מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צוואר הרחםלימור25/12/2009
במהלך טיפולי פוריות אובחנה היצרות של צוואר הרחם המקשה על הטיפולים.
לא מתאפשר מעבר לרחם. הומלץ לי לעבור הרחבה של צוואר הרחם.
האם קיימת דרך אלטרנטיבית לטיפול בבעיה? דיקור?
אשמח לשמוע המלצות על שיטות ומטפלים באזור הצפון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
עדי מנחמי27/12/2009במקרה של חסימה מיבנית,הייתי ממליץ על הרחבה.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדשירה23/12/2009
האם אפשר להוציא פחד ע"י דיקור סיני?ומהם הנקודות ביד(דופק)ובלב??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור
עדי מנחמי24/12/2009פחד, ובכלל חרדה ופוביות, ניתן לאזן ע"י דיקור.הדיקור יכול להשפיע על מע' העצבים ולמתן את הדריכות שבה.נק' הדיקור נבחרות עפ"י הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממש מיואשת מה לעשות?רותם19/12/2009
שלום
אני התגלתי עם בעיית תת פעילות בלוטת התירס מגיל 16, אני בת 29 כיום.
עברתי תהפוכות רציניות בגוף שלי ובחיים שלי ומאז ומתמיד אני מטופלת באתרוקסין. (האמת שנמאס לי אבל אין ברירה). סבלתי ועודני סובלת רבות ממשקל מירדיה ועלייה (כיום אני ירדתי קרוב ל50 קילו ואני שומרת עליהם פחות או יותר כבר שנה) קרוב ל 4 שנים אני אוכלת פחות או יותר אותו הדבר כולל אותם המאכלים ואני סובלת ממצבי רוח ומעצירויות לפעמים ובעיקר חוסר שינה. ברור לי שמה שאני אוכלת אולי לא ממש נכון לי אני לא בטוחה. אני אוכלת תפריט שקיבלתי מדיאטנית קונבציונלית, תפריט שרוב בני האדם אוכלים. יש לי מחשבה תקועה שרק בגלל שעצרתי את כמות הפעילות הגופנית שעשיתי ביותר מחצי כי נמאז לי האינטנסיביות ולכן אני גם ככה לא אדם נורמלי אז אני לא יכולה לצפות מהגוף שלי לפעול רגיל.
בקיצור אני ממש מתוסכלת אני לא יודעת מה החומרים שכדאי שלא יכנסו לגוף שלי אבל משהו לא מסתדר לי. יש לי רצונות לשומנים ופחמימות יותר.
אגב וחשוב מאוד אני כבר 4 שנים בלי סוכר בגוף (רק ממתיקים) ובלי קמח לבן בכל צורה, עם רווח בין הארוחות קבוע
אני ממש מתפללת לעזרה כי קשה כבר ככה
הצילו!! :)
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
מיכל שלזינגר21/12/2009שלום לך רותם
אין דרך לעזור לך דרך הרשת. את חייבת להגיע למטפל שיערוך לך אבחנה מלאה ויתאים לך תפריט מדויק וירשום לך צמחים ומומלץ מאוד גם לשלב דיקור.
כל אלו יוכלו לסייע לך להשיג יותר איזון ורוגע בחייך .
התזונה הקלינית המערבית במקרים רבים אינה עולה בקנה אחד עם המלצות התזונה שתקבלי אצל מטפל ברפואה סינית.
בתזונה המערבית הדגשים העיקריים הינם על מספר קלוריות והשתייכותו של המזון לקבוצות שונות:
קבוצת פחמימות, שומנים וכו'.
ברפואה סינית קיימים דגשים רבים ומהותיים נוספים:
תחילה מאובחן המטופל על פי השתייכותו לסינדרום מסויים:
למשל חולשת טחול, חסר דם, סטגנצית צ'י או דם וכו',
-
על פי אבחנה זו מקבל המטופל המלצות למזונות שונים שיסייעו לו להתאזן.
המזונות השונים מסווגים על פי תכונות שונות:
אנרגטיקה, השפעה על מרידיאנים שונים ועוד...
