מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בשוקמיכל05/11/2012
ביתי בת 5 , יש לה שבר בשוק והיא חמישה שבועות עם גבס ברגל . לפני שבוע הייתי אצל רופא אורטופד (בזכותך ועל זה שוב תודה סוף סוף יכולה לדרוך !) ונאמר לי לבוא להוריד את הגבס לאחר 6 שבועות (בעצם כבר שבוע הבא מאחר וכבר עבר שבוע מאז הביקור) הוא ראה חיבור של העצמות אך אמר להמתין עוד .
מלפני שבוע שנאמר כי יכולה לדרוך היא הולכת הרבה ויפה עם הגבס נראה כי אולי כבר אינה צריכה ? (הוא גם החל להשתפשף בחלק עליו דורכים עם הרגל)
האם יש צורך לחכות לשבוע הבא 6 שבועות (נקבע לי תור ליום שני) או אולי לקראת סוף שבוע זה לגשת למרפאה אם ניתן להוריד את הגבס?
תודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בשוק - תגובה
ד''ר מרק אידלמן06/11/20126 שבועות זה סטנדרט לקיבוע בגיל הזה
אינני ראיתי צילום כדי לתת לך אינדיקציה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mri בעקבות כאב ברגלליאת04/11/2012
שלום רב ד"ר זינגר
לאחיין שלי בן 8 מצאו נוזל ברגל ולאחר מכן הפנו אותו לבדיקת mri . ממצאי הבדיקה אינם ברורים לנו כל כך ונשמח אם תסייע לנו. כרגע הוא נמצא בבית ללא טיפול כלשהו (חוץ מהמלצה לא לדרוך על הרגל והליכה עם קביים)
להלן הממצאים:
סיבת ההפניה: כאבים במפרק הירך משמאל עם צליעה. במיפוי קיימת קליטה מופחתת בראש הפמור משמאל. שאלה של מחלת פרטס.
מצד שמאל: מודגמת עמדה תקינה של ראש הפמור בתוך המחרשת.
באפיפיזה נראית שמורה.
קו האפיפיזרי נראה שמור.
הסינגל נראה שמור ודומה לזה שמימין אם כי קיים הבדל מסוים בסדרת spir כאשר בסדרה זו נראה שהאפיפיזה בראש הפמור משמאל נראית היפואינטנסית יותר בהשוואה לזו שמימין. הצד המרחשתי של המפרק נראה שמור וסימטרי. טיבו של ממצא זה אינו משמעי. אין עדות לבצקת או לפרגמנטציה של ראש הפמור. אין עדות לסימון כפול. קיים ריבוי של נוזל סינוביאלי במפרק שמאל לעומת הצד הימני התקין.
יתר המבנים הגרמיים של האגן נראים שמורים.
מבנה תקין של אברי האגן הקטן. מעט נוזל חופשי בין כיס השתן ובין הרקטום.
מבנ סימטרי של שרירי חגורת האגן.
מבנה תקין של המפשעות.
לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד אין עדות להאדרה חריגה.
בסיכום: ממצאים במפרק הירך משמאל כמתואר.
אין לשלול אפשרות של מחלת פרטס בשלבים ראשונים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה הקודמת
ליאת04/11/2012מתנצלת ההודע המופנית לד"ר אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה הקודמת - תגובה
ד''ר אודי לבל04/11/2012ליאת שלום. אני מודע שלא התעמקתי. אני מניח שהיו כאבים במפרק הירך וההדמיה מעלה חשש שזה מה שמתחיל שם...עם זאת אין כרגע עדות ברורה לכך. מה עוד תרצו לשאול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmri
ליאת04/11/2012תודה על התשובה. רצינו לשאול כיצד לדעתך עלינו לנהוג במצב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmri - תגובה
ד''ר אודי לבל06/11/2012להמשיך מעקב אצל הופא/ה שלכם. ייתכן שהכל יחלוף מבלי שנדע מה אירע, או שהזמן יוסיף לנו עוד פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגלתמר01/11/2012
בני בן 5, וכפות רגליו נראות כמו בתמונה המצורפת,
וההליכה שלו (ובגלל המוטוריקה) די מסורבלת.
בגיל שנתיים היינו אצל אורטופד אבל לא קיבלנו המלצות כלשהן.
הפיזיוטרפיסטית מקופת החולים אמרה שאין צורך ללכת לאורטופד, אבל אני לא רגועה.
האם יש לבעיה הזאת שם?
האם יש טיפול?
