תעזרו לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תעזרו לי
    דנה
    03/09/2011

אנחנו נשואים 37 שנים. הילדים כבר פרחו מהקן רק הצעירה עדיין בצבא ומגיעה הביתה. לפני כ-10 שנים החל המצב ביני לבין בעלי להתדרדר וזאת עקב משבר כלכלי עמוק ביותר.רציתי לעזוב אותו אבל הוא הסכים ללכת לטיפול זוגי ולשתף אותי בהחלטות הכלכליות. משכנו את הזמן, תוך כדי מריבות והתפייסויות חוזרות ונשנות. עלי לציין שבשנים קדמו לכל זה אהבנו מאוד ולרגע לא חשבנו להפרד. לפני כ-4 שנים היה פיצוץ גדול אמרתי לבעלי כל מה שחשבתי ולא העזתי להוציא מפי ובעקבות זאת הוא עזב את הבית. אני חשבתי שאמות. התענתי קשות, לבסוף בקשתי שיחזור והבטחתי "להתנהג יפה". כלומר לא לפגוע בו במילים קשות ולא לבוא אליו בטענות על כל מיני ענייני בית. עד היום הוא עזב את הית עוד כ-4 פעמים וחזר בגלל שאני בקשתי שיחזור. אני לא יכולה בלעדיו למרות שהוא מעצבן אותי. עכשיו שוב החלטנו להפרד - סופית. הוא כבר מצא דירה אחרת ועומד לעבור אליה בימים הקרובים. הוא גם הבהיר לי שגם אם אבקש ואתחנן לא יעזור הוא אלי לא חוזר. הוא מוכן שנשאר בידידות, בקשר של כוס קפה, מסעדה וכו' אבל לא לחזור לחיות כזוג. לי המחשבה הזאת מאוד קשה. הא אהבת חיי, איני יכולה לתאר את עצמי חיה בלעדיו. אני מתלבטת האם להתרפס ולהשפיל את עצמי ולבקש ממנו לחזור? האם כדאי ללכת לטיפול על מנת ללמוד לא לפגוע בו? מה לעשות? בא לי לקחת כדורים ולגמור עם החיים שלי. עזרתכם חשובה לי מאוד. תדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו לי

הוספת תגובה

• תעזרו לי - תגובה

דליה שוורץ
    03/09/2011

דנה שלום,
    את מתארת מערכת יחסים שבה את מאוד אמביוולנטית. מצד אחד קשה לך מאוד איתו ולכן את פוגעת ומוציאה את מה שאת מרגישה ומצד שני קשה לך המחשבה שהוא לא יהיה חלק מהחיים שלך, וכך את עוברת מצד לצד, הוא מעצבן את מעליבה הוא עוזב את נשברת. אין ספק שהמעגל הזה חייב להפסק.
    אני מציעה לך לבדוק עם עצמך מה את אוהבת במערכת היחסים הזאת. האם את באמת מאוד אוהבת אותו או שאת אוהבת את ההרגשה להיות חלק מזוג? אולי הפחד שלך להיות לבד גורם לך תחושה של אהבה אליו?
    הבחירה שלך במילים להתרפס ולהתחנן מעידה על מערכת יחסים בעייתית. זוגיות צריכה להתבסס על רצון להיות יחד של שני הצדדים ולא על התחננות של צד אחד ורחמים של צד שני.בדקי טוב טוב עם עצמך על מה בנוי הרצון שלך להשאר יחד ואולי יהיו לך תשובות לעצמך. אני ממליצה לך בחום לפנות לאימון אישי כדי שתוכלי להיות יותר ממקודת ולהגיע למסקנות מהר יותר.

בהצלחה,
    דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי

דנה
    03/09/2011

תודה על תשובתך. אחשוב על הצעתך ואולי אני באמת צריכה אימון אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו