מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה
מתייעץ14/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה לאחר שניםמתייעץ10/09/2011
אני קרוב לחצי שנה מרגיש לא טוב בקשר עם חברה שלי, למרות שאנו יחד 7 שנים.
אני חושש מהסיטואציה, ולא יודע איך לדעת אם הדבר הנכון זה להיפרד.
מה אתם מציעים לעשות? איך מגיעים להחלטה? מה לעשות כדי להיות שלם עם ההחלטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה לאחר שנים - תגובה
דליה שוורץ11/09/2011מתייעץ יקר..
אפשר לשאול את השאלה הזו משני הכוונים, האם נכון להפרד או האם נכון להשאר?
אתה בחרת לשאול על פרידה...ואני חושבת שיש לזה משמעות. אחרי שבע שנות חברות (לא כתבת בן כמה אתה) אתה מהרהר בסוגיה אם נכון להפרד ולפי דבריך מה שעוצר אותך זה הפחד מהסיטואציה. אני מציעה לך לחשוב מה הסיבות שבגללן אתה נשאר בזוגיות הזו ומה הסיבות שבגללן אתה רוצה להפרד. אם תגלה שהסיבות לפרידה ממשיות יותר ורציניות יותר אז כנראה שאתה צריך לעזוב למרות הפחד. אם תראה שהאהבה אליה חזקה וזהזוגיות הזו מסבה לך אושר ורק הפחד מהתחייבות גורם לך לרצות לעזוב אז כדאי להשאר.
בכל בחירה שתעשה כדאי לעשות זאת אחרי מחשבה ובדיקה ולא לתת לפחד להוביל אותך.
בהצלחה,
דליה שוורץ - מאמנת זוגית ואישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות עם דליה
מתייעץ11/09/2011דליה, תודה על התשובה. שנינו בסביבות גיל ה-30 ואני מבוגר מחברתי בכמה שנים.
1. מדובר בעניין מאוד מורכב. האם לדעתך המחשבה צריכה להיעשות באמצעות גורם מקצועי (פסיכולוג, יועץ זוגי וכדומה) או לבד?
2. אם גורם מקצועי - איזה גורם מקצועי הכי מתאים לסיטואציה כזו?
3. אם לבד - האם רצוי לקחת פסק זמן ולהרגיש איך זה לחיות ללא הזוגיות (למרות הסיכון)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות עם דליה - תגובה
סיגלית גלאי13/09/2011שלום לך,
אתה בהחלט יכול להיעזר בייעוץ מקצועי כדי לקבל החלטה, אם העניין שאתה מגדיר כ"מורכב מאוד" קשור בך בלבד, בניסיון העבר, בילדות, בטראומה וכד' מומלץ פסיכולוג. אם ה"בעיה" קשורה בקשר ביניכם, בתחושה של חוסר שביעות רצון, בתקשורת וכו' אתה יכול לפנות גם לייעוץ זוגי.
לשאלתך לגבי "פסק זמן" תשאל את עצמך, מה אתה רוצה להשיג בהתרחקות? לפעמים זאת "בריחה" מהתמודדות, או קושי ביכולת לקבל החלטות, חשוב כיצד אתה בד"כ פותר קונפליקטים אחרים בחייך? והאם זאת באמת הדרך הנכונה לך לגבי בחינת הזוגיות שלך?
בהצלחה,
גלאי סיגלית - יועצת זוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלראות מהם הפערים והאם ניתן לגשר
גרושה24/09/2011כל מערכת יחסים, במיוחד ארוכה שכזאת יודעת עליות ומורדות. אתה צריך לשאול את עצמך האם יש לה את הנכונות לפתור את הבעיות בינכם? האם לך יש את הנכונות לפתור את הבעיות בינכם? הרצון צריך להיות הדדי.
יתכן שתפרדו ורק אז יחול השינוי.. הרבה זוגות נכנעים לשגרה היומיומית והחזקים שמיבנהם הם אלו שבסופו של דבר מוכנים לוותר ולהתגמש עבור השני/ה. אני עברתי גירושין לפני כשנתיים כך שאני מבינה כמה התהליך כואב.ממרום גילי אני יכולה רק להגיד שצריך לדבר על הדברים. לא הייתי זורקת כל כך מהר מערכת יחסים של שבע שנים. תנסו לעבוד על כך.
אני מציעה לך לערוך טבלה עם הדברים שאתם חלוקים בדעותיכם לגביהם ולראות האם אלו דברים מהותיים. אתה יכול גם לערוך טבלה עם תכונות טובות ותכונות רעות שלה ולבדוק עד כמה היתרונות שלה הם באמת יתרונות ועד כמה החסרונות שלה הם באמת חסרונות. כמובן, שאין אף אחד מושלם/ת וחסרונות תמיד יהיו..
להיפרד תמיד אפשר. לחזור, לא תמיד..וזה לצערי מניסיון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מנדב את אשתי לזרים- כחלק מהנאה
ניסיון להיכנס להריון ופגיעה בזוגיות
מחיקת התכתבות בוואטסאפ של בת זוג עם חבר לעבודה
מנותקת כבר שנים לגמרי מהבעל וחוששת מביצוע הליכים
אני צריך תשובה לשאלה
מעוניינת בעצה, מחשבות על גירושין
השלכות בגידות בחיי הנישואין
בן הזוג בגד בי עם גרושתו
מרוסקת לאחר תהליך גירושין
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?