מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטיית צווארהילה15/07/2015
שלום רב, לבני בן החמש נתפס הצוואר לפני כחודש, מה שגרם להטיית ראש וצוואר וכאבים, המצב מאז משתפר אבל עדיין הראש לא חזר למקומו הישר, היינו אצל אורטופד ששלח אותנו לבדיקת אם אר איי, מה אפשר לגלות בבדיקה כזו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיית צוואר - תגובה
ד''ר אודי לבל15/07/2015הילה שלום. זו שאלה שצריך להפנות למי שהמליץ עליה... זה יהיה יומרני מצדי להמר מה היו החשדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר פיסוק ג'ורדן לטיפול ב DDHאנה קורן08/07/2015
שלום, היום הרכבנו את מכשיר הפיסוק ג'ורדן, ואני קצת מסתבכים עם החלפת החיתול. הרופא אמר בשום אופן לא להוריד את הרצועות של הרגליים, ושניתן להוציא את הרצועה של הבטן. אם זאת עדיין לא הצלחנו למצוא שיטה להחליף חיתול בלי הורדת הרצועות מהרגליים, בבקשה עזרה, איך ניתן לעשות זאת ללא הורדת הרצועות? מתחת לרצועות גם לא הצלחנו... תודה מראש, אנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר פיסוק ג'ורדן לטיפול ב DDH - תגובה
ד''ר אודי לבל09/07/2015אנה שלום. מכשיר ג'ורדן לא צריך להפריע להחלפת חיתול אם הוא מונח מתחת לבגדים. אם הוא על המכנסיים זה כמובן לא אפשרי. אני משתמש במכשיר הזה כאשר המצב מאפשר הורדה שלו מדי פעם. כך שאם הרופא המליץ לא להוריד אפילו להחתלה - כדאי לדון איתו/ה האם זה השלב המתאים. באופן כללי התקשורת שלכם עם המטפל/ת צריכה להיות (לדעתי) כזו שאתם יכולים להעלות שאלות כמו שעלו כאן ישירות אליו/אליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת חיתול במכשיר ג'ורדן
אנה קורן10/07/2015תודה, אבל אני עדיין פשוט לא מבינה איך פיזית ניתן להחליף את החיתול? איך מצליחים להשחיל את הרצועה של החיתול לבפנים כי הרי המכשיר הוא מקשה אחת, אי אפשר להשחיל לשם אפילו רבע אצבע... כול האימהות שהתייעצתי איתן אמרו פה אחד שאי אפשר פיזית להחליף חיתול בלי הורדת המכשיר. זה פשוט בלתי אפשרי מבחינה טכנית. במידה וזה כן אפשרי אשמח לקבל הסבר, אולי הרצועות של החיתול מתלבשות על הרצועות של המכשיר, אבל אם כן אז המדבקה של החיתול נדבקת לרצועה של המכשיר...
תודה מראש, אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת חיתול במכשיר ג'ורדן - תגובה
ד''ר אודי לבל11/07/2015אנה שלום, אני מתנצל על שלא הבנתי קודם. מותר לפתוח את הסקוצ'ים לפנים (Velcro) בבטן וברגליים כך שהתינוק/ת שוכב/ת על המכשיר ואזל החליף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמות של יד בשינה ילדה בת 5ליאת05/07/2015
שלום דוקטור,
ביתי בת ה5 מתלוננת בחודש האחרון מידיי פעם כשהיא בתהליך של שינה, כשהיא ישנה על צד שמאל שנרדמת לה היד / כואבת / נתפס לה שריר.. קשה להבין מהם את התחושה שהיא חשה. ( לא בכל הזרוע ולא בכף היד אלא האמה.. בחלק שבין שורש כף היד למפרק)
כשהיא משנה תנוחה זה עובר לה. האם זה נורמלי? זה קורה רק ביד שמאל ורק בלילה
האם זה מצריך בירור או שאני לחוצה מידיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירדמות של אמה שמאל בשינה
ליאת06/07/2015בהמשך להודעה שלי.. אתמול נפגשתי עם רופאת המשפחה שעשתה לה בדיקה נוירולוגית מקיפה והיא טוענת שמדובר כנראה על משהו תנוחתי.
אשמח לדעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההירדמות של אמה שמאל בשינה - תגובה
ד''ר אודי לבל06/07/2015ליאת שלום. מאוד מסובך לנחש מה הסיבה לתלונה בגיל כל כך צעיר שבו הילד/ה מתקשה לתאר מה הוא חש. מעבר לכך, גם אם התיאור הוא אכן של לחץ על עצב כלשהו ביד בעת השינה, מסובך לברר מה בדיוק לוחץ עליו. כל עוד זה חולף מיד בשנוי התנוחה, אני מציע להסתפק בכך. לעומת זאת אם התלונה תתרחב או תתמשך - מציע לנסות לאתר את מקור הלחץ (למשל על ידי בקשה לתאר איפה ביד מופיעה התופעה - הדבר יכול להסביר לנו איזה סעיף עצבי זה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההירדמות של האמה בשינה
ליאת06/07/2015תודה על התשובה המהירה
הכאב( תחושת נתפס שריר ) / הירדמות היא בחלק הגבי של האמה, אם זה עוזר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההירדמות של האמה בשינה - תגובה
ד''ר אודי לבל06/07/2015אני מבין, מציע לפעות כפי שכתבתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי צעד ראשון לילד שטרם הולךשלי04/07/2015
שלום,
בני בן שנה ושלושה חודשים, זוחל על הבטן ולא על שש, טרם הולך ובקושי נעמד.
אנחנו מטופלים בפיסיותרפיה כבר מאז שבן פחות מחצי שנה, והפיסותרפיסטית המליצה לקנות לו נעלי צעד ראשון כבר עכשיו, למרות שטרם הולך, כיון שאומרת שבמצבים כמו שלו (היפוטוניה, גמישות יתר וחולשה), זה נותן הרגשת יציבות לילד ועוזר להתקדמות.
האם יש נכונות בדבריה? אני חוששת כי אני יודעת מהילדים הקודמים שלי, שיש קודם לתת לילד ללכת לבד כחודש ורק אז ללכת לבדיקה אצל אורתופד לפני רכישת נעלי הצעד הראשון.
תודה מראש,
שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי צעד ראשון לילד שטרם הולך - תגובה
ד''ר מרק אידלמן05/07/2015שלום , אכן לפעמים זה עוזר ליציבות
בכל מקרה לא מפצפנ לשום נזק לכפות רגליים והתפתחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה חולפתאריאל30/06/2015
בן שש. לאחר יומיים של צליעה (ללא חום או סימפטומים נוספים) ובתום ברור אמש במיון בדיקות דם וצילום נקבע שזה TRANSIENT SYNOVITIS
רופא הילדים במיון המליץ על ארבעה ימים של נורופן 3 פעמים ביום.
לאחר שתי מנות של נורופן, בני התעורר הבוקר והכאבים והצליעה כמעט חלפו.
אני מעוניינת להמשיך עם מנוחה וללא משככי כאבים.
האם אפשרי להפסיק שימוש בנורופן או שלדעתך המשך הנורופן הכרחי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה חולפת - תגובה
ד''ר אודי לבל01/07/2015אריאל שלום. אפשר בהחלט להפסיק נורופן אם העניין חלף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקזוסטוזיס לילדה בת 8ד''ר מרק אידלמן30/06/2015
נכדתי בת 8 סובלת מאקזוסטוזיס לאחרונה רואה אני אצלה בליטה ברגל היות ואני מודעת למחלה היא לא נמצאת במעקב רק אצל רופא הילדים אני מחפשת רופא ילדים שממש מתמחה בבעיה סבתא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקזוסטוזיס - תגובה
ד''ר אודי לבל01/07/2015דליה שלום. התופעה היא בליטה גרמית שפירה שמופיעה קרוב לקצות העצמות. היא אינה דורשת טיפול אם אינה מפריעה, ואינה צומחת לאחר סיום הצמיחה השלדית. רוב האורתופדים של הילדים ואלה העוסקים בגידולי עצם, מנתחים מדי פעם את הנגעים האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה
דליה01/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרק ירךדידי25/06/2015
שלום
הבת שלי בת 6 שבועות מטופלת ברצועות פבליק מגיל שבוע
עד עכשיו הורדנו רצועות רק לאמבטיה מעכשיו הרופא אישר להוריד לשעה ביום
עד כמה זה משפיע אם אוריד לקצת יותר? מקסימום שעתיים ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק ירך - תגובה
ד''ר אודי לבל28/06/2015דידי שלום. איני יודע. אני לא נוהג לייעץ עצות סותרות למה שביקש הרופא המטפל. למה לא תתקשרו ותשאלו את הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר שהתאחה עקוםאמא25/06/2015
שלום רב,
מאוד זקוקה לעזרה שלכם ואשמח לייעוץ, אנו מאוד מודאגים!
בני בן ה-3 נפל בגן ונלקח לטיפול לאחר כשעה בערך. היה ברור כי הוא בכאבים רבים בעת הזזת היד.
האורוטופד שקיבל אותנו ראשית אמר לי לקבע לו ידנית את היד בצורה ידנית כך שהיד תהיה מקופלת ומוצמדת לגוף.
נערך לו צילום והרופא טען בתוקף כי אין שבר ולא רואים כלום בצילום ואמר שכנראה מדובר בנקע או משהו כזה. בכ"ז החליט לגבס לו את היד במן סד-גבס.
לאחר מספר ימים הגבס הורד אך הילד המשיך מאוד לסבול מכאבים ולאחר כשבוע מהורדת הגבס אורטופד נוסף באותו מכון ראה את הצילום הקודם ואמר כי בוודאות יש שבר ביד והחליט לשים לו גבס שוב. הוא קרא לזה "שבר ללא תזוזה". כעבור 10 ימים חזרנו כדי להוריד את הגבס ולעשות צילום נוסף. הופתענו מאוד לראות כי היד מעוותת ולא רק מנפיחות. יש ממש עוקם שניתן לראות וגם להרגיש. הדבר מדאיג אותנו מאוד.
הרופא אמר כי מדובר ב"שבר עם תזוזה" ולכן נוצר העיוות וטען כי זה לא מקרה של איחוי לא תקין כי העצמות התאחו בצורה תקינה אך עקומה העיוות מורכב מאותו עוקם ובנוסף גם מ"צלקות איחוי" סביב השבר. ושהעצם תתיישר מעצמה.
ראוי לציין כי התנועה חזרה לעצמה ולרוב ללא כאב (אנו רק יום אחרי הורדת הגבס וייתכן והכאב עוד קשור לרגישות ונפיחות המקום)
בצילום החדש אכן ניתן לראות בוודאות כי העצם עקומה. מצרפת את הצילום.
עכשיו לשאלותיי:
1. הרופא טוען כי הדבר בוודאות יסתדר תוך גג 4 חודשים וכי בגיל הזה אין מה לדאוג. האם אנו יכולים לסמוך על זה במאה אחוז? האם ישנם מקרים בהם היד לא תתיישר מעצמה? כיצד עצם יכולה "להתיישר"? האם צלקת האיחוי תתרפא בוודאות? כרגע היד ממש מעוותת ומיותר לציין כי כבר נכוונו מהמערכת הזו ואנו מאוד מודאגים.
2. הרופא הנחה להניח לזה כרגע ולעשות מעקב וצילום רק עוד 4 חודשים. אם יש צורך לעקוב לפני כדי לראות שאכן יש התקדמות?
3. הרופא טוען כי אין קשר בין העיוות שנוצר לתקופה שהילד היה ללא הגבס. לא ברור לי למה פעם אחת טענו שזה לא שבר, פעם שנייה טענו שמדובר בשבר בלי תזוזה ובפעם השלישית שבר עם תזוזה. האם יכול להיות שכתוצאה מהזמן שהוא היה ללא גבס הוא קיבל מכה או שקרה משהו ביד שגרם לתזוזה ולעיוות? הרופא טען חד משמעית כי אותה התזוזה קרתה מייד לאחר הנפילה ולא ייתכן שקרתה בזמן שהילד היה ללא גבס. האם זה בהכרח נכון או שיכול להיות שהתזוזה קרתה גם אחרי?
4. האם יש צורך לדעתכם בחוות דעת שנייה? במידה וכן כיצד מגיעים אליה? אנו חברי קופת חולים כללית ולהבנתנו אין אורטופד ילדים בכללית.
4. במידה וחס וחלילה לא יסתדר ויהיה נזק אסתטי, כיצד ניתן לטפל והאם כדאי לדעתכם לבדוק רשלנות של הרופא שלא אבחן את השבר?
כאמור, אנו מאוד מודאגים, חוששים ומרגישים שאין לנו למי לפנות. נשמח מאוד לכל עזרה.
מצ"ב הצילומים האחרונים של היד. את הצילומים הראשונים לצערי לא קיבלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצ"ב הצילומים
אמא25/06/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב האמה לאחר שבר
ד''ר אודי לבל28/06/2015אמא שלום. היה שבר בעצם האולנה, העדות היא תהליך ההחלמה שלעיתים הוא העדות היחידה שאכן אירע שבר (ולכן לא תמיד אנחנו מזהים בשלב המוקדם), היה גם עיוות מסוים. המצב צפוי לחלוף לגמרי. לגבי מומחה לאורתופדיה-ילדים בכללית, כמובן שיש. הסתכלי באתר של כללית. כמובן שיש צורך במעקב אחר תפקוד המרפק ושורש היד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלה
אמא29/06/20151. איך לדעתך צריך להיות המעקב? כבר מעכשיו או עוד מספר חודשים? כמה חודשים?
2. כשאתה רושם ש"המצב צפוי לחלוף" הייתי רוצה לוודא- האם כוונתך שהצפי הוא שהיד תתיישר לחלוטין כולל הצלקת שמסביב? כלומר שהעיוות יעבור? האם אנחנו יכולים להיות רגועים שאכן כך יקרה? במידה וכן-תוך כמה זמן לדעתך זה צפוי לקרות?
תודה רבה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד לבדיקת ירכייםאורית22/06/2015
שלום רב,
בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי לבני בן הששה שבועות האמר לנו שהתוצאה תקינה בלי גרעינים . מה הכוונה ?
בתודה מראש ,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד לבדיקת ירכיים - תגובה
ד''ר אודי לבל22/06/2015אורית שלום. בלי גרעינים זה המצב התקין בגיל הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה!
אורית23/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות רנטגןאפרת21/06/2015
בני בן ה7 צולע מזה כשבוע. היום עשינו לו צילום ואלו הממצאים: במטאדיאפיזיס פרוקסימלי של פיבולה הודגם תהליך אקספנסילי, לובולרי באורך עד כ5 ס"מ רובו לצנטי עם טרבקולציה ומרכיב סקלרוטי דק המלווה בשבר ללא תזוזה. אין לראות תגובה פריאוסטלית. אבחנה מבדלת כוללת במקום הראשון תהליך שפיר כמו simple bone cyst, אנכונדרומה, אחר.. הערב יש לנו תור לאורטופד. עד אז הייתי רוצה להביא את הסינית הזאת בלשון העם... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי קצת מאוחר - אם לא, תכתבי
ד''ר אודי לבל21/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי הביקור
אפרת23/06/2015היינו אצל אורטופד והוא הסביר שמדובר בציסטה שהחלישה את האזור ונוצר שם שבר. הוא הנחה אותנו לבוא לביקורת ולצילום עוד חודש לראות אם יש מגמת שיפור והתאחות של העצם והציסטה. הוא אמר שאין צורך בגבס או תחבושת ושהילד יכול ללכת לבית הספר אך לא לעשות פעילות ספוטיבית מאומצת.
