מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד"ר ג'קל ומיסטר היידדנה18/07/2011
שלום,
שמי לא באמת חשוב אז היום אהיה דנה.
אני בת 37 אמא לשני אוצרות וגרושה.עובדת במשרה מלאה בתחום השיווק.
התגרשתי לפני שנתיים אחרי 12 שנים של קשר שלא היה לי טוב בו. ובעיקר לא היה לי פרטנר לתקן איתו.
חצי שנה אחרי הגירושין הכרתי אותו.
איש שובה ושנון.רגיש. אבא לשתיים.משמורן.
סוף סוף איש של מילים. ואיזה מילים.....
אחרי חודשיים הוא רוצה לעבור לגור יחד.ולי זה מהיר.
אחרי שלושה חודשים נשמעה הקללה הראשונה.אני שהייתי המומה מהנוק אאוט שתקתי. ופה טעיתי. מפה אפשרתי לו לקלל על בסיס חודשי.שבועי.יומי..
השפלות בלתי פוסקות,כינויי גנאי,קללות,נסיון בלתי פוסק להצר את מרחב המחיה שלי,פריצה למחשב ולדוא"ל שלי,התקפי קנאה בלתי מוסברים,ביקורות בלתי פוסקות על המראה שלי,המשפחה שלי,מקום העבודה שלי, האימהות שלי ומה לא.
לעתים ליד הילדים.בלי סיבה אמיתית. ככה. פתאום.
הוא בטוח שאני שוכבת עם כל העולם.כל היום עסוק בלהכניע אותי.בלשלוט בי.
בתחילת הקשר היה מדבר בהערצה על האישה שאני. עצמאית.לוחמת.אשת קריירה. ופתאום אני כלום.אפס.אשפה.שוכבת עם כולם בחברה.
ד"ר ג'קל ומיסטר הייד.
הוא נע בין מאהב מושלם ושנון.מאסטר בנבכי הנשמה.כשטוב איתו זה הכי טוב בעולם.
לבין איש אכזר.שהמטרה שלו מקדשת את כל האמצעים.כשרע איתו זה הכי רע בעולם.
בלילה אני הכי יפה בעולם. ובבוקר בגלל שבעיניו אני הכי יפה בעולם אין מצב שלא מתחילים איתי.אין מצב שאני עובדת בעולם של גברים ולא נכנסת עם הבוס שלי לחדר ישיבות כל שעה.שטיפות מח בלתי פוסקות.
והוא תמיד צודק.ואני תמיד אשמה בתגובות הקיצוניות שלו כי אם לא הייתי כל כך יהירה זה לא היה קורה.אני אחראית לתגובות שלו.
מלחמה אבודה.
ואני נשארת.נצמדת בכל הכח.
אני רוצה לצאת מזה. שנה וחצי הספיקו לי. שנה וחצי יותר מידי.
לא מבינה איך מי שטוען לאהבה עושה בה שימוש כל כך אכזרי. ויותר מהכל אני לא מבינה למה אני, אישה עצמאית,חזקה,נשארת בקשר מרעיל שכזה.
קשר שבכל יום נוגס בעוד חלק ממני.
מתביישת לספר למעגל הקרוב. אחותי יודעת מעט. אבל לא את המילים האכזריות,ההשפלות וההודעות שצילקו אותי לנצח.
איך אסביר להם שאני,זאת שיכולה הכל מושפלת כל יום ע"י מי שנשבע לאהוב.
רוצה לסיים את זה.חייבת. וזה כל כך קשה.אשמח לשמוע מנשים שחוו את מה שאני חווה...התעללות נפשית גלויה וסמויה. ובכלל מכל אחד.
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברת בדיוק את מה שאת
דנה19/07/2011נמצאת בקשר כזה כבר 7 חודשים, איבדתי את כולם, חברות בני משפחה ממעטים להתראות איתי, גם אני גרושה +1 מקסים שלא מגיע לו לראות את אמא שלו דועכת והוא,החבר רווק בגילי (30) ואני יפה ומושכת ויחד עם זה לא מסוגלת לשחרר אותו למרות כל הסבל, ואני סובלת, השפלות על בסיס יומיומי, זלזול , אני כל כך מפחדת לאבד עשתונות עקב פרידה, להיות בודדה לגמרי לבד, בלי אוזן קשבת, ולהיכנס לדיכאון, מאיפה נחתה עליי חרדת הנטישה הזו. הקשר הזה והפחדים גומרים אותי , לא יכולה ככה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות בקשר זוגי - תגובה
סיגלית גלאי19/07/2011דנה שלום
אני רוצה להעביר לך מסר חד משמע - אין לאלימות מקום בזוגיות.
האלימות שבן זוגך מפעיל עלייך באמצעות כוחנות והשפלה היא סוג של טרור שנועדה לייצר אצלך חוסר בטחון, תחושת ערך עצמי ירוד, שיבוש כושר החשיבה ועוד.. כל אלה למעשה מייצרים את השעבוד והתלות שלך בו, על ידי מניפולציות רגשיות ויצירת חוסר ביטחון בקשר הזוגי. כשלמעשה הצד האלים הוא הצד המאויים והפעלת הכוח מעניקה לו אשליה של חוזק ועוצמה.
אם את חושבת שהוא מאוד חשוב לך ויש לו ייתרונות רבים כבן זוג, אם את לא רוצה לאבד אותו, כדאי שהוא ילך לטיפול אישי או קבוצתי. אם את לא מוצאת מספיק סיבות טובות להישאר איתו ולתמוך בו עד שישתקם, עזבי אותו והמשיכי הלאה בחייך. חשבי על עצמך ועל ילדייך, האם זה מודל החיקוי שאת רוצה עבורם?
יהיה לך קשה בהתחלה, אבל חשבי האם יכול להיות לך יותר גרוע ממה שאת חווה עכשיו? כדי להתגבר אפשרי למשפחה, לחברים לתמוך בך ולסייע לך להיות מספיק חזקה. אל תסתירי מהם, כי לך אין ממה להתבייש.
מאחלת לך כל-טוב
סיגלית גלאי
יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?