פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדבקות בפרוו וירוס לגור שחוסן
    מיכל שטייגמן
    06/06/2011

לפני שבוע הלך לעולמו כלבי, וימרנר מדהים בן 7 חודשים. סבת המוות היא פרוו וירוס, למרות שהכלב חוסן בחיסון חי מוחלש בהיותו בן 6 שבועות, 9 שבועות ו12 שבועות. הבאתי את הכלב מהולנד ממגדלים ידועים ורציניים, פנקס החיסונים שלו חתום על ידי וטרינרית עם התוויות של בקבוק החיסון. האם יש דרך למנוע מצב כזה בעתיד?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הדבקות בפרוו וירוס לגור שחוסן - תגובה

ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור
    07/06/2011

שלום מיכל,
    ראשית צר לי לשמוע על מות כלבך.
    וירוס הפרוו אכן גורם למחלה קשה בגורי כלבים ויכול לפגוע גם בכלבים בוגרים שאינם מחוסנים. ידועים מספר מוטנטים של הוירוס, שיכולים להיות מעורבים בהדבקה, והחיסון הנו עבור CPV-2 שזוהה כגורם המחלה החשוב (אולם לא היחיד הואיל וקיימים מוטנטים נוספים פחות שכיחים, שעשויים לגרום למחלה וייתכן כי בכך מדובר). גורים הנם האוכלוסיייה הפגיעה ביותר, וקיימים גורמים השונים המשפיעים על חומרתה הכוללים: סטרס (רעב, מחלה מדבקת אחרת, ירידה בתפקוד מערכת החיסון), גזע(גזעים רגישים הנם רוטווילר, פינצר ודוברמן), זיהומים משותפים עם גורמים נוספים כגון חיידקי מעיים פתוגנים או טפילים. עוד חשוב שהחיסון יהיה אפקטיבי, כלומר שהתרכיב עצמו-תוקפו ואופן החזקתו יהיו מתאימים וכן חשוב לבצע מתן חוזר של החיסון 3 פעמים על מנת לתפוס את הגור בשלב בו החיסון יוכל לפעול כיאות(זמן קצר ככל האפשר מהרגע בו רמת הנוגדנים האימהיים יורדת לרמה מספקת כדי לאפשר חיסון-בדומה לזמנים בהם כלבך חוסן). לצערי, כל אחת מהאפשרויות הנ"ל עשויה להיות גורם למוות של כלבך ואולם, לעיתים אנו עושים הכל "לפי הספר" ועדיין איננו מצליחם למנוע את המחלה בחלק קטן מהגורים אפילו אם מחוסנים כיאות. לשמחתי מקרים אלו מהווים מיעוט, ועדיין מצערים עד מאד!

שיהיו רק בשורות טובות וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקות בפרוו וירוס - מניעה

מיכל שטייגמן
    07/06/2011

האם בעתיד, כדי למנוע בעיה כזו, עלי לבצע בדיקת דם אחרי החיסונים כדי לוודא רמת נוגדנים? האם חיסון רביעי רצוי ויכול למנוע את הבעיה? מה עלי לעשות מבחינת חטוי בבית? זרקתי את מצעי כלבי שהלך לעולמו ואת כלי האוכל שלו, וכן שטפתי את הבית במים ואקונומיקה. האם יש דרכים נוספות? האם יש פרק זמן שעלי לשמור בטרם אביא כלב נוסף?
    הרבה שאלות והרבה חרדה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקות בפרוו וירוס - מניעה - תגובה

