מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר ברגל תינוק בן שנה ו4קרן07/03/2015
בני שיחק ביחד איתי בגימבורי עקב תזוזת המיזרון החליק והתחיל לצרוח בהתחלה חשבתי שזו מכה ויעבור באותו הלילה צרח כל הלילה ופניתי למרמ שהפנה למיון לאחר צילום התברר שבר ברגל שמאל למטה לכיוון הקרסול אך לא בקרסול אלא ברגל התחתונה שני חצאי שברים בשני העצמות,חבשו וגבסו את הרגל עד הירך .
ראשית אני בהלם שמהחלקה נוצר שבר,שנית הרופא אמר שאליו להיות מגובס כחודש ללא זחילה .
זה בלתי אפשרי להחזיק תינוק רק על הידיים כי הוא ממש רוצה לזוז כאשר אני שמה על הריצפה הוא לא עדין ואני מפחדת שיגרום נזק לרגל וגבס האם זה נורמלי שינוע עם הגבס בזחילה?אצל תינוקות מה רמת ההיתחות של העצם? והאם זה נורמלי שנחבש עד הירך?האם יש פעתרון אחר חוץ מגבס כמו קיבוע קל יותר שיאפשר לו לנוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ברגל תינוק בן שנה ו4 - תגובה
ד''ר אודי לבל11/03/2015קרן שלום. אני מציע שבתוך כשבוע לאחר החבלה תקחו את התינוק לבדיקה אצל אורתופד ילדים, אין לי ספק שהתוכנית הטיפולית תוסבר לכם ובודאי הטיפול גם יעודכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליק בעת יישור אצבע הקטנה של כף הידרולה06/03/2015
בתי בת 6 , בעת פתיחת כף היד אצבע הקטנה משמיעה קליק האם תופעה זו חולפת מעצמה או שאני צריכה לפנות לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליק בעת יישור אצבע הקטנה של כף היד - תגובה
ד''ר אודי לבל06/03/2015רולה שלום, אני מניח שמדובר בזרת - האצבע החמישית של היד. הסיבה היא לרוב עיבוי של הגיד המכופף. זה נקרא "טריגר". כדאי לבדוק גם אצבעות אחרות. מציע להתייעץ עם אורתופד ילדים או אורתופד כף יד. רק בכדי לוודא שאין מגבלת תנועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק ברגלחגית02/03/2015
שלום רב, ביתי בת שנתיים וחמישה חודשים מעדה ונפלה וכתוצאה מכך נאמר לנו שיש לה סדק בקרסול ושיש לגבס 3שבועות שמו לה גבס רגיל האורתופד אמר שזהו גבס שניתן לדרוך עליו ואף ללכת איתו. לגבס אין עקב והילדה לכל מסוגלת לעמוד ולדרוך עליו. האם 3 שבועות לסדק זה לא הרבה? האם יש דבר כסה גבס שניתן ללכת איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר?
ד''ר אודי לבל06/03/2015חגית שלום. אני מניח שהאבחנה היא שבר ללא תזוזה בעצם השוק. שבר מסוג זה במידה שלא זז ממקומו נראה כמו סדק בצילום רנטגן. במקרה זה אנחנו לרוב מניחים גבס דמוי מגף ומאפשרים לילד לדרוך כרצונו כאשר לא כואב לו/לה. כדאי לגרוב גרב מעל לגבס בכדי למנוע החלקה (אלה עם נקודות המוטבעות) -סימן שאני נוקט בו להחלטה על הסרת הגבס - כאשר הילד/ה דורך בלי בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורניים חודרניות ביילוד בן חודשארז28/02/2015
שלום רב,
נכדי בן החודש וחצי נולד עם שתי ציפורניים מאוד קטנות בשתי הבהונות ברגליים...
