מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מזרון לילדיםרננה28/08/2014
שלום,
ביתי בת השנתיים עוברת למיטת ילדים, ורציתי לשאול מהו המזרן המומלץ לילדים, אילו פרמטרים לבדוק?
האם מזרן יותר רך הוא בהכרח פחות בריא?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרון לילדים - תגובה
ד''ר אודי לבל28/08/2014רננה שלום, קראי בבקשה בשאלות נפוצות בכניסה לאתר. אם יש עוד שאלות - אשמח לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירך פרוקהדבורה28/08/2014
שלום
ביתי בת 3 שבועות
בשחרור מהבית חולים אמרו לנו (וכתבו במכתב) שירך ימין שלה פרוקה.
מזה אומר?
ומה צריך לעשות?
אימי אמרה לי שגם לי זה היה ושעבר הרבה שנים אז היא לא זוכרת מה בדיוק היה אבל שהיה לי גבסים מתחלפים ואחרי זה סד או משהו כזה.
האם זה תורשתי?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספלזיה של מפרק הירך
ד''ר אודי לבל28/08/2014דבורה שלום. אני מציע לפעול לפי ההמלצה שנכתבה בשחרור התינוקת מביה"ח ואם אין הנחיה אחרת - לבצע בדיקה אצל אורתופד ילדים כולל אולטרא-סאונד ירכיים בתוך כשבועיים. כדאי לקרוא על הנושא. באינטרנט. (את מוזמנת לאתר של היחידה שלי, שערי צדק, אורתופדיה ילדים) או כל אתר אחר כך שתגיעו מוכנים עם שאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברך אחורית לילד בן 3רותי18/08/2014
שלום רב
בני בן 3 ו-9 חודשים התלונן על כאבים בברך האחורית במשך 5 ימים כל בוקר כשהיה מתעורר, בתחילת היום היה קצת צולע ובהמשך היום תפקד רגיל לחלוטין. ביום שבת הוא קם עם כאבים עזים בלי יכולת ללכת על הרגל בכלל וגם לא לעמוד עליה. פנינו למיון ולאחר צילום הברך (ללא ממצא חריף) ובדיקות הדם הכל נראה תקין גם מדדי CRP היו 0.16.
שחררו אתנו הביתה ואמרו להגיע לביקור ביום ראשון בבוקר. לקראת הערב הילד שוב התחיל ללכת על הרגל בהתחלה בצליעה ולאחר מכן רגיל. ולכן חשבנו שזה משהו שעבר. אך ביום ראשון בלילה התלונן על כאב ברגל ונרדם. ביום שני לפנות בוקר קם שוב עם כאבים עזים ברגל בלי יכולת ללכת או לעמוד עליה והייתה לו נפיחות בכף הרגל. פנינו שוב למיון לרופא אורתופד לאחר בדיקה הוא אמר שלא רואה משהו חריג ושניתן לו נורופן פעמיים ביום ובמקרה החמרה לחזור. בהבחנתו נכתב רגישות בהנעת הברך באזור הפוסטה הפופליטאלית המצב מאוד מדאיג אותנו הוא ילד מאוד פעיל אך מהבוקר משותק לעגלה בלי יכול לתפקד עם הרגל עד כדי כך שאנו מרימים אותו להתפנות. ברצוני לשאול אם יש צורך להתעקש על בדיקות יותר מקיפות ולא לחכות עוד, או לחכות יום יומיים ולראות איך המצב מתפתח? האם נתקלת פעם בכזו תופעה?
