מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואש מניסיונות ופשוט רוצה למותתאנונימי28/08/2011
שלום,
עד לפני יומיים הייתה לי חברה במשך שנה וחודשיים, שנינו בני 18 (בבקשה אל תגידו לי אתה עוד ילד וכל השטויות האלה)
לפני כמה חודשים בערך 4 היחסים שלנו התחילו להתדרדר, רבנו קצת יותר מתמיד, ואז היא ביקשה שניפרד, ואני נשברתי פשוט לא יכולתי לשאת את זה..והחלטתי להתרפס ולדבר איתה ולהבטיח לה שאני אתקן את ההתנהגות שלי, היא נתנה לי צ'אנס וזה החזיק ואפילו השתפר מאוד.
לפני כחודש הייתי בחו"ל והייתה לי תחושה שמשהו לא בסדר אך לא עשיתי אם זה דבר עד שבטעות יצא לי להיכנס לחשבון הפייסבוק שלה שמה גיליתי שהיא סיפרה למישהו שהיא רקדה עם מישהו והם כמעט התנשקו :\
כשקראתי את זה חשבתי שזהו אני עומד למות ושלחתי לה הודעה עצבנית מאוד עם קללות ובתוכה גם אמרתי לה שזה נגמר ובקושי את ההודעה הזאת מגיע לה.
אך יום לא חלף והתחלתי להרגיש חרטה נוראיייתתתת והתחלתי להאשים את עצמי בזה שהיא מרגישה ככה (ברור שזה טיפשי) אבל דיברנו ולאחר שאמרה שהיא מבטיחה לי שמעכשיו אני יכול לסמוך עליה ב100% החלטתי לתת גם אני עוד צ'אנס..
מאז שחזרתי חוסר העיניין שלה בי היה פשוט מזעזע לא שאלה איך היה לא התעניינה בלראות תמונות, שבוע וחצי אחרי יצא לנו שלושה ימים שלא יכולנו לדבר הרבה ואני נורא התגעגעתי כבר ורציתי לשאול מה שלומה ואיך היה לה בקורס החדש שהתחילה, אך היא ענתה בקרירות נוראית ופה החלטתי שזהו לא מגיע לי יחס כזה ושהיא בטוח לא רוצה ליהיות ביחד ושלחתי לה הודעה שאני מרגיש ידיד שלה וזה פשוט לא מתאים לי ואנחנו חייבים לדבר, כמובן שהתגובה שלה הפעם הייתה נרגשת וכאילו היא חיכתה לזה ממש..וגם גילתי שבקורס שהיא התחילה (שבאותו יום התחילה ההתדרדרות שלא דיברנו הרבה) היא הכירה מישהו :\ שוב רוצה למות
לאחר שנפרדנו הייתי נוראא מאוכזב ומעוצבן והרגשתי נבגד בכל רמה אפשרית!
היום אחרי יומיים שנפרדנו אני פשוט מרגיש נורא, היא חסרה לי בכל רמה אפשריתת אני לא מסוגל לעבור יום בלי לדבר איתה בלי לשאול אותה מה שלומה בלי לדעת שהיא בסדר ושמרגישה טוב אכפת לי ממנה יותר מדי ואני פשוט רוצה רק אותה, כשדיברתי עם אחת הידידות הגעתי איך שהוא למצב שכעת אני איתה במערכת יחסים אבל זה כל כך לא רציני וכל כך לא זה...
ואני פשוט רוצה את החברה שלי...רק רוצה אותה רוצה לדאוג לה שיהיה לה תמיד טוב לדאוג לה שתרגיש טוב.
ועוד משהו..במשך כל התקופה ההורים שלה לא ידעו עלינו..מאחר והם נגד חבר לפני גיל 18 (תיהיה לה יומולדת 18 בעוד חודש) שגם זה מאכזב ברמות מטורפות, חיכיתי כבר משהו כמו שנתיים לחודש הבא לרגע שבו ההורים שלה ירשו לה ליהיות עם מישהו ונוכל ליהיות זוג נורמלי ולא אחד שנפגש לשעה בערך בכל פעם ובלחץ כל הזמן שלא להיתפס, ואני פשוט לא יודע מה לעשות, אני יודע שאם אפנה אליה עכשיו היא שוב תחשוב שאני רכרוכי ומתרפס...אני משתגע מהמחשבה שהיא תתראה עם מישהו אחר שיהיה נחמד קצת ופשוט יבוא ויגיע למצב שבו הוריה מרשים לה להיפגש עם בחור והוא פשוט ייזכה בפרס שלי :\ משתגע!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף להכול
אנונימי28/08/2011גיליתי עכשיו שהיא כבר יוצרת קשר עם מישהו שמאוד מלהיב אותה כי הוא "מגניבב"
ומאוד מאוד רוצה לצאת איתו...איך זה מגיעעע למצב כזה?!!?!? למה למה למה למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבבקשששההה
אנונימי30/08/2011שמישהו יגיד משהו מעודדדדדדדדדד!!!!!! אתמול היה היום הראשון אחרי שנתיים שלא דיברנו בכלל יום מלא, מהבוקר טוב היומיומי עד הלילה טוב בשיחה יומיומית...אני כבר ממש משתגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורון-
בני30/08/2011היי
אולי אתה לא ילד, אבל אתה בהחלט נער בן 18 שמתבגר ולומד כעת תוך כדי תנועה מה זאת אהבה, ואיך צריך להתנהל בקשר עם מישהי שמתבגרת כמוך,
-
אין לי הרבה מה לכתוב לך מלבד זה שהזמן הוא הרופא הכי טוב בשבילך כרגע, ככל שיעברו הימים ותיווכח לראות שלא קרה אסון, כך תרגיש לאט לאט איך הלחץ מתפוגג ממך, ושאתה מסוגל לעשות עוד כמה דברים מאשר לחכות למשהו שלא בטוח שכדאי לך לחכות עבורו!
