מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר לישיבהליאת אינס04/02/2015
שלום רב
הבת שלי בת עשרה חודשים וזוחלת זחילת גחון לא עוברת למצב שש ועדיין לא מתיישבת...
אשמח לדעת אם צריך לתת לה את הזמן שלה להתחזק או שזקוקה לטיפול אורטופדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לישיבה - תגובה
ד''ר אודי לבל04/02/2015ליאת שלום. תני לה זמן. מציע להתייעץ עם רופא/ת הילדים אם עד שנה לא תתישב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהחני04/02/2015
ביתי מתלוננת כל מספר ימים לפעמים תקופת זמן יותר ארוכה על כאבים ברגל שמאל ולפעמים בימין בשעות הלילה. יש לציין שבמשך היום היא פעילה , לא מתלוננת על שום בעיה, אין צליעה ו/או חום.
ערכנו בדיקות דם והם תקינות
ערכנו לה צילום רנטגן ברגל שמאל הממצא small FCD בפיבולה פרוקסימלית.
הלכנו לאורטופד והוא רשם : ממצא לוצנטי בפיבולה קריבנית המתאים ל- FCD:
האם תוכל להסביר לי בצורה פשוטה את האמור לעיל ומה זה FCD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חני04/02/2015האם מדובר בממצא שפיר מודאגת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן04/02/2015Fibrous cortical defect- the גידול שפיר ומאוד נפוץ שבסופו של דבר יעלם לקראת בגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה
חני04/02/2015האם הגידול השפיר יכול להפוך לממאיר והאם יש צורך בבדיקות או מעקב נוסף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טורטיקוליס לילדה בת ארבעד''ר מרק אידלמן03/02/2015
שלום רב
רופא המשפחה איבחן שלבתי בת הארבעה חודשים יש טורטיקוליס.
אילו בדיקות מאשרות שזה אכן טורטיקוליס?
האם יש אורטופד שמומחה בנושא הזה?
האם פיזיותרפיה תפתור את הבעיה?
בתודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורטיקוליס - תגובה
ד''ר אודי לבל03/02/2015אורית שלום. אםתרצי באתר שערי צדק כתבתי בעבר סקירה מקיפה על הנושא - תכנסי לשם ותקראי. אני מציע לפנות לפזיותרפיה ולהתקדם עם המטפל/ת שלכם. לרוב עם הטיפול המצב מחלים יפה. כדאי לקרוא בכדי להבין לעומק את התופעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה ועשר עם איחור התפתחותרונית02/02/2015
שלום רב
ביתי נולדה עם תסמונת נדירה VSF די ג'ורג'. וכל הכרוך בה...כולל איחור התפת'
היום היא בת שנה ועשר ועדיין לא הולכת, מצליחה לעמוד מעט ומייד נופלת.
הפיזיוטרפיסטית המליצה לי לקנות לה נעליים למרות שעדיין לא הולכת כדי לייצב את כפות הרגליים.
האם זה כדאי? האם זה לא יעקב לה יותר את ההליכה?? אשמח לשמוע את המלצתך.
כל טוב ותודה מראש .רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה ועשר עם איחור התפתחות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן02/02/2015אינני בדקתי בתך , אך יש הגיון בהמלצת פיזיוטרפיזטית: יש מצבים שנעל גבוהה יחסית מייצבת כף רגל ועזרת בעמידה/הליכה אצל ילדים עם איחור התפתחותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועות פבליקחיים29/01/2015
שלום רב! לפני כשבוע עשינו לביתנו בת השלושה חודשים בדיקת אולטרא סאונד,אחרי הפנייה מהביה"ח אחרי הלידה,הסיבה להפנייה הייתה כלשון הרופא בביה"ח "הגבלה בפישוק",הלכנו לעשות את הבדיקה והרופא בקופת חולים אמר שצריכים להלביש לה רצועות פבליק כי יש איזה בעיה במפרק,ומצד שני הרופא שהפנה אותנו גם הוא קיבל את התוצאות של הבדיקת אולטרא סאונד,והוא אמר שהכל תקין,ואנחנו לא יודעים מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במפרקי הירכיים
ד''ר אודי לבל31/01/2015חיים שלום. לצערי, המצב נפוץ בישראל. גורם אחד מבצע את ה-US וגורם אחר אומר מה לעשות. זה אכן גורם לאי-ודאות "יש מחלה" או "אין מחלה". אין לי דרך להעריך מי דייק יותר... מציע לחזור על הבדיקה אצל אורתופד שמבצע בעצמו את הסקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אפשרות דרך הקופה
