מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש שומן בקרסול אצל ילד בן 4שירי13/06/2014
שלום, לפני כשנה וחצי גילינו גוש שומן בקרסול של בני. אורטופד ילדים שלח אותנו לצילום אולטרא סאונד והיינו במעקב כל חצי שנה.
תוצאות הצילום: גוש סולידי בגודל של כ-2.2 ס״מ. לא מדגים זרימת דם. יתכן ליפומה.
כעת יתכן שהגוש גדל ואנו לפני צילום שני.
שאלתי היא האם כדאי לפנות למומחה בתחום עם קבלת הצילום השני ואם כן - האם לאורטופד או כירורג?
הגוש בולט אולם לא מפריע כרגע להליכה, ריצה וכו׳.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש שומן בקרסול אצל ילד בן 4 - תגובה
ד''ר אודי לבל15/06/2014שירי שלום. לדעתי בעת איבחון ממצא כזה - הרופא הנכון הוא אורתופד שמתמצא באונקולוגיה. לא להבהל. הממצא כנראה שפיר, ובכל זאת המעקב צריך להיות אצל מי שאופי המעקב אצלו הוא "אונקולוגי" ויש כאלה ברוב המרכזים הגדולים בארץ. זה קצת מלחיץ לשבר במסדרון ולחכות ל"מרפאת גידולים" או "המרכז לאורתופדיה אונקולוגית" אבל זה "מדבק" והרבה מעקבים במרפאות האלה הם אחר ממצאים שפירים לגמרי בעצם בשריר או בשומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטסמורן אשר12/06/2014
שלום, בני בן 5 אובחן לפני כ חצי שנה עם פרטס ,הומלץ על מעקב לחצי שנה ולחזור לצילום וביקורת.
לפני כיומיים עשיתי לו צילום והאבחון הוא: " ראש ירך ימני הרוס,מספר פרגמנטים גרמים,צוואר מורחב,מרווח מפרקי מורחב"
מה זה אומר? האם בזבזנו זמן יקר?האם נעשה נזק יותר גדול לירך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטס - תגובה
ד''ר אודי לבל12/06/2014מורן שלום. לא בזבזתם זמן. התופעה מאוד קשה לפענוח ולא ממש ברור איך להשפיע על המהלך שלה, כך שלא היה טיפול פלאים כלשהו שנמנע מבנך. אם תרצי מאמר מפורט בעברית על התופעה - כתבי לי אימייל. במקביל אני מציע לפנות לאורתופד ילדים ולדון בממצא ובמשמעותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת גבס מהרגלדפנה01/06/2014
לבני בן ה4 הורידו היום את הגבס אחרי 5 שבועות. הוא לא ממש הולך,קצת צולע ונשען על חפצים או רוצה שיתנו לו יד. איך ניתן לעזור לו ומה מומלץ לעשות כדי שיחזור לתפקוד רגיל? כמה זמן זהו זמן סביר לחזרה למצבו טרם הנפילה? (היה מגובס בשוק עם סדק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת גבס מהרגל - תגובה
ד''ר אודי לבל01/06/2014דפנה שלום, לרוב ילדים לא מצליחים ללכת מייד אחרי הורדת גבס. גם אלה שהלכו מצוין עם גבס-הליכה. אין צורך לזרז את ההחלמה, הוא ישוב להלך בסדר כשירגיש בטוח ולא יכאב לו. זמן סביר הוא כשבועיים ותלוי בסוג השבר. תחילה גוררים רגל, אח"כ סיבוב חיצוני, אח"כ רק צליעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדת גבס
דפנה01/06/2014תודה על התגובה המהירה. האם אתה ממליץ על פיזותרפיה? אם כן איזה? לקחתי אותו לבריכה בעצת הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדת גבס - תגובה
ד''ר אודי לבל07/06/2014אני לרוב לא שולח לפזיותרפיה. אצל ילדים , משחק הוא טיפול יותר טוב. בריכה נשמעת מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DDH וישיבת Wטלי01/06/2014
שלום,
רציתי לדעת אם ישנה בעיה בישיבת W אצל תינוקת בת שנה עם בעיית DDH ונמצאת במעקב
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH וישיבת W - תגובה
ד''ר אודי לבל01/06/2014טלי שלום, אני לא מוצא בכך כל בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכון על גלגליםשחף28/05/2014