בתודה מראש רותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברך אחורית לילד בן 3 - תגובה
ד''ר אודי לבל18/08/2014רותי שלום. לא אוכל לתת "אבחנה" בפורום הזה. אבל בהחלט יש תלונות של ילדים וגם ממצאים ממש שאיננו מצליחים לפענח בתחילה. אני מציע להרחיב קצת את נקודת המבט, על ידי פניה לרופא/ת הילדים. לנו האורתופדים יש לרוב מבט מאוד צר. בעיקר כשהבירור נעשה בסיטואציה של רפואה דחופה, כמו חדר מיון או מצב דומה. מציע לקבוע תור לרופא/ת הילדים במהלך השבוע, ולברר את העניין לעומק. כאב סביב הברך יכול היות מוקרן מאזור מפרק הירך או האגן, יתכן שזו בעיה מפרקית כלשהו ועוד הרבה אפשרויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה במרפקאבי17/08/2014
שלום, בני בן השש מתח את היד באזור המרפק. הוא לא נפל על היד אלה הוא התנדנד על חבל ופספס את המזרון וכנראה זה גרם למתיחה או קרע של אחת הרצועות באזור המרפק. בכל אופן הלכנו לקופ"ח עשו צילום רנטגן. בצילום לא ראו שבר או תזוזה של העצמות. חבשו את היד בתחבושות והניחו גבס מכף היד ועד הזרוע. אבל את הגבס עשו רק על החלק התחתון של היד. אמרו לבוא בעוד שבועיים לביקורת. שאלתי היא ,האם זה טיפול מספיק לפגיעה מסוג זה? האם גבס רק על חצי התחתון של היד מספיק? לא שלחו אותנו לבדיקות נוספות כדאי לראות אם יש קרע ברצועות הרופא אמר שבד"כ פגיעות כאלו יכולות להחלים לבד. תוך כמה זמן ילד מחלים מפגיע כזו? והאם יש סכנה פגיע לתווך ארוך במבנה היד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה במרפק - תגובה
ד''ר מרק אידלמן17/08/2014שלום
אין סכנה מקיבוע לשבועיים
לא זכור לי שראיתי קרעים ברצועות בגיל שש שנים
אם היו כאבים ותפיחות במרפק - סד גבס טיפול מקובל מאוד גם אם אין עדות לשברים בצילום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריסת קרסולענבל11/08/2014
בני בן השלוש חלה בעבר בדלקת פרקים של הילדות. לא ידוע לנו אם יש קשר אולם יש לו ולגוס קשה בשני הרגליים ומעבר ברגל ימין החלה קריסה של הקרסול כלפי פנים. הילד שלנו צולע הוא סובל מכאבים חזקים שמצריכים משכך כאבים ופעמים רבות מתקשה ללכת היות וממש כואב לו. פנינו לאורטופד הוא המליץ בינתיים על מדרסים שקשה לו להתרגל אליהם וגורמים לו כאבים עזים אולם החשוב ביותר שנאמר לנו שכרגע מחמת גילו הצעיר לא ניתן להתערב ניתוחית. הילד שלנו סובל מאוד ואנו מרגישים שזה מחמיר ואנו חשים חסרי אונים. אנא עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריסת קרסול - תגובה
ד''ר מרק אידלמן11/08/2014קשה לי לתת לכם עצה בלי לראות את הילד - לא מאמין שאורטופד ילדים המליץ מדרס לילד בן 3 שנים
אם לא הייתם אצל אורתופד ילדים מנוסה - ממליץ לכם בחום להתחיל בירור מצד זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום אגןמאיה10/08/2014
שלום רב,
לפני יומיים בצענו רנטגן אגן לבתי בת 10 חודשים עקב חום גבוה וצליעה. רציתי לדעת עד כמה זה מסוכן לעשות רנטגן בגיל כל כך קטן והאם זה משפיע בהמשך?
תודה מראש מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום אגן - תגובה
ד''ר מרק אידלמן10/08/2014לא מסוכן לעתיד - מינון קרינה מינימלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תינוקותטל10/08/2014
שלום!
כיום קיימים בשוק שני סוגי טיולונים לתינוקות. כאלה המאפשרים שכיבה מלאה של התינוק וכאלה שכאשר התינוק שוכב הרגליים שלו מופנות מעלה.. (שכיבה במצב ישיבה..) כששאלתי את המוכר בחנות לגבי העניין הוא אמר שעשו איזה מחקר וגילו שיותר בריא לתינוק לשכב ככה..נשמע לי קצת לא הגיוני אבל בכל אופן אשמח לדעת אם יש בעיה בצורה הזו, האם זה יכול להזיק או שזה לא ממש משנה? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגלת תינוקות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן10/08/2014האמת לא שמעתי על מחקר כזה ומצידי שתי תנוחות בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באצבעות לילד בן שששגיא שוורץ09/08/2014
שלום מבקש לדעת הבן שלי בן שש יש לו שבר במרפק ושמו לו גבס על כל היד
לאחר יומיים מאז הגבס הילד מתלונן על כאבים באצבעות של היד עם הגבס
שנשארו כמובן חשופות
האם צריך לקחת אותו מיד לרופא או האם הכאב באצבעות טבעי
או מהי הסיבה לכך
תודה שגיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באצבעות לילד בן שש - תגובה
ד''ר מרק אידלמן09/08/2014יתכן ויש לחץ מגבס , אולי לא מייד אך מחר בבוקר הייתי מביא אותו לאורתופד ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באצבעות
שגיא שוורץ09/08/2014תודה על התשובה ד״ר אידלמן יחד עם זאת כאשר נתתי לו נורפן 7.5cc רבע שעה לאחר מכן הילד נרגע והפסיק לבכות ולהתלונן על כאבים
מכיוון שביקרנו במרפאה שלך בקריית מוצקין בעבר נשמח להגיע אליך להתייעצות וביקורת יש לנו את הדיסק של הצילום וגם האורתופד שגיבס את הילד ביקש לבצע צילום
נוסף בשבוע הבא לראות עם השבר התאחה והאם צריך ניתוח או רק המשך עם גבס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים באצבעות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן09/08/2014דבר עם מזכירתי מחר בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה ועמידה עצמאיתהילי07/08/2014
שלום רב,
ביתי בת שנה ושלוש וחצי חודשים.