חיים31/01/2015מה שאתה מציע אפשרי דרך הקופה או שחייב רק בשר"פ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אפשרות דרך הקופה - תגובה
ד''ר אודי לבל31/01/2015אני מכיר את אזור ירושלים וכמובן שהכל דרך הקופ"ח. במרכז אני מניח שגם כן אין בעיה להבדק אצל אורתופד ילדים שיש לו מכשיר. אם יש בעיית תור ארוך - תסבירו שמדובר בעיה אבחנתית - ואני מניח שלא תהיה בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניות כבדות על תינוקשאלה29/01/2015
שלום וברכה לאחרונה עשיתי קניות עם התינוק בן חודשיים וחצי והנחתי בלי לשים לב את המוצרים הכבדים על התינוק בעגלה האם גרמתי לו נזק ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קניות כבדות על תינוק - תגובה
ד''ר אודי לבל31/01/2015אני לא ממליץ על מנהג כזה אבל בהנחה שהכל כבר מאחריך אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום פרקי ירכייםטל28/01/2015
שלום, ביתי בת 7 חודשים עברה צילום של פרקי הירכיים. כאשר ניגשנו לרופא הוא רשם: "פרקי ירכיים יציבים, הגבלה בפיסוק משמאל, אורך רגליים שווה, כפות רגליים ללא עיוות. בצילום מימין 24 מעלות, משמאל 28 מעלות" הרופא המליץ על חגורת jordan.
הרופא היה מאוד אינפורמטיבי והסביר לי על הצילום על נושא הזווית אך כאשר צפיתי בתמונות בבית גילית שיש עוד צילום והצילום הראשון הילדה זזה, עליו הסתכל הרופא. לדעתי הצילום השני הישר נראה תקין.
מה דעתך? האם יש צורך לגשת שוב לרופא או שאבחנתו תקינה?
אם לדעתך הצילום תקין, האם יש להמשיך לשים לילדה את הרצועה עד להגעה לרופא? האם יגרם לה נזק מהרצועה במידה והמצב תקין?
יש לציין שביצענו צילום לילדה לאחר שבגיל 6 חודשים בוצע לה אולטרסאונד, אך הרופא קבע שהכל תקין ב-90% אך כיוון שאנו נותנים לה ויטמין D, לא ניתן לראות בוודאות של 100%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
טל01/02/2015קבעתי תור נוסף לרופא המטפל אך הוא רק עוד שבועיים.
האם המשך הטיפול ברצועה עד הגעה לרופא יכול לגרום לילדה נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון - תגובה
ד''ר אודי לבל01/02/2015טל שלום. קשה לי להביע דעה על הצילום מבלי להכיר את מהלך הטיפול עד כה. איני סבור שיגרם נזק בהמשך טיפול קצר בריתמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום פרקי ירכיים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן02/02/2015שלום ,
הצילום שצורף תקין , אך זה צילום בפיסוק
בד"כ עושים צילום עם רגליים ישרות .איפו הוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילומים
טל02/02/2015ד''ר אודי לבל תודה על תשובתך.
ד''ר מרק אידלמן,יש רק עוד צילום אחד. אני מצרף אותו להודעה הזאת. אני לא בטוח שהילדה עם רגליים ישרות בצילום הזה.
יש לי בנוסף רק עוד 2 צילום מהאולטרסאונד בגיל 6 חודשים.
על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילומים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן04/02/2015מסכים עם ד״ר לבל , אך בכל זאת צילום נירא לי תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כך רגל נוטה פנימה אצל תינוקליאת26/01/2015
שלום בני בן ה4 חודשים נולד עם כף רגל שמאל שנוטה פנימה לאחר בדיקת אורטופד כללי (לא ילדים) אמר שמה שגרם לזה זה התנוחה בבטן שהיה עובר הוא המליץ על גבס או נעל הפוכה אני מעוניינת לשמוע דעה נוספת וגם לשמוע עוד מידע בעיניין תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיית כפות רגליים
ד''ר אודי לבל26/01/2015ליאת שלום. הטיית של כפות הרגליים מאוד נפוצה ואני מציע לך לקרוא על זה ברשת, יש המון מידע בהרבה שפות. חפשי באנגלית תחת המונח forefoot adduction או
metatarsus aductus או intoeing אחרי שתקראי - אשמח לענות על מה שלא ברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן גומאויר לבת שנתייםקרן26/01/2015
שלום רב, קיבלנו מתנה מיטה לבתנו בת השנתיים עם מזרן גומאויר.
