מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כריתאמא15/09/2015
שלום
יש לי תאומים אז כפליים שאלות :) חג שמח לפני הכל ותודה על האכפתיות במענה לשאלות.
1. ולפעמים אני שמכיבה אותם על כרית שלנו, אבל לא עבה על מנת להאכיל אותם. זה נמשך בין חצי שעה לשעתיים אם הם נרדמים כמה פעמים ביום.
האם זה לא בריא לגב?
2. ומה לגבי סלקל (טרמפולינה) שמשכיבים להאכיל שוב אותו פרק זמן?
ב3. נוסף יש להם פישוק רחב ועדיין לא ביצענו את הא.סאונד ייתכן שזה מקשה עליהם לשכב על הבטן ? מה עושים במצב כזה? בכל זאת לעודד שכיבה על הבטן? יש תרגיל שניתן לעשות לחיזוק הירכיים?
4. ושאלה אחרונ ה- כבר כתבתי בעבר, שהפנים של אחד מהם לא סימטריות, לא הראש אלא הפנים. הצעת או ב]ורום אחר (נדמה לי שפה) לאפשר להם להיות על הבטן כמה שיותר וזה יסתדר. יש עוד משהו שניתן לעשות כי על הבטן בינתיים אל הולך. ולמה זה קורה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד''ר אודי לבל15/09/2015שלום. לענין זווית ההשכבה עם כרית או בטרמפולינה - אני לא מכיר מחקר שמצביע על בעיה בעניין זה. אפשר לתייעץ גם עם רופא/ת ילדים
לעניין בדיקת מפרקי הירכיים - מומלץ לבצע בגיל 4-6 שב. אפשר כמובן גם מאוחר יותר אך אם תימצא בעיה הטיפול קשה יותר
בינתיים מציע להשכיב בפישוק לפחות בחלק מהיממה. השכבה על הבטן טובה, בתנאי שיש מבוגר אחראי ער בזמן הזה, הראש פעם לימין ופעם לשמאל
בעניין אסימטריה של הפנים אני מציע להתייעץ עם רופא/ת הילדים ובמידת הצורך לבצע פזיורתפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי - ברשותך
אמא17/09/2015כתבת להשכיב בפישוק על הבטן אבל הבעיה היא פישוק רחב - זה לא יגביר את הפישוק? אני דווקא מנסה להצמיד להם את הירכיים כשהם על הבטן, אז אם אפשר הסבר.
ולגבי אסימטריה בפנים ופיזיוטרפיה - זה קשור לאיך שהם שוכבים או משהו שאפשר בינתיים לעשות בבית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי - ברשותך - תגובה
ד''ר אודי לבל21/09/2015לגבי פישוק רחב - זה מצוין, אל תצמידי את הרגליים
לגבי אסימטריה בפנים - לעיתים זה נובע מאסימטריה בפעילות שרירי ראש-צוואר והשכבה כל פעם לצד אחר מועילה. גם תרגילים לחיזוק סימטרי של השרירים מועילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוג התעמלות קרקע וכאבי ברכייםהילה11/09/2015
שלום,
ביתי בת 10 ומשתתפת בחוג התעמלות קרקע כבר 3 שנים, פעמיים בשבוע, שעה כל פעם.
לאחרונה החלו לה כאבי ברכיים ושמנו לב שזה קורה מיד אחרי החוג. יום אחרי, הכאבים כבר עוברים.
מה לעשות? האם יש להפסיק את החוג?
