מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיעה ארוכה בסלקלשירי13/12/2012
שלום רב,
אני נוסעת עם ביתי בת ה-4 חודשים לארה"ב ואנחנו נהיה בדרכים בנסיעות ארוכות.
אני רוצה לדעת מה להימיט של נסיעה עם תינוק בסלקל כל כמה שעות יש לעצור כדי להשכיבה על הגב?
האם נסיעה של 5 -7 שעות ברכב מזיקה?
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה ארוכה בסלקל - תגובה
ד''ר אודי לבל13/12/2012שירי שלום. להערכתי אין בכך בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר קלויקולה לתינוק בן שנהאלכס08/12/2012
שלום רב,
לבן שלי בן שנה יש שבר קלויקולה - עצם הבריח, ככל הנראה מנפילה בגן.
הייתי במיון ונעשה צילום. הרופא אמר שאין מה לעשות בגיל זה והתינוק מגביל את העצמו לבד. האם באמת כאשר יש שבר כזה לתינוק בן שנה לא עושים כלום חוץ מלהשגיח עליו? מה כן ניתן לעשות?
כמו כן, מה ההשפעה של שבר זה לעתידו של הילד, העצם תהיה שבירה יותר בעתיד? האם יהיה סימן חיצוני לשבר?
תודה, ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר קלויקולה לתינוק בן שנה - תגובה
ד''ר אודי לבל08/12/2012אלכס שלום. אני מסכים. בגיל כזה הטיפול הוא: לתת משככי כאב במידת הצורך, ולתת לתינוק להגן על עצמו מפני דברים מכאיבים. אפשר כמובן לתת "מתלה" להניח בתוכו את היד אבל לרוב בגיל הזה - הם לא אוהבים את זה וזה לא מספק שום יתרון על סתם מנוחה. מה שחשוב להכיר הוא שהרמת הילד על הידיים יכולה להכאיב (כמו כל תנועה של הכתפיים) ולכן בהרמת הילד, קחו אותו מהמותניים. לטווח הארוך לרוב אין לשבר כזה השפעה תפקודית. העצם נתונה בתוך "שרוול" רך והוא לא נקרע בזמן השבר ולכן גם הריפוי הוא מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באולטרהסאונדלמיס07/12/2012
האם מותר לבצע טיפול באמצעות אולטרסאונד בבן 15. הטיפול הוא לפיזור המטומה בירך לאחר חבלת ספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באולטרהסאונד - תגובה
ד''ר מרק אידלמן07/12/2012לדעתי כן , אך מי שעושה את הטיפול זה פיותרפיסט - צריך לשאול אותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת, כאבי ברכייםדליה05/12/2012
שלום רב,
בתי בת 16.5, וגובהה 1.58.
פעילה ספורטיבית, הולכת למכון אחת-פעמיים לשבוע, עושה ריצות של 5 ק"מ לפחות פעמיים בשבוע. בתי תמיד סבלה מכאבי ברכיים כל הזמן וכן "קליקים" חוזרים ונשנים בברכיים בעת הליכה. לפני כמה חודשים אובחנה כבעלת עקמת קלה, כמו אחיותיה, ולא הומלץ לעשות עוד דבר בנידון. כאבי הברכיים המשיכו ועכשיו היא מתלוננת גם על כאבי עצמות. החלפתי אורטופד והוא אמר שיש לה את "תסמונת הסחוס הרך" וכן "ברכיים פוזלות" ונתן לנו הפניה לפיזיותרפיה. שאלתי היא האם מומלץ להימנע / להפחית בפעילות גופנית או בריצות (היא בנבחרת ביה"ס)? המלצות נוספות?
תודה רבה, דליה ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת, כאבי ברכיים - תגובה
ד''ר אודי לבל05/12/2012דליה שלום. נראה שהתייעצתם כראוי, ואין כל סיבה לחשוב שניתנו לכם הוראות לא מתאימות - מצוין, תנהגו כעצתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על ספהמיטל04/12/2012
הבת שלי, בת 1.10, אוהבת לישון את שנת הלילה על ספת ילדים קטנה מתקפלת. האם ישנה בעיה מבחינה אורטופדית לשינה על ספה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על ספה - תגובה
ד''ר מרק אידלמן04/12/2012נירא לי בסדר גמור , אין בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי צעד ראשון לתינוקדידי02/12/2012
שלום,
בני בן שנה וחצי ורק לאחרונה התחיל ללכת (בשבועיים האחרונים).
מתי מומלץ לנעול נעלי צעד ראשון? האם ניתן כבר בשלב זה?
הבנתי שקיימת דעה שאומרת שכדאי לתת לילד ללכת כמה שיותר יחף.
אודה לחוות דעת...
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי צעד ראשון לתינוק - תגובה
ד''ר אודי לבל02/12/2012דידי שלום. אני מאלה שסוברים שכמה שיותר יחף יותר טוב (או עם גרביים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם ראי שאלות נפוצות בכניסה לפורום
ד''ר אודי לבל02/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
דידי03/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה די דחופה..שירה29/11/2012
אני בת 17 כיום, שנה ומשהו לאחר ניתוח בכף הרגל לתיקון העיוות הלוקס וולגוס.
הייתי אצל אורטופד לאחרונה, שהציע לי ניתוח נוסף לתיקון,כי אני פשוט שונאת את איך שהרגל שלי נראת, ובנוסף מופיעים לי כאבים מטורפים מדי פעם.
עד כמה הניתוח AIKIN OSTEOTOMY יכול לעזור, מה אחוזי ההצלחה של הניתוח?כמה זמן החלמה, ואני אשמח למעט פרטים על התהליך, כי לא מצאתי שום דבר באינטרנט .
בנוסף, הייתי בצו ראשון, בו בעיקרון הורידו לי פרופיל רק בגלל הניתוח ה1 ובעיות שנגרמו בגללו, כי לא בדיוק תיקנו את כל העיוות וזה גורם לכאבים בהליכה ממושכת וכ"ו.
השאלה היא, ידוע לכם אם במקרה לאחר הניתוח, יורידו לי בפרופיל הצבאי עוד? או שאם אחרי הניתוח הזה המצב הפיזי שלי ישתפר פלאים, הפרופיל אפילו יעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה די דחופה.. - תגובה
ד''ר מרק אידלמן01/12/2012במצבך הייתי מבקר אורטופד כף הרגל מנוסה אחר ושואל כל השאלות ששאלת
קשה לענות לך מבלי לראות ולמשש כף הרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת גבס לאחר שבר בשוקמיכל28/11/2012
מצטערת לא ציינתי כי השבר היה בשוק והגבס היה מכף הרגל כולל ולאחר הברך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת גבס לאחר שבר בשוק - תגובה
ד''ר אודי לבל28/11/2012מיכל שלום. אני לא נוהג להפנות כלל לפזיותרפיה. איני חושב שזה יזיק, אבל בלי ספק היא תחלים מהר והצליעה תעלם. תני לזמן לחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה לא סימטרית בן שנה וחודשייםיעל27/11/2012
שלום, בני זוחל כבר זמן ממושך על שש בצורה ממש טובה עומד אפילו ללא עזרת חפץ לכמה רגעים יושב יציב ומטפס, הולך בעזרת הוזזה של חפצים כמו שולחן פעילות,מאוד מאוזן. שלשום הבחנו כי התחיל פתאום לזחול על האמה של יד שמאל במקום על הכף יד עצמה כמו שזוחלים בשש, ז"א שהמרפק של יד שמאל על הרצפה.יד ימין רגיל. הרופאה שלחה אותנו לאורתופד וביקשה לעשות צילום, אמרה שאולי כדאי להמתין כמה ימים לפני הצילום.רציתי לדעת ממה דבר כזה יכול לנבוע, היה איתי בבית במהלך השבוע האחרון עקב מחלה ויראלית ולא קיבל מכה שהבנתי שזה אחד הגורמים.אילו עוד גורמים יכולים לגרום לתופעה כזו?והאם אני יכולה לגרום נזק בכך שאני לא בודקת אותו במיידי?מאחר והיה כל כך הרבה אצל רופאים עקב מעקב תפקודי כבד וכו' אני משתדלת למעט בביקורים לקופת חולים למנוע הידבקויות ויראליות למיניהן עד כמה שניתן כמובן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה לא סימטרית בן שנה וחודשיים - תגובה
ד''ר מרק אידלמן28/11/2012שלום
קשה לי להתרשם ממצב הילד בלי לראות אותו.
לדעתי רופאה שלך צדק- אם תוך כמה ימים תופעה נמשכת כדאי לבקר אורטופד ילדים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI בילד בן 13טטי27/11/2012
ממצאים:
מודגמת בצקת לשדית מינימלית החשודה לקונטוזיה בהיקף הקונדיל הפמורלי הלטרלי ובהיקף האספקט הקדמי של המשטח הטיביאלי הלטרלי.
הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
המיניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים
המנגנון המיישר נראה תקין
סחוס הפיקה שמור.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימלית, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .
הממצאים לאחר קבלת מכה בברך לפני חצי שנה.
מה המשמעות?
מה הטיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI בילד בן 13 - תגובה
ד''ר אודי לבל27/11/2012שלום. קשה לי קצת להגיב על שאלה כזו באופן "אחראי" כי חסר לי שלב משמעותי בתהליך והוא: מה היו הממצאים בבדיקה, בהדמיות פשוטות, ומה הסיבה לביצוע MRI. אני חושב שהמעשה הנכון הוא לשוב לרופא המטפל שלכם עם ההדמיה. כשלעצמה, בצקת בחלק המרוחק של עצם הירך היא ממצא (עקיף) שיכול להתקשר לכל מיני בעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה מוזרהעופר25/11/2012
בוקר טוב הבן שלי בן שנה ועשרה חודשים מזה כמה ימים כשהוא הולך עם גרביים,כף רגלו הימינית מתרוממת הצידה והוא הולך על צד הכף רגל.שהילד הולך עם נעליים או יחף ההליכה שלו רגילה.אין לו משהו מציק בגרביים כי בדקנו כל פעם שהלך בצורה כזו.
האם אני צריכה לגשת לרופא???מזה יכול להיות,מן הסתם ההליכה הזו מאוד לא נוחה.
ומצד שני שהוא עם נעליים ההליכה רגילה....
תודה ויום טוב,עופר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה מוזרה - תגובה
ד''ר אודי לבל25/11/2012עופר שלום. אני מציע רק לבדוק שאין לנ"ל פצע או קוץ - מעבר לכך איני רואה בזה בעיה, אלא אם הופך למשהו ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבעופר23/11/2012
הבת שלי תאומה בת שנה ועשרה חודשים נולדה פגה בשבוע 34,אמא שלי העירה את תשומת ליבי כי נראה לה שיש לילדה פלטפוס,שתי כפות הרגליים שלה שטוחות.
לאחרונה הייתי עם הילדה אצל אורטופד כי טענתי ששתי כפות הרגליים יוצאות החוצה סגנון צארלי צפלין,נאמר לי מהרופא כי זה בסדר ואין צורך בטיפול,ביקדתי ייעוץ נוסף וגם מהרופא אחריו נאמר לי כי הכל בסדר.אף אחד להם לא שם לב בבדיקה כי יש לילדה פלטפוס אולי כי לא אמרתי להם לשיב לב גם לזה.
האם יש צורך לשוב לבדיקה בנושא זה ? או שלדעתך יש מצב שזה יסתדר עם הגיל ??