כאשר הגיע לגיל חודש הבוהנים התנפחו מאוד ונראה כי הציפורנים מתקשות בגדילה והן דוחפות את העור, נראה כי קצה הציפורן נכנס לתוך העור ויש לו נפיחויות בשתי הבוהונות בעקבות כך, בבדיקה שנעשתה במיון שניידר ביקשו שנהיה במעקב רופא ילדים, רופה הילדים נתן לנו משחה אנטיביוטית לחמישה ימים אך נראה שאין הטבה והבהונות ממשיכות להיות נפוחות ובקצה הבוהן ניתן לראות כי העור עולה ועוטף את הציפורן במין שק צהוב...
אשמח לקבל את חוו"ד ולאיזה מומחה כדאי לפנות בנושא?
תודה וברכה,
ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורניים חודרניות ביילוד בן חודש - תגובה
ד''ר אודי לבל28/02/2015ארז שלום. אכן מדי פעם אנו מטפלים ביילוד שיש לו ציפורן מעט מנוונת שלא מצליחה לטפס על העור המקיף אותה. היא חודרת לתוך העור ויוצרת זיהום. כדאי להראות לרופא/ת הילדים את התינוק בכדי לטפל או לנקז את הזיהום שיש כרגע. לאחר מכן המפתח למניעה של חזרת הבעיה הוא צמיחה תקינה של הציפורן מעל העור. צריך להמנע מגזירת הציפורן ולעיתים גם להרים אותה על ידי פתיל כך שלא תחדור פנימה. כדאי להצמד לרופא/ה שמכיר/ה את התופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים ראשונות להולך כבר 3 חודשיםדנה27/02/2015
הי, בני הולך כבר 3 חודשים... מתוכם 2 יציב (ממש רץ)
עכשיו מתחילים לטייל יותר בחוץ ואני רוצה לקנות לו נעליים. א. מתלבטת בין נעל סגורה מאוד (נעל התעמלות) לבין נעל עם חריצים (בכל זאת האביב בפתח)
ב. האם חשוב לרכוש מהמותגים המוכרים כצעד ראשון או שגם נייק ואדידס יכולות להתאים אם יש להן סוליה רכה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים ראשונות
ד''ר אודי לבל28/02/2015דנה שלום, ראי בבקשה בשאלות נפוצות בכניסה לאתר. אם יהיו עוד שאלות אשמח להעמיק את הדיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעקב לילד בן 10.5עדי26/02/2015
שלום,
בני, משחק כדורגל בקבוצה, באופן מאוד אינטנסיבי. לפני כחודשיים החל לסבול מכאבים בעקב בזמן אימון / משחק. לאחר צילום ובדיקת אורטופד, נענינו שמדובר בבעיית גדילה של עצם העקב ועליו לשחק כדורגל עם הגבהת עקבים וחבישות קרח לאחר המשחקים.
מאז, לפעמים מתחיל לכאוב לו מספר דקות לאחר תחילת האימון ולפעמים הוא משלים אימונים מלאים, מבלי שמרגיש כאב כלל.
נאמר לנו שאין מה לעשות ופשוט להמתין שהזמן יעשה את שלו.
האם באמת לא ניתן לעשות טיפולי פיזיותרפיה או כל דבר אחר, על מנת שיוכל להמשיך לשחק כדורגל כרגיל? אני חוששת מהפיכת הכאב לכרוני.
אודה לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעקב לילד בן 10.5 - תגובה
ד''ר אודי לבל26/02/2015עדי שלום,נראה שהאבחנה והטיפול נכונים (תופעת סבר). הכאבים עוברים כשמסתיימת גדילת עצם העקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעד ראשון, יש צורך?ורד24/02/2015
שלום רב, בני בן השנה עושה את צעדיו הראשונים.. עומד כבר מגיל 7 חודשים ... ועכשיו מתחיל לצעוד
לא נעל נעלי טרום הליכה רק גרביים :)
היום שאנחנו בחוץ הוא מידי פעם רוצה ללכת ממש לכמה דקות ולכן חשבתי לקנות לו נעליים שיוכל להנות קצת בחוץ,
אז מה עושים מוציאים 200 שקל על נעליים? יש אופציה אחרת ?