האם יש סיכוי שזה יסתדר לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל - תגובה
ד''ר אודי לבל01/11/2012מיכל שלום. אכן בהסתכלות המצב נראה קצת מעבר לתקין אך זה לא בהכרח המצב. צריך לבדוק אותו. בידקו באתר של קופ"ח שלך ופנו לאורתופד ילדים. ייתכן בהחלט שהתרפיסטית צודקת אבל אין סיבה לא לבדוק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3וחצי עם חוליות בולטות בעמודשרית31/10/2012
כשהילד יושב ,הוא כפוף ,עמוד השדרה על חוליותיו בולט .הוא לא מתלונן על כאבים מתפקד רגיל אם כי תנועותיו מגושמות .הוא רזה .
האם זה מסוכן? האם יש טיפול ?או בכלל האם צריך איבחון וטיפול ?או שהוא יגדל והוא יתחזק ויתיישר?אני דואגת שלא יהיה כפוף .זה נראה לא מתאים לגיל.אודה מאד לתשובתך
סבתא דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3וחצי עם חוליות בולטות בעמוד - תגובה
ד''ר מרק אידלמן31/10/2012סבתה יקרה
לדעתי אין לנכד שלך שום ממצא חשוד
אם אין עיוות של ע״ש ורק ״ חוליות בולטות ״ את יכולה להיות רגועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת U.Sאייל בש31/10/2012
ד"ר אודי שלום!
יש לנו ילדה בת שלושה חודשים, לפני שלושה ימים הפנו אותנו לבדיקת U.S.
היום היינו בבדיקה, קיבלנו תוצאות אבל הפגישה עם האורטופד נקבעה רק לעוד שלושה שבועות ואנחנו מודאגים.
אלו התוצאות שקיבלנו:
ימין ושמאל: מבנה גג גרמי- טוב, בלט גרמי עליון-זוויתי ומבנה גג סחוסי- צר.
ימין- TYPE 1 זוית אלפא 65.3 (זוית גג גרמי אצטבלום 53.4)
שמאל- TYPE 2 זוית אלפא 52.0 (זוית גג גרמי אצטבלום 65.4)
עד כמה המצב חמור?
עד כמה זה חמור שהפגישה עם האורטופד היא רק בעוד שלושה שבועות?
מה המשמעות של הזוויות?
אשמח לקבל תשובה...
תודה רבה, אייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי בדיקת U.S - תגובה
ד''ר אודי לבל31/10/2012אייל שלום. אני לא יודע מי ביצע את הבדיקה. צריך לדעת שביצוע לא קפדני שלה עלול לתת תוצאות פחות טובות מהממשי. הממצא משמאל אינו תקין ודורש טיפול. אין פריקה אבל אין הבשלה יפה של מכתש האגן. שובו לרופא שלכם ותשקלו איתו איך להתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל ימין נוטה כלפי חוץלילך29/10/2012
שלום,
יש לי ילד בן 3 וחצי.
רגלו הימנית נוטה ימינה כלפי חוץ, כך שההליכה שלו נראית מוזרה ומשפיעה על התזוזה שלו. הוא הולך לאט יותר ומתקשה בהליכה.
זקוקה לעצה לאן לפנות ומה לעשות.
תודה לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל ימין נוטה כלפי חוץ - תגובה
ד''ר אודי לבל29/10/2012לילך שלום. אני מציע להיבדק אצל אורתופד ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבס בשוקמיכל28/10/2012
שלום ,
ביתי בת 5 וחודש עם גבס מהכף רגל עד מעל הברך בגלל שבר בשוק.
נקבע לנו תאריך לביקור ולהורדת הגבס ב עוד 3 שבועות.
הילדה פעילה ועושה הכל עם הגבס פרט לדרוך על הרגל (לדעתי יכולה אך נאמר לי שאסור).
האם לדעתך יש לגשת לרופא אורטופד בקהילה לצורך צילום/מעקב אולי יתכן וצריכה להוריד את הגבס לפני או לחכות לעוד 3 שבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבס בשוק - תגובה
ד''ר אודי לבל28/10/2012מיכל שלום. אני חושש שהשאלה שאת מעלה - מוצדקת ומתבקשת.
אנחנו נוהגים להזמין את הילדים למעקב קצת יותר הדוק מאשר "...תבוא בעוד 3 שבועות ואז נוריד את הגבס..."
אני מציע לפנות לאורתופד למעקב. ייתכן שאפשר לקצר את הגבס, או לתת דריכה, או לסיים את הגיבוס הרבה יותר מוקדם. יתכן שלא... אבל אז זה נעשה מתוך חשיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר בשוק
מיכל28/10/2012תודה רבה לתשובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגודלים מתקפלים לאחוריגיל28/10/2012
שלום
ילדתנו בת שנה וארבעה חודשים
שמנו לב כי האגודלים בכפות הידיים מתקפלים לאחור ללא כל מתח או התנגדות
הדבר לא מלווה בתחושת כאב מבחינתה
האם זו תופעה מקובלת או נחוץ לברר ?
בתודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגודלים מתקפלים לאחור - תגובה
ד''ר אודי לבל28/10/2012יגיל שלום. כדאי להראות לרופא הילדים - אם יתרשם/תתרשם שזה חריג - מומחה כף-יד מתאים לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן ...
יגיל28/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר דו פטישוני בקרסולמרים27/10/2012
ביתי בת 17מעדה במדרגות ונגרם לה נזק בקרסול שבר דו פטשוני ביצעו לה ניתוח ושמו לה בורג ופלטה ונאמר לנו שאחרי חצי שנה יבצעו לה שוב ניתוח להוצאת
הבורג . האם היא תסבול בכאבים בהליכה האם היא תוכל לחזור כפי שהיתה או תסבול מבעיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר דו פטישוני בקרסול - תגובה
ד''ר מרק אידלמן27/10/2012קרוב לוודאי היא תחזור לשגרה בלי שום בעיות
לגבי סבל : לא נעים אולי יום יומיים - גן זה זמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה ארוכה עם תינוקאנה26/10/2012
שלום, יש לי תינוק בן חודשיים וחצי ואנחנו מתכננים לנסוע איתו לאילת, האם מותר שיהיה בסל קל בנסיעה מחיפה עד אילת, כמובן נעצור מספר פעמים בדרך ונומיא אותו קצת מהסל קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה ארוכה עם תינוק - תגובה
ד''ר מרק אידלמן27/10/2012כמובן שמותר, אך באמת תקפידו לעצור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בכתף לאחר חיסון שפעת לילדהגיא24/10/2012
ד"ר שלום,
ילדתי בת 4.5 קיבלה לאחרונה חיסון נגד שפעת. לבקשתה החיסון ניתן בכתף.
לאחר החיסון ועד היום (שבוע לאחר מכן) מתלוננת ביתי על כאבים מטרידים בכתף.
אציין בנוסף כי אזור הכתף אצלה רזה למדי ובלי הרבה בשר למרות שבזריקה האחות צבטה את השריר כדי שיהיה יותר בשר לזריקה.
מה יכולה להיות הסיבה לכאבים?
מתי כדאי להתחיל תהליך של בירור?
תודה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכתף לאחר חיסון שפעת לילדה - תגובה
ד''ר אודי לבל24/10/2012גיא שלום. אני מציע להתייעץ עם האחות שהזריקה. לעצם העניין אין שם משהו משמעותי שיכול להפגע בזריקה שטחית. אני מניח שזה החומר שהוזרק עורר תגובה מקומית וזה יחלוף תוך עוד כמה ימים. כדאי לוודא שאין במקום סמני זיהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטייה כפות רגליים פנימהירון22/10/2012
שלום רב,
בני אובחן בגיל 1.5 "בהליכה עם סטיית כפות רגליים פנימה בשיעור קל בולט יותר בשמאל. מקור הסטייה בעיקרו מן השוק. TORSION TIBIAL MILD.
שאר הפרופיל הסיבובי תקין , טונוס כללי תקין,ללא קיצורי גידים בפנטיפלקסורים,המסטרינג או אדוקטורים. השטחה גמישה של הקשת האורכית בשתי כפות הרגליים עם נטייה לפרונציה וואלגוס בעקב. בזמן מתיחת הבהונות לאחור יש הופעה תקינה של הקשת האורכית. מפרקי ירך בטווח ויציבות שמורים היטב. אורך רגליים שווה."
סבתא שלו סובלת מאותה בעייה של סטיית כפות רגליים פנימה.
האורטופד שבדק אותו לא המליץ על טיפול כלשהוא אלא רק על מעקב.
נראה לנו שהיה שיפור בעבר אבל כעת נראה שמחמיר שוב.
הילד כיום בן 3 והולך רוב היום יחף או עם סנדלי שורש.
האם יש נעל מומלצת לחורף שניתן לקנות? איזו?
האם יש צורך בטיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטייה כפות רגליים פנימה - תגובה
ד''ר אודי לבל23/10/2012ירון שלום. איני מעריך שלסוג כלשהו של נעליים יהיה אפקט כלשהו על הפרעה סיבובית במקורה בשוק. לכן - תבחרו לפי נוחות יופי וכיוצא בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטיית כפות רגליים פנימה בן חמישה.
