מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לשבר באף - ילד בן 5אמנון111/06/2013
שלום.
בני בן 5, קיבל מכה באף אתמול בלילה.
הערב, לאחר שהאיזור התנפח ונראה כחול מעט, היינו במיון.
בוצעו 2 צילומים - חשש לשבר (לא וודאי).
שוחררנו לביקורת אאג בקהילה ביום א'.
האם יש דרך כגון MRI לוודא ? אם נדע שיש שבר, האם יש איך לטפל ?
תודה.
אמנון1.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לשבר באף - ילד בן 5 - תגובה
ד''ר מרק אידלמן12/06/2013שלום
כאן פורום אורטופדי , לא אף אוזן גרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה סגורה וגבס ספייקהלילך11/06/2013
לבתי אותרה פריקה בירך שמאל דרגה 3a לאחר טיפול ברצועות שלא עזר נותחה בגיל ארבעה חודשים וגובסה, הינו אצל שני רופאים שונים לפני הניתוח אחד אמר כי שם גבס לשלושה חודשים ואילו רופא אחר אמר ששם לששה שבועות ולאחר מכן ביקורת להחליט האם צריך לעוד ששה שבועות.שאלתי הינה ממה נובע הפער?מה הסיכוי שאחרי ששה שבועות תהיה החלמה מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה סגורה וגבס ספייקה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן11/06/2013בד״כ גבס ספיקה נמשך 3 חודשים , אך אחרי 6 שבועות מחליפים גבס ( אין להחזיק גבס 3 חודשים רצוף)
אינני יודע מה מצב חומרה כעת ,לכן קשה לי להסביר מה התכוון רופא שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגבלה בפסוק החזרה סגורה וספייקה
רותי10/07/2013שלום רב,אני שואלת בקשר לנכדתי,שאובחנה בבעיה במפרקי הירכיים,ומצעים לה או גבס או מתיחה בהרדמה,היא בת 7 חודשים,שאלתי מה העדיפויות ומה הסיכונים,בתודה מראש סבתא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגבלה בפסוק החזרה סגורה וספייקה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן10/07/2013שחזור סגור וגבס ספיקה ( גבס מפיטמות ועד קרסוליים - טיפול מקובל בגיל זה
בד״כ משך הקיבוע 6 שבועות עם החלפת הגבס לעוד 6 שבועות
טיפול מצליח קרוב ל90 אחוזים
סיבוכים עיקרים : כשלון שחזור
בעייה בהספקת דם לראשי ירכיים ( נדיר יחסית )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה סגורה וגבס ספייקה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן10/07/2013בד״כ טיפול נמשך לפחות 3 חודשים , לאחר 6 שבועיות מחליפים גבס לעוד 6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל פונה פנימהאיילה09/06/2013
שלום, נכדתי בת שנה ושבעה חדשים . כף רגל ימין פונה פנימה בזוית בולטת . לדעתינו זה גם מחמיר. (אם האצבעות אמורות לפנות לשעה 12אצלה פונות ל10 כמעט.) האם יש מה לעשות כדי לתקן את העיוות? פעם היו מחליפים בין נעל ימין לשמאל ,זה עוזר???תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל פונה פנימה - תגובה
ד''ר אודי לבל09/06/2013איילה שלום. כפי שנכתב כאן רבות בעבר, סיבוב חריג של כף הרגל יכול לנבוע מהכף עצמה, מהשוק ומהירך ואין אפשרות לאתר את הסיבה בלי לבדוק. קחו את הנכדה לבדיקה ולפי הממצא אפשר יהיה להסביר האם יש צורך בטיפול כלשהו ומה צפוי שיתהווה במהלך צמיחתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 לא יכול ליישר רגלשלי09/06/2013
שלום רב,
בני בן ה- 7 סבל לאחרונה מדי פעם, בעיקר בלילות, מכאבים בחלק שמאחורי הברכיים. לפני יומיים התעורר באמצע הלילה בבכי והתלונן על כאב עז. מאז ועד עכשיו אינו מיישר כלל את רגל ימין. הולך בצליעה, ורגלו מכופפת, גם בעת פעילות או שינה.