כפי שאת יכולה להבין ההתייחסות התזונתית ברפואה הסינית הינה מדוייקת מאוד ולכן נותנת תוצאות נפלאות למטופלים, שבד"כ כבר בתחילת התהליך מתחילים להרגיש שינוי גדול לטובה.
שילוב טיפולי דיקור יחד עם צמחים ותזונה יכולים להניב עבורך תוצאות מצויינות.
כדאי מאוד לפנות למטפל שמשלב בטיפול את השיטות השונות.
אשמח לסייע לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה עליך! רציתי לישאול?!בר16/12/2009
מה צריך לעשות לגבי זה ? ועם זה מסוכןןן?זה דיי מדאיג אותיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה
עדי מנחמי16/12/2009זה לא נשמע משהו מסוכן כי זה לא ממש כואב.נראה שטיפול אחד או שניים בדיקור יכולים להעלים את הכאב הזה.אם את חוששת,לכי להבדק אצל רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובהבר14/12/2009
בבטן תחתונה בצד ימין מיתחת לטבור ביגבוגים ותזוזות כאללה כבר כמה ימים שאני נחה אני מרגישה את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן תחתונה
עדי מנחמי16/12/2009בצד ימין יכול להיות קשור לבעיית מעיים(יש שם חיבור של מעי דק וגס) או בעיה חיסונית,שקשורה לבלוטות לימפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום צריכה עזרהבר14/12/2009
לא יודעת מה יש לי אני מרגישה בצד אחד של הבטן כאילו משהו הולך לי...מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיחושים
עדי מנחמי14/12/2009תלוי ביזה צד והיכן בדיוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן מאו לינגיעל13/12/2009
שלום,
איפה ניתן להשיג גן מאו לינג, האם יש לו תופעות לוואי והאם אנשים עם מחלות כרוניות כאלו או אחרות צריכים להימנע מנטילתו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר gan mao ling
מיכל שלזינגר13/12/2009שלום לך מירב
ניתן להשיג gan mao ling בחנויות הטבע הגדולות (בד"כ ברשתות),
וכן בזן צמחים-ניתן להזמין במשלוח
לגבי מחלות כרוניות- כמובן שצריך להזהר, כמו בכל נטילת תוספים ו/או צמחים, יש לקחת בחשבון גם את התרופות האחרות אותן נוטל החולה.
במקרים כאלו מומלץ לפנות למטפל.
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לתרופות כימיותsimon12/12/2009
הובחנתי כבעל הפרעת אישיות גבולית
וויסות רגשות,דימוי עצמי נמוך,קשב וריכוז,
נתנו לי בנוסף לטיפולי פסיכולוגית קלינית ....ליתיום שלא עובד וגם זה רעל
האם יש לכם תרופות טבעיות שיעשו את העבודה במקום התרופות הכימיות
ומה זה שונה מהומופאתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות פסיכולוגיות
מיכל שלזינגר12/12/2009שלום לך סימון
ממליצה לך לפנות למטפל שיוכל לאבחן באופן מדויק את מצבך בכלים של הרפואה הסינית ועל פי האבחון להתאים לך טיפול - דיקור וצמחים .
יתכן ויהיה צורך לשלב גם תרופות כימיות - מערביות.
במצבים כמו שלך, המטפל עובד בצמוד ותוך התייעצות עם הפסיכיאטר ו/או הפסיכולוג.
אין אפשרות כמובן להמליץ על תרופות/ צמחים ללא פגישה עם המטופל.
בהצלחה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HAIRMIKE11/12/2009
הי
בן 38 לוקח פרופציה כ 8 שנים
הקרחה גנטית מ2 הצדדים
תזונה מאוזנת לוקח עשב חיטה קפוא כמעט כל חודש
מעונין מה אפשר לעודד צמיחה אם בכלל
הנני מורח את הקרקפת 3 פעמים בשבוע בשמן חוחובה
האם ניתן לקבל עוד עצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרחה גנטית
מיכל שלזינגר12/12/2009שלום טוביה
ככל הידוע לי הקרחה גנטית היא בעייתית מבחינת טיפול ברפואה משלימה.