08/06/2011

הי מיכל-אני אסכם את דרכי המניעה המומלצות :1.חיסון בחיסון המשושה, כאמור 3 חיסונים עוקבים ולאחר מכן פעם בשנה (אין חשיבות לבוסטר נוסף אלא כמפי שציינתי, לתפיסת "חלון ההזדמנויות" הנכון. את החיסון הראשון יש לתת בגיל 6 שבועות ואח"כ את החיסונים הנוספים בהפרש של חודש.
    2. הרחקת הגור מהפרשות של כלבים ו/או כלבים לא מחוסנים כל עוד אינו מסיים את סדרת החיסונים. ככלל למקפידים: לא מומלץ להוציא את הגור לטיולים בחוץ כל עוד לא סיים את הסדרה(יש הטוענים כי הדבר פוגע בתהליך הסוציאליזציה של הכלב אולם אני שייכת לאסכולת המקפידים-לשיקול דעתך) .
    3. הוירוס עמיד מאוד לחומרי חיטוי אולם הוא רגיש לתרכובות כלור ויציב בסביבה במשך שנים (יש לבדוק על גבי תכשיר הניקיון כי הוא מכיל כלור, וכי התכשיר חדש והכלור בו לא התפרק-יש לבדוק את סוג האקונומיקה בה השתמשת הואיל ויש מגוון סוגים..) . לכן, מאחר ובבית היה גור חולה בפרוו- מומלץ להקפיד על נקיון משמעותי ויסודי לפני הכנסת הגור. יש לזרוק כל ציוד בו נגע הגור החולה.
    4. בכלבה הרה מומלץ להקפיד על חיסון אמהות לפני הכניסה להריון- כך קיים כייל נוגדנים אימהי גבוה והוגרים מוגנים בתקופה הראשונה לחייהם.
    5. לרוב אנו לא בודקים כייל נוגדנים בכלבים בהם אנו סמוכים ובטוחים כי חוסנו, אולם באם ישנו ספק ניתן לבדוק זאת באמצעות קיט ספציפי (סמי כמותי).

בהצלחה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימצנו חתלולה מהרחוב..
    ליאל
    06/06/2011

היא כבת חודשיים והיא מלאה בקרציות או פרעושים...
    לצערי, לקחנו אותה כי היא הייתה מאוד מסכנה ולבד אבל אנחנו לא רוצים לבזבז עליה מאות שקלים על חיסונים וטיפולים... איך אפשר להציל אותה במהפרעושים או הקרציות בזול? יש קולרים שאפשר להשתמש בהם ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אימצנו חתלולה מהרחוב..

הוספת תגובה

• תעשי לה אמבטיה בכיור.

איתי
    07/06/2011

במים חמימים. פרעושים לא שמחים למים לכן ינסו להמלט לאזור הראש. אין ברירה יש לשטוף אותם משם. גם החתולה תנסה להתנגד בהתחלה אבל תכנע למים החמימים.
    לאחר שוידאת שכולם נשטפו תיבשי אותה ותכסי במגבת שלא תתקרר. ולא לשכוח לפצות בהרבה אהבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימצנו חתלולה מהרחוב.. - תגובה

07/06/2011

שלום ליאל,
    מומלץ להשתמש בתכשירים המיועדים לצורך טיפול בפרעושים (ובאם יש צורך גם נגד קרציות) אותם ניתן למצוא בכל חנויות החיות. יש לוודא כי רוכשים תכשיר (אמפולה או תרסיס) המתאים לגורים של חתולים(וכן לשים לב למשקל המצויין על גבי האריזה). במידה ורוחצים את הגור יש להקפיד לחכות כ-24 שעות לפני ששמים את התכשיר (ו/או לאחר ששמים אותו, וכמובן לנגבו היטב הואיל ובגיל צעיר הם מתקשים לשמור על חום הגוף.המלצתי הנוספת היא לחסן לחסן לחסן!(קיימת תמותה רבה של חתולים ממחלות שעשויות להימנע בעזרת תרכיב החיסון!!)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בעניין גור חתלתולים שמצאתי
    כוכי
    05/06/2011

