מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגליים נוטות פנימה בהליכהאמא05/12/2014
יש לי בן בן 11.6 שהולך כשכפות רגליו (בעיקר אחת מהן) נוטה כלפי פנימה. עשהיה בן 3 בערך לקחתי אותו לאורתופד שטען שהדבר יסתדר "עד גיל 9 או מקסימום גיל 14". בינתיים זה אמנם משתפר, אך בהחלט לא מסתדר. לקחתי אותו לאורתופד בימים אלה לאורתופד נוסף שטוען שבגלל גילו כבר אין מה לעשות. האמנם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים נוטות פנימה בהליכה - תגובה
ד''ר אודי לבל06/12/2014אמא שלום. השינוי הצפוי בגיל כזה הוא מזערי. אני מציע לתת לילד לצמוח כנער בריא ולדון איתו אם העניין מעסיק אותו. אמנם ניתוח לתיקון פיתול הרגל הוא דבר אפשרי, אבל הוא מבוצע רק במקרים חריגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעהאמא02/12/2014
בן 5 שנים. לפני חודשיים סבל מצליעה למספר ימים שסוכמה כ- transient synovitis לפי בדיקה וסונר פרקי ירכיים. כעת צולע שוב אך על הרגל השניה. בבדיקה הגבלה בתנועות פרק ירך. האם ייתכן שהוא סובל שוב מ- transient synovitis בפרק ירך השני? האם יש צורך בבירור מסוים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה חוזרת
ד''ר אודי לבל02/12/2014אמא שלום. זו האבחנה הנפוצה ביותר. אבל בהחלט כדאי לבדוק ולברר אפשרות למשהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד תולע כבר חודש וחצירינה20/11/2014
שלום בני בי ה4 נפל לפני חודש וחצי ולא הצליח לדרוך על הרגל מספר ימים ומאז הוא הולך בצליעה ברגל שמאל עשינו אולטרסאונד וגילינו מעט נוזל במפרק הירך וקיבל נקסין 10 ימים אבל הצליעה ממשיכה . לקחנו גם לצילוםאגן וירכיים ויצא תקין . הוא לא מתלונן על כאבים אבל הוא כל הזמן צולע גם בהליכה וגם בריצה , מה עליי לעשות ?? אני מפחדת שזה לא ישאר קבוע . האם זה נורמלי להמשיך לצלוע חודש וחצי אחרי נפילה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד צולע כבר חודש וחצי
רינה21/11/2014בפענוח של הצילום כתוב חסרים פרטים קליניים ממצא סקלרוטי מעל האצטבולום השמאלי, יתכן אי עצם והרופא אמר שזה תקין ? האם זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליעה מתמשכת
ד''ר אודי לבל26/11/2014רינה שלום. צליעה לזמן קצר היא דבר די נפוץ אצל ילדים אחרי חבלה ואף בלי כל חבלה והסיבות הן שונות. אכן צריך לוודא שאין שבר, או בעיה אחרת בעצם. צילעה במשך חודש וחצי היא בהחלט ממושכת מספיק בשביל לברר לעומק מה קורה פה. אני מציע להעמיק בירור אצל אורתופד ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לגבי צילום שוקכרמלה15/11/2014
ד"ר שלום,
בני בן 13 וחצי עבר צילום שוק.
התוצאה: "הודגם נגע לוצנטי עם גבול סקלרוטי בפיבולה פרוקסימלית. הממצא יכול להתאים ל NOF".
מה פירוש התוצאה? האם יש צורך בטיפול מסוים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר לגבי צילום שוק - תגובה
ד''ר אודי לבל15/11/2014כרמלה שלום. המונח NOF, פירושו non ossiffying fibroma זהו ממצא בדופן העצם שהוא שפיר ומאוד נפוץ כממצא מקרי אצל מתבגרים. אנחנו מציינים בגליון הרפואי שראינו אותו בכדי לחסוך דאגות מרופא שיסתכל בעתיד על צילום אחר - ויחשוב שאולי יש משהו חדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדרותליאת11/11/2014
שלום בני בן ה6 אובחן בשבר טיביה ספיראלי ברגל ומגובס אושפז יום אחד ושוחרר לאחר שלושה ימים עדיין סובל מידי פעם מכאבים ברגל האם הכאבים הנל הם טבעייםאו שלא הכאבים הנל מתגברים בשעות הלילה אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשוק
ד''ר אודי לבל12/11/2014ליאת שלום, אני מניח שהילד טופל היטב, ושהגבס לא לוחץ. שברים לא מחלימים בימים ספורים ולכן בהחלט צפויים עדיין כאבים. אני מציע להגביה את הרגל בעת שכיבה בכדי לאפשר לנפיחות להצטמצם. אם יש לך רושם שהגבס כן מהווה גורם לכאב (האצבעות נפוחות מחוץ לגבס או שיש ממש כאב עז שאינו חולף) - אני מציע להגיע בהקדם לאורתופד שיבדוק את העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 3יעל10/11/2014
שלום!