תודה, הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוג התעמלות קרקע וכאבי ברכיים - תגובה
ד''ר אודי לבל12/09/2015הילה שלום. להפסיק בוודאי שלא כדאי. אני מניח שהילדה אוהבת את הפעילות וצריך לעשות מאמץ לאפשר לה להתעמל ללא כאב. מציע לקחת אותה לאורתופד ילדים או למומחה לרפואת ספורט ולברר את מקור הכאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ועשר קיצור גיד,,צליל09/09/2015
שלום אמא לבן שנתיים ועשר מועמד לניתוח להארכת גיד, מה קורה בזמן הזה כמה זמן עם גבס? מה קורה אחרי?.(לילד שלי היה גוש בברך עקב ביופסיה שנלקחה נוצרה הצטלקות שגרמה לקיצור הגיד, הגוש נעלם מעצמו)האם שוב נצטרך לעבור על הניתוח כי הוא קטן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים ועשר קיצור גיד,, - תגובה
ד''ר אודי לבל12/09/2015צליל שלום. אין לי כל מידע על הסיבה לקיצור ובאיזה מקום בגוף הבעיה. באופן כללי כאשר אנחנו נתקלים בגיד מקוצר אצל ילד בריא, הארכה מאפשרת לגיד להתחיל לגדול בקצב הנכון ולרוב אין התקצרות מחדש. במקרים של ילדים עם בעיות נוספות - הקיצור עלול לחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב חוזרת מתשובתך
צליל25/09/2015שלום חוזרת מתשובתך בני בן שנתיים ועשרה חודשים צריך לעבור הארכת גיד (יש לו המנגיומה בברך כנראה עקב הצטלקות של לקיחת ביופסיה נעשה לו קיצור גיד)את הגוש לא הוציאו, בMRI האחרון ראו שיש גוש שאי אפשר להוציא כאשר אורטופד שנגע ראה שאין גוש, לפי דעתכם זה נכון שהילד יצטרך להמשיך ללכת עם סד עד הבגרות?? בגלל שיש לו גוש ובגלל שזה ימנע את הארכת קיצור הגיד ושוב ניתוח??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חוזרת
ד''ר אודי לבל26/09/2015צליל שוב שלום. כמו שכתבתי קודם, קשה לי לעזור בחזוי העתיד מכיוון שהפרטים מאוד עמומים והיכרותי עם הרקע הרפואי מצומצמת. מציע להעלות את השאלה הזו בדיוק - בפני הצוות המטפל שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם שבר לפני טיסהרווית09/09/2015
שלום
בני בן 13 עבר שבר רדיוס דיסטלי 6 ימים לפני טיסה.
( הרדמה מקומית )
עם גבס קצר, הביטוח מכריג את היד.
האם יכול לטוס? האם ניתן להחליף לגבס פלסטיק קל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם שבר לפני טיסה - תגובה
ד''ר אודי לבל09/09/2015רווית שלום. חברות הטיסה לרוב מתנגדות להטסה עם גבס היקפי. כדאי לפתוח חריץ לאורכו. לגבי חומר פלסטי צריך להתייעץ עם האורתופד המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 9 סובלת מאקזוסטוזיסד''ר מרק אידלמן07/09/2015
נכדתי בת 9 סובלת מאזוסטוזיס מחפשת אורטופד ילדים\המתמחה בזאת המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקזוסטוזיס - תגובה
ד''ר אודי לבל07/09/2015דליה שלום. זו תופעה מאוד נפוצה שרוב האורתופדים של הילדים מנתחים אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקזוסטוזיס
דליה08/09/2015המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל נגרתת בזחילהרחלי30/08/2015
שלום רב,
הבת שלי בת 7 חודשים, התחילה לזחול לא מזמן ונראה שהיא מתקדמת ומגיעה ליעד, אבל גוררת את רגל שמאל.
כחודש אחרי הלידה הבחנתי שאותה רגל, רגל שמאל, כאילו מסובבת פנימה בזמן שהיא ישנה. בזמנו אורתופד ילדים שאיתו התייעצתי אמר שהכל נראה בסדר ואין צורך לטפל.
מעבר לרגל הנגררת היום, הילדה מתיישבת בצורה עצמאית ישיבה מאוד יציבה. לאחרונה נראה גם שהיא מנסה כבר להיעמד. בשלב ההתהפכויות היא היתה מתהפכת לשני הכיוונים למרות שבצורה טבעית, וכמו כולם, גם לה היתה העדפת צד.
מבחינת הטיפול בה, רוב הזמן אני מרימה אותה ביד שמאל וגם מאכילה אותה כאשר היא שעונה על ידי השמאלית והבקבוק בימנית. אני מנסה לאזן עם הרמה בימין אבל היד הזאת פחות חזקה אצלי, למרות שאני ימנית.
האם יש מקום לדאגה?
האם יש צורך בבירור נוסף? ואם כן, אצל מי יש לבדוק אץ העניין?
תודה,
רחלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל נגרתת בזחילה - תגובה
ד''ר אודי לבל31/08/2015רחלי שלום. קשה לי להעריך אם יש כאן בעיה ממשית או התפתחות רגילה שהיא תמיד בצורה לא סימטרית. מציע לפנות לרופא/ת הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CPK גבוה אצל ילד בן חמש-לאן לפנות?שירה27/08/2015
שלום רב, בני בן החמש מתלונן מאז ומתמיד על כאבי רגליים ובאופן כללי מתעייף במהירות רבה. לאחרונה גם החלו ליפול לו שיני החלב ונשלחנו לבדיקות דם שהראו תוצאות גבוהות של CPK - 468. אנחנו רוצים לדעת אם זה מעיד על בעייה ולא יודעים לאן לפנות להמשך בירור - האם לאורתופד מומחה או שמא למומחה שרירים? נוירולוג?
אודה מאוד על תשובתכם המהירה שכן אנחנו מאוד מאוד מודאגים.
בברכה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CPK גבוה אצל ילד בן חמש-לאן לפנות? - תגובה
ד''ר אודי לבל28/08/2015שירה שלום. אני מציע להתחיל עם בדיקה אצל רופא/ת הילדים והיא/הוא יפנו אתכם לרופא הנכון לפי הממצאים. אני נמנע מלהתייחס לממצא המעבדתי, מכיוו שאיני יודע את הסיבה שהביאה לבדיקה ומה התלונות של הילד וממצאי הבדיקה הגופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות בכף הרגלאוסנת27/08/2015
שלום רב. בני בן שנתיים ו9 חודשים נולד עם אצבעות ברגליים שלא לפי הסדר בגודל כלומר יש לו אצבע שהיא יושבת על 2 האצבעות ויותר בולטת וגם יותר נמוכה מהם בגודל. (מקווה שההסבר ברור). זה ככה ב2 הרגלים. האמת שלא ייחסתי לזה חשיבות ואמרתי ככה הוא נולד עד שחברה שלי העירה לי ואמרת שאולי אפשר לסדר את האצבעות כי הוא עוד קטן. זאת בעייה אסטטית בלבד. הוא הולך רץ ועושה כל מה שילד בגילו אמור לעשות. שאלתי היא האם יש מה לעשות והאם לקחת לבדיקת אופטופד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבעות בכף הרגל - תגובה
ד''ר אודי לבל28/08/2015אסנת שלום. אכן עיוותים קלים בבהונות הרגליים הם עניין נפוץ ולרוב בעל משמעות אסתטית בלבד. לעיתים זה מציק בנעל סגורה ולעיתים ילדי המעון יכולים להציק לילד אם זה בולט. אני מציע לא למהר לעסוק בעניין הזה ולהתרשם אם זה מציק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור יציבותדודו20/08/2015
ילד בן 3. עבר בגיל חצי שנה ניתוח לב פתוח בהצלחה.
יש לו אפרקסיה של הדיבור. נאמר שגם צריך לשפר את היציבות.
בבדיקת יציבה נמצאו הדברים הבאים.....העלתי תמונה של מה שנאמר.
הומלץ על טיפול לחיזוק חגורת כתפיים.שיפור יציבות וארגון דומיננטי.