-
החיים זורמים ומה שנראה לנו אתמול חשוב ביותר, הופך להיות שולי ולא חשוב כלל למחרת, זה טבע העולם כך היה וכך יהיה ואין לך שום דרך לעצור או לשנות משהו בנידון,
אז תרגע, תסתכל על עצמך במראה, תנשום עמוק, ותחשוב על הדברים היפים שהיו לכם ביחד, תקטלג אותם בספר הזכרונות כמשהו טוב שקרה לך, היה... ואיננו, לא נורא מחר נאכל עוד אבוקדו,
-
רק שעוזבים דרך אחת מגלים את הפתח לדרך השנייה שהיא בדרך כלל טובה יותר,
ועוד קילשאה שתעזור לך לעבור את הימים הללו מבלי לחשוב על מוות?
"רק אחריי שהזרע נרקב באדמה... צומחת החיטה!"
תתבונן על התהליכים שעברו ועדיין עוברים אנשים כמוך וכמוני בעבודה, בזוגיות, בקשר החם עם יקירהם וכו', יש עליות וירידות, וחוזר חלילה,
תחשוב טוב יהיה טוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאח שלי תשמע לי לעצה
משה30/08/2011שמע אחי אני נפרדתי מהחברה הרצינית הראשונה שלי אחרי שנה וחצי למרות שאהבתי אותה הכי בעולם פשוט זהו נגמר לא היה לנו יותר כיף והיא אמרה לי שהיא שמחה על זה כי היא הבינה שלא היה לי טוב.. תקשיב אחי עברה שנה וחצי מאז שנפרדנו ועדיין יוצא לי לחשוב עליה הרבה, יצא לנו לדבר וגילינו שאנחנו מרגישים אותו הדבר אבל פשוט כבר לא היה לנו כיף אחד עם השני שמע אחש לי העצה שלי לך היא ככה:
ככל שתדברו יותר רק תחשוב עליה יותר ככל שתחשוב עלה יותר רק תשתגע יותר אני שמרתי עליה קרוב וזה שיגע אותי היינו קנאים זה לזה וזה סתם מחרפן גם גרם לי להתחיל לעשן בגללה.. שמע לאח שלך לעצה לך תחפש מישהי אחרת זה מדהים כמה בקלות אתה יכול למצוא מישהי אחרת.. גם סיכוי ענק שאם היא תשמע עליך אם מישהי אחרת היא תקנא פצצות וזה יהיה רק לטובתך שוב אני אומר עזוב אותה תמצא מישהי אחרת אני יודע זה קשה פצצות כי אתה בטח עדיין אוהב אותה אבל לך אחי תהנה תזיין שכח אותה.. בהצלחה אח שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנונימי31/08/2011אתה מאוד צודק אחי ואני לא שמרתי איתה על קשר כי אני יודע שאני אחד האנשים שמאוד קנאים אז לשמוע על זה שהיא תיהיה עם מישהו ישבור אותי בכל צורה אפשרית, אבל עוד מלפני שנפרדנו אני יודע שהיא הכירה מישהו ואני גם יודע שהם נפגשו לבד אחרי שנפרדנו..וזה מחרפן אותי רק מהסיבה שהיא מאוד מתלהבת מזה, שזה מלהיב אותה שיש לה את היכולת להתלהב מחדש, גם לי יש מישהי אבל זה כל כך סתם מבחינתי גם אם אני מראה שלא לאחרים, יש לי אפס התלהבות וניצוצות כי אני פשוט מאוהב בה ברמות מפחידות, וברור ליייי שגם אם פתאום היא תרצה לחזור אני לא צריך ליהיות איתה כי היא אחת שפשוט מסתכלת הצידה וזה לא מתאים במערכות יחסים רציניות.