ראיתי באינטרנט נעליים, לא ממותג שמראים שהסוליה שלהם גמישה
זה אופציה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעד ראשון, יש צורך? - תגובה
ד''ר אודי לבל26/02/2015ורד שלום. ראשית, יש בכניסה לאתר שאלות נפוצות בעניין נעלים. שנית - אין לסוג הנעל כנראה כל חשיבות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רצועות פבליקשאם22/02/2015
שלום
בת שלי מטופלת ברצועות פבליק כבר חודשיים עקב ddh משמאל עכשיו היא בת ארבעה חודשים בבדיקה אחרונה התותמאות היו כך:
בדיקה גופנית :
מפרקי ירכיים יציבות פישוק מלא אורך ירכיים שווה וצילום אגן אינדקס אצטבולרי 30 מימין ו38.5 משמאל.
השאלה היא מה זה אומר ? האם יש צורך להשתמש ברצועות פבליק ומה הן תופעות לוואי לעתיד אם אני מורידה לה את הרצועות?
גם ראש מפרק הירך במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצועות פבליק - תגובה
ד''ר אודי לבל22/02/2015שאם שלום. מוזר שהתוצאה שאת מתארת מתבססת על צילום ולא על US. בגיל הזה אנחנו משתדלים להתבסס על ממצאי US ירכיים. כדאי לכם לפנות לאורתופד שמבצע מעקב בשיטה הזאת מכיוון שצילומי רנטגן פחות ברורים בגיל 4 חודשים וחושפים את התינוקת לקרינה רבה. האינדקס האצטבולרי בגיל הזה לא מאוד אמין, אם כי הוא די טוב בצילומים שאת מצטטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד פרקי ירךמאיה21/02/2015
בני נולד לפני 12 יום ובהמלצת רופא היילודים שבדק אותו בשחרור מבית החולים, אני צריכה לקבוע לו תור לאולטרסאונד פרקי ירך. מצאתי מידע לא אחיד ברשת לגבי המועד הרצוי לביצוע הבדיקה--בגיל 4-6 שבועות, או 6-8 שבועות?
אשמח אם תוכלו להבהיר לי מהו המועד הרצוי.
תודה מראש על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד פרקי ירך - תגובה
ד''ר אודי לבל22/02/2015מאיה שלום. המלצת משרד הבריאות היא בגיל 4-6 שבועות. אני מציע להצמד ל-4 שבועות, אם אפשרי. אם היה ממצא משמעותי (מפרק לא יציב בבדיקה בשחרור) - אפילו קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בקרסולטלי19/02/2015
בני בן העשר מתלונן כבר כשלושה שבועות על כאב באזור הקרסול. בצילום רנטגן : הודגם גוף גרמי קטן עם גבול סקלרוטי מתחת לפטישון המדאלי יתכן מרכז התגרמות לא מחובר.
האורתופד נתן נורפן לטיפול.
האם יש צורך ביעוץ נוסף? האם משהו לא תקין בצילום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בקרסול - תגובה
ד''ר מרק אידלמן20/02/2015הייתי ממתין לתבונה אחרי נירופן. הגוף הגרמי - זה עצם נוספת , לא ממצא פתולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח עקמתמאיה19/02/2015
שלום אני כבר שנה וחצי לאחר ניתוח עקמת , רציתי לשאול שאלה שמאוד מטרידה אותי, לפני הניתוח היתי רוקדת על עמוד בתור ספורט, ועכשיו רציתי לשאול האם אני יכולה לחזור לריקוד על עמוד ללא הגבלות ? המנתח ניתח אותי רק בגב העליון ולא נגע כלל בגב התחתון על מנת לשמור על כושר תנועה מסוים, אז רציתי לשאול האם אני יוכל לשוב לרקוד על עמוד ? או שיש לי מגבלות מסוימות שאני לא יוכל לעשות תרגילים מסוימים ? תודהרבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח עקמת - תגובה