האם מותר להורים (ללא הכשרה) ללמד ילדה בגיל 3 לעשות גילגול? מדובר בילדה מפותחת לגילה גמישה וזריזה ובשיתוף פעולה שלה., הילדה למדה במהירות לבצע את הגילגול אולם אני חוששת כי יכול להיגרם נזק.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלגול
ד''ר אודי לבל11/11/2014יעל שלום. איני רואה בזה כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלגול
ד''ר אודי לבל11/11/2014יעל שלום. איני רואה בזה כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת הפסיקה ללכתליאת05/11/2014
ביתי בת שנה וחצי הולכת כבר חודשיים בלי בעיה. מאתמול לא מצליחה לדרוך על רגל שמאל. לא מתלוננת על כאב כשנוגעים. אחרי בדיקות במוקד ובמיוןם שכללו בדיקות דם, צילומי רנטגן ואולטרסאונד לא נמצא דבר. מה עלינו לעשות? מה זה יכול להיות? חוץ מהבעיה הזו הילדה במצב רוח מצויין ללא חום או מחלה. לא הייתה חולה גם לפני האירוע. אשמח לכל עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת הפסיקה ללכת - תגובה
ד''ר מרק אידלמן06/11/2014חשוב לשלול זיהום , אם היא במצב מצויין , אין חום ואין מדדי דלקת בבדיקות דם - אפשר להרגע ללעקוב .
לפעמים מדובר בשבר עדין ביותר בעצמות השוק .
בשלב זה הייתי עוקב יומיים , במידה ויש החמרה ( חום , נפיחות , כאב ) יש לחזור למיון ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCD בילד בן 7רועי03/11/2014
לפני חצי שנה החלו כאבים מאחורי ברך שמאל לבני בן ה-7. בתחילה אחת לכמה לילות, לאחר מכן בכל לילה, לאחר מכן בלילה ומדי כמה ימים, עד שזה הגיע למצב של כאב מתמשך 24/7 (ונטילה קבועה של אקמולי). לאחר כל מיני בדיקות בתקופה זו בוצע MRI, שבפענוח שלו נכתב:
"מודגם אזור של הארכת זמני הרפייה סבכונדרלי בקונדיל הלטרלי של הירך הדיסטלי השמאלי בקוטר כ-5 מ"מ - מתאים ל OCD. מסביב לממצא בצקת מח עצם מינימלית." בהמשך לאחר עוד כמה ממצאים לא חריגים - "ירך שמאל - מודגם אזור של בצקת מח עצם בצוואר הירך ובאזור הטרוכנטר הקטן. אין עדות למסה, הרס קורטיקלי או מסת רקמה רכה. ללא עדות לממצא פוקלי בתוך הבצקת. ראש הירך נראה שמור". ולסיכום - OCD בברך כמתואר, ממצא של בצקת מח עצם בצוואר הירך, ייתכן כתוצאה מסטרס".
שאלתי -
אני מבין שהטיפול הוא אחד משניים: או ארתרוסקופיה או מנוחה ממושכת מפעילות. מדובר בילד מאד מאד מאד פעלתן, שעסוק הרבה בכדורגל והשתוללויות. כדי להחליט מה עדיף, אשמח לדעת כמה זמן מנוחה דרוש בד"כ כדי שתופעה כזו תירפא, ומה עומק המנוחה (בלי פעילות בכלל, פעילות קלה, וכו'). לעומת זאת - אם עושים ארתרוסוקופיה, מה תהליך הריפוי מזה? אחרי כמה זמן חוזרים לפעילות רגילה? קיבלנו תשובות מאד עמותות וכלליות מהאורתופד בבית החולים ואשמח לשמוע דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD בילד בן 7 - תגובה
ד''ר מרק אידלמן06/11/2014אני חושב שאין מנוס מלראות אורטופד ילדים מנוסה שיבדוק את הברכיים. אי אפשר לתת לך תשובה נכונה מבלי לבדוק ברך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי מומלץ להעביר ילד לכרית רגילה?אירנה31/10/2014
בוקר טוב
בני (בן 5) ישן על כרית שינה שטוחה (מיוחדת לילדים).