תודה רבה גם לתגובה המקצועית ואני צריך עוד עצה אחת, מה לעשות עם המחשבות שלי? אני לא יודע אפילו מה לחשוב אני נמצא במצב מסובך כזה אני אנסה להסביר:
מצד אחד אני מקווה שעוד כמה ימים היא תתקשר ותגיד שהיא הכי מצטערת בעולם והיא לא יודעת מה עבר עליה וברור שאנחנו צריכים ליהיות ביחד, מצד שני אני יודע שהיא מזההה התגברה עלי כבר אז אין סיכוי שזהה ייקרה בגלל זה, אז אין לי למה לצפות..אבל אני ממש רוצה אותה, ולא אמור לרצות אותה..ופשוט ממש קשה לי לדמיין את העתיד בלעדייה, כל דבר עתידי תכננתי לשתף איתה, צבא, המשך הלימודים, טיול ענק ביחד עוד שנתיים, וכן...אפילו חתונה..באמת יכולתי לראות את זה קורה איתה..ממש ככה הייתי ממממש בטוח שהיא האחת שאני אתחתן איתה, וטעיתי..זה טעות נוראית שאני לא מבין איך טעיתי ככה, אף פעם לא טעיתי בדברים כאלה אני ממש מאוכזב מעצמי ומהקשר הזה..ויש לי ממש בעיות לאכול ירדתי כבר 5 קילו אני לא מסוגל לשחרר לא יודע מה לעשות כבר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואש מניסיונות ופשוט רוצה למותת - תגובה
סיגלית גלאי30/08/2011שלום דורון
זה באמת מאוד כייף לאהוב ולהיות נאהב בכל גיל, זה במיוחד מרגיש נהדר כל זמן שזה הדדי. אך נראה שההדדיות ביניכם לא קיימת בשלב זה. ויותר מכך, ישנה סקרנות טבעית ורצון להכיר אחרים. אני מציעה לך ל"שחרר" את עצמך ממנה, למרות הכאב והאכזבה. תחשוב שזה הרבה יותר פוגע להיות עם אדם שלא מעוניין בכך. חלק מהבגרות זאת ההבנה שלא ניתן לכפות את עצמי או את רצוני על אדם אחר. תנסה לראות בכל התנסות כ"שיעור" של למידת החיים, ותצמח מזה. תחשוב כמה טוב שזכית לאהוב, גם אם זה נגמר.
חשוב שתהיה מספיק חזק ותאמין ביכולת שלך להתגבר ולהצליח במערכות יחסים חדשות, בתקופה הקרובה אני מציעה לך להתרכז בעצמך, תעסיק את עצמך בדברים שיעשו לך טוב (חברים, ספורט וכד') תרחיב ותחדש את המעגל החברתי שלך, תן לעצמך את הזמן הדרוש ותראה שיקרו לך דברים טובים ומפתיעים.
בהצלחה,
גלאי סיגלית
ייעוץ זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהדבר שעוד יותר הורג אותי!
אנונימי31/08/2011זה שאת הטופס הרשמה לקורס שבו היא הכירה את זה שעכשיו היא מתראת איתו, ומשמה התחיל כל הבלאגן של ההתדרדרות...אני שלחתי לה, ועודדתי אותה ללכת לשמה כי נורא רצתה...איך אני אמור להרגיש טוב עם עצמי בכלל? אני שלחתי לה את הטופס הרשמה למקום שבו היא הכירה את המחליף שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אתה צריך להרגיש מצוין
סתם מישהו31/08/2011אם לא היית שולח לה את הטופס הזה אז אולי הייתם נשארים חברים עוד כמה זמן, היית בונה על עתיד משותף איתה עוד יותר, ואז בזמן מתאים אפילו פחות היא היתה פוגשת מישהו אחר שהיתה מתלהבת ממנו ותוקעת לך את הסכין בגב ובוגדת בך, ואז הכאב היה גדול אפילו יותר.
כנראה שלא נועדתם להיות יחד לשאר החיים, לפחות לא בגיל הזה וברמת הבשלות הנוכחית של כל אחד מכם, ואתם כן צריכים להכיר בני זוג אחרים שאיתם יהיה לכם עתיד משותף וטוב יותר.
מאחר ולא נועדתם להיות יחד, והייתם נפרדים בכל מקרה בשלב זה או אחר בעתיד, אז עדיף לגלות את זה בשלב כמה שיותר מוקדם. אתה ראוי לחברה ולבת זוג שאוהבת אותך ורק אותך, וכשזה יקרה אז שום טופס שתשלח או לא תשלח לא לא ישנה את המצב הזה.
מה שקרה צריך היה לקרות, וטוב שקרה שעה אחת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנונימי31/08/2011אני מניח שאתה צודק ועכשיו אני רק צריך להתמודד עם הכאב הזה שהעתיד שלי השתנה כרגע, ושטעיתי בפיתוח התקוות המוגזם ושזה המצב וזהו..המון תודה על התגובה הזאת אתה צודק מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?