ד''ר אודי לבל22/02/2015מאיה שלום. אני מציע להתייעץ עם המנתח שלך. ריקודים מסוגים שונים יכולים להפעיל הרבה עומס על האיזור המנותח וכדאי לוודא עם המנתח שהושג איחוי תקין של החוליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מפרק ירך חוזרת לתינוקסימה18/02/2015
שלום
רציתי לדעת האם לאחר שתינוק בגיל חודשיים (לידה ראשונה) עבר אולטרסאונד מפרקי ירך והכל יצא תקין, יש צורך בביקורת חוזרת בגיל 6 חודשים (אורטופד טען שיש צורך תמיד בביקורת כשמדובר בלידה ראשונה אפילו שהכל היה תקין - האומנם?)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מפרק ירך חוזרת לתינוק - תגובה
ד''ר מרק אידלמן20/02/2015שלום,
קודם כל אין צורך , לא שמעתי על צורך שהוא אמר לך . בכל מקרה נשמע לי מוזר והזוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל נפוחה לאחר מאמץ ללא כאביםשאול17/02/2015
הבן שלי משחק כדוררגל בילדים ב הוא בן 12 לאחר משחק הברך שלו התנפחה לקחנו אותו לבית חולים פוריה עשו לו צילום אך לא ראו כלום בצילום והרופא אמר לו לנוח 14 יום ירדנו לבית ויום למחרת כל הרגל התנפחה כמו בלון לקחנו אותו שוב לאורטופד והוא אמר זיהום נתנו לו אנטיביוטיקה 4 ימים הנפיחות ירדה אבל כל פעם שהוא מתאמן או משחק הברך מתנפחת אשמח אם תוכל לתת לנו איזה כיוון לבעיה של הילד תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל נפוחה לאחר מאמץ ללא כאבים - תגובה
ד''ר אודי לבל18/02/2015שאול שלום. קשה לי לאבחן לפי התיאור. אני מציע לקחת את הנער להבדק אצל מומחה ברפואת ספורט או ארתרוסקופיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה תקינהמיכל12/02/2015
שלום 1) האם נכון שלגיל 5 אין התויות מיוחדות לגבי א. סוג המזרון לשנת הלילה ב. גובה הכרית (אם ישנן התויות אשמח מאוד לדעת אני שומעת דעות שונות ומשונות) 2) כיצד יש להתייחס לאחוזון 10 מבחינת הגובה בגיל זה (המשקל מתואם), האם יש לעקוב בלבד . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה מזרון וכרית
ד''ר אודי לבל14/02/2015מיכל שלום. לצערי לגבי מזרון וכרית אין המלצות שיש להן ביסוס. ראי גם בכניסה לאתר את השאלות הנפוצות. לגבי ילד/ה באחוזון 10% - זה ממש לא בתחום האורתופדיה אלא לבירור אצל רופא/ת הילדים. באופן כללי את בטח יודעת שמדובר מימדי גוף קטנים יחסית לממוצע לגיל הילד/ה ויש לברר מהי הסיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחול יכול לגרום לעקמת לנערותורד12/02/2015
שלום,
רציתי לדעת האם ריקוד במגמת מחול בבית הספר יכול לגרום לתחילתה של עקמת?
הבת שלי בת 13 התחילה השנה לרוקד במגמת מחול בבית הספר וכעת יש לה התחלה
של עקמת מה שלא היה קודם. במשפחה יש עבר של עקמת.
האם זה יכול להיות הגורם? האם יש להפסיק את הריקוד במיידי כדי למנוע החרפה?
אשמח לתשובתכם. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת - גורמים
ד''ר אודי לבל14/02/2015ורד שלום. אין כל עדות שפעילות כלשהי יכולה לגרום לעקמת. יש נסיונות להבין אם פעילות גופנית כלשהי תועיל למניעת עקמת אבל גם כאן אנחנו עוד בערפל. אין כל סיבה להפסיק לרקוד. הסיכון המשפחתי הוא גורם בעל משמעות מסוימת. אבל יש לזכור שאם העקמת קטנה (פחות מעשרים מעלות) ואם מצב ההתבגרות מתקדם (כבר יש מחזור וסת) סיכון ההתקדמות של העקמת למשהו בעל משמעות - הוא קטן. בכל מקרה הקפידו על המעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)