מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים במקרה של מטטרסוס אדוקטוסשירי05/05/2013
בדקתי ולדעתי הבעיה של בתי נקראת מטטרסוס אדוקטוס. כיצד מטפלים במקרה כזה?
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים במקרה של מטטרסוס אדוקטוס - תגובה
ד''ר אודי לבל06/05/2013שירי שלום. אולי תתני קצת רקע ואנסה להסביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול שעבר בני במטטרסוס אדוקטוס
יוסי04/11/2013שלום רב.
בהמשך לשאלתך אני מוכרח לציין שהטיפול היחידי והאפקטיבי ביותר לבעיה זו הייתה הפתרון של חברת UNFO .
פשוט קסם !!!!
תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול שעבר בני במטטרסוס אדוקטוס - תגובה
ד''ר אודי לבל05/11/2013יוסי שלום. תשובתך קצת נחרצת מידי לדעתי. האם ישנה אפשרות שהמצב היה חולף גם בלי טיפול? האם ייתכן שיש עוד טיפולים מועילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיני מקבל את גישת ההימור ברגליי בני
יוסי07/11/2013בני הראשון סבל בדיוק מאותה הבעיה.
תשובות הרופאים הייתה פשוטה מאוד.
1. ״לא צריך לדאוג הבעיה תחלוף מעצמה״
2. טיפול בגבסים.
3. פיזיותרפיה ביתית.
הבנתי שלמעשה אלו הפתרונות היחידים היום במאה ה21 ואף אחד מהם לא היה מקובל עליי.
1. התשובה הבעיה תחלוף מעצמה נראתה לי מגוחכת ביותר כי זהו הימור שהרופא המטפל לוקח על רגליי בני,גם אם ישנו אחוז מסוים גבוה ככל שיהיה שמסתדר האם אתה כרופא תוכל לומר לי האם בני יהיה בסטטיסטיקה שתסתדר? כי זה נישמע לי הימור לכל דבר ואיני מוכן לקבל זאת כפי שאני בטוח אתה לא היית מוכן להמר בחיי בינך במידה והיית נחשף אנפו.
2. מיותר לציין את הסבל של טיפול בגבסים כי עברתי את הסבל הזה בעבר.
3. אחריות הטיפול צריכה להיות על הרופא המטפל ולא עליי כהורה שצריך להפוך להיות פיזיותרפיסט.
לאור כל הסיבות האלו הגענו לאנפו והיא הפתרון היחידי היעיל הנכון האמין והכי חשוב הנוח ביותר אם תוצאות מדהימות שיכולנו לקבל. אני מציע לך וליתר ההורים שרואים את המכתב הזה לקחת אותו עמוק לתשומת ליבם כי חבל עליהם ועל הילדים המסכנים שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיני מקבל את גישת ההימור ברגליי בני - תגובה
ד''ר אודי לבל07/11/2013יוסי שלום. אעשה כעצתך ואפגש עם היזם של המוצר. אם הדבר יתגלה כמועיל אולי נבדוק אותו מול טיפולים אחרים או תינוקות שלא טופלו. אשמח אם אתה צודק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטופדיק פארם
אורטופדיק פאר09/02/2014ניתן להשיג את הנעל הביומכנית של UNFO MED ברשת אורטופדיק פארם בסניף בית החולים שערי צדק, ירושלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה מפרק הירךלילך03/05/2013
שלום רב
ביצענו לבת בת חודשיים וחצי אולטרסאונד מפרק ירך ולהלן התוצאות
ירך ימין-גג גרמי מורחב טוב, גבול גרמי עליון חד גג סחוס צר
הגרמות ראש הירך- לא
ירך שמאל- גג גרמי מורחב לקוי גבול גרמי עליון חד, עגול גג סחוס מוסט. התגרמות ראש הירך- לא
לפיכך ימין סווג כ-1
ירך שמאל סווגה כ- 3A
בהמלצת הרפוא שמנו רצועות פבליק כשבוע ללא הורדה כלל
לאחר מכן הגענו לאולטרסאונד נוסף והרופא טען כי אין כול שיפור נתן לנו הפניה לבית חולים כי לטענתו ישנם כלי דם ועצבים ויש לבצע משיכה ורק לאחר מכן לחזור לטיפול ברצועות
מהי אותה משיכה? מהן האלטרנטיבות? סיכויי הצלחה של הטיפול כיום היא כבר בת שלושה חודשים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה מפרק הירך - תגובה
ד''ר אודי לבל03/05/2013לילך שלום. ראשית לעניין הממצא: יש פריקה של מפרק ירך בצד אחד והדבר דורש בהקדם טיפול (DDH).
לגבי שיטת הטיפול: אני לא נוהג לבצע משיכה אבל יש מנתחים רבים שרואים בזה שלב הכרחי לפני הנחת גבס-ספייקה.אני גם מעדיף לאפשר לריתמת פבליק להשפיע למשך 3-4 שבועות לפני הכרזה על כישלון. אלה הבדלים בגישה אבל לרוב המהלך די דומה. בגיל 3 חודשים יש סיכויים מצוינים להחלמה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ddh
לילך03/05/2013הי דר לבל תודה על המענה המהיר
לא ברור לי מתשובתך האם המשיכה היא במקום הגבס או שלב לפני הנחת הגבס?האם המתנה של ארבעה שבועות עם הרצועה היא לא מסוכנת?לטענת הרופא אותם כלי דם שנמצאים במקום הלא נכון יכולים לגרום אפילו לשיתוק, במידה ונמשיך עם הרצועה ללא המשיכה?האם המשיכה הינה פעולה כואבת או פשוט כרוכה בחוסר נעימות?
תודה רבה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ddh - תגובה
ד''ר אודי לבל04/05/2013לילך שלום. המשיכה היא רק שלב מקדים לפני הנחת הגבס. לגבי הסיכון לכיל הדם שבגללו השימוש בריתמות הוא זהיר, בגיל כה מוקדם ההערכההיא שבשימוש נכון אפשר להגיע לשיעור מזערי של נזק לאספקת הדם לעצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לילך05/05/2013מענין כי הרופא המטפל לא ציין דבר לגבי גבס לטענתו לאחר המשיכה נוכל לחזור אליו על מנת להמשיך הטיפול ברצועות,האם הדבר אפשרי או שהוא פשוט לא רצה לקחת על אחריותו חוסר הצלחה של הטיפול ולכן נתן הפניה ישירות לבית חולים לאחר כשבוע בלבד עם הרצועות...תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים וחצי יד שבורהיניב02/05/2013
שלום,
בתי בת השנתיים שברה את עצם הרדיוס באמה וגובסה מפרק כף היד ועל מעל למרפק.
אשמח לשמוע את דעתכם ב 3 שאלות:
1. האם מומלץ/אפשר לשים לה מתלה ליד (הגבס כבד יחסית) - אם כן, איפה ניתן לרכוש מתלה לילד קטן ?
2. כמה זמן בדר"כ לוקח להוריד את הגבס ?
3. האם בדר"כ יש צורך לאחר מכן בפיזטורפיה ?
תודה רבה,
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנתיים וחצי יד שבורה - תגובה
ד''ר אודי לבל03/05/2013יניב שלום, שברים בגיל כה צעיר נזקקים ל3-4 שבועות (מותנה במיקום השבר). בעניין מתלה - ילדים בגיל הזה לא מאוד אוהבים אותו אבל יש מעין "סל" שמניחים בו את היד - אפשר לרכוש בחנויות אביזרים אורתופדיים. לגבי פיזיו - לרוב אין בזה צורך - אצל ילדים משחק משיג בדיוק את העניין הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרם הולכים..ליזטה01/05/2013
שלום,
התאומים שלי (בנים) בני שנה ושמונה חוד' וטרם הולכים.
הם עושים הכל:מגיל 10 חוד' ישבו וזחלו.עומדים לבד ובכוחות עצמם, אם נותנים להם יד גם הולכים.אפילו מטפסים על מדרגות,ספות וכו'.אבל ללכת לא רוצים.
יש עיקוב קל בהתפתחות(ממש לא רציני) הובחנו אצל רופא התפתחותי לילדים,שקבע היפוטוניה קלה וטונוס שרירים נמוך מעט.מטופלים ע"י פיזותרפיה פעם בשבוע כ"א.
