מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנתיים וחצי לאחר גבסאמא17/10/2015
שלום רב, ביתי בת שנתיים וחצי קפצה ונחתה לא טוב וכתוצאה מכך,שבר בשוק רגל ימין. גובסה למשך שבועיים, ביום חמישי האחרון, לפני יומיים הורד הגבס והיא נבדקה ללא צילום. ביתי לא מוכנה לדרוך על רגלה ולא הולכת. שאלתי היא האם זה טיבעי וכמה זמן זה יימשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים וחצי לאחר גבס - תגובה
ד''ר אודי לבל18/10/2015אמא שלום. בהנחה שהאבחנה נכונה ולא היה צורך בצילום חוזר (למשל במקרי שבר ענף-ירוק) לעיתים חולף שבוע עד שהתינוקות שבים לדרוך היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלהנויה15/10/2015
שלום רב
ביתי בת 7 ילדה בריאה בדכ קיבלה חבלה ברגל שמאל בברך בפיקה זה התנפח כתוצאה מהמכה ולא רצתה לדרטך על הרגל וצרחה שכואב היינו במוקד עשו צילום אין שבר ושום ממצא אחר חבשו לה עם תחבושת אלסטית ועם זה היא דורכת והולכת אבל כאשר אני מורידה לה לא מוכנה לדרוך על הרגל אורטופד בדק ואמר שהכל תקין והכל מפחד מה ניתו לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה - תגובה
ד''ר אודי לבל18/10/2015נויה שלום. צריך להביאה לבדיקה חוזרת, יתכן שהבדיקה לא זיהתה משהו שקרה. אל תהססו - בידקו שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 וחצי צולעת לסרוגיןמיכל12/10/2015
בתי בת 3 וחצי החלה לצלוע לפני כשלושה שבועות, הצליעה אינה קבועה.
פנינו לרופא וביצענו בדיקות דם וצילום לרגל, בבדיקות הדם מצאו מחסור גבוה בברזל ואנמיה ובשקיעת הדם נמצאו ערכים של דלקת. הצילום תקין.
לאחר מס' ימים ביצענו ספירת דם והערכים של הדלקת ירדו.
חשוב לי לציין כי היא התחילה גן עירייה והפסיקה לישון צהריים במהלך השבוע, שמתי לב שהצליעה מגיעה בעיקר בימים שאינה ישנה ובעיקר בשעות אחר הצהריים.
האם יש סיבה לדאגה? כיצד עלינו להמשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 וחצי צולעת לסרוגין - תגובה
ד''ר אודי לבל14/10/2015מיכל שלום. נשמע כמו משהו לא מדאיג, מציע להמשיך בירור עם רופא/ת הילדים ולשקול ייעוץ אורתופדי אם תמשיך להופיע הצליעה ולא תהיה בדינמיקה של הטבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שלוש וחצי צולעת לסירוגין
מיכל29/10/2015בהמשך להודעתי, תודה על תגובתך, אכן התייעצנו עם אורטופד ילדים שלדבריו לא הצליח לאבחן משהו מהותי, הוא ציין שאכן הוא רואה רגישות בזמן הליכה /ריצה ברגל ימין, הוא ציין שיכול להיות שהדבר נובע מפעילות יתר של הילדה וביקש גם להפחית את תשומת הלב בנושא מול הילדה.
מאז הביקור אצל האורטופד עברו כשבועיים ועדיין ה"צליעה" (אני לא יודעת אם אכן להגדיר את זה כצליעה) מופיעה לסירוגין שוב בעיקר בשעות אחר הצהריים/ערב.
האם יכול להיות שהתופעה אכן קשורה לפעילות יתר או עייפות של הילדה (היא התחילה גן עירייה בספטמבר ובמסגרת הגן משתתפת בחוגי ספורט/זומבה ואינה ישנה צהריים)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שלוש וחצי צולעת לסירוגין - תגובה
ד''ר אודי לבל18/11/2015מיכל שוב שלום. נשמע שמדובר בממצא מאוד קלוש. מציע להמתין, בהזדמנות כדאי לבקש מבני משפחה אחרים להסתכל אם נראה להם שיש אכן צליעה. אנחנו הרופאים מוגבלים ביכולתנו לזהות ולברר מצבים קלים מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלים לגיל שנתיים +דנה11/10/2015
שלום רב לד"ר,
בנותי (תאומות) בנות שנתיים ושלושה חודשים. ברצוני לדעת אלו נעלי חורף מומלצות לגיל הזה- האם נעלי צעד ראשון/שני , נעלי ספורט וכו'
לצערי, לא ניתן לקבל תשובה ברורה על כך בחנויות נעלי ילדים..
