מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרודים,בדרך לגירושים.עזרה דחוף!!!!!ש01/09/2011
שלום לכולם,
אני בת 29 ובעלי בן 30, אנחנו זוג מגיל 20 וקצת ונשואים 3 שנים.
אני באה מבית עם שאיפות,מטרות(לימודים ,קרייה) ואני בחורה אינטיליגנטית עם ידע כללי רב(זה לא מתוך התנשאות רק בשביל להציג את הדברים). בעלי הוא בחור עם 9 שנות לימוד, חסר שאיפות ומטרות וחסרת ידע כללי בכלל,גם הידע הבסיסי ביותר, אך אני לא מאשימה אותו כי כזה הוא וכך גם כל משפחתו המורחבת ששם המטרות והשאיפות זה בית ילדים,בית עבודה.אני אומר לזכותו שלא פגשתי אדם טוב מזה ,הוא מנסה לעשות אותי הכי מאושרת,להחסיר מעצמו בשביל להעניק לי את הכל מהכל.
לפני שבועיים קמתי יום בהיר אחד והודעתי לו שאני עוזבת את הבית ושאני לא במקום שרציתי להיות בו(אותו דבר קרה לי גם לפני שנתיים אבל חזרתי יום למחרת מרוב געגוע).
הרגשתי שבאמת אין על מה לעבוד כי זה לא משהו שקשור על ההתנהגות שלו אלא זה מה שהוא,לדוגמא אפילו כשהוא בא להורים שלי אין על מה לדבר איתו חוץ מהעבודה שלו.
אני מרגשיה שבגלל שאני בסביבה כזאת אני נטולת מוטיבציה ופשוט נכנסתי למעגל החיים הזה.בנוסף לפני שנתיים וחצי הוא בגד בי ,רומן רגשי ולא פיזי ,אבל הוא נדר נדר אצל שני רבנים מאוד גדולים והצטער על כך מאוד.
הוא לקח את זה מאוד קשה,הוא לא מעקל את הדברים.הוא טוען שאני 3/4 שלו,שנטוס לחופשה ,שנלף לטיפול,שהוא ינסה לשנות ולשנות ולשנות. והקשה הוא שגם היינו בטיפולי פוריות בשנתיים האחרונים.
אני מרגישה שבאמת ניסיתי לחשוב איך דברים ישתנו ,אבל זה משהו שאי אפשר לשנות ואני מפחדת שחיי הרווקות מלהיבים אותו פתאום כי אני רוצה לטוס לתקופה לניוזילנד,להשלים את הלימודים ,לפתח קריירה.והדבר שהכי מלחיץ אותי הוא שאם אני אמשיך איתו בזוגיות ואני אעבוד במקום עבודה מסודר ואפתח את עצמי אני אמצא את עצמי מנהלת רומן עם מישהו שדומה לי יותר.
יש גם את המשפחה שלי, הכל מסובך אני כבר לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרודים,בדרך לגירושים.עזרה דחוף!!!!! - תגובה
סיגלית גלאי01/09/2011שלום לך,
התחתנת עם אדם שידעת מלכתחילה שהוא לא אקדמאי, אבל יש בו תכונות אחרות טובות, הוא דואג לך ולאושרך, הוא חרוץ ועובד וכו'.. את צריכה לחשוב ולהחליט האם את יכולה להעריך אותו על מה שהוא, ולא על מה שהוא לא?! לשים דגש על הייתרונות ולא על החסרונות, ובמקביל אפשר גם להעמיק את הקשר באמצעות חיפוש תחומי עניין משותפים, את יכולה להציע לו קורסים קצרים בשביל העניין שלו אך לא עבורך, כשלא מכבדים ומעריכים את בן הזוג הדרך לחיפוש הריגושים בחוץ מהירה. חשבי האם הפרידה זה באמת משהו שאת רוצה או שאת פועלת מתוך רצון לרצות את הורייך?
אם תעני על השאלות ועדין תחושי שאין לך חשק ורצון להמשיך ולחיות איתו, אז כדאי לקחת פסק זמן כדי לבחון מה קורה לכם, אם תרגישי שאת נחושה עדיף שזה יקרה עכשיו כששניכם צעירים, בלי ילדים ושניכם יכולים לפתוח דף חדש בחייכם הזוגיים.
בהצלחה,
גלאי סיגלית - יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרודים
ש01/09/2011תודה קודם כל על התגובה המהירה. אני אוהבת את הטוב לב שלו והדאגה שלו אבל קשה לי עם זה שאין תחביבים,תחומי עניין.