ממתי מומלץ להעביר את הילד לכרית רגילה (כמו של מבוגרים)?
הוא לא מתלונן - אני פשוט מתעניינת
אין לו שום בעיות אורטופדיות
תודה
אירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית...
ד''ר אודי לבל31/10/2014אירנה שלום. אין כל מידע מדעי על השפעה אורתופדית של כרית על בריאות ילדים. המידע שקיים הוא בקשר ליתנוקות והמשמעות של כרית רכה על אפשרות של חנק בעת שינה...
כך שאין לי משהו מקצועי בעניין. מצטער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אירנה31/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית פיסוק במנשאיעל30/10/2014
שלום רב
התינוקת שלי בת חודשיים עם כרית פיסוק 16 ס"מ מיום ראשון לחייה.
האם ישנו איסור או בעיה עם נשיאת התינוקת במנשא בד אשר מערסל אותה צמוד לגוף?
הרגלים כמובן נשארות בפיסוק בגלל הכרית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרית פיסוק במנשא - תגובה
ד''ר מרק אידלמן30/10/2014שלום , אין איסור, אפשר להסתובב איתה במנשא ,אך לא ממליץ לך להסתובב איתה במצב על הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 20 חודש, מקרה שחוזר על עצמואמא מודאגת29/10/2014
שלום וברכה,
לאחר שביתי קבלה את החיסון של גיל שנה, (במאי 2014) שבוע אח"כ קבלה חום נמוך (אופייני לחיסון) ויום אח"כ סרבה לעמוד או ליישר את רגל שמאל, הגענו איתה למוקד חרום שאמר שכפי הנראה מדובר בדלקת ויראלית שאמורה לעבור תוך 24 שעות ואם יש החמרה ללכת למיון. החמרה לא היתה אבל גם לא שיפור מכיוון שזה היה שבת ביום ראשון הגענו לרופא ילדים שלא ראה מאומה, עשינו ספירה התעקשתי גם על משטח גרון, אבל הכל היה תקין.
5 שבועות אח"כ המקרה חזר על עצמו הרופא שלח אותנו לאולטראסאונד פרקי ירכיים, אבל הכל היה תקין. בפעם הבאה אמר הרופא תפנו לאורטופד.
4 שבועות אח"כ (סוף יולי) שוב חזר המקרה, האורטופד לא ראה כלום, הרופא ילדים אליו חזרתי שלח אותי לאולטראסאונד של הברכיים. אומנם ראו שם צ'יסטה, אבל היא היתה מולדת וסימטרית ב-2 הרגליים. היה שקט עד תחילת אוקטובר ושוב המקרה חזר על עצמו באותו יום בדיוק קיבל אורטופד ילדים פניתי אליו, אבל הילדה היתה תחת השפעת משכך כאבים והוא לא ראה כלום. וממילא לטענתו לא יכול לשלוח לשום בדיקה.
בכל המקרים החוזרים זה הופיע תמיד עם מחלה ויראלית, וחום נמוך וחלף תוך 12-24 שעות.
ואתמול שוב חזר המקרה הפעם בלי חום, הילדה זוחלת, הולכת על הברכיים, מעט הולכת רגיל, אבל בוכה ומתלוננת ולא מוכנה ליישר את הברך. אין לי מושג כבר מה לעשות, עד שאני מגיעה לרופא הכל כבר בסדר או שמשכך הכאבים שנתתי כמה שעות קודם עדיין משפיע, מה אפשר לעשות כדי למנוע את הישנות הבעיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 20 חודש, מקרה שחוזר על עצמו - תגובה
ד''ר אודי לבל11/11/2014אמא שלום, שאלתך לא נענתה בטעות. אם עדיין רלוונטי, בבקשה עדכני את השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ברגל לתינוק בן שנה ו-3לידור27/10/2014
שלום רב,
אני חייבת עזרה, ממש מודאגת
בערב ראש השנה בני בן השנה ושלוש החליק עם בעלי במדרגות
כתוצאה מכך הוא שבר את הרגל השמאלית שבר אם אני לא טועה בשוק
וגובס מכף הרגל עד מעל הברך.
