מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת בירורמונא09/04/2013
שלום ד"ר
בתי בת ארבעה חודשים, טופלה ברצועות פבליק בגיל חודש למשך חודשיים וחצי בשל פריקת ירכיים, וכיום המצב תקין. אני שמה לב כי כשאני מושיבה אותה על הרגל שלי היא מכופפת את הראש שלה והגב שלה מעט קדימה אותו דבר העמידה שלה לא ממש ישרה אלא נוטה קדימה. וזאת למרות יכולתה הטובה להרים את הראש והחזה בצורה טובה מאוד ולהחזיק אותם כשהיא על הבטן. שאלתי היא האם מצב זה הינו כתוצאה מהרצועה ששמה והתנוחה שהייתה בה למשך זמן? על מה זה מעיד? והאם המצב יסתדר מצמו.
תודה מראש על תשובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת בירור - תגובה
ד''ר אודי לבל10/04/2013מונא שלום. איני חושב שיש קשר כלשהו לעובדה שהיא טופלה ברצועות. אבל!!! אין שום סיבה להעמיד או להושיב תינוקת בת 4 חודשים שאינה יושבת בעצמה!! בודאי לא להעמיד - ממש מיותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבישת ואקוםיקי03/04/2013
שלום רב
האם חבישת ואקום לפצע בירך דורשת ריתוק למיטה ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבישת ואקום - תגובה
ד''ר אודי לבל03/04/2013יקי שלום, זה לא ממש הפורום המתאים. אם המדובר במכשיר VAC - אפשר להתנייד איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוליוזיס אבחנהאלונה01/04/2013
במשפחתנו רקע של עקמת בגב, ירושה מסבא...
אני עצמי עם רקע של סקוליוזיס קיפוזיס ועברתי 3 ניתוחי סקוליוזיס.
בתי בת חצי שנה, והייתי רוצה שתבדק למען אקדים תרופה למכה.
האם זה הגיל?
האם כדאי להתחיל איזושהי פעילות מונעת: שחיה, יוגה וכו'?
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקוליוזיס אבחנה - תגובה
ד''ר אודי לבל03/04/2013אלונה שלום - לרוב העקמת מופיעה סבי גיל ההתבגרות אבל היות שאיני יודע איזה סוג של עקמת היה לך - אפשר לקחת את התינוקת לאורתופד ילדים שיתרשם אם יש משהו. לגבי סוגי פעילות גופנית: הם מומלצים מבחינה כללית אבל אין להם השפעה על עקמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pffddanicho31/03/2013
הי.
אנחנו מחפשים מידע על המום הנ"ל.
נתונים סטטיסטיים, גורמים, ודרכי טיפול.
כל מה שיש....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pffd - תגובה
ד''ר מרק אידלמן31/03/2013שם המודרני של תסמונת -congenital short femur
תסמונת יחסית נדירה , יש דרגות קושי שונות וגם דרכי טיפול
לא נירא לי נכון לדבר על כל התסמונת - זה כמו לדבר על ״Toyota "- אבל בברנד הזה יש אלף סוגים של מכוניות .כדי לך לשאול אורטופד ילדים המטפל דברים יותר ספציפיים מבוסס על המקרה קונקרטי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליים של תינוק לא גדלותelinors9924/03/2013
שלום,
בני יהיה בן שנתיים בעוד כחודש. בתחילת החורף הנוכחי (ספטמבר, הוא היה בן שנה וחצי) קניתי לו נעליים במידה 22. אתמול (מרץ) קניתי לו סנדלים לקראת הקיץ ומסתבר כי:
1. כפות רגליו לא גדלו כלל
2. רגל אחת קטנה במידה מהשנייה (האחת מידה 21 והשנייה 22) - ההפרש ניכר מאוד
האם דורש טיפול?
האם נורמלי?
אם המצב ממשיך, מתי להתחיל בירור?