הוא ילד בריא ועד היום לא היו כל בעיות בריאות. חשבנו בהתחלה שאולי הוא עושה קצת "הצגה" כדי לזכות בתשומת לב אך לאור העובדה שעברו יומיים והוא עדיין כך, אנחנו שוללים זאת. צילום שביצענו לרגל היום יצא תקין. הופננו למיפוי עצמו בעוד שבוע. בינתייים אנחנו מודאגים. האם יש אכן מקום לדאגה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 לא יכול ליישר רגל - תגובה
ד''ר אודי לבל09/06/2013שלי שלום. את מתארת מהלך דברים מורכב. החזקת הברך בכיפוף וסירוב ליישר היא תופעה שמופיעה לעיתים אצל מבוגרים וילדים שיש להם כאב חזק בברך והסיבות יכולות להיות רבות. אני מציע להיצמד לאורתופד ילדים שיערוך את הבירור, אין לי יכולת על סמך התיאור שלך, להוסיף מידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה לילד בן שנתיים וחודשייםרינת09/06/2013
שלום רב,
הגננת אמרה ששמה לב כי בני נופל המון, הולך כשכפות רגליו מופנות פנימה ואם הוא עם נעליים הולך על קצות האצבעות או מקפל את אצבעותיו. שמתי לב לדברים הללו אבל לא ברמה שחשבתי שמשהו לא תקין.
בכל מקרה היינו אצל רופא ילדים ושאלתי האם כדאי לקבל הפנייה ולבדוק זאת, הוא ביקש ממנו שירוץ וילך ואמר שהכל בסדר והולך תקין.
אני עדיין לא שקטה... הוא התחיל ללכת בגיל שנה וחודשיים, האם ההליכה עדיין מתבססת? ועניין הכפות רגליים שמופנות מעט פנימה יסתדר? האם עליי לבדוק זאת? אם כן למי לפנות לאורטופד? איזה עוד בדיקות צריך לעשות אם יש בכלל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה לילד בן שנתיים וחודשיים - תגובה
ד''ר אודי לבל09/06/2013רינת שלום. במקום לדאוג - קחי אותו להערכה של אורתופד ילדים - אנחנו רואים המון תינוקות בשלבי הליכה ראשונים ואני מניח שתקבלי התרשמות משמעותית. תהיי מוכנה לזה שאולי מי שיבדוק יחשוב כמו רופא הילדים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת-כיפוף צידי של הראש לימיןמיה05/06/2013
שלום
ילדתי לפני שבוע ובמכתב שחרור הילוד מצויין בבדיקה "כיפוף צידי של הראש לימין" ועליי ללכת לביקורת אורטופד בגיל חודש.