הולכת בתמיכה כבר מעל 5 חודשים..הולכת עם רהיטים ועם הולכה שלנו. עדיין לא מצליחה ללכת לבד.
מה שיותר מדאיג אותי שהיא לא מצליחה לעמוד לבד ללא תמיכה, היא מאבדת שיווי משקל באופן מיידי.
ניסיתי לעשות תרגיל בו אני משעינה אותה עם הגב לקיר ועומדת ממש קרוב אליה כדי שתוכל לנסות ללכת- אך הגב שלה התעקם בצורה מוזרה והיא איבדה שיווי משקל.
האם זה עוד תקין לגילה?
האם כדאי לראות אורטופד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה ועמידה עצמאית - תגובה
ד''ר מרק אידלמן07/08/2014לא כולם הולכים עד גיל 18 חודשים וזה עדיין תקין
לא צריך לדאוג , לפי מה שאת מתארת בתך עוד מעט תלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר Greenstick שלא התאחה ב3 שבועותאפרת ביורק05/08/2014
שלום ד"ר לבל,
ביתי בת 7 שברה את היד לפני 3 שבועות. נאמר לי שזהו שבר קל ואופייני לילדים ותוך 3 שבועות בטוח יתאחה, לכן מאוד מדאיג אותי שכשהרופא הסיר את הגבס עדיין היו כאבים במקום השבר. הרופא החזיר את הגבס ואמר שנעשה צילום עוד שבוע ונחזור אליו.
האם זה משהו שקורה ששבר כזה לא יתאחה תוך 3 שבועות? האם זה מראה על משהו לא תקין באיחוי?
הבת שלי לא משתמשת במתלה והרופא אמר שאין צורך זה רק לנוחות. האם צריך לתת ליד לנוח יותר? לתת תוספי סידן?
תודה רבה!
אפרת (עובדת עם ריבל, ראית אותנו לכמה דקות יום לאחר השבר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר Greenstick שלא התאחה ב3 שבועות - תגובה
ד''ר אודי לבל06/08/2014אשמח להתרשם בתחילת השבוע. שבר גרינסטיק הוא לפעמים שבר מלא. בודאי בגיל שש. לעיתים הצילום לא חושף את מהותו הממשית. אם יש כאב, לקבע לעוד קצת זמן. לתוספי סידן אין כל השפעה על האיחוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
אפרת08/08/2014כלומר אני מבינה מדבריך שיתכן והצילום לא חושף את חומרת השבר.
האם כתוצאה מכך אופן הטיפול היה מוטעה או שפשוט צריך עוד סבלנות עם הגבס?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה - תגובה
ד''ר אודי לבל09/08/2014כוונתי: לעיתים שבר הוא מלא ולא גרינסטיק. אזי יידרש יותר זמן קיבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש באורך הרגליים אצל ילד בן 10עידו03/08/2014
שלום רב,
לאחרונה שמנו לב שרגל ימין של בננו, בן ה-10, ארוכה במקצת מרגל שמאל (1-2 ס״מ).
הוא משחק כדורסל מקצועי (4 פעמים בשבוע).
בעבר היו לו כאבים בברכיים וב-MRI נמצא שיש שחיקה בסחוס אבל לאחר בדיקת CT ובדיקת אורטופד, החשש הזה נשלל.
הוא בהפסקה מכדורסל בחודשיים האחרונים אבל בזמן האחרון הוא מתלונן על כאבים ברגל ימין (הארוכה יותר).
האם יש מקום לדאגה?