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגליים של תינוק לא גדלות - תגובה
ד''ר מרק אידלמן28/03/2013שלום
לא נירא שיש כאן דרמה,
אך יש מספיק סיבות כדי להזמין תור לאורטופדיה ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצמות הכתפיים אצל ילדה בת שנתייםיעל20/03/2013
שלום רב,
ביתי בת שנתיים וחודשיים. מאז שנולדה, כאשר מרימים אותה על הידיים, עצמות הכתפיים והגב העליון כאילו זזות ממקומן. הרגשה כאילו היא ״מתפרקת״.
כיום, אולי בגלל שהיא יותר כבדה, התחושה הזו יותר בולטת. אני דואגת שמא יש לה בעייה כלשהי בשלד. האם הדבר מוכר? ומה ניתן לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמות הכתפיים אצל ילדה בת שנתיים - תגובה
ד''ר אודי לבל20/03/2013יעל שלום. אני מתקשה להבין אם המדובר במצב תקין או שאכן יש בעיה - אני מציע להיוועץ עם רופא/ת הילדים ואם משהו אכן חריג - תתקדמו בבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בסלקלמיכל20/03/2013
שלום רב,
בני בן ארבעה חודשים. מאחר ופעמים רבות אחרי ההנקות בלילה הוא מתקשה לישון על הגב במיטה (האוכל מציק לו והוא מתעורר שוב ושוב), התחלתי להרדים אותו אחרי ההנקה בסלקל. התנוחה הזו מקלה עליו וכך הוא ישן טוב יותר.
יוצא שבמשך הלילה הוא ישן כשמונה שעות בסלקל.
שמעתי בעבר שהתנוחה של הסלקל לא טובה לתינוקות קטנים שעדיין לא יושבים בעצמם.
רציתי לשאול לכן האם זה באמת בעייתי (בהיבט האורטופדי) שבמשך כמה שעות מדי לילה הוא ישן בסלקל.
תודה,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בסלקל - תגובה
ד''ר אודי לבל20/03/2013מיכל שלום. אני לא מכיר בעיה "אורתופדית" בתחום זה, אבל אולי לרופאי הילדים יש איזו תיאוריה על זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור קל ברגל שמאלמונא19/03/2013
שלום ד"ר
בתי התינוקת בת שלושה חודשים וחצי, בגיל חודש טופלה ברצועות פבליקת בשל פריקת ירכיים למשך חודשיים וחצי. בבדיקה האחרונה הודגמו פרקי ירכיים תקינים אך שמתי לב שיש קיצור קל ברגל שמאל והאורטופד בדק וציין שיש קיצור קל ברגל כחצי סנטימטר. אני מאד מודאגת ושואלת אם יש מה לעשות כדי לפתור את הבעיה בגיל קטן.
האם הפער באורך הרגליים נשמר או גדל?
אודה לך מאוד אם תענה לשאלותיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור קל ברגל שמאל - תגובה
ד''ר מרק אידלמן19/03/2013שלום מונא,
בשלב זה צריך להמתין בסבלנות ובגיל שנה לעשות צילום גפיים בכל אורך , למדוד הבדל בין הגפיים ( אם אכן קיים ) ורק אחרי זה לעשות חישוב לעתיד.
בכל מקרה אם יש הבדל של חצי ס״מ אין כאן דרמה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בעצם הבריחנעמי16/03/2013
שלום!
בתי בת ה3 וחצי שברה את עצם הבריח. כל מה שהאורטופד אמר זה לשים את המתלה ליד, ושלא נורא אם היא תוריד אותו. (מכאן הבנתי שזה בסדר שאם זה לא נוח לילדה אז זה בסדר שהיא תהיה בלי מתלה). לאחר קריאת חומרים שונים בנידון הבנתי שהמתלה הוא קריטי לעניין ריפוי מהיר וטוב של השבר.
אילו פעולות מותר לה לעשות? או ממה כדאי להמנע?
האם להקפיד על המתלה באופן קבוע? גם בלילה?
האם היא תזדקק לפיזיוטרפיה בהמשך?