במה מדובר? האם יש סיבה לדאגה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת-כיפוף צידי של הראש לימין - תגובה
ד''ר אודי לבל09/06/2013מיה שלום. אני מניח שהיה רושם או חשש מתופעה שנקראת טורטיקוליס. תקראי על זה קצת ותבקשי מרופא הילדים שלכם להתרשם אם יש אכן משהו אמיתי. אם כן, כדאי בהחלט לטפל מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכבה בהליכהאילנה04/06/2013
נכדי בן שלוש שנים ושמונה חודשים ,שבר רגל ימין בשבר מסוג תורוס. רגלו הושמה בסד למשך שבועיים , ומאז שהוסר הסד , מזה כשלושה ימים ,הוא מסרב לדרוך על הרגל הפגועה ואינו מוכן ללכת . שאלתי היא מה עושים כדי לשכנעו שהוא כבר יכול ללכת כמו לפני הפציעה, והאם זה מצב שכיח או שזה מצריך טיפול כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכבה בהליכה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן04/06/2013סבלנות , עוד כמה ימים הוא ילך בלי בעיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן - ספוג קשיח או קפיצי?אני03/06/2013
שלום,
בני בן שנה ושמונה חודשים. בקרוב נעביר אותו ממיטת תינוק למיטת נוער עם מעקה. איזה מזרן מומלץ? ספוג קשיח או קפיצי עם לטקס?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרן - ספוג קשיח או קפיצי? - תגובה
ד''ר אודי לבל03/06/2013שלום - אני מציע לקרוא בשאלות נפוצות בכניסה לאתר ואשמח להוסיף אם יש עוד שאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיות לגבס - הגנה בפני מיםדינה02/06/2013
שלום,
שמעתי על שקיות לטקס מיוחדות המתלבשות על היד ומיועדות להגן על גבס בפני רטיבות. איפה ניתן לרכוש אותן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיות לגבס - הגנה בפני מים - תגובה
ד''ר אודי לבל02/06/2013דינה שלום, אכן יש מעיין שרוולי גומי שאפשר להתקין על יד או רגל לצוך רחצה עם גבס. מנסיוני זה מאוד קשה להתקנה ולהסרה, אבל אם יש מישהו שממש הכרחי שיכנס למים עם הגבס שלו- זה אפשרי. תמצאי את זה בחנויות לאביזרים אורתופדיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלים שפונות החוצה ופלטפוס-בן 3שירה01/06/2013
שלום רב,
בני בן שלוש, התחיל ללכת מאוחר (שנה + 10) ובכלל ההתפתחות המוטורית שלו הייתה מאוד איטית. כיום, ילד רגיל אולם קצת מסורבל בהתנהלות המוטורית. לאחרונה שמנו לב שהוא מתקשה לרוץ (מתעייף מהר ומתלונן על כאבים). לקחנו אותו למס' אורתופדים שאמרו שיש לו פלטפוס ניכר שאין מה לעשות לגביו (מתוך תקווה שישתפר עם הזמן) ויש לו כפות רגליים שפונות החוצה (מעין הליכת ברווז) - שגם לגביה אמרו שאין מה לעשות. עוד לציין - הוא עשה צילום של כפות הרגליים שיצא תקין.
שאלתי - האם באמת אין מה לעשות כדי להקל עליו את ההנהלות המוטורית? שיוכל לרוץ בקלות רבה יותר בלי לסבול כאבים?
אני מאוד מודאגת ואודה מאוד על תשובתך,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלים שפונות החוצה ופלטפוס-בן 3 - תגובה
ד''ר אודי לבל02/06/2013שירה שלום. זה עניין מורכב מכדי לדון בפורום. באופן כללי אני מניח שאת כבר מודעת לאפשרויות הטיפוליות (המעטות) שיש לנו להציע לילדים עם התפתחות מטורית קצת מאחרת. אני מציע לפנות עם הילד ליחידה להתפחות הילד ולברר אם יש צורך ואם יש דרך לקדם את הילד. מה שאת מתארת הוא חלק מהתמונה הנפוצה של ילד היפוטוני ואני לא משוכנע שצריך להתערב במצב הזה. יתכן שסבלנות זה כל מה שנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח החזרה סגורהלילך30/05/2013
שלום
ביתי עברה ביום שני ניתוח החזרה סגורה לאחר שטיפול ברצועות לא עבד. חתכו לה גיד ושמו לה גבס ספייקה
נראה שליד החתך ישנה נפיחות ואודם השאלה היא האם סביר לאחר הניתוח תופעה כזו במידה וכן תוך כמה זנמן אמור להעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח החזרה סגורה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן31/05/2013אם אין חום והפרשה מהפצע - כנירה שאין בעיות . צריך להמתין ולעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הושבת תינור שאינו יושב מעצמוטל30/05/2013
בתי בת כמעט 7 חודשים.