שלום רב,
    לפני כשבועיים מצאנו בחצר הבית חתלתול כבן שבוע, עיניו היו עדיין סגורות. וזאת לאחר שיומיים יילל בתוך מקום המסתור, מצאנו אותו לאחר שיצא משם. הוא מטופל בקפידה, ישן עם בקבוק מים חמים, אוכל פורמולה לחתלתולים עם בקבוק הנקה, ניקיתי אותו עם מגבונים לחים, ריססתי אותו מעט עם חומר מיוחד לחתלתולים נגד הפרעושים שהיו עליו והוא מקבל הרבה חום ואהבה.
    עושה את כל העיסויים ההכרחיים, בבטן לאחר האוכל ובפי הטבעת.
    יש לו יציאות גם ללא העיסוי ז"א עצמאיות וספונטניות. האם זה בסדר? כי יש יום שהוא עושה הרבה קאקי ויש יום שלגמרי לא.
    שאלותיי הנוספות הן: 1.הוא אוכל בארוחה בין 10 ml ל20 עם הפסקה באמצע, גרפס ומנוחה, האם זו כמות סבירה? יש לציין שגדל יפה בשבועיים אלו....
    2. לעיתים הוא ישן 6- 6.5 שעות ברצף ומדלג על ארוחה, האם עליי להעיר אותו לאכול?
    אני מודה שכאשר הוא ער ונניח אכל ב8 - 9 בערב אני מאכילה אותו שוב ב11 בלילה בערך עד 11.5 בתקווה שישן כל הלילה וגם אני... זה קורה רק בימים האחרונים שהוא לפעמים מושך לילה,
    3. היום הגעתי מהעבודה וראיתי שעין אחת שלו סגורה כנראה מדלקת קלה... ניקיתי לו העין עם צמר גפן ותמצית תה.. מה אחכ עושים? האם להמשיך עם שיטת סבתא עוד יום ולראות אם חלף או שלא?
    4. יש לו הליכה מצחיקה, נראה כי רגליו הקדמיות חזקות יותר מהאחוריות, האם זה בגלל שהוא רק בן 3 שבועות לכן הוא הולך כך, או שזה מעיד על בעיה באגן? או ברגל./ים, האם לקחת אותו לבדיקה כבר עכשיו או לחכות עוד קצת שיגדל וילך טוב יותר?
    בסה"כ הוא חתלתול סקרן שכבר קופץ החוצה מהסלסילה שלו ונראה חיוני ומאושר.
    אין לי ניסיון עם גורים זה הראשון שמגדלת.
    תודה רבה מקווה שלא הלאטי מידיי
    כוכי

הוספת תגובה

• שאלות בעניין גור חתלתולים שמצאתי - תגובה

06/06/2011

כוכי שלום,
    נראה כי את מטפלת היטב סגור החתולים שמצאת: האכלה תכופה, עיסוי באזור פי הטבעת לעידוד עשיית צרכים, טיפול מונע כנגד פרעושים וחימום. שינויים בתכיפות היציאות קשורים באופן ישיר לאכילה ולפיכך,תואמים לתדירותה ולחילוף החומרים של הגור. לגבי כמות המזון: הכמות צריכה להיות שקולה לסוג המזון בו את משתמשת- על גבי האריזה מצויינים כמות המזון המומלצת לפי המשקל ויש להקפיד עליה בהתאם להוראות היצרן (ישנו שינוי כמובן בין סוגי המזון). שינה מרובה בגיל זה הנה טבעית ונורמלית! לגבי העין- בחתולים רבים ניתן לראות התפתחות של דלקות עיניים, בעיקר על רקע קומפלקס ויראלי (הוירוס השכיח הנו הרפס), לעיתים עם מעורבות חיידקית (כלמידיה) ועל כן מומלץ לגשת לוטרינר על מנת לאבחן ולטפל. דלקות עיניים אלו עשויות להתפרץ בגורים על רקע של נגיעות שפורצת בעת עקה, כשהמערכת החיסונית עודנה חלשה. בעת הביקור אצל הוטרינר מומלץ כבר לבצע בדיקה גופנית ולוודא כי קצב הגדילה תקין. הוטרינר יוכל להסביר לך על המשך גידול נכון ועל ממשק החיסונים אותו בקרוב יוכל להתחיל לקבל!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורי חתולים - גמילה
    אור
    05/06/2011

שלום רב ,
    יש לי 2 גורי חתולים שאני מגלת מאז שהיו בני 3 ימים .
    אתמול הם היו כבר בני 5 שבועות .
    לא משנה מה אני עושה אני לא מצליחה לגרום להם לאכול אוכל ייבש . קניתי להם רואיל קנין בייבי קט 34 שהבנתי שזה האוכל הכי קטן שיש . ניסיתי להרטיב אותו בפורמולה שלהם , במים חמים לערבב עם פחית של A/D וכלום ): . הנקבה מוכנה ללקק את הפורמולה מצלוחית אבל הזכר גם לזה לא מוכן ודורש שיאכילו אותו מבקבוק . אני כבר ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות איתם , הפורמולה גם נורא יקרה והם כבר גדולים ואוכלי הרבה טפו טפו טפו וזה גם נורא מקשה שהם לא עצמאיים .
    בנוסף לזה אני לא מצליחה להרגיל אותם לארגז החול , זה כאילו שהם לא יודעים שהם אמורים לעשות פיפי וקקי לבד והם עושים רק עם אני מנגבת להם .
    אשמח לעזה כי אני כבר באמת לא יודעת מה לעשות .
    תודה רבה ,
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    גורי חתולים - גמילה