העניין הוא שהיום, ראינו אדמומיות ונפיחות באזור השבר. האם לגשת לטיפול sos? לחכות לרופא? האם לא צריך לקבע את השבת ולתת מנוחה לרגל?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בעצם ושבר
ד''ר אודי לבל24/06/2015אפרת שלום. יש כאן שני עניינים -הראשון הוא הטיפול בשבר - זהו מקום שאינו דורש קיבוע ויש להמתין להחלמה. הכאב עלול להתגברעם פעילות ובבעת ההחלמה המקום צפוי להיות רגיש ומעובה. העניין השני הוא האבחנה. כדאי לוודא שהאבחנה מדויקת ושלא דילגתם כאן על הליך אבחוני שמטרתו לוודא ממה נגרם השבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 נופל לאחר סיבוב הרגל בקפיצהלירן11/06/2015
שלום
הבן שלי בן 3, סובב את הרגל בקפיצה על טרמפולינה .
הרגל לא התנפחה, אין כאבים במגע או בהפעלת כח (דוחף את היד שלי עם הרגל).
למרות זאת, הולך מס צעדים ונופל, נראה כי הרגל מסתובבת/קורסת מאזור הברך. האם מספיקה מנוחה או שיש צורך בצילום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 נופל לאחר סיבוב הרגל בקפיצה - תגובה
ד''ר אודי לבל12/06/2015לירן שלום. נשמע שאין מקום למהר. חכו אחרי סופ"ש ואם נראה שלא יציב בעמידה על הרגל גשו לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לאחר ניתוח נוירו כירורגילימור11/06/2015
שלום, בני בן 7 חודשים. בימים האחרונים נראה כי רגל שמאל שלו הרבה יותר תנועתית מרגל ימין בעיקר בשכיבה על הגב. הוא נוטה לקפל את רגל ימין וכשאני מנסה ליישר את הרגל הוא מתנגד ומפעיל שרירים דבר שממעט לעשות כשאני מיישרת את רגל שמאל. לציין כי לבסוף הוא מיישר את הרגל אבל נראה כי הברך פונה מעט החוצה. בנוסף גם כשמושיט ידיים לצעצועים נוטה יותר להושיט את יד שמאל ופחות את יד ימין (גם כאן אם אגרה אותו להושיט את ימין יעשה זאת אך נטייתו הראשונית היא להושיט את שמאל). חשוב להדגיש כי הדבר החל רק בימים האחרונים ולא היה קיים אצלו לפני כן. ברקע עבר ניתוח של חוט שידרה מעוגן לפני חודש, המנתח סבור שהבעיה שהצגתי הינה אורטופדית ולא קשורה לניתוח. אשמח לקבל חוות דעתך (סליחה על אריכות הדברים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק לאחר ניתוח נוירו כירורגי
לימור11/06/2015רק להוסיף כי נוירולוג שראה את הילד איבחן כי הוא בעל טונוס שרירים גבוה אולם האם ייתכן שישנו טונוס גבוה רק בצד אחד בגוף? האם יש סיכוי שפיזיטרפיה תוכל לפתור את הבעיה או שנראה לך שמדובר בבעיה מורכבת יותר? אני ממש לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם התקבלה תגובה-מדוע??
