראשוני אותו יש לבדוק עם הוטרינר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
מוטי26/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)