שמתי לב שהמזרן הזה קשה יותר מאשר המזרן שהיה לה במיטת התינוק.
האם זה מזרן מומלץ לגיל הזה - שנתיים או שיכול לגרום לנזק? מהם הקריטריונים לבחירת מזרן לגיל שנתיים? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרן גומאויר לבת שנתיים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן26/01/2015מזרן קשה בד"כ לא מהווה בעייה .מזרן רך לדעתי פחות מומלץ .
אינני מכיר מזרן ספציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאוסטאואיד אוסטאומהאבנר25/01/2015
שלום,
בננו בן ה-7 וחצי סובל מזה קרוב לשנה מכאבים עזים בגב ברך שמאל. אחרי שורה של אורטופדים ובדיקות, האורטופד האחרון שהיינו אצלו (שגם נראה הרציני ביותר) הסיק שככל הנראה מדובר באוסטאואיד אוסטאומה. שלח אותנו לסי.טי. הגיעו עתה התוצאות, אבל הוא יהיה במרפאה לראות אותן רק ביום רביעי. אני אהיה אסיר תודה אם תוכלו להסביר לי את משמעותן:
"בגבול המדיאלי קדמי של צוואר הירך בשמאל מודגם ממצא תת-קורטיקלי של 4*7*4 ממ. הממצא נ ראה כולו מוכל בתוך קליפת העצם עם מעט סקלרוזיס סביבו.
לא הודגם מרכז מסוייד.
לא הודגמה מסה של רקמה רכה.
כמעט ואין תגובה פריאוסטלית.
אין לזהות בבירור הרס עצם.
קיימת הבחנה מבדלת הכוללת אוסטאואיד אוסטאומה או, פחות סביר, ציסטה קורטיקלית.
אפשרות של NOF או תוצאה של אוסטאומיאליטיס סבירות פחות."
על עוד כל מיני דברים כתוב שהם בגדר התקין.
תודה,
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לאוסטאואיד אוסטאומה - תגובה
ד''ר אודי לבל25/01/2015התיאור אכן מתאים מאוד לאוסטיואיד אוסטיאומה. הממצאים האחרים הם שפירים ונשמעים לי לפי התיאור לא מאוד מתאימים לממצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אבנר25/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פריקת ירכיים והארכת גידיםמוריה20/01/2015
שלום
בני בן ה7 עם cp
מועמד לניתוח אורטופדי הארכת גידים ויש גם פריקה קלה
אני מנסה להבין מה החשיבות של הניתוח ועד כמה זה באמת הכרחי
הרי זה ילד שלא הולך לא עומד וכו
אז מה הטעם בניתוח שכזה
ואשמח אם יש המלצות לאורטופד טוב מאזור הקריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לנתח את מפרק הירך בשיתוק מוחין
ד''ר אודי לבל21/01/2015מוריה שלום. אקדים ואומר שתשובתי לא מחליפה את הדיון המעמיק עם הרופא/ה שלכם.
הסיבה שאנו נאבקים למנוע פריקה במפרק הירך של ילדים עם שיצוק מוחין היא שבשלב שמתרחשת פריקה - המצב מאוד כואב !!!! כל עוד לא התרחשה פריקה- הטיפול הוא יחסית קל - צריך לשמור על גידים מספיק ארוכים על ידי פזיותרפיה או ניתוח קטן להארכתם. פריקה של מפרק הירך על רקע מצב ספסטי גורמת לילדים כאבים עזים בכל תנועה או כיווץ שריר ובוודאי בעת טיפול היגייני כו החלפת חיתול או שינויי תנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא מוריה
תמר08/02/2015מוריה שלום
אשמח לשוחח אתך
בני בן חמש וחצי עם CP וצריך לעבור ניתוח בעקבות פריקת מפרק הירך
ואשמח לשמוע ממך פרטים איך עוברים תהליך כזה מצד ההורים.