שלום, קיבלתי הליכון עם גלגלים (שיושבים בתוכו) לבת שלי, בת 6 חודשים. קראתי שלא כדאי לתת לה את זה, ומצד שני לכל החברים שלי יש. אשמח שתבהיר לי את הנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכון על גלגלים - תגובה
ד''ר אודי לבל28/05/2014שחף שלום. אין לא כל מידע מדעי על המוצר הזה. עם זאת אני מתנגד לו בכל כוחי. איני מבין מדוע צריך לשתול תינוק בן חצי שנה בתוך ריתמת ישיבה, בגיל שבו הוא/היא צריכים לזחול, לשכב, להתגלגל. אני ממליץ לכל משפחה ששואלת אותי על זה, להמנע מהמוצר הזה. אני מדגיש שוב שזו דעה שאינה מבוססת על מחקר כלשהו שהראה על נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להליכון על גלגלים
שחף28/05/2014ד"ר לבל שלום, ואם אני שמה אותה חצי שעה ביום, וזהו. אולי פחות. אז זה גם לא בסדר.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להליכון על גלגלים - תגובה
ד''ר אודי לבל30/05/2014לא יודע. אבל לאיזה צורך היא בתוך זה? מה זה נותן לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קור ברגלים לילד בן שלוש וחציא27/05/2014
שלום לפני כ חודש לקחתי את בני לאורטופד היות וכל ערב היה לו כאבים ברגלים . האורכופד הבחן פלטפוס וקבע שצריך מדרסים . כיום אנחנו כמעט חודש עם המדרסים ועד עכשיו לא היו כאבים ... היום בערב הילד התלונן וממש בכה על קור ברגלים
.שאלתי האם זה תופעה של פלטפטס או של המדרס עצמו
או שצריך להבחן משהו אחר
תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קור ברגלים לילד בן שלוש וחצי - תגובה
ד''ר אודי לבל28/05/2014איילת שלום. אין לי כל יכולת להעריך למה הוא חש קור ברגליים. אם זה יימשך פני לרופא הילדים שיתרשם מהמצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8מרינה27/05/2014
יש לי ילד בן 8. בזמן אחרון שמתי לב שבהליכה או ריצה הוא כאילו דורך והלך יותר על קצוות האצבעות ולא שם את כל הרגל על הרצפה על העקב. זה לא משהו שבולט לעיין. אבל אם מסתכלים הרבה על ההליכה שלו אז אפשר לשים לב. האם זה דורש בדיקה? ולאיזה רופא לפנות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 8 - תגובה
ד''ר אודי לבל30/05/2014מרינה שלום. את מתארת מצב נפוץ בין הפונים אלינו, שבו ילדים בגיל הזה , מרימים את העקב מעט מוקדם מהרגיל בעת הליכה או ריצה. ההערכה למצב הזה כוללת בדיקה אם אין קיצור ממשי של גידי הקרסול (אם הילד יכול לעמוד עם העקבים על הקרקע בברכיים ישרות, והתופעה לא נראית בהליכה איטית) . אם התופעה מופיעה בעיקר בהליכה מהירה וריצה, היא מבטאת הפעלה לא מסונכרנת היטב, של שרירי הסובך,ואין לזה הגדרה ברורה של ״תקין או לא תקין״ אני רואה את זה כמעט רק אצל בנים, לעיתים עם קצת הפרעת קשב.... אז אם זה חלק של משהו יותר רחב, פנו לנוירולוג ילדים, ואם לא, איני מוצא סיבה לברר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק ברגל בן ארבעדפנה23/05/2014
בני בן ה 4 סדק את הרגל (בשוק) וגובס. לאחר 3.5 שבועות נבדק וצולם בשנית אחרי הורדת הגבס ולא נראה שינוי ניכר בסדק. אורטופד גיבס אותו שוב לעוד 10 ימים. האם זה מצב נורמלי שבו לא נראה ריפוי אחרי תקופה זו? האורתופד נראה מופתע מכך. תודה מראש על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק ברגל בן ארבע - תגובה
ד''ר אודי לבל24/05/2014דפנה שלום, שהו מהלך רגיל לגמרי, אני מניח שהוא כבר לא ממש כאוב ואולי אפילו דורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה משונהli16/05/2014
שלום רב
בני בן שנה ו 7 חודשים. החל ללכת בחודש האחרון. הולך באופן יציב, אפילו כבר רץ.