מורן27/12/2012בני בן חמישה חודשים וחצי עם סטיית כפות הרגליים פנימה לאחר שאובחן ע"י רופא אורטופד בבי"ח נהריה. לאחר בדיקת אולטרסאונד הרופא החליט לעשות גבס בשתי הרגליים לתיקון הסטייה. ללא רושם לטורטיקוליס, ללא הגבלה בתנועות צוואר, ללא גושים וללא אסימטריה של הקפלים. US פרקי ירכיים ללא צורך במעקב. כפות רגלייים MATATARSUS VARUS ניכר.
המלצתו לתיקון סטיית כפות הרגליים היא גיבוס. האם כדאי לעשות גבס ועד היכן הגבס מגיע (עד הברכיים או עד הירכיים?)...
אשמח לקבל תשובה בהקדם כי הוזמנו לגיבוס בים שלישי 1.1.13.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטיית כפות רגליים פנימה בן חמישה. - תגובה
ד''ר אודי לבל28/12/2012מורן שלום. נשמע שהטיפול מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה אצל בן שנתייםרוחמה22/10/2012
שלום רב! בני בן שנתיים וארבע נפל מסולם בגן שעשועים. מאז הנפילה הוא צולע מעט (אני לא יכולה לזהות באופן מוחלט באיזו רגל). אינו מתלנון ומתנהג כרגיל. היינו אצל אורתופד והוא הפנה אותנו לרנטגן בשתי הרגליים שבו לא נמצא שום דבר.
כבר יותר משבוע והילד עדיין צולע. מה יכולה להית הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה אצל בן שנתיים - תגובה
ד''ר אודי לבל23/10/2012רוחמה שלום. אני מניח שהיתה פגיע הקלה כלשהי. אם הצילום לא הראה משהו חריג אני מציע לחכות עוד כמה ימים. - אם תימשך הצליעה מעל שבוע - שובו לבדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הושבה של ילד בכסא בטיחותיונתן21/10/2012
היי
אני אבא לילדה בת 5 חודשים ואני שוקל לנסוע איתה לאילת ברכב פרטי
רציתי לדעת מה המלצה לגבי הושבה של הילדה במשך זמן ממושך (כ 5 שעות נסיעה )
על כיסא הבטיחות (דגם EVENFLO), האם ישנה הגבלה ועדיף לקחת אותה בטיסה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הושבה של ילד בכסא בטיחות - תגובה
ד''ר אודי לבל21/10/2012יונתן שלום. אני לא מוצא בכך בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייתר גמישות באגןעדן21/10/2012
שלום רב,
גאיה בת שנתיים, היא הולכת על הקרסול (הקשת הפנימית), לאחר בדיקת רופא אובחן שיש לה ייתר גמישות ברגליים (באגן) והייציבה לא מספיק חזקה. ושאין לבעיה טיפול וזה "יסתדר" לבד עד גיל 8.
האם פיתרון כמו פיזיוטרפיה או נעליים הפוכות וכד.
אשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייתר גמישות באגן - תגובה
ד''ר אודי לבל21/10/2012עדן שלום. לצערי התיאור לא מאפשר לי להבין במה מדובר. אני מבין את הבטוי "גמישות יתר ברגליים" במידה חלקית אבל את כל השאר לא... אולי תנסה/י לתאר מה מפריע לילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתר גמישות
עדן22/10/2012ד"ר שלום
הייציבה של גאיה לא חזקה מספיק וכף הרגל שוקעת פנימה עצם הקרסול יוצא פנימה כשהיא הולכת. הרופא אמר שבגלל יתר גמישות באגן אין לה שליטה חזקה מספיק וזאת הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתר גמישות
עדן22/10/2012האבחנה של הרופאה היתה.
femoral anteversion
ורופא נוסף איבחן INTOEING* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתר גמישות - תגובה
ד''ר אודי לבל24/10/2012עדן שוב שלום. אני קורא את הדברים אבל לצערי התיאור לא מאפשר לי להבין בצורה מספקת מה הבעיה - צריך להיבדק, זה כנראה מעבר ליכולותי בדיון באינטרנט...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
עדן25/10/2012שלום
אתה מקבל באזור רחובות ? או שיש רופא מוחמחה שאתה יכול להמליץ עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה - תגובה
ד''ר אודי לבל25/10/2012באזור רחובות עובדים מספר אורתופדים של ילדים אני מציע לבדוק באתר האינטרנט של קופ"ח שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)