תודה מראש
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמות פענוח תוצאותרינה20/01/2015
שלום , בני בן 4 נפל וקיבל חבלה ברגל שמאל לפני 3 וחצי חודשים ומאז הוא צולע לסירוגין בלי כאבים או תלונות כל שהן מצידו . עשינו צילומים ובדיקות והכל יצא תקין . עשינו אתמול מיפוי עצמות והתשובה היא :
קליטה מוגברת דיפוזית קלה בmidfoot משמאל בשני שלבי המיפוי גרמי ורקמתי , ייתכן שממצא זה נובע מקונטוזיה גרמית הקשורה לחלבלה מלפני מספר חודשים , באבחנה המבדלת גם תהליך ארטיריטי בכף רגל , מה זה אומר ??? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות פענוח תוצאות - תגובה
ד''ר אודי לבל20/01/2015רינה שלום. המיפוי אומר שיש אזור "פעיל" מבחינת העצם, בכף הרגל, שיכול להיות מיוחס לאותה החבלה (למרות שזה די הרבה זמן)
כמו תמיד אני מסביר, שמפוי עצמות זו בדיקה שאין לה משמעות כשאינה נלווית לבדיקה קפדנית של הילד/ה. לכן הבדיקה צריכה להיות מבוררת עם הרופא/ה ששלח/ה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש ל-DDH, ילד בן שנה ו3 חודשים.עדי15/01/2015
הבן שלי הופנה לבדיקת אורטופד ילדים לאחר הלידה עקב חשש לDDH. הבדיקה הידנית שערכה הרופאה היתה שלילית אך עקב אי סימטריה של קפלי הירך היא הפנתה אותנו. עקב העדרות של האורטופד לצערי לא הצלחתי לקבוע תור והנושא נשכח. בני למד ללכת ולרוץ מאז בצורה טובה. לא היו לו עוד גורמי סיכון הקשורים. אך יש לו לפעמים מעין קליק בירכיים כאשר הן לדוגמא נפתחות. השאלה האם יש סיבה לבדיקה עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש ל-DDH, ילד בן שנה ו3 חודשים. - תגובה
ד''ר מרק אידלמן15/01/2015את מינימום הנדרש - תלכו לאורתופד ילדים מנוסה
אני אישית גם בגיל הזה בסיטואציה שאת מתארת עושה עדיין us פרקי ירכיים .אם לפי הבדיקה קיים חשד מינימלי יש לבצעה צילום אגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד 6 שבועותלרה14/01/2015
שלום רב,
היום בני עבר אולטרסאונד פרקי ירייכים, שאלתי אםהכעל תקין ואמרו לי שהרופא יקבל את התוצאות...
עד אז אני רוצה לדעת האם הכל תקין?
רגל שמאל:
אלפא: 67.7
בטא: 62.4
רגל ימין:
אלפא: 67.9
בטא: 65.7
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד 6 שבועות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן14/01/2015שלום מה שכתוב - תשובה תקינה : זווית תקינה 60 מעלות או יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטואיד אוסטאמה בן 3.5ליאת11/01/2015
שלום רב.
הבן שלי בן 3.5 בריא בדרך כלל, סבל בחודשים האחרונים מכאבים ברגל ימין ,מתחת לברך.
הכאבים הם כמעט יומ יומיים בעיקר בלילה.
עליי לציין שהוא לא צולע אבל אחרי הליכה ממושכת הוא שוב מתלונן על כאבים.
לאחר שערכנו צילום התגלה ממצא בשם אוסטואיד אוסטאמה .
הרופא טען שיכול להיות שזה יעבור לבד לקראת גיל ההתבגרות או אופציה ניתוחית להסרת הנגע.
השאלה שלי האם מומלץ כן ללכת על אופציה ניתוחית? האם יש סיכונים ספצפיים לניתוח מסוג כזה בגיל כזה? האם כדאי להמתין עוד כמה חודשים ואז לבצע שוב בדיקה אולי זה יעלם לבד בתקופה קצרה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטואיד אוסטאמה בן 3.5 - תגובה
ד''ר אודי לבל14/01/2015ליאת שלום. אצלנו שערי צדק יש מרכז גדול לנושא הזה ויש לנו נסיון גדול מאוד. מאז שהטיפול הפך להיות מונחה CT וה"כריתה" היא צריבה במחט דקיקה - ההתלבטות בעניין הטיפול נזנחה. אנחנו מטפלים בכולם.
אבל!! השאלה היא לגבי האבחנה, האם היא מדויקת וחד משמעית. מציע לפנות למומחה בתחום ולבסס האבחנה. רק אח"כ להתקדם לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)