בקיצור, איך אוכל להעניק לבתי את הטיפול הטוב ביותר, שחלילה לא יהיו לה נזקים משבר זה בעתיד? (זה יכול להשפיע על כתיבה ? זאת היד שבה היא כותבת...)
אודה לתשובתכם,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בעצם הבריח - תגובה
ד''ר אודי לבל17/03/2013נעמה שלום. עצם הבריח (קלויקולה) היא עצם שהשבר בה מתאחה מאוד מהר ולרוב לא מותיר כל בעיה תפקודית או קוסמטית. לכן הטיפול במתלה הוא לשיכוך כאב בלבד (צריך כמובן גם להוסיף תרופה לשיכוך כאבים - אם יש כאבים). העצם נתונה בתוך מעטפת עבה ולכן לא מאוד משנה באיזה עמדה מצויים חלקי השבר. בכל מקרה אני מציע להמשיך במעקב אורתופדי לאחר כ-10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם בולטת באצבעאפרת16/03/2013
בני בן השנתיים נולד עם בליטה באצבע בכף היד, בליטה שנראת כמו עצם נוספת על החלק האחרון באצבע. לא נראה שזה כואב לו. אבל זה לא אסתטי. מה ניתן לעשות? ובאיזה גיל מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם בולטת באצבע - תגובה
ד''ר אודי לבל17/03/2013אפרת שלום - אני מציע לבדוק את הממצא אצל אורתופד ילדים או מומחה כף יד. קשה לי לאבחן על סמך התמונה ובוודאי לא הייתי מתעלם מהממצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב שכיבה בעגלות תינוקאמא15/03/2013
בחיפושינו אחרי עגלת תינוק ראינו המון עגלות שהשכיבה בהם היתה מאוד מוזרה לדעתי, המבנה הוא שמצב שכיבה זה בעצם כאילו הילד יושב (הטוסיק ב-90 מעלות לגב ואז הרגליים בזוית נוספת) ממש כאילו לקחת כיסא והשכבת אותו על הרצפה.
אני ממש לא אהבתי ולא הבנתי איך זה בריא לתינוק לשכב ככה, בהנחה שהעגלה משמשת אותנו לרוב עד סביבות גיל שנתיים וכמובן שיש מקרים שהילד נרדם בעגלה.
המוכרים השונים הסבירו הסברים שונים ומשונים וטענו שזה הכי בריא שאפשר.
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית על העניין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תגובה...
אמא21/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב שכיבה בעגלות תינוק - תגובה
ד''ר אודי לבל22/03/2013אמא שלום. את מבקשת דעה "מקצועית" - אין לי. לא ברור אם יש בעייתיות בהשכבת תינוק באלכסון או אפילו שינה בתנוחת ישיבה. יש חברות מסורתיות שבהן התינוקות נישאים על גב האם (תנוחת גב אנכית), או ישנים כל חייהם בערסל בלי תוצאה בעייתית ברורה. נסי אולי בפורום אחר בו יהיה למישהו רעיון מלומד יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלייםקרן13/03/2013
שלום רב, בני בן השנתיים מתעורר כבר חמישה לילות רצוף בערך באותה השעה ( אחת - שתיים לפנות בוקר) בבכי ומתלונן על כאבים ברגליים. הכאבים לא עוברים גם אחרי למעלה משעה ובסופו של נרגעים בעזרת נורופן. למחרת בבוקר הוא מתעורר כאילו כלום ומתפקד לאורך היום כרגיל. הבנתי שיתכן ומדובר בכאבי גדילה. שאלתי אם אפייני לגילו המוקדם וכמה זמן זה יכול להמשך. ובנוסף האם יש טיפול נוסף מעבר למשככי כאבים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברגליים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן13/03/2013שלום,
בד"כ כאבי גדילה מופים בלילות ( לוחית הצמיחה פועלת בשעול השללו ).
אין טיפול ספציפי , בסופו של דבר כאב יעבור , סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנדלי שורש לגיל 4...NOF13/03/2013
האם סנדלי שורש מתאימים מבחינה אורתופדית לגיל 4
?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או דגם שונה..