וקשה לי עם זה שאין לנו שיחות מענייינות מעבר לחיי היומיום,אני יכולה לומר לך שגם כשהוא נמצא עם המשפחה הקרובה שלי או המורחבת אין פשוט על מה לדבר איתו כי חוץ ממכוניות אין לו ידע בסיסי בשום דבר.והבעייה הגדולה פה שאת זה אי אפשר לשנות בטיפול זוגי.אני מרגישה שאני לא יכולה שכל החיים שלי יהיו סביב הנאות:לחפש לטייל בחו"ל או נופשים בארץ וגם אז אם אני אסע איתו לבד אין על מה לדבר.
השאלה היא האם זה איזושהי אשליה שלבני זוג צריך להיות רוב הזמן על מה לדבר ושיחות מעניינות כי הרי האהבה הופכת אחר כך לדברים אחרים ואני מפחדת שבגלל שאת זה אין אני אהיה משועממת בזוגיות הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרודים - תגובה
סיגלית גלאי01/09/2011ש' היקרה,
את איתו כבר 9 שנים, האם זאת הייתה הרגשתך לאורך כל הזמן הזה?
בהחלט חשוב שיהיה לך מעניין עם בן זוגך, אך זה דבר שנבנה דרך הרצון לשתף את בן הזוג, רצון לשמוע את דעתו, לפעמים לקבל עצה וגם להקשיב ולהתעניין בו. מעבר לכך אפשר לחשוב יחד על תחום שעשוי לעניין את שניכם, ואז יוצרים שילוב של לימוד והנאה.
את בוודאי יודעת יש אנשים שיש להם חוכמת חיים ויש שרכשו את השכלתם באקדמיה, עדיין זה לא אומר כלום על האדם עצמו. עשי לעצמך רשימה מה את אוהבת בו ומה פחות וראי איפה הרשימה ארוכה יותר, תשאלי את עצמך מה את מצפה ממערכת זוגית, אני משערת שיש לך ציפיות נוספות גם בתחומים אחרים וחשבי מה מכל זה את בכל זאת מקבלת בקשר. חשבי מה הם הצדדים הפחות טובים בך שהוא מוכן לקבל ולאהוב אותך למרות ש.. דרך אגב, ייעוץ זוגי לא נועד לשנות את בן הזוג אלא להתמודד עם השאלות ולבחון את דרכי ההתמודדות של כל אחד מכם, בין היתר כדי להגיע לתשובה שאת מחפשת.
בהצלחה,
גלאי סיגלית - יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרודים
ש01/09/2011ומה לגבי הנושא שבגלל שאני מגיל 20 איתו,פתאום חסרים לי כל הדברים שלא עשיתי , כמו:כמה חודשים בניוזילנד. גם לא ידעתי שום גבר מלבדו והיו גברים שעושים לי את זה,אני לא אמורה להרגיש ככה אולי זה בגלל כל הדברים שמפריעים לי בקשר הזה.
אני מרגישה שכל אחד אמור לבנות את עצמו שיהיו לו מטרות ותחביבים וביחד כזוג אתם מעניינים יותר אחד את השני. אני לא חושבת שאני צריכה להרים אותו ואותי ביחד אני מרגישה שצריכים להיות לו תחביבים משלו.
שוב חשוב לי לדעת אם אכן בסיס טוב לקשר הוא שיש תמיד על מה לדבר ויש דברים משותפים שאוהבים לעשות?
אני מאוד מפחדת להתחיל את החיים עכשיו בגיל 29 כי מעולם לא הייתי עצמאית ,מעולם לא גרתי לבד חוץ מאיתו ואני מפחדת שאני פשוט רגילה ואוהבת את הבטוח, את זה שיש לי גב.אני באמת רוצה לדעת מה הם הדברים החשובים בזוגיות ושיהיו חשובים גם עוד 15 שנה כשהאהבה תהיה שונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרודים
דני04/09/2011היי,דעתי הלא מקצועית אם זה מעניין אותך היא שאת עושה את הדבר הנכון מבחינתך.רמה מנטלית פחות או יותא שווה חשובה מאוד לקשר ארוך שנים.אין מדובר בשנה שנתיים אלא בעשרות רבות של שנים.כאחת שלומדת ומעשירה את הידע שלה ואין לה שפה משותפת ועל מה לדבר עם בן זוגה אז למה להישאר במקום בו אין הפריה הדדית? רוצה להישאר כי הוא טוב לב ודואג לך? נראה שעל פניו את גם מתביישת בחוסר ההשכלה של בן זוגך ולעולם לא תיסתדרי עם זה בטח לא בנוכחות חברים לעבודה ובכלל.יש לך על מה לחשוב ועכשיו כי זה הזמן לכאן או לכאן לפני שיהיו ילדים באמצע ואז הכל נהיה הרבה יותר מסובך.בהצלחה בכל החלטה שתקבלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?