הוספת תגובה

• גורי חתולים - גמילה - תגובה

06/06/2011

שלום אור,
    גורי חתולים אכן צריכים להתחיל בתהליך הגמילה בגיל שלושה-ארבעה שבועות. בגיל זה השכבה השרירית של מערכת העיכול מכפילה את עובייה, ומאפשרת מעבר חומרי מזון גדולים, והפרשת אנזימי עיכול מהלבלב הופכת למשמעותית. חיות צעירות זקוקות ליותר חומרי תזונה בכדי לאפשר גדילה והתפתחות נורמאליים. אולם, לוקח להן זמן רב יותר לאכול ולעכל מזון, דבר הדורש האכלה במזון עם נעכלות גבוהה מאוד ודחוס באנרגיה.
    בתחילה מומלץ לתת מזון בצורה דייסתית, על ידי ערבול חלק אחד של מזון יבש עם מים (ניתן גם כמו שעשית -להשתמש בפורמולה שלהם לכך). אם תחילה קשה להם ניתן לרסק את הדיסה ולהכניסה למזרק, תוך כדי האכלה איטית (כדי למנוע בטעות שאיפה לריאות). יש להפחית באופן הדרגתי את המים, או תחליף החלב, עד אשר הגור אוכל מזון יבש בלבד. הגמילה של החתולים תסתיים עד גיל 8 שבועות. יש לשים לב כי עליהם לצרוך כ-30 גרם מזון יבש בגיל זה. לגבי עשיית הצרכים- ניתן לשים מעט מהשתן /צואה בארגז הצרכים על מנת לנסות ולהרגיל, אולם אל דאגה- האזרי בסבלנות וגם נושא הצרכים ייפתר- לעיתים הדבר לוקח יותר זמן לגורים מסויימים.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב הקיא לאחר קבלת תילוע
    אורטל
    05/06/2011

שלום,
    מס' ימים לאחר שהכלב שלי הקיא קצף לבן (וגם כשהגיע הזמן) נתתי לו חצי כדור תילוע.. כפי שהסבירו לי בחנות (משום שהוא קטן מ 5 ק"ג) וכעת הוא הקיא לא קצף אלא קיא של אוכל בתוספת הלעסן בטעם מנטה שקניתי לו. האם זה אומר שהכדור שנתתי לו לא תקין? או שמא זה מעיד על משהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    הכלב הקיא לאחר קבלת תילוע

הוספת תגובה

• הכלב הקיא לאחר קבלת תילוע - תגובה

06/06/2011

שלום אורטל,
    כלבים עשויים להקיא לאחר מתן כדור, וזאת לא כתגובה לסוג הכדור אלא לעצם פעולת נתינתו. איננני סבורה לכן שההקאה קשורה באי תקינות הכדור..עם זאת, באם כלבך הקיא יותר מפעם אחת, באם נראה כי מרגיש לא טוב או שאינו כהרגלו מומלץ לבדוק את הסיבה לכךולפנות לוטרינר לצורך בדיקה כללית
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות לכלב
    חן
    04/06/2011

שלום,
    הכלב שלי בן שנתיים. הורדנו אותו היום למטה פעמיים ובמשך כל הסיבוב הוא ניסה להוציא צואה ולא הצליח. המצב היה נראה ממש חמור נזלו לו טיפות של מים והוא ממש התאמץ את כדי נפיחות החור אך ללא הצלחה. הוא הקיא שלוש פעמים היום הוא נראה עצוב והוא רועד בגופו. מה אפשר לעשות כדי לעזור לו?