מה שכן, נדמה לי כי הליכתו אינה סימטרית. עושה רושם שהוא "מושך" את הגוף דרך כתף אחת. ז"א שכתף אחת נראית לי תמיד מעט יותר נמוכה.
אשמח לדעת האם אמור להיות תקין בשלב זה של ההליכה, ולמי כדאי לפנות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה משונה - תגובה
ד''ר אודי לבל16/05/2014לי שלום. הרבה תינוקות מתחילים ללכת באופן לא ממש סימטרי. אפשר לתת לרופא/ת הילדים להתרשם או לחכות קצת להבשלת ההליכה ואם זה יישאר לא סימטרי - לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בלוחית הגדילה בעצם הירךשירה16/05/2014
שלום,
אשמח מאוד להבין טוב : מה הן הסכנות של פגיעה באזור גדילה כתוצאה משבר? מה הסיכויים לפגיעה כזאת? האם ניתן לרפא במידה וחו"ח הייתה פגיעה? והכי חשוב האם ניתן לזהות פגיעה זו בשלב מוקדם והאם ניתן למנוע החמרה של המצב?
בתי בת שנה וחמישה חודשים שברה לפני כחודש את הרגל בעצם הירך (מעט מעל הכרך) ככל הנראה סמוך ללוחית הגדילה (או אולי בלוחית הגדילה). הגבס כבר הורד ונראה שהיא מזיזה את הרגליים באופן רגיל לגמרי. יחד עם זאת מבקשים מאתנו להגיע כל כמה זמן לביקורת בגלל הקרבה לאזור הגדילה והגיל הצעיר. מה הן באמת הסכנות? עד כמה המקרים האלה שכיחים? האם ניתן לעשות משהו? ומדוע לא יכולים להגיד לי האם אכן השבר פגע באזור הגדילה או לא? הרי רואים את המקום של השבר באופן מדויק בצילום? תודה רבה מראש על התשובה.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להבין טוב = להבין טוב יותר
שירה16/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהא14/05/2014
שלום
בני בן שנה וחודש
מאז שהוא בן חצי שנה הוא ישן שינה של שעה-שעתיים פעמיים ביום בתוך עגלת הטיולון. כמובן שאין בה מזרון והזוית היא כ170מעלות.
האם הרגל זה עלול לגרום נזק לגבו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה - תגובה
ד''ר אודי לבל15/05/2014שלום. אין כל עדות שהעניין הזה יכול ליצור בעיה כלשהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים עם הטיה של הראש הצידהקרן14/05/2014
שלום
בני בן שנתיים. הראש שלו נוטה לצד אחד. עבר בעבר בדיקות אצל 2 אורטופדים, רופא משפחה ופיזיוטרפיסטית של טיפת חלב. לטענת כולם הבעיה נובעת מהעדפה ונוחות שלו ולא מבעיה של שלד ו/או שרירים. כמו כם הפיזיוטרפיסטית שטיפלה בו בהיותו תינוק אמרה שברגע שיתחיל ללכת ויתייצב, הבעיה תיפתר. אכן תקופה מסויימת הלך עם ראש ישר אבל לאחרונה אני שוב רואה את ההטיה. מחפשת מומחה בתחום הזה בדיוק.