לגבי עשב חיטה, אני לא יודעת כמה זה יכול לעזור. יש לשים לב כי האנרגטיקה של עשב החיטה היא מקררת, לא בטוח שרצוי לקחת אותה באופן רציף /או בכל עונות השנה. כמובן תלוי במצב בריאותך הכללי.
כדאי מאוד לפנות למטפל ולהתייעץ באופן פרטני.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלונהשרון11/12/2009
שלום
איפה אפשר להתלונן על רופא סיני שלדעתי אינו ראוי להיקרא מטפל?
האם יש איגוד או גוף כלשהוא שמרכז את הרופאים הסינים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפל
מיכל שלזינגר12/12/2009שלום לך שרון
הגוף היחידי שניתן אולי לפנות אליו הינה האגודה הישראלית לרפואה סינית.
רק מטפלים שלמדו במוסדות המוכרים יכולים להיות חברים באגודה.
לצערי לא כל המטפלים חברים באגודה.
את יכולה גם לבדוק ברשימות של האגודה האם הוא רשום כחבר אגודה.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהעינב09/12/2009
אשמח להמלצה על מטפל או רופא ברפואה סינית (גם דיקור)שיהיה מקצועי ואמין
מאזור המרכז או השרון.
תודה
אירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפל ברפואה סינית
מיכל שלזינגר12/12/2009שלום לך עינב
המרפאה שלי בראש העין ומגיעים אלי מטווח גיאוגרפי נרחב ביותר בין השאר גם מאיזור השרון כולו והמרכז.
אשמח לסייע לך
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות חמים...נילי04/12/2009
אני אחרי החזרת עוברים (בתהליך IVF).
אני מטופלת בדיקור שמלווה את התהליך הרפואי והמטפלת אמרה לי לא לאכול בתקופה זו (אני שבוע אחרי ההחזרה) מזונות "חמים", והדגישה כמובן שמדובר במזונות עם "אנרגיה" חמה ולא קשור לטמפ'...
איזה מזונות שייכים לקבוצה זו כדי שאדע להימנע מהם והאם נדרשת הימנעות מוחלטת או שפשוט "להפחית" כמויות במידה וכבר כן אוכלים משהו "חם"?
הרבה תודה,
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות חמים + IVF
מיכל שלזינגר06/12/2009שלום לך יעלי
לא ברור לי מדוע המטפלת שלך המליצה את ההמלצה הזו, האם את סובלת מ"עודף חום"...?
גם אני התמחיתי בגינקולוגיה ופוריות ומלווה טיפולי IVF, ולא ברור לי מדוע קיבלת המלצה כזו, אלא אם כן הסיבה לכך היא כנ"ל.
מזונות חמים לדוגמא: קינמון, ג'ינג'ר, פלפל חריף וכו'.
קיימים גם מזונות שמוגדרים כ"חמימים". אבל אני ממליצה לך לפנות למטפלת ולקבל ממנה הנחיות מדויקות והסבר.
אני בטוחה שיש סיבה להמלצות שלה והיא גם תדע על פי האבחנה שלך עד כמה חשובה ההקפדה, או האם ניתן מעט "לעגל פינות".
בשורות טובות
מיכל שלזינגר
"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה סינית והורמון גדילהשולה03/12/2009
שלום רב,
האם הרפואה הסינית יכלה לעזור במקרה של ילדה נמוכת קומה בת 6 שצפי הגדילה שלה הוא 1.48 שלא חסר לה הורמון גדילה וכל הבדיקות של תקינות. במעקב של אנדוקרינולוג.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הור' גדילה
עדי מנחמי03/12/2009לצערי לא נראה לי שניתן יהיה לסייע,אלא אם יתגלו חוסרים כל שהם או חוסרי איזון בתפקודי הגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים בחלב סויהדנה01/12/2009
שלום,
לפני שנה התחלתי לצרוך חלב סויה כתחליף לחלב רגיל. לאחרונה שמעתי שיש בו הורמוני מין. האם זה נכון? האם זה יכול להזיק לי? אמרו לי גם שלפני שאני ארצה להיכנס להריון, עדיף שאמנע מחלב סויה כמה חודשים לפחות. יש אמת בדבר?