לפני שבוע,אחרי שהיה מגובס שלושה שבועות וקצת הורידו לו את
הגבס אך הוא אינו הולך
(יש לציין שהוא הולך כבר מגיל 11 חודשים ועד
לשבר הוא היה רץ ממקום למקום)
הוא אינו הולך וגם שהוא עומד הוא עונד על קצות האצבעות של רגל שמאל
היכן שהיה השבר.
עבר כבר שבוע ואני מאוד מוטרדת שהוא לא חזר ללכת וגם שעומד על קצות האצבעות של הרגל שנשברה. מה עושים? האם זה דבר תקין? הרופא אמר שיקח כמה ימים אך עבר כבר שבוע. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ברגל לתינוק בן שנה ו-3 - תגובה
ד''ר אודי לבל27/10/2014לידור שלום. המהלך הזה שפיר לגמרי. ההליכה חוזרת בהדרגה. ילדים צריכים זמן. ממש אין סיבה לדאגה, אם הצילום הראה אחוי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ברגל בגיל 7 חודשיםטלטל26/10/2014
שלום ד"ר
עקב שבר ברגל לתינוקת בת 7 חודשים
שאלתי היא, האם לאחר הורדת הגבס בעוד 3 שבועות, ההתפתחות התקינה תמשיך- זחילה, ישיבה וכו'..?או שחלילה יהיה עיכוב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ברגל בגיל 7 חודשים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן26/10/2014איפו השבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעצם הירך
טלטל26/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעצם הירך - תגובה
ד''ר מרק אידלמן26/10/2014לא לדאג, הכל יסתדר, לא מצפה להבדל בין הגפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טלטל27/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
טלטל28/10/2014היא מתגלגלת ומתהפכת מצד לצד למרות הגבס.
האם זה תקין?או שצריך למנוע זאת בכדי שהשבר יתאחה?
והאם הרגל צריכה להיות תמיד בגובה מסויים?
תודה על התשובות המהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףרונה26/10/2014
בן 4 וחצי לפני שבועיים היה לו חום 38.5 ויראלי עם כאבי גרון שחלפו לאחר 24 שעות , משטח גרון שנעשה במקום שלילי מאותו יום של החום ויראלי הילד התלונן על "דגדוגים בקצה הציפורן של שתי בהנוות הרגליים." בערו שובעיים וחצי והילד כל היום עדיין מגרד אותן ומתלונן מידי פעם
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףף - תגובה
ד''ר מרק אידלמן26/10/2014לא נשמע לי לפי סיפורך שמדובר הבעייה דרמטית .הייתי עוקב בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה של הרגלייםרחלי26/10/2014
שלום.
אני אמא לילד בן 6. רזה ופעיל מאוד מבחינה ספורטיבית. לאחרונה שמנו לב שהאגן שלו ממש עקום. בדיקה של האורטופד העלתה שהילד נולד עם אסימטריה ברגליים (הבדל של כסמטימטר וחצי), והבעיה באגן היא תוצאה של עמידה עקומה.
חשוב לציין, שאף אחד עד היום לא עלה על הבעיה, גם לא בטיפת חלב או הרופאה המשפחתית.
הרופא הפנה אותנו ל-CT גפיים, ללא חומר ניגוד, בכדי לבדוק את העצמות ואת אורכן. אנו מאוד חוששים לעשות לו את ה- CT, בגלל הקרינה ובגלל הגיל הצעיר שלו.האם יש דרך אחרת (MRI, צילום רנטגן),שבה ניתן לבדוק את מצב העצמות ואת אורכן? האם CT עם חומר ניגוד שונה (מבחינת קרינה) מ- CT ללא חומר ניגוד? מה אתה ממליץ לנו לעשות?
תודה מראש,
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה של הרגליים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן26/10/2014שלום ,
לא בדקתי ילד , אך אם אכן יש הבדל של 15 מ״מ הייתי עושה צילום גפיים בכל אורך
מבחינת הקרנה ct וצילום - אין הבדל
MRI לא מתאים לצרכים האלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)