מה ניתן לעשות בגיל הזה ולמי לפנות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים עם הטיה של הראש הצידה - תגובה
ד''ר אודי לבל15/05/2014קרן שלום. במקרה כזה אני מציע להרחיב את חיפוש הסיבה גם לתחום העיניים. האם נבדק? מציע לדון בעניין קודם כל עם רופא/ת הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשים לא משתמש ביד ימיןמרדכי13/05/2014
שלום
בננו בן 8.5 חודשים לפני כשבועיים נפל מהמיטה.
לאחר הנפילה המשיך לזחול ולהתנהג כרגיל.לאחר כ5 ימים ביום שבת התעורר בלילה ולא הזיז את יד ימין.
ניגשנו בבוקר למר"ם ושם רופא הילדים טען שהוא פרק את המרפק וכביכול החזיר את המרפק למקום.לאחר מכן הילד עדיין לא השתמש ביד והלכנו למיון,שם נאמר לנו שכנראה הוא פרק את המרפק ועדיין כואב לו ובגלל זה הוא לא מזיז את היד.לאחר כמה ימים הלכנו למרפאות חוץ שם צלמו את המרפק וראו שהכל תקין וזימנו לביקורת.
בבית ראינו שלילד בכלל כואב מפרק כף היד ולא המרפק בביקורת צילמו את היד וראו שהכל תקין.
אנחנו אובדי עצות.
נשמח לקצת אינפורמציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8 חודשים לא משתמש ביד ימין - תגובה
ד''ר אודי לבל15/05/2014מרדכי שלום. אתה מתאר מקרה מורכב שמכיל פרטים רבים. פנו לאורתופד בהקדם להערכה חוזרת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ספירלי בטיביה ילדה בת ששליאת13/05/2014
שלום,
ביתי בת השש אובחנה עם שבר ספירלי בטיביה לפני כשבעה שבועות. השבר קובע בגבס מעל הברך לשישה שבועות, הילדה היתה במעקב שהיה תקין והגבס והורד לפני שבוע.
אנחנו לא מתגוררים בישראל ואורטופד הילדים המקומי הורה על שישה שבועות נוספים ללא דריכה על הרגל.
האם גם בארץ זו הגישה הטיפולית הרווחת? כל כך הרבה זמן ללא דריכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ספירלי בטיביה ילדה בת שש - תגובה
ד''ר אודי לבל15/05/2014ליאת שלום. בגיל זה, בשברים נפוצים אני מטפל רק ל 2-4 שבועות בגבס ארוך, ומאפשר דריכה בגבס קצר ברגע שיש סמני חיבור והילדה ללא כאב משמעותי. אני מציע לדון עם הרופא שלכם מה שיקוליו לטיפול כה ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמה של ילדה בת 9 חודשים רק מהידייםשרון12/05/2014
שלום,
הבת שלי בת 9 חודשים ונמצאת בגן עם ילדים בטווח גילאים של 4 חודשים ועד שנתיים.
הבחנתי בכך שהגננת מרימה את הילדים רק מהידיים, כלומר, ללא אחיזה בגוף, מתחת לבית השחי, או אחיזה במקום יותר יציב.
בבית אנחנו ממש לא מרימים את הקטנה ככה וזה נראה לי בעייתי. האם יש בגילאים אלו סכנה של פריקת כתף? סכנות אחרות?
אודה מאד לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמה של ילדה בת 9 חודשים רק מהידיים - תגובה
ד''ר אודי לבל15/05/2014שרון שלום. אני לא מחבב את זה למרות שלרוב אין בכך כל בעיה. מה שלעיתים מתרחש הוא מה שמכונה pulled elbow שזה תת פריקה של עצם אחת במרפק. זה דבר כואב ונוטה לחזור. מומלץ לכן, להרים ילדים בבית החזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)