היא התחילה מדי פעם לזחול אחורה.
אחות טיפת חלב אמרה לי להושיב אותה בכסא אוכל רק בזמן הארוחות. האם זה עלול להזיק לה?
האם ההתפתחות הנכונה היא רק ישיבה שמתפתחת מהזחילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הושבת תינור שאינו יושב מעצמו - תגובה
ד''ר אודי לבל31/05/2013טל שלום. יש הרבה שונות בקצב וסדר התפתחות תינוקות וסביר שלא ייגרם כל נזק מהושבה בגיל כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה דחופה- כפות רגליים פונות פנימהיעל28/05/2013
שלום,
לביתי בת ה 5 חודשים יש כפות רגליים שפונות פנימה (החלק החיצוני של הכף קמור פנימה) מאז הלידה. אורטופד המליץ לנו על שתי אפשרויות:
1. לגבס את הרגליים, עד לירך.
2. לשים סדי UNFO - פטנט חדש של דמויי נעליים המקבעים את הרגל למשך חודשיים. ניתן להסירם לאמבטיה.
האם שמעתם על החברה הזו? אני יודעת שהיא חדשה בשוק אבל לטענתם יש להם אחוזי הצלחה מדהימים.
מה לדעתכם כדאי לעשות?
עד איזה גיל ניתן בכלל לשים גבס במקרה כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה דחופה- כפות רגליים פונות פנימה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן29/05/2013כנירה שמדובר על metatarsus varus , ובאמת טיפול הוא גיבוס , נעליים מיוחדות וסדים.
לא פעם יש לעשות גבס לפני הכל . כדי לענות לך על שאלתך צריכים לבדוק את הילדה.
אין לי ניסיון אישי עם unfo* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינדיקציות לשיפור בדיספלזיהנעמה26/05/2013
שלום
לביתי בת ה-4.5 חודשים גילו לפני חודש בצילום רנטגן דיספלזיה בדרגה 2B ברגל שמאל עם AI 35 מעלות. יצוין כי הפיסוק של הרגליים היה כ-40 מעלות בלבד.
התחלנו טיפול ברצועות פבליק 23 שעות ביממה. כתוצאה מכך הפיסוק שלה ממש השתפר. שאלתי היא האם זוהי אינדיקציה לשיפור במיקום מפרק הירך ולכך שהיא בדרך הנכונה או שאין לכך משמעות? ואם כך, אילו סממנים חיצוניים שאפשר לראות מצביעים על שיפור?
בנוסף אשמח לדעת מהו הזמן הסביר שתינוקות בגיל ובדרגה שלה מטופלים עד לתיקון המפרק וכן האם יש סיכוי שבביקורת הקרובה (בעוד כשבוע) ימשיכו איתה בפבליק או שבוודאות יעבירו אותנו לסד ג'ורדן (מברזל) כיוון שהיא תהיה כבר כמעט בת חצי שנה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינדיקציות לשיפור בדיספלזיה - תגובה
ד''ר אודי לבל26/05/2013נעמה שלום. מדד שלי להטבה הוא שיפור במדדי האולטרא-סאונד. אני מניח שבביקורת הקרובה תמשיכו עם פבליק. אני מבין שהיא מטופלת עד כה כחודש - זהה זמן טוב לחזות בשינוי אבל לרוב לא להפסקת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בגב תחתון בן 1.8יעל26/05/2013
שלום רב, בני בן 1.8 היום היה בג'ימבורי וילד אחד קפץ ונתן לו מכה עם הרגל באזור עמו הדרה בחלק התחתון של הגב, לילד נשאר אדום ולא עבר
הילד שלי המשיך לשחק וללכת ולא התלונן על כאב פרט לסימן האדום. יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בגב תחתון בן 1.8 - תגובה
ד''ר אודי לבל26/05/2013יעל שלום, אם התפקוד - אני לא רואה סיבה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)