בנוסף, ראיתי לאחרונה שיש חלב סויה ללא סוכר. חלב סויה באמת מרגיש לי די מתוק. האם זה אומר שמוסיפים לו סוכר בד"כ? האם הוא משמין?
אודה על תשובה ממצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב סויה + פוריות
מיכל שלזינגר01/12/2009שלום
הדעות לגבי סויה חלוקות. קיימים ממצאים רבים לכאן ולכאן. ההרכב הכימי של סויה מכיל איזופלבונים, תרכובות שביניהן נמצא חומר שמדמה אסטרוגן (=פיט ואסטרוגן- אסטרוגן ממקור צמחי), שהוא ההורמון הנקבי. במאה מיליליטר, חצי כוס, של חלב סויה יש כ- 40 מיליגרם איזופלבונים.
הבולט שבין האיזופלבונים שבסויה הוא גניסטאין. מספר מחקרים בחיות ובבני אדם הראו שהחומר הזה יכול לשנות את דפוסי ההתפתחות המינית. למעשה, צריכה של שתי כוסות חלב סויה ליום במשך חודש יכולה לשנות את מועד המחזור אצל נשים, וצריכת סויה בכלל מאריכה את תקופת המחזור. שני הדברים האלה תלויים באסטרוגן, אותו כאמור מדמים האיזופלבונים.
בניסויים שונים, כאשר ניתן גניסטאין – כאמור אחד מהרכיבים האסטרוגניים שבסויה - לקופות בהריון, התגלה 70% יותר אסטרדיול (אסטרוגן, הורמון נשי) במחזור הדם של עוברי הקופות שקיבלו את הגניסטאין מאשר בקופות שלא קיבלו את החומר. אסטרדיול אסור לשימוש אצל נשים בהריון כיון שהוא גורם להתפתחות נזקים בעוברים, לבעיות בהתפתחות המינית ועוד.
. יש רופאים הממליצים לנשים הרות להימנע מצריכה מוגברת של מאכלים על בסיס סויה בשל החשש מעלייה בכמות האסטרוגן מהמקור הצמחי וגם בקרב תינוקות מומלץ לא להפריז במתן תחליפי חלב על בסיס סויה.
כפי שאת מבינה- תמיד הכלל הבסיסי הוא איזון וחוסר הפרזה. שתייה של כוס סויה אחת ביום לא אמורה להוות בעיה.
.
אם את צורכת חלב סויה – עדיף לצרוך את האורגנית
הטענה היא כי כיום הסויה הרגילה היא מהונדסת גנטית וגם לכך השפעות שליליות ביותר על מצב בריאותנו – ככל הידוע לי זו של "הרדוף" המשווקת על ידי תנובה ומצוין עליה "אורגנית" היא אולי היחידה בארץ שהיא אורגנית.
לגבי כמות הסוכר-
למרבית משקאות חלב הסויה מוסיפים היצרנים סוכר.
לגבי כמות הקלוריות – מצוין על גבי האריזה.
בנוסף לכל האמור לעיל
חשוב לדעת שגם חלב פרה אינו "מאכל בריאותי" וזה התעשייתי מכיל הורמונים ואנטיביוטיקה.
במקרה שאת בכל זאת מעוניינת לצרוך מוצרי חלב ולהמנע מנזקים בריאותיים קצרי טווח וארוכי טווח המומלץ ביותר:
מוצרי חלב עיזים אורגניים.
או אם את מעוניינת במוצר שאינו מן החי - חלב אורז / חלב שקדים/ חלב שעורה.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויסות חושים+ מערכת וסטיבולריתורד28/11/2009
שלום, האם יש משהו ברפואה סינית שעוזר להתמודד בבעיה ויסות חושים(תת רגישות ) בעיות במערכת וסטיבולרית ( הכוונה לבחילות בנסיעות, שמתקנים בלונה פארק וכו...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויסות חושים + מערכת וסטיבולרית
מיכל שלזינגר29/11/2009שלום לך ורד
מנסיוני הקליני שילוב מצוין ויעיל בבעיה שאת מתארת הינו טיפול בדיקור + הומוטוקסיקולוגיה.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)