תודה רבה מראש!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלים לגיל שנתיים + - תגובה
ד''ר אודי לבל14/10/2015דנה שלום. ראי בבקשה שאלות נפוות בכניסה לפורום. לא במקרה אין הרבה מידע אמין מצד מוכרי הנעליים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 11 וכאבים בכף רגל אחוריתרונן08/10/2015
שלום רב ,
ילדתי היא בת 11 ,עוסקת בספורט (בלט,ריצה וכדורגל)
כשהיא בבלט או בספורט שאינו דורש מאמץ של ריצה מאומצת הכל חלק,אבל כשהיא למשל משחקת כדורגל או רצה הרבה יש לה לא פעם כאבים בכף הרגל האחורית ולעיתים בכל כף הרגל (נקעה את הקרסול בעבר בשנה שעברה ) ,מתארת תחושה של מעין דקירות ואי נוחות בכל כף הרגל..
זה קורה לה ב 2 כפות הרגליים (מלבד הנקע בקרסול שקרה לה שנה שעברה ברגל אחת והאורטופד נתן לה מנוחה ) מאז לא נקעה אבל הכאב בכפות הרגליים בזמן מאמץ עילאי הוא זה שמציק לה.
האם למנוע ממנה ספורט שדורש מאמץ (עד לבדיקה) ?
האם זה כאבי גדילה ?
האם לשחק עם מדרסים ?
תודה מראש
יחיאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 11 וכאבים בכף רגל אחורית - תגובה
ד''ר אודי לבל08/10/2015רונן שלום. אני מציע לקחת אותה לבדיקה של אורתופד ילדים. יש הרבה מרכזי צמיחה שבגיל 11 הם מאוד פעילים. צריך לבדוק איפה הכאב ממוקם ולנסות לתת לה משהו שיקל עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7ענבל07/10/2015
שלום,הילדה שלי בת 7 נמצאת בחוג התעמלות קרקע 3 שעות שבועיות. מיועדת בעתיד להיכנס לנבחרת וזה אומר 8 שעות שבועיות.
האם הספורט הזה עלול להזיק לגוף שלה כיוון ומתרגלים אותם לעשות הרבה מתיחות והקשתות בגב?
האם הייתם ממליצים ספורט אחר יש בזה נזק לגוף? היא עצמה נהנית מאוד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות במינון גבוה
ד''ר אודי לבל08/10/2015ענבל שלום, זו שאלה מורכבת. יש בה מרכיב רגשי גדול (אני מניח שהילדה אוהבת את הפעילות) ומרכיב גופני. אני חושש שהדיון צריך להיערך בינכם לבין הילדה והצוות בחוג. לכל ספורט יש יתרונות וחסרונות, בספורט הישגי יש רווח אדיר בלמידה של מקצוע, השקעה, התמסרות, תחושת הישג ועוד. מול זה עומד הסיכון להפיגע או להיפצע. אי אפשר לחזות את העתיד וצריך לדון בדברים. איני יכול לקבוע שהתעמלות היא "ספורט מזיק" (כמו קפיצות פרקור, או דברים דומים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח גיד אכילסצליל06/10/2015
בן שנתיים ועשרה חודשים עבר הארכת קיצור גיד, נמצא עם חצי גבס הוא לא מוכן בשום שלב לעמוד על הרגלים(קניתי לו סנדל והוא לא מוכן כלל לשתף פעולה הבנתי שחייב לעמוד על הרגל ואם לא יהיה לו בכף הרגל פצעים, שמתי אותו על בימבה אבל איך אני מנסה שישתף פעולה וילך עם זה?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח גיד אכילס - תגובה
ד''ר אודי לבל07/10/2015צליל שלום. ראשית, הנכון ביותר הוא לדון בעניין עם המנתח/ת שלכם. במידה שזה מסובך, תצטרכי להסביר קצת יותר פרטים כי התיאור מקוטע ואיני מצליח להבין בשל מה טופל, מה הטיפול ומה ההנחיות שקיבלתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפנייתי
צליל15/10/2015בני בן השנתיים ועשרה חודשים עבר ניתוח להארכת הגיד עם גבס יצטרך להיות עד סוף החודש, לאחר מכן יצטרך ללכת עם סד עד הבגרות(כשהיה תינוק היה לו המנגיומה עבר MRI וביופסיה כנראה מהצטלקות נוצר קיצור גיד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפנייתי - תגובה
ד''ר אודי לבל18/10/2015צליל שוב שלום. אני מקווה שאני "קולע" לשאלתך: "מה לעשות כדי שיתחי לדרוך" . אני לרוב לא מאיץ בילדים בגיל כזה לדרוך. כאשר לא יכאב, הוא ישוב ללכת. לא יקרה דבר אם לא ידרוך לתקופה מסוימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות אמנותית בילדה בת חמש וחצינטלי30/09/2015
שלום
הבת שלי בת חמש וחצי ולאחרונה ביקשה להצטרף לחוג התעמלות אמנותית.