NOF13/03/2013או דגם שונה של שורש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו דגם שונה.. - תגובה
ד''ר מרק אידלמן13/03/2013האמת, אייני יודע את התשובה , לילדים ונכדים שלי הייתי קוני אינסטינקטיבי דגם השני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת ירךעדי10/03/2013
שלום רב.
ביתי אובחנה בגיל שבוע עם פריקת ירך בשתי הרגליים, טופלה ברצועות פאבליק במשך 4 חודשים ולאחר מכן הסירו את הרצועות כי הבדיקה הייתה תקינה (בדיקת אולטראסאונד). בבדיקת מעקב לפני שבוע (היא כבר בת 10 חודשים), התברר שצריך להחזיר מכשיר פיסוק מסוג ג'ורדן כי יש תת פריקה. בגלל שהילדה כבר זוחלת ועומדת ומתהלך סביב שולחנות וכו'.... הרופא אמר שאפשר לשים את המכשיר רק בלילה ובשנת צהריים בטענה שזה לא ייתפרק בחזרה במהלך היום ויש אפקטיביות לטיפול. התייעצנו עם פרופסור בכיר יותר והוא אמר שכדאי לשים את המכשיר 23 שעות ביממה ולהוריד רק למקלחת אחרת אין אפקטיביות לטיפול. מאוד התבלבלנו מהגישות השונות ...... ברור שאני מעדיפה לא לשלוח אותה עם המכשיר לגן ולענות אותה עם זה כי זה מגביל אותה לחלוטין בתנועה היא יכולה רק לזחול, לא לשבת לא לעמוד. כמובן שמה שצריך לעשות לטובת הילדה נעשה עם כל הקושי בדבר. אודה לך אם תוכל לחוות דעתך בהתאם..... תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת ירך
עדי10/03/2013בהמשך לדבריי..... זוויות לפי צילום רנטגן אגן.
תת פריקה. בדיקה קלינית תקינה
L-34 , R-32* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת ירך - תגובה
ד''ר מרק אידלמן10/03/2013שלום רב ,
למען האמת אם וכאשר בצילום אגן אכן תת-פריקה לא נירא לי שמכשיר ג'ורדאן פיתרון הנכון-לדעתי יש לקבעה פרק ירך בגבס ספיקה.אך אינני ראיתי צילום , אורטופד ילדים שראה צילום בוודאי החליט על סמך הצילום.
הייתי במקומך עושה עוד חו"ד לפני החלטה סופית על המשך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעקב כפות הרגלייםרונן חיים06/03/2013
שלום, הילד שלי בן 10.5 סובל מזה מס' חודשים בכאבים בעקב כפות הרגליים ובחלק האחורי של כף הרגל באזור גיד הכילס, לעיתים הכאב מתגבר עד כי הילד צולע והדבר מפריע מאוד. יש לציין כי הילד חבר בקבוצת ריצה ורכיבת אופניים מזה כשנה וחצי ועוסק בפעילות גופנית מאז היה ילד קטן (קב' ילדים , אימונים מבוקרים).
ביקרנו פעמיים אצל אורטופד שבדק את הילד וציין כי הכאבים אופיניים לגיל הזה וכי ייקח זמן עד שהעצמות/סחוסים בכף הרגל יתעצבו ואולם בינתיים מזה כחודשיים המצב רק מחמיר, מה לעשות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעקב כפות הרגליים - תגובה
ד''ר אודי לבל06/03/2013רונן שלום. אני מניח שהאבחון היה של תופעת סבר (Sever) שהיא כאב במוקד הצמיחה של העקב (החלק האחורי והתחתון של העקב) - כאבים אלה מופיעים בגיל צמיחת כף הרגל 10-12 אצל בנים. מה שיכול להועיל הוא הפחתת פעילות, והגבהת עקב (הוספת עקב סיליקון) - הדבר שהכי מועיל הוא הזמן - הילד צומח והכאב נחלש. חשוב להמשיך מעקב בכדי לוודא שאין סיבה אחרת לכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)