שאלתי היא.....האם כל מה שנרשם הוא משהו שאפשר לשפר ולחזק או שאלו בעיות שצריך ממש לדאוג מהם בהמשך התפתחותו של הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור יציבות - תגובה
ד''ר אודי לבל22/08/2015דודו שלום. השאלה שאתה מעלה מורכבת, אני חושש שזה לא משהו שאוכל לייעץ לגביו ואני מניח שהגורמים המקצועיים כמו מומחים בשיקום ילדים או התפתחות הילד יעשו את זה טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בכף רגלמירב17/08/2015
האם מגבסים שבר בכף רגל ? בחלק עליון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בכף רגל - תגובה
ד''ר אודי לבל19/08/2015מירב שלום, קשה לי להגיב בלי לראות צילום. לעיתים אין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שיוויון ברגליים אצל פעוטהילה17/08/2015
שלום, בני הינו בן שנה וחצי, התחיל ללכת בגיל 1.4 ועדיין הולך ונופל. בגיל 4 חודשים היינו אצל אורתופד בגלל אי שיוויון ברגליים. כף רגל שמאל שלו כולל הברך נוטה החוצה בישיבה וכף רגל ימין שלו כולל הברך נמצאת במרכז ולא נוטה ימינה. ראו את האי שיווין כבר בזחילה, גם בישיבה יש לו נטייה לבחור שרגל אחת תיהיה מקופלת והשנייה ישרה. הייתי אצל אורתופד לפני חודש והתשובה היתה שזה כלום. לי ברור שאי שיוויון הזה יכול לגרום עתידית לבעיות..גב, מפרקים..האם יש משהו שאפשר לעשות? האם כדאי לי לבדוק באולטרסאונד את הברכיים או הירכיים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שיוויון ברגליים אצל פעוט - תגובה
ד''ר אודי לבל19/08/2015הילה שלום. יתכן שהכל תקין. אבל, אנחנו אף פעם לא מקבלים אי-שוויון אורך/ממדים בצורה פשטנית. צריך לברר את מקור הבעיה. פנו לאורתופד ילדים לבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ביד לילדה בת 4.5שלי16/08/2015
שלום,
בתי בת ה-4.5 שברה את היד שלה ממש באמצע בין כף היד למרפק מקדימה. חבשו לה בגבס וכעת עברו 3 שבועות מאז החבישה.
אורתופד רגיל אמר לה שבוע אחרי החבישה להגיע עוד שבועיים להורדת הגבס ולאחר מכן יבצעו צילום לוודא שהכל בסדר, שכן אין טעם להקרין סתם קודם ו-3 שבועות זה זמן מספיק אצל ילדים לאיחוי שבר שכזה.
היום הגענו לאורתופד ילדים שאמר ש3 שבועות זה לא מספיק, ויש צורך לחכות עוד שבועיים!!!!
מה דעתך בנידון? אנחנו ממש לא רוצים שכל החופש תהיה חבושה...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ביד לילדה בת 4.5 - תגובה
ד''ר אודי לבל19/08/2015שלי שלום. אין לי כל יכולת להביע דעה בלי לראות צילום, וגם אז אעשה זאת בזהירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי סלקלמאיה14/08/2015
שלום רב,
אני עומדת ללדת את בתי הבכורה בקרוב וכעת בשלבי בדיקת מוצרי תינוקות למיניהם. שמעתי מכמה אנשים שישנה הנחייה שלא לשים תינוקות בסלקל מעל 45 דקות בגלל פגיעה בעמוד השדרה אך לא מצאתי לכך שום אישוש מגורם מוסמך (רופא, ארגון בטרם, וכדומה) בחיפושיי באינטרנט.
אנחנו נוסעים באופן קבוע למשפחה מרחק נסיעה של שעה וקצת.
רציתי לבדוק- האם נסיעה רצופה בסלקל בעייתית במקרה כזה?
האם יש נזקים בשהייה ממושכת בסלקל? מה נחשבת שהייה ממושכת?
האם עדיף מבחינה אורטופדית לרכוש כסא בטיחות שמתאים כבר מלידה?