שמתי לב שבמהלך ה 45 דקות (פעמיים בשבוע) עובדות המורות בעיקר על פיתוח גמישות בילדות: ביצוע גשר והקשתה של הגב במגוון דרכים, התכופפות לפנים עם ברכיים נעולות ועידודן לגעת ברצפה, ביצוע שפגט מלא , פיסוקים וכדומה.
מצפייה בריקוד מקצועי כזה בטלויזיה שמתי לב לכך שהמתעמלות המקצועיות גמישות בצורה "מפחידה" ומתקפלות לשניים ממש במהלך ביצוע התרגילים.
שאלתי: האם עיסוק בספורט זה בגיל כה צעיר אינו מהווה סיכון לילדה? מבחינת התפתחות גופנית ומבחינת נזקים פוטנציאלים לגב או למפרקים וכד
אודה על תשובה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות אמנותית בילדה בת חמש וחצי - תגובה
ד''ר אודי לבל01/10/2015נטלי שלום. למרות שאני בודק לא מעט ילדות (וילדים) שמתאמנות בהתעמלות/מחול/בלט, אצל רובן אני לא מזהה בעיות משמעותיות. צריך לזכור שבגיל כזה, חוג התעמלות/ריקוד אינו בהכרח קריירה לכל החיים. אם העיסוק בזה מתמשך והופך למשהו חצי מקצועי, מתחילות להופיע בעיות שונות ועליהן כדאי לדון עם רופאים המתמחים ברפואת ספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד אגן ערכייםשירן30/09/2015
שלום רב
היום הייתי עם התינוקת שלי בת החודש וחצי באולטראסאונד אגן ירכיים
בתוצאות נרשם כי יש לה דיספלזיה אצטבולרית קלה בצד ימין ובינונית בצד שמאל
הופניתי לרופא אורטופד להמשך טיפול
שאלותיי הן:
1- התור היחידי שמצאתי אורטופד הוא עוד שבוע, האם השתהות נוספת יכולה לגרום נזק?
2- האם ייתכן כי עקב נשיאתה במנשא בד הזקתי לאגן שלה איכשהוא?
3- מהו הטיפול שיינתן לה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד אגן ערכיים - תגובה
ד''ר אודי לבל30/09/2015שירן שלום. המתנה של שבוע היא סבירה. הטיפול יהיה ככל הנראה בריתמת פישוק. אין סיבה לחשוש שהבעיה נובעת מנשיאה במנשא. אני מציע לדון עם מי שיטפל בה - כיצד מומלץ לשאת אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכת צ'רלי צאפלין אצל תינוקמירב30/09/2015
שלום לכם
בני בן השנה ו 3 ח' התחיל ללכת עצמאית ללא עזרה לפני כ- חודשיים .
צורת ההליכה שלו היא כמו של צרלי צאפלין כששתי כפות הרגלים מופנות כלי חוץ במהלך ההליכה דבר שגורם לו לחוסר יציבות כפי הנראה וללא מעט נפילות . האם יש צורך לפנות לצילומים/בדיקת אורטופד?
אודה לייעוץ בנושא .