תודה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות לכלב

הוספת תגובה

• כדי לעזור לו,אפשר לקחת אותו לוטרינר

מופתעת
    05/06/2011

מפתיע שלא חשבתם על זה לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות לכלב - תגובה

06/06/2011

שלום חן,
    עצירות מאופיינת בחוסר, תדירות נמוכה או קשיים במתן צואה. לעיתים כשהצואה נמצאת זמן ממושך במעי , הגס, ממשיכים להספג מים מהצואה שהופכת לקשה ויוצרת חסימה. במצב זה נראה נסיונות לתת צואה שמלווים בכאב. הסיבות יכולות להיות מגוונות: התייבשות מכל סיבה שהיא, אכילת גוף זר, סיבות פסיכולוגיות/סביבתיות/כאב במתן צואה בשל בעיות שונות (בעיה אורטופדיות, אבצס, חסימה בשקים אנאליים )ועוד...לאור הלקיניקה וההחמרה אני ממליצה לגשת לוטרינר בהקדם האפשרי על מנת לאבחן ולטפל בכלבך ולמנוע התדרדרות!
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופת הייחום
    דנית
    04/06/2011

שלום, האם אפשר לדעת בדיוק מתי הכלבה מתקרבת לתקופת הייחום, האם יש סימנים מוקדמים? כמה זמן נמשכת התקופה עצמה?

לקביעת תור
    סגירה
    תקופת הייחום

הוספת תגובה

• תקופת הייחום - תגובה

06/06/2011

שלום דנית,
    מחזור הייחום של כלבות - כולל 4 שלבים: פרואסטרוס אסטרוס,דיאסטרוס ואנאסטרוס .לכלבות מחזור רבייה כל 7 חודשים בממוצע, כשישנם גורמים שונים הקשורים בתחילת מחזור הייחום. שלבי מחזור הייחום משתנים בהתאם לאירועים פיזיולוגיים, שינויים פיזיים בכלבה, והתנהגות הכלבה והכלב בזמן שקורים שינויים אלה, ולפיכך קשה לתאר שינויים ספציפים בהם תוכלי להבחין בכלבתך. ואולם, קיימים מספר מאפיינים אותם כדאי להכיר על מנת לנסות ולזהות את השלבים השונים במחזור;
    פרואסטרוס נמשך בכלבה בממוצע תשעה ימים, אולם גם אצל כלבה נורמאלית עלולים לא לראות פרואסטרוס, או לחילופין לראות פרואסטרוס הנמשך עד כ - 17 ימים. בזמן פרואסטרוס נמשך בממוצע תשעה ימים בקרב כלבות, אולם גם אצל כלבה נורמאלית עלולים לא לראות פרואסטרוס, או לחילופין לראות פרואסטרוס הנמשך עד כ - 17 ימים. בזמן זה ניתן להבחין אצל הנקבה בהפרשות דמיות או דמיות-דלילות. כמות ההפרשות משתנה מכלבה לכלבה, וממחזור ייחום אחד לשני. תדירות מתן השתן בנקבה גדלה ככל שמתקדם שלב הפרואסטרוס, ופעמים רבות הזכר מטיל שתן מעל השתן של הנקבה.
    האסטרוס שקרוי גם "ייחום עמידה". אורך כתשעה ימים בממוצע,בשלב זה יש שינוי התנהגותי אופייני - ניתן לראות כי הנקבה מרשה לזכר לעלות עליה ולהרביעה.
    שני השלבים הנוספים הנם הדיאסטרוס- השינויים הפיזיולוגיים שהיו בזמן הפרואסטרוס והאסטרוס נפסקים בזמן זה והזכר אינו מעוניין יותר בנקבה. השלב הרביעי והאחרון - אנאסטרוס, הינה תקופה חסרת פעילות רבייתית, בה הגוף מכין עצמו, הורמונלית לתקופה הבאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל לכלבה בוגרת שפעילה מאוד
    מופתעת
    04/06/2011

הכלבה שלי, מעורבת עם גזע ענק.
    בת שנה ותשעה חודשים ושוקלת 40 ק"ג.
    בחודשיים האחרונים החלפתי לה את האוכל מריגל ליוקונובה.
    בחודש האחרון נראה היה שהיא מאבדת משקל (לפי שצצו להן הצלעות)
    הגדלתי לה את כמות האוכל, והיא אוכלת כ100 גרם יותר ממה שמומלץ על פי היצרן.
    גם זה לא עזר, ונראה שהיא לא עולה במשקל.

יש לציין שאני מקפידה ללכת איתה המון, ויתכן שהיא שורפת יותר קלוריות ממה שהיא צורכת.
    טיולים ארוכים:
    בבוקר אנחנו הולכת ביון שעה-שעה וחצי.
    בערב טיול/גינת כלבים= שעתיים של פעילות גופנית.