הפיזיותרפיסית המליצה לי לקנות להם נעליים (עדיפות לצעד שני) להתחיל לנעול להם אותן כל יום למשך שעה ואז למשך חצי יום וכן הלאה.שאלתי היא האם אתה גם ממליץ על כך? כי יש כאלו שסבורים שאם ילד טרם הולך, לא קונים נעליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם הולכים.. - תגובה
ד''ר מרק אידלמן02/05/2013שלום.
א.בגיל 10 חודשים לא חייבים עדיין ללכת וזה עדיין נורמלי לחלוטין
ב. אינני רואה צורך בנעליים עד גיל 18 חודשים
בתך לצורך זירוז הליכה
סבלנות , חבריה עוד ירוצו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם בני שנה ושמונה חודשים
ליז04/05/2013הם בני שנה ושמונה חוד׳
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם בני שנה ושמונה חודשים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן04/05/2013טעות שלי , אם לא מתקדמים בחודש הזה עם הליכה צריך להתייעץ עם נירולוג ילדים , אם כי ברוב המקרים הכל מסתדר אצל ילדים שפרט מאיחור בהליכה אין בעיות מיוחדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשת ברגליים-דחוף!יעלה אגאי29/04/2013
שלום,
בני בן שנה ו4 חודשים. הולך ואף רץ יציב כבר לפני גיל שנה. מגיל קטן משהו כמו 8 חודשים הבחנתי כי יש לו קשת ברגליים ממש ככה : ( ) שיוצרות פיסוק רחב יותר באזור הברכיים. כשניגשתי לרופא ילדים הוסבר לי כי ניתן לטפל רק אחרי שההליכה מתייצבת. הייתי אצל אורטופד שהוא לא אורטופד ילדים הוא עשה צילום ואמר שמדובר באיחור התפתחותי של העצם הפנימים ויש סיכוי שזה יחלוף עם הזמן. אני מעוניינת לקבל המלצה האם כדאי להמתין או כדאי להתחיל טיפול??? כי לאחרונה זה מפריע לו בהליכה והוא נופל.. אם זה לא עובר לבד איזה טיפול יש???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשת ברגליים-דחוף! - תגובה
ד''ר אודי לבל30/04/2013יעלה שלום? מציע לפנות לבדיקה אצל אורתופד ילדים. ברוב המקרים אנחנו עוקבים ללא טיפול כי המצב משתפר עם הצמיחה אבל, יש מקרים שהמצב בהם לא משתפר ולכן העצה היא לפנות למי שעוסק בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנהרוית24/04/2013
שלום,
בתי עדיין לא יושבת,כשהיא במצב של שכיבה היא מרימה את הראש כי היא כן רוצה לשבת,אני עוזרת לה עם תמיכה קלה וזה הולך,כשהיא בעגלה במצב שכיבה ישיבה אז היא כן מתרוממת,הבנתי שאסור להושיב אותה כי זה לא בריא אבל מצד שני אם אני משחקת איתה או מראה לה תמונות היא במצב של ישיבה או כשאני נותנת לה לאכול,מה עליי לעשות?
היא רוב הזמן במחצלת
אני רוצה לעזור לה להתיישב לבד,מה עליי לעשות?
האם זה באמת לא בריא להושיב אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה - תגובה
ד''ר אודי לבל27/04/2013דניאלה שלום, נראה שיש כאן עיכוב מסוים בהתפתחות. האם פנית להערכה של רופא/ה ילדים? אני מציע לעשות זאת ולקבל ממי שיעקוב אחריכם, הנחיות בקשר למה שמומלץ ומה שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת תינוק לטיולוןרעות23/04/2013
שלום,
ביתי בת ארבעה חודשים עד כה שכבה בעגלת אמבטיה, כיום לאור רצונה לראות את הסביבה החלטנו להעבירה לטיולון שהמצב הנמוך ביותר שנוכל לשים אותה הוא 170 מעלות. האם זה בסדר?
אשמח לתשובה,
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת תינוק לטיולון - תגובה
ד''ר אודי לבל27/04/2013רעות שלום, אני לא מוצא בכך בעיה, אני מניח שגם זקוף יותר זה בסדר, אולי לרופאי הילדים יש דעה אחרת, אני לא חושש מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע קטועה חלקית - בן 4דבי21/04/2013
שלום.
לבני בן ה 4 נקטע חלקית החלק העליון של האצבע האמצעית כתוצאה מטריקת דלת בגן. לקח בערך 3 שעות (קצת יותר) עד שחיברו אותו ע"י תפרים.
עברו 4 ימים. אנחנו מחליפים תחבושות כל יום. היום נראה כי הוא לא מרגיש שם כאב. הקצה המחובר נראה ורוד אך יש חלק קטן ליד הציפורן שהוא שחור.
האם עדיין יש סיכוי כי החלק לא יתחבר? האם עלי להסתכל על משהו ספציפי בצבע/צורה על מנת לראות אם יש סכנה לנמק?
או שכבר הייתי אמורה לראות אם היה מצב כזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע קטועה חלקית - בן 4 - תגובה
ד''ר אודי לבל22/04/2013דבי שלום. קשה לקבוע - יש סכוי טוב שהכל יחלים בלי בעיה ככה זה לרוב אצל ילדים קטנים, לשמחתנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי שבראמא21/04/2013
שלום,
בתי (9) שברה את היד לפני כשלושה שבועות, במרפק. בימים הראשונים כאב, אחר כך הכאב נרגע.
בשבוע האחרון שוב כואב לה, היא מדרגת את הכאב בדרגה 8 (כשדרגה 10 היא הכאב שהיה כששברה). היא לא ילדה שאוהבת לקחת תרופות, אבל כבר כמה ימים שלוקחת אקמול בין פעמיים לשלוש ביממה. הכאב בא בגלים, לפעמים כואב מאוד ולפעמים פחות, אבל תמיד כואב ברמה כלשהי
היינו במיון, הרופאה טענה שלא יכול להיות שהכאב כל כך גדול ושטבעי שיכאב קצת.
בכל זאת, נראה לי מוזר שאחרי 3 שבועות עם גבס מלא (מאצבעות כף היד ועד לכתף) הכאב עדיין שם וברמה כל כך גבוהה.
האם באמת הגיוני שיהיה כאב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים אחרי שבר - תגובה
ד''ר אודי לבל27/04/2013שלום. אכן מה שאת מתארת הוא חריג. אני מציע לחשוב מחדש אם הבעיה הנכונה אובחנה, ואולי יש משהו שלא זוהה. שבר לרוב כמעט לא כואב אחר י3 שבועות ובוודאי כאשר הוא מקובע הכאב צריך להירגע מיד. קיימות גם תסמונות של כאב שאינו ניתן להסבר אורתופדי וגם את אלה מוטב לזהות מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעליים לבת שנתייםMima16/04/2013
הבת שלי בת שנתיים,הולכת מגיל שנה ובערך בגיל 1.4 חודשים קנינו לה נעלי צעד ראשון
כרגע היא מידה 21 נועלת נעלי צעד שני. השאלה שלי היא: עד איזה שלב צריך לנעול נעליים המותאמות לפעוטות? כלומר האם אפשר לנעול לה נעלי ילדים במידה שלה?
סנדלים של חברה ממותגת כמו נייקי,אדידס וכדומה...תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעליים לבת שנתיים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן16/04/2013כל הידע שלי לנעליים עד גיל 3 מבוססת על :
1. סולייה גמישה ( לכפל נעל עם שתי אצבעות )
2.חלק קדמי של הנעל רחב כדי לא לעשות לחץ על אצבעות
3. לא חייבים להשקיע במותגים יקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסימטריה מלפניםא15/04/2013
שלום
בני בן חודש והגולגולת שלו אסימטרית מקדימה
החלק הקדמי השמאלי בולט יותר מהימני כלפי חוץ (לכיוון האוזן)
כאילו מהצד השמאלי של הראש יש שיפוע קל כלפי מעלה
נולד בלידת ואקום
האם זה צפוי להסתדר או שיש מקום לאבחון כבר עכשיו? אם כן, האם אצל אורתופד או נוירוכירורג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסימטריה מלפנים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן15/04/2013שלום
הייתי מתחיל בירור אצל רופא ילדים , הוא/היא כבר תכוון אותך .