לימור17/06/2015שלום אשמח לתגובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיון לעזור
ד''ר אודי לבל17/06/2015לימור שלום. התיאור מורכב מדי עבורי. לא היית מעדיפה להיבדק פנים-אל-פנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליעה קלה אצל ילד בן - לחוצה מאוד!!ליאת10/06/2015
שלום רב,
הילד שלי כמעט בן 3. אתמול הוא נפל בגימבורי מקפיצה על המזרן ( לא נראה משהו רציני וכיוון לכאב באיזור כף הרגל). אחרי מס דקות של בכי הוא המשיך בפעילות רגילה. כשחזרנו הביתה ראיתי שהוא מעט מאוד צולע עם הרגל, לא תמיד. הוא רץ רגיל, קופץ ולא מתלונן על כאב. אין סימן חיצונית לפגיעה. אני שמתי לב שזה לא נראה מכף הרגל אלא מהחלק העליון של הרגל ( הירך אולי?)
מאחר ואני היסטרית מטבעי, קבעתי תור לאורטופד מומחה רק בעוד מס ימים ולרופאת משפחה מחר אבל ממה זה יכול להיות? אני נוטה לקוות שזה מהנפילה הקלה שהייתה אבל האם יכול להיות משהו חולף?
אשמח לחוות דעת לפי שאגש לרופא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליעה קלה אצל ילד בן 3
ליאת10/06/2015אז כבר הספקתי לגשת לרופאת ילדים שלא מצאה שום בעיה בהליכה של הילד
היא ביצעה סוג של בדיקה ברגליו ואמרה לי שהכל בסדר. היא טענה שהילד רץ, קופץ, לא מתלונן על כאב וגם צליעה היא לא ראתה, אז סביר להניח שאולי מהנפילה שלו יכול להיות שעדיין מציק לו ברגל.
בנוסף טענה שאין לי מה לגשת לאורטופד.. ושאני חרדתית מידיי.. מה שנכון!!!
האם בכל זאת לגשת לאורטופד? האם להתסמך על תשובתה של הרופאת משפחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליעה קלה אצל ילד בן 3 - תגובה
ד''ר אודי לבל10/06/2015ליאת שלום. חכי מספר ימים ואם ההכל יחלוף אין צורך בבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת תיק לילדה העולה לכיתה אטלי09/06/2015
איזה תיק מומלץ לילדה קטנת מידות העולה לכיתה א'? רגיל? אורטופדי? טרולי? משולב רגיל+עגלת טרולי נפרדת? למה כדאי לשים לב בבחירת התיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת תיק לילדה העולה לכיתה א - תגובה
ד''ר אודי לבל10/06/2015טלי שלום. אין לי מידע אורתופדי מוצק בעניין. אין סיבה לקנות משהו גדול כי בגיל הזה אין להם הרבה מה לסחוב לבי"ס. תיקים שמכילים גם גלגלים (טרולי) הם גימיק טוב שמעט ילדים משתמשים בו. אין עדות לנזק שהתיק גורם לגב. היו מעט מאוד מחקרים על מתאם בין כאבי גב למשקל התיק... היו שהראו שאין בכלל קשר. מציע להפעיל את השכל הישר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשאשאלה07/06/2015
שלום,
מעוניינת לרכוש מנשא עבור ביתי בת השבועיים. היא הובחנה שיש לה פיסוק יתר ובגיל שבעה שבועות יש לנו תור לאורתופד ילדים ושם היא צריכה לעשות אוטרסאונד.
האם יש בעיה ברכישת מנשא? איני רוצה לחכות עד שנלך לאורטופד ברכישת המנשא. זה מונע ממני לצאת החוצה. (דירה ללא מעלית)
האם ישנם הגבלות ברכישת מנשא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנשא - תגובה
ד''ר אודי לבל08/06/2015אני מעדיף את המנשאים בהם יש פישוק רגליים ופחות תומך במנשאי בננה שבהם התינוק/ת בשכיבה בהצמדת ירכיים. לממש קטנים קשה לשבת זקופים ולכן נשיאה על הגב או החזה במנשא-הדוק מתאימה יותר ממנשאי ישיבה שלא מתאימים לגיל הצעיר. יש מעט מחקר וההעדפות הן בטוי של תפישת עולם יותר מאשר של מדע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)