תודה רבה מראש,
מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי סלקל - תגובה
ד''ר אודי לבל19/08/2015מאיה שלום. מצטער , אין לי מידע רפואי מוצק על האמונה הזו בעניין זווית ההשכבה של תינוק/ת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכרונותעביר13/08/2015
ערב טוב,
אין לי שאלה אבל לא יודעת איך פתאום זכרתי אתכם, לפני כ חמשה שנים הייתי פעילה בפורום זה כי הבת שלי נולדה ויש לה דיספלזיה ברגליים, והייתי מאוד מתוחה ולא יודעת מה לעשות, תמיד שואלת, היא שמה קרית פיסוק חודשיים, ואחרי כן מכשיר גורדו כ שלושה חודשים, היה קשה אבל עבר, היא עכשיו במעקב אצל אורטופיד פעם בשנה, וכל פעם אני הולכת הוא אומר לי שהיא מתקדמת טוב.
אל תדאגו , לוקח קצת זמן, והכל עובר, ושיהיה לכם אחלה ילדים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכרונות - תגובה
ד''ר אודי לבל19/08/2015עביר, נהדר, תכתבי קצת להורים המודאגים בפורום מהנסיון שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכרונות
עביר19/08/2015בפעם ראשונה הלכתי לבוק את בתי ה ד״ר אמר לי ( הבת שלך יש לה דיספלזיה קשה את צריכה לקחת אותה לאורטופיד) יצאתי מחדר בוכה , לא יודעת מה לעשות, חשבתי שדיפלזיה מחלה אין לה פתרון.
הלכנו לרופא חלדים( רופא המשפחה) בדק אותה ואמר לי שכן יש לה בעיה אבל לא עד כדי כך גדולה , היא צריכה לשים מכשירים ואחרי כמה חודשים המצב יסתדר( אתם יודעים עכשיו נרגעתי)
חזרנו הביתה זה היה מאוחר , אני זוכרת שלא ישנתי אותה לילה והתחלתי לחפש מה זה דיספלזיה, פתרונות, אתרים, פורומים, נרגעתי קצת , חשבתי שאני היחידה בעולם שיש לבתי הבעיה הזו , ידעתי שזה קרה וקורה עם הרבה ילדים.
קבעתי תור אצל אורטופיד והתחלנו , פעם ראשונה הוא החליט לשים קרית פיסוק, לחודשיים ונראה איך המצב מתקדם.
התחלנו לחפש חנויות אורטופידיה, קנינו קרית פיסוק, והיינו במעקב אצל אורטפיד, ג׳נא( הבת שלי) התקדמה אבל עדיין הבעייה קיימת, הוא הצייע לנו מכשיר גורדן, עוד פעם הלכנו קנינו מכשיר גורדן.
את האמת זה היה יותר קל בקרית פיסוק, מכשיר גורדן היה קצת קשה.
אחרי שלושה חודשים הרופא אמר לנו ש ג׳נא לא צריכה מכשירים , הכל בסדר ותקין.
היא במעקב אצל אותו אוטופיד פעם כל שנה עד גיל 12, כל פעם אנחנו הולכים הוא אומר לי שהיא מתקדמת. הוא המליץ לנו לנו להימנע מישיבת w , אתם יודעים כל פעם שהיא יושבת אותה אחרי כמה דקות היא מזכירה לנו אווו הרופא שלי כועס עליי אם אני יושבת כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמו לבת שלי מכשיר ג'ורדןשי מזרחי13/08/2015
הבת בת חצי שנה עם פריקת ירך ( ברגל השמאלית,) טופלה ברצועות כחודשיים ועכשיו הרופא אמר שצריכה מכשיר ג'ורדן ונבוא לביקורת עוד שבועיים לראות איך אנחנו מסתדרים (כלשונו) שמנו לה את המכשיר והילדה לא נכנסת לסלקל ברכב, לא לעגלה, למה הוא לא אמר לנו שזה מכשיר יותר גדול וצריך להערך בהתאם???????
לאן לפנות כדי להשיג סלקל מתאים?????עגלה???? מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמו לבת שלי מכשיר ג'ורדן - תגובה
ד''ר אודי לבל19/08/2015שי שלום. אני מציע להתייעץ עם הרופא המטפל שלכם האם מותר להסיר את המכשיר בעת נסיעה. יש מקומות בהם אפשר להשאיל מושב רכב לתינוקות - עם רוחב גדול לילדים בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)