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכת צ'רלי צאפלין אצל תינוק - תגובה
ד''ר אודי לבל30/09/2015מירב שלום. צורת ההליכה הזאת מאוד נפוצה בתחילת רכישת ההליכה. אני מציע להמתין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםחוה23/09/2015
שלום,
ביתי, בת 4.5 (תאומה), גדילה רגילה, מעט חיוורת. סובלת כבר כמעט שנה, בערך פעמיים בחודש מכאב חד (רק בלילה) בברך שמאל בלבד. הכאב נרגע רק לאחר שהיא מקבלת משכך כאבים.
היינו בצילום רנטגן שלא הראה כלום ועשינו בדיקות דם מקיפות (כולל צליאק ומפרקים) שיצאו תקינות.
האם יש מקום להביא אותה לבדיקה אצל אורטופד?
אילו בדיקות ניתן עוד לבצע?
האם כאבי גדילה יכולים להופיע רק בברך אחת?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - תגובה
ד''ר אודי לבל26/09/2015חווה שלום. נשמע שבצעתם את הבירור הסביר, מציע בכל זאת לפחות פעם בשנה לחזור על הבירור וכמובן שאם יש שנוי באופי הכאב או שמשהו מקומי מתפתח - להעמיק בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולרסאונד אגן - תינוקת בת חצי שנהמורן22/09/2015
לבתי בת החצי שנה יש קפל עמוק בירך ימין וברגל השמאלית קפל באותו מקום שנראה הרבה פחות לעין. רופא הילדים הפנה אותנו לאולטרסאונד אגן והתוצאה היתה:
רגל שמאל: אלפא = 60, ביתא = 51
רגל ימין: אלפא = 55, ביתא = 58
אוכל בבקשה לקבל הסבר על המשמעות של התוצאה?
רב תודות,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולרסאונד אגן - תינוקת בת חצי שנה - תגובה
ד''ר אודי לבל26/09/2015מורן שלום. ממצאי הסונוגרפיה מצביעים על מצב לא בשל של מפרק הירך מימין, ובגיל זה הממצא לרוב דורש טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלטפוס וגמישות יתרלילך גוטמן21/09/2015
שלום,בני בן השנה וחצי עדיין לא הולך לבד אלא בעזרת ידיים של מלווה או הליכון /כיסא/שולחן/קיר.נבדק על ידי אורטופד מומחה שאמר שמבנה כף הרגל תקין ויש תנועה נורמלית וכו והכפות רגליים מתעקמות בגלל גמישות יתר.כפות הרגליים קורסות פנימה ולא דורך על כל כף הרגל אלא יותר לכיוון הקרסול.כתוצאה מכך היציבה-העמידה משובשת ומתעקבת.מה ניתן לעשות בגיל כזה?ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטפוס וגמישות יתר - תגובה
ד''ר אודי לבל21/09/2015לילך שלו. בשלב זה וגיל כזה אני לא סבור שצריך לעשות משהו. אם זה לא יחלוף בתוך 3-4 חודשים אפשר לתת נעל מעט קשיחה לשלבי הליכה ראשונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בעצם הבריחחן19/09/2015
הילדה שלי בת שנתיים ולפני כחודשיים נפלה מכסא גבוה. לאחר שבועיים הבחנו בבליטה בעצם הבריח שבצילום הראה שבר בעצם הבריח. רופא המשפחה אמר שזה מתאחה לבד. מאז עברו חודשיים והבליטה עדיין קיימת. לאחר כמה זמן הבליטה אמורה להיספג? והאם יש לשבר הנ"ל השלכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בעצם הבריח - תגובה
ד''ר אודי לבל21/09/2015חן שלום. השבר אכן מתאחה מאוד מהר אבל במקום שהעצם התחברה נותר למספר חודשים אזור מעובה שנקרא קאלוס. הוא יספג בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה קטנהרינת15/09/2015
שלום רב.
בתי בת ה5 שוקלת מעל 20 קג הלכה אחורה ונפלה על אחותה בת ה9 חודשים על הגב שבדיוק זחלה. השאלה בגלל המשקל הגדול עליה האם יכול לקרות נזק לגב של התינוקת?
אודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה קטנה - תגובה
ד''ר אודי לבל15/09/2015רינת שלום. לא נשמע מדאיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)