באופן כללי לא נירא שזה בעייה, בתך לא אורטופדית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת ירך?אורח14/04/2013
בתנו בת 1:6, הולכת כ-3 חד'. נולדה עם גמישות יתר של מפרקי הירך. לפני שהתחילה ללכת הרגשנו שמפרק הירך הימני שלה יוצא ונכנס בזמן החזקה על המותן שלנו בפיסוק, ללא תלונות מצידה. במקביל התחילה ללכת. צילום ירכיים ובדיקת אורטופד ילדים היו תקינים. התופעה עדיין קיימת ורצינו לדעת האם כדאי לבצע בדיקה נוספת או מעמיקה יותר? האם תופעה כזו יכולה לגרום לנזק בבניית המפרק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת ירך? - תגובה
ד''ר אודי לבל27/04/2013שלום. מהתאור אני מבין שאתם, ההורים חוששים שמפרק הירך של הילדה לעיתים פורק ממקומו ואח"כ חוזר? מצב כזה הוא בהחלט הרסני למפרק הירך. עם זאת, אולי האבחנה שלכם לא נכונה? האם מישהו הדגים שאכן יש לה פריקה? אולי זה קליק ממקור אחר? אני מציע בהחלט לברר את העניין לעומק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באגודלעינת14/04/2013
שלום רב,
בני בן שמונה, שבר את האגודל והיה עם גבס (פתוח) למשל חודש.
האורתופד שראה אותו אמר שאין צורך לבצע שוב צילום כדי לוודא שהשבר התאחה.
האם אכן אין צורך לבדוק שוב?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר באגודל - תגובה
ד''ר מרק אידלמן14/04/2013אם לילד אין כאב - לא צריך כלום, אם הוא סובל מכאב מוצדק לעשות צילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DDHסבתא13/04/2013
נכדתי עברה US בגיל 7שבועות עם ממצאים הבאם :מימין TYPE 1 תקין משמאל דיספלזיה TYPE3 מיד התחילה טיפול ברצועת פבליק בכל שעות היממה ומסירים אותה רק רבע שעה בידיוק בזמן אמבטיה
בUS חוזר לאחר 4שבועות נואמר שהראש הפמור כבר בפנים והדרגהD הומלץ אותו טיפול עוד חודש וביקורת US
1האים מדובר בשיפור?
2 התינוקת נולדה בשבוע 36 להריון בניתוח קיסרי עקב מצב עקוז בת הראשונה
בחדר לידה הבדיקה הגופנית היתה תקינה והמליצו US בגיל 6 שבועות
3 האים הטיפול התחיל מאוחר ויכול לעקב את הריפוי
4 כמה זמן יכול להימשך הטיפול ?
בתודה מראש על עזתכם להבין יותר טוב את המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DDH - תגובה
ד''ר מרק אידלמן14/04/2013שלום
בוודאי שמדובר בשיפור , אם מצב לא היה משתפר צד הבא היה ניתוח בהרדמה כללית וגבס עד הפטמות , בגלל שיפור המצב אפשר להמשיך ברצועות ולקוות להמשך שיפור .
כמה זמן נכדתך תצתרך להמשיך ברצועות אינני יודע , אם כי בד״כ זה נמשך בין 3-5 חודשים
אני מבצעה אולטרסאונד כל חודש , לדעתי זה מה שהוצאה גם על ידי אורטופד שלכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת אצל מתבגריםשמחה10/04/2013
שלום,
מה צריך לעשות במקרה של אבחנת עקמת אצל ילדה בת 12, עם חוסר איזון בכתפיים ובגפיים(רגל אחת ארוכה מהשניה בס"מ וחצי. ) כף רגלה שטוחה והומלץ על מדרסים כשמדרס אחד יהיה עם הגבהה. איך מטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת אצל מתבגרים - תגובה
ד''ר אודי לבל10/04/2013שמחה שלום - גשו להיבדק אצל אורתופד. אם כבר נבדקתם - אז הוסיפי עוד פרטים ואנסה להסביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקמת אצל מתבגרים
שימחה11/04/2013כבר היינו אצל אורתופד שהמליץ להיות במעקב ולבצע צילום כל חצי שנה. האם זה הכרחי? לגבי המדרסים האם יש צורך בהם כולל ההגבהה למדרס אחד? הרופא פעם המליץ על הגבהה ולאחר זמן מה ציין שאין צורך בהגבהה . ציין שמה שחשוב זה שהילדה תשחה ולא תשתלב בפעילויות המערבות קפיצות רבות, מה צריך לעשות? הילדה נמצאת בגיל קריטי לבעיה ומה שצריך זה למצוא את הטיפול הנכון. אשמח לשמוע את הסברך והצעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)