אודה לך על התשובה,לילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד''ר אודי לבל25/11/2012עופר שלום. אני מניח שהרופאים הקודמים כן הבחינו בדבר. העניין הוא שכיום אנחנו מבינים שככל הנראה התנוחה השטוחה שיש להמון תינוקות ובוודאי ליותר היפוטוניים שביניהם, אינה בעיה והטיפול בכלל לא משפיע עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- coccydynia ibuprofen dosageדרור21/11/2012
שלום רב,
ביתי בת ה 15 סובלת מזה כשלשה חודשים מכאבים בעצם הזנב. הכאבים החמירו לפני כשבוע. לפי מה שקראתי חשוב לטפל אחרת המצב מתקבע. המינון המומלץ של אדוויל לפי מה שקראתי הינ 7.5mg/kg שלש פעמים ביום.(למשקלה יוצא 340mg) למשך מספר ימים.היינו אתמול אצל רופאה אורטופדית. היא טענה שיש לתת רק 200mg פעמיים ביום. יש לי חשש שזה לא אפקטיבי. מה מומלץ לעשות?
בתודה,
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר coccydynia ibuprofen dosage - תגובה
ד''ר מרק אידלמן22/11/2012אינני מטפל בתסמונת זו בתרופות דרך הפה
מניסיוני הטיפול אפקטיבי ביותר - הזרקה של סטרואידים במינון המתאים מקומי
כאב בד״כ נעלם תוך יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מוקדם
דרור22/11/2012תודה,
האם באמת יש חשיבות רבה לטיפול מוקדם ככל האפשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בטיביה פעוט בן שנתייםמיטל20/11/2012
שלום,
בני בן שנתיים שבר ביום שבת את הרגל : fracture tibia shaft alone closed right
גובס בגבס ארוך גפה.
במהלך היום מתלונן מידיי פעם על כאבים, בעיקר כאשר מניידים אותו ממקום למקום.
ובלילות מתלונן מאוד, לא מצליח לישון, בוכה וסובל.
1. כיצד ניתן להקל עליו - (נורופון/אקמולי לא עזרו ) ?
2. האם הרגל אמורה לכאוב בשלב זה?
3. האם ניתן להחליף את הגבס לגבס קל יותר ? האם הכרחי לגבס גם את הירך?
4. מתי יוכל לדרוך על הרגל ולעמוד עצמאית עם הגבס?
5. האם יש סיבה שדווקא בלילות מתלונן יותר באופן משמעותי?
ביום חמישי הקרוב יש לנו ביקורת, האם בסדר להמתין או לאור המצב להקדים אותה?
בברכה, מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בטיביה פעוט בן שנתיים - תגובה
ד''ר אודי לבל20/11/2012מיטל שלום. אני מניח שעד לביקורת הכאבים כבר ייחלשו. הגבהת הרגל לפי נסיוני עוזרת מאוד. עוברים מספר ימים עד שמתחיל חיבור ראשוני בין חלקי השבר ואז הכאב נחלש מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביזר torqheelענת20/11/2012
שלום, הבן שלי בן שלוש וחודשיים. שתי כפות רגליו נוטות מעט פנימה ואורטופד ילדים בדק אותו.
אבחנה: TORSION TIBIAL BI-LATERAL INTERNAL
פירוט סיבה: עיוות בשוקיים
האביזר עליו המליץ האורטופד הינו TORQHEEL
בחנות לאביזרי אורטופדיה נאמר לי שמדובר במוצר אמריקאי לא מוצלח שכמעט לא מביאים לארץ.
האם אתם מכירים את המוצר? האם כדאי לי ללכת לאורטופד אחר לדעה שניה?
בברכה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביזר torqheel - תגובה
ד''ר אודי לבל20/11/2012ענת שלום, אני בהחלט מציע לשמוע עוד דעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)