האם זה מצב שאמור להסתדר עם הזמן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרש באורך הרגליים אצל ילד בן 10 - תגובה
ד''ר מרק אידלמן03/08/2014קודם כל צריך להיות בטוח שאכן קיים הפרש
אם יש הפרש מעל 20מ״מ צריך לטפל עד גיל 14/15
הייתי מתחיל עם בדיקה אצל אורטופד ילדים , אם אכן יש חשד - צריך לעשות גם צילום מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת כתף אצל פעוטהאפרת03/08/2014
שלום רב,
הבת שלי בת שנתיים ורבע פרקה השבוע את הכתף (רופאת ילדים החזירה אותה במהירות למקומה) לדברי הגננת זה קרה מנפילה . שאלתי היא האם זה יכול לקרות מנפילה או שיתכן והגננת משכה בידיה כדי להרים אותה אחרי הנפילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת כתף אצל פעוטה - תגובה
ד''ר אודי לבל03/08/2014אפרת שלום. ילדים קטנים אינם פורקים את הכתף אלא סובלים מתופעה שנקראת ״מרפק משוך, pulled elbow" שבו אחד ממרכיבי המרפק נתקע ומשתחרר כאשר מכופפים את המרפק ומסובבים קצת. קשה לי לקבוע איך זה קרה. זה נוטה לחזור, אז להזהר בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ddh תינוקת בת 5 חודשיםאמא מודאגת24/07/2014
אובחן לפני כחודשיים ddh בשמאל דרגה d ובימין 56 מעלות.
לאחר טיפול ברצועות להלן הממצאים מבדיקת רנטגן.
התפתחות תקינה של אצטבולום דו צדדי.
גרעין ראש הזרוע המרכזי דו צדדי. זווית אצטבולרית תקינה מימין בהתאם לגיל ולמין.
משמאל- 36 מעלות.
מה זה אומר? האם התקדמנו?
אודה לתשובתכם המהירה!
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ddh תינוקת בת 5 חודשים - תגובה
ד''ר אודי לבל24/07/2014אמא שלום, נשמע טוב. אבל זה ממש נושא שצריך לדון עם הרופא המטפל שלכם ולא משהו שאפשר לסכם אותו כאן. אתם מטופלים וצריכים להתעקש להבין איך הטיפול מתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 5 חודשים ddh
אמא מודאגת24/07/2014אעשה זאת.
תודה רבה על התשובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרירת רגל בזחילה על ששליאת21/07/2014
שלום רב,
בני בן 8 חודשים וזוחל על שש כחודש כאשר ברך אחת על הרצפה כפופה למצב ישיבה ונגררת, ועם הרגל השניה הוא דוחף את עצמו כך שהברך באויר. מדי פעם הוא זוחל שתי זחילות כמו שצריך אבל חוזר לזחילה הלא תקינה. מדי פעם הוא עובר לזחילת דב. הוא החל להתנדנד על שש מגיל חצי שנה והוא מתיישב לבד מגיל 7 חודשים. במקביל למעבר לישיבה הוא החל גם לזחול. כיום הוא עובר למצב ישיבה מעמידת שש או עמידת דב ועושה זאת לשני הצדדים, גם החזרה מישיבה לזחילה מתבצע לשני הצדדים.
האם דורש טיפול? האם ישנם תרגילים לשיפור המיומנות? במידה וכן איזה?
תודה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרירת רגל בזחילה על שש - תגובה
ד''ר אודי לבל21/07/2014ליאת שלום. הנושא הזה מעסיק הרבה הורים (כל סוגי הזחילה הלא סימטרית) ואני לא יודע אם דווקא אורתופד הוא הכתובת. נסיוני מראה שאין לזה כל קשר לבעיה התפתחותית או אסימטרית בהמשך. אבל אולי המומחים להתפתחות הילד/ה יסברו אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת גבס לילדהענבל20/07/2014
שלום,
לביתי בת השלוש הורידו גבס מהרגל (שבר בשוק) לאחר כשלושה שבועות.
חשבנו שהיא ישר תתחיל או תנסה ללכת על הרגל, אבל ממש לא.
היא לא מוכנה ללכת בכלל על הרגל- אומרת שכואב לה ומעדיפה לשבת על העגלה.
מה עושים? הצילום נראה בסדר גמור.
איך משכנעים אותה להתחיל להשתמש ברגל?
היא כאילו התרגלה ומבסוטית מהמצב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת גבס לילדה - תגובה
ד''ר אודי לבל21/07/2014ענבל שלום. אין צורך לשכנע. לא נורא אם לא תלך עוד כמה ימים. כאשר הכאב והפחד יעברו - היא תשוב ללכת. המצב הזה מאוד נפוץ אצל ילידם בגיל כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)