האם להעלות עוד את כמות האוכל?
    האם רצוי אולי להוסיף דברים חוץ מהאוכל היבש?
    אולי להחליף את הסוג-
    איזה סוגי אוכל יש לכלבים בוגרים ופעילים מגזע ענק?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• אשמח לדעת האם עונים על כל השאלות,

מופתעת
    12/06/2011

או שדוגמים מתוך כלל השאלות באופן כזה או אחר.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל לכלבה בוגרת שפעילה מאוד - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    14/06/2011

שלום,
    ראשית סליחה על העיכוב בתגובה, לא בכוונה, כנראה פספסנו את השאלה.
    לגבי כלבתך, האם יש לה תאבון? האם היציאות תקינות? הקאות? שלשולים? האם היא מטופלת באופן סדיר כנגד תולעים? כמה משקל היא איבדה?
    מומלץ לגשת לבדיקה אצל וטרינר כדי לבדוק האם קיימת בעיה במצב הגופני, ללא קשר למשקל יש הערכה לפי פרמטרים חיצוניים, מ 1-9 של המצב הגופני של הכלב.
    כאשר המצב הגופני אינו טוב ואין שיפור עם שינוי מזוני / העלאת כמות מזון יש לברר מה הגורם לכך. מזון יוקונובה נחשב לאיכותי מאוד, רמת הפעילות של הכלבה אמנם גבוהה אך עצם הירידה במשקל והעובדה שאת רואה את הצלעות מדאיגה ודורשת המשך בדיקות.יש גורמים רבים שעשויים להביא לירידה במשקל, בינהם בעיות במערכת העיכול, בעיות לבלב, בעיות הורמונליות ועוד.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר חלופית לעיקור
    דנית
    03/06/2011

שלום,
    יש לי כלבה שצריכה לעבור בשבועות הקרובים עיקור. לפי הדת הבנתי שיש איסור מוחלט בנושא. האמת שאם לא היה לי עוד כלב זכר שיכול לזווג אותה סביר להניח שלא הייתי מעקרת אותה אבל המצב שונה ואני לא רוצה שהיא תכנס להיריון.
    האם יש דרכים חלופיות למניעת היריון??
    אשמח לשמוע תשובה בהקדם.

תודה
    דנית

לקביעת תור
    סגירה
    דר חלופית לעיקור

הוספת תגובה

• דר חלופית לעיקור - תגובה

03/06/2011

שלום,
    קיימות מספר סיבות רפואיות בגינן מומלץ לעקר כלבות: עיקור מונע את הסיכון לפתח דלקת רחם (תופעה נפוצה למדי בכלבות שאינן מעוקרות), מפחית את הסיכון לסרטן העטינים וככלל, ישנם מחקרים סטטיסיטים מהם עולה כי כלבות מעוקרות חיות זמן רב יותר בהשוואה לכלבות שאינן מעוקרות. לשאלתך- אכן קיימת דרך נוספת למניעת הריון-מדובר בזריקות הורמונליות המשבשות את המאזן ההורמונלי הנורמלי שחיוני לייחום. זריקות אלו הנן בעלות השפעה על מערכות נוספות בגוף ותופעות הלוואי שלהן כוללות דלקות רחם, עלייה בסיכון לגידולי מערכת המין ואף סכרת, ולפיכך אינן מומלצות!
    בעלים שאינם מעוניינים, מסיבות שונות לעקר, יכולים למנוע הריונות לא רצויים על ידי מניעת מפגש עם הזכר במהלך תקופת טרום הייחום והייחום, אולם מדובר במשימה קשה..
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ד''ר נורית פרנקל
    03/06/2011

שנית שלום,
    בנוסף לאמור בתשובה הקודמת,
    יש רבנים אשר מאשרים ביצוע עיקור כל עוד הוא נעשה ע"י גוי
    ראיתי את התהליך מתבצע מספר פעמים בעמותה בה עבדתי.
    צרי קשר עם הוטרינר ובררי האם ידוע לו על וטרינרים באזור שאינם יהודים,
    זה עשוי לפתור הרבה בעיות ודילמות.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל לכלב פאג
    עומרי
    03/06/2011

שלום,

יש לי כלבת פאג בת 11 חודשים,
    החלפתי לה אוכל לאחרונה לאקאנה אדולט (לפני היא אכל רויאל קנין ).
    רציתי לדעת אם אקאנה אוכל איכותי?

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל לכלב פאג

הוספת תגובה

• אוכל לכלב פאג - תגובה

03/06/2011

שלום עומרי,
    ככלל קיימות חברות רבות המתמחות במזונות לכלבים ואכן יש קושי בבחירת המזון המתאים לבעל החיים שלנו. חשוב לזכור כי איכות המזון נובעת מסך המרכיבים אותו הוא מכיל (תכולת חלבון גבוהה ממקור איכותי למשל הנה תנאי הכרחי),תהליך הייצור והבקרה של הייצרן ואף זמן נוכחותו בשוק חשובים אף הם בכדי להבטיח מוצר אמין ואיכותי. מבלי להזכיר שמות של חברות בפורום זה המלצתי היא לצרוך מזון מחברות המייצרות גם מזון רפואי במערך הייצור שלהן, כך שאנו יכולים להיות בטוחים כי החברה משלבת רופאים, מדענים אנשי פיתוח ומעבדות בעלי ביקורת מתאימה על מנת לייצר את המוצר המוגמר. בסופו של התהליך חשוב כמובן גם לוודא כי הוא מתאים ספציפית לכלב שלך (האם הוא אוהב אותו, האם הצרכים של הכלב תקינים וכו,)
    לגבי המזון שכבר רכשת- נראה כי מדובר בחברה בעלת שם והרכבו איכותי, כך שאת יכולה להיות רגועה.
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון לגורים
    קארין
    02/06/2011

יש לי גור בן חצי שנה - 7 חודשים מסוג טרייר מעורב... אומץ מצער בעלי חיים. אצלנו כבר חודשיים וחצי... שהילד החדש הגיע קנינו לו אוכל מסוג choice puppy... נראה כי הוא לא מתלהב מהאוכל ובשבוע האחרון היה ממש צריך להכריח אותו לאכול. יש נשירה מוגזמת.. משקל נראה לי תקין.. אני רוצה להחליף לו את האוכל.? איזה סוג מומלף? איזו חברה? איזה טעם?

לקביעת תור
    סגירה
    מזון לגורים

הוספת תגובה

• מזון לגורים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    03/06/2011

קארין שלום,
    הסימנים הראשונים כאשר כלב לא מרגיש טוב יהיו ירידה באכילה, ירידה במצב הרוח, שינוי בהתנהגות, שינוי במתן צואה / שתן, הקאות וכו'. במידה ויש חשש למצבו של הכלב אנא פני לוטרינר לבדיקה רפואית.
    לגבי המזון, יש מספר רב של מזונות לכלבים, יש שוני באיכות וכמובן גם במחיר.
    ככלל, ישנן מספר חברות אשר מייצרות גם מזונות רפואיים מיוחדים, חברות אלו מחויבות לבדוק את המוצרים שלהם באופן רציף, עורכות מחקרים בנושא תזונה וכו' ולכן המזון שלהם נחשב איכותי יותר (וגם יקר יותר). בכל חנות חיות יוכלו לתת לך שמות של חברות שמייצרות מזון רפואי, בקשי לקבל המלצה למזון ה"לא רפואי" של אותה חברה.
    ושיהיה בתאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפולות לא עוזרות בסילוק פשפשים
    עומר
    02/06/2011

שלום רב ,
    לאחרונה בעירנו ישנה "מגיפת" פשפשים , כמובן שהכלב שגר בבית ובגינה תוך כדי נדבק בזה .
    לפני שבו בערך מרחנו על הכלב אמפולה נגד פשפשים אך מאז שום דבר לא השתנה או שאפילו החמיר .
    אתמול מרחנו עליו עוד שתי אמפולות מסוג של יאוש על מנת לסלק על הטפילים הללו .
    עד עכשיו אין שינוי כלשהו .
    הכלב מיילל ובוכה ליד דלת הכניסה לבית כדי שנכניס אותו לבית ויש רגעים שאי אפשר פשוט להסתכל עליו ככה אז אין לנו ברירה אלא להכניס אותו , לא הוא אשם במצבו .
    אשמח לתשובה מהירה ודייקנית שתעזור לי בנושא הזה כי זה עלול להתפשט אל תוך הבית שלנו ואפילו לגוף שלנו .
    תודה והמשך יום נעים .

הוספת תגובה

• אמפולות לא עוזרות בסילוק פשפשים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    03/06/2011

עומר שלום,
    האמפולות כנגד פרעושים צריכות להיות מותאמות לכלב בהתאם למשקל גופו, אין להשתמש במספר אמפולות ביחד, אלו חומרים שבמינון גבוה עשויים לגרום להרעלה.
    במצב שאתה מתאר יש צורך גם בהדברה סביבתית, טיפול בכלב בלבד לא יועיל.
    לשם כך פנה למדביר, בדוק שהוא משתמש בחומר המכיל IGR אשר פוגע בשלבים הצעירים של התפתחות הפרעוש וכן בדוק לכמה זמן צריך להרחיק את הכלב / חיות אחרות מהבית לשם כך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשרתי מחתול
    לינוי
    01/06/2011

נשרתתי מחתול רחוב בכמה מקומות ברגל ....ירד לי דם והמקום התנפח והשטח קצת כואב מה עלי לעשות?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    נשרתי מחתול

הוספת תגובה

• נשרתי מחתול - תגובה

02/06/2011

כשלב ראשון מומלץ לשטוף את המקום היטב מייד לאחר השריטה במים וסבון למספר דקות. בציפורני החתול קיימים פתוגנים רבים באופן טבעי, ולפיכך נפיחות וכאב עשויים להעיד על תהליך דלקתי מקומי. באם קיימת נפיחות משמעותית, כאב או תגובת חום מומלץ לפנות לרופא המשפחה על מנת שייעץ לך בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה מעוקרת עם תופעות...
    דנה
    01/06/2011

שלום רב,
    לפני כ 3 חודשים עיקרתי את הכלבה שלי היום היא בת שנתיים.
    לפני כחודש בערך הבחנתי בכתם שחור על הבטן שלה ממש ליד הצלקת, בהתחלה חשבתי שזה לכלוך כזה שצריך לשטוף אבל גם אחרי שקילחתי אותה זה לא ירד. ולאחרונה אני מבחינה שכל צבע העור שלה בעיקר בבטן נהפך מורוד לשחור.... מה עושים האם הייתה בעיה בניתוח?!
    הכלבה שלי היא האהבה הכי גדולה שלי, קשה לי לחשוב על הסבל שלה אם היא סובלת....
    אם זה חיוני, הכלבה שלי מסוג צ'יוואווה

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה מעוקרת עם תופעות...

הוספת תגובה

• כלבה מעוקרת עם תופעות... - תגובה

02/06/2011

דנה שלום,
    קשה לי להבין מדברייך כיצד נראה ה"כתם" והשינוי הכללי בצבע העור בבטנה של כלבתך. על מנת לדעת בוודאות במה מדובר יש לבדוק את האזור, אולם ייתכן כי מדובר בשינוי של פיגמנטציה בעור(ולא להליך הכירורגי שכלבתך עברה). האחרון עשוי להתרחש באופן משני ללקויות עור שונות. האם האזור אדום?האם הכלבה מתגרדת? האם סובלת מבעיות עור?האם ישנם סימנים נוספים?כיצד נראית קלינית? חשוב לעקוב אחר התפתחות הסימנים ורצוי להגיע לוטרינר על מנת שיוכל לאבחן את הבעיה.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה מעוקרת דורשת
    שלומית
    31/05/2011

שלום לי יש כלבה בת3.
    עיקרתי אותה לפני שנתיים וחצי.
    לפני שבוע אימצתי גור חתולים. במהלך השבוע הוא שיחק לך לפטמות- ניסה לינוק.
    היום חל דימום והיא מקיאה ריר לבן. איני יודעת מדוע ואשמח לקבל יעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה מעוקרת דורשת

הוספת תגובה

• כלבה מעוקרת דורשת - תגובה

31/05/2011

שלום,
    לא הצלחתי להבין מדברייך את מקור הדימום- האם הוא מהוגינה? ממקור אחר? מתי הקיאה הכלבה וכמה פעמים הקיאה? כיצד היא נראית באופן כללי? האם יש סימנים נוספים שעשויים להצביע על מחלה כמו ירידה בתיאבון/חולשה /שתייה והשתנה מרובים וכו..מדברייך, לא נשמע כי יש קשר בין עובדת היותה מעוקרת (או לא) ובין הסימנים הקליניים. באם נראה כי כלבתך אינה חשה בטוב/ממשיכה לדמם/להקיא מומלץ לפנות לוטרינר בהקדם לצורך אבחון